Találatok a következő kifejezésre: Az igaz, minden (1207 db)

Tudom nagyon hülye kérdés. De van arra bevált recept hogy a páromat hogy tarthatnám meg véglegesen? Érzem, tudom hogy Õ az igazi minden a legnagyobb rendben csak messze lakunk egymástól.

Együtt vagyunk másfél éve, tudom h ? is szeret. Csak azért rettegek borzasztóan mert fiatalabb nálam.Azt mondta ? is velem akar maradni, de nem tudja megjósolni a jöv?t...Igaz! de én már legszívesebben tervezném a közös életet de hogy alapozzak rá ha nem tudom vajon meddig tarthat a szerelme..

Legjobb válasz: Szerintem egyenlõre maradjon minden így. A túlzott elkötelezettség lehet megijesztené. Gondolom beszélgettek eleget telefonon, amikor nem tudtok találkozni. És had nyugtassalak meg: ha megcsal, akkor nem õ az igazi. Minden jót! Sárky

Szerintem egyenlõre maradjon minden így. A túlzott elkötelezettség lehet megijesztené. Gondolom beszélgettek eleget telefonon, amikor nem tudtok találkozni. És had nyugtassalak meg: ha megcsal, akkor nem õ az igazi. Minden jót! Sárky
Hát, elég problémás a helyzet, mert ritkán maradnak meg a húszévesek az akkori párjukkal végérvényesen (fõleg a fiúk). Talán annyit tudsz tenni, hogy ne próbáld magadhoz láncolni, illetve adj neki okot, hogy ne keressen másféle kalandot, tehát legyél mindig újító, próbáljatok ki új dolgokat, legyél néha kiszámíthatatlan és szeressétek nagyon egymást. Ha menni akar, ha akarod, ha nem, úgyis menni fog.
Õ nem tudja a jövõt, hát én se vagyok jós, de ha így áll hozzá leginkább sehogy a válaszom.:(
Ma 21:26 - kétlem. Inkább nem akar feleslegesen ígérni, mert tényleg nem tudhatja, mit hoz a jövõ. Ugyanis a kérdezõ is szakíthat vele és akkor végképp idiótan fogja érezni magát. Nekem errõl valami ilyesmi jut eszembe: "nagyon szeretlek, de ne hamarkodjunk el semmit." És ez abszolut marha jó hozzáállás és szerintem jó jel is. Sárky
Zárd be a pincébe az osztrákoknál többször bevállt módszer.
A kérdező hozzászólása: Hát szinte mindegyik válasz rejt valami igazságot. Tisztába vagyok vele, h.nem tudom ezt elõre befolyásolni. Ha menni akar úgy is elhagy. De már 2007óta ismerem, szeretem.Én csak attól rettegek hogy felépítem rá a terveim és tegyük fel 5év múlva koppanok. Aztán ott állok majd tehetetlenül, egyedül.Évekbe telne mire újra felépíteném magamban a dolgokat. Én csak azt várom tõletek, hogy írjátok meg ha ti lennétek ebben a helyzetben, mit tennétek?
Bennem is vannak hasonló érzések. Én 23, párom 24, másfél éve vagyunk együtt. Én vele tervezek, bár nem akarok rettentõen elsietni semmit, de az összeköltözés már régóta téma nálunk. Én azt javasolnám, hogy ha csak a kora miatt vagy ideges, akkor ne tedd! Egy 30 éves férfi is elhagyhat 5 év után (sajnos), és akkor is egyedül fogsz ott állni, vagy talán egy gyerekkel, elvált asszonyként. A félelem amúgy is rossz tanácsadó. Inkább azt vizsgáld meg, mennyire érett a barátod, mennyi tapasztalata van, na meg persze hogy mennyire mûködik a kapcsolatotok!!! Tulajdonképpen ez a legfontosabb. Ha mindenestõl elfogadod, szereted, támogatod õt, de mégsem rendeled magad alá neki, akkor mindig érdekes fogsz maradni a számára. És talán ennél is fontosabb a bizalom, a teljes önátadás, hogy mennyire tudtok megnyílni egymás elõtt, mi az, ami még a szerelmen TÚL is összeköt titeket. Azt írtad, már 5 éve ismered. Ez elég jó alap. Szerintem ne parázz annyit! :-) Sok sikert!

Honnan tudom hogy a középiskolás szerelmem az igazi? Minden éven összebújunk kicsit, ez nagy kötődés?

Legjobb válasz: Mi az hogy "minden éven összebújunk kicsit". Onnan tudod hogy valaki "az igazi", hogy...jó vele együtt lenni, tudtok beszélgetni és látod/érzed rajta hogy úgy viselkedik veled.

Mi az hogy "minden éven összebújunk kicsit". Onnan tudod hogy valaki "az igazi", hogy...jó vele együtt lenni, tudtok beszélgetni és látod/érzed rajta hogy úgy viselkedik veled.
"Összebújunk kicsit"?... évközben egy-két hónapig jól elvagytok, esetleg tovább is, de nyáron semmi, aztán a következõ évben megint? Hát ez így nem hiszem, hogy mindkettõtök részérõl szerelem lenne :-S Ha kötõdik hozzád, akkor minden nap veled akar lenni...
Voltak ilyen osztálytársaim... most már házasok. Bújj egy kicsit jobban oda hozzá, és kérdezd meg, mit szeretne, és hogyan gondolja a kapcsolatotokat?

