Találatok a következő kifejezésre: Az hogy a (136304 db)

Miért van az, hogy a pasik még durgni sem tudnak jól?

Eddig akárhány férfival voltam együtt (no nem olyan sok az), mind olyan bénácskának tûnt, vagy legalábbis fogalmuk nem volt mi kell egy nõnek az tuti. Azt hiszik gombnyomásra mûködünk és még mi nõk vagyunk a hibásak ha nem jutunk el a csúcsra. Miért van ez?

Legjobb válasz: kérdezhetném, hogy miért van az, hogy sok nõ csak fekszik meg nem mozdulna csak várja, hogy megdugják? és meg sem mozdulna érte, hogy jó legyen... majd elvárja hogy jó legyen... magadra ismersz?

kérdezhetném, hogy miért van az, hogy sok nõ csak fekszik meg nem mozdulna csak várja, hogy megdugják? és meg sem mozdulna érte, hogy jó legyen... majd elvárja hogy jó legyen... magadra ismersz?
hogy kell durgni?
A kérdező hozzászólása: Fõkérdés javítás: *dugni
8asnál a ponT!
Te durgni szoktál?
Az, hogy eddig csak ilyenekkel akadtál össze, nem jelenti azt, hogy minden pasi ilyen. És arra is gondolj, hogy lehet, hogy neked nem jó XY-al az ágyban, de másnak õ a nagy szeretõ. Azt kell megtalálnod, akivel kompatibilis vagy.
Jó nõ vagy? Tévedsz és ez bizonyítható.
Lehet hogy olyan bénácskákkal dugtál eddig. Én úgy megdugnálak hogy nem bírnád sokáig nélküle.
nekem hasonló a problémám, csak a nõkkel, bár gondolom idõsebb vagyok.
Akkor kérlek légy a mesterem! 22f

Miért van az, hogy a párom jelenlétében határozatlanná válok?

Viszonylag megállom a helyem abban ha valami hivatalos ügyet kell elintéznem, vagy ha ki kell állnom magamért amennyiben atrocitás ér. A párom jelenlétében viszont nagyon nyuszi vagyok. Bátortalanul intézkedem, jobban hagyom magam legyűrni ha valakivel eltérő véleményen vagyunk. Mintha szégyenlős lennék előtte "fellépni". 1 éve vagyunk együtt, és ez zavar mert hamarosan összeköltözünk. Szerintem nem valami megnyerő ha ezt a nyámnyila oldalam látja. Hogyan tudnék több önbizalomhoz jutni? Más is van hasonló helyzetben? 25/l

Legjobb válasz: Keveredhet benned szerintem, az, hogy nem akarsz felülkerekedni, nem akarod, hogy azt lássa, hogy csak azt hiszed, hogy te tudsz intézkedni, vagy épp ellenkezõleg, épphogy, õ gyûr le téged és ez nem jó

Keveredhet benned szerintem, az, hogy nem akarsz felülkerekedni, nem akarod, hogy azt lássa, hogy csak azt hiszed, hogy te tudsz intézkedni, vagy épp ellenkezõleg, épphogy, õ gyûr le téged és ez nem jó
Ha össze akar veled költözni, akkor ez az oldalad nem zavarhatja:) örülj, hogy szeret, idõvel biztos nem leszel félénk.
Ugyan, majd oldódsz. Ha már simán szembefingod a párod, akkor lesz saját véleményed is. :)
mintha Én írtam volna ki ezt a kérdést.:D együtt élünk már. brutálisan nyuszi voltam, megszólalni alig mertem ha õ is ott volt.:S most változott meg a helyzet 1 hónapja hogy sajnos stroke-ot kapott.:( nekem kellett sok mindent elintéznem stb és belejöttem. na azért Nálatok ne legyen ilyen rossz dolog, de abban biztos vagyok hogy legyõzöd ezt az állapotot.:)
átváltasz nõi szerepbe, nincs ezzel semmi
Én azt nem bírom megérteni, hogy miért kell az ilyen esetekben bíztató baromságokat írni, amikor tuti lehet az amit írtam már, hogy nem jó, ha elveszti az ember a párja mellett az önbizalmát. Mi a fenének jó ez nektek? Hogy pontot kapjatok vagy mi a faxért? Szépek vagytok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek ment a pont, köszönöm szépen a válaszokat. 13.40 - es, te válaszoltál elõször és nagyon telibe talált. A te válaszod áll hozzám legközelebb, elgondolkozom rajta. 9.58 - sok kitartást kívánok, ez borzasztó állapot lehet, remélem felépül a párod.
Figyelj! Szívesen, én voltam amúgy az elsõ is, szóval, itt felesleges jópofizni, ha kihallik valamibõl, hogy mi lehet fõleg a gond. Ezzel se te, se õ nem lesztek elõrébb ha mindenben a jót láttatni akarja valaki. Jobb fiatalon észrevenni a bajt, minthogy utána gyerekkel szaladgálni meg válni, mert akkor már a gyerek is megsínyli

Miért van az, hogy a tinilányokat támadják azért, mert van tényleg olyan, aki más mint amilyennek lennie kellene?

