Találatok a következő kifejezésre: Az ha baba evett, de (3 db)

Az ha a baba evett, de fél órával vagy 1órával utána rágja a kezét az azt jelenti hogy éhes?

Anyosom mindenre azt mondja hogy éhes ha nagyra nyitja a száját ha sír.

Legjobb válasz: A babák 2 hónapos korban még nem tudják megkülönböztetni hogy éhesek-e, vagy teli a pocakjuk ezért mindkettõre egyformán reagálnak. Ha szopik a kicsi, az anyatejet gyorsan megemészti ezért a szopi után 1 órával nyugodtan újra meg lehet kínálni. A cicizés a babának nemcsak éhségcsillapítás, hanem anyaillat, vígasztalás is. Ne foglalkozz az órával tedd mellre a babádat amikor úgy látod hogy nyûgösködik. 2 hónapos korban növekedési ugrásuk is van ezért gyakrabban kérnek enni. Anyósod viselkedésérõl sûrgõsen beszéljél vele, mert nem játék amit csinál a babával. Ha téged ez bosszant akkor nyomban tessék szólni érte, a kicsinek te vagy a teljhatalmú anyja, amit te mondasz az mások fülének szentírás kell hogy legyen. Bátorság, határozottság, és boldog babázást kívánok!!

A babák 2 hónapos korban még nem tudják megkülönböztetni hogy éhesek-e, vagy teli a pocakjuk ezért mindkettõre egyformán reagálnak. Ha szopik a kicsi, az anyatejet gyorsan megemészti ezért a szopi után 1 órával nyugodtan újra meg lehet kínálni. A cicizés a babának nemcsak éhségcsillapítás, hanem anyaillat, vígasztalás is. Ne foglalkozz az órával tedd mellre a babádat amikor úgy látod hogy nyûgösködik. 2 hónapos korban növekedési ugrásuk is van ezért gyakrabban kérnek enni. Anyósod viselkedésérõl sûrgõsen beszéljél vele, mert nem játék amit csinál a babával. Ha téged ez bosszant akkor nyomban tessék szólni érte, a kicsinek te vagy a teljhatalmú anyja, amit te mondasz az mások fülének szentírás kell hogy legyen. Bátorság, határozottság, és boldog babázást kívánok!!
Anyósom ugyanezt csinálja. Szerinte is mindig éhes a pici lányunk. Komolyan mondom úgy csinál, mintha éheztetnénk a babánkat, ahogy idejön rögtön, hogy éhes ez a gyerek, adjatok enni. Már az idegeimre megy. Kislányom amióta felfedezte a kis kezeit azóta mindig teszi a szájába, sõt ha valamit megfog azt is. Ez nem azt jelenti, hogy éhes, evés után is rögtön ezt csinálja.
8 hetes lányom úgy jelzi hogy éhes, hogy keres a tátott szájával oldalra, vagy sírni kezd. Nemrég vettem észre, hogy egyre többet cuclizza a kezét, de általában szopás után, õt ez megnyugtatja. Próbáld megetetni-ha igény szerint táplálod, és meglátod, hogy kér-e. Ha nem éhes, nem fog kérni. És ha valami nem tetszik a gyerekeddel kapcsolatban, szólj, a te babád, úgy neveled, ahogy akarod!
nekem ezzel a kézrágással aza tapasztalatom, de kihangsújozom, hogy nekem, hogy a picúrom akkor csinálja mikor már elálmosodott. mostanában ezzel jelzi, hogy aludni akar. ezerrel tuszkolja a kis öklét a csöpp szájába. tudom, hogy nem éhes, mert magam megnyugtatására még mindig méregetem evés után. szóval nálunk a fáradtságot, alvásigényt jelenti. 11 hetes baba anyukája

4 hós babámnak férjem csinált almapépet, de mint utólag kiderült, nem mosta meg az almát, babám pedig evett belőle. Mennyi idő után jönne elő ha baja lenne tőle?

És milyen tünetei lennének? Mit figyeljek?

Legjobb válasz: Nyugi, mi 4.5 hósan adtunk neki almát. Elsõ gyerek szóval tudatlanok voltunk és ezért héjas volt az is. Egy kicsit fájt neki a pocakja, de nem vészesen, majd kijött neki az alma héja emésztetlenül. Semmi baja nem lesz csak nem tudják még ilyenkor megemészteni a gyümölcsök héját, ill. a mosatlantól se lesz semmi gond! Csak nyugi, apa is ember majd belejön ;)

