Találatok a következő kifejezésre: Az idegeskedés a (27 db)

Árthat-e az idegeskedés a babának?

Egy ideje nagyon hamar ideges leszek ês sajnos van is mindìg valaki, aki felidegesìtsen :( a baj csak az,hogy az ideg ráhùzòdik a forgòimra ès a lábaimra,annyira,hogy menni sem bìrok. Lehet ettõl koraszülött a babám ès árthat ez az idegi állapot neki? 34 hkm.

Legjobb válasz: Az idegeskedés sose tesz jót, neked se és a babának se. Próbálj most csak magatokra koncentrálni, mást meg sz*rj le, nem ér annyit az egész :) Kitartás, és boldog babavárást! :)

Az idegeskedés sose tesz jót, neked se és a babának se. Próbálj most csak magatokra koncentrálni, mást meg sz*rj le, nem ér annyit az egész :) Kitartás, és boldog babavárást! :)
Próbálj meg nyugodni nem tesz jót neki a stressz ...
Én az egész terhességemet végigidegeskedtem és sírtam. A fiam idõre született, most 3 hónapos és mindenki irigykedik rám, hogy milyen kiegyensúlyozott, boldog babám van.

Ha a sok idegeskedéstõl gyomorproblémáim lesznek, az idegeskedést kiváltó ok megszüntetése után rendbe jöhet a gyomrom, vagy már visszafordíthatatlan marad?

6 hete tart ez a helyzet,mostanában(kb.1hete)néha fáj a gyomrom,gondolom ettõl.Éjszaka 2óránál nem tudok többet aludni,erre ébredek,mindig ez jár a fejemben,lassan megõrülök,fogytam kb.6 kg-t azóta.Ha valahogy megoldom,rendbe jöhet még a gyomrom?

Legjobb válasz: Igen, nekem is kikészült a gyomrom, mert 1 hónapig szinte mindig volt valami, ami miatt idegeskedtem, de elmúólt ez az idõszak, most már jobban alszom és a gyomrom is kezd rendbejönni.

Igen, nekem is kikészült a gyomrom, mert 1 hónapig szinte mindig volt valami, ami miatt idegeskedtem, de elmúólt ez az idõszak, most már jobban alszom és a gyomrom is kezd rendbejönni.
Mielõbb oldd meg a problémát, mert kaphatsz egy gyomorfekélyt.
Rendbe jöhet, de addig sem ártana valami módon védeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek.15:18 hogyan, mivel lehet védeni?
Vannak olyan gyomorvédõ gyógyszerek, amik nem ártanak, nekem egyszer felírtak egy ilyet, volt rágótablettája meg emulziója is, na nekem azt adták, ritka undorító volt különben. A nevére sajnos nem emlékszem, valami G betûs volt. Van aztán vény nélkül kapható savlekötõ, pl. Rennie, de az ilyenekbõl nem annyira jó rendszeresen fogyasztani. Régebben még olvastam róla, hogy aloe vera natúr lé (ami NEM cukrozott), az segített valakinek gyomorsavas problémára, de ez nem saját tapasztalat. Talán kérdezz körül itt alternatív gyógyítás témában, hogy tud-e valaki erre valami szelíd módszert.

Az idegeskedés milyen hatással van a menstruációra?

Legjobb válasz: Rendszertelenül jön tõle, legalábbis nekem így volt. Hol késett, hol hamarabb jött.

Rendszertelenül jön tõle, legalábbis nekem így volt. Hol késett, hol hamarabb jött.
Így van, nagyon befolyásolja, ezt a dokim is megerõsítette. Nekem stresszes idõszakokban rendszerint 4-5 nappal elõbb meg szokott jönni:(
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm !
Nagyon sokat idegeskedek, de nekem nem befolyásolja sosem.

Végre megismertem a valós énemet? Vége az idegeskedésnek, szorongásnak és depressziónak?

