Találatok a következő kifejezésre: Az hogy szülés mikor (239 db)

A Magyar Helyesírás Szabályai 12. kötet az, ami bököd téged 4 hónapja.
szeletelés?
Ha húst szeletelsz, az lehet véres.

Az, hogy szülés elött lelassul a baba mozgása, mit jelent?

Hogy sokáig lapít, aztán bejelentkezik kicsit,majd megint lapit? A napi 10 mozgásnak meg kell lennie? Hogy számoljam a 10-et? Ha egymás után érzem 3szor, akkor az 3, vagy 10 különböz? id?pontban?

Legjobb válasz: Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.

Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.
Ezért írtam, hogy ha "nagyon másképp viselkedik, mint szokott", akkor igenis oda kell figyelni. Mint írtad, Téged is NST-ztek állandóan. Akkor is nyugodt lettél volna, ha nem? Különbözõ vérmérsékletûek az anyukák, és nem kell az ördögöt sem a falra festeni, ezzel én is egyet értek, de résen kell lenni, mert azért történtek már dolgok...
10 mozgást hülyeségnek tartom nagyon. Nem mindegyik baba lassul le szülés elõtt. Frontol van, vagy nincs annyi helye vagy pihen
Az én fiam szülés elõtt 4 nappal már csak akkor mozgott ha lökdösték vagy evés után, semmi felesleges mozgást nem végzett, meg is voltak lepõdve de azt mondta a doki elõfordul 2 napig egy folytába nstn-n voltam és egészséges a gyerekem semmi baja!Nem minden baba egyforma aktív nem kell szeintem ilyesztgetni senki hogy megnézetném mert kevesebbet mozog ez hülyeség!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Hát mi a nagyon mocorgók társaságát erõsítjük. nekem nem mozgott kevesebbet a szülés elõtti napokban sem, sõt a szülõágyon le is rugta a hasamról azt a fájásmérõt. de ismerõseimnek a babája nyugisabb volt, volt aki ilyenkor már nem érezte hogy mozog.
Szia menj kórházba és nézesd meg mielõbb! Inkább feleslegesen százszor mint egyszer nem amikor kéne! :-( Saját tapasztalat :-( Nekem se mozgott 1 napig bementem és hiába ctg-tek folyamatosan több órán át, késõn császároztak meg! :-( Azonnal orvoshoz!

Szerenek erdeklodni Dr Iurdi Imad felol hogy milyen doktor? Erdekelne meg az is hogy mennyit szoktak neki adni? Es hogy szuleshez mit kell bevini a korhazba a babanak es nekem?

Legjobb válasz: Bár én csak 4D-s ultrahangon voltam nála mindkét gyerekemmel, tuti nála szültem volna, ha nem 120 km-re lenne. Õt tartom közel s távol a legjobbnak. Sõt az orvosom is, akinek mondtam, hogy a 4D-t nála fogom csináltatni (az orvosomnak nem volt ilyen gépe) szóval még õ is õt tartotta a legjobbnak. Rettentõ alapos, nem siet, sõt mivel nem bírtuk felébreszteni a babót, mondta menjek ki (pedig majd félórát bennt voltam) és a következõ után újra megpróbáljuk. Nem adta fel. A legutolsó porcig mindent átnézett. Kedves, közvetlen, alapos. Csak jó tudok róla mondani. Sajnos többet nem tudok mondani róla, hisz teljesen más megyében szültem.

Bár én csak 4D-s ultrahangon voltam nála mindkét gyerekemmel, tuti nála szültem volna, ha nem 120 km-re lenne. Õt tartom közel s távol a legjobbnak. Sõt az orvosom is, akinek mondtam, hogy a 4D-t nála fogom csináltatni (az orvosomnak nem volt ilyen gépe) szóval még õ is õt tartotta a legjobbnak. Rettentõ alapos, nem siet, sõt mivel nem bírtuk felébreszteni a babót, mondta menjek ki (pedig majd félórát bennt voltam) és a következõ után újra megpróbáljuk. Nem adta fel. A legutolsó porcig mindent átnézett. Kedves, közvetlen, alapos. Csak jó tudok róla mondani. Sajnos többet nem tudok mondani róla, hisz teljesen más megyében szültem.

Anyukák kérem aki tud segítsen! A problémám az, hogy szülés óta fáj a hasam, gyomrom (8hónapos a kisfiam). Ha éhes vagyok fáj, ha jól laktam fáj akkor is. Olyan érzés mint mikor nem evett az ember semmit se, éhes!?