Házas vagy és rádtalál az igaz mindet elsöprő szerelem. úgy érzed csak vele tudod elképzelni az életed. Hogyan tovább? Hogyan oldanád meg a különválás?

Megtaláltam életem szerelmét, lelkitársam, szeret?met, kedvesemet egyben. 2 éve tart a szerelem. Mindketten házasok vagyunk. Én nem tudok lépni, mert fontos a gyerekeim lelki békéje, anyagi biztonsága, de nem tudok lépni azért sem, mert összeköt minket a közösen alkotott ház, a közös hitelek. Most hogyan tovább? Kifizetni egymást nem tudjuk, nincs annyi pénzünk, fizum full leterhelt a lakáshitel miatt még 20 évig. Mennék, repülnék a szerelmemhez, aki csak akkor lépne amikor én. De mi van akkor ha mégsem? Mi van akkor ha egyedül maradok a két gyerekemmel, egy albérletben és tele adóssággal?

Legjobb válasz: Velem pontosan ugyanez történt. Mi is kb. 1,5 - 2 évig vártunk egymásra, hogy ki lép. Aztán a férjem rájött a dologra és akkor volt a lebukás. :) De milyen jó volt, hogy lebuktunk. Kaptunk egy lökést, hogy lépjünk. Beadtam a papírt (nõ vagyok), elváltam, párom is beadta, elvált. Az anyagi dolgok elrendezõdtek, bár meg kell, hogy mondjam, nagyon xarul jártunk. Tehát az exek vitték a sok lóvét. Tudod mit? Lexartuk. Úgy alakult, hogy lett saját kis lakásunk. Ez 6 éve volt. Azóta köszönjük, jól megvagyunk, nagyon szeretjük egymást és örülünk, hogy másodszorra megtaláltuk az igazit és nem egy kényzserházasságban élünk. Sok sikert nektek is!

Velem pontosan ugyanez történt. Mi is kb. 1, 5 - 2 évig vártunk egymásra, hogy ki lép. Aztán a férjem rájött a dologra és akkor volt a lebukás. :) De milyen jó volt, hogy lebuktunk. Kaptunk egy lökést, hogy lépjünk. Beadtam a papírt (nõ vagyok), elváltam, párom is beadta, elvált. Az anyagi dolgok elrendezõdtek, bár meg kell, hogy mondjam, nagyon xarul jártunk. Tehát az exek vitték a sok lóvét. Tudod mit? Lexartuk. Úgy alakult, hogy lett saját kis lakásunk. Ez 6 éve volt. Azóta köszönjük, jól megvagyunk, nagyon szeretjük egymást és örülünk, hogy másodszorra megtaláltuk az igazit és nem egy kényzserházasságban élünk. Sok sikert nektek is!
Nem vagyok házas.
Mondjuk én az-addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér-párti vagyok, uh a házam és minden másom a sajátom, hitel nélkül is, nálam nem lenne ez gond.Mindig elkerültem a kiszolgáltatott helyzeteket és a más tollával ékeskedést. Gondolom a férjed és te, míg ezeket megteremtettétek, te elhanyagolva érezted magad és félre mentél.Nem tartom korrekt viselkedésnek.
Én ezt most tettem meg. Megyek albérletbe a fiammal, anyagilag nagyon nehéz lesz. Az új páromba szerelmes vagyok, de már azt is tudom, hogy nem lesz belõle az, amit ígér, párszor okozott már csalódást. Mégsem tudom elképzelni, hogy a férjemmel folytassam. Hülye egy helyzet, se a régi, se az új nem mûködik, de csak a gyerek miatt és a lakás miatt nem tudtam már maradni. Ha ennyire foglalkoztat a dolog, tedd meg.
én úgy tudtam, hogy "mig a halál el nem választ" tehát egyszerûen öld meg vagy kussolj
A kérdező hozzászólása: köszönöm azoknak akik biztatnak és sajnálom azokat akik elítélnek, mert nem tudni mit hoz az élet. Ketten alkottuk amink van, mondom ketten és nem ékeskedem más tollával.Mindketten hibásak vagyunk, hogy idáig jutottunk, nem szeretem a sárdobálást. Azért neki bõvebben volt sara, mert míg én szoptattam a közös gyerekünket, addig õ más nõvel hetyegett. Innen indult az egész, ez volt 10 éve. Igéretek, könnyes siránkozás és nagy összeborulás, aztán minden kezdõdik elõlrõl. Mi a p...ért kéne lenyelnem és folyton csak megbocsátanom? Én is szeretnék végre boldog lenni, egy boldog nõ, akit megbecsülnek..
Én ezt már átéltem. És tapasztalatból mondom amit mondok. Ha rám hallgatsz a férjeddel maradsz. A szerelem mulandó. A sok gond csak felgyorsítja az elmúlását. Én különmentem a férjemtõl és a nagy szerelem pillanatok alatt a semmivé porladt mikor jöttek az anyagi gondok a viták és minden hercehurca a válás körül. És most ittmaradtam egyedül mindent elveszítettem mennék már vissza a férjemhez de az hallani sem akar rólam. Hát jól gondold meg mit teszel!

Van egy csaj akivel már pár hónapja beszélünk neten. Van barátja, akivel nem épp az igazi minden. Régebben úgy volt találkozunk, de nem akar. Ha nem keresem akkor rám-rám ír. Miért?