Jó ideje azon agyaltam rengeteget,hogy hogyan szerezhetnék barátnõt és vajon mik azok a hibáim,amik miatt 20 éves koromra még soha nem volt.Úgy voltam vele,hogy legalább egy átlagos külsõm van,de végre rájöttem,hogy ez nem tükrözi a valóságot.Folyton nézegettem az utcán járó párokat és nehezen emésztettem meg,hogy tõlem rosszbb kinézettel rendelkezõ fiúk szép barátnõvel vannak.De sajnos rosszul becsültem fel a saját küllememet.Az igazság az,hogy az átlagnál jóval rondább vagyok.Az arcom különösen,óriási fejem van nagy fülekkel és karikás szemekkel,bõrhibákkal(genetikailag ilyen,nem pl.kialvatlanság miatt).Emellett a testalkatom is röhejes,jóval magasabb vagyok a magyar átlagnál és sovány,vézna.Ízléstelenül öltözködöm(eddig azt hittem,hogy ízlésesen),de a ruhák is nevetségesen mutatnak rajtam.Ráadásul még egy férfias kiállásom sincs,csendes és halk szavú,visszahúzódó vagyok.

Legjobb válasz: en is remelem de mit akartal kerdezni?

en is remelem de mit akartal kerdezni?
Ismerõs a helyzet, de na nyugidj bele, mert rád fognak törni rossz napjaidon a szerelem hiány érzései. Tapasztaltbol írom.
priviben küldhetnél képet, lehet nem is vagy csúnya, csak te gondolod, tanácsokat is adnék!!
Hát, nekem van egy kifejezetten csúnya barátom, akivel egy idõben alakulhatott volna máshogy is a dolog, és nem azért nem jártunk végül, mert csúnya, hanem simán mégse jött össze. De akkor tetszett annyra más miatt, hogy nem érdekelt volna, hogy néz ki. Szóval ne veszítsd el végleg a reményt. Tudom, közhely, de ha egy lány komoly kapcsolatot keres, akkor úgysem a külsõ fog számítani. :)

Az idegeskedés mennyire befolyásolja a menstruációt?

Egy hete késik a menszeszem,a terhességet én els?ként kizárnám! Rengeteget veszekedtünk a barátommal,sokszor napokig görcsöltem,idegeskedtem emiatt! Ez mennyire befolyásolhatja? Lehet emiatt?! Mit tudok tenni? Dokihoz mikor menjek el?

Legjobb válasz: Olyan 2-3 napot várhatsz nyugodtan, nekem volt, hogy egy egész hónapig kimaradt az idegességtõl. De ha 1 héten belül nem jön meg, mindenképpen menj dokihoz!

Olyan 2-3 napot várhatsz nyugodtan, nekem volt, hogy egy egész hónapig kimaradt az idegességtõl. De ha 1 héten belül nem jön meg, mindenképpen menj dokihoz!
Lehetséges, hogy csak az idegeskedés miatt késik...nekem is szokott miatta-de azért én egy terhességi tesztet ellõnék...megéri azt a pár 100Ft-ot.
A kérdező hozzászólása: Igazából az az, amit teljesen kizárnék, mert a veszekedés miatt nem sokszor volt!
Az idegeskedés valóban befolyásolja a menstruációt (egyébként sok nõnél normális, hogy pár napot csúszik) Nem sokszor volt? Az ember lánya általában egyetlen szexuális aktustól szokott teherbe esni. Szóval azért ne zárd ki teljesen, ha volt szex az elmúlt hónapban...
Az utolsónak teljesen igaza van. A nem sok együttlét, azt jelenti, hogy volt, csak nem annyi, mint korábban. Azonban egy szextõl esik teherbe a nõ, tehát azt a pár száz forintot megéri, szerintem, hogy biztosan kizárhasd a terhességet. Az idegeskedés, stressz is nagyon be tudja kavarni a ciklust. Emlékszem rá, hogy már 1, 5 éve volt meg a menstruációm és már be is állt rendszeresre (28 vagy 29 naponként jött meg, ilyen szinten rendszeres volt), amikor a felvételi volt. Nagyon sokat izgultam, akármennyit tanultam, gyakoroltam, úgy éreztem keveset tudok. Több, mint 2 hetet késett a menstruációm. Egyrészt örültem, hogy a felvételikor nem volt meg, másrészt aggódtam akkor is, hogy mi lehet a baj. A felvételim végül jól sikerült, hiszen felvettek abba az iskolába, arra a szakirányra, amire elsõként jelentkeztem:) Habár, én nem éreztem jónak a felvételimet:/ Szóval az idegeskedés nem jó, próbálj megnyugodni, lazíts egy kicsit. Hátha megjön! Ha nem, érdemes lehet felkeresni a nõgyógyászodat. 16/L 16/L

