Találatok a következő kifejezésre: Az ha baba evett, (12 db)

Ha váltott mellből szoptatok mindíg ki kell fejni mindkét mellet minden szoptatás után? Vagy csak azt a mellet kell kiüríteni amiből a baba evett?

Azért kérdezem ezt mert annyi mindent hallottam hogy csak azt kell amib?l szopizott, majd a következ? szoptatásnál amikor meg a másik mellet szívja akkor azt kell kifejni.De azt is hallottam hogy minden szoptatáskor kikell fejni mindkét mellet azt is amit nem szopott.Mi az igazság?

Legjobb válasz: Ez nálunk változó volt. Amikor rengeteg tejem volt, muszáj volt a másikat is kifejjem, mert ha nem , akkor nagyon bedurrant a köv. szopiig. Amikor kevesebb volt, akkor csak amibõl evett, azt fejtem, már ha maradt benne. Erre neked kell ráérezned.

Ez nálunk változó volt. Amikor rengeteg tejem volt, muszáj volt a másikat is kifejjem, mert ha nem , akkor nagyon bedurrant a köv. szopiig. Amikor kevesebb volt, akkor csak amibõl evett, azt fejtem, már ha maradt benne. Erre neked kell ráérezned.
elvileg csak azt a mellet kell amelyikbõl evett a pici, így a következõ etetésre a másik melledben termelõdik annyi hogy a kicsi jól lakjón és szépen fejlõdjön. Ha viszont mind a kettõt "kiüríted" félõ hogy mire a baba megéhezik nem lesz kellõen "zsíros" a tejed, de az ellentétje is elõfordul ott viszont mielõtt bedurana a melled feltétlen le kell szívni, mert ún. tejlázat kaphatsz és akkor a picit nem szoptathatod meg. Ha nagyon sok tejed van akkor le is fagyaszthatod, vagy vannak tejgyûjtõ állomások és leadhatod így más babák is jól járhatnak:) kellemes babázást
Nekem azt javasolták, hogy mindig mindkét mellet fejjem le, mert az serkenti a tejtermelést. Hát, volt, amikor nem termelõdött újra annyi, hogy jóllakjon. olyankor cumisüvegbõl kellett odaadnom a már lefejt tejet. De a legelsõ hozzászólónak nagyon igazat adok. Ha sok, akkor fejd le, mert a következõ szopiig bedurranhat. Ezt te fogod érezni!

4 hós babámnak férjem csinált almapépet, de mint utólag kiderült, nem mosta meg az almát, babám pedig evett belőle. Mennyi idő után jönne elő ha baja lenne tőle?

És milyen tünetei lennének? Mit figyeljek?

Legjobb válasz: Nyugi, mi 4.5 hósan adtunk neki almát. Elsõ gyerek szóval tudatlanok voltunk és ezért héjas volt az is. Egy kicsit fájt neki a pocakja, de nem vészesen, majd kijött neki az alma héja emésztetlenül. Semmi baja nem lesz csak nem tudják még ilyenkor megemészteni a gyümölcsök héját, ill. a mosatlantól se lesz semmi gond! Csak nyugi, apa is ember majd belejön ;)