Legjobb válasz: mert unatkozik. Nem érdekled férfiként, de valamivel el kell üsse az idõt. még nem is találkoztatok és már a barát-zónában vagy. sosem fogja hagyni hogy megdugd. A nõknek kell a személyes kapcsolat ha komoly szándékai vannak veled. Ha nem, akkor elég a virtuális is, ha éppen unatkozik. Mondd meg neki hogy szerelmes vagy belé, és szeretnél tõle többet is mint msn. De elõre megmondom hogy fog reagálni, nem fog ráérni... Nézz más puni után.

mert unatkozik. Nem érdekled férfiként, de valamivel el kell üsse az idõt. még nem is találkoztatok és már a barát-zónában vagy. sosem fogja hagyni hogy megdugd. A nõknek kell a személyes kapcsolat ha komoly szándékai vannak veled. Ha nem, akkor elég a virtuális is, ha éppen unatkozik. Mondd meg neki hogy szerelmes vagy belé, és szeretnél tõle többet is mint msn. De elõre megmondom hogy fog reagálni, nem fog ráérni... Nézz más puni után.

Miért van az, hogyha megbízom egy pasiban, ha úgy érzem, le tudnám vele élni az életem, hogy ő az igazi. Mindig átver?

Üdv! 19 éves vagyok, tudom, nem lehet sok tapasztalatom. Sajnos elég korán ér? típus voltam, de sajnos ez segített abban, hogy ezt elkerüljem. A legtöbbjével nem is találkoztam él?ben.... ami arra utal, hogy rohadt naiv vagyok....Ez lehet az én hibám. 14 évesen ott volt Laci, ? volt az egyedüli, akivel 2x is találkoztunk ( messze lakott ), nálunk is aludt és nagyon jól megvoltunk egymással. Nem volt semmi, még egy csók sem, mert megmondtam neki, hogy bics, de én ehhez még fiatal vagyok. Kb 2 évig kerülgettük egymást, aminek a végeredménye... semmi lett. Volt egy másik, Zoli. Ez igen fájó emlék, vele is ismertük egymást már akkor... de a beszélgetések és az érzéseink csak 1-2 év után váltak komolyabbá. De sose találkoztunk. 4 év telt el így, aztán egyszer rohantam hozza, mert valakinek el kelleett mondanom, mi bánt... Erre mikor ráírtam, azon háborodott fel, hogy örül, hogy most tud pihenni és akkor nem velem fog foglalkozni. Akkor egy világ tört össze bennem... El is tüntettem a közelemb?l, mindenhonnan. A legújabb pedig Viktor.Elkezdtem valamit érezni iránta és úgy t?nt, úgy beszélt, mintha ? is. Aztán hirtelen, se szó se beszéd összejött egy lánnyal. Ekkor én leléptem, feleslegesnek érezve magam.... Mikor lenyugodtam, 1-2 hét után, újra elkezdtünk beszélgetni. Id?közben szakított a lánnyal, mi jókat beszélgettünk. És valahogy kiszedtem bel?le, hogy ? valójában nem is érzett soha semmit.... És ezek csak a hosszú-hosszú, 1 évnél id?sebb hazugságok voltak. Közte még megbíztam kismillió másvalakiben, hogy talán majd ?, hogy hogy hasonlítunk... Ugyanis eléggé problémás, furcsa személyig vagyok, és csoda, ha valaki elvisel... De most komolyan... Van még remény? Vagy mindenki ilyen? Vagy ilyenné válik? :S

Legjobb válasz: És igen, még nem volt párkapcsolatom, 19 éves fejjel. Lehet, hogy túlságosan felmagasztalom ezt a dolgot, hogy ez szent és nem mennék bele akárkivel... :S