Szülés közben mindkét orvos elég erőszakosan könyököltek,hogy segítsenek a szülésben.A köldököm se ment vissza a helyére(köldök sérv?)

Legjobb válasz: Ezt így nehéz... jó lenne egy hasi ultrahang. Háziorvos mit mond?

Ezt így nehéz... jó lenne egy hasi ultrahang. Háziorvos mit mond?
Bruhahaha, mi vagy te 5 éves? "te vagy a lusta, te vagy a buta" Úristen, és te még szaporodsz is?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
A kérdező hozzászólása: Te vagy a buta ha azt gondolod, hogy ismersz! Mindenki magából indul ki ezek szerint te vagy a lusta!
Alábbiak szerint buta vagy! - lusta vagy! - miért vársz 8 hónapot ha szenvedsz? - miért tõlünk vársz választ az egészségügyi gondjaidra? Mi talán röntgen szemmel látjuk az esetleges "sérved"? És meg tudunk gyógyítani gondolatátvitellel? - miért gondolod azt, hogy a gyerek elkap valamit? A dokinál nem fogsz hozzányúlni, a doki sem fog, és más emberek sem fognak hozzáérni. Más gyereke túléli, akkor a tied is túl fogja.
A kérdező hozzászólása: Azért vagyok buta mert azt írtam, hogy a kisfiamat nem akarom megbetegíteni vagy miért, szerinted?
A nagyon szétvált hasizomhoz társulhat köldöksérv. Szerintem google-ban is fogsz bõven cikket találni a témában. A székrekedésen és puffadáson, amíg nem jutsz el dokihoz, próbálj meg "házilag" segíteni: kerüld a babot, karfiolt és társait, az élesztõt, pékárukat, túlzott tejtermék- és cukorfogyasztást. Szedj végig egy doboz probiotikumot és egyél fõleg kímélõbb párolt zöldséget (pl. répa, cukkini), gyümölcsöket, húst, oajos magvakat.
Gyerekkel elmenni orvoshoz, szerintem nem kötekedés, ellenben kérdezõ te kötekedsz, és még buta is vagy!
A kérdező hozzászólása: Igen, el lehet menni csak nem akarom, hogy másoktól elkapjon valami vírust. De nem ez volt a kérdés! A kötekedés az megy egyeseknek..... Nem, hogy a kérdésre válaszolnál De mindegy!
Gyerekkel is el lehet menni orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy szét van válva a hasizmom is valószínû azért is nem ment vissza a köldököm.
A kérdező hozzászólása: Szülés elõtt nem puffadtam mióta megszületett a kisfiam azóta puffadok és székrekedésem is szokott lenni, 3-4 naponta szokott csak sikerülni.
A kérdező hozzászólása: A köldöksérvvel ki foglalkozik?Sebészet?
A kérdező hozzászólása: Még nem voltam háziorvosnál, még nincs aki tudna vigyázni a kisfiamra, csak hétfõn tudok menni doktorhoz. 20kg súlytöbblettel rendelkezek sajnos, pajzsmirigy alul mûködésem van, szedek rá gyógyszert.Én arra is gondoltam, hogy a gyógyszer miatt fáj a hasam. Hátam is elégé fáj de szerintem a köldököm lesz a ludas....
Menj el orvoshoz, így látatlanba nem tud rajtad senki segíteni. Én csak laikus vagyok, de ezek jutnak eszembe: A köldöksérv erõlködésre fáj jobban és egyre rosszabb az idõ elõrehaladtával. Ha a fájdalmon kívül más panaszod is van - székrekedés, hasmenés, puffadás - akkor valószínû emésztõszervi, ami lehet hogy "csak" gombatúlsúly, de akár valamilyen autoimmun betegség tünete is (ételallergia, -intolerancia vagy gyulladás). Ha csak a gyomrod (esetleg nyelõcsöved) fáj, lehet reflux vagy fekély. Ha az egyik oldalon fáj kifejezetten, akkor lehet epe vagy vese kövesség, máj- vagy hasnyálmirigyprobléma. Ha mozgásra fáj jobban, akkor meg lehet valamilyen izomsérülés vagy akár egy gerincprobléma is kisugározhat az embernek elõre. Elsõ körben szerintem irány a háziorvos: vérkép, hasnyomkodás és egy gasztrós beutaló.
A kérdező hozzászólása: Te vagy 5 éves ha azt hiszed, hogy bele látsz mások problémájába! De ha ilyen nagy a szád ezek szerint neked nincs problémád és itt éled ki a gonosz hajlamaidat vagy unatkozol!? Neked van gyerek? Amúgy a kisfiamról le lehet kopni! Söprögess a saját portádon engem meg hagy békén!

