Találatok a következő kifejezésre: Az igaz, ha valakinek (397 db)

Az igaz, ha valakinek egyenes a haja, és levágatja teljesen rövidre és utána, ha megnő lehet, hogy göndör lesz Neki pedig előtte egyenes volt?

És hogyha újra megn?tt göndörre utána levágatja megint rövidre akkor megint egyenes lesz Neki, ha visszan??

Legjobb válasz: Szerintem nem igaz, legalábbis én akárhányszor levágattam mindig egyenesre nõtt vissza. Szerencsére:)

Szerintem nem igaz, legalábbis én akárhányszor levágattam mindig egyenesre nõtt vissza. Szerencsére:)
Ez tényleg csak a haj súlyától van. Minél hosszabb a haj annál egyenesebb. Hugomnak is kis fürtös haja volt, aztán ahogy nõ egyre egyenesebb.
Ez baromság, úgy ahogy van. Nem tudok mást mondani. Ha mégis göndörödik az attól lehet, mert van egy bizonyos hossz, aminél az egyenes haj is göndörödésre hajlamos, mert nem húzza le a haj saját súlya még és emiatt van. De az is csak hullámos inkább, nem göndör.
Egyéne válogatja. Édesapámat 12 éves korában nyírták kopaszra, mert tetves lett a suliban és neki göndör lett utána. Sok gyerekkori fényképét is láttam tehát igaz, most viszont olyan a haja, mint Tom Jonesnak. Én 16 évesen leborotváltam a fejem és nem lett göndör a hajam csak hullámos.
Nekem csak addig igaz, hogy egyenes volt a hajam és levágattam rövidre, full göndör lett. Most olyan, mint a birka szõre. Már bõ két hónapja vasalom, úgy jobb. Szóval valamilyen szinten igaz. 14/l
Egyéne válogatja. A hajvasalásról csak annyit, hogy attól lesz valaki más, ha éppen nem vasalja.Az unokahugom mesterfodrász, és már a pasik is mondják neki, hogy már szinte az összes csaj egyforma, agyonvasalt haj, szõke, ja és+mûtincsek.
az egyik barátnömnek tök egyenes hosszú haja volt amikor levégetta akkor egykicsit göndör lett neki de csak egy kicsit õ minden nap vasalja... m=eg nem láttem neki hogy göndör...de próbáld meg legföbb majd mindig kivasalod..
Ezt bizti nem a humorba akartad tenni?:D A hajvágás nem befolyásolja a genetikát....
hehe... dehoogy!!!:D nem... nekem természetesen göndör a hajm. vasalom. vágatom de nem lesz egyenes csak ha vasalom xD ez hülyeség
nekem kiskoromban loknis volt a hajam, aztán teljesen egyenes, lapos lett. valahogy az évek folyamán egyre hullámosabb lett, tavaly a hátközépig érõ hajamat levágattam váll felettire és most meg már szinte göndör, nem is csak hullámos. de szerintem ez csak azoknál az embereknél van, akik "hajlamosak" rá :D
Nem pontoztam le senkit, amennyiben nekem szólt ....
nahhalod azért lepontozni mert nem azt irtam amit te...
Nekem is van ilyen fiú ismerõsöm. Teljesen egyenes volt neki, és ilyen rugógöndörre nõ vissza. A barátnõmnek is teljesen egyenes volt, egyszer levágatta centisre, és nagyon göndörre nõtt vissza. Nem a haj súlya miatt volt egyenes, mert a hossz ugyanakkora volt. Ezenkívül az angoltanáromnak, a szülés után hullott nagyon a derékig érõ gyönyörû göndör haja, levágatta és simán nõtt vissza. Ez számomra is elég hihetetlen, nem is hinném el, ha nem láttam volna, a haj állapota végül is genetikusan alakul, szóval nem tudom, hogy mi lehet ennek a magyarázata.....
egyenes vagyok- Nekem is kiskoromban minidg rövid hajam volt, és hetedikes koromban is, mégse lett utána hullámos...

Az igaz ha valakinek nagyon nagy az adrenalin szintje, akkor nem érzi a fájdalmat?

Legjobb válasz: nem feltétlen nem érez semmit csak nem úgy érzi mint egy nyugodt ember,ha valaki sokkot kap annál is gyengül a fájdalom érzet.

nem feltétlen nem érez semmit csak nem úgy érzi mint egy nyugodt ember, ha valaki sokkot kap annál is gyengül a fájdalom érzet.
A kérdező hozzászólása: De miért van ez?
Ha a tested veszélyben érzi magát akkor mindent kizár és csak arra öszponotsít hogy túléld az adott szituációt. Mivel a fájdalom egy jelzés hogy valamelyik testrészed mesérült attól még funkcionálhat. Az adrenalin ezt csillapítja vagy szûnteti meg idõlegesen.

Az igaz ha valakivel almodunk akkor sokat gondol rank?

Legjobb válasz: Nem. Azzal álmodsz, ami foglalkoztat, illetve ami érzelmeket vált ki belõled (amire vágysz, amitõl félsz, stb.).

Nem. Azzal álmodsz, ami foglalkoztat, illetve ami érzelmeket vált ki belõled (amire vágysz, amitõl félsz, stb.).
Nem. Azt jelenti, hogy Te gondolsz rá abban a pillanatban (vagyis álmodban).
Nem. Azért álmodsz vele, mert TE gondolsz rá sokat!
Annak a csuklás a jele.
Meg az àlmaid az emlékeid is felhasznàljàk, akikkel valamikor több idõt töltöttél(osztàlytàrs, kolléga, pàr) szintén rendszeresen megjelenhet az àlmodban, akkor is, ha mâr évek óta nem làttad az illetõt

Ugye az igaz, ha valaki nem iszik tejet, attól még semmi baja nem lesz?

Mert eleve a tej nem is embernek, hanem a bocinak van "el?állítva" hisz nem anyatej, és mellesleg semmi természetes nincs abban hogy egy másik állat tejét isszuk meg. akkor meg miért van az a közhiedelem hogy a tej nélkül a csontjaink törnek, meg nem lesz kálciumunk, holott az sok zöldségben is benne van, és ráadásul már tudjuk hogy a csontok er?sségéért a mozgás, sport, és a gravitáció felel? Akkor miért mondják azt ORVOSOK, hogy a tejre SZÜKSÉGE van az embereknek, holott le sem tudjuk bontani?

Legjobb válasz: Hozzátenném hogy laktóz érzékeny vagyok, annyira, hogy már kisgyerekként sem tudtam tolerálni a tehet, többször vittek be az ügyeletre, és csecsemõként sem nagyon tudták mi a bajom. azonban tej nélkül sem szenvedek semmilyen hiánybetegségben, nincs kálcium hiányom, és a csontjaim egészségesek:) Jah, és nem szedek SEMMILYEN kiegészítõt... Viszont eszem sok zöldséget és gyümölcsöt! ( ha tehetem hazait)

A kérdező hozzászólása: Hozzátenném hogy laktóz érzékeny vagyok, annyira, hogy már kisgyerekként sem tudtam tolerálni a tehet, többször vittek be az ügyeletre, és csecsemõként sem nagyon tudták mi a bajom. azonban tej nélkül sem szenvedek semmilyen hiánybetegségben, nincs kálcium hiányom, és a csontjaim egészségesek:) Jah, és nem szedek SEMMILYEN kiegészítõt... Viszont eszem sok zöldséget és gyümölcsöt! ( ha tehetem hazait)
Sokak szerint annak lesz baja, aki tehéntejet iszik, vagy úgy általában tejet. Az emberek nagy része nem képes lebontani a tejben található anyagok egy részét, így azok emésztetlenül ürülnek ki. Tehát nem származik bajod abból ha nem fogyasztasz tejet.
Az anyatejben is van tejcukor, úgyhogy azzal nem lennének kisegítve a vad típusú génváltozatot hordozók. Deerre már én is gondoltam, hogy én leszek a fejõstehén.
A mindig is az nem igaz, de a történelem kezdetekor szoktak rá. Ha a tejfogyasztás egészségtelen lenne, akkor a tejcukor lebontására képesítõ mutáció hátrányos lenne, és nem terjedt volna el. Ettõl függetlenül sokan nem isznak tejet, és nem esznek tejterméket, mégis egészségesek, az õsemberek még nem ittak tejet. Mindent lehet pótolni, ami a tejben van.
Én azt nem értem, hogy a családokban, ahol kisbaba van, a lefejt tejet, a felesleget miért adják le, miért nem isszák meg. Mennyivel értelmesebb dolog lenne. Reggeli péksütihez meglenne a friss tej. Ráadásul még ingyen is. Nincs pasztõrözve, ingyen van...
A kérdező hozzászólása: hehe megelõztek xD
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék szócsõvé válni, itt van egy leírás, érdemes elolvasni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php azonban annyit kiemelek, hogy attól hogy lebontásra képesek néhányan, azért még nem jelent anyagcsereszintü alkalmazkodást a tejhez!
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php Itt a cikk amirõl beszélünk. Én osztom ezt az álláspontot. Az ázsiai emberek többsége is érzékeny egyébként. Szerintem mindenki rájön magától hogy neki mi kell. Ha egyszer csak megkívánsz valamit az nem véletlen. A szervezet tudja mi a jó neki. Persze vannak kivételek, mert a sok ízfokozós szart is megkívánom.
Fúj, nem kell meginni, én sem ittam soha! Mindig izélnek rajta hogy ez nem egészséges, az nem egsészséges, aztán kiderül, hogy mégis az. Egyél-igyál, amit megkívánsz. Van kalcium másban is. Nincs szüksége tejre az embernek, elsavasítja a szervezetet, így hiába van benne kalcium, a savasság miatt a csontok tönkremennek. Sokkal gyakoribb a csontritkulás azoknál, akik rendszeresen isznak tejet. Utána lehet nézni, voltak ilyen felmérések.
Kedves kérdezõ! Alapvetõen egyet értek veled, ismerem a tej káros hatásait. Bizony az elmúlt évezredek során az europid embereknél már kialakult a tejbontó enzim (kínaiaknál pl nem). A dobozos bóti tejekrõl ne beszéljünk, viszont a házi tej jó. Még jobb, ha savanyított tejtermékként fogyasztjuk. További jó egészséget kívánok 78 éves kommentelõ társamnak!:)
A kérdező hozzászólása: ha annyira egészséges és természetes, akkor hh az emberi szervezet (nem, most nem a laktóz érzékenyeké, hanem bárkié) nem tudja lebontani? Amúgy nem, nem mindig ittak tejet az emberek... más kultúrákban pl van ahol egyáltalán nem ittak tejet... Attól hogy mi ittunk, még nem lesz természetes, és egészséges... ellenben jó zsíros, és amit te megiszol naponta, hemzseg a genny sejtektõl!
Kedvesem! Ez elég nagy ostobaság. 78 éves vagyok és naponta még ma is megiszok akár 1 liter tejet is, mégis egészséges vagyok. Nem szedek semmilyen gyógyszert, nem járok orvoshoz. Ellátom a háztartást (sütés a családnak, fõzés, takarítás.) A kertet is én kapálom. De a szomszédaim többsége is ilyen. Tejet mindig is ittak az emberek. Sõt, amíg a gyerekek tápszer helyett azt kapták, sokkal egészségesebbek voltak, mint ma. 30-40 évvel ezelõtt a tej vagy étel allergiának hírét sem hallottuk. Minden kutatást szponzorál valaki. Az eredmény csak az lehet, ami a szponzornak hasznot hoz. Akkor is, ha nem igaz!
A kérdező hozzászólása: ehhez nem kell ráérõ tudósnak lenni, hogy rájöjjünk arra, hogy egy kis boci számára, az anyaállat által elõállított " fojadék" ami a kis állat növekedését segíti elõ ( ami sokkal gyorsabb mint a miénk, sokkal több fehérjére, és egyéb anyagra van szüksége), az nem természetes az emberre nézve. eleve melyik állat issza más állatnak a mesterségesen lecsapolt tejét? az ember is csak 3 éves koréig iszik anyatejet jó esetben, utána már nincs is a belünkben az az enzim ami a tejet lebontaná... akkor hol jön itt az egészség a képbe?
A kérdező hozzászólása: az enyém azt mondogatja hogy öreg koromra nem fogom tudni elfordítani a nyakamat, és hogy a vesém szét megy.... vagy valami ilyesmit. jah, és hogy szedjek lactase-t, és azzal igyak tejet, mert KELL.
Ismeri mindenki a --tej, élet, erõ, egészség-- mondást. Ma viszont már az okos , ráérõ tudósok elõjöttek azzal, amit Te is írtál, hogy nincs is szüksége az embernek rá. Az emberek mindig is itták a tejet. Na, nem a mostani lebutítottat. Szerintem a tej is hozzátartozik az étrendünkhöz, mint annyi másféle étel. Aki pedig nem szereti, az nem issza.
Szerencsére már nem minden orvos mondja ezt. Valóban vígan el lehet élni tej nélkül. A növényekben sokkal jobban hasznosuló kalcium van.
ha nem iszol tejet elrabolnak az ufók

Az igaz ha, valakinek eltört valamije . és a forrás erõsebb mint a csont?

sürgõs

Legjobb válasz: Nekem azért hihetetlennek tûnik...

Nekem azért hihetetlennek tûnik...
Pont az ellenkezõjét hallottam

Az igaz ha valakire sokat gondolunk az megérzi?

Legjobb válasz: Szerintem nem! egyébként van ám itt ezotéria kategória is ;-)

Szerintem nem! egyébként van ám itt ezotéria kategória is ;-)
szerintem ha nagy összhang alakul ki két ember között, akkor lehetséges nem tudom, hogy miért, vagy hogy, de a tapasztalataim ezt mutatják az édesanyámmal és a férjemmel van így mindíg érzem, ha hívni fognak, pl, és sokszor van olyan is, hogy rájuk gondolok, és pont akkor hívnak, jön át édesanyám, vagy indul haza a párom
Szerintem nem...
csak hiedelem. Pl.a politikusok anyukái qurva rosszul járnának ha igaz lenne ez.
Én rengeteget gondolok valakire, akinek fogalma sincs róla. Szóval nem.
Lehet.Ezt kipróbálom! :)
József Attila meg mindig a mamájára gondolt.
Nem.
Igen:)
Hé elsõ! most rám gondolsz? mert érzek valami furát...
Nem hinném mert akkor már az a bizonyos leányzó biztos megkövezett volna.. :D

Az igaz ha valakinek inhüvelygyulladás volt a kezében az visszatérhet?

Legjobb válasz: nem térHET, hanem vissza fog térni...

nem térHET, hanem vissza fog térni...
Nekem egyszer volt, 16 évesen, azóta nem. Akkor túlerõltettem... 48 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Az igaz, ha valaki engem szóba fenyeget az utcán vagy bárhol, akkor az engem feljogosít az önvédelemre?

Tehát ha beszólnak nekem, hogy így szétvernek meg megkéselnek stb.. (csak egy példa) akkor én ha megütöm az jogos önvédelem volt? valahol olvastam róla és kíváncsi vagyok igaz- e.

Legjobb válasz: Nem. Amíg nem tesznek erre irányuló elõkészületet, addig csak visszapofázni van jogod.

Nem. Amíg nem tesznek erre irányuló elõkészületet, addig csak visszapofázni van jogod.
Ilyen sosem lesz, mert a védekezésnek arányban kell állnia a támadás mértékével, csak indokolt esetben, pl végszükség esetén engedélyezett az arányosság túllépése.Ami mõdosítás mostanában volt, az a magánlak, magánbirtok védelmének a megváltoztatása.Pl ha éjjel törnek rád, váratlanul, vagy felfegyverkezve akkor le is lõheted az illetõt, ha van fegyverhasználati engedélyed.Más esetekben az arányosságot továbbra is alkalmazni kell.
"akkor önvédelem esetén , rasszizmussal leszel vádolható." Gyerekek, õrizzük meg már a jogi kérdések komolyságát. A rasszizmus nem bûncselekmény, legfeljebb a közösség tagja elleni erõszak létezik. De akkor legyél szíves ugyan nézd már meg kiket szoktak elítélni ezzel a váddal.
Kivéve ha egy bizonyos etnikumhoz tartozik , mert akkor önvédelem esetén , rasszizmussal leszel vádolható.
#2 és #3 válaszához pluszban: Mellesleg ha te ütsz elõször, akkor esetleg tényleg neked esik ököllel, késsel, akkor is ha eredetileg csak pofázni akart.
A kérdező hozzászólása: Értem. De nem is lesz ilyen törvény? Mintha valahol olvastam volna... Bocsánat ja hülyeséget írok :)

Az igaz ha valaki valamit sportól és le van igazolva akkor nem kötelező bejárni minden tesiórára?

Legjobb válasz: Sportol, és igen, igazolt sportlókat fel lehet menteni heti 2 tesi óráról.

Sportol, és igen, igazolt sportlókat fel lehet menteni heti 2 tesi óráról.
Igen. Ha a sportegyesület ad igazolást akkor heti 2 tesiórát megúszhatsz. De heti min.2 alkalommal kell járni az egyesülethez.

Az igaz ha valaki meghal álmába az akkor meg is hal igazából? , A tipikus zuhanós álomra gondolok. Lent.

Elalszok és valamikor nagyon er?s zuhanást érzek ..utánajártam és akkor rúgok egy nagyot mert mélyen alszok , és nagyon durva zuhanás van ilyenkor.

Legjobb válasz: Nem, nemhiszem. Igen. én is gyakran vagyok úgy, hogy álmomba leesek egy szakadékba, de még mielõtt földet érnék felébredek. De mégis mitõl halnánk meg álom közben? Mi miatt. Engem már szúrtak le álmomban, és hátt szerencsére ittvagyok :D

Nem, nemhiszem. Igen. én is gyakran vagyok úgy, hogy álmomba leesek egy szakadékba, de még mielõtt földet érnék felébredek. De mégis mitõl halnánk meg álom közben? Mi miatt. Engem már szúrtak le álmomban, és hátt szerencsére ittvagyok :D
Minden alvás során lelassul a keringés/légzés/emésztést/stb. Ébredéskor pedig visszaáll a normális ütemre. Ezért nincs szüksége a szervezetnek ilyen vészmegoldásra, hogy csak azért keltsen fel minket mert lassú a szív. Az viszont kapcsolatban van egymással, hogy azért kelsz fel, mert az álmodban stressz ér, a szívverés felgyorsul. Ez egyrészt kizökkent az alvási ritmusból, másrészt a megnövekedett adrenalinszint igényli a megnövekedett légzést, ezért van az hogy lehet nem csak simán felkelsz, hanem felriadsz, lihegsz, kapkodod a levegõt. A bepisilés is elõbb történik meg mint az álom. Egy ideig bírja a húgyhólyag, de az sem órákig. Alvás alatt is telik, de ha nincs hova, akkor elindul a kiválasztás. Mivel alszol, valamivel jelezni kell az agynak hogy szakítsa meg az alvást. A vizelés és a vizelet érzése általában a legegyszerûbb és legegyértelmûbb emlékképet hozza elõ, magát a vizelést. De ha nem is azt, mindenképpen vízzel és folyással kapcsolatos dolgot. Amikor elindul a bevizelés, a bõröd is érzékeli a nedvességet, az agyad felé küldött üzenet pedig egy jelzés hogy az információ nem tudatalatti, hanem valóságos. A külsõ inger hatására felébredsz, és talán hamarabb sikerül, mint ahogy a hólyag kiürül. Hasonló dolog a vérzés, nem tudsz úgy vérezni alvás közben, hogy arról ne szerezz tudomást. Ez részben védekezõ reflex is, hogy nehogy véletlenül megfulladj a saját véredben, például egy orrvérzésnél. Ugyanilyen dolog, hogy ha valaki a kádban elalszik és véletlenül belecsúszna a vízbe, akkor nem megfulladni fog a tehetetlen állapot miatt, hanem riasztást kap az agy, és egybõl felébreszt.
Persze!! Ha álmomban milliomos leszek, akkor milliomos leszek?? Nem is értem, sok barom ember mért nem ezt álmodja...:-))
talán ha fordítva teszed fel a kérdést, akkor úgy igaz. Tehát: "igaz az, ha valaki meghal, akkor álmában is meghal?" nem mind1 mi az ok és az okozat, szerintem ez így teljesen hihetõ, bár nem feltétlenül igaz minden esetben. Ha bepisilsz álmodba, gondolom akkor is azért pisilsz be álmodba mert az életben is bepisilsz. Az életbõl észlelt dolgok beszivárognak az álmodba, például a zajok is, ha rl csörög a telefon, akkor álmodba is sokszor csörög a telefon, ha rl ugat kint egy kutya, akkor az álmodban is ugat valahol egy, meg hasonlók. De nem azért ugat kint a kutya, mert azt álmodtad. (Bár ha nagyon mélyen és elvontan akarunk filozofálni, akkor akár még ez is elképzelhetõ :P)
nem igaz, viszont elõrevetíti a jövõdet. ezvan :)
A kérdező hozzászólása: kössz a válaszokat
ha álmodba meghalsz, akor felébredsz.
nekem volt olyan hogy fociztam és erõböl megfejeltem a falat :D
persze... én a múltkor álmomban meghaltam, és egyszer én is meghalok... xD
Álmodd, hogy meghalsz, és remélem beteljesül! Mivel eggyel kevesebb hülye kérdezõ lesz.Szeretettel:Attila
Ilyenkor leesik a vérnyomás, és úgy érezzük h zuhanunk. Sokszor abba ébredünk bele h valamely testrészünk megrándul/megmozdul. Tehát semmi különös dologra nem szabad gondolni, fõleg nem halálra. Csak nyugalom, éljük boldogan rövid életünket...
Énis régebben sokszor álmodtam azt, hogy egyszer csak egyik álomból oda kerültem valahova és elkedztem dõlni lefelé de csak így állva, és egyenesem fejjel a betonnak! És olyankor kicsit megugrottam(megrándultam) az ágyban! De nem ébredtem fel, csak tudtam, hogy ez egy álom. De azthiszem egyszer felébredtem rendesen és örültem, hogy csak egy álom volt! De mondom nem egyszer volt ez, de nem ilyen többszázméteres szakadékok szerencsére! 15L
kinövöd, hasonlóak voltak ilyen koromban.Amikor azt álmodom, hogy wc-t keresek akkor valóban pisilnem kell.Hála Istennek eddig még mindig felébredtem, mielõtt valóban bepisiltem volna ...az ágyba xd
Én majdnem minden éjjel meghalok álmomban, mégis itt vagyok. A szakadékos álom kb. 4-5 évig tartott nálam, majdnem minden éjjel, de mindig felkeltem, mielõtt földet értem volna. Nem tudom miért álmodtam ezt mindig, már kb. 2 éve nem et álmodom, hanem csak simán megölnek, már hozzászoktam xD 22/L
Nem. Már jócskán hullának kellene akkor lennem, mert már haltam meg álmomban párszor. Sõt, pisiltem is már álmomban és a valóságban nem pisiltem be. :) Bár ez elõfordulhat, ha nem ébred fel az ember a pisilési ingerre. Csak azért nem halsz meg, mert azt álmodod, hogy meghalsz. Elõfordulhat, hogy meghalunk álmunkban, de azt valamilyen egészségügyi probléma eredményezi, nem pedig az álmaink.
én meg már haltam is meg, mégis élek..(vagy nem?) haha
A zuhanás érzés az igazából azért van mert leesik a vérnyomásod hirtelen. Legalábbis ezt szokták mondani. Nekem volt olyan álmom, hogy egy idegen helye mentem dolgozni és elmentem a munkahelyemen pisilni. Az általános iskolai wcben találtam magam. Pisiltem és mentem vissza dolgozni. Élõben viszont nem pisiltem be. Szal...
Ha az elalvás után hamar elkezdesz zuhanni, meg rúgsz, az egyébként egy természetes dolog, állítólag ilyenkor kapcsolja ki az agyad a mozgatást, hogy ne járj úgy mint ez a kutya: http://www.youtube.com/watch?v=UqrhZW9xIrY Szegénynek az agya elfelejtette kikapcsolni a lábait az álom elõtt :D Van hogy, mikor kikapcsol, akkor még valami hiba miatt rándulnak egyet az izmok. Ez már általában félálomban szokott megtörténni.
A kérdező hozzászólása: Talán mert mélyen alszol és és eszt zuhanásnak veszi a "szervezet" mert lelassul a szív és e miatt hogy visszaálljon Amugymeg a halál nem lehet oolyan rossz mert még nemjött vissza senki panaszkodni:D
Bocsi, hosszú leszek, mert izgat a kérdés. :) Át lehet nyugodtan lapozni, ha nem érint valakit. :D Az álom egy érdekes világ. Sokat lehet róla a neten is olvasni. Halál közeli álma sok embernek van, úgyhogy ez egyáltalán nem baj. Az alvás, azon belül az álmodás elengedhetetlen része az életünknek. Ilyenkor általában szürreálisnak tûnõ képeket álmodunk, aminek talán semmi köze a valósághoz. Az agy ébren is úgy mûködik, hogy a külsõ ingerekbõl szubjektiv következtetéseket von le, amit erõsebbnek érez azt tovább erõsít, tárol. Ez rengeteg információ, és bizony pihenésre, álomra van szükség hogy rendszerezzük az infókat. Bizonyos kapcsolatokat ébren át se gondol az ember, épp azért mert mondjuk a tudatos énje gátolja azt a fajta értelmezést. (pl milyen lenne leugrani a hídról) Álom alatt (REM fázis) pedig a pihenés és regenerálódás egy olyan formája megy végbe, amikor egy zajos agyi tevékenység zajlik. Ez a zajos ingerület, a napi problémáink okozta (tudat alatti) kötõdéseket próbálja értelmezni. Ilyenkor az agyunk a zajból felismerni vél bizonyos képeket, amik nem feltétlen valós emlékek. Az agy epizódusokat és összefüggéseket memorizál nappal, és ezen epizódusok esetleg más formában bukkannak fel újra, de még valószínübb hogy az összefüggésekbõl egy új epizódust épít fel az agy álom közben. Pl. ha volt egy veszélyes emléked valamikor amit még nem gondoltál át, vagy valamiért mély nyomott hagyott benned, az jó eséllyel visszaköszön álmodban, esetleg olyan megvilágításban is, ami racionálisan nem elfogadható, vagy éppen hogy gátolt összefüggésekként élted meg. Pl. szerelmedhez nem mersz odamenni ébren, de álmodban ezerszer átgondolod hogy is ölelnéd át õt. Érdekes hogy az álmokban is vannak kényszerpályák, nem tehetsz meg bármit, mert akár fel is ébredsz tõle. :) Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Azt írják vannak szabályszerûségek, vannak érzéki álmok, ami az érzékelt világot szimulálják, és vannak koncepciós részletek, amik egy következtetés megálmodását tartalmazzák. Pl hogy ha megölelne, akkor azt hogyan tenné. Gyakori az az érzés, hogy DejaVu-nk van, ami egy olyan koncepcionális élmény, amire rögtön bevillan, hogy ezt már valahol láttam és azt is tudom hogy mi fog következni, ergo, már megálmodtam. Ez sem csoda, hisz logikusan minden ilyen koncepció elég hamar végig tud álmodni az agyunk majd a legvalószínûbbet el is raktározza, és többségére felébredéskor nem is emlékszünk. Tehát az álmodás egy elég fontos rendszerezõ feladata az agynak. Halál közeli álmok csak azt jelentik, hogy valami szorongás van a tudat alattidban, amit az agy igyekszik végiggondolni, rendszerezni. Bizonyos életkorban ez teljesen természetes. Hisz kezded felfogni a körülötted lévõ világot. Lehet-e befolyásolni az álmokat? Szerintem a depresszióra hajlamos embereknek egy jó irány lenne, hogy nappal is próbáljanak meg pozitív képeket felfedezni abban ami éri õket. Pl vegyék észre hogy milyen szép a fa, a havas utca, vagy villanyoszlop. Esetleg egy másik emberben mindig keressenek pozitív kisugárzást. Ha érik rossz tapasztalatok, akkor is legyen mellette jó gondolat. Ugyanis az erõsebb emlékek nagyobb hatással vannak ránk. Szituációkat pedig érdemes úgy megoldani, hogy az érzelmeink kifejezésre is kerüljenek, szóval nincsenek elfojtva teljesen. Ha valkit szeretsz, azt fejezd ki. Szerintem az ilyen viselkedés nagyban befolyásolja a jó álmokat is. Perceptuális valóság és álom kapcsolata. :) Volt szó a bevizelésrõl is... Nekem ébresztõórával voltak kalandjaim. Többször elõfordult, hogy felébredtem a csörgésre, de nem hallottam az órát, már nyitva volt a szemem teljesen és ébredeztem. Majd 2-3 másodperc múlva hirtelen meghallottam a csörgést (ami addig is szólt). Tehát a hallásom kicsit késõbb állt helyre, addig még álomban voltam félig-meddig. Na, abbahagytam :) remélem nem volt unalmas. A neten rá lehet keresni írásokra. Szerintem tök érdekes. Búék !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!