Az idegeskedés lehet hatással a merevedésre?

pár napja láttam a barátn?met edzés közben (aikido) ahol több férfival is a sportnak köszönhet?en elég közeli kapcsolatba került, én pedig olyan ideges lettem hogy remegett mindenem, ziháltam... (féltékenység) de megbeszéltük valamilyen szinten... most az a helyzet hogy nem tudok olyan mérték? merevedést el?idézni mint eddig tehát ilyen félig áll félig nem állapot körül van... az orgazmust el tudom érni de zavar hogy nem áll fel teljesen... a fent leírt esemény lehet hatással az izgalmi állapotomra? válaszokat köszi.

Legjobb válasz: Szerintem lehet.

Szerintem lehet.
Igen hatással lehet, fölösleges idegeskedni mert a barátnõd néha közelebb kerül az edzõtársaihoz edzésközben.Nagyon gyerekes dolog, a féltékenység megöli a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: és kedves Judit esetleg valami olyan dolgot tudsz modani amivel megsegíthetném magam a féltékenység terén? szeretjük egymást a barátnõmmel bízok benne, és õ is bennem... de engem az a tény irritál hogy más férfiak hozzáérnek
Akkor nõ dokihoz se menjen mert ott általában férfiak a dokik és õk meg nyúlkálnak benne.Ezt a harcot a féltékenységgel csak te tudod felvenni, el kell ûzni magadból mert késõbb több gondod lesz belõle.Amúgy megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok és a barátnõm is. a doktor az megint egy más téma mert az szerintem "elõírt" és az az õ érdekében történik... meg megint más ha egy edzésen ismerõsökkel történik
Persze, hogy más de az is az õ érdekébe történik, mert kin gyakoroljon ha nem az edzõtársain, és ezért felesleges féltékenynek lenni, mert az egészséged rámehet.Meg agyilag kell rendbe tenni a dolgokat/féltékenykedés/
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaid, igyekszem megfogadni a tanácsod. :)

Az idegeskedés csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát?

Yasminelle fogamzásgátlót szedek, és sajnos olyan dolog történt velem, ami miatt sírógörcsöt kaptam és idegösszeroppanás közeli állapotban voltam.

Legjobb válasz: Az elõzõnek: különbözõ állapotban különbözõképpen reagálhatunk azonos gyógyszerre!

Az elõzõnek: különbözõ állapotban különbözõképpen reagálhatunk azonos gyógyszerre!
A fogamzásgátló hatását az idegesség NEM befolyásolja, de ha beszedsz nyugtatót, az már lehet, hogy igen.
A gyógyszer változtat meg minket, és nem mi a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem szedtem be nyugtatót, direkt az miatt, mert tudtam, hogy az csökkenti. Remélem, hogy akkor biztosan nem befolyásolta.

A stressz és az idegeskedés miatt késhet a menstruáció? 18/L

Nem lehetek terhes, de mostanában gondok vannak vele, sosem jön meg idõben, már 2 hetet késik :/

Legjobb válasz: Igen :) Azért ha sokat késik, keress fel egy nõgyógyászt.

Igen :) Azért ha sokat késik, keress fel egy nõgyógyászt.
simán ki is maradhat egy, az is rendben lehet.

