Találatok a következő kifejezésre: Az igény szoptatott (8 db)

Az igény szerint szoptatott babánál ne is próbáljak semmi kis rendszert vinni a mindennapokba?

Egyébként nem zavar a dolog csak az esti fürdés macerás így, mert jön egy hosszabb alvás és borul az egész napunk. Egyszer 8-kor már túl vagyunk a fürdésen máskor meg még akkor fejezzük be a sétát. 7 el?tt korainak 9 után meg kés?inek találom, mivel utána jön az utolsó kajcsink.

Legjobb válasz: Szerintem akkor is az a fontos, hogy akkor egyen a baba, amikor éhes. És az sem baj, ha a fürdés késik, vagy isten ne adja ki is marad, mert a baba alszik. Egy nap alatt nemigen lesz nagyon koszos. Igaz? Én a kislányomat igény szerint szoptattam, ha kellett éjszaka 2-3-szor, amikor igényelte, sõt még azt is elkövettem (szörnyû bûn), hogy odavettem magam mellé és ott aludtunk el szoptatás közben. 2 évig szopott a kislány. Most már 7 és fél éves második osztályba megy és természetes van rendszer az életében. Tudod, amikor muszály úgy is kell rendszer, addig meg élvezzétek, úgyis olyan rövid ez a babaidõszak, de olyan szép. Jó egészséget nektek!

Szerintem akkor is az a fontos, hogy akkor egyen a baba, amikor éhes. És az sem baj, ha a fürdés késik, vagy isten ne adja ki is marad, mert a baba alszik. Egy nap alatt nemigen lesz nagyon koszos. Igaz? Én a kislányomat igény szerint szoptattam, ha kellett éjszaka 2-3-szor, amikor igényelte, sõt még azt is elkövettem (szörnyû bûn), hogy odavettem magam mellé és ott aludtunk el szoptatás közben. 2 évig szopott a kislány. Most már 7 és fél éves második osztályba megy és természetes van rendszer az életében. Tudod, amikor muszály úgy is kell rendszer, addig meg élvezzétek, úgyis olyan rövid ez a babaidõszak, de olyan szép. Jó egészséget nektek!
Szerintem az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy nincs rendszer. Az én kislányaim is igény szerint szoptak, illetve a kisebbik még mindig, éjszaka is, ha kellett, akár 5-ször is, de van néhány idõpont, pl. ebéd, vagy fürdetés, és az esti fektetés idõpontja (nálunk ez a legfontosabb), ami fix, ha törik, ha szakad. Muszáj lennie valami rendszernek, mert te fogsz belehülyülni.... És én úgy vettem észre, hogy a gyerekek is szeretik, hogy tudják, mi fog következni.
Szerintem sem eget rengetõ probléma, ha mondjuk egy-egy fürdetés kimarad. Vannak olyan módszerek ahol egyébként is csak két-három naponta fürdetik a babát. Ahogy én látom inkább az a fontos, hogy a dolgok meghatározott sorrendben történjenek, és néhány fix pont legyen ami nem változik. És valamiféle rendszer úgyis ki fog alakulni amihez te és a baba is jól tudtok hozzáállni, hiszen nem kényszer alapján alakult ki hanem formálódott a baba és a te igényeidhez az idõ folyamán.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolótól kérdezném, hogyan sikerült ezeket az idõpontokat betartani? Mert mi van ha eddig 12-kor evett és mondjuk az elõzõ etetés csúszott mert a bébi bealudt? Megetetted akkor is? És az esti fürdés? Ha eddig 7-7.30 volt és most monjuk 6-kor evett?
Én is igény szerint táplálom, és nekem is bánatom, hogy nins nagyon rendszer. Annyi van, hogy az éjjelt általában végigalussza, felkel 4-6 között szopizni, aztán alszik tovább fél 9-9-ig vagy fél 10-ig. Aztán beszélgetünk, nevetünk, megyünk a dédihez mondókázni, és 11-12 között általában megint elalszik egy fél-egy órára. A délutánban semmi rendszer, max annyi, hogy szokott kakilni 4-6 körül. Amikor kér, szoptatom, ha álmos elaltatom, van hogy sokat alszik, van hogy szinte semmit. A fürdés 8 körül szokott lenni, de ha nagyon nyûgös, akkor megfürdetem már akár fél 7-7 kor is, attól függ. Fürdés után bármikor is legyen, szoptatás van, és ezt már nagyon jól tudja, mint ahogy azt is, hogy ha a fürdõben vetkõzünk, akkor fürcsi lesz, amit imád, és mindig mosoly lesz belõle, mert megnyugtatja. Aztán az alvás ideje 20-22 között következik be, és alszik reggel 4-6 ig, és kezdõdik elõlrõl. nekem ezzel így nins is bajom, egyetlen gondom hogy ha el akarok menni valahova, pl városba, nem tudom mikor, mert nem tudom hgy a baba pl ebéd után alszik 3 órát... De amíg mosolygós, boldog, kiegyensúlyozott baba, ne is bánom. És hidd el, ahogy nagyobb lesz, egyre jobban be fog állni valami rendszer:-) 8 hetes kislány anyukája