de aranyos :) csak segíteni akart, apa meg csak ilyen, nem ért mindenhez mint kéne :D semmi baja nem lesz a babónak :) hidd el apa még sok butaságot fog csinálni, készülj fel mindenre :)
Nyugi, mi 4.5 hósan adtunk neki almát. Elsõ gyerek szóval tudatlanok voltunk és ezért héjas volt az is. Egy kicsit fájt neki a pocakja, de nem vészesen, majd kijött neki az alma héja emésztetlenül. Semmi baja nem lesz csak nem tudják még ilyenkor megemészteni a gyümölcsök héját, ill. a mosatlantól se lesz semmi gond! Csak nyugi, apa is ember majd belejön ;)
De megpucolta, nem?
Az almapépet nem hámozott almából szokták csinálni? Ha meghámozta, akkor meg végül is mindegy, hogy meg volt-e mosva az alma. De egyébként semmi baja nem lesz tõle a babának még mosatlanul sem.
Jajj ez annyira tipikus!!! Az én férjem sem mos meg soha semmit, még a kezét sem, de engem nem izgat. Én már nem erõlködöm. Nem piszkálom emiatt, sõt örülök ha õ csinálja meg a gyümit. Ha ettõl baja lenne a gyerekünknek kihalt volna az emberiség. Ja amúgy az én babám már 3 hósan ette az almát.
nem lesz baja, de a héját ilyen picinek még nehéz megemészteni.. hámozni kell.
A nagy gyerek megetette a picit:) ))), de aranyosak... Semmiféle kép ne veszekedj emiatt a férjeddel, mert, Õ csak segíteni akart és "hasznosat" tenni, elvennéd a kedvét csak... Valószínüleg semmi gond nem lesz a babával, a héjja(a maradványok) emésztetlenül fog kijönni, ennyi, akkor lesz nagy baj ha hányásos -hasmenést észleltek a következõ órákban.Ha holnapig semmi változás, akkor minden OK.
Pasik.....:-DD egyszeri alkalomtól biztos hogy nem lesz baja, legközelebb meg tuti oda fog figyelni :-)de nézd a jó oladalát legalább próbálta kivenni a részét :-D
Szerintem komoly bajra kicsi az esély, nyugodj meg! Hasmenésre lehet számítani akár a mosatlan alma felületén lévõ szennyezõdéstõl, akár az almahéjtól, de bízzunk benne, hogy még ezt is megússza!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, picit megnyugodtam. Szegény férjem fejét jól leüvöltöttem.. Még nem fáj a pocakja, remélem nem is fog.. Nagyon köszönöm mégegyszer!!!
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nem.. Csak úgy bedobta a gyümölcscentrifugába amíg zuhanyoztam :(
Így van, gondolt egy merészet , h most segít neked...Az enyém is csinált pár butaságot, van h még most is, aztán ráhagytam...Végülis csak segíteni akar(t)....:)
Húúú de tipikus férfi... Nem lesz baja a kicsinek ne parázz. Ez olyan mint mikor mondtam a férjemnek hogy ha megy a boltba hozzon ceruzaelemet, nem tudtam hogy darabra is adják. Mit gondolsz hány darabot hozott??????
Nem lesz semmi baja a babódnak:) A pasik meg már csak ilyenek..én férjem volt, hogy elfejtett a rugi alá pelust adni az akkor 2 hónapos lánykánkra..jót röhögtem.:D
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik, akkor van pár túlbuzgó apuka :) persze, már nem haragszom rá egyáltalán. Csak hirtelen nagyon megijedtem, amikor kiderült a dolog.. De még mindig semmi jele pocakfájásnak szerencsére :) )
Ha már rájöttél, hogy nem haragszol rá, és picit megnyugodtál, akkor azért illene bocsánatot kérned, amiért leüvoltötted a fejét!!!

Az ha a baba evett, de fél órával vagy 1órával utána rágja a kezét az azt jelenti hogy éhes?

Anyosom mindenre azt mondja hogy éhes ha nagyra nyitja a száját ha sír.

Legjobb válasz: A babák 2 hónapos korban még nem tudják megkülönböztetni hogy éhesek-e, vagy teli a pocakjuk ezért mindkettõre egyformán reagálnak. Ha szopik a kicsi, az anyatejet gyorsan megemészti ezért a szopi után 1 órával nyugodtan újra meg lehet kínálni. A cicizés a babának nemcsak éhségcsillapítás, hanem anyaillat, vígasztalás is. Ne foglalkozz az órával tedd mellre a babádat amikor úgy látod hogy nyûgösködik. 2 hónapos korban növekedési ugrásuk is van ezért gyakrabban kérnek enni. Anyósod viselkedésérõl sûrgõsen beszéljél vele, mert nem játék amit csinál a babával. Ha téged ez bosszant akkor nyomban tessék szólni érte, a kicsinek te vagy a teljhatalmú anyja, amit te mondasz az mások fülének szentírás kell hogy legyen. Bátorság, határozottság, és boldog babázást kívánok!!

