Találatok a következő kifejezésre: Az igaz, a fogamzásgátló (51 db)

Igaz az, hogy a fogamzásgátlót a háziorvos is felírhatja?

Legjobb válasz: igaz, de azért jobb ha elõtte nõgyógyászhoz mész, hiszen a nõgyógyásznak ez az egyik szakterülete. A házirovos szerintem csak az "idõsebbnek" írja fel, arra gondolok, hogy egy 16-17 évesnek bizti nem fogja felírni nõgyógyász szakvéleménye nélkül.

igaz, de azért jobb ha elõtte nõgyógyászhoz mész, hiszen a nõgyógyásznak ez az egyik szakterülete. A házirovos szerintem csak az "idõsebbnek" írja fel, arra gondolok, hogy egy 16-17 évesnek bizti nem fogja felírni nõgyógyász szakvéleménye nélkül.
Az elsõt mindenképpen csak nõgyógyi irhatja fel, ha utána bevált, akkor receptet felirni a háziorvos is felirhat. DE én mindig inkább a nõgyógyászhoz megyek, mert akkor kérdezhetek is , ha van valami gondom.
A kérdező hozzászólása: Én "idõsebb" vagyok, 25. Elég macerás eljutnom nõgyógyászhoz, ezért gondoltam, hogy egyszerûbb lenne a háziorvossal feliratni.
Szia nekem a háziorvos írta fel egy májfunkció vizsgálat után, igaz õ egyben belgyógyász is. Ezt szedtem a gyerekek elõtt is és most is, bevállt.
Hát szerintem mindenképpen szánj rá idõt, hogy megvizsgáljon egy nõgyógyász! A vizsgálatok után a neked megfelelõt fogja felírni. Utánna receptért már mehetsz a háziorvoshoz is! (Persze valószínû van olyan háziorvos is, aki stikába felírja!)
Nekem a dianet nem írjka ki a háziorvosom... vajon mért...
Igen, felírhatja, de nekem például csak úgy írta fel, hogy konkrétan odaálltam, hogy "figyu ez a gyógyszer kell". Mármint egy konkrét típussal. A nõgyógyi azér célszerû elsõkörben, mert csinál vérvizsgálatot is, hogy kizárjon betegségeket (szövõdményes cukorbetegség, egyéb elváltozások), amikre a fogamzásgátló mondjuk károsan hatna, plusz megvizsgál alaposan, hogy minden rendben van-e. Mégiscsak ez a szakterülete, és szerintem megnyugtató évente párszor megvizsgáltatni magad. Meghát nem mindegy, hogy milyen hormontartalmú gyógyszert kezdesz el szedni, a dokik általában segítenek kiválasztani, vagy ha speciális a vérképed, akkor konkrétan személyre szabva írnak fel egyet, megfelelõ hormontartalommal. Ex has elkezdeni, egy háziorvosra hagyatkozva (aki azt írja fel - mondjuk stikában - amit a legtöbben szednek) elég nagy lutri, fõleg ha azt veszed, hogy holnapután télleg hormonokkal bombázod majd a szervezeted. Egy nap szabit szerintem megér ez a nõgyógyász dolog.:)

Mennyire igaz az hogy a fogamzásgátló abahagyásakor hamarabb jönn a baba?

Legjobb válasz: Valakinél mûködik, nálam úgy felkavarta az amúgy tankönyvi ciklusomat, hogy nem gyõzi az endokrinológus összekaparni...

Valakinél mûködik, nálam úgy felkavarta az amúgy tankönyvi ciklusomat, hogy nem gyõzi az endokrinológus összekaparni...
Közkedvelt tévedés, ( néha még orvosok is hangoztatják) hogy a fogamzásgátló abbahagyása után, hónapokat kell várni amíg "kitisztul" a szervezet. Ilyesmirõl szó sincs; a hormonális fogamzásgátlók nagyon gyorsan lebomlanak, és kiürülnek az abbahagyásuk után néhány nappal. És igaz, hogy a tabletta elhagyása utáni idõszakban valamivel jobbak a teherbeesés esélyei, ha egyébként mindkét fél egészséges. Megtörténhet ugyanis, hogy a tabletta hatása elfedett valami régebb óta fennálló hormonális problémát, és ez késõbb derül csak ki. De ezt többnyire nem a fogamzásgátló okozza, legfeljebb miatta nem tûnik fel idõben.
Hát nekem rendszertelen menstruáció mellett egybõl összejött. Kb egy hónappal elõtte hagytam abba a tablettát. Azt se tudtam mikor van peteérésem, mégis rögtön teherbe estem.
Nálam nagyon nem volt igaz, pedig a ciklusom nem borult fel.
9 honapja hagytam abba, azota semmi.
Csak tapasztalatot tudok írni. Évekig szedtem, a ciklusom nagyon rendszertelen volt, 2-3 havonta jött meg. Abbahagytam, a második hónapban fogant meg a lányom. Másodszor mikor abbahagytam, szintén a második hónapban fogant meg a baba. 20h

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Az tényleg igaz hogy a fogamzásgátló jó a pattanásos arcbőrre?