Tényleg olyan katasztrófa, ha az igény szerint szoptatott babám 4, 5 hónaposan megkóstolja az almát/barackot/srépát? Megkóstolás alatt az ujjamról lenyalogatást értem, nem egy étkezés kiváltását.

Nagyon tetszik neki :)

Legjobb válasz: nem az ha ízlik neki akkor nyugodtan adhatsz neki picikét ha nem akarsz még hozzátáplálni akkor nem kell sok csak egy kis kóstoló pár kanál

nem az ha ízlik neki akkor nyugodtan adhatsz neki picikét ha nem akarsz még hozzátáplálni akkor nem kell sok csak egy kis kóstoló pár kanál
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök, hogy anyatejes, de nem szeretnék szívni, mint a nagylányomnál, amikor annyira büszke voltam, hogy tudom szoptatni, hogy 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, amit õ köszönt szépen, nem kért. Nagyon sokára evett meg egy fél üveg bébiételt, mert a saját készítésû kaja fújjjj volt.
A kérdező hozzászólása: NE PONTOZD LE A VÁLASZOLÓIMAT!!!
Én is elcsesztem a lányomnál. 6 hónapos korig csak anyatej, a hozzátáplálásnál alig evett valamit, cicifüggõ lett. 2 évesen elválasztottam, mert még nem aludta át az éjszakát, azóta viszont igen. Ha újra kezdhetném, nem igény szerint szoptatnék, de nem is óramû pontossággal, hanem valahogy a kettõ között, és hamarabb kóstoltatnám az ízeket. Nem csinálsz semmit rosszul, rájöttél, hogy a 2-nál máshogy kell.
Na engem le fognak pontozni, de én az anyatejes babámat 3 hónapos korától kezdtem hozzátáplálni. Persze sokáig csak az alma kóstolgatás ment, mi sem váltottunk ki egy étkezést. A védõnõ sem ellenezte a dolgot. (Amúgy azért kezdtem el mert nagyon bukós volt és akartam hogy egyen valami szilárdabbat is)
Az én babám is anyatejes , van bõven is. Én is 3, 5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást. Sokáig mi is szerencsétlenkedtünk de a héten lesz 6 hónapos és nagyon jol megy a hozzátáplálás. Már hust is eszik és imádja. Szinte mindent szeret. És ugyanugy cicil is. Csak tízórai után és az ebéd után már nem.
Szerintem sem. Egy orvos azt mondta, hogy egy gyerek akkor érett arra, hogy mást is egyen, ha lenyeli és nem tolja ki a szájából.Van aki már 3 hónaposan érett rá, más bab meg még 6 hónaposan sem.Ez egyénfüggõ.
8, 7 kg es 65 cm.
5230gramm 62cm.
A kérdező hozzászólása: mennyivel születtek?
8, 2 kg; 65 centi.
Utolsó vagyok. 4300 grammal született.
3670g-mal, 54cm-vel született, most 5310g és 60cm. A te babód mekkora?
A kérdező hozzászólása: sz:3650g kérdéses57cm, 3350-nel hoztuk haza.Most 4980g és 62cm.
7750 g 63, 5 centi volt 3 hósan. 3960 g-al és (elvileg)57 centivel született.
Második vagyok: 3600grammal és 53centivel született.


