Találatok a következő kifejezésre: Az igényléstől mennyi időt (15 db)

Alap esetben mennyi idő a hitelbírálat, az igényléstől számítva mennyi idő után kerül az eladó bankszámlájára?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem miután a legvégsõt a közjegyzõi papírt beadtuk azt mondták 30 napon belül megtörténik az utalás..nálunk a 16. napon kapta meg az eladó a pénzt. Amúgy olyan 2,5 hónap eltelt az elsõ banki látogatástól az utalásig (értékbecslõre várni,hogy kijöjjön majd arra,hogy kész legyen az a rész,majd arra,hogy meglegyen a papír amivel a közjegyzõhöz megyünk és persze idõpont oda stb stb)

Ha jól emlékszem miután a legvégsõt a közjegyzõi papírt beadtuk azt mondták 30 napon belül megtörténik az utalás..nálunk a 16. napon kapta meg az eladó a pénzt. Amúgy olyan 2, 5 hónap eltelt az elsõ banki látogatástól az utalásig (értékbecslõre várni, hogy kijöjjön majd arra, hogy kész legyen az a rész, majd arra, hogy meglegyen a papír amivel a közjegyzõhöz megyünk és persze idõpont oda stb stb)

A Tgyas igényléstől számítva mennyi időre kaptátok meg az első havit? Mennyi kb. az összege?

A családi pótlék ha a babám okt.30-án született akkor októberre is jár? Vagy az utalás minden hó elején az adott hóra vonatkozik vagy visszamen?leg az el?z? hóra?

Legjobb válasz: én is okt. 30-án szültem a családi az adott hóra jár, tehát okt-re is. én mindent megkaptam szülés után mert a párom személyesen ment be a kincstárhoz és a egészségügyi pénztárhoz. mondjuk a tgyást még várom, azt még nem kaptam meg novembertõl indulva.

A kérdező hozzászólása: én is okt. 30-án szültem a családi az adott hóra jár, tehát okt-re is. én mindent megkaptam szülés után mert a párom személyesen ment be a kincstárhoz és a egészségügyi pénztárhoz. mondjuk a tgyást még várom, azt még nem kaptam meg novembertõl indulva.

Az igényléstől számítva mennyi idő múlva kezdik folyósítani a TGYÁS-t?

Legjobb válasz: Én a következõ bérszámfejtés elõtt (cége válogatja az idõpontot) mentem, és úgy kaptam, mint a táppénzt, tehát utaltak, mintha misem történt volna. Ráadásul teljesen annyit, mint táppénz alatt. Talán nálad is így lesz. Érdeklõdj a cégeteknél!

Én a következõ bérszámfejtés elõtt (cége válogatja az idõpontot) mentem, és úgy kaptam, mint a táppénzt, tehát utaltak, mintha misem történt volna. Ráadásul teljesen annyit, mint táppénz alatt. Talán nálad is így lesz. Érdeklõdj a cégeteknél!
A kérdező hozzászólása: Én magánvállalkozónál dolgoztam, tehát nekem az OEP fog utalni. Gondolom õk nem fogják elkapkodni...


Az igényléstől számítva mennyi idő tellik el míg folyósítják a családi pótlékot Németországban?

Visszamenőleg (1-2 havi összeget) kézhez kapunk? Elválsz szülő 1 gyerekre kb. mennyi pénzt kap?

Az igényléstől számítva mennyi időn belül kaptatok anyaságit és tgyast?

Legjobb válasz: na ugyanezt kérdzeem én is a gyessel kapcsolatba hány honap kell mire utalnak majd

na ugyanezt kérdzeem én is a gyessel kapcsolatba hány honap kell mire utalnak majd
Kisfiam november 21-én született, és kb egy hét múlva adtam be a papírokat, de arra határozottan emlékszem, hogy karácsonyra megkaptam az anyaságit.
Én az anyaságit hétfõn adtam be, pénteken már megkaptam. Tgyást a munkáltatóm fizette.
Anyaságit fizetik a leggyorsabban az összes juttatás közül. Kérelem beadását követõen 5 nap múlva a számlámon volt, pedig közben volt egy hétvége is. Tgyást a munkahelyem utalta a következõ hónap 1. napján, amikor a többieknek a fizetést.