Azt, hogy szülés után van/nincs valakinek teje, befolyásolhatja valami? Ha igen, melyiknél mi? És hogyan?

Legjobb válasz: úgy gondolom vannak olyan tényezõk, amik ronthatnak a kezdeti mennyiségen, de ha a genetika rendben van, akkor talán meg lehet idõvel, kitartással növelni. sok vérveszteség, kimerültség, stressz, császármetszés, stb. ilyenekre gondolok

Pszichés elhatározás kérdése az egész. És persze megfelelõ fehérje-és folyadékbevitel. Ha rástresszelsz, hogy úristen, mi lesz, ha nem lesz tejem, nehezebben fog beindulni a tejelválasztás. Mert ugye azt is az agy irányítja. Tehát nem kell stresszelni. :)
úgy gondolom vannak olyan tényezõk, amik ronthatnak a kezdeti mennyiségen, de ha a genetika rendben van, akkor talán meg lehet idõvel, kitartással növelni. sok vérveszteség, kimerültség, stressz, császármetszés, stb. ilyenekre gondolok
szerintem nagyon sokat számít, mennyire nyugodt a légkör otthon. szépen nyugodtan le tudsz-e ülni csak a babáddal törõdni. és sok minden fejben dõl el, a hozzáállásodon is sok múlik, mert mindig vannak buktatók, ahol könnyen fel lehet adni. de tovább is lehet küzdeni, és elõbb-utóbb helyreáll a rend.
A rossz gyakorlat a legtökéletesebb genetikai adottságot is tönkreteheti. És ugyanígy, az is, aki "rossz mellû" családból származik, szoptathat sokáig, mint én is. (A genetikának egyébként alig van ehhez köze!!!) 100 dolgot tudnék neked felsorolni, hol és hogyan lehet vele elcsúszni, de ettõl megkímélnélek. :) Én 2 évnyi szakmai gyakorlat után úgy látom, hogy 10-bõl 8 esetben a szoptatási gyakorlatban van valahol a hiba, csak meg kell találni....
Sajnos én is úgy voltam, hogy mindent kiprópáltam a szoptatásért pl. teák, homeós bogyók, sok folyadék, alkoholmentes citromos sör, fejés, és így is csak 2 hétig szoptattam a fiam.Igaz császáros voltam, és én is csak 2hétig kaptam anyatejet, mert sajnos neki sem volt.Pedig nagyon szerettem volna!
Tegnap 21.43-nak: Teljesen igazad van! Én is úgy látom, hogy sok anya szinte belerágja a lánya szájába a saját tehetetlenségét, vagyis hogy õ nem tudott szoptatni, hát persze ha egy életen át ezt hallod, benned is kialakul egy kép a szoptatás nehézségeirõl, úgy gondolod te sem tudsz majd biztosan. Ez nagy hiba az anyák részérõl, mert megalapozzák lányuknál hasonló helyzet kialakulását, mer igen, minden fejben dõl el. Pozitív hozzáállással minden könnyebb.
a negatív hozzáállás, és görcsösen akarás.
Hát nem tudom én császáros voltam, ez közre játszott-e.De én sajnos nem tudtam szoptatni, pedig én is kipróbáltam mindent.
Szia! Nekem, úgy gondolom, a genetika játszott közre. Anyai ágon minden nõi felmenõmnek alig volt teje, és ez alól én sem lettem kivétel. Próbáltam gyógyteákat, homeopátiás bogyókat, hogy na majd attól biztos lesz tejem... Hát nem. 2 hétig tudtam csak szopiztatni a fiamat.
Ma 11:05; hát igen, elmondom én mit hallgattam a terhességem alatt: 1. nem fogsz majd tudni szoptatni, mert anyád sem tudott titeket 2. nem 'csöpög' még a tejed? (20-on akárhány hetes terhesen:-). nem is lessssz! 3, jaj, nem baj, ha nem fogsz tudni szoptatni, annyi gyerek felnõtt tápszeren... na már csak azért is, mondtam én:-))
En is ezeket hallgattam, nemcsak az en csaladombol, hanem anyosomtol is, mivel senki sem szoptatott. Kiegeszitenem a ferjem nagymamajat: "az anyatej az semmi, abbol nem lakik jol, darakasat csinalj neki, ne eheztesd." Na ilyeneken mar nem sirtam a fajdalomtol, hanem mar nevettem. :) ) Szinten csaszar utan, es mivel külföldön lakom, itt se vedönö, nulla csaladi segitseg, megis 19 honapig szoptattam! Epp ma irtam egy kerdesnel az emelletti nehezsegegeket. (A "kenyszer"csaszar mellekhatasakent mozgaskorlatozottsag+fajdalom: a gyerek 2 eveskori sulyat ereztem könnyebbnek, mint korabban. A csaszar hatasa a gyerekre: aluszekonysag, majd 4 honapos koratol "felebredt", azota csak ejjel alszik es csak napi 9 orat alszik. A gyerek 5 es fel honapig tarto hasfajasa. Csaladi allergiak, babanak-nekem is. 16 honapig nem volt lehetösegem 3-4 oranal többet egy huzamba aludni. Vegül meg asvanyi anyagokat is szednem kellett. Az orvos mar a 2. honapban a hozzataplalast javasolta, ami a szoptatas abbahagyasahoz vezet köztudottan, mivel szerinte alacsony volt a sulya. Innentöl a ferjemet is gyözködhettem, el tudod kepzelni, hogy az egesz környezetemmel mit küzdöttem?Vegig alacsony testsuly, most 4 evesen is, de egeszseges!) Megis, nagyon akartam, pont az allergiak lehetö legjobb lecsökkentese miatt. A korhazban aki mellettem feküdt, egyszer megprobalta es arra hivatkozva, hogy neki nem megy, abba is hagyta. Ha ejjel-nappal anyosommal összezarva kellett volna elnem, akkor biztos nem lettem volna ra kepes (bar ketlem, hogy ezt tuleltem volna), szerencsere volt lehetösegem külön vonulni. Ettöl függetlenül, szerintem ez a 2 feltöl függ: babatol es mamatol. Tehat a babatol is! Bar szerintem a baba legtöbbször akarja, csak kerdes, kepes-e ra. Pl farkasfoggal született gyerek azt hiszem nem.
Az, hogy van-e tej, a kereslet-kinalattol függ. Normal modon hormonalis okok miatt mindenhogy beindul a tejtermeles, de innentöl a kereslet-kinalat kerdese. Emiatt kell beszerezni sztem elöre jo mellszivot, mert lehet, hogy szükseg lesz ra, ha biztosra akarsz menni. Ha nem szopik, lefejni, es legtöbben azt irjak, az elejen sokat fejnek, mivel a gyerek meg keveset szopik, es ezzel fokozzak a tejtermelest. Mert ha fejed, akkor több tavozik a szervezetedböl, a test ugy ertelmezi, ennyire lesz szükseg legközelebb, ez igy müködik. La Leche Liga oldalat javaslom jol atolvasgatni! 19.50