....és igenis érettebb,és nem tud gyerekként viselkedni,mert komolyabb,persze h nem a 15-17 éves fiúkkal vannak szívesen,akikinek még segíteni kell kifújni az orrát,hanem már inkábbb id?sebbekkel.És én nem teszek semmit,nem öltözködöm úgy,nem riszálom magam,mégis id?sebbnek néznek,nem is festem magam.Ha úgy beszélek egy sráccal h nem tudja a korom,semmi gond,aztán megtdja és már lenéz,hpgy még csak...?És van olyan 22 éves pasi is,ne is egy,aki el?jel nélkül le akart fektetni.Hogy is van ez??

Legjobb válasz: Figyelj ha valaki érett nem azzal foglalkozik,hogy mások szerint érett-e vagy nem.Attól,hogy egy gyerek tud komoly lenni,még nem felnõtt.Az,hogy 20éves meg akarja fektetni akkor tuti úgy öltözik,hogy többnek néz ki,mint 14-15.Szerintem 18 alatt egy 20on éves pasi már idõs egy tinilányhoz.

Figyelj ha valaki érett nem azzal foglalkozik, hogy mások szerint érett-e vagy nem.Attól, hogy egy gyerek tud komoly lenni, még nem felnõtt.Az, hogy 20éves meg akarja fektetni akkor tuti úgy öltözik, hogy többnek néz ki, mint 14-15.Szerintem 18 alatt egy 20on éves pasi már idõs egy tinilányhoz.
Decukii :)
Tudod, a gyk nem arra van, hogy egy általános hétköznapi, és béna sztereotípiákon megélt témát vesézzünk ki, csak mert a kérdés helyére ki írsz egy igazából megválaszolhatatlan kérdést. Szóval hagyjuk meg a vmit nem tudó embereknek az oldalt meg. És ez ha már kérdés rossz kategóriában van. Ha vmi meg felháborít, vannak különféle fórumoldalak, ahol lehet vergõdni. Csak ez az internet világa, és ettõl nem lesznek a hülyék okosabbak, csak az okosak hülyébbek
Én 16 éves fiú vagyok.Ismerek jópár tinilányt aki nagyon érettnek gondolja magát...de közben meg beszûkült látókörû, mûveletlen, felszínes, hisztis libák.A legjobb szórakozásuk a hétvégi beb*szás, egyfolytában egymást fúrják.Azt hiszik rendkívül érettek, közben egy 16 éves fiú szintjén sincsenek, nemhogy egy huszasén..

Hogy mutatkoznátok be egy embernek úgy, hogy előre tudod azt, hogy a jobb keze beteg és nem tudja használni?

Sulimban lesz egy srác, akivel valószín?leg találkozni fogok és kapcsolatba fogok vele lépni, ha nem is most, de az 5 év alatt biztosan (egyetem). Nem akarok illetlen sem lenni, hogy azt higgye hogy tuskó vagyok, de azt se hogy etikátlan legyek. Nem kerültem még sosem ilyen helyzetbe.

Legjobb válasz: Mivel egyetem, és nem hivatal, puszit is adhatsz... Van, volt olyan csaj, akivel így mutatkoztam be, én is csaj vagyok. Pasival is megtenném, csak önbizalom kellene, meg hogy ne lássam mindnekiben azt, hogy rámmozdulhat, mert így idõ elõtt közvetlen leszek. de ebben az esetben nem érdekelne...lenyomnék neki.