6 hetes pocis vagyok, vizsgaidőszakom van. Árthatok a babámnak az idegeskedéssel?

Bár nem vagyok egy idegbeteg típus, csak kicsit félek....

Legjobb válasz: Több orvostanhallgató ismerõsöm volt, akik hihetetlen kemény vizsgaidõszakokat éltek át terhesen. Ráadásul koleszosak voltak. Egészséges, gyönyörû babáik születtek, az egyiknek kettõ is a 6 év alatt.

Több orvostanhallgató ismerõsöm volt, akik hihetetlen kemény vizsgaidõszakokat éltek át terhesen. Ráadásul koleszosak voltak. Egészséges, gyönyörû babáik születtek, az egyiknek kettõ is a 6 év alatt.
Szia Szerintem nincs olyan ember aki a terhessége alatt ne idegeskedett volna valamiért és ha tényleg nem vagy olyan ember aki annyira fel tudja magát húzni hogy teljesen kifordul magából akkor nagy baj nem lesz.
Szia! Ha a normális keretek közt izgulsz, nem:) Úgy értem, mindenki izgul vmennyire a vizsgák miatt, ezzel nem tudsz mit csinálni.A lényeg, h ne ess túlzásokba, mint pl egyik barátnõm, aki 3 órákat alszik meg xanaxon él és folyton hány vizsgaidõszakban. Arra gondolj, hogy lesz egy kisbabád, ami minden vizsgánál fontosabb, ha nem sikerül a vizsga, majd elmész uvzni, nem nagy dolog.A lényeg, hogy anya leszel, erre gondolj és ez sztem olyan boldogsággal fog eltölteni, hogy elfelejtesz izgulni:) Azt megkérdezhetem, hogy milyen iskolába jársz és hanyadéves vagy meg milyen tagozat?Ugyanis engem is izgat már a babatéma, de még van 2ésfél évem hátra és nappalis vagyok... Bocsi, ha hosszú lett a válasz, sok sikert a vizsgákhoz!
Szerintem nem lesz semmi baj, de tényleg ne izgasd magad agyon, egy vizsga sem ér annyit. nekem is most van vizsgaidõszakom, de én már 31 hetes vagyok, így egy kicsit nehezebb. Ja és én is nappalis vagyok, hát nem könnyû. Minden jót és egy kalappal!
Szia Teljesen átérzem a helyzeted! én 21 hetes vagyok, nekem is vannak vizsgáim. Én próbálok nem stresszelni a vizsgák miatt, általában bejön. Nem zavar, hogy nem sikerül. (Ma is megvágtak) Majd megyek uv-ni. Szerintem te se izgulj túlságosan. Egy kis vizsgadrukk miatt biztos nem lesz baj!!! Vedd lazán és majd lesz valahogy. Most az a lényeg, hogy Anyuka leszel!! Gratulálok hozzá! :)
Szia! Én elsõ babámmal voltam várandós, mikor komplex szigorlatoztam és államvizsgáztam. Mondjuk nem izgultam. Ja pszichiátrián zárt osztályon is voltam gyakorlaton pocakosan, na ott féltem, mert a betegek fogdosni akarták a hasamat. de nem bántottak:)
Szia! Én 5-6 hetes voltam, amikor nyelvvizsgáztam. Volt bennem vizsgadrukk bõven, mégis minden rendben ment, már 35 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat, aranyosak vagytok:) Másoddiplomás levelezõ képzés, utolsó éves vagyok, csak mellette dolgozom, tehát nem nagyon van idõm tanulni. Ha babázni akarsz, ne várj semmire, fõleg ha van kinek, és hová születni. Ha vágysz rá, hogy anya légy, ne foglalkozz azzal, hogy még van hátra pár félév.Befejezed te is, sõt, lehet hogy könnyebben, mert engedékenyebbek a tanárok. Én is várni akartam, de rájöttem hogy 30-hoz közel nem szabad semmit elõtérbe helyezni, elsõ a boldogság, a többi majd megoldódik. Szóval drukkolok neked a családalapításhoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!