Találatok a következő kifejezésre: Az idén nagy (963 db)

Ékszerteknősömet a jó időre való tekintettel az erkélyre száműztem. Akváriumban van, a vizet hűvösnek érzem, a redőny is le van engedve, nem tűz rá a nap. A nagy melegtől lehet valami baja? Éjszakára is kint hagyhatom, ha nem hűl le az idő nagyon?

Legjobb válasz: Hi, nyugodtan kinnt lehet illetve kinnt hagyhatod . Ha nem tûz rá a nap, semmi baja nem lesz. A víze amúgyis felmelegszik, de ez nem akkora gond, ugyanis, ha melege van, kimászik napozni :)Éjszakára max 25-28 fokra hül le a hõmérséklet, nem lesz gondja.

Hi, nyugodtan kinnt lehet illetve kinnt hagyhatod . Ha nem tûz rá a nap, semmi baja nem lesz. A víze amúgyis felmelegszik, de ez nem akkora gond, ugyanis, ha melege van, kimászik napozni :) Éjszakára max 25-28 fokra hül le a hõmérséklet, nem lesz gondja.

460 pontal be e lehet kerülni az ELTE BTK Anglisztikára? Tavaly 422 kellett hozzá, de az idén nagy volt a költségvágás, és kevesebb lett a hely, de sehol sem írja hogy ez ELTE-n mennyi az Állami.

Legjobb válasz: Mindig 10-15 ponttal számolj rá az elõzõ évi ponthatárra. Az a biztos, bár még az sem egészen. Idén alacsonyabb lesz a ponthatár, mert nehezebb volt az érettségi és jóval kevesebben jelentkeztek felsõoktatásba. Olvasd folyton a felvi híreit.

Mindig 10-15 ponttal számolj rá az elõzõ évi ponthatárra. Az a biztos, bár még az sem egészen. Idén alacsonyabb lesz a ponthatár, mert nehezebb volt az érettségi és jóval kevesebben jelentkeztek felsõoktatásba. Olvasd folyton a felvi híreit.
Annyinak egyébként nagyon elégnek kéne lenni A szak nem ér annyit, hogy ennyi pont kelljen hozzá
Négyszázhatvan pont az rengeteg. Hát ha annyival nem kerül be valaki, akkor nem tudom. Ennyi ponttal én inkább orvosira mennék
Az utolsó két válaszadó rátapintott a lényegre... El
Amikor én kezdtem 300 volt a max.
Istenem.Te beteg vagy.
Nem mintha te nem ragadnád meg minden egyes alkalommal az alkalmat arra, hogy a bölcsészeket lefikázd és a mérnököket istenítsd. Kíváncsi volnék, hogy te mit tettél le az asztalra.
Off:Neked meg hatalmas energiatartalékaid, hogy minden kérdésben ontsad a hülyeségeidet...
Tûzoltó, ahogy látom neked hatalmas komplexusaid vannak a BTK-val szemben.
És az is hogy nem lesz vele melód.Fordításhoz nem kell ilyen szak.Senkit sem érdekel milyen mcdonalds szakon végzed el, a munkáltatónál csak fordítani kell tudni.Ha ennyi nyelven beszélsz, akkor jobban járnál ha már most elkezdenéd kamatoztatni a tudásod, mintsem egyetemre költesz.Vagy ha már nagyon sulizni akarsz, akkor szerintem jobb egy közférára épülõ diploma.Üdv.!
1000%, hogy folvesznek, ne parazz.
A kérdező hozzászólása: Orvosira nem megyek, mivel a BTK-n szeretnék eddigi nyelvismereteimre építeni. Magyar, Angol, Német, és Szerb. Erre vittem a 85% os Angol(E) , 95% Német(K), 40pont C1 Szerb, és öszvissz 10pont helyezésekbõl. Ezekre gyúrtam fõleg. A Magyar, és történelem közel sem sikerült ilyen jól, mivel nem sokat számít az Anglisztikára. Azért kérdem, mivel költségtérítést nem igazán tudnánk fedni. Fõleg hogy nem Pesti vagyok.
Remélem jövõre lesz vagy 700 pont.
Fõleg, hogy 500 pontos a rendszer, te nagyon okos.
És honnan tudod hogy nem lesz 700?Te vagy Hoffman Rózsa?
Akkor meg miért érdekel, hogy 500 vagy 700, ha már úgyis végeztél? :D Nem hiszem, hogy ezen az 500 pontos rendszeren változtatnának, eléggé bejött.
Remélem ott találkozunk, kérdezõ! :) Ha 460 ponttal nem jutsz be, akkor bizony nagyon nagy gáz van.:)

Ha csütörtök péntek körül volt peteérés, szombaton együttlét, ma nagyon kevés, éppen hogy barnás folyás, ez még nem a beágyazódás ugye? Ahhoz ez az idő nagyon kevés. Akkor mi lehet?