Mivel egyetem, és nem hivatal, puszit is adhatsz... Van, volt olyan csaj, akivel így mutatkoztam be, én is csaj vagyok. Pasival is megtenném, csak önbizalom kellene, meg hogy ne lássam mindnekiben azt, hogy rámmozdulhat, mert így idõ elõtt közvetlen leszek. de ebben az esetben nem érdekelne...lenyomnék neki.
Szerintem túlreagálod egy kicsit. Ne fogj vele kezet, egyszerûen csak köszönj neki. "Heló, XY vagyok" és mosolyogj. Vagy legyen valami letehetetlen a kezedben. Kis csalás, még nem ártott meg senkinek. :)
A kérdező hozzászólása: Ja ezt értem, csak ne is nyújtsak egyáltalán kezet? Vagy ezzel a résszel mit kezdjek? Mindig kezet nyújtok, ezért fura most.
Egyetemen azért nem kell annyira ragaszkodni a hivatalos utakhoz. Pl. meg is veregetheted a vállát, csak magabiztosan, ne látsszon rajtad hogy a keze miatt. Így megvan a fizikai kontaktus, elég lazának is látszol. De légy nyugodtan kreatív :)
Fáradt vagyok, nem esett le, hogy fiú is lehetsz :D De ne töröltesd ki szerintem, mert ha csaj olvassa, neki jól jöhet :) Fel se tudja emelni?? hogy nyújtsa? Találj ki jövõ évtõl vmi vicces köszönést, és ismételd gyakran, de olyat ami illik hozzád. pl. " tisztelegj "jelzés. Mondanám, hogy öleld át, de az b.zis... Nem tudsz közös ismerõst megkérdezni, hogy mire reagálna jól vagy rosszul? De szerintem volt már ilyen helyzetben, és ne síjr el magát minden ilyen szitunál...CSinálj ugy, mint aki nme tudja és nyujts kezet, max a másikat nyujtja...De csak akkor ha nem tudsz senkit kérdezni addig errõl...
Nyújtsd a bal kezed.
Ha ez ilyen tartós dolog nála, akkor gondolom másik kézzel fog kezet. Adj neki puszit, ha lány vagy, az teljesen normális. Vagy csak köszönj rá, azzal sincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: lány vagyok :D csak a kezet nyújtás nekem annyira alap, hogy nem akarok bunkó lenni vele...köszönöm a válaszokat, még van idõm eldönteni mit csináljak, de mind hasznos volt! :)

Miért van az hogy a 21hónapos lányom nem alszik rendesen napközben? Mit csináljak?

Általában fél 2-2között magától alszik el. De alig alszik 1órát és már fenn is van. Ez nem is lenne gond,de még halálosan álmos. Össze-vissza ásítozik,és csak nyekereg,de nem alszik vissza! Utána a délutánjaink hisztivel telnek,én meg már kivagyok.

Legjobb válasz: Azt próbáltad már, hogy egy órával hamarabb rakod le aludni? Lehet, hogy az ébredési ideje fix, tehát mindenképpen fél 3 - 3 között ébredne, de akkor egy órával többet tudna aludni. Az én fiam (18 hónapos) például függetlenül attól, hogy este mikor alszik el, reggel 7-fél 8 között kel, pedig van, hogy este 8-kor már durmol, de elõfordult olyan is, hogy 10-nél elõbb sehogy sem sikerült elaludnia.

Azt próbáltad már, hogy egy órával hamarabb rakod le aludni? Lehet, hogy az ébredési ideje fix, tehát mindenképpen fél 3 - 3 között ébredne, de akkor egy órával többet tudna aludni. Az én fiam (18 hónapos) például függetlenül attól, hogy este mikor alszik el, reggel 7-fél 8 között kel, pedig van, hogy este 8-kor már durmol, de elõfordult olyan is, hogy 10-nél elõbb sehogy sem sikerült elaludnia.
szerintem is próbûld ki, hogy 1 órûval hamarabb rakod le, és úgy jobb lesz. nálunk ez van, hogy az ébredési idõ a fix, ahogy az elsõ válaszoló írta. egyébként, ha hulla, akkor másnap, délelõtt, 11 óra körül is le szoktam tenni, akkor pihen (nem is alszik minding) olyan fél-egy órát. És délután akkor jobban alszik. (ezt akkor kell tennem, ha elõtte nap kimaradt vmi miatt az alvás, és akkor amiatt, hogy fáradt, nem alszik éjjel sem elég mélyen, majd másnap délután sem. Így már tudom, hogy ilyenkor kelé egy plusz óra délelõtt :) Neki, meg nekem is jobb így :) egy szintén 21 hós lány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek, megpróbálom!

