Találatok a következő kifejezésre: Az igaz, a hivatalokban (9 db)

Az igaz hogy egy 1000 köbméter térfogatu és és kilenc méternél kisebb ház elbontásához nem kell engedélyt kérni csak be kell jelenteni a hivatalba és ez mennyibe kerül vagy megy ez az egész?

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, de valami olyasmi van, hogy ha lakóépületnek van nyilvánítva, akkor mindegy mekkora, kell bontási engedély. Ha nem lakóépület, akkor van megadva egy méret, ami alatt engedély nélkül bontható.

Nem tudom pontosan, de valami olyasmi van, hogy ha lakóépületnek van nyilvánítva, akkor mindegy mekkora, kell bontási engedély. Ha nem lakóépület, akkor van megadva egy méret, ami alatt engedély nélkül bontható.
Ez így van, lakóépület bontásának esetében mindig bontási engedélyt kell kérni

Ukran magyar kettos allampolgar vagyok kaphatok e magyar szemelyit ha van magyar lakcimem? Mert a hivatalban azt mondtak le kell adnom az ukran szemelyit igaz ez/?

Legjobb válasz: Hmm...szerintem nem kell tudjak hogy mit teszel.De ha a magyar fel koveteli ezt akkor gaz nem lehet segiteni.Ha az ukran annak nem kotod az orrara es kesz.Ha Mo-n van bejelentett lakcimet utlevelet is arra a cimre kerj igy ha hazamesz majd azt modot latogatoba mesz igy nem csesztetnek az utleveled miatt...

Hmm...szerintem nem kell tudjak hogy mit teszel.De ha a magyar fel koveteli ezt akkor gaz nem lehet segiteni.Ha az ukran annak nem kotod az orrara es kesz.Ha Mo-n van bejelentett lakcimet utlevelet is arra a cimre kerj igy ha hazamesz majd azt modot latogatoba mesz igy nem csesztetnek az utleveled miatt...

Igaz, hogy a debreceni Fideszes polgármester csináltatott magáról mellszobrot, és azt kitette a polgármesteri hivatalban?

Legjobb válasz: Az ilyen magamutogatás is már szinte hagyomány drága fideszes barátainktól. Festmények, szobrok... ez mi, ha nem egy diktatúra elõszele? Ceausescunál is így kezdõdõtt... http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-vilagtalanok-is-megtapa.. Azt nem tudom, hogy Kósáról készült-e szobor, vagy festmény, vagy bármi, de miért nem lepõdnék meg, ha mégis?

Az ilyen magamutogatás is már szinte hagyomány drága fideszes barátainktól. Festmények, szobrok... ez mi, ha nem egy diktatúra elõszele? Ceausescunál is így kezdõdõtt... http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-vilagtalanok-is-megtapa.. Azt nem tudom, hogy Kósáról készült-e szobor, vagy festmény, vagy bármi, de miért nem lepõdnék meg, ha mégis?
Dehogy, hazugság!Kinek kéne mellszobor mikor egész alakos szobrot is kaphat!
Akkor ez valami olyan dolog lehet, mint amikor még a nyár elején Pécsen valaki betiltotta a Felszállott a páva elõadását, mert az sértheti a polgármester urat (Páva Zsoltot). Aztán a polgármester azt mondta, hogy marhaság, õt nem sérti. De ha még ez igaz is, akkor se véletlen, hogy a mai despotikus, hûbéri világban, ahol minden és mindenki a centrális erõtértõl (=Orbán és vazallusai) függ, ilyesmi egyáltalán felmerül komolyan vehetõ emberekben.
Még régen azt nyilatkozta, hogy nem õ rendelte, a mûvésztõl "kapta".
Kósa huszárra gondolsz? Kinézem belõle. http://nepszava.com/files/2011/04/kosa-huszarruhaban-qpr.jpg


Az igaz, hogy a rendőrök ( és egyéb hivatalokban dolgozó emberek) nem szavazhatnak?