Mit jelent az hogy szülés előtt belassúl a baba?

Ma valahogy nem mocorog annyit a babám mint eddig.Tegnap még szinte fájt úgy mocorogott ma meg olyan kis lusta.

Legjobb válasz: A babódnak egyre kevesebb a hely a pocidban, ezért már nem tud olyan aktívan mocorogni :)

A babódnak egyre kevesebb a hely a pocidban, ezért már nem tud olyan aktívan mocorogni :)
Egyetértek az elõttem szólóval. 37 hetesen bármi lehet, most már közeledik a vége, ne türelmetlenkedj! Hamarosan magadhoz szoríthatod a kicsidet. Én a végén, már mindent bemeséltem magamnak, mert már nagyon untam a banánt, hogy még most sem indul be a szülés, és már nagyon vártam a fiatalember...Erre, még 8 napot ráhúzott a kisember! Szóval, csak türelem! És semmi para!:) KoBa egy 9 hós kisfiú anyukája
Szia.Nekem egyáltalán nem lassult be, sõt sokkal többet mozgott az nap amikor beindult a szülés, az igaz, hogy inkább nagyobb rúgások és hullámzások voltak már a végén, mert már kicsi volt a hely odabent, sokat feszengett, nekem semmi elõjele nem volt, hogy szülni fogok, nem szállt le a hasam, nem voltak jóslóim és tök jól éreztem magam, egyszer csak elfolyt a magzatvíz és mentünk szülni.Ez még korai szerintem is, lehet, hogy csak az idõjárás miatt van, vagy csak lustizik:) .Boldog gömbölyödést kívánok neked. 7.5hós manó anyuja
szia, A bruttó fizud 70%-át kapod.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Hogyan zajlik le egy szülés? Mik az előjelei, milyen érzés?