Az igényléstől számítva mennyi idő, mire megkapjuk a papírt arról, hogy magántanulóként folytathatja a tanulmányait a gyermekem?

Annyit tudunk,hogy az iskola igazgatójának 3 napon belül kötelesség továbbítani a papírt a gyermekjólétiseknek.Nekik pedig 15 nap áll rendelkezésükre,hogy bírálják a kérelmet,és döntsenek.Az akárhogy is nézem majd egy hónap.Addig is gyűlnek a hiányzások(tartós betegség miatt kérelmeztük a dolgot),pedig eléggé fogytán vagyunk már.
Én szlára kértem, és 2-3 hét volt azt hiszem...
Én személyesen adtam be, és rá 1hétre már meg is kaptam. Postás hozta, pont karácsony elõtti napon.Nagyon jól jött:)
Postán adtam fel és kb. 1-1, 5 hét múlva jött a pénz a számlámra.

A családit, meg a gyest mennyi idő múlva kaptátok meg, az igényléstől számítva? (Budapest)

Legjobb válasz: en a gyesre emlekszem ami nem most volt mar hanem ugy hm 4 eve az nekem a szules utan 3 honappal jott eloszor de a 3 havit kikuldtek egybe:)

en a gyesre emlekszem ami nem most volt mar hanem ugy hm 4 eve az nekem a szules utan 3 honappal jott eloszor de a 3 havit kikuldtek egybe:)

SOS! Ha egyszer lett igényelve nekem adószám (akkormég kicsi vóltam), akkor valszeg csak 30 napoig volt érvényes? Vagy nincs is ijen? Am mennyi idő alatt kapos adószámot az igényléstől?

Legjobb válasz: Nem, az egész életedben érvényes. Csak nincs meg ezek szerint az adókártyád. Azt kellene újra igényelni.

Nem, az egész életedben érvényes. Csak nincs meg ezek szerint az adókártyád. Azt kellene újra igényelni.
adószámod tuti nincs, legfeljebb adóazonosító jeled ;)
A kérdező hozzászólása: És adószámot is kell akkor igényelni?
ha vállalkozni akarsz, akkor kell adószám, amúgy adóazonosító jel kell ;)

Aki igényelt tgyást mennyi idő után kapta meg az igényléstől számítva?

juni 15én született a babám, és nég mindíg nem kaptam egy fillért se...ez normális?v utánnanézzek h mi van?

Legjobb válasz: Nekem február elején született a babám és március közepén kaptam meg. Tehát kb. augusztus elején kellett volna megkapnod. Szerintem járj utána.

Nekem február elején született a babám és március közepén kaptam meg. Tehát kb. augusztus elején kellett volna megkapnod. Szerintem járj utána.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! okés :S :)
február közepén szültem, áprilisban kaptam elõször
A kérdező hozzászólása: telefonon hiába próbálkozok, mindenhol csak gép jelentkezik, és a szükséges iratokat sorolja :S lehet h én vagyok a béna...segítsetek!!! :)
Szia, a területi egészségpénztárt hívd telefonon és a gépi hang után ügyintézõ is jelentkezik. Én elég sokat telefonálgatok oda mert a táppénzemmel is voltak gondok, meg most a tgyás-om is papírhiányos a munkáltatóm hibájából, és azért derült ki hamarabb mert odatelefonáltam h. minden rendben van-e. Az oep oldalán megtalálod milyen telszámot kell hívni.
én junius 24 töl igényeltem a babám julius 21 én született( tehát rá egy honapra) és az elsöt augusztus 12 én utalták. a másodikat pont ma.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen telón utánnajártam :) a héten elvileg utalják.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!