Legjobb válasz: mert a munkájukkal megvonják tõlük a jogot?:Dakkor ez az ország nem korrekt

mert a munkájukkal megvonják tõlük a jogot?:Dakkor ez az ország nem korrekt
Dehogynem! Nyíltan nem nyilváníthatnak ki pártszimpátiát, de szavazni szavazhatnak természetesen.
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem is hülyeség..egyik ismerõsöm mondta ezt a hülyeséget:S de mondom ez lehetetlen xÐ ilyen nincs:O xD
Minden nagykorú, cselekvõképes magyar állampolgár szavazhat, akit nem tiltottak el a közügyektõl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. :)

Az igaz, amit a hivatalokban kiírnak, hogy a mobiltelefonok használata megzavarhatja a számítógépek működését?

Legjobb válasz: igen:) hiváskor bevibrálhat a monitor kicsikét ha a mobil pár cm re van a monitortól:) ennél többet nem hiszem hogy zavar:)

igen:) hiváskor bevibrálhat a monitor kicsikét ha a mobil pár cm re van a monitortól:) ennél többet nem hiszem hogy zavar:)
Elõfordulhat, hogy CRT monitor, hangszóró bezavarodhat, ami egy idõ után rendkívül idegesítõ. Ezen kívül maga a számítógép is hibázhat, mert az EM hullámok hamis jeleket generálhatnak bennük. Ez utóbbi viszont az üzleti szférában tök mindegy, ellenben egy repülõn már annyira nem.
Nekem a mobilom néha a gép elõtt van (mindkettõ az asztalon) és ha mobilon hívnak, vagy épp be- vagy kikapcsolom azt, a gép lefagy tõle.
Az elsõ generációs mobilok képesek voltak a számítógépeket megzavarni. A maiak már nem hiszem. Viszont az sértheti az embereket, ha azt írják ki, hogy a szúfolt hivatalban az egyszerre telefonáló sok ember iszonyú hangzavart okoz, ráadásul bunkóság is! Így is van olyan ember aki a pult elõtt állva, ügyintézés közben fogad hívást, és a mögötte sorban állók bosszúságára még a beszélgetésével is növeli az ügyintézés idejét! Nem beszélve arról, hogy ezzel semmibe veszi éppúgy az ügyintézõt, mint a többi várakozót! Az is szomorú, hogy a templomokban, színházakban is külön figyelmeztetni kell az embereket a telefon kikapcsolására!
Nem igaz :) Maximum anyi lesz, hogy ha [email protected] a 220V-os hálózat, a klíma bekapcsolásakor leveri a biztosítékot.

Egy hivatalban felhalmozódnak az elintézetlen akták. Feldolgozásukkal megbíznak két ügyintézőt: az egyik 8 nap alatt, a másik 12 nap alatt végezne a papírhalommal. Állításuk szerint együtt 5 napnál végeznek. Igazuk van-e? Válaszát indokolja!

.

Legjobb válasz: A munka=x. Az egyik ember egy nap alatt x/8 részt végez el, a másik x/12-t. Együtt x/8+x/12= 3x/24+2x/24 = 5x/24 részt végeznek egy nap alatt. Azt állítják, hogy 5x/24 = x/5. 25x/120 > 24x/120. Tehát 5 nap nem elég kettejüknek.

A munka=x. Az egyik ember egy nap alatt x/8 részt végez el, a másik x/12-t. Együtt x/8+x/12= 3x/24+2x/24 = 5x/24 részt végeznek egy nap alatt. Azt állítják, hogy 5x/24 = x/5. 25x/120 > 24x/120. Tehát 5 nap nem elég kettejüknek.
A kérdező hozzászólása: köszi
am nem ugy van, ha x/8+x/12=x/5 közös nevezõvel:15x/120+10x/120=24x/120 /szorzod 120-al akk:15x +10 X=24x 25x > 14x és 25 x-et dolgoznának, de csak 24x-et kell, tehát nem pont az 5. napon de elvégzik a munkát

Hogy tudok a bankbol kivenni penzt, ami az en nevemen van, de meg nem vagyok 18 eves? Ugy hallottam hogy szamlat kell vinni, amit veszel (hogy megis mire kell a penz), meg hogy kervenyt kell irni a GYAM hivatalba a szülöknek. Ez igaz?