Hogy lehet az, hogy a barátom szeret és nem lát szépnek?

mindig tesz valami rossz megjegyzést a küls?mre,vagy olyat mond: hogy ?t könnyebben el lehetne adni, mint engem, vagy nagy elánnal bámulja a sötét hosszú hajú lányokat (enyém rövid)

Legjobb válasz: Mit akarsz, hogy hazudjunk? Azt mondod, hogy ne hozzuk ki belõle, hogy nem szeret. Szerinted akkor mégis mi ez? Nem tisztel, lehet, hogy nem is tetszel neki. Megbánt téged, tudat alatt valószínûleg szándékosan. Neked ez így jó? Ha szeretne, akkor kívül-belül elfogadna úgy, ahogy vagy. Szerintem gondolkozz el ezen...

Mit akarsz, hogy hazudjunk? Azt mondod, hogy ne hozzuk ki belõle, hogy nem szeret. Szerinted akkor mégis mi ez? Nem tisztel, lehet, hogy nem is tetszel neki. Megbánt téged, tudat alatt valószínûleg szándékosan. Neked ez így jó? Ha szeretne, akkor kívül-belül elfogadna úgy, ahogy vagy. Szerintem gondolkozz el ezen...
Pedig szerintem nem szeret. Ha szeretne, nem bántana meg direkt a sértõ megjegyzéseivel, fõleg hogy mondtad is neki, ez mennyire rosszul esik neked. Ha szeretne, nem mondana neked ilyeneket, mert akkor szépnek látna és nem akarna szándékosan megbántani. Amúgy nyugodtan megkérdezheted tõle, hogy ha ennyire csúnyának talál, minek van veled? Ha annyira szebb meg jobb mindenki, menjen és legyen mással.
lehet, hogy szeret, de tisztelni biztosan nem tisztel. röviden ennyi az oka, ami miatt ilyet mondd.
Nézd, szerintem jobb lenne, ha szakítanál ezzel a fiúval, mert az látszik, hogy egyáltaln nem szeret és nem tiszteli az érzéseid. Ennek így nincs értelme. Másrészt pedig ha folyton ilyeneket mond neked, tönkre fogsz menni lelkileg és a végén semmi önbizalmad nem lesz. És minden nap rossz kedved lesz meg szenvedni fogsz. Sõt, az önbizalomhiányodból kifolyólag meg hogy mindig érezteti veled, hogy nem tetszel neki, mások meg igen, kialakulhat benned beteges féltékenység is. Ezt csak azért mondom, mert én is jártam hasonló cipõben és nem akarom, hogy te is úgy járj. Minél elõbb vetsz ennek véget, annál jobb lesz. Ez a fiú nem érdemli meg, hogy szeresd.
Nem az számit, ki mit mond a párjának Az a fontos, hogyan mondja. Vannak ilyen szarkasztikus humorral "megáldott" emberek, nem mindenkinek könnyû elviselni õket. De a dolog tanulható. Az én párom már régen hozzászokott. Neked is azt ajánlom.
17:40-es vagyok, elolvastam a többit is. Biztos, hogy nem szeret. Minden ok nélkül cikiz, megaláz. És még direkt bánt is. Nálam ez nem a szeretetet jelenti. Itt az én példám: én tényleg nem vagyok egy szép lány, de tényleg.. A barátom pedig minden nap azt mondja nekem, hogy gyönyörû vagyok, hogy én vagyok a mindene. Ha valami rosszat mondok magamra, vagy a külsõmre, akkor pedig teljesen kiakad, hogy hogy mondhatok ilyet. Õ tényleg szeret engem. A te barátod szerintem téged nem.. Ha esetleg mégis, amit itt szerintem mindenki kétell, akkor is elég érdekesen fejezi ki.. Szerintem gondolkodj el ezen. Ja, és az ilyen emberek csak negatívvá tesznek téged, elveszik az életkedved.. Ami szerintem fõleg fiatal korban tesz be leginkább az embernek (gondolom max 18 lehetsz).
"különbség köztünk, a barátom nem viccelõdik, csak néha" Valóban nem viccelõdik. Az egy másik mûfaj. Ez egy másfajta humor. Amit Te soha nem fogsz megérteni. Ezért aztán valóban jobb, ha szakitotok, mert õ nem fog megváltozni. Pedig szeret most is.
Nem vezethet semmi jóra ez a továbbiakban. Keress magadnak egy jobb, kedvesebb srácot akinek Valóban tetszel. És nem kritizál minden adott percben! Ahogy más is írta, ez Neked sem tesz jót -féltékenység, önbizalomhiány terén. Gondolom már megtette a hatását. Lehet ez efféle humor is, amit a Normális ember sosem fognak megérteni! És ez így van rendjén. Mert milyen párkapcsolat az, ha az egyik fél kritizálja a másikat? Szakíts vele, ha Magadnak is jót akarsz tenni. Hidd el, hogy vannak még normális pasik csak egy kicsit keresni kell és rátalálsz!