A kérdező hozzászólása: És igen, még nem volt párkapcsolatom, 19 éves fejjel. Lehet, hogy túlságosan felmagasztalom ezt a dolgot, hogy ez szent és nem mennék bele akárkivel... :S
Nem az a baj, hogy mindenki ilyen, hanem, hogy te nem mered felvállalni nyíltan az érzéseidet. Ha valamit akarsz, akkor te is tegyél érte, vagy legalább sodródj az árral. De ha így, ilyen hosszan áltatod magad, akkor sose fog normális kapcsolat kikerekedni a dologból. Ha már valaki tetszik neked, ne azt várd, hogy majd kibír 1-2 évet, úgy hogy nem is találkoztok, meg se csókolod, mert hülye az a fiú, aki kibírja. Nem csodálom, hogy õk nem vártak rád. Ha valaki így várt volna, akkor az vagy érzelmileg sérült, vagy annyira kevés az önbizalma, hogy tuti nem lettél volna boldog vele. Tisztázd a dolgokat, legyél egyenesebb kicsit, ne kéresd magad hónapokig és biztos összejön valami. Az érett gondolkodás nem ott kezdõdik, hogy valaki nem IM-et olvas 13 évesen, hanem amit érez, azt felvállalja és a következményeit meg viseli.
szerintem túlságosan infantilis vagy és azt gondolog , hogy racionálisan tudod vizsgálni, kezelni a dolgokat. Attól mert te úgy érzed , ha egy fiúval beszélsz akkor több van köztetek mint barátság. Neked kell nyitnod afiú felé , ha akarsz valamit tõle nem kapcsolat az , hogy 2 éven keresztûl nem találkoztok...
Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval. Évekig "járni" valakivel úgy, hogy nem is találkoztok, nem normális dolog. Persze, hogy egy idõ után beleuntak a várokozásba. Egy kapcsolathoz hozzátartoznak a csókok, érintések (most nem feltétlenül a szexre gondolok), egy ideig még mûködhet ezek nélkül, de évekig nem. Legyél kicsit nyitottabb, randizzál, ismerjétek meg egymást szemtõl szembe. Ha nem találkoztok, csak egy ábrándot fogsz kergetni, felépítesz egy ideált az adott srácról, ami csak a te fejedben létezik, és elõbb-utóbb csalódás lesz a vége. Megismerni egymást csak személyes találkákkal lehet igazán. Amikor is látod a másik reakcióit, gesztusait, amikor elcsattan az elsõ csók, elõször fogjátok meg egymás kezét stb. Ezeket nem lehet pótolni telefonos vagy internetes beszélgetéssel.
Változz meg.
A kérdező hozzászólása: Nem jártunk csupán... Inkább úgy mondanám, igényeltük egymás társaságát... Egyébként nem én várattam egyiket sem. Õk várattak engem. Egyik esetben a munka és egyetem egyszerre azt eredményezte, hogy hétköznap 8 órákat dolgozott, hétvégén egyetemre járt... Másik esetben egy olyan valakirõl beszélünk, akinek meg a szülõje volt beteg ( mostmár mind kettõ, és emiatt még munkát se tudott vállalni, ergó pénze se volt, és akárhányszor mondtam, hogy én megyek hozzá, a két alkalom után sehogyse találtunk jó dátumot), a harmadik esetben meg az illetõ szimplán csak szegedi volt... és sehogy se lehetett összeszervezni a dolgokat ilyen távon. Utóbbi esetben már azt is megtanultam, hogy jobb, ha még konkrétabban megmondom, mi van... És azt hiszem, ez fájt a legjobban. Mert a többi esetben tudtam, mi van a másik oldalon, mert azért azt tudja az ember, ha háromnegyed órán keresztül hívja a másik és nem is egyszer... De ehh, tényleg nem értem, még mindig, hogy mi többet tudtam volna még tenni, amikor már majdnem attól féltem, hogy én tapadok rájuk teljesen...

Készenléti Rendõrségen belül járõr feladata? Mit takar hogy járõr? Az teljesen más munka, mint amit az "igazi" készenlétisek csinálnak? A fizetésük 130 körül mozog (mint a készenléti rendõröknek) avagy 80 körül (mint a járõröknek)?

Most van lehetõség jelentkezni, és nem igazán tudom mit tegyek. Ha valakinek van valamiféle tapasztalata, esetleg hozzáértése, kérem ossza meg velem!

Legjobb válasz: Mint a hirdetésben is láttad összetett a feladatuk. Nincs olyan hogy igazi meg nem igazi készenléti rendõr. Alap esetben közrendvédelmi és közlekedésbiztonsági feladatot látnak el,mint egy átlagos járõr, és ha esetleg tüntetés van vagy focimeccs biztosítás,vagy esetleg kiemelt helyszínt kell biztosítani akkor õket viszik. Bár ezt nevetségesnek tartom hogy ember hiány van Bátorban és képzést indítanak, azokat meg nem engedik oda menni akik végzett rendõrök. Jelen esetben saját magamról beszélek,mert Pestrõl nem engednek haza menni:S

Mint a hirdetésben is láttad összetett a feladatuk. Nincs olyan hogy igazi meg nem igazi készenléti rendõr. Alap esetben közrendvédelmi és közlekedésbiztonsági feladatot látnak el, mint egy átlagos járõr, és ha esetleg tüntetés van vagy focimeccs biztosítás, vagy esetleg kiemelt helyszínt kell biztosítani akkor õket viszik. Bár ezt nevetségesnek tartom hogy ember hiány van Bátorban és képzést indítanak, azokat meg nem engedik oda menni akik végzett rendõrök. Jelen esetben saját magamról beszélek, mert Pestrõl nem engednek haza menni:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzáértõ választ! És a bérezéssel kapcsolatban tudna nekem segíteni? Egyébként én pedig szívesebben mennék Budapestre, hiába szabolcs megyei lakos vagyok....
Ez mind szép és jó, de ne hiddj el mindent amit a tájékoztatón mondanak. Tapasztalatból beszélek. Pl ez nagy hülyeség hogy két késés után kirúgnak.Elég nagy hülyeséget kell csinálnod hogy leszereljenek. Nálunk konkrétan parancs megtagadás után is bent maradtak az emberek:) Fizikaira fel kell készülni rendesen, mert ott sokan elvéreznek, bár az a 80 pont elég minimális. ha tényleg szeretnél jelentkezni akkor gyorsan töltsd ki a papírokat, csináltasd meg a tüdõszûrõt. Minden évben beadják hogy mekkora a túljelentkezés meg hogy aki nem adja be eddig meg addig nincs esélye, ez is kamu. Hiány van, és akit tudnak felvesznek, max ha nem odavaló kiesik. A fizuról annyit hogy elég jó pénzt össze lehet szedni, fõleg mivel ember hiány van, és vagy magadtól bevállalsz plusz szolikat, vagy õk rendelnek be. Nem azt mondom hogy könnyû, mert rohadt hosszú a 24 óra, és remélem tisztában vagy vele hogy a bevetési osztály alap esetben járõrözik, és nagy százalékuk gyalogosan, vagy posztol megadott helyen, szóval a 24 óra alatt párszor fejenállsz úgy elfáradsz:) Összeségében megvan az elõnye és a hátránya is, jól át kell gondolni. Én nem bántam meg, de a kiképzést nem kezdeném elõrõl, mert az egy átok:) De ha bekerültök majd úgyis meglátjátok.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Az igaz szerelem tényleg olyan, mint amilyennek a könyvek/filmek bemutatják?