Uj telot szeretnek venni,mert nemtudok mashonnan hamar elokaparni 100-150 ezer Ft-ot:| Lecci segitsetek,milyen megoldasok vannak?

Legjobb válasz: A szülõ vehet ki pénzt a gyámhivatal engedélyével.

A szülõ vehet ki pénzt a gyámhivatal engedélyével.

Igaz az hogy vannak olyan emberek akik cigánynak valják magukat a polgármesteri hivatalban (pedig nem azok), hogy több kedvezményt és támogatást kapjanak?

Legjobb válasz: Vannak bizony! Mindenki azon dolgozik, hogy Magyarország szakítson a negatív diszkrimináció velejáróival, de közben szítják a tüzet. A cigányságnak mindenben jóval több kedvezmény jár, mindig elsõbbséget élveznek és ezzel remekül visszaélnek. Nem csodálom, hogy az éhezõ magyar is eljut erre a szintre és azt mondja, hogy neki is jár. Ezt megkérdõjelezni nem lehet, bizonyítékot nem igényel (elvégre hogyan is lehetne bizonyítani?) Tulajdonképpen cigányokat csinálnak a magyarokból a jelenlegi állás szerint hiszen, ha ezt kell tennie a magyarságnak, papíron néhány év múlva olyan mintha nem is lennénk.

Vannak bizony! Mindenki azon dolgozik, hogy Magyarország szakítson a negatív diszkrimináció velejáróival, de közben szítják a tüzet. A cigányságnak mindenben jóval több kedvezmény jár, mindig elsõbbséget élveznek és ezzel remekül visszaélnek. Nem csodálom, hogy az éhezõ magyar is eljut erre a szintre és azt mondja, hogy neki is jár. Ezt megkérdõjelezni nem lehet, bizonyítékot nem igényel (elvégre hogyan is lehetne bizonyítani?) Tulajdonképpen cigányokat csinálnak a magyarokból a jelenlegi állás szerint hiszen, ha ezt kell tennie a magyarságnak, papíron néhány év múlva olyan mintha nem is lennénk.
"Természetesen. De kérlek, sorold azokat akedvezményeket és támogatásokat, amelyeket csak romák a kapják." Büntetlenség közúti kihágáskor. Rendkívüli segély ha a kölköt a jegyzõ asztalán akarja hagyni, vagy a családsegítõben. Büntetlenség lopásért. Nem kötelezõ kötelezõ biztosítás, nem kötelezõ mûszaki, nem kötelezõ biztonsági öv. És azt hiszem több ezer "kedvezményt" tudnánk mindannyian felsorolni.
A vicc az, hogy az önkormányzatoknál kötelezõ foglalkoztatni kisebbségieket. itt tartunk..
Természetesen. De kérlek, sorold azokat akedvezményeket és támogatásokat, amelyeket csak romák a kapják.
"Büntetlenség közúti kihágáskor. Rendkívüli segély ha a kölköt a jegyzõ asztalán akarja hagyni, vagy a családsegítõben. Büntetlenség lopásért. Nem kötelezõ kötelezõ biztosítás, nem kötelezõ mûszaki, nem kötelezõ biztonsági öv. És azt hiszem több ezer "kedvezményt" tudnánk mindannyian felsorolni." - Bocsánat, azt hittem, itt komoly témáról komolyan lehet beszélni. :) (A legviccesebb, amikor az ilyen hozzászólás szerzõje máshol pedig éppen azt írja le, hogy a börtönökben mennyi a cigány...)
Az ország szegényebb/elmaradottabb részein elképzelhetõ. Az viszont biztos, hogy én soha nem élnék ilyen lehetõséggel, mert ha nem is álladót, de munkát lehet találni; csak akarni kell! Azt meg el ne hidd, hogy olyan sok pénzt kapnak (nekem egy cigány barátom sincs, mint itt sok /kamu/válaszolónak, de van cigány ismerõsöm /nem barátom/ és õk havi 28000+14000 Ft-ból /segély+csp./ élnek. Hárman! Két felnõtt és egy /!!!/ gyerek.)! Nem cserélnék velük!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!