Most viccen kivül kérdezem.Ne irjatok olyat hogy "igen jó,és ez n? t?le ilyen olyan bajom lesz" mint ahogy néhány kérdésnél látható ilyen.Sokaknál hallottam ezt,és én kb 3hete kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!

Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!
A hormonokra van hatással a tabi, a pattanások pedig a hormonok miatt jönnek ki, tehát a tabi a pattanásokra is hatással van. Vannak olyan tabik, amik inkább a pattanásokra vannak, mint fogamzásgátlásra. Ha direkt így mész orvoshoz, hogy a pattanások ellen kell fogamzásgátló, akkor olyat ad, ami tuti hat. De nem biztos, hogy az a tabi, amit te szedsz, az jó lesz arra is, hogy a pattanásaid eltûnjenek. Mindenesetre valamennyire csökkentik a zsírosodást és a pattanásokat, de nem biztos, hogy 100%-os eredményt érsz el.
A zsíros arcbõr és a pattanások általában a férfihormonszint miatt vannak, amit a fogamzásgátló csökkent. Tehát elvileg leszedi a pattanások nagy részét meg szebb lesz a bõröd. Persze mindenkinél máshogy hat.

Az igaz, hogy a fogamzásgátló negatív hatással van a libidóra?

Olvastam már ilyet csak azért kérdezem.. van akivel itt is előfordult már?

Legjobb válasz: fogamzásgátlót ink ne szedj mert mindig árt,és ha egyszer gyereket szeretnél akk nem lesz,elbassza aéhedet és minden bacit hiv pozitiv stb összeszedhetsz nagyon könnyen

fogamzásgátlót ink ne szedj mert mindig árt, és ha egyszer gyereket szeretnél akk nem lesz, elbassza aéhedet és minden bacit hiv pozitiv stb összeszedhetsz nagyon könnyen
Ezen sírok... :DDD Mi az, hogy minden bacit hiv pozitív összeszedhetsz"? O.o Elõször is a hiv pozitív egy 'állapot', amikor is aids fertõzést kaptál, másodszor ez nem baktérium okozza, hanem vírus. Harmadszor ezt úgy mondtad, mintha a fog.gátlóba belecsempésznék a vírust és minden nõ elkapná... Tudod, mi a titka, hogy ezt elkerüld? Nem kell minden jött-menttel összefeküdni, aki csak az utadba akad. Ha ezt nehéz megállni, akkor elhiszem, hogy nem akarsz óvszer nélkül szeretkezni, de másokat ne beszélj már le róla ilyen hülye indokokkal...
Egyébként velem elõfordult, igen (mondjuk nem egy hatalmas gond, nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kívánnám a szexet, csak mondjuk kicsit ritkábban), de nálam nem hiszem, hogy a hormonok okoznák, fejben kéne rendbe tenni magam... Az a gond egyelõre, hogy nem teljesen tudok bízni a tablettában, de amint eltelik ez a hónap (amikor is már óvszer nélkül szeretkeztünk), és megjön a vérzés, nem hiszem, hogy gond lenne:)
Bacit maximum azért szedhetsz össze a fog. gátló szedése alatt, mert ilyenkor ugye nm használ az ember óvszert, és mert kissé felborítja a hüvelyi pH-t, ami miatt kevésbé vagy védett a fertõzésekkel szemben (bár ez fõként a hüvelygombára igaz, mást így nem igazán lehet összeszedni) A libidócsökkenés egy mellékhatása minden ilyen tablettának és a nem gyakori (100-ból 1) mellékhatások között szerepel. Nem kell miatta aggódni, ha van mellékhatás, az orvos ír föl majd valami mást. 22L
Az elsõ tényleg nevetséges, de második, te sem vagy jobb. "Elõször is a hiv pozitív egy 'állapot', amikor is aids fertõzést kaptál, " A HIV maga a vírus, a HIV poziivitás elenti azt, hogy fertõzött vki, az AIDS pedig a HIV fertõzés következtében kialakuló súlyos, halálos betegség. Olyan, hogy "AIDS fertõzés" nincsen. Ha másba belekötsz, figyelj arra, hogy ne tedd magad nevetségessé. Kérdezõ: Nem mindenkinél. Ez egy mellékhatás, ami vagy elõjön, vagy nem. De egyébként elég gyakori. Bár a betegtájékoztatóban tényleg az szerepel, hogy kevés nõnél fordul elõ, mégis mikor csináltam egy felmérést a tablettákról, 50 nõbõl 18 panaszkodott libidócsökkenésre.
Nálam sajnos elõfordult... 4 évig szedtem, most abbahagytam, mert az utolsó pár hónapban már tényleg alig volt kedvem a szexhez, és már kezdett a kapcsolatunk rovására menni. Ráadásul állandóan elkaptam fertõzéseket is, nõgyógyász se nagyon tudott kikezelni... Annyi pozitívum volt csak az egészben, hogy pontosan tudtam, hogy mikor fog megjönni, az elején be tudtam úgy állítani, hogy hétvégén ne legyen meg, és ha valamiért úgy adódott el tudtam pár nappal csúsztatni a vérzést. Most gumival védekezünk, de valamiért ebben nem bízom annyira.
nekem nem csökkentette semennyire.
Én Nuvaringet használok és nekem speciel lement abszolút nullára a libidóm :(, kb 6 hónapja használom a hüvelygyûrût, mert tablettát nem tudok szedni az óvszert meg az orvos nem ajánlotta egészségügyi okok miatt. Szóval abszolút hatékony hormonális fogamzásgátló, mert gyakorlatilag soha nem teszteljük... :(
Én csak azóta szedek tablettát, mióta megszületett a kislányom, aki most öt hónapos..van, hogy nagyon kifáradok nap végére, és ált. heti 3 vagy négy , ami összejön, abból kb 3mat kezdeményez a féjrem, a kicsi elõtt sokkal többször voltunk együtt, de szerintem ez nem a tabletta "hibája", és nem is a picié, vagy a férjemé, vag yaz enyém, egyszerûen a férjem is többet dolgozik, én is kifáradok estére, és csak bedõlünk az ágyba... :)