17:21-es vagyok: látod, amit mondtam, már el is kezdõdött benned. Önbizalomhiányo lettél és féltékeny, ami idegileg tönkretesz. Azért is mondom, hogy jobb lenne ott hagyni, mert ha ez így folytatódik, egyre rosszabb lesz és úgy fogsz járni mint én. Egyre jobban tönkremész majd és a végén már csak pszichológus tud majd segíteni rajtad (én is most akarok elmenni egyhez). Tudom, hogy nem akarod elhagyni, mert félsz, hogy egyedül maradsz, de te ennél többet érsz, mint hogy így bánjanak veled. Ne becsüld le magad, hogy te senkinek nem kellenél. Ha ebben a rossz kapcsolatban maradsz, esélyed sem lesz egy jó kapcsolatra és csak tovább szenvedsz majd. Szerintem legbelül te is tudod, hogy mit kéne tenned, csak nem mered megtenni. De hidd el, ha megtennéd, talán megkönnyebbülnél, mert megszabadulnál ettõl a mindennapos lelki tehertõl és hogy folyton miatta szenvedsz. Persze az elején biztos rossz lenne nélküle, de idõvel jobb lenne és lenne esélyed arra, hogy találj egy olyan fiút, aki megbecsül. Mert a mostani cseppet sem becsül. És tudom, hogy most nehéz neked, de hidd el, tudom mit beszélek, mert én ugyanígy voltam mint te...3 évig voltam egy rossz kapcsolatban és ennek a következményeit sajnos még most is viselem az új kapcsolatomban, ami egyébként nagyon jó, mert a barátom csodálatos ember, aki szeret és tisztel, de sajnos emiatt a rossz kapcsolat miatt még mindig betegesen féltékeny vagyok, pedig a mostani barátom soha, de soha nem ad rá okot (ezért akarok pszichológushoz menni, mert egyszerûen nem tudom legyõzni ezt a problémát magamban). Ha e is elköveted ezt a hibát, hogy sokáig ezzel a fiúval maradsz, benned is úgy elhatalmasodik majd ez a dolog, hogy esetleg egy késõbbi kapcsolatodban is szenvedni fogsz majd. Egyébként pedig ha én nem tettem volna meg azt a lépést, hogy kiszállok abból a rossz kapcsolatból, most nem lennék a mostani párommal, akivel közösen tervezzük a jövõnket. Ha nem szakítottam volna, taln még most is abban a borzalmas kapcsolatban szenvednék, ahol nem becsültek. Ugye te nem ezt akarod, hogy még évekig szenvedned kelljen mellette? És gondolom nem vele tervezed a jövõd, mert egy ilyen fiú mellett sosem leszel boldog. Fogadd meg a tanácsomat, még ha nehéz is, mert tudom, mit beszélek. Ha vele maradsz, elzárod magad elõl egy harmonikus, szép kapcsolat lehetõségét és boldogtalan leszel, mert ez csak súlyosbodni fog benned. Légy erõs és dobd ki ezt a szemét pasit úgy, hogy a lába se érje a földet. És ne hagyd, hogy visszakönyörögje magát, mert akkor minden ugyanúgy folytatódik. Tényleg szeretnék segíteni, ezért a saját boldogságod érdekében merd meghozni ezt a döntést. Egyébként megkérdezhetem, hány éves vagy és mióa vagytok együtt a barátoddal? 20/L
Írtad, hogy magadat is hibáztatod, mert hagyod, hogy ezt tegye veled. Ebben igazad van. Én is a mai napig hibáztatom magam, amiért 3 évig tûrtem, hogy így bánjanak velem (sõt, velem talán még rosszabbul bánt). Én is hibás voltam, és te is hibás vagy most, hogy eltûrod ezt a bánásmódot, pedig közben tudod, hogy te ennél többet érsz. De ez egy pozitívum, hogy nem csak õt okolod mindenért, hanem felismerted magadban azt, hogy te is felelõs vagy azért, amiért idáig fajultak a dolgok, mert hagytad neki és nem dobtad ki az elsõ ilyen rossz megjegyzése után. Ez jó, hogy szembe tudtál nézni a saját hibáiddal is, mert így tudod, hogy ez az állapot tarthatatlan és hogy mindenképp változtatni kell. Most már csak a döntést kell meghoznod, hogy változtass az életeden és jobb irányba indítsd el. 20/L
hány éves vagy? a barátodat olyan 15re saccolom a leírtak alapján elég gyerekes fikázni a saját nõjét és a jelenlétében más nõkre csorgatni a nyálát...pf pofánverném és közölném h szivem akkor ma ke.félj vele de többet ne lássalak.vagy nézd te is a pasikat, a magas kigyurtakat és sóvárogj utánuk te is, de rövid idõn belül mindenképp debd ki.legyen önbecsülésed és ne hagyd megalázni magad!jah és legyél TE miatta ne varrass mûhajat ha röviddel érzed jól magad, maradjon rövid te te vagy!fogadjon el ha nem tetszik keressen egy seg.gigérõ hajút. 22L