de aranyos :) csak segíteni akart, apa meg csak ilyen, nem ért mindenhez mint kéne :D semmi baja nem lesz a babónak :) hidd el apa még sok butaságot fog csinálni, készülj fel mindenre :)
Nyugi, mi 4.5 hósan adtunk neki almát. Elsõ gyerek szóval tudatlanok voltunk és ezért héjas volt az is. Egy kicsit fájt neki a pocakja, de nem vészesen, majd kijött neki az alma héja emésztetlenül. Semmi baja nem lesz csak nem tudják még ilyenkor megemészteni a gyümölcsök héját, ill. a mosatlantól se lesz semmi gond! Csak nyugi, apa is ember majd belejön ;)
De megpucolta, nem?
Az almapépet nem hámozott almából szokták csinálni? Ha meghámozta, akkor meg végül is mindegy, hogy meg volt-e mosva az alma. De egyébként semmi baja nem lesz tõle a babának még mosatlanul sem.
Jajj ez annyira tipikus!!! Az én férjem sem mos meg soha semmit, még a kezét sem, de engem nem izgat. Én már nem erõlködöm. Nem piszkálom emiatt, sõt örülök ha õ csinálja meg a gyümit. Ha ettõl baja lenne a gyerekünknek kihalt volna az emberiség. Ja amúgy az én babám már 3 hósan ette az almát.
nem lesz baja, de a héját ilyen picinek még nehéz megemészteni.. hámozni kell.
A nagy gyerek megetette a picit:) ))), de aranyosak... Semmiféle kép ne veszekedj emiatt a férjeddel, mert, Õ csak segíteni akart és "hasznosat" tenni, elvennéd a kedvét csak... Valószínüleg semmi gond nem lesz a babával, a héjja(a maradványok) emésztetlenül fog kijönni, ennyi, akkor lesz nagy baj ha hányásos -hasmenést észleltek a következõ órákban.Ha holnapig semmi változás, akkor minden OK.
Pasik.....:-DD egyszeri alkalomtól biztos hogy nem lesz baja, legközelebb meg tuti oda fog figyelni :-)de nézd a jó oladalát legalább próbálta kivenni a részét :-D
Szerintem komoly bajra kicsi az esély, nyugodj meg! Hasmenésre lehet számítani akár a mosatlan alma felületén lévõ szennyezõdéstõl, akár az almahéjtól, de bízzunk benne, hogy még ezt is megússza!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, picit megnyugodtam. Szegény férjem fejét jól leüvöltöttem.. Még nem fáj a pocakja, remélem nem is fog.. Nagyon köszönöm mégegyszer!!!
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nem.. Csak úgy bedobta a gyümölcscentrifugába amíg zuhanyoztam :(
Így van, gondolt egy merészet , h most segít neked...Az enyém is csinált pár butaságot, van h még most is, aztán ráhagytam...Végülis csak segíteni akar(t)....:)
Húúú de tipikus férfi... Nem lesz baja a kicsinek ne parázz. Ez olyan mint mikor mondtam a férjemnek hogy ha megy a boltba hozzon ceruzaelemet, nem tudtam hogy darabra is adják. Mit gondolsz hány darabot hozott??????
Nem lesz semmi baja a babódnak:) A pasik meg már csak ilyenek..én férjem volt, hogy elfejtett a rugi alá pelust adni az akkor 2 hónapos lánykánkra..jót röhögtem.:D
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik, akkor van pár túlbuzgó apuka :) persze, már nem haragszom rá egyáltalán. Csak hirtelen nagyon megijedtem, amikor kiderült a dolog.. De még mindig semmi jele pocakfájásnak szerencsére :) )
Ha már rájöttél, hogy nem haragszol rá, és picit megnyugodtál, akkor azért illene bocsánatot kérned, amiért leüvoltötted a fejét!!!

Menyit eszik egy 9-10 napos baba? Honnan tudom hogy elég a tejem, ha magátol abbahagya a szopizást akor eleget evett? Az hogy nem tudok lefejni tejet etetés után abbol amiböl evett baj, mert eddig mindig jött le 20-30 ml de már nem jön, mitöl van?

Félek hogy kevés lessz a tejem mert már nem tudok fejni szpi után,igy ha majd többet akarna enni hogy lessz elég neki?Szedek homeos bogyot és iszom a laktoherbet de eddig nem sokat segitettek,mennyi idö mire hat és meddig lehet szedni a homeos bogyot?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!

Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!
Szia! Az én kislányom 15 hetes. A kórházból négy nap után jöttünk ki. A kórházban még nem nagyon evett, mert császárral született és késõbb indult be nálam a tejelválasztás. Amikor hazahoztam béreltünk egy mérleget, amin mindig lemérem etetés elõtt. Az enyém 10 naposan olyan átlag nyolvanakat evett. ( volt hogy 50-et volt, hogy 110-et). Azt mondta a védõnõ, hogy egy ekkora babánál 60 a "normális". És mivel az enyém sokat evett hasfájós is volt. Mára már kinõtte. Ha magától abbahagyja a szopizást és úgy gondolod keveset evett, akkor tarts egy kis szünetet, böfiztesd meg és próbáld meg újra mellre rakni.Ha már nem fogadja el másodszorra sem a cicit akkor elég volt neki. Nem tudom, hogy van-e mérleged otthon, mert az sokat segít. A fejésrõl pedig annyit, hogy nekem sem nagyon ment, fõleg ha kiszopizta a javát. Én is szedem a homeos bogyókat meg a teát is iszom. Annyit tudok tanácsolni hogy próbáld meg magad éjszaka lefejni. Én nekem mindig akkor sikerült a legtöbb. A homeos bogyokat szerintem addig szedd amíg van tejed. Én is lefagyasztottam a tejet jobb idõkre. Sokan azt tartják, hogy mindig egy mellbõl szopiztasd a gyereket a maradékot meg fejd le. Mások viszont arra esküsznek, hogy mind a két mellbõl szopiztassa meg az anyuka a bébit. Az tény hogy minél többször teszed mellre annál jobban fokozódik a tejed. A homeos bogyokon meg a teán kívül igyál sok folyadékot, fõleg rostban dús leveket. Nekem pl a narancslé nagyon csúszottés ahogy megidtam elindult a tejem magától. Igyál meg néha egy pohár sört is ( legjobb a barna)az is nagyon beindítj a tejet.( nem lesz a bébinek semmi baja az alkoholtól, ettõl nem kell félni) És nekem a rántott levesek is megtették a hatásukat. Pl: tojásleves Remélem azért tudtam segíteni tymy
Szia A homeos bogyóval azért vigyázz. Most már tudom hogy valószinü nálam a tej mennyisége ettõl esett vissza. Ugyhogy már nem szedem. Csak sok folyadék, tojásleves, és próbálok pihenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!