Igény szerint szoptatott 3-4 hónapos babáitok hányszor esznek egy nap? És nappal ha épp nem alszanak az előző etetés végétől min. Mennyi idő telik el a következőig?

Tápszeres pótlás esetén is lehet igény szerint etetni a babát? Kb. a napi adag negyede a tápszer.

Legjobb válasz: Mivel az anyukák nem szokták hagyni az éhségtõl üvölteni a gyermeküket (bár biztosan van egy-egy kivétel) , ezért mindenféle szoptatás/tápszerezés a baba igényei szerint történik. A kérdésedre válaszolva, miért ne lehetne? Vagy mit is értesz "igény szerint" alatt?

Mivel az anyukák nem szokták hagyni az éhségtõl üvölteni a gyermeküket (bár biztosan van egy-egy kivétel) , ezért mindenféle szoptatás/tápszerezés a baba igényei szerint történik. A kérdésedre válaszolva, miért ne lehetne? Vagy mit is értesz "igény szerint" alatt?
4 és fél hónapos a kislányom, és õ is csak úgy alszik el, hogy szopizik. Nem is tud másként. Néha csak 5ml, este 200. Amikor felébred nem kínálom, csak ha több óra eltelt.
"sajnos rászoktunk arra, hogy cicin alszik el szopi közben." Ez neked talán sajnos, de a babádnak nem. Neki nem csak ennie, hanem ciciznie is kell, és ezt jobb, ha a te melleden éli ki, nem egy cumin. Mellesleg ettõl több lesz a tejed is. Cumisüvegbõl is lehet igény szerint etetni a babát, én is ezt csinálom lefejt tejjel. Változatos, hogy mennyi idõ telik el. Néha 5-6 óra is, máskor egy óra sem. 5, 5 hós.
Az én fiam óramûpontossággal 3 óránként kérte a tejcsit, mégis fájt a hasa. Pedig a 3 óránkénti etetésre egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy sûrû, igaz? :-) Sûrû etetéstõl nem fáj a has, a sok elsõtejtõl fájhat a has. Olvasd csak el: http://www.iboly.hu/faq_undigested.htm és tedd olyan gyakran mellre, ahogy csak kívánja. Jó szoptatást!
Off Az én babám is mindig szopi közben aludt el. Most meg kínlódunk, mert nem lehet másképp elaltatni....
Mi az egyáltalán, hogy elaltatni? Miért kell egy babát altatni? Elalszik magától, ha álmos, nem? Nem értem.. Nem az a "jó" baba, akit letesznek a kiságyba és magától elalszik. Innen is üdvözlöm drága Suttogónk kártékony munkáját.. :( Az én lányom majd 2 éves koráig mellen aludt el és mellettünk, utána gond nélkül átszokott az önálló elalvásra, kiságyban, külön szobában. Nem kell semmit erõltetni! Minden megy magától - ha az anyukának van türelme kivárni. Hát legyen..!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A sajnost azért írtam, mert szopi után nem mindig tud büfizni, és gyakran felébred emiatt az alvásából. Meg az is elõfordul, hogy félrenyel, mert alszik szopi közben. Szerencsésebb lenne, ha másképp is el tudnám õt altatni, amikor fáradt...(nem miattam) És attól is félek, nehogy fájjon a hasa a sûrû etetés miatt.
A kérdező hozzászólása: Az én babám nappal elég nehezen tud elaludni, sajnos rászoktunk arra, hogy cicin alszik el szopi közben. Akkor viszont akár 2-3 órát is alszik, ha nincs semmi baja. Így én gyakran az etetés elejétõl számítva 2 óra múlva ismét ciciztetem. Persze akkor kis adagot eszik és lehetõleg nem tápszert kap elõtte. Ezért kérdeztem.
utolsó vagyok. Nekem sincs elég tejem, ezért csak 22x szopizik, a többi Milumil.
Nekünk volt hogy 1, 5 óránként kérte, nagy melegben pl. megszomjazott. Vagy növekedési ugrásnál óránként is. Adj neki amikor csak úgy tûnik hogy szeretné, így lesz elég tejed!
Elõzõ... És 13 hónapos koráig cicin aludt el, vagy napközben babakocsiban. Ez együtt járhat azzal hogy gyakran kel éjszaka, de amíg szopik, ez így lesz. Aztán ha megunod, elválasztod. Nálunk 3 nap alatt leszokott, apa altatta, kis sírás és vége. Ne aggódj e miatt! Azóta is bújva alszik. Nem gép hogy egyedül hagyva jól érezze magát a szobájában!
A fiam 3, 5 hónapos, minden alkalommal mindkét mellbõl kap. Nappal 2-3 óránként kér (én az egyik végétõl a másik elejéig számolom), most kicsit ritkábban, jobban a 2, 5-3 felé közelít, de pár hete volt egy idõszaka, hogy 1, 5 óránként igényelte. Éjjel is sokszor felébred, a fél 8 körüli elalvás után 10 - fél 11-körül, aztán 1-2 között, 3-kor, 4-kor, fél 6-kor. Ilyenkor van hogy nem is kér mindkét cicibõl, elalszik az egyiken, én szintén (mellettem alszik az ágyban, így nem kell hozzá felkelni). Szóval naponta van hogy 9-10-szer is eszik/iszik. Eleinte veszekedett velem a doktornõ, hogy ez így rossz, hasfájós lesz, meg elapad a tejem, meg a gyerek lesz a fõnök (????), de nekünk megfelel.
Utolsó, pedig igen, pont ez a normális! Szomorú, hogy ez a dokinõ sem (így) tudja... :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én nem "leveztem", egybõl péppel kezdtem. Elõször almát adtam, aztán alma-barackot, aztán körtét. Fõzeléket még nem adtam, most szeretném majd elkezdeni, alma-krumplival.
Én sem adtam egyik gyerekemnek sem "gyümölcslét", hanem egybõl gyümölcsöt. Nincs fix sorrend, azt adsz, amit jónak látsz, lényeg, hogy egyszerre egy újat csak, hogy lást, bírja-e. Olyan szabály sincs, hogy elõbb kell gyümölcsöt és aztán zöldséget. Kezdhetsz krumplival is. Lényeg, hogy az életkornak megfelelõ zöldség/gyümölcs palettából válassz. (Én kivártam a 6 hónapot minden gyerekemnél, igaz, nálunk tornyosulnak az allergiák a családban mindkét ágon...)
lásd*