A babák 2 hónapos korban még nem tudják megkülönböztetni hogy éhesek-e, vagy teli a pocakjuk ezért mindkettõre egyformán reagálnak. Ha szopik a kicsi, az anyatejet gyorsan megemészti ezért a szopi után 1 órával nyugodtan újra meg lehet kínálni. A cicizés a babának nemcsak éhségcsillapítás, hanem anyaillat, vígasztalás is. Ne foglalkozz az órával tedd mellre a babádat amikor úgy látod hogy nyûgösködik. 2 hónapos korban növekedési ugrásuk is van ezért gyakrabban kérnek enni. Anyósod viselkedésérõl sûrgõsen beszéljél vele, mert nem játék amit csinál a babával. Ha téged ez bosszant akkor nyomban tessék szólni érte, a kicsinek te vagy a teljhatalmú anyja, amit te mondasz az mások fülének szentírás kell hogy legyen. Bátorság, határozottság, és boldog babázást kívánok!!
Anyósom ugyanezt csinálja. Szerinte is mindig éhes a pici lányunk. Komolyan mondom úgy csinál, mintha éheztetnénk a babánkat, ahogy idejön rögtön, hogy éhes ez a gyerek, adjatok enni. Már az idegeimre megy. Kislányom amióta felfedezte a kis kezeit azóta mindig teszi a szájába, sõt ha valamit megfog azt is. Ez nem azt jelenti, hogy éhes, evés után is rögtön ezt csinálja.
8 hetes lányom úgy jelzi hogy éhes, hogy keres a tátott szájával oldalra, vagy sírni kezd. Nemrég vettem észre, hogy egyre többet cuclizza a kezét, de általában szopás után, õt ez megnyugtatja. Próbáld megetetni-ha igény szerint táplálod, és meglátod, hogy kér-e. Ha nem éhes, nem fog kérni. És ha valami nem tetszik a gyerekeddel kapcsolatban, szólj, a te babád, úgy neveled, ahogy akarod!
nekem ezzel a kézrágással aza tapasztalatom, de kihangsújozom, hogy nekem, hogy a picúrom akkor csinálja mikor már elálmosodott. mostanában ezzel jelzi, hogy aludni akar. ezerrel tuszkolja a kis öklét a csöpp szájába. tudom, hogy nem éhes, mert magam megnyugtatására még mindig méregetem evés után. szóval nálunk a fáradtságot, alvásigényt jelenti. 11 hetes baba anyukája


6 hós a babám, mivel tápszeres hozzátáplálunk. Ha egyfajta kaját már evett, pl sütőtököt, körtét, barackot, krumplit akkor azt bárhogy adhatom neki, nem lesz baja?

Úgy értem frissen a gyümölcsöt, vagy én f?zök neki, illetve van többféle üveges bébiétel. (Hipp, kecskeméti)

Legjobb válasz: Nem igazán értem. Ha már evett és nem lett tõle baja, akkor miért nem adhatnád? Az már mindegy, hogy milyen módban. Szerintem.

Nem igazán értem. Ha már evett és nem lett tõle baja, akkor miért nem adhatnád? Az már mindegy, hogy milyen módban. Szerintem.
Arra gondolsz, hogy eddig fõztél most meg nyersen adnád neki a gyümit? Én még mindig fõzõm neki a gyümiket kivéve a banánt. Mert az puha. Szerintem adhatod bárhogy csak az a kérdés, hogy a pocia bírja-e? Nálunk a sütõtököt fõzve bírja sütve nem.

Menyit eszik egy 9-10 napos baba? Honnan tudom hogy elég a tejem, ha magátol abbahagya a szopizást akor eleget evett? Az hogy nem tudok lefejni tejet etetés után abbol amiböl evett baj, mert eddig mindig jött le 20-30 ml de már nem jön, mitöl van?

Félek hogy kevés lessz a tejem mert már nem tudok fejni szpi után,igy ha majd többet akarna enni hogy lessz elég neki?Szedek homeos bogyot és iszom a laktoherbet de eddig nem sokat segitettek,mennyi idö mire hat és meddig lehet szedni a homeos bogyot?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!

Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!
Szia! Az én kislányom 15 hetes. A kórházból négy nap után jöttünk ki. A kórházban még nem nagyon evett, mert császárral született és késõbb indult be nálam a tejelválasztás. Amikor hazahoztam béreltünk egy mérleget, amin mindig lemérem etetés elõtt. Az enyém 10 naposan olyan átlag nyolvanakat evett. ( volt hogy 50-et volt, hogy 110-et). Azt mondta a védõnõ, hogy egy ekkora babánál 60 a "normális". És mivel az enyém sokat evett hasfájós is volt. Mára már kinõtte. Ha magától abbahagyja a szopizást és úgy gondolod keveset evett, akkor tarts egy kis szünetet, böfiztesd meg és próbáld meg újra mellre rakni.Ha már nem fogadja el másodszorra sem a cicit akkor elég volt neki. Nem tudom, hogy van-e mérleged otthon, mert az sokat segít. A fejésrõl pedig annyit, hogy nekem sem nagyon ment, fõleg ha kiszopizta a javát. Én is szedem a homeos bogyókat meg a teát is iszom. Annyit tudok tanácsolni hogy próbáld meg magad éjszaka lefejni. Én nekem mindig akkor sikerült a legtöbb. A homeos bogyokat szerintem addig szedd amíg van tejed. Én is lefagyasztottam a tejet jobb idõkre. Sokan azt tartják, hogy mindig egy mellbõl szopiztasd a gyereket a maradékot meg fejd le. Mások viszont arra esküsznek, hogy mind a két mellbõl szopiztassa meg az anyuka a bébit. Az tény hogy minél többször teszed mellre annál jobban fokozódik a tejed. A homeos bogyokon meg a teán kívül igyál sok folyadékot, fõleg rostban dús leveket. Nekem pl a narancslé nagyon csúszottés ahogy megidtam elindult a tejem magától. Igyál meg néha egy pohár sört is ( legjobb a barna)az is nagyon beindítj a tejet.( nem lesz a bébinek semmi baja az alkoholtól, ettõl nem kell félni) És nekem a rántott levesek is megtették a hatásukat. Pl: tojásleves Remélem azért tudtam segíteni tymy
Szia A homeos bogyóval azért vigyázz. Most már tudom hogy valószinü nálam a tej mennyisége ettõl esett vissza. Ugyhogy már nem szedem. Csak sok folyadék, tojásleves, és próbálok pihenni.

10 hós kisfiamnak mivel ízesíthetek? Eddig bébikaját evett, mert az én főztömet nem ette meg. Kaphat már pár falatot a mi kajánkból? Ha pörit csinálok, és rakok bele pirosaranyat, attól lesz valami baja?

Fokhagymakrém, vegeta stb.??? Ezeket használom a mi kajcinkhoz. Baba is eheti? Vagy várjak vele 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Pont ma olvastam errõl egy angol cikket, abban az volt, hogy a baj az évekkel késõbb jelentkezik, ha túl korán kap valamit a baba, nem pedig azonnal, amikor megette az adott ételt. Ez persze nem arra vonatkozik, ha mértékkel teszel pl. vegetát az ételbe, hanem arra, ha ugyanazt az esetleges erõsen fûszerezett ételt kapja, amit a felnõttek. Szóval szerintem csak módjával.

Pont ma olvastam errõl egy angol cikket, abban az volt, hogy a baj az évekkel késõbb jelentkezik, ha túl korán kap valamit a baba, nem pedig azonnal, amikor megette az adott ételt. Ez persze nem arra vonatkozik, ha mértékkel teszel pl. vegetát az ételbe, hanem arra, ha ugyanazt az esetleges erõsen fûszerezett ételt kapja, amit a felnõttek. Szóval szerintem csak módjával.
Fokhagymával, petrezselyemmel(frissen vagy fagyasztottan), kaporral-jobbak a természetes dolgok mint a vegeta
Lányom is 10 hós és Õ már mindenbõl kap amit mi eszünk. Semmi baja nem lesz ha nem fõzõl túl fûszeresen.
10 hónapos az én kisfiam is és eszik kis pörköltet, húslevet(abba vegetea van). Fokhagyma krém helyett csak asima fokhagymát adtam neki. Baja nem lett soha:)

Akinek hasfájós volt a babája az elején később is érzékenyebb volt a baba hasa ha anya olyat evett ami puffasztó?

persze azokra gondolok akik szoptattak.