Több szerelmes könyvet is olvastam már meg láttam is filmeket. Arra lennék kíváncsi, hogy aki úgy érzi, hogy szerelmes az tényleg ezeket éli át vagy ezek csak túlzások és kitalációk?

Legjobb válasz: Többet is tudnék mondani, a kedvenceim: Maupassant: Egy asszony élete Kundera: A lét elviselhetetlen könnyûsége Maugham: Színház Marquez: Szerelem a kolera idején, 100 év magány Oké, ezek nem a modern korban íródtak, de sok bennük az igazság, amit most is bõven lehet értelmezni. Igenis van, hogy úgy megyünk férjhez, hogy azt sem tudjuk, ki a másik fél, mert elvakít a szerelem. Igenis van olyan, akinek az állatias szex fontosabb mindennél. Vagy hogy valaki szerepet játszik és te teljesen bedõlsz neki. Ezek mind igazak, és a szerelem többször ér véget pofonnal, mint happy enddel. És én csípem, ha valaki ezt le meri/le merte írni. Nem minden kapcsolat ilyen, tudom, hogy sok a pozitív példa, sõt én is hiszek az igaziban...De ettõl még rengeteg ilyen csalódás, átverés is létezik, ezt kevésbé szokták bemutatni a hálivúdi filmek. Azokkal sincs gond, én is megnézem a szerelmes filmet, csak sok tininek annyi téveszme van a fejében ezek láttán, hogy mikor az elsõ pofont megkapják, csak pislognak... A szerelem gyönyörû. Meg rohadt fájdalmas is olykor.