Igaz, ha a menstruáció 5. napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót, akkor kevésbé gyakori mellékhatás az első hónapban a pecsételő vérzés?

Legjobb válasz: Elsõ: Ez nem igaz. A legtöbb gyógyszernek benne is van a papírjában, hogy 1-5. nap lehet elkezdeni. Kérdezõ: Igen, igaz. De legalább két hétig kiegészítõ védekezés kell.

Elsõ: Ez nem igaz. A legtöbb gyógyszernek benne is van a papírjában, hogy 1-5. nap lehet elkezdeni. Kérdezõ: Igen, igaz. De legalább két hétig kiegészítõ védekezés kell.
AZ ELSÕ NAPON !!!KELL!!! ELKEZDENI! Olvasd el talán a tájékoztatót...
A kérdező hozzászólása: olvassad el te a tájékoztatót! a filmtabletta szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia.
Lol, uccsó te is hülye vagy :D Ott írja a betegtájékoztató idézet, hogy egy hétig kell kiegészítõ védekezés, akkor minek jössz itt a két héttel????
Miért lennék hülye? az én orvosom két hetet mond.

Stodette fogamzásgátló tablettát szedek 3 napja. Betegtájékoztatón azt írja ha követem az utasírtásokat, a tabi már bevételének 1. napjától véd. Ez igaz?

A menstruáció els? napján kell bevenni az els?t, én úgy vettem be h megjött du 3 körül és másnap reggel 7kor kezdtem el a szedést, mert reggelente szeretném szedni, de ugye ez a menzesz els? napjának számít?

Legjobb válasz: Ha a betegtájékoztatójában az van, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor nyugodtan hihetsz annak! De szerintem nem jól tetted, hogy csak másnap vetted be az elsõ szemet és nem aznap, mikor megjött! Így ez már nem a mensi elsõ napja volt! Ez esetben 1 hétig védekezz gumival is vagy addig ne szexelj! Az 1 hónapot azért mondták, mert régen valóban csak 1 hónap után nyújtott védettséget. De ezek a mai, modern tabik már úgy vannak kifejlesztve, hogy már az elsõ hónapban megakadályozzák a peteérést! (Én 5 éve szedek fogamzásgátlót, nekem is az volt a betegtájékoztatón, hogy ha a mensi elsõ napjától szedem, akkor az elsõ szemtõl védettséget ad, én nem is vártam vele, nem lettem terhes!)