Aki igeny szerint szoptatott, az kuzd meg ilyen problamakkal, vagy csak en rontottam el nagyon?

Szoval lassan 6hos a kisfiam,1 honapja tapszert kap potlaskent(mar csak ejjel,reggel,es neha delutan szopizik).

Legjobb válasz: Nekem a 2. gyerekem volt ilyen. ;))) Most 6 éves olyan lassan eszik, mint egy csiga- biga és azt is keveset. Próbálj meg azért egy rendszerességet kierõszakolni, mert 2 óra kellene, hogy kiürüljön a gyomor. Pl. az almát keverd össze fõtt krumplival és akkor táplálóbb lesz hátha tovább bírja. v. sütõtök is nagyon jó + krumpli. A krumpliban jó sok a szénhidrát. Kérdezd meg a gy. orvosodat, hogy mikortól ehet husit. Nekem most azt mondta, h. 7- 8 hótól már lehet husit (cs.mell vagy p.mell) adni. Így az alma- krumplit ki lehet egészíteni husival ill. ugyanez a s.tökkel. Remélem segített.

Nekem a 2. gyerekem volt ilyen. ;))) Most 6 éves olyan lassan eszik, mint egy csiga- biga és azt is keveset. Próbálj meg azért egy rendszerességet kierõszakolni, mert 2 óra kellene, hogy kiürüljön a gyomor. Pl. az almát keverd össze fõtt krumplival és akkor táplálóbb lesz hátha tovább bírja. v. sütõtök is nagyon jó + krumpli. A krumpliban jó sok a szénhidrát. Kérdezd meg a gy. orvosodat, hogy mikortól ehet husit. Nekem most azt mondta, h. 7- 8 hótól már lehet husit (cs.mell vagy p.mell) adni. Így az alma- krumplit ki lehet egészíteni husival ill. ugyanez a s.tökkel. Remélem segített.
Én is igény szerint szoptattam, akár fél óránként is. A következõnél jó lenne szerintem is vmi rendszer nálunk is, mert nekem is hasonló problémáim voltak, mint neked. Mindig csak a cici kellett neki, azért is mert más nem nyugtatta meg. Cumi nem kellett neki, az ujját se szopta. Nálunk az idõ oldotta meg a helyzetet, már egy éves is elmúlt mire kb. 4 óránként kérte a cicit, 19 hónapos korára sikerült róla leszoktatnom teljesen, nem ment az se könnyen. Már lassan 2 éves és talán mostanra áll be vmi normális rendszer az étkezéseinél.
utolsó, a tied sztem azért csinálja 1 hónapja, mert akkor volt a fejlõdési ugrás, nálunk utána kb. másfél hónapig kérte még gyakrabban mint 3 óra, utána visszaállt a rend.
Hát nem tudom... Az én négy hónaposom is ezt csinálja egy hónapja. Elõtte tartottuk a három órát. Még nem táplálom hozzá, és hiába éheztetném ki, akkor sem enne többet egyszerre. Reggel sem eszi meg az adagját, pedig éjjel már nem kel fel enni régóta. A programszervezéssel nekünk is gond van emiatt, de betudom annak, hogy ez most egy ilyen idõszak. Elég sok mindenkinél probléma ez, ahogy utána olvastam. A gyomruk nem tud egyszerre több táplálékot befogadni, hanem evés közben továbbítódik a gyomrából a vékonybélbe, ezért esetleg még a hasa is fájhat közben a bélmozgásoktól. Nekem az elõzõ gyerek is ilyen evõ volt. Szóval, nem gondolom, hogy te rontottad el az igény szerinti szoptatással, ne bántsd magad, szerintem ügyesen csináltad. :)