Többet is tudnék mondani, a kedvenceim: Maupassant: Egy asszony élete Kundera: A lét elviselhetetlen könnyûsége Maugham: Színház Marquez: Szerelem a kolera idején, 100 év magány Oké, ezek nem a modern korban íródtak, de sok bennük az igazság, amit most is bõven lehet értelmezni. Igenis van, hogy úgy megyünk férjhez, hogy azt sem tudjuk, ki a másik fél, mert elvakít a szerelem. Igenis van olyan, akinek az állatias szex fontosabb mindennél. Vagy hogy valaki szerepet játszik és te teljesen bedõlsz neki. Ezek mind igazak, és a szerelem többször ér véget pofonnal, mint happy enddel. És én csípem, ha valaki ezt le meri/le merte írni. Nem minden kapcsolat ilyen, tudom, hogy sok a pozitív példa, sõt én is hiszek az igaziban...De ettõl még rengeteg ilyen csalódás, átverés is létezik, ezt kevésbé szokták bemutatni a hálivúdi filmek. Azokkal sincs gond, én is megnézem a szerelmes filmet, csak sok tininek annyi téveszme van a fejében ezek láttán, hogy mikor az elsõ pofont megkapják, csak pislognak... A szerelem gyönyörû. Meg rohadt fájdalmas is olykor.
Ég és föld. Az összes ilyen film és könyv megszépíti :D Jó dolog, ha két ember egymásra talál, de ez a ritkábbik a szerelemben. 90%-ban szerintem inkább csak szenvedés :D
Viktor: 500 nap nyár. Ott leépítik egymást rendesen.
a filmben könyvben csak az összejövésig csinálják. nincs benne a másik gyilkolása. :D
Csak a mainstreamebb giccsparádékat láttam, és azoknak köze nincs az igazi szerelemhez. Az 500 nap nyár volt a legközelebb ahhoz, amilyen valójában, tudtam azonosulni a fõszereplõvel, és tényleg "realisztikus" volt, de a végét annak is elkrták a happy end-el. Én mindig azt a hollywoodi érzést kerestem, amikor minden tökéletes, és sose találtam meg. Akikkel úgy éreztem összefog jönni, azok mindig visszautasítottak. Most boldog vagyok, de nincsenek ilyen gyomorban-pillangós élmények. Van barátnõm, és mivel alapból romantikus alkat vagyok, próbálok egy kis romantikát csempészni a kapcsolatba, de ennyi az egész.
Nem, a filmekbol legtobbszor az jon le, hogy mindent egyutt csinalnak a parok, folyamatosan egyutt vannak. En ettol agyverzest is kapnek. Ok, hogy egyutt vagyunk es az az idealis, ha sok idot toltunk egyutt (a lehetosegekhez kepest), de nem muszaj mindenhova egyutt menni es mindent egyutt csinalni. Nekem pl fontos az, hogy elmenyjek neha baratnokkel egyet kavezni, megbeszelni ezt azt, amit egy pasi tarsasagaban nem biztos, hogy megbeszelnenk. A masik dolog, hogy a filmekben eleg "bipolarisan" van bemutatva a kapcsolat es rengeteg a drama. Nagy veszekedesek, tores zuzas aztan meg hatalmas bekulesek. Ez megint hulyeseg, persze nincs kapcsolat vitak nelkul, de nem kell egybol osszetroni az osszes tanyert. Ezt amugy lehetne igy sorolni holnap reggelig... Nem hiaba a mondas, miszerint "A romantikus filmek eltorzitottak a nok elkepzeleset a kapcsolatokrol, a porno meg a ferfiaket a szexualitasrol." Szerintem ez tokeletesen igaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a könyveket:) És igen én is teljesen egyetértek, a mai világban már kissé mást jelent a szerelem, mint anno..(mondjuk ezen el lehetne filózgatni hogy jó-e vagy rossz, de szerintem mindkét oldalon lennének érvek)
Így van, attól függ, milyen könyvre, filmre gondolsz. Ha a bugyuta amerikai vígjátékokra meg Coelhora, akkor nem. Számtalanszor elõfordult már, hogy egy-egy regény hõsével azonosulni tudtam. First Lady jó példákat hozott, csak egy kettõt tennék hozzá, a teljesség igénye nélkül, és nem csak a boldog szerelem, hanem általánosan érzelmek, férfi-nõ kapcsolat témakörében: Catullus, Iuvenalis (ezek verseskötetek, de nagyon valódi érzelmekrõl szólnak) Odüsszeia - számomra például a NÕ Odüsszeusz felesége, és ami köztük van, az a nagybetûs Szerelem. modernebb vonalról: Aranyember, Anyegin, Anna Karenina, Utas és holdvilág
Az igazi szerelem akkor is szerelem, ha dögvész van.
nincs olyan konkrét dolog bakker amire rá lehet mondani, hogy szerelem... két nyugger akik egymás lelkéért élnek halnak más szerelmet valósítanak meg, mint egy kigyúrt jóképû maszkulinos csávó egy tökéletestestû, betörhetõ nõvel él át 25 éves koruk táján... aztán lehet, hogy ebbõl késõbb más lesz... a lényeg, hogy a szerelem akármilyen lehet. nem mindneki ugyanarra vágyik. ez biztos.
A kérdező hozzászólása: 4. válaszoló elárulod, hogy melyik az a könyv?
Kapcsolatfüggõ. A miénkre minden ismerõsünk azt mondja olyan mint a filmekben XD bár remélem jó filmekre gondolnak ilyenkor magukban :)
Attól függ, melyik film vagy könyv. A legtöbb hálivúdi giccsparádé sosem történne meg az életben. De van olyan könyv, ami után azt mondom, hogy tényleg leírja a szerelmet úgy, ahogy van.
A kérdező hozzászólása: Azt értem, de csak nem olyan pont olyan, mint ahogy a csöpögõ könyvekben leírják.
A szerelmet mindenki máshogy látja van aki utálja mert csak szenvedést hozott neki van aki tanul belõle mert fontos leckét kapott és aki szerelmes az élvezi. A könyvek le tudják írni. Sokszor szépítenek , hogy tévhitet kapj és kezd keresni a "szerelmedet". Ez más, minden embernél mert, aki ezt elhiszi (mármint az egyes könyvek tévhiteit) annak lehet csalódnia kell. Mindenki máshogy érzi. Érzésektõl is függ , hogy a könyvek túloztak vagy nem.

Hogyan lehet csinálni egy PC-s játékot? Nem könnyű dolgokra gondolok itt, hanem mint az igazi játék készítők.

Jó lenne ha leírnátok az alapoktól a profi munkákig.