Ha a betegtájékoztatójában az van, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor nyugodtan hihetsz annak! De szerintem nem jól tetted, hogy csak másnap vetted be az elsõ szemet és nem aznap, mikor megjött! Így ez már nem a mensi elsõ napja volt! Ez esetben 1 hétig védekezz gumival is vagy addig ne szexelj! Az 1 hónapot azért mondták, mert régen valóban csak 1 hónap után nyújtott védettséget. De ezek a mai, modern tabik már úgy vannak kifejlesztve, hogy már az elsõ hónapban megakadályozzák a peteérést! (Én 5 éve szedek fogamzásgátlót, nekem is az volt a betegtájékoztatón, hogy ha a mensi elsõ napjától szedem, akkor az elsõ szemtõl védettséget ad, én nem is vártam vele, nem lettem terhes!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Biztonság kedvéért több oldalon is kérdezõsködtem, remélem nem kell olyan sokat várnom a biztonságos együttlétig :)
Ha úgy vesszük, hogy nem a mensid elsõ napján kezdted, hanem a 2.-on, akkor is már 1 hét után védett vagy! Csak az ultraparázósok várnak 1 hónapot (feleslegesen)!
Nekem is ilyen Stodette fogamzásgátlót írtak fel. Különben nem tudom, hogy ebben mi az igaz és mi nem. Az én orvosom azt mondta, hogy az 5. napon kezdjem el szedni és hogy egy hónapot feltétlen várjak. Mert csak akkor áll be a szervezetünkbe, hogy gumi nélkül is szeretkezzek! De én is tanácstalan voltam. :) De szerintem egy hónapot felesleges várni. Én sem vártam mégse vagyok terhes! (Mondjuk mindenkinél máshogy hat, véleményem szerint.)
Az ötödik napot a nagy dózisú fogamzásgátlóknál szokták javasolni. Érdekes, hogy meg merte kockáztatni egy csökkentett hormontartalmú monofázisos készítménynél. Amúgy elsõ naptól védettséget kell biztosítson

Nincs libidóm és ez rendkivül zavar engem is és a páromat is. Állítolag a fogamzásgátló az megoldás. Ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Arról még nem hallottam, hogy a fogamzásgátlót ajánlanák a csökkent libidóra. :) A fogamzásgátlótól lehet, hogy növekszik, de az is lehet, hogy csökken. Szerintem ebben egy doki tudna neked segíteni.

Szia! Arról még nem hallottam, hogy a fogamzásgátlót ajánlanák a csökkent libidóra. :) A fogamzásgátlótól lehet, hogy növekszik, de az is lehet, hogy csökken. Szerintem ebben egy doki tudna neked segíteni.
Nálam és barátnõimnél is az a tapasztalat, hogy pont a fogamzásgátló veszi el a libidónkat. Mióta nem szedjük azóta már mi mászunk a párunkra. De lehet valakinél az ellenkezõjét váltja ki, bár kétlem.
Én is azt hallottam a fogamzásgátló sok esetben csökkenti a libidót, és lehet, hogy én is ennek vagyok az áldozata, mert a barátnõm az utóbbi idõben kevésbé van oda a szexért...
Nekem a dokim mondta anno, amikor az elsõ fogamzásgátlóm miatt panaszkodtam, hogy ilyen mellékhatás simán van, csak nem írják rá a papírra, mert akkor senki nem szedné. Minek fogamzásgátló, ha úgysem kívánod?!- jelszóval... Nálam a váltás jött be.
A fogamzásgátló okoz libidócsökkenést!!!! Nehogy még arra szedj!!! Én most hagyom abba, mert szinte teljesen megszûnt 5 év alatt a libidóm!!!!!! Nagyon ellenzem már a hormonális dolgokat!!!Pláne emellett híztam emiatt vagy 30 kilót! Vigyázzatok a fogamzásgátlókkal!!! Csak jóindulatból mondom!!!

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.

Jó napot Doktor úr! Az lenne a problémám, hogy egy hónapja kezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát, a menzeszem első napjától. Most lenne esedékes a menzeszem, és a gyógyszermentes nap 5. napján jelentkezett a vérzés, és csak aznap volt igazán, a többi n

Jó napot Doktor úr! Az lenne a problémám, hogy egy hónapja kezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát, a menzeszem első napjától. Most lenne esedékes a menzeszem, és a gyógyszermentes nap 5. napján jelentkezett a vérzés, és csak aznap volt igazán, a többi napon csak barnás folyásom volt. Vannak göcsök, és derék fájdalmak amik szoktak is lenni amikor mezeszelek. A párommal betartottuk az egy hónap várakozási időt, hogy a gyógyszer teljesen hatékony legyen, és megszakításos módszerrel védekeztünk a gyógyszer szedése előtt is évekig. Eddig még nem volt ilyen problémám. Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e terhes, vagy csak hormonálisan zavart meg? Válaszát előre is köszönöm. Gabó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Fogamzásgátló tabletta szedése mellett általában a vérzés sokkal kevesebb, mint egyébként. Célszerű a biztonság kedvéért végezni egy terhességi vizelettesztet és gyanú esetén felkeresni kezelőorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Fogamzásgátló tabletta szedése mellett általában a vérzés sokkal kevesebb, mint egyébként. Célszerű a biztonság kedvéért végezni egy terhességi vizelettesztet és gyanú esetén felkeresni kezelőorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!