Ilyen szerelem többet árt, mint használ.
Akit szeretünk, azt nem bántjuk.
Nem olvastam el a kérdés alatti részt, mert felesleges. A válasz egyszerû és fájó: azért mert nem szeret igazán. Legfeljebb azt hiszi, de valójában nem.
Valószínûleg azért van veled, mert fél a magánytól, fél, hogy nem találna mást helyetted. Nekem van egy olyan érzésem, hogy az elsõ kis ribanccal összeállna, amelyik ráhajtana. A helyedben már rég ott hagytam volna. Biztos te is félsz, hogy egyedül maradsz, de tudod mit? Inkább a szingli élet, mint egy ilyen pasi. Szerintem találsz nála jobbat.
A kérdező hozzászólása: és jé. most is magamat hibáztatom ez is önbiz.hiányra vall...
A kérdező hozzászólása: bármikor, ha ilyeneket mondok, akkor átmegy "nyalisba" de az csak addig tart...másnap másik porcikámmal van baja szóval tudat alatt ez elutasítás??? érdekes, mert amikor összejöttünk, már akkor is olyanokat kérdezett, hogy miért vagyok szõke (azóta miatta barna vagyok), tehát már az elsõ pillanatban sem tetszettem neki!!!! akkor ha tudat alatt elutasít, minek jött velem össze, minek jár velem??? totál nem értem!
Szerintem pedig nem szereti, mert ha szeretné, tisztelné is. Legalábbis nálam egy kapcsolatban ez a két érzés mindig együtt van.
A kérdező hozzászólása: olyan nincs hogy szeret, de nem tisztel szerintem mert akit nem tisztelünk, nem tudjuk szeretni szerintem ez olyan dolog, hogy egy eladónak nem szólsz be, hogy csálék a fogaid, de a párodnak már megmered mondani, hogy ez, vagy az nem áll jól. csak ugye õ túllõtte az érzékenységi határomat
A kérdező hozzászólása: 17:13-asnak: mihez szokott hozzá a párod? te vagy otthon szarkasztikus? és mi az ami tanulható? és még nekem kell higgadtnak lenni, hogy a páromat tanítgassam...tiszta vicc
Nem árulom el miket szoktam mondani a feleségemnek, mert magyánügy. De hogy érzékeltessem, van néhány barnabõrû barátom, akiket hangos, "mivan büdös cigány" köszöntéssel szoktam üdvözölni. Már megszokták, nincs belõle probléma, mert tudják, hogy nem úgy gondolom.
Szerintem te jól látod a dolgot, hogy elsõ perctõl kezdve sem tetszettél neki...Te sem akarod õt megváltoztatni, õ meg mindent kritizál... Jó ez így? 17:06os voltam, 17/L
A kérdező hozzászólása: igen, már önbizalomhiányos vagyok, meg féltékeny is. és szenvedek is de pont az önbiz.hiány miatt nem tudok szakítani(ez az úgy sem kellek senkinek aki nekem tetszik meggyõzõdés) de azt nem értem, akkor, ha elfogadom, hogy nem szeret....hogy akkor MINEK jött össze velem már több mint egy éve???? és 17:20-hoz különbség köztünk, a barátom nem viccelõdik, csak néha. a többi megjegyzése(leszólása)véresen komoly
A kérdező hozzászólása: rájöttem!!! simán megtesz velem mindent, mert hagyom magam ezért nem tisztel és nicsak! ez az én hibám mert mindent megtettem neki, mindent szerettem benne, mindenért odavoltam, meg vissza és most már hiába de kár, hogyha szeretünk valakit az pont ettõl fog kiábrándulni...
A kérdező hozzászólása: köszönet az eddigiekért :) bámily hihetetlen a leírtakból, de a párom már 31 éves, én meg 25 és velem tervezi az életét és közös házat akar velem és és.... közben meg én vagyok a csúnya, féltékeny bnõje és még õ nézi ezt el nekem! mindig ezt érezteti. bármilyen vitánál is mindent én látok rosszul. és tényleg nem tudok az önbiz.hiány miatt szakítani és a szerelem miatt meg amúgy sem tetszik senki újabban már elájultam, (közterületen, tök égõ volt) szóval fizikai tünetek is vannak, amire a párom annyit mondott, hogy én idegelem ki õt, nem õ engem.ami a féltékenységre vonatkozik. habár újabban apával együtt kibeszélnek, és a saját apám is neki ad igazat (mert ugye neki a jófiút mutatja...) remélem a sors segít, hogy változzon valami, mert én tehetetlen vagyok