Legjobb válasz: szia. nekem egy szombati napon délelõttõl keményedett a hasam,de semmi fájdalom , fájás vagy ilyesmi sehol. Egész nap jól éreztem magam. Jósló fájásaim szinte nem is voltak. Vasárnap hajnalban 2 kor arra ébredtem,hogy menszesz szerû görcseim voltak.Elmentem wc-re,ahol elfolyt a magzatvíz. Utána 2 perces nagyon erõs görcseim voltak. Lezuhanyoztam,értesítettem a barátnõmet és a páromat (aki éppen éjszakás volt).3 kor elindultunk a kórházba, 3:40 kor feküdtem fel a szülõágyra,ahonnan azután le sem mászhattam. 3 ,5 ujjnyira már nyitva volt a méhszáj,azt mondta a szülésznõ hogy 6 ra meglesz a babóca. Aztán olyan erõs fájásaim lettek,szóltak az orvosomnak,(aki naná nem volt ügyeletben-épphogy odaért) és 5:15 re megszületett a kisfiam. 4.nyomásra jött ki ha jól emlékszem! Nagyon pozitívan éltem meg ezt a szülést is,mint az elõzõt. Még 2 kitolás között viccelõdtünk is,pedig semmilyen érzéstelenítõt nem kaptam,kivéve a gázt,ami nagyon sokat segített,teljesen ellazított. Sem hányingerem nem volt tõle és nem is hánytam. Csak jól kell szívni és nagyon hatásos. Nem mondanám hogy kellemes volt, de ne feledd a szülés fele fájás csak, a másik fele fájás szünet! Gondolj arra hogy nemsokára a kezedben tartod a pici babád és ne arra hogy mikor jön a következõ fájás. Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok neked!! 3 hetes kisfiú anyukája

szia. nekem egy szombati napon délelõttõl keményedett a hasam, de semmi fájdalom , fájás vagy ilyesmi sehol. Egész nap jól éreztem magam. Jósló fájásaim szinte nem is voltak. Vasárnap hajnalban 2 kor arra ébredtem, hogy menszesz szerû görcseim voltak.Elmentem wc-re, ahol elfolyt a magzatvíz. Utána 2 perces nagyon erõs görcseim voltak. Lezuhanyoztam, értesítettem a barátnõmet és a páromat (aki éppen éjszakás volt).3 kor elindultunk a kórházba, 3:40 kor feküdtem fel a szülõágyra, ahonnan azután le sem mászhattam. 3 , 5 ujjnyira már nyitva volt a méhszáj, azt mondta a szülésznõ hogy 6 ra meglesz a babóca. Aztán olyan erõs fájásaim lettek, szóltak az orvosomnak, (aki naná nem volt ügyeletben-épphogy odaért) és 5:15 re megszületett a kisfiam. 4.nyomásra jött ki ha jól emlékszem! Nagyon pozitívan éltem meg ezt a szülést is, mint az elõzõt. Még 2 kitolás között viccelõdtünk is, pedig semmilyen érzéstelenítõt nem kaptam, kivéve a gázt, ami nagyon sokat segített, teljesen ellazított. Sem hányingerem nem volt tõle és nem is hánytam. Csak jól kell szívni és nagyon hatásos. Nem mondanám hogy kellemes volt, de ne feledd a szülés fele fájás csak, a másik fele fájás szünet! Gondolj arra hogy nemsokára a kezedben tartod a pici babád és ne arra hogy mikor jön a következõ fájás. Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok neked!! 3 hetes kisfiú anyukája
Itt nagyon sok szüléstörténetet találsz, és beküldeni is lehet újabbat, nagyon sok kismama van a portálon, így sok az ilyen cikk és sokan is olvassák: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk_lista&kat=99
Nekem konkrétan ugy kezdõdött aszülésem, hogy elõtte való este sajgott a derekam, másnap este "tudtam menni nagywc-re", pedig elõtte szorulásos voltam, aztán a wc-zés után hol a hasam alja, hogy a derekam csípelõdött, olyan menses szerû fájdalom volt, de nagyon gyenge. Mivel ezek 5-10 percenként jöttek, kb. az elsõ fájásoktól számitva 5 orával mentünk be a kórházba. Ott vozsgálat, beöntés, és szülõszoba, bekötötték az oxitocin infuziót, és rá 3 órával megszületett a kisfiam. Remélem a mostani szülésem is ilyen gyors lesz. 20 hetes kismama
Kedves kérdezõ! Én egy szóval sem mondtam, hogy te pontoztad le! Egy rossz szót sem szóltam rólad. Tudom, ezt is lenullázátok, de mindegy, csak szerettem volna tisztázni a félreértést.
szerintem nem értette miért lett bemásolva a link, azt hitte valami kínai, bár oda is van írva
Már bocs, de a fenti link tényleg egy pont ilyen válaszra mutat, miért kellett lepontozni? Amúgy meg éppen ez alatt a kérdés alatt van.
A kérdező hozzászólása: A 3.válaszolonak üzenném hogy semmit nem pontoztam le mivel egyrészt csak most olvastam a válaszokat másrészt meg azt se tudom hogy kéne ugyhogy nem rátámadni kéne a másikra másrészt meg a kérdésekre válaszolj inkább és ne kritizálj!Kösssz!
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolonak pedig köszi szépen arik vagytok:) !
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolonak:Akkor bocsi csak pont az én kérdésembe irtad ezt a válaszod és ez ugy jött le hogy nekem szántad!Nincs hari:) !