Kicsi lányom 4 hónapos és én is igény szerint szoptatok kb.1-1, 5 óránként úgy, hogy délelõtt gyümölcsös bébiételt kap az üveg negyedét, délután meg fõzeléket szintén negyed üveg.Szerintem ahogy növekszik egyre több kiegészítés kell majd neki.Kérdeztem a gyermek orvost, hogy meddig tart az igény szerinti szoptatás és azt mondta, amíg szopik.Az almától magában én mindig éhesebb leszek és ez a babámnál is így mûködik, keksszel fogom neki kiegészíteni, de ezzel még várok.
szia, azt nem tudom lehet e még segíteni rajta, de sztem igen, kicsit elrontottad. én is igénby szerint szoptattam, tehát nem néztem az órát, de az elején amikor õ is csinálta ezt az épp hogy ciciztem és abbahygom mûsort, akkor fél óra mú lva nem adtam neki, hiába sírt, igyekeztem elterelni a figyelmét, ringattam, énekeltem neki stb. és így hamar megtanulta, ha cicin van, akkor dugig kell magát enni. persze nem hagytam 2-3 órát sírni, cska mondjuk fél órát, majd 3/4-et, így húztam az idõt fokról fokra, és hamar megtanulta mondom , beállt neki kb. 1 hónapos korára, hogy ha ezsünk akkor eszünk (másfél évig szopott a kislányom). legközelebb próbáld meg te is így. ;)
nem tudsz szerintem mást tenni, drasztikusnak kell lenni és kicsit kiéheztetni. húzd ki valahogy a 3 órát, akkora annyira éhes lesz, hogy remélhetõleg bevág egy teljes adagot. üvegesbõl az ennyém már napi kettõt evett fél évesen. próbálgasd, hátha valahogy elfogad többet
A kérdező hozzászólása: Kedves A válasz megírásának idõpontja: ma 14:03 Igen, biztosan ehes, irtam is, hogy 90ml-t eszik csak meg egyszerre, es azert 6 hos babak ennek tobb mint duplajat megeszik.Olvasok itt olyat, hogy 6 hetesen 120-150-et eszik meg...na az mar kibirhatja 3 orat is, de fel eves baba 90ml-el...hat gyanus.Az a problemam vegulis, hogy keveset eszik, de sokszor, nem az, hogy nem eszik eleget.
A kérdező hozzászólása: Kapott mar krumplit, repat is, sot keverve is, megeszik mindent, amit adok neki, azzal nincs is gond, de max.1 ora mulva mar ehes. Tapszer viszont kell, mert alig van tejem, 50-nel tobbet nem tud kiszivni, nem az a turelmes tipus.
bocsi, nem tudom hogy küldtem el kétszer a választ :S
En igeny szerint szoptattam a lanyom, egesz a hozzataplalas elkezdeseig, ami nalunk majdnem 7 honapos korara tolodott ki. Ez azt jelentette, hogy kb 2-2, 5 orankent szopizott, emellett nem kapott sem vizet, sem teat, sem tapot. Utanna kezdtunk ismerkedni az etelekkel, de mellette szopizott ugyanugy. Ha mar elkezdted ot tappal es almaval is etetni, mert szerinted nem eleg neki az anyatej, akkor mar szerintem mast is bevezethetsz nala. Biztos amugy, hogy azert nyugos, mert ehes? Nem bantasbol, csak egy csomo mas oka is lehet. Szerintem furi, hogy a tap utan sem birja ki hosszabb ideig, holott az kicsit nehezebben emesztheto, mint az anyatej.
A kérdező hozzászólása: Hat addig meg van :( Koszonom a valaszod! A kistesonal lesz 1 jo par dolog, amit maskepp fogok csinalni, az biztos!!!
bocsi azt nem írtam, hogy én is igény szerint szoptattam mindegyik gyerkõcöt
Én is erre gondoltam, de összességében nem eszik többet, sõt még kevesebbet is, mint elõtte.

Igény szerint szoptatott 1 hós babánál napi 5-6 kakis pelus azt jelenti, hogy eleget eszik, ugye?

Csak nem kakilna, ha nem lenne mit, ugye? Bár már 4 hetes, még mindig parázok, hogy elég-e a tejem, eleget szopik-e stb, mert ? sokszor eszik keveset, és a véd?n?m szerint napi 600 gr-ot kéne ennie, amennyit sztem az én babám nem eszik...

Legjobb válasz: A könyvek is azt írják, hogy van egy atlagos, ideális mennyiség, amit jó, ha fogyaszt, de teljesen egyénfüggõ. Ha jókat alszik, nem jelez állandóan, hogy éhes, akkor biztos nincs semmi gond. Én is pont ma agonizáltam ilyeneken, és ezt olvastam. Nyugi, minden rendben! :)

A könyvek is azt írják, hogy van egy atlagos, ideális mennyiség, amit jó, ha fogyaszt, de teljesen egyénfüggõ. Ha jókat alszik, nem jelez állandóan, hogy éhes, akkor biztos nincs semmi gond. Én is pont ma agonizáltam ilyeneken, és ezt olvastam. Nyugi, minden rendben! :)
Magadra és a babádra hallgass, ne a védõnõdre! Csak így tovább! ;)
Ne foglalkozz a védõnõddel! Jól csinálod!

Hogy választottátok el az 1 évesnél idősebb, igény szerint szoptatott, "cicifüggő" kisgyerekeiteket?

Tapasztalatokat szeretnék kérni azoktól, akik még nagyobb korában (1 éves kora körül) is naponta többször szoptatták a kisgyereküket. A kisfiam annyira "cicifügg?", hogy ha napközben próbálok is ritkítani a szoptatásokon, de elaltatni csak szoptatással tudom. Képtelen elaludni nélküle, bármennyit is evett el?tte. Eszik már mindenfélét, úgyhogy nem éhségb?l, hanem érzelmi okból szopik. Viszont lassan szeretném elérni azt, hogy csak reggel-este szopjon, napközben és éjjel ne. Ti hogy tudtátok elérni, hogy:

Legjobb válasz: Szia! Ez egyik rokonom kisfia 3 éves és még mindig szopik, de már jóval ritkábban, mint régen (õk direkt tartottak meg egy reggeli és esti szoptatást, ha akarták volna, le tudták volna választani). Az segített, hogy éjjel ne keljen fel szopni, hogy a gyereket külön szobába tették, így nem volt meg az az érzése, hogy bármikor cicire mehet, amikor csak akar, mert az anyja egy karnyújtásnyira van. Úgy vették észre, hogy mikor csak az apa volt otthon éjjel a szobában, a gyerek nem is kelt fel enni, mert tudta, hogy az anyja nincs ott. Ahogy te is mondtad, a fiad sem azért eszik, mert éhes, hanem mert így szokta meg. Ha nem vagy ott közvetlenül a nap 24 órájában, máshogy fog reagálni, csak adj idõt az átmenetnek. A másik pedig az, amit sokan mások csinálnak: elõszörre biztos nehéz lesz megállnod, de egyszerûen ne adj neki, mikor kér. Etesd mással és attól majd eltelik és elalszik. Ha nem kap, akkor hozzá fog szokni. Sokan egyszerûen nem engedték szopni és csak így tudták leválasztani. Egy pár nap után biztos hozzászokna, csak meg kell állnod, hogy nem adsz, ami nem könnyû.

Szia! Ez egyik rokonom kisfia 3 éves és még mindig szopik, de már jóval ritkábban, mint régen (õk direkt tartottak meg egy reggeli és esti szoptatást, ha akarták volna, le tudták volna választani). Az segített, hogy éjjel ne keljen fel szopni, hogy a gyereket külön szobába tették, így nem volt meg az az érzése, hogy bármikor cicire mehet, amikor csak akar, mert az anyja egy karnyújtásnyira van. Úgy vették észre, hogy mikor csak az apa volt otthon éjjel a szobában, a gyerek nem is kelt fel enni, mert tudta, hogy az anyja nincs ott. Ahogy te is mondtad, a fiad sem azért eszik, mert éhes, hanem mert így szokta meg. Ha nem vagy ott közvetlenül a nap 24 órájában, máshogy fog reagálni, csak adj idõt az átmenetnek. A másik pedig az, amit sokan mások csinálnak: elõszörre biztos nehéz lesz megállnod, de egyszerûen ne adj neki, mikor kér. Etesd mással és attól majd eltelik és elalszik. Ha nem kap, akkor hozzá fog szokni. Sokan egyszerûen nem engedték szopni és csak így tudták leválasztani. Egy pár nap után biztos hozzászokna, csak meg kell állnod, hogy nem adsz, ami nem könnyû.
Szia, az én kisfiam 12 hósan 4szer szopizott 2szer nappal és reggel este, este cicin aludt el, minden hóban eggyel csökkentettem a cicire rakást és 16 hósan hagytuk el. Elsõ hónapokban a nappalikat, utána a reggeli szopit hagytuk el. Kéthétig azt csináltam hogy csak este cicizett utána pedig 2 hétig kisbögrébe tejet kapott elõször és aztán cicit és végül a cicit elhagyta. Nálam is evett mindent viszont átaludja az éjszakát 1 hós kora óta, (egy-két kivétellel) nálunk az éjszakai szopi így nem jelentett gondot, nálunk külön szobában alszik a kisfiam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!