Lehetséges az, hogy a rendőr úgy tett szabálysértési feljelentést hogy azt nem közölte velem és nem is íratott alá velem semmilyen papírt?

Egy kocsma mellett beszélgettünk egy 5 f?s csoportban és volt mellettünk egy kinyitott sörösüveg.A rend?rök nem értek "tetten", csak le volt mellénk téve az üveg. A rend?rök igazoltattak, felírták az adataimat. Lehetséges az, hogy a rend?r úgy tett szabálysértési feljelentést hogy azt nem közölte velem és nem is íratott alá velem semmilyen papírt?

Legjobb válasz: Ha ez történt volna, akkor mindenképpen kellett volna tájékoztatnia arról téged vagy azt akit feljelentett. Az, hogy felírták az adataidat valószínûleg azért történt, mert ha mondjuk szétvernek egy játszóteret vagy pár kukát, akkor behívnak téged, hogy elmeséld, mi is volt azon az estén.

Ha ez történt volna, akkor mindenképpen kellett volna tájékoztatnia arról téged vagy azt akit feljelentett. Az, hogy felírták az adataidat valószínûleg azért történt, mert ha mondjuk szétvernek egy játszóteret vagy pár kukát, akkor behívnak téged, hogy elmeséld, mi is volt azon az estén.
Nem hiszem...
szabálysértési feljelentés lehetésges az adataidból, de emiatt nem jelentenek fel senkit, max ha nem fogadod el a helyszín bírságot. úgyhogy ne aggódj :)
ez jó nagy ökörség..

Miért van az, hogy a szüleim hazudnak nekem? De nem csak 1x hanem töbszöris?

Tavaly nyáron elkellet adni a kedvenc lovamat.Másnap csak sírtam-sírtam és csak sírtam... a szüleim azt mondták nekem, hogy nyugodjak meg nagyon jó helyen van.Én beletör?dtem. Amikor anyukámmal épp nagy beszélgetésben voltunk és a lovam volt a téma kicsúszott a szájából, hogy a lovamat tovább adták egy másik családnak, na én itt kiakadtam, f?leg, hogy nekem nem is szóltak h akik megvették el?ször továbbadták. Nagyon megharagudtam szüleimre még mostsem tudom ezt feldolgozni.Még most is lelkiismeret furdalásomvan, hogy megengedtem nekik, hogy eladják. Így már nem is bízok a szüleimbe..És már sohaa...

Legjobb válasz: Lehet,hogy csak meg akartak kímélni,hogy ne bánkódj nagyon.Arról meg nem tehetnek hogy az elsõ család aki megvette tovább adta.Mondjuk utána érdeklõdhettek volna,hogy jó helyen lesz e lovad és,hogy meg tudnak e mindent adni neki.Ha most egy lepusztult tanyán van nem valószínû.hogy mindent megkap.Élelem,ellátás.Nem tudnátok visszavásárolni?Vagy még annyit tehetsz,hogy szólsz az állatvédõknek és he tényleg rossz sora van õk elhozzák onnan.

Lehet, hogy csak meg akartak kímélni, hogy ne bánkódj nagyon.Arról meg nem tehetnek hogy az elsõ család aki megvette tovább adta.Mondjuk utána érdeklõdhettek volna, hogy jó helyen lesz e lovad és, hogy meg tudnak e mindent adni neki.Ha most egy lepusztult tanyán van nem valószínû.hogy mindent megkap.Élelem, ellátás.Nem tudnátok visszavásárolni?Vagy még annyit tehetsz, hogy szólsz az állatvédõknek és he tényleg rossz sora van õk elhozzák onnan.
Az elõzõ vagyok."ha" bocsi!:D
jah hogy ezt nem ide akartad írni, még szerencse hogy odairtad, különben még azt hinnénk szerelmes vagy a lóba. Vagy csak szex? :D hidd el még mindig jobb mintha meghallt volna és a szüleid azt mondják hogy eladták. Vagy probálj érdeklõdni utána azoktol akik megvették hogy kinek adták tovább.
A kérdező hozzászólása: elnézés ezt nem ide akartam volna:S
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy igazad van... de sajnos már nem vásárolhatjuk vissza:( anyáék nem engedik... énis gondolkoztam rajta, hogy azért nem mondták el, hogy ne bánkódjam... köszönöm a válaszokat! :)
Nekem az ilyen sorozatos csalódások a szüleimben meg magamban amiért közel engedtem õket magamhoz ilyen helyzetekben azt váltották ki, hogy mivel nem bízom bennük egyáltalán, és amibe beleszólnak ami egy kicsit is érint engem az bennem automatikusan feszültséget kelt. Inkább eltitkolom elõlük amit tudok, és akkor nem tudnak beleszólni.