Holnap leszek 40 hetes 10 napos és azt mondta a doki, hogy ha addig sem indul be a szülés akkor be kell menjek a korházba, de már úgy, hogy ottmaradok. Mire számíthatok?

... félek

Legjobb válasz: szia! örülj,hogy eddig még nem fektettek be!Itt nálunk ha betöltötted a 40.hetet, be is kell feküdni! :( Valószínûleg minden nap meg fognak vizsgálni, ha jól tudom 2 naponta magzatviz színt néznek. Napi 2x nst és vérnyomásmérés. Különösebben semmit nem fognak csinálni ezeken kívül, ezektõl pedig ne félj! Már ismered ezeket a vizsgálatokat gondolom! Egyébként nem hiszem hogy sokat fognak várni,max.4 nap és meglesz a babád,mert gondolom 14 napi túlhordás esetén megindítják a szülést. Megindíthatják a szülést oxitocin infúzióval is, vagy burokrepesztéssel,bár hallottam különbözõ zselékrõl is. Gondolok rád, kitartás, nem lesz semmi gond, beszélj a babádhoz hogy bújjon ki minnél hamarabb!!! Könnyû szülést kívánok és jó egészséget!! :) 39 hetes kismami

szia! örülj, hogy eddig még nem fektettek be!Itt nálunk ha betöltötted a 40.hetet, be is kell feküdni! :( Valószínûleg minden nap meg fognak vizsgálni, ha jól tudom 2 naponta magzatviz színt néznek. Napi 2x nst és vérnyomásmérés. Különösebben semmit nem fognak csinálni ezeken kívül, ezektõl pedig ne félj! Már ismered ezeket a vizsgálatokat gondolom! Egyébként nem hiszem hogy sokat fognak várni, max.4 nap és meglesz a babád, mert gondolom 14 napi túlhordás esetén megindítják a szülést. Megindíthatják a szülést oxitocin infúzióval is, vagy burokrepesztéssel, bár hallottam különbözõ zselékrõl is. Gondolok rád, kitartás, nem lesz semmi gond, beszélj a babádhoz hogy bújjon ki minnél hamarabb!!! Könnyû szülést kívánok és jó egészséget!! :) 39 hetes kismami
Nekem az orvosom szex-et javasolt a párommal, mert a spermában vannak olyan anyagok, amelyek beindítják a méhösszehúzódásokat! Próbálkozzatok még meg vele, bár lehet már túl vagytok rajta! :) Könnyû szülést
Arra, hogy ottfognak, tehát minden cuccodat vigyed. Felvesznek, kivizsgálnak és megindítják a szülést, általában másnap reggel. BArátnõm reggel 6-kor megkapta a beöntést, 7-kor bekötötték az infúziót. Onnan kezdve feküdni kell, nem ehetsz, nem ihatsz, és meglesz a babád valamikor aznap.-) Ne félj, nincs mitõl!! Ha valakit szeretnél magad mellé, ott lehet veled végig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még nem vagyunk túl rajta, nem nagyon próbáltunk semmit ki eddig, mert szerettük volna ha magától indul be, ráadásul a fertõzésektõl is félünk, mert nem tudom ment-e már el a nyák vagy sem, ugy-e azt nem mindig lehet észrevenni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!