Találatok a következő kifejezésre: Az idős a (656 db)

Ennyire kihasználják az idősek a koruk nyújtotta előnyöket?

Reggel jöttem hazafele a munkából. 4-en 5-en lézengtünk a csuklós buszon. ül?hely dögivel, s?t ha valaki le szeretett volna feküdni, azt is megtehette volna :)

Legjobb válasz: Lehet, hogy szeretett volna veled (illetve egyszerüen valakivel) beszélgetni, mert egyedül van. Nagyon sok idösnek nincs senki, akihez szólhatna, viszont igénye lenne arra, hogy legalább ki tudja magát panaszkodni valakinek.

Lehet, hogy szeretett volna veled (illetve egyszerüen valakivel) beszélgetni, mert egyedül van. Nagyon sok idösnek nincs senki, akihez szólhatna, viszont igénye lenne arra, hogy legalább ki tudja magát panaszkodni valakinek.
Valószínûleg egyszerûen beszélgetni akart. Az idõsek, miután kirepültek rég a gyerekek, és esetleg megözvegyültek, gyakran magányosak. Egyébként ilyen helyzetben nem illetlenség, ha nem adod át a helyed, le tud ülni a szemben lévõ ülésre is..
Én is kivétel nélkül át szoktam adni a helyem egy tömött buszon, mondhattad volna neki, hogy néni ha fáj a lába miért nem ül le, mutatva az összes üres székre. Szerintem pontosan az unalom hozta ki ezt belõle, vagy onnan jobb volt a kilátás, vagy ott szokott ülni...
Ebben az esetben nem adtam volna át a helyet, mivel volt bõven. Mindenestre van egy gondolatom, miért hozzád ment. Van ez az idõskori rigolya. Rigolyának hívják azt, amikor idõs korban már annyira megrögzött szokásuk alakul ki, hogy abból igen nehezen engednek. Itt, most azt tudom elképzelni, hogy mondjuk sûrûn jár ezzel a busszal és megszokott egy bizonyos helyet, ahová szokott ülni és te ott ültél. Kiharcolta, hogy át add és oda ülhessen. Ezt látom egyetlen logikus magyarázatnak.
Az, hogy ez nem általános. Én egyszer a 80 éves nagymamámmal utaztam az 5-ös buszon, tele volt, és egy léleknek nem jutott eszébe, hogy átadja a helyet.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy beszélgetni akart. Leül, hálálkodott majd a tájat nézte. Igazándiból véve én is elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha nem adnám át neki a helyet?
Igen!
Idõsebbekre sokkla veszélyes mert akik felnõtt korban kapják meg a betegség súlyos szövõdményekkel járhat..de aki egyszer átesett rajta arra már nem

A nyugati országokban sem adják át a helyet a fiatalok az időseknek a metrón, buszon?

Vidéki vagyok, középkorú, de láthatóan mozgássérült. Mostanában gyakran járok a fővárosba kezelésre, és eddig kétszer adta át valaki a helyét: egyszer egy cigányember, egyszer pedig egy külföldi fiatal. Nem panaszképp mondom, mert kibírom állva, csak furcsállom, mert nálunk rendesebbek a fiatalok, még a romák is.

Legjobb válasz: Hát... Londonban nem. Mindenki mással van elfoglalva, olvas, telefont nyomkod, fogat mos (tényleg!), sminkel. Észre sem veszik szerintem, ha valaki rászorulna az ülõhelyre. Itthon pedig nagyon sokan segítenek a babakocsit le-feltenni a buszra, ha a gyerekkel a kezemben szállok fel, biztos, hogy valaki átadja a helyét. Tudom, higy a többségnek pont fordított a tapasztalata, de nekem nem, elég segitõkészek az emberek (legalábbis a babakocsisokkal).

Én Londonban voltam és átakartam adni a helyem egy idõs néninek aki erre egy kicsit megsértõdve közölte, hogy mit gondolok, hogy idõsnek nézem õt. Szóval ízlések és pofonok.
Hát... Londonban nem. Mindenki mással van elfoglalva, olvas, telefont nyomkod, fogat mos (tényleg!), sminkel. Észre sem veszik szerintem, ha valaki rászorulna az ülõhelyre. Itthon pedig nagyon sokan segítenek a babakocsit le-feltenni a buszra, ha a gyerekkel a kezemben szállok fel, biztos, hogy valaki átadja a helyét. Tudom, higy a többségnek pont fordított a tapasztalata, de nekem nem, elég segitõkészek az emberek (legalábbis a babakocsisokkal).
Inkább a volt szocialista országokban szokás, úgy tudom, Nyugaton inkább akkor adják át, ha kéri az ember. A távol-keleti országokban meg végképp nem.
Mi Szlovákiában azért terheseknek, idõseknek, kulcscsonttörötteknek és láthatóan mozgássérülteknek át szoktuk adni a helyünket, bár nem szamítunk nyugati országnak, de még sosem láttam olyat, hogy egy idõs nénike álldogállt volna a buszon a végállomásig.
A spanyoloknál szokás, sõt ott még a férfiak is átadják a nõknek (fiataloknak is). Volt, hogy a busz hátuljából jött elõre valaki, hogy hátul szabadítottak fel helyet, üljek le (harmincas vagyok, tehát nem egy matuzsálem). A franciák is udvariasak. Az olaszoknál viszont ugyanúgy ment a harc és a tolakodás az ülõhelyekért, mint nálunk. Tisztára otthon éreztem magam. :)
En mar mindenhol lattam pozitiv, negativ peldat is. De azert az idoseket sem kell felteni. A tobbseg meg akkor is morog, ha atadom a helyemet. Tolakodasban is tok profik. Masfel oraig utaztam allva a buszon, aztan az idos no aki vegigulte az egeszet szinte arebblokott leszallaskor, mert o "siet". Es neki all feljebb, hogy mertem szolni ezert. A masik, hogy a nyugdijasok kepesek reggel 8 elott buszraszallni, amikor nagyon jol tudjak, hogy mindenki igyekszik suliba\munkaba. Mintha nem ernenek ra 1 oraval kesobb menni, es akkor annyi ulohelyuk lenne, hogy nem tudnanak donteni, hogy hova uljenek le. De nem... Nekik feltetlenul menni kell a 30 kilometerrel arrebb levo tescoba, mert 5 forinttal olcsobb a cukor. Egyebkent vannak kedves nenik is, de altalaban beloluk van kevesebb.
Elég furcsa, hogy nem adták át a helyet, én születésemtõl fogva itt lakok, és mindig át szokták adni a helyet az emberek a rászorulóknak. Mondjuk lehet, hogy épp bele vannak esve egy könyvbe, ezért nem vettek észre, de ha neked tényleg fontos a testi épséged, akkor megkérhetsz valakit, hogy adja át a helyét, biztos át fogja. Azt nem szeretem, amikot valaki magában puffog, vagy a gyakorira ír ki kérdést, hogy milyen bunkók a mai fiatalok, ahelyett, hogy akkor és ott cselekedett volna és szerzett volna magának egy ülõhelyet. Nem értem miért nem lehet egy normálisan kinézõ embert megkérni, hogy adja át a helyét, mert szükséged van ra.
De igen. Sõt, itthon vidéken is. Csak a pesti fiatalok ilyen bunkók.
Az azért túlzás, hogy nem adják át, max ritka. Londonban is láttam, hogy egy nagyon idõs néninek átadták, szóval az általánosítás itt se célravezetõ.
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet, hogy a fejlett országokban mindenkinek jut ülõhely, nincs tömeg? Nem tudom, sosem voltam külföldön.
A baráti körömben vegyes példák vannak. Amit látok, az is vegyes, de szerintem inkább pozitív. Ami engem illet. Alapvetõen igyekszem átadni a helyemet. Sajnos néha lustulok, máskor szerintem nyomós érvem van. Õszintén szólva szoktam belülre ülni lustaságból (meg mondjuk azért is, mert õszintén szeretek kinézni az ablakon, bambulni és közben jár az agyam mindenfélén). Ilyenkor van lelkiismeret-furdalásom, másrészt azért arra is gondolok, hogy néha nekem is jár. (Nekem) rövid utakra azért alapvetõen még mindig átadom a helyemet. Tisztában vagyok vele, hogy lehet, hogy fáj a dereka, nehezen mozog, fájnak az ízületei. Inkább zsúfolt járatokon tudom moderálni magam, ott alapból nemigen ülök le, mert tapasztalatom, hogy 1-2 megálló múlva állhatnék fel. :) Kevésbé zsúfolt járatokon szoktam elszemtelenedni, ahogy fentebb írtam, hogy a kettõs ülést keresem és belülre ülök. Viszont nagyon szédülõs vagyok. Valószínû pszichés oka van, tehát legbelül egy félelem a rosszulléttõl. Ugyanis aki valódi szédülõs, annak alacsony a vérnyomása sokszor, nekem pedig normális. Egyszer a tûzijátékot néztük tetõrõl (nem lehetett lelátni a tetõrõl, tehát nem a tériszony az oka), és 30 perc múlva, ugye a végén, szédülve jöttem lefelé a lépcsõházban. Vagy a 9-es buszról is le kellett szállnunk egyik barátnõmmel. A csuklónál támaszkodtam + beszélgettünk (gondolatelterelés), azt hittem, tuti nem lesz gond, közben fél óra múlva kezdett verni a verejték, és szóltam, hogy bocsi, de ha nem akar mentõket hívni, akkor... :D Kiskoromban egy templomban lettem rosszul, hideg veríték, elsötétülõ kép, fülzúgás és erõteljes nekidõlés a falnak. Leültem a földre, és a mise végére jobban lettem. Ez volt az elsõ ilyen. Érdekes, viszont iskolai rendezvényeken nem volt baj. Egyetemre 30 percet kell utaznom, ott azért ülök belsõ ülésre és kezdek el olvasni, mert nem akarok minden második úton rosszul lenni és szédülni. (Azt sose értettem, hogy zsúfolt Volánon hogy lehet kibírni 1 óra álldogálást, kabátban, semmi levegõ, és az emberek nem lesznek rosszul. Elismerésem.)

Miért nem hisznek soha az idősek a fiataloknak?

Miért annyira hihetetlen, hogy ez már nem olyan világ, mint amikor ők voltak fiatalok? Miért kell folyton azt szajkózni, hogy adjuk fel, ha valami nem sikerül (elsőre)? A munkával kapcsolatban pedig annyira álomvilágban élnek, hogy sokszor nagyon nehéz tartanom magam, hogy ne nevessek rajtuk...

Legjobb válasz: Van amiben tudnak jó tanácsot adni, de az igaz, hogy ez már nem az a világ.... Anyukám is próbál néha karriertanácsokat adni, de nem érti, hogy ez már nem az a munkahelyi környezet. Õ annó ült egy pici irodában az írógép elõtt a Julikával meg a Pirikével és felváltva fõzték a a kávét a Fõnök Úrnak, én meg három kattintással lekönyvelek fél millió eurót mert a német kolléga már látni szeretné a rendszerben, 30 méteres körzetemben van indiai, kolumbiai, francia, olasz, német és amerikai, ha meg odamennék a fõnököm asztalához azzal hogy "Fõnök Úr, fõzzek Önnek egy kávét?", akkor vagy vihogva borulna le az asztalra vagy elküldene azonnali drogtesztre. Anyukám nem érti, hogy 1. nem magázom mert itt tegezõdik mindenki 2. ott a automata, odasétál õ maga ha kávézni akar. A régi rendszerben az volt a jó, ha valaki szép csendben dolgozott, most meg nem értik meg a szüleim, hogy a csendesen dolgozókat letolják, hogy "visible"-nek kell lenni, vagyis pörögni kell, jelentkezni a projectekre, ha nem is taposni, de láthatónak kell lenni. Az is igaz, hogy az utazgatás, ismerkedés és nyitottság a világra kitágítja az ember látókörét, annak idején nem nagyon tudtak utazni, most meg a neten Timbuktu híreit is olvashatom, bejártam fél Európát és egy másik földrészt, munkám során is találkoztam sokféle kultúrával, együtt kell velük dolgoznom és napi szinten kommunikálni, míg nekik annó jött a csehszlovák vagy a szovjet delegáció és csak mosolyogva kellett a kávét fõzni.

Van amiben tudnak jó tanácsot adni, de az igaz, hogy ez már nem az a világ.... Anyukám is próbál néha karriertanácsokat adni, de nem érti, hogy ez már nem az a munkahelyi környezet. Õ annó ült egy pici irodában az írógép elõtt a Julikával meg a Pirikével és felváltva fõzték a a kávét a Fõnök Úrnak, én meg három kattintással lekönyvelek fél millió eurót mert a német kolléga már látni szeretné a rendszerben, 30 méteres körzetemben van indiai, kolumbiai, francia, olasz, német és amerikai, ha meg odamennék a fõnököm asztalához azzal hogy "Fõnök Úr, fõzzek Önnek egy kávét?", akkor vagy vihogva borulna le az asztalra vagy elküldene azonnali drogtesztre. Anyukám nem érti, hogy 1. nem magázom mert itt tegezõdik mindenki 2. ott a automata, odasétál õ maga ha kávézni akar. A régi rendszerben az volt a jó, ha valaki szép csendben dolgozott, most meg nem értik meg a szüleim, hogy a csendesen dolgozókat letolják, hogy "visible"-nek kell lenni, vagyis pörögni kell, jelentkezni a projectekre, ha nem is taposni, de láthatónak kell lenni. Az is igaz, hogy az utazgatás, ismerkedés és nyitottság a világra kitágítja az ember látókörét, annak idején nem nagyon tudtak utazni, most meg a neten Timbuktu híreit is olvashatom, bejártam fél Európát és egy másik földrészt, munkám során is találkoztam sokféle kultúrával, együtt kell velük dolgoznom és napi szinten kommunikálni, míg nekik annó jött a csehszlovák vagy a szovjet delegáció és csak mosolyogva kellett a kávét fõzni.
Nekem eddig nem volt ilyen tapasztalatom, ami tanácsot kaptam idõstõl, még ha nem is fogadtam meg, utólag kiderült, hogy neki lett volna igaza.
Ne általánosíts. Egyszer pedig talán valaki rád is így fog panaszkodni. ;)
Idõs még nem vagyok, de már fiatal sem. Mikor mondott neked egy idõs olyat, hogy add fel, ha nem sikerül elsõre? Mert én ilyet még idõstõl soha az életemben nem hallottam. Fiataltól épp ellenkezõleg, rengetegszer. A munkáról alkotott elképzeléseikkel mi a problémád? Egyáltalán mi a fõ problémád? Nem igazán írsz konkrétumokat, ennyi alapján nehéz válaszolni. A tapasztalatom egyébként az, hogy az idõseknek tíz esetbõl kilencszer igazuk van.
A kérdező hozzászólása: Mint leírtam, én leginkább ilyeneket ismerek sajnos...
ma 03:30. És a gép helyet mit szoktál csinálni?:D Bocsi ha megkérdezem csak érdekel. Én a panelban sajnos az olvasás és a gépezés nélkül megunnám magam.:D
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok az a gép elõtt ülõs...max 1-2 órára foglal le.
Az én nagymamám is hasonló. Azt mondja hogy menjek be valamelyik színházba csak úgy és kérdezzem meg hogy van-e ilyen kellékes állás vagy mi.:D:D Ezen magamban jót szoktam röhögni. Meg hogy mondta nekem 18 évesen hogy már házasodni kéne, pedig még barátnõm sem volt. Õk teljesen más "korban" éltek nekik jobb volt a fiatalkoruk mivel sok mindent az a korosztály illetve a 60-70-es korosztály talált ki olyan [email protected]ágokat ami manapság megnehezití egy fiatalnak az életét.Például a számítógép:D Sok fiatal ahogy én is:D ül a gép elõtt ahelyett hogy sportolna vagy ilyesmi.:D
A kérdező hozzászólása: Már 4 éves korom óta vonzódom a goth életérzéshez, 18 éves korom óta úgy is öltözöm (saját finanszírozásból) most 27 vagyok....
12.: Mónikát és a hasonszõrûeket a korlátolt, szûk látókörû, buta emberek tekintik hiteles forrásnak. Ilyenek vannak az idõsek között is, de legalább ugyanolyan nagy számban a fiatalabbak között is. Kérdezõ: A nagymamád világnézete tényleg gáz, megértelek és sajnállak. Amúgy miért vagy goth? Nincs velük semmi bajom, csak mindig érdekelt a kérdés, hogy mi visz rá valakit arra, hogy goth legyen. Amúgy szerintem se általánosíts. Egyik korosztály sem jobb vagy rosszabb a másiknál, ha az átlagot vesszük.
A kérdező hozzászólása: Most éppen azt ecsetelte, hogy milyen káros vagyok a társadalomra, mert goth vagyok, hogy ne zenéljek, hanem menjek takarítani, árut tölteni, hódoljak be a hatalomnak, különben elpusztítanak, tanuljam meg és fogadjam el, hogy a ranglétra alján vagyok és ott is maradok, mert így kell lennie.....
Anyósom világa a Máricsúj, Bors és Tina. Az õt körülvevõ hiteles emberek, akiknek szavára sokat ad (miénkre nem): Hajdú Frizbi Péter, Mónika, Gombos Edina :DDDD
"Nálunk is a TV az igazmondó--szerinte!" Két nyelven elolvastam több hírt ami egy bizonyos országban történt esemény volt (helyi online újságok), a helyi emberek kommentjeit elolvastam az egyik portálon, az adott országbeli kollégámmal megbeszéltem a történetet, majd este apám kijelenti: "az nem úgy van, a Blikk azt írja hogy...." :-)))
A kérdező hozzászólása: A nagymamám borít ki legtöbbször. Õ mindig azt mondja, hogy ami elsõre nem sikerül, az nem fog máskor sem. De nem õ az egyetlen, aki ilyeneket mond... A korosztályra vonatkoztatva annyi, hogy szerintük nem lehet nehezen munkát találni....szerintük nincs diszkrimináció, protekció márpedig nem létezik, stb. Nekem épp van munkám, kántor vagyok, de nehezen megy, mert irigyek a kollégák és ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.... Nagymamám szerint ebben én vagyok hibás, miért kell villogtatni a hangomat! De rajta kívül sok, igen savanyú idõst ismerek!
A kérdező hozzászólása: Nálunk is a TV az igazmondó--szerinte!
Az én nagymamám mindig iylenekkel jön, hogy ez egy szemétvilág, itt csak a protekció dönt, csak az érvényesül akinek pénze van, mindig sír-rí, hogy én nem ilyen életet érdemelnék, miért nem mentem jobban férjhez (ezt nyíltan nem mondja, körbeírja :DDD) és örökké kesereg az én életemen.... Mintha nem látná, hogy nálam ezerszer rosszabb helyzetûekkel van tele az ország. Akármikor felhív, úgy teszem le a telefont, hogy újra össze kell kaparjam magam és leráznom a sok panaszkodást magamról, mert szerinte nekem milyen rossz életem van (ami nrm igaz: van egy szeretõ férjem, két egészséges tündéri lányom, részmunkaidõs állásom egy multinál - én akartam hogy részmunkaidõs legyen - van hol lakjunk, jut enni, járunk nyaralni, van kocsink, el tudunk menni ide-oda. De szerinte nyomorgunk...
Munkával kapcsolatban nekem is ezek a tapasztalataim. Valóban nagyot fordult a világ és ezt sok idõsebb ember ésszel megérti, ha mondod neki, de valójában mégse. Például ha elõkerül, hogy valakinek (fiatal) nincs munkája, akkor sajnos könnyen megkaphatja a jelzõket, hogy büdös neki a munka, lusta dolgozni, nem igaz, hogy nem talál valamit... És ilyenkor újra és újra el kell magyarázni, hogy ma már nem úgy megy ez, mint ezelõtt mondjuk 30 évvel. Akkor megérti, egészen a következõ alkalomig. Nekem ezek a tapasztalataim. Más dolgokban vegyesek az észrevételeim. Sokszor mondanak jó tanácsokat, pláne általános vagy örökérvényû dolgokban. De néha õk is tévednek, nyilván, hiszen nem ugyanazt az életet élik az emberek, mindenkinek kicsit mások a tapasztalatai.
Az idõsek már korban nõttek, akkoriban sok minden más volt. Én egyszerûen már rájuk hagyom, 90%-ban baromságokat hordanak össze, nem tudják felfogni, hogy már más világ van. Az ilyen "csak akarni kell munkát találni" és hasonló roppant értelmes tanácsokon kívül úgysem képesek semmire.Egyébként nekem a papám tipikusan ilyen. Ül a 4 fal között, tv-n kívül nincs nagyon kapcsolata a külvilággal, mégis képes táplálkozástól kezdve edzésig, tanulásról meg minden elõadást tartani, persze szinte mind hülyeség, mert fogalma sincs ilyen dolgokról, mivel utánaolvasni se, és ki se mozdul a falujából. Már egyszerûen ráhagyom, hadd magyarázzon, úgyis szinte minden idõs ember meg van róla gyõzõdve, hogy okosabb, erõsebb, teherbíróbb, mint egy fiatal:) .DE valahogy az életben pont az ellenkezõjét látom.
A kérdező hozzászólása: Orgonálok, írok, végzem a hivatásom, barátokkal vagyok, aktívan részt veszek a honi oldschool-goth szubkultúra életében (30 év felettiekrõl van szó, Lilian Goth Mûvészeti csoport-> kiállítások, felolvasóestek, elõadások, stb...).

Ha egy idős bácsit vagy nénit aki ledolgozta az életét és tisztességesen élt, megölnek azok a cigányok akik soha életükben nem dolgoztak és az ellopott pénzt eljátékgépezik, akkor méltó halált hal az idős bácsi, néni?

Ha nektek egy id?s ismer?sötöket megölné egy cigány 5ezer forintért vagy pár almáért(volt ilyen!) mit csinálnátok???

Legjobb válasz: A szomszed faluban két cigany gyerek egy idos nenit 200ft-ert meg par tojasert ugy fejbe rugott,h kiesett a szeme, feldugtak neki a seprut majd halalra verték. Mit tudok erre szolni??? Szohoz sem jutnek a sirastol ha mindez az en hozzatartozommal történik. Felégetném az összes ciganyt (tisztelet a kivételnek) egy prérin és sóval szornam le, hogy nehogy a hamu el kezdjen szaporodni. Nah ezt tenném velük.

A szomszed faluban két cigany gyerek egy idos nenit 200ft-ert meg par tojasert ugy fejbe rugott, h kiesett a szeme, feldugtak neki a seprut majd halalra verték. Mit tudok erre szolni??? Szohoz sem jutnek a sirastol ha mindez az en hozzatartozommal történik. Felégetném az összes ciganyt (tisztelet a kivételnek) egy prérin és sóval szornam le, hogy nehogy a hamu el kezdjen szaporodni. Nah ezt tenném velük.
17.24 Szerencse , hogy nem ilyen gyávákon múlt mondjuk pl: KENYÉRMEZEI CSATA
Meg tudom érteni. Az én nagyszüleim is "veszélyeztetettek" idõnként betörnek a portájukra, elvisznek ezt-azt. Ha õket bántanák repülne a gránát az hét szentség. Nem hagynám, hogy börtönbe kerüljenek (ha egyáltalán), mert az nekik nem büntetés. Ha az lenne nem csinálnának ilyeneket.
sztem sem halna melto halalt a sogorod de azert sokkal szomorubb az, amikor 2 idos embert egy mihaszna cigany ölt meg.
Kicsit szélsõségesen írtad meg. Szerintem ha az én sógoromat, aki aktív keresõ, megölné valaki 30 millió forintért, akkor sem halt méltó halált. Neked mi errõl a véleményed?
Addig nem nyugodnék, ameddig rács mögé nem kerül az illetõ. De a többi romát nem akarnám gettóba zárni, és nem álltalánosítanék.
Semmit beletörõdök . Erõszak erõszakot szül
A kérdező hozzászólása: Atyaúristen, nagyon durva amit írtál, ezek tényleg nem emberek :-S (tisztelet a kivétel: 10%)
A kérdező hozzászólása: ma 17:24 Akkor is ilyen egyszerûen beletörõdnél ha tegyük fel egyetlen utolsó rokonodat ölnék meg akit te a legjobban szerettél?
A kérdező hozzászólása: Én nem tudnék beletõrödni, fõleg ha olyan személyrõl lenne szó akit szerettem vagy talán akit a legjobban szerettem, én azontúl arra szentelném fel az életem, hogy megkeressem a gyilkost vagy gyilkosokat és agyonkínoznám õket ! Mindenki más beletörõdne ilyen egyszerûen?
Szomoró lennék mert BÛNÖZÖK megölték egy szeretem. A fekete anygal 20 embert ölt meg. A balástyai rém saját bevalása szerint 6 nõt ölt meg. A móri mészáros 8 embert ölt meg a bankrablásban és több postással is végzett. Az áldozatok ismerõsei mit csináljanak?
Kínok közt ölném meg az összeset amiért képesek idõs néniket és bácsikat és gyerekeket megölni ezek a K*RVA CIGÁNYOK MEGÖLÖM MINDET :@
Kérdezõ szerinted rosszabb ha megölnek egy idõs embert mintha egy rendes fiatal rendõrt megöl egy drogos popsztárocska. Az õ rokonai mit csináljanak? Mért is bánt téged jobban egy ilyen eset, mert felhasználhatod a halálukat az undoritó kampányodhoz. ma 20:53 egy ujabb értelmes jobbbikos. ma 20:53
A kérdező hozzászólása: "Kérdezõ szerinted rosszabb ha megölnek egy idõs embert mintha egy rendes fiatal rendõrt megöl egy drogos popsztárocska" Gondolom ez mindennapos esemény... A cigányok szinte naponta gyilkolnak, míg bankrablások során évente ha megölnek egy két embert(azokat is ki kéne végezni) sorozatgyilkosok meg 5 évente ha felbukkannak(õket is meg kéne kínozni aztán kivégezni.) Az arányokkal van a gond, ti ezt nem értitek meg...
Elmennék szavazni, hogy hitem szerint jobb jövõnk legyen és az ilyeneket méltó helyre tegyék. Amúgy meg ideje lenne beszüntetni a szanatórium jellegû börtönöket, ahova nyaralni járnak a bûnözõk, 3 méteres betonkerítés egy pár hektár földrész köré, minden sittest oda be, aztán lássák el magukat. Na de a kérdésre is válaszolva: Nem tudom mit tennék. Ez olyan mértékû jogtalanság itt kis hazánkban, hogy a gyomrom felfordul. Egy öreg embert lecsuknak, mert védte amije van, a BKV-sok meg röhögnek a markukba, a cigány meg sérthetetlen... Tehetsz bármit, te mész a sittre köcsögnek, a cigány meg segélyt kap, hogy a sérült lelkivilága több csorbát ne szenvedjen. Van egy elképzelésem mit csinálnék, de azt megtartom magamnak inkább. ÉS amit tudunk, az csak töredék, a média kussol, mert ez az érdekük. Bocs a kirohanásért, de fáj, ami itthon zajlik. Szép napot.

Egyszer láttam egy filmet, nem tudom mi lehet a címe? Olyan 13-14 éve láttam, úgy kezdődött, hogy 2 nő volt egy edzőteremben, egy idős és egy fiatal, elég duci. Az idős néni mesélte el az életét a fiatalnak.

Annyi még megmaradt, hogy az idős néni nevelte fel a barátnőjének a fiát, mert fiatalon meghalt a barátnője, azt hiszem beteg volt, de a férje bántalmazta is, a végén pedig megjelenik a fiú is, ennyire emlékszem, de nagyon szeretném újra megnézni, köszi

2.5 éves kislányomnak szeretnénk cicát. Nősteny vagy kandur cica az ajánlottabb? A májusi születésű cica már idősnek számít, mennyi időset keressünk Neki? Inkább 6-8 hét körülit?

Menhelyen lenne 20 hó körüli cica, ivartalanítva, oltásokkal.

Legjobb válasz: 2.5 fél éves mellé én azt mondanám, hogy egy jó menhelyrõl hozzatok ki egy felnõtt macskát, akit már megismertek a gondozói, vagy aki élt családban ideiglenes befogadónál és látták már ilyen vagy hasonló helyzetben, kiismerték hogy milyen családba való. Akár kicsit idõsebbet is. Egy nyugodt, türelmes macskára van szükségetek, aki jól kijön a gyerekekkel. Egy kismacska egy kisördög, harap, karmol játékból, vagy ha meghúzzák, olyat csinálnak, ami nem tetszik, az még nem tanult "illemet" meg lehet nem is lesz olyan személyiség. Szerintem nem az való egy 2.5 fél éves mellé. Persze, nem azt mondom, hogy lehetetlen, meg katasztrófa, de én úgy gondolom, ha választani lehet, akkor inkább egy nyugodt, megfontolt és gyermek mellé is ajánlott cicát válasszatok egy ismeretlen kisördög helyett. Jobb lenne.

2.5 fél éves mellé én azt mondanám, hogy egy jó menhelyrõl hozzatok ki egy felnõtt macskát, akit már megismertek a gondozói, vagy aki élt családban ideiglenes befogadónál és látták már ilyen vagy hasonló helyzetben, kiismerték hogy milyen családba való. Akár kicsit idõsebbet is. Egy nyugodt, türelmes macskára van szükségetek, aki jól kijön a gyerekekkel. Egy kismacska egy kisördög, harap, karmol játékból, vagy ha meghúzzák, olyat csinálnak, ami nem tetszik, az még nem tanult "illemet" meg lehet nem is lesz olyan személyiség. Szerintem nem az való egy 2.5 fél éves mellé. Persze, nem azt mondom, hogy lehetetlen, meg katasztrófa, de én úgy gondolom, ha választani lehet, akkor inkább egy nyugodt, megfontolt és gyermek mellé is ajánlott cicát válasszatok egy ismeretlen kisördög helyett. Jobb lenne.
Egyetértek a harmadik válaszolóval. Egy ekkorka lányka mellé egy tapasztalt, nyaggatható és rém türelmes, idõsebb macskusz való, aki még akkor sem reagál, ha a kislány pl. meggyûrködi a fülét. :) Egy családban, gyerekek között nevelkedett, 3-4 éves macsek tökéletes lenne, vagy még idõsebb. Egy kölyökmacska nagyon hirtelen természetû, kapkod, csócsál, hiszen még nem tanulta meg, hogy a "gazdinak fáj, ha körömágyon harapom".
8 hetes alatti korút semmi esetre se!!!! Azokkal még sok gond adódhat.
Én inkább idõsebb kifejlett macskát ajánlok.2.5 éves gyerek még elég tapasztalatlanul durván tud játszani, bánni a macskával és egy kiscicával könnyen elõfordul hogy úgy megszorítja, megnyomja hordozgatja hogy akaratlanul is súlyos bajt okoz a kiscicának.Egy kifejlettebb cica jobban bírja a gyûrõdést a kisgyerek mellett és egy karmolással megtanítja a gyereket "szépen" játszani.
Benti cica lenne? Szerintem a kandúrok bújósabbak, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Persze a menhelyi is tökéletes lenne, hamar megszokja új helyét és az ivartalanítás is meg lenne oldva. Ha kiscicát szeretnétek akkor inkább 10-12 hetes korút válasszatok.
Azt úgy bírom, mikor valaki kérdez, majd az összes válasz ellenére csinálja, amit valószínûleg úgy is akart eredetileg is. :) Ilyenkor bánom, hogy törtem magam a gépelésért. Na mindegy, hátha más megtalálja és annak segít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 6 hetes cica lett, gyönyörû, eddig vasárnap óta, semmi gond. Rögtön használja az almot, a lányomon 1-2 karmolás, de nem vészes. Csendes, nyugodt cica.
A kaparófa jó de készülj fel hogy minden bútoron lesz karomnyom.És ha csak benti cica lesz akkor az alom állandó helye legyen meg a szõnyegek védelmében.
Vehetsz nyugodtan. :) Az nem kér enni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, megfontolandókat írtatok. Kaparófát pl.vegyek rögtön? Még mielõtt hazahozom?
Ja a neme az mindegy. 6 macskánk van, van fiúból is, lányból is bújós is meg nem bújós is.Személyiségtõl függ. Az összes közül amúgy az egyik lány a legbújósabb, néha már bosszantó, annyira nyomul... Egyébként mind ivartalanítottak.
Egy cicának 12 hétig kell z anyukája mellett maradnia, hogy , , lelkileg" is egészséges legyen. Szóval majd egy ilyesmi korú cicát válasszatok, ha kicsit szeretnétek, mert így hamar meg fog szokni titeket.
Nem lehet ezt így megállapítani, hiszen minden macska más és más személyiséggel rendelkezik. A nõstényeket és a kandúrokat is ivartalanítani kell, tehát tulajdonképpen mindegy ilyen szempontból. Mikor kiválasztjátok Õt, ne azt nézzétek, milyen nemû, hanem azt, hogy megtetszik-e, kiválaszt-e magának titeket. Ezek a fontos dolgok, ezek határozzák meg a késõbbi kapcsolatotokat az állattal.

Miért van szakadék a fiatalok és az idősek között, a fiatalokat miért nem érdekli az a mérhetetlen tudáskincs és élettapasztalat, amit az idősek birtokolnak?

Miért nincs fórum a párbeszédre..?

Legjobb válasz: az emberek le se sz.rják egymást, sajnos ez nem csak generációk között megjelenõ probléma, összegyûjtenek x embert aki nagyjából ugyanúgy gondolkozik, mindenki mást pedig zsigerbõl gyûlölnek.

az emberek le se sz.rják egymást, sajnos ez nem csak generációk között megjelenõ probléma, összegyûjtenek x embert aki nagyjából ugyanúgy gondolkozik, mindenki mást pedig zsigerbõl gyûlölnek.
"a régi tudás egy része mára teljesen elavult és használhatatlan" Pont most bizonyosodott be hogy nem teljesen.Én ötven éve végeztem kémiát amit most a vörösiszap katasztrófában emberek össze vissza hadováltak hazudoztak azt én ötven éve megtanultam pontosan és a leglényegesebb kémiai tudnivalók semmit nem változtak a mai emberek nemtudása és hozzá nem értése hihetetlen. Egy változott az alu elektrolizálása akkor 30-50ezer amperrel történt most 120-150ezer amperrel elektrolizálnak.
28 éves vagyok, és azt látom, hogy a mai fiatalok kb. 80 %-a nem tiszteli az idõsebbeket. Valójában senkit. Úgy beszélnek egy idõsebbel, mint a kutyával; nagyon sokszor. Pl. ha egy néni egy buszmegállóban kérdez valamit, látványosan hátat fordítanak. Szerinted akar bárki is olyan emberektõl tanulni, akit nem tisztelnek? A maradék 20 %-ot viszont én becsülöm sokra.
Pld élõ példa vagyok rá 63%-os a hasznosságom holott nagyon ritkán adok elfogadhatatlan választ hisz amihez nem értek nem szólok hozzá. 70 éves
"Nem pazarlás ez a tudással? " De bizony hogy pazarlás! Csakhogy a mai fiatalok nagy része elhiszi hogy ha megszerez egy iskolai végzettséget avval többet tud alapból mint egy több évtizedes tapasztalattal rendelkezõ ember aki ráadásul kiemelkedõ értelmû és logikai képességû. 70 éves.
Van a fiataloknak olyan rétege, amelyiknek kell a tudáskincs. Vannak e kincs átadásának fórumai is, gondolok például az egyetemek egy-egy normálisabb szemináriumára. A másik oldalhoz viszont az is tartozik, hogy a társadalom nem idõsekre és fiatalokra rétegzõdik, úgy értem, hogy nincs egységes fiatal réteg és egységes idõs réteg. A fiatalok között is vannak csoportok, amelyek között nincs társadalmi kapcsolat.
Bizony, hogy érték a tapasztalati tudás, csak fel sem fogják a mai fiatalok, mert annyira elszakadtak már a realitástól, minden számítógép, buli, pénz körül forog... Én anyagi okok miatt eddigi életem 1/5-ét nagymamáméknál töltöttem, és rengeteg olyan dolgot tanultam tõlük, fõleg a természeti jelenségekrõl, erkölcsi dolgokról, amiket egy iskolában sem adnak le (azért az egyetemeken már van amit meg lehet tanulni ezek közül is, de nem mindent). Jó példa erre a 2006 aug. 20.-i tüzijáték alatt bekövetkezett katasztrófa. Az emberek már nem nagyon tudják, hogy egy nagy viharnak mik az elõjelei, csak álltak és néztek, aztán amikor hirtelen meglepte õket, akkor már késõ volt. Mamám jól megtanított arra, hogy milyen idõjárási jelenségnek mik az elõjelei, és már jóval elõtte tudom, bárhol is vagyok, még ha éjjel is van, hogy pl. nagy vihar készül. Idõben elbújok, nem pedig rábízom magam a riasztásra, ami lehet, hogy meg sem érkezik. Bár az ilyen ismereteket nem lehet egyetlen beszélgetés alatt elsajátítani, ahhoz konkrét helyzetekben kell ott lenni, hogy meg tudja mutatni mire kell figyelni. Szavakkal nem is feltétlen tudja az ember az ilyen tapasztalati tudást leírni, de ha a helyzet olyan, akkor mindjárt kiszúrja az adott jeleket, és tudja mi következik nagy eséllyel.

Miért van az, hogy az idős férfiak fiatal lányokra buknak, a fiatal lányok meg az idős pasikra?

Legjobb válasz: Azért mert a fital fiúknak a tapasztalt nõ kell és az idõsebb pasinak meg inkább a friss hús hisz õ már "tapasztalt"Így nem kell már semmire sem tanitani.

Azért mert a fital fiúknak a tapasztalt nõ kell és az idõsebb pasinak meg inkább a friss hús hisz õ már "tapasztalt"Így nem kell már semmire sem tanitani.
Azert, mert az idos ferfiaknak van penze, de nincs puncijuk, a fiatal lanyoknak nincs penzuk, de van puncijuk....
Szerintem ezzel semmi baj. Nekem is bejönnek a még 10 évvel is idõsebb pasik. Szerintem azért van így mert egy idõsebb pasi biztonságot nyújt, legalább is azt érzem én, és, hogy tapasztaltabb minden téren és ez azért vonz. Az idõsebbeknek meg azért jönnek be fiatalabb csajok(nem mindenkinek)mert azok bele mennek örültebb dolgokba is. De szerintem ha mindketten szeretik egymást akkor nem számít a kor. Most te nem tudom fiú vagy vagy lány. Ha fiú vagy és megismernél egy csajt akit megteszik, majd végül megtudod, hogy sokkal fiatalabb mind amennyinek gondoltad, csak azért ott hagynád? Ha meg lány vagy ugyanaz a helyzet csak a pasiról tudod meg, hogy sokkal idõsebb mint amennyinek látszik. Szerintem a kor csak egy állapot. L17
Ha egymásra buknak, hol itt a probléma?
apakomplexus :D
Bocsánat: hát
hét szerintem ez nem minden esetben így van.
A kérdező hozzászólása: két külön kategóriát képzelj el

Az idősek miért hiszik, hogyha eljárnak templomba, akkor meg van váltva a lelkük? Meg egyébként nem csak az idősek?

Nem akarok álszentkedni, mert én templomba nemigen járok, de a nagyim minden héten ott van, és ha visszakérdezem mi volt a prédikáció, el sem tudja mondani. Jól van, 76 éves, de ez mindig is így volt náluk. Ráadásul pont olyanokat ismerek, akik buzgón járnak, közben meg házasságszédelg?k, vagy épp szeret?k, házasság el?tt szültek, elváltak. Miért hiszik, hogy a templombajárás kiváltja a többi rosszat? Mamám is csak folyton piszkálja anyámat, hogy kövér, hogy ?k prolik voltak, az egész házat ? vette nekünk, mert anyáméknak nem volt pénze /ez nem igaz amúgy/. Szóval hazudozik, rágalmaz, és még öntelt is. Vasárnap meg ott énekli a Hozsannát. Hogy is van ez??

Legjobb válasz: Sima álszenteskedés, nem veszik komolyan egy kicsit sem a dolgot, de azért jól esik nekik, hogy "gyakorolják" a vallást. Értsd: elmondhatják, hogy járnak misére, azaz fasza emberek, a többi meg nem lényeg.

Sima álszenteskedés, nem veszik komolyan egy kicsit sem a dolgot, de azért jól esik nekik, hogy "gyakorolják" a vallást. Értsd: elmondhatják, hogy járnak misére, azaz fasza emberek, a többi meg nem lényeg.
Imádkoznod kellene a nagymamádért.
Mert sokaknak nincs jobb dolguk. És jobb mintha a kocsmába járnának aztán elszórják a pénzt és seggrészegen mennek haza elverni az asszonyt vagy kitudja. Én személy szerint nem járok templomba nem is tervezem én ateista vagyok ebben hiszek. Mindenki abban hisz amiben akar, és oda jár ahová gondolja.
Egyrészt: senki sem tökéletes, mindenkinek megvannak a maga bûnei. Ha senki sem mehetne templomba, aki bûnt követett el, akkor a templom kiürülne, még a pap sem tarthatná meg a misét. Viszont az is igaz, hogy könnyebb megtartani a vallási szokásokat, a vasárnapi misét és a pénteki böjtöt, mint megállni a káromkodást és a hazudozást. Ezért járnak oda, megszokásból.
Az ilyeneket nevezi a teológia naív hívõknek, akiknek hite CSUPÁN a külsõ cselekedetekben merül ki...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!