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ 4 hónap volt nagyon hasfájós,utána semmi ilyen probléma nincs.

Szia! Az elsõ 4 hónap volt nagyon hasfájós, utána semmi ilyen probléma nincs.
Lányom 7 hónapos koráig szenvedett mindentõl. Már azt hittem beteg. De kinõtte. Most 15 hónapos és bármit megeszik, gond nélkül! Jó evõ, és nem fáj a hasa semmitõl!
szia, nálunk is az elsõ négy hónap hasfájós, azóta semmi, 11hónapos koráig szopizott, de ehettem bármit módjával.

Ha a 11 hónapos babám már evett olyan ételt, amiben volt tej, és nem lett tőle baja, akkor az már biztos, hogy nem lesz allergiás a tejre?

Evett már vajas pogácsát (én készítettem), rántott levest. Egyik alkalommal sem lettek kiütései. Akkor megnyugodhatok, vagy lehetnek majd még gondok a tej bevezetésével? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Bizony, lehetnek! A tejallergia sem mindig derül ki azonnal, sõt, akár évek múlva is jelentkezhetnek a tünetek... Sokszor csak abban nyilvánul meg, hogy sokszor van légúti megbetegedése a gyereknek... a szülõk orvostól orvosig járnak, míg egyiknek eszébe jut, hogy az okot is kiderítse....

Bizony, lehetnek! A tejallergia sem mindig derül ki azonnal, sõt, akár évek múlva is jelentkezhetnek a tünetek... Sokszor csak abban nyilvánul meg, hogy sokszor van légúti megbetegedése a gyereknek... a szülõk orvostól orvosig járnak, míg egyiknek eszébe jut, hogy az okot is kiderítse....
A kérdező hozzászólása: Akkor mi a tuti recept, hogy ne legyen majd tejallergiás a gyerekem?
11 hónapos már ihat tejet is. Már nem ettõl lesz tejallergiás, de ha a családban nem volt gond akkor kicsi az esélye. Elvileg 1 évesen már ihat tejet, akkor szerintem az az 1 hónap már nem számit.
Az unokahúgomnak 4 évesen derült ki, anyuka pedig vitte-orvostól orvosig..nála is gyakoriak voltak a légúti megbetegedések.
Így van, késõbb is kiderülhet, akár még felnõtt korban is. Egyébként az, hogy vajat evett, meg kell különböztetni a tejet és a tejtermékeket.
Nincs tuti recept. Vagy ha van azt nekem is jó lenne tudni, mert két gyerekem tejallergiás, hátha a harmadik nem lesz az. De persze gondolom õ is az lesz. Nálunk nem kimondott kiütés volt a tünet, inkább ekcéma. Tejet egyik sem ivott, amikor kiderült. A fiam a sajtokat imádta, lánykám a joghurtokat. Õ jobban a kazeinre, és elvileg már valamennyi tejet fogaszthat. Egyszer majd csak kinõljük, ha nem akkor meg már megszoktuk, kb. csak az ovival vannak gondok, ahol elvileg figyelnek rá, gyakorlatban, meg tejfölt etetnek a lánykámmal. Persze én kenegetem éjjel, nem õk...

Ha bukik a baba szopi után az aszt jelenti hogy sokat evett? 18 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: A babáknak mindog kcsit többet kell enniük, mert nem érzik mikor laknak jól, ezután a felesleg visszajön. Ha túl sok jön az ne olyan jó, de 18 hetesen nem baj. figyel, hogy ne fogyjon nagyon .

A babáknak mindog kcsit többet kell enniük, mert nem érzik mikor laknak jól, ezután a felesleg visszajön. Ha túl sok jön az ne olyan jó, de 18 hetesen nem baj. figyel, hogy ne fogyjon nagyon .
Igen ilyenkor a felesleg jön ki. Ami tényleg fontos, hogy emellett gyarapodjon a súlya.
Szerintem csak azt jelenti, hogy még nem zár rendesen a gyomor záróizma...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!