Legjobb válasz: Alapvetõen egy játék fejlesztéséhez szükség van egy grafikus motorra,ami a játék rendereléséért,vizuális megjelenéséért felel.Ezen túl szükség van még játék motorra,ami ahogy a nevébõl is kiderül a játék elemeket mûködteti mint irányítás,sebzés,pontozás..stb.Majd szükség van még fizikai motorra ami furcsa mód a fizikáért felel.Vagyis aminek le kell esni,az essen le..Továbbá szükség van még AI motorra vagyis mesterséges inteligenciáért felelõs motorra ami azért felel hogy a játékban az ellenség,barát,akármi éppen mikor,miért merre menjen mit csináljon,mire hogy reagáljon és hasonlók. És szükség van hálózati motorra márha a játékot lehet online is játszani MP-ben. Ezeket a motorokat a profi csapatok saját maguk írják teljesen a nulláról amihez nagyon profi szaktudás és sok idõ kell.De még a profik között is vannak akik kész motorokat használnak ezzel is idõt és pénzt takarítva meg. Ém ez önmagában még kevés.Ezen túl szükség van kép szerkesztõ programra amivel textúrákat készítenek.Lényegében a textúrák képek,amik le fedik a játékban látottakat.Ha látsz egy kõ falat,akkor a kõ fal lényegében egy kép amit rá húztak egy üres felületre..Nah de mi is az-az "üres felület"?Itt jön a következõ dolog a modellezés.Szükség van modellezõ programra amiben le modelleznek minden játék elemet.Épületek,emberek,állatok,tárgyak..minden amit egy játékban látsz "modell" amit egy modellezõ programban modelleztek le és amire "textúrákat",képeket húztak..Ám még mindég nincs vége.Ezen túl szükség van animáló programra,amiben ezeket a modelleket animálják.Például hogy az ember sétál,újratölti a fegyvert.Minden mozgást ilyen programban úgy mond animálnak.Persze ahogy fentebb írták van hogy ezekhez az animációkhoz egy valódi ember mozgását veszik fel,de sok minden van amit maguk kell animáljanak..Ügye mondjuk egy T-Rex mozgását nem lehet a valóságban fel venni no meg körülményes is lenne rá aggatni azt a sok drótot és szólni neki hogy most álljon vagy menjen xD.De nem csak a játékban látott mozgást kell animálni,hanem a játékban látott videókat is lényegében ugyan így modellezik és "animálják".No meg a textúrákat is lehet hasonló módon animálni hogy még valóságosabb legyen ahogy mondjuk a T-Rex lép és a bõr tök realisztikusan gyûrõdik-húzódik Ám ezen túl még szükség van hangokra is.Szóval szükség van hang szerkesztõ programra,amivel hangokat tudunk,keverni,szerkeszteni..És persze hangokra is a valós világból..A profiknak hatalmas hang gyûjteménye van amit egy ilyen programban kedvûkre alakítanak..Például a StarWars-ban amikor az ûrhajó el megy és azt a jellegzetes (akármiyen) hangot halljuk,azt például disznó visításból keverték õssze xD.Szóval minden hangot amit hallasz egy játékban egy vagy több valós hangból kevertek össze,vagy keverés nélkül egy valódi hangot használtak fel mint mondjuk kopogás,súrlódás,robbanás..stb És persze beszéd hangok is kellenek amit egy stúdióban vesznek fel,már ha a játékunkban beszél bárki..Mondjuk egy Dead Space szerû játékhoz nem kell túl sok beszéd hang xD Hát,röviden ennyi.A játék fejlesztés hatalmas ágazat,rengeteg munka körrel.Szóval így általánosságban hogy "játék fejlesztés alapoktól profi szintig" elég tág fogalom,sok lenne le írni no meg érteni is kellene mindenhez olyan ember meg nem létezik...De azért remélem fel tudtalak világosítani valamelyest... Ha így nem igazán tudod elképzelni akkor videó a programokról: Modellezés: http://www.youtube.com/watch?v=GNroykC_1zU Animálás: http://www.youtube.com/watch?v=ttYwPnV0gQM Textúra szerkesztés: http://www.youtube.com/watch?v=nODaUXV6CVE Textúrázás: http://www.youtube.com/watch?v=-11ukK3Rx_I Textúra animáció: http://www.youtube.com/watch?v=gvVjQ5ID324 Hang szerkesztés: http://www.youtube.com/watch?v=u5Y_HPBBteU

Alapvetõen egy játék fejlesztéséhez szükség van egy grafikus motorra, ami a játék rendereléséért, vizuális megjelenéséért felel.Ezen túl szükség van még játék motorra, ami ahogy a nevébõl is kiderül a játék elemeket mûködteti mint irányítás, sebzés, pontozás..stb.Majd szükség van még fizikai motorra ami furcsa mód a fizikáért felel.Vagyis aminek le kell esni, az essen le..Továbbá szükség van még AI motorra vagyis mesterséges inteligenciáért felelõs motorra ami azért felel hogy a játékban az ellenség, barát, akármi éppen mikor, miért merre menjen mit csináljon, mire hogy reagáljon és hasonlók. És szükség van hálózati motorra márha a játékot lehet online is játszani MP-ben. Ezeket a motorokat a profi csapatok saját maguk írják teljesen a nulláról amihez nagyon profi szaktudás és sok idõ kell.De még a profik között is vannak akik kész motorokat használnak ezzel is idõt és pénzt takarítva meg. Ém ez önmagában még kevés.Ezen túl szükség van kép szerkesztõ programra amivel textúrákat készítenek.Lényegében a textúrák képek, amik le fedik a játékban látottakat.Ha látsz egy kõ falat, akkor a kõ fal lényegében egy kép amit rá húztak egy üres felületre..Nah de mi is az-az "üres felület"?Itt jön a következõ dolog a modellezés.Szükség van modellezõ programra amiben le modelleznek minden játék elemet.Épületek, emberek, állatok, tárgyak..minden amit egy játékban látsz "modell" amit egy modellezõ programban modelleztek le és amire "textúrákat", képeket húztak..Ám még mindég nincs vége.Ezen túl szükség van animáló programra, amiben ezeket a modelleket animálják.Például hogy az ember sétál, újratölti a fegyvert.Minden mozgást ilyen programban úgy mond animálnak.Persze ahogy fentebb írták van hogy ezekhez az animációkhoz egy valódi ember mozgását veszik fel, de sok minden van amit maguk kell animáljanak..Ügye mondjuk egy T-Rex mozgását nem lehet a valóságban fel venni no meg körülményes is lenne rá aggatni azt a sok drótot és szólni neki hogy most álljon vagy menjen xD.De nem csak a játékban látott mozgást kell animálni, hanem a játékban látott videókat is lényegében ugyan így modellezik és "animálják".No meg a textúrákat is lehet hasonló módon animálni hogy még valóságosabb legyen ahogy mondjuk a T-Rex lép és a bõr tök realisztikusan gyûrõdik-húzódik Ám ezen túl még szükség van hangokra is.Szóval szükség van hang szerkesztõ programra, amivel hangokat tudunk, keverni, szerkeszteni..És persze hangokra is a valós világból..A profiknak hatalmas hang gyûjteménye van amit egy ilyen programban kedvûkre alakítanak..Például a StarWars-ban amikor az ûrhajó el megy és azt a jellegzetes (akármiyen) hangot halljuk, azt például disznó visításból keverték õssze xD.Szóval minden hangot amit hallasz egy játékban egy vagy több valós hangból kevertek össze, vagy keverés nélkül egy valódi hangot használtak fel mint mondjuk kopogás, súrlódás, robbanás..stb És persze beszéd hangok is kellenek amit egy stúdióban vesznek fel, már ha a játékunkban beszél bárki..Mondjuk egy Dead Space szerû játékhoz nem kell túl sok beszéd hang xD Hát, röviden ennyi.A játék fejlesztés hatalmas ágazat, rengeteg munka körrel.Szóval így általánosságban hogy "játék fejlesztés alapoktól profi szintig" elég tág fogalom, sok lenne le írni no meg érteni is kellene mindenhez olyan ember meg nem létezik...De azért remélem fel tudtalak világosítani valamelyest... Ha így nem igazán tudod elképzelni akkor videó a programokról: Modellezés: http://www.youtube.com/watch?v=GNroykC_1zU Animálás: http://www.youtube.com/watch?v=ttYwPnV0gQM Textúra szerkesztés: http://www.youtube.com/watch?v=nODaUXV6CVE Textúrázás: http://www.youtube.com/watch?v=-11ukK3Rx_I Textúra animáció: http://www.youtube.com/watch?v=gvVjQ5ID324 Hang szerkesztés: http://www.youtube.com/watch?v=u5Y_HPBBteU
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!!!

Ha az embernek eszébe jut a kapcsolatában, hogy nem biztos hogy ő lesz az igazi, akkor általában ezek a kapcsolatok mindig véget érnek?

Tehát ha egy ilyen gondolat felmerül,akkor ez már megérzés,és annak el?bb-utóbb vége is lesz?Remélem érthet? amit kérdezek:)

Legjobb válasz: Lehet hogy nem mindenki ért velem egyet, de az "igazival" mindig valami baj van. Nem hiszek az igaziban, még akkor sem ha összefutottam vele. Mélyrepülés volt, amikor rájöttem hogy a rózsaszín ködfelhõ már sehol nincs. Nagyon kell szeretni egy férfit vagy egy nõt, tisztelni, de felesleges az igazit kergetni. Az csak egy "álomkép", de a mindennapokban nem lehet végigvinni egy "tökéletes" kapcsolatot.

Lehet hogy nem mindenki ért velem egyet, de az "igazival" mindig valami baj van. Nem hiszek az igaziban, még akkor sem ha összefutottam vele. Mélyrepülés volt, amikor rájöttem hogy a rózsaszín ködfelhõ már sehol nincs. Nagyon kell szeretni egy férfit vagy egy nõt, tisztelni, de felesleges az igazit kergetni. Az csak egy "álomkép", de a mindennapokban nem lehet végigvinni egy "tökéletes" kapcsolatot.
Nem hinnem szerintem kinel hogy de lehet van ennek vmi hattere.Nehez megmondani de en inkabb a mit is erzek iranta-ahoz- hasonlit.
Nem lesz vége, mert szerintem mindenkiben van egy kis kétely olykor.Lehet, hogy most így érzed.De kell néha változtatni, nyitni kell az új felé :)
*közös
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, sokat segített:) ))
Nem.

Igaz az hogy az utcákon már ritka az igazi marihuána? és ez a "Bio" szemét van amibe beleraknak minden retket?

ha szívnék is, ilyen zsákbamacska mérget biztos hogy nem.

Legjobb válasz: Igaz, fõleg azért mert olcsóbb és sokkal több hasznot hoz mint a fû.

Igaz, fõleg azért mert olcsóbb és sokkal több hasznot hoz mint a fû.
Hát ez attól függ inkább, hol élsz, meg milyen társaságban mozogsz. Bp-en nincs gond ebbõl.
Attól függ, de már elterjedt ez a méreg, de könnyen meglehet különböztetni a kettõt, ha megbízható helyrõl van, akkor semmi gond sincs.
A kérdező hozzászólása: hihetetlen hogy az embereket ennyire nem érdekli az egészségük. pl alkoholt váltanám le egy kevésbé károsra én.
átlagos vidéki város: itt már elég régóta nincs herbál(biofû), csak sima z. A szintetikus kannabinoidokról nem mondanám hogy retek, meg méreg hiszen csak pár molekulában tér el az eredeti fûtõl. De tény, hogy nem ismerjük ezeknek a szereknek a (mellék)hatásait. Új-Zélandon pl. rögtön bevizsgálják a "biofüveket" és ha úgy találják hogy nem káros az egészségre akkor legalizálják...
#5: Az elsõ anyagok tényleg jók voltak, hasonló hatással mint a fûé. De a tiltólista miatt annyiszor változtattak rajta hogy már teljesen távol áll az elsõtõl. Sokszor még az sem tudja mit ad el, aki árulja.
Bio-t soha! Itthon csinálok neked házilag lepermetezem a gazat idegrendszerre ható szerrel lekaszálom kiszárítom és kész is a Bio...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!