Mi az hogy a magyarban nincs szenvedõ szerkezet?

a magyarok is csomó mindent szenvedõben mondanak, pl a papír ki van töltve, a tv be van kapcsolva stb.

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkoztam, valóban sokszor használjuk. Kíváncsi vagyok, hogy az okosok mit mondanak erre :D

Ezen már én is gondolkoztam, valóban sokszor használjuk. Kíváncsi vagyok, hogy az okosok mit mondanak erre :D
Nem, tudatos nyelvirtás volt, a XX. század elején, mint most a "de viszont" vagy "médiák" ellen van :) Az volt a jelszavuk, hogy "-tatik, -tetik nem használtatik!"
nyelvi babona
Én se értettem soha, mi baja a magyarnak a szenvedõ szerkezettel, rengetegen használják, szinte mindenre...én egyáltalán nem érzem magyartalannak. De szerencsére még sose szólt rám senki érte :D Én elég sokat használom, fõleg mióta angolul és magyarul beszélek felváltva egész nap...
Ja, itt a link: [link]
A megszületik úgynevezett mediális ige, nem aktív, de nem is teljesen passzív, csak formailag. [link] A wikipédiának is nagyon tanulságos az ismertetése, de friss aggyal kell olvasni. (Elõttem lévõnek: "A kérdés eldöntetik" nem mûveltetõ, az a mûveltetõ, amikor mással csináltatom meg. Itt a kérdést eldöntik, tehát szenvedõ. Formailag lehet az eldöntetik mûveltetõ, de ott az -ik nem képzõ, hanem tb.3. igerag, pl A szervezõk a verseny elõtt eldöntetik a résztvevõkkel, hogy melyik versenyszámban indulnak.)
A megszülettem, az múltidõ, mert ragozod. Minden igét ragozol számban személyben, a szenvedõ szerkezet a magyarban egy létigébõl és egy ige -va/ve toldalékjából van, nem? "A kérdés eldöntetett." az meg mûveltetõben van, nem szenvedõben.
A kérdező hozzászólása: a megszulettemmel mi a helyzet? Az a meg vagyok szuletve leroviditve. A mondat le van roviditve.
És mi van azzal, hogy "A kérdés eldöntetett."? Ez egy gyönyörû szenvedõ szerkezet. Hallgassátok a politikusokat, rengeteget használna.
Nem mindegy, hogy állapotról vagy cselekvésrõl van szó. A példáidban állapotról, tehát pl a papír tele van, a tv szól, ez teljesen rendjén van. Az nem magyaros, amikor a cselekvésen és a cselekvõn van a hangsúly, pl a cikk meg van írva az újságíró által, bár ilyen esetben is elõfordulhat, hogy a tárgy állapotát akarjuk hangsúlyozni. Nem kell túlhasználni, más nyelvekre ez a szerkezet jellemzõbb, ott természetes, magyarul viszont sokszor nem hangzik jól, pl hogy a ház fel lett gyújtva, a tûzoltóság ki lett hívva, a tûz el lett oltva.
Németes a szenvedõ szerkezet.
Sokáig szenvedtem a nyelvtannal, mert mindig azt mondták, hogy "a magyarban nincs ilyen", pedig dehogynem. Nem a szenvedõ szerkezet az egyetlen ilyen.
A kérdező hozzászólása: miért helytelen? megis csomoszor VAN HASZNALVA AZ EMBEREK ALTAL a szenvedo
mert ez így helytelen Ki van töltve a papír. Be van kapcsolva a tv.
hát, ha annyira volt az "tudatos nyelvirtás", mint most a médiák vagy az éppen frissen szótározott deviszont* ellen, akkor nem volt az a tatik olyan nagy életveszélyben... :-) (* [link] )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!