Találatok a következő kifejezésre: Az h szoptatás (6 db)

Mennyire általános az, h. Szoptatás alatt lemegy a terhesség után megmaradt többletsúly (vagy legalábbis a nagy része)?

Elég sokat híztam kb.15 kg-ot eddig és ebben reménykedem.

Legjobb válasz: Szerintem egyénfuggo...Nekem még tobb feleslegem volt - 25kg, és amíg szoptattam (5 hónapig tudtam csak), híztam legalább 5 kg-t.. Szóval nálam nