Találatok a következő kifejezésre: Az igaz, ha a kismama (12 db)

Igaz az hogy ha a kismama sokat idegeskedik nyugtalan lesz majd a baba?

Mostanában annyi minden összejött igaz a babám a legfontosabb de az érzelmeimnek nem tudok parancsolni. Ha kiborulok valamiért közben vigasztalom meg simizem hogy nincs semmi baj. Annyira szeretném megkímélni ?t de mostanában nagyon ránk jár a rúd. Hogy tudnám nyugtatni mégjobban??

Legjobb válasz: Olyan hogy emiatt bármi nagyobb baj történne a babával nem nagyon van, de az tény hogy teljes mértékben amit te érzel azt a babád is fogja, amilyen a te hangulatod átveszi õ is. Nemrég olvastam, hogyha idegesek bosszúsak vagyunk is, de ha már lenyugodtunk a baba még akkor veszi az információt erre hogy te ideges vagy! Én is kínlódok ezzel, amúgy is elég ideges tipus vagy, most még jobban, de próbálom magam nyugtatni, és leszarni magasról mindent, most valamiért megy, baba elõtt még csak azért is direkt belementem az ilyen vitákba, de õ érte mindent! Kitartás, menni fog! pusz

Olyan hogy emiatt bármi nagyobb baj történne a babával nem nagyon van, de az tény hogy teljes mértékben amit te érzel azt a babád is fogja, amilyen a te hangulatod átveszi õ is. Nemrég olvastam, hogyha idegesek bosszúsak vagyunk is, de ha már lenyugodtunk a baba még akkor veszi az információt erre hogy te ideges vagy! Én is kínlódok ezzel, amúgy is elég ideges tipus vagy, most még jobban, de próbálom magam nyugtatni, és leszarni magasról mindent, most valamiért megy, baba elõtt még csak azért is direkt belementem az ilyen vitákba, de õ érte mindent! Kitartás, menni fog! pusz
Az a lényeg, ha ideges vagy mindenképp le kell nyugodnod, mert a babát nem tudod becsapni, hogy tiszta feszült vagy , közben simogatod, mert õ a szaporább szívdobogásból már tudja , hogy valami nem jó. Természetileg nem hinném, hogy hat rá, azt inkább örökli, de amíg a hasadban van semmiképp sem jó.
Szia. Mennyi idõsek vagytok? Esetleg mi miatt borulsz ki?Nem feltétlenül kell válaszolnod, de sokszor segít, ha kibeszéli magából az ember. Fõleg anonim.
A kérdező hozzászólása: Nektek is nagy pusz!!:D
Hat rá, más ember is idegesebb, ha körülötte valaki az. És a legelsõ hónapokban ezt megélni, az maradandó lehet.

Az igaz, hogy ha a kismama keresztbe tett lábakkal űl, akkor a babája kevesebb oxigénhez jut?

Hallott már valaki erröl? vagy ez hüjeség!köszi a válaszokat

Legjobb válasz: ha a baának nem jó,ugys jelez.rugdalni fog....és ugyse hagy békén mig poziciót nem váltasz...szal marhaság

ha a baának nem jó, ugys jelez.rugdalni fog....és ugyse hagy békén mig poziciót nem váltasz...szal marhaság
guggolással pédául elnyomhatsz oxigénszállító ereket, a az elején vagy ijeneket ne csinálj, de késõbb télleg szól a baba!
az utolsó trimeszterben nem javasolják a háton fekvést, mert ott megy a fõ aorta, aminek nem jó ha túl nagy súly nehezedik rá, részben az oxigén ellátás miatt. De hogy a lábak keresztbe... hát ez nem tûnik túl hitelesnek, hiába vannak a combban is aorták, azért ott nem olyan könnyû elzárni vagy megnyomni azokat :) ! Amúgy meg valóban, mindig figyelj a babádra, minden tanácsnál és elõírásnál jobban megmondja, mi tetszik neki és mi nem! Hajrá :)
A kersztbe tett lábak neked nem jó. A csípõd ugyanis kicsit kiszélesedik a terhesség idejére (akár az elsõ hónapokban érezheted) meglazulnak az izületek, és megnyúnak a szalagok. Ha keresztbe teszed a lábad, 1. saját magadnak szorítod el az ereidet, és elzsibbadhat a lábad. 2. csak ráteszel a szalagok nyúlására és kellemetlen, fájdalmas érzéshez vezethet. illetve fokozod a folyamatot.
A keresztbe tett lábakkal azért kell vigyázni, mert jobban kihozza a viszereket terhesség alatt!

Igaz az hogy ha egy kismama ha megcsodál vagy megütik vagy ráesik valami (gondolok itt gyömölcsre pl. ) vagy ha megkíván valamit akkor meglátszik a babán? Véleményekre lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Nekem van egy cseresznye a hátamon. Anyukám sepregetett a fa alatt terhesen, és rápottyant a cseresznye én meg viselem.:) Keresztapám lábán van egy tenyérfolt. Nagymamám terhessége alatt valaki viccbõl rácsapott a lábszárára, és a fia mai napig viseli. Nos?:)

11:53-as vagyok. És mindkét story igaz. Lehet hogy baromira nem ettõl van, de elég érdekes, nemde? Köszönöm annak, aki lepontozott, igaz nem ti éltek 30. éve azzal az anyajeggyel, ami nem barna és érdes a teteje. :(
Nekem van egy cseresznye a hátamon. Anyukám sepregetett a fa alatt terhesen, és rápottyant a cseresznye én meg viselem.:) Keresztapám lábán van egy tenyérfolt. Nagymamám terhessége alatt valaki viccbõl rácsapott a lábszárára, és a fia mai napig viseli. Nos?:)
De most komolyan, ez csak babona, be lehet nagyon sok mindent beszélni hogy ez és az azért van rajtam, mert anyámra ez és az esett, beütötte stb. Szegény gyerekek, ha minden meglátszana, tiszta anyajegy lenne, meg foltos vagy ki tudja még mi! Én nem hiszek benne, az a gyerek védve van méhen belül, semmi nem látszik meg rajta külsõ hatásoktól (fõleg ha egy 1 dekás cseresznye ráesik az anyára)!
Öööö...akkor most mi is a kérdésed?
Ezt babonának tartják az orvosok, és nem is biztos, hogy igaz.Én pl.kb 3 hónaposan térdre estem, és lehorzsoltam a térdem.A lányom térde barnafoltos lett, ma is az. Tudok más esetekrõl is, de ez csak ritkán igaz.Nem szabad készpénznek venni.
Jesszus, amennyi mindent én már megkívántam a terhességem alatt szegény babánk nem sok jóra számíthat, ha ebben tényleg van vmi:) !
:-)) ez jópofa, mert engem nagyobbik fiam hátba rúgott persze véletlenül labdával.Akkor az én pocaklakóm hátán mi lesz??Foci labda? :-) Nem hiszek ebbe egyáltalán!!! 18hetes km
Hogy lehet ilyen apróságokat megjegyezni? Szerintem ezeket csak azok tartják számon, akik hisznek benne. Az én lányomnak is van egy anyajegy az egyik vádliján, de maximum hipnózisban tudnék visszaemlékezni, h' mi esett rám. Lehet, h' egy mákszem?
Anyukám testvére málnát szedett és egy málnaszem ráesett a lábára terhesen és a babának, mikor érik a málna a lábán ugyanott bepirosodik egy málnaszem formájú folt. Anyu mikor terhes volt, fejére esett egy könyv és az én fejemen lett ott egy anyajegy. Sztem lehet benne valami. :) )))
szia. anyukám amikor velem terhes volt, pár hónapos, és eltört a lába az az a bokája, és nekem a bokámon ott van a jele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtatok!Ez azért foglalkoztat mert ma bemutatták a piócákat a tvben és igen csodálkozva néztem mekkora az a valami amit belénk szúrnak a vérszíváshoz, meg hát szoktunk a párommal finoman "bírkózni" és néha megharapdál.Na meg anyámék is mindig mondják hogy erre vigyázzak meg arra vigyázzak és elkezdték mondani a környezetükben élõ pl.áját.A multkor eltakarták a szemem mert valami csúnyát mutattak a tvben.Már teljesen belémbeszélik és már tartok ilyesmitõl.


Az valóban igaz hogy ha a kismama fölidegesíti magát a babán csak utánna jön ki miután lehiggadok? Vagy a baba megérzi ezt? És az idegtől bekeményedik a pocak?

TEgnap este összejött minden és eléggé ideges voltam még sírtam is rendesen.Vízszintbe helyeztem magam mert kemény volt a pocakom.Amikor nyugott lettem a babucikám nagyon beindult és sokat ficánkolt.Utánna meg azért könnyeztem mert nagyon lelkifudim volt vele szemben hogy ideges voltam.Lehetséges hogy ?k csak utánna érzik meg hogy valami nem volt rendben?És a keményedés is lehetett ett?l?El?re is köszönöm a válaszokat! 22 hetes km.

Legjobb válasz: Szerintem nem utólag érzik meg, inkább arról lehet szó, hogy Te vagy az, aki már csak a nyugiban érzed meg a reagálást. Elõtte azzal vagy elfoglalva, ami feldühített, ilyenkor nagyon nagy jelzésnek kell lennie, hogy észrevedd. Viszont, ha nyugiba helyezted magad és kicsit befelé fordulsz, a babácskádra gondolsz, máris jobban érzékeled minden rezdülését. Ennek nyilván nagy szerepe lehetett az õskorban is, elég veszélyes lett volna, ha mondjuk a terhes õsmami a kardfogú tigris elõl szaladva egyszer csak azt érezte volna, hogy a gyereke hatalmasakat rúg a hasába, vagy kifeszíti magát, bekeményít, etc... Ebben az esetben nagy valószínûséggel csak a menedék elérése után kezdett el mocorogni, bár nyilván érzékelte az anyja félelmét, a zaklatott futást, a fizikai megterhelést. Feltéve, hogy nem a tigris gyõzött.

Szerintem nem utólag érzik meg, inkább arról lehet szó, hogy Te vagy az, aki már csak a nyugiban érzed meg a reagálást. Elõtte azzal vagy elfoglalva, ami feldühített, ilyenkor nagyon nagy jelzésnek kell lennie, hogy észrevedd. Viszont, ha nyugiba helyezted magad és kicsit befelé fordulsz, a babácskádra gondolsz, máris jobban érzékeled minden rezdülését. Ennek nyilván nagy szerepe lehetett az õskorban is, elég veszélyes lett volna, ha mondjuk a terhes õsmami a kardfogú tigris elõl szaladva egyszer csak azt érezte volna, hogy a gyereke hatalmasakat rúg a hasába, vagy kifeszíti magát, bekeményít, etc... Ebben az esetben nagy valószínûséggel csak a menedék elérése után kezdett el mocorogni, bár nyilván érzékelte az anyja félelmét, a zaklatott futást, a fizikai megterhelést. Feltéve, hogy nem a tigris gyõzött.
Ne izgasd magad ezen, a gyerekek nagyon strapabírók. Hisztizz nyugodtan, erre a kis idõre kibírja már, annyit nem ártassz azért vele. Ha visszafolytod, még rosszabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat aranyosak vagytok!:-)))
Szerintem azért mozgott utána olyan sokat, mert végre kiadtad magadból, megnyugodtál, és akkor neki is jó volt.Én azt vettem észre, hogy akkor mozog sokat, ha megkönnyebbülök.Jobb ha nem fojtod magadba. 37 h

Öt hetes terhes vagyok és külföldön élek mennyire árt az a babának ha haza repűlök? Mivel ahol most élek nem igazán nézik a kismamákat még egy ultrahangra is háromhonapot kell várni. Kettő órás ut repülövel árthat-e a magzatnak?

Legjobb válasz: Én 26. hétben vagyok, repültem többször is, nagyon korai terhesség alatt is és még fogok is. Két órás repülõúttal nincs semmi gond, a nyomáskülönbséggel, meg hasonlókkal ne foglalkozz, mert annak nincs alapja. A detektoros kapu miatt én nem aggódtam, ez nem röntgen, nem ér több károsodás, mint amikor átsétálsz az áruház ellenõrzõ kapuján.

Én 26. hétben vagyok, repültem többször is, nagyon korai terhesség alatt is és még fogok is. Két órás repülõúttal nincs semmi gond, a nyomáskülönbséggel, meg hasonlókkal ne foglalkozz, mert annak nincs alapja. A detektoros kapu miatt én nem aggódtam, ez nem röntgen, nem ér több károsodás, mint amikor átsétálsz az áruház ellenõrzõ kapuján.
5 hetesen szerintem sem kell aggódnod. a légitársaságok (már amelyik) is csak 3 hós terhesség után javasolja, hogy ne repüljenek a kismamik, azt is a nyomáskülönbség miatt, ill. trombózisveszély miatt. Szóval aggodalomra semmi okod, repcsire fel! :)
A 32.hétig nyugodtan repülhetsz onnan csak orvosi igazolással. a Aztán a 38héttõl nem.
szia! Gondolom te is Angliában élsz ahogy én is. Jól teszed, ha hazautazol. Szerintem nem árt neki és úgy hallottam, csak a 6. hónaptól veszélyes és néhány légitársaság már nem engedi a kismamát akkor gépreszállni. Én már 2 babát elveszítettem itt, mert csak a 12. héten küldtek uh-ra és akkor már rég nem élt. Most 8 hetes vagyok és nagyon izgulok, de találtam privát uh-t itt is, 50 fontért a 8-14. hét között is elvállalják. és direkt a bab életképességét nézik. ha érdekel, adok több infót. addig is érezd jól magad dinah
En is Angliaban elek, es maximalisan meg vagyok elegedve az ellatassal es a korhazammal! Semmikeppen nem mentem volna haza szulni! Az hogy a terhesseg korai szakaszaban uh-znak nem zarja ki a kesobbi vetelest! A 13 hetig a legnagyobb a kockazat! En mindenesetre orulok, hogy nem kukcskal a nogyogyasz, nem hinnem, hogy az barmiben egeszsegesebb lenne!
Bocsi elozo vagyok! A kerdesedre is valaszolni akartam! A Wizz Air-nel a 36dik hetig vallaljak a szallitast, de a 28dik hettol orvosi igazolas kell, hogy minden rendben van-e veled! Epp a napokban olvastam a honlapjukon!

Azt hallottam, hogy ha egy kismama 10000 NE mennyiségű A-vitamint szed naponta, az károsodást okozhat a magzatnak. Igaz, hogy ez túl nagy mennyiség? Mennyi a megengedett?

Legjobb válasz: Egy kismama ne szedjen semmilyen gyógyszert vagy vitamint az orvos tanácsa nélkül. Egyébként az A vitamin okozhat károsodást.

Egy kismama ne szedjen semmilyen gyógyszert vagy vitamint az orvos tanácsa nélkül. Egyébként az A vitamin okozhat károsodást.
igaz! Kerüld, persze kis mennyiségben nem okoz gondot! nekem védõnõm azt tanácsolta, hogy az A vitaminos krémeket tegyem el egy idõre... 36h km :)
Az Elevitben 3600 NE van. Igaz, hogy én 2-3 naponta szedem csak, de van olyan aki naponta szedi, akkor ennyi biztos, hogy nem káros. Igazuk van az elõttem szólóknak. Doki nélkül ne szedj semmit. Nekem a dokim mondta azt is, hogy az Elevitet ne szedjem naponta, de C- vitamint igen. Ezért van az orvos, hogy ilyeneket megkérdezz tõle. Teljesen eltérõ a dokik véleménye is, de a sajátodra kell hallgatnod, mert elméletileg bízol benne. Ezért jársz hozzá. a védõnõ nem orvos. Az enyém nem is ad tanácsokat gyógyszerekre vonatkozóan.
Igen, az A vit. veszélyes lehet, így még az A vit-t tartalmazó krémeket is kerülni kell!!!
ezért sem lehet pl. májat enni..
Igen. Vannak bizonyos gyógyszerek, melyek a kimagaslóan magas A vitamin tartalmuk miatt nagyon veszélyesek. Ezek szedése mellett meg sem lehet tartani egy esetleges terhességet. Napi egy db-nál több GRAVID-át nem is szabad szedni. Étellel nem tudsz olyan mennyiséget bevinni a szervezetbe.
A kérdező hozzászólása: Egy vitamin csomagot akartam szedni a Vitaking-tõl, amire a dokim azt mondta, hogy nem ismeri, de ha jól vagyok tõle (jobban érzem magam pl.) akkor szedhetem. De nem tért ki az egyes vitaminmennyiségekre, hogy mibõl mennyit szabad. Végülis maradtam a védõnõ által mondottak mellett mert a dokim csak a vasat javasolta. A védõnõ még kálciumot, magnéziumot és C vitamint. most ezeket szedem. csak azt nem értem hogy miért nincs szükségem D, vagy pl B vitaminra mikor ezek együtt fejtik ki hatásukat...

Egyedülálló kismamák! Milyen támogatást igényelhetek az önkormányzattól ha munkanélküli vagyok? Igaz, hogy kijönnek a lakásra ellenőrizni?

Legjobb válasz: Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem,kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond,meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe,de az önkormányzaton meg tudják mondani,mire vagy még jogosult.

Szia! Én rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényeltem, kijöttek környezet tanulmányra.Nem volt semmi gond, meg is kaptuk. Ezen kívül talán érdemes lakás fenntartási támogatást is kérned.Meg évente egyszer rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is lehet igényelni. Most ennyi jutott eszembe, de az önkormányzaton meg tudják mondani, mire vagy még jogosult.
Nálunk nem jönnek ki környezettanulmányt csinálni.Ki kel tölteni a papírokat, csatolni a megfelelõ igazolásokat, és kész.

Az igaz, hogy ha főleg édességet kiván a kismama, akkor kislánya, ha főleg savanyút, akkor kisfia lesz?

Még nem tudják megmondani a babám nemét, de már nagyon izgulok.. 17 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia, szerintem ez csak babona. Ahány terhesség, annyi féle. Nekem az elsõ babám kisfiú, a terhesség alatt szinte végig édességet kívántam. Most is kisfiam lesz, de egészen más jellegû ételeket eszem. Ezt majd inkább az uh-n látod meg, a lényeg, hogy egészséges legyen. Megértem a kíváncsiságodat, remélem hamarosan megtudod.

Szia, szerintem ez csak babona. Ahány terhesség, annyi féle. Nekem az elsõ babám kisfiú, a terhesség alatt szinte végig édességet kívántam. Most is kisfiam lesz, de egészen más jellegû ételeket eszem. Ezt majd inkább az uh-n látod meg, a lényeg, hogy egészséges legyen. Megértem a kíváncsiságodat, remélem hamarosan megtudod.
Szia!Én is kisfiúval vagyok várandós, a savanyút abszolult nem kívánom, a csípõs dolgokat annál inkább, meg a csokikát!Üdv 21hetes kismama
Szia! Nekem kisfiam lesz és végtelenül odavagyok az édességért, a csokiért! Pedig a terhességem elõtt nem szerettem... 24 hetes kismama
Szia! Rá sem bírok nézni az édességre, egy üveg uborkát, káposztát stb...egy ültõhelyemben megeszek, és KISLÁNYOM lesz:) Üdv.: 19 hetes kismami
Nem, csak babona.Nekem lányom lesz, de mindegy mit eszek csak kaja legyen, lehet édes, sós, savanyú, szval erre ne adj-tudom izgatott vagy, de ha szerencséd van a 18 hetes genetikai uhon látszani fog.Boldog babavárást!!
Én édeset eszek a sós után, a sós után édeset és közben savanyút is. Lányom lesz:-) Szerintem ez olyan kinél bejön, kinél nem, mint hogy a párod volt felül vagy te, és nyitva volt-e aszája, vagy nem...
Én sokáig rá sem bírtam gondolni az édességre: pedig kislányom lesz!!!
Ne izgulj, én 29 hetes vagyok, és még mindig nem tudom, mert nem mutatja magát:) Amúgy, akkor én most hermafroditát várok, mert néha rámjön és besavanyúkáposztázom...de sokszor ennék csokit is. Vanank még ilyenek a pocak alakjáról, hogy akinek csúcsos a pocija az kisfiút vár, akinek meg laposabb az lányt.(A baromi széles medencecsontom miatt nálam ez sem mérvedó.)Ha így folytatja meglepetés lesz:)
Szia, szerntem is babona:) Nekem fiam lesz és egyszerûen nem bírom a savanyúságot, az édességet is csak az utóbbi idõben kívántam meg , de most nagyon.Igazán nem tudom mihez kötni, hogy van e jellegzetes dolog a terhességem alatt, inkább szakaszokra tudnám osztani kajailag.pl.az elején ölni tudtam volna a csípõsért-fõleg paprika..mai napig nem tudom mért, de kb 3 hét alatt lecsengett a dolog..aztán jött valami más..vagy pl. a joghurttól olyan szinten undorodtam, hogy le sem lehet írni, pedig elõtte imádtam..szval sztem ezt babája válogatja, hogy mit kíváncs s mit nem, de ne aggódj sztem a 18hetes uh-n megtudod milesz, nekem is a 16dikban voltunk a dokinál ott nem mutatta magát, a 18dikban a khban az uh-n már egyártelmûen látszott a kukis:) Boldog babavárást kívánok, egy 21hetes kismama
!!!

38hetes kismama vagyok, nem tudom, hogy kérdezzem meg, de azt hallottam, hogy szülés után 1-2nap hangos szelek távoznak amiket előre nem is lehet érezni, (gondolom rendeződnek a belek) akkor kellemetlen ha látogato van. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.

Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.
Nekem nem volt ilyen...
Nah igen, meg ugye akkor a végbeled izma is ugyanúgy terhelõdött, jó nem annyira de akkor is mint a hüvely, szóval ezzel azt akartam mondani, hogy könyeben kicsúszik, van hogy nem is érzed, sõt az esetek többségében nem is érzed....Kellemetlen de ez van, szokjanak hozzá:D
A kérdező hozzászólása: Ettõl féltem.Gondolom természetes, de nekem is nagyon kellemetlen lenne ha pont látogatoim vannak a korházban és pont ilyen lesz.Remélem valahogy átvészelem.
Szia! Én nem tapasztaltam ilyet egyszer sem, pedig 4x szültem simán.. és 3x beöntést is kaptam. Úgy látszik, ez nem mindenkinél jön elõ. Egyébként, ha nálad majd mégis, nem foglalkozz vele, és ne is zavarjon, inkább jöjjön ki, minthogy görcsöljön a hasad miatta. :) ))

10hetes kismama vok, ilyenkor szabad festeni a hajat? Azt halottam, bőr hibás lehet a pici, ha ilyenkor festi vki a haját! Ez igaz?

Legjobb válasz: Ugye nem komolyan kérdezed?Nyugodten fesd be a hajad,nem lesz tõle bajotok!

Ugye nem komolyan kérdezed?Nyugodten fesd be a hajad, nem lesz tõle bajotok!
Ez a negyedik terhességem, ls eddig is mindig festettem a hajam, mindegyik trimeszterben. Természetesen egyik baba sem lett bõrhibás! A mai hajfestékek annyira korszerûek, hogy nem ártanak a babának! Csupán annyi, hogy van, akinek a hormonok miatt a megszokott hajszín másmilyenre sikerül terhesség alatt, de én még ilyet se tapasztaltam sose.
Eddig én is festettem, de most babát várok és tovább nem szeretném festeni. Nem hiszem, hogy bármi baja is lenne a babának tõle! De én ebben az idõszakban szeretnék minden mesterséges dolgot kerülni, mind a táplálkozásban, mind más termékekben is. Meg anyagi okokból is, nem állunk valami jól, így inkább a festés árán megveszem a terhesvitaminomat. Boldog babavárást! 12hetes kismama
NEM!!!!!! Az elsõ 3 hónapban egyáltalán nem ajánlott. Ezt minden fodrásznak tudnia kell.
Terhesség alatt egyáltalán nem ajánlott erõs kémiai anyagokat kenned a bõrödre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!