Legjobb válasz: A beágyazódás folyamata legkorábban a megtermékenyülést követõ 6. napon kezdõdhet meg. A nálad jelentkezõ barnázásnak nagy valószínûség szerint más az oka. Vezetsz hõgörbét?

A beágyazódás folyamata legkorábban a megtermékenyülést követõ 6. napon kezdõdhet meg. A nálad jelentkezõ barnázásnak nagy valószínûség szerint más az oka. Vezetsz hõgörbét?
A kérdező hozzászólása: Szia.köszi a gyors választ, vezettem, de ezt a hónapot, kihagytam.Bele fáradtam.peteérés tuti akkor volt, múlt héten voltam dokinál, õ mondta.
És mit mondott, hány mm a méhnyálkahártyád?
szia! Barnázás lehetett egy aprócska méhszájsebbõl, vagy egyéb felsértésbõl, bár már 3 napja hogy együtt voltatok... nekem is volt ilyen hogy 1-2 nappal együttlét után barnáztam, és az azért volt, mert nem voltam elég nedves, vagy eltúloztuk az dolgot :) (doki szerint)
A kérdező hozzászólása: 7.8mm az endometriu.vagyis csütörtökön annyi volt.akkor voltam dokinál.
És írt föl neked Utrogestánt vagy Duphastont? Vagy miben maradtatok?
A kérdező hozzászólása: Semmit nem írt fel.annyit mondott lehet próbálkozni.Miért?kellett volna?
Nem feltétlenül, de sokszor szokták elõvigyázatosságból felírni. Ha pl. volt már vetélés, amit a sárgatest-elégtelenség okozott. Ilyen esetekben nem termelõdik megfelelõ mennyiségû progeszteron és elkezd leválni a méhnyálkahártya.

Mi az ID? Nagyon surgős i az ID?

Nekem a psvita rendszerhez kéne

Legjobb válasz: "Angol kifejezés, jelentése: felhasználói azonosító. A user identity disc szavakból."

"Angol kifejezés, jelentése: felhasználói azonosító. A user identity disc szavakból."

Hullámos hajam van és amikor párás kint az idő, nagyon szépen beloknisodik. Mivel tudnám ezt a hatást elérni az időtől függetlenül?

Legjobb válasz: Milyen jó egyes embereknek a szövegértése :D Amúgy sajnos nem tudom,hogy mivel tudnád elérni, esetleg az jutott az eszembe,hogy hajmosás után csavard be a hajad hajcsavaróval vagy van az a szivas és reggel még picit száríts rá ha nem száradt volna meg és nagyon szép lesz:) Vagy ha nem akarsz erre külteni (én 800forintért vettem a szivacsokat a müllerben) ,akkor az is jó módszer,hogy fogsz egy nagyobb tincset és ilyen "csigásan' feltekered az ujjaddal a fejed tetejére a tincset és egy hajcsattal odarögzíted:) és így aludj

Milyen jó egyes embereknek a szövegértése :D Amúgy sajnos nem tudom, hogy mivel tudnád elérni, esetleg az jutott az eszembe, hogy hajmosás után csavard be a hajad hajcsavaróval vagy van az a szivas és reggel még picit száríts rá ha nem száradt volna meg és nagyon szép lesz:) Vagy ha nem akarsz erre külteni (én 800forintért vettem a szivacsokat a müllerben) , akkor az is jó módszer, hogy fogsz egy nagyobb tincset és ilyen "csigásan' feltekered az ujjaddal a fejed tetejére a tincset és egy hajcsattal odarögzíted:) és így aludj
Használj diffúzort.
Tegyél egy üres kifésülõsprays flakonba sima vizet, és azzal fújd be. Nekem ez be szokott válni, ha a fésüléstõl eltûnnek a göndör fürtök, ettõl megint szépen beáll.
Nekem is begöndörödik ha esõs v párás idõben megyek ki, de én gyakran vasalom. Általában lakkot szoktam rá rakni és sapkát veszek fel, meg nem rakom ki a hajam kabátom kivülre, hanem benne hagyom, amikor sétálok akkor nem is látszik a hajam.
Ja idõtõl függetlenül, hát menj el tartós hajegyenesítésre, úgyanúgy csinálják mint a dajert csak nem göndörítik hanem kivasalják.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretném kiegyenesíteni, csak szebbé tenni a hullámokat.
Nekem az jutott eszembe, hogy borzosan szárítsd meg, ne pedig hajkefével. Vagy ott a diffúzor, ahogy mondták. Vagy én pl fel szoktam csavarni.
Húú, látom hasznos volt a válaszom. 0 %...

10 hetes kismama vagyok, étvágyam sajnos nem nagyon van, mennyire normális ez ebben az időben? Nagyon keveset tudok enni egy-egy étkezés alkalmával.

Legjobb válasz: Hogy normális-e azt nem tudom, de velem is ez a helyzet, így ebben nem vagy egyedül, de olvastam oldalakon, kérdésekben és ott nem keltettek senkiben aggodalmat ez irányban!

Hogy normális-e azt nem tudom, de velem is ez a helyzet, így ebben nem vagy egyedül, de olvastam oldalakon, kérdésekben és ott nem keltettek senkiben aggodalmat ez irányban!
Én a 14. hétig szinte semmit nem bírtam megenni, semmi étvágyam nem volt, és hánynom is kellett mindentõl. Nem gond, nagyon sokan vagyunk ezzel így! :) 17 hetes km
Nekem a napokban kezd jobb lenni. Mindentõl émelyegtem, alig volt étvágyam. Eddig -1 kilónál tartok a terhességem elötti súlyhoz képest. 11 hetes kismama
Szia! Én 26 hetes vagyok és az étvágyam közel sem olyan jó mint mielõtt babás lettem. Nem is jött eddig csak 3 kg rám. 16 hétig meg ennyit fogytam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem max. pár hét és lesz étvágyam:) )
Nekem az egész terhesség alatt nem volt étvágyam, azt mondta az orvos ha a baba rendesen fejlõdik semmi gond.3 kilót szedtem fel az egész terhesség alatt, 38 hétre 3250grammal született a kislányom.5kiló mínusszal jöttem haza a kórházból.Én is sokszor ettem keveset.

Nem sokára itt az idő! Nagyon elkezdtem parázni. Eddig úgy gondoltam, hogy elég jól bírom a fájdalmakat, de mi lesz, ha hisztis picsa leszek, és nem fogom tudni moderálni magam, és pl: káromkodni fogok. Más is aggódik ilyen dolgok miatt?

Legjobb válasz: Szia. :-) Sztem ez mindenkinek megfordul az eszében. Én azt mondtam a páromnak,ha hisztiznék nyugodtan pofozon meg. Szerencsére jól toleráltam a dolgokat,de nagyon fájt! Mikor varrt az orvos a férjem mondta,hogy legalább 1x káromkodd már el magad. Jót nevettek rajtunk,meg mi is magunkon. 2hónapos kisfiú anyukája

Szia. :-) Sztem ez mindenkinek megfordul az eszében. Én azt mondtam a páromnak, ha hisztiznék nyugodtan pofozon meg. Szerencsére jól toleráltam a dolgokat, de nagyon fájt! Mikor varrt az orvos a férjem mondta, hogy legalább 1x káromkodd már el magad. Jót nevettek rajtunk, meg mi is magunkon. 2hónapos kisfiú anyukája
Hát szerintem eszedbe se jut majd karomkodni :D Én most még 21. hét kornyeken laza vagyok, inkabb a parom keszitem fel, hogy 165 centimhez kijon majd egy 40-50 centis baba, és õ bennt lesz, és majd szoljon rám, hogy csukjam be a szemem, és hogy tud segiteni, meg ne ijedjen meg, ha ezt meg ezt fogjak velem csinalni, hát gyorsan probalta befejezni a beszelgetest, a koldokzsinor elvagasa volt nala az utolso csepp :D de szepen lassan szoktatom, és tudom, hogyha majd oda kerulunk, és én panikolok (mert fogok), akkor o ottlesz, hogy segitsen, és ez a tudat picit megnyugtat. olvass apróbb trukkoket, hogy mik segithetik a szulest, én ugy vagyok vele, ha nem is igaz mind, lelkileg sokat segit. mellesleg.. mikor legyel hisztis picsa, ha nem szules kozben?? marmint ha egyszer az eletben az lennek, tuti akkor.. ekkor elfogadott, megengedett.. ha tudsz majd karomkodni, ha kepes leszel ra es akarsz, batran tedd meg, senki nem gondolna rosszat.
Nyugi, hozzá vannak szokva. Nekem a szülésznõ szólt, hogy ne a viselkedésemmel foglalkozzam, adjam át magam a szülésnek, és hát... aminek ki kell jönni a számon, az jöjjön ki. Jó tanács: ha laza a szád, akkor laza a hüvelyed is, ezért nehogy szorítsd a szád.
Én is azt hittem (a hülye filmek miatt), hogy majd kiakadok és szidom a párom, ehelyett hálás voltam neki, hogy velem van. Hiszti helyett két tolófájás közt elkezdtem dalolni, na ezen jót röhögtek a dokik (mert volt benn vagy egy tucat ember, mivel nem akart kibújni a baba). Az volt az egyetlen beszólásom, amikor a párom azt mondta, jöhet a következõ, hogy na, azt majd te szülöd meg. :) Nem lesz semmi gond.

Az idén nagyon sok citrom- és jonatán almánk lett. A nagyokat megevésre tartanám, viszont a kisebbekkel mit lehet csinálni? Gondolok itt pl. almaborra vagy pálinkára?

Sokáig raktározni nem szeretném mert Rohad. amugy ezeket hogyan kell készíteni mert nem nagyon vagyok jártas mert most hárult rám minden házimunka:S és nem vagyok ilyen téren tapasztalt. megint eladni nemtudom mert falun most mindekinek sok almája van

Legjobb válasz: Befõtt, lekvár. A pálinka készítéskor robbanhat, ami nem egészséges. És a fináncok rádtörik az ajtót, ha rájönnek. Mindegy, ha csak magadnak fõzöl: a készüléket büntetik.

Befõtt, lekvár. A pálinka készítéskor robbanhat, ami nem egészséges. És a fináncok rádtörik az ajtót, ha rájönnek. Mindegy, ha csak magadnak fõzöl: a készüléket büntetik.
Aszald meg az apró almákat. Vágd szeletekre, és úgy aszald meg. Nagyon finom rágcsálni való egész télen.
Szerintem semelyiket, hanem inkább olvasgass egy helyesírási szótárat.
Harcmûvészet:Járj edzésre! (általában heti 2 és 1.5órásak!) bûvészkedés:amikor rá érsz akkor szánj rá egy kis idõt!(Pl.egy trükk megtanulása) Park our:Haverokkal menjél le Mellesleg ha jól tudsz park our-ozni, taníthatnál én meg tanítok neked harcmûvészetet mert shaolin kung fu-zok!
A kérdező hozzászólása: oké meg egyeztünk én tahi boxolok
Én az összeset akartam csinálni de nekem arra nem volt pénzem. Én inkább a bûvészkeédsbe fektettem bele az összes pénzemet energiámat. persze ha van elég zseton akkor azért kell a sport is. De ha nincs akkor inkábba bûvészkeéds.

Van itt meg valaki, aki az iden nagy valtozasokat/valtoztatasokat fogadott? Ki mit tesz erte? Pl fogyokura, esetleg mas?

Legjobb válasz: Nem a "fogadások" a hamar bedõlõ tervek? Én nem fogadtam meg, de nem eszem kenyeret, tejet.. értelemszerû okokból.

Nem a "fogadások" a hamar bedõlõ tervek? Én nem fogadtam meg, de nem eszem kenyeret, tejet.. értelemszerû okokból.
Elköltöztem otthonról és megfogadtam: új konyha= új élet.. Figyelek, hogy a hûtõmbe egészséges dolgok kerüljenek, hogy mit eszem.. Igyekszem tornázni, eleget mozogni, elég vizet inni, oda figyelek magamra.. Többé nem szeretném egészségtelenül élni az életem..
Annyi mindent elterveztem, és teljesen erõtlen vagyok, hogy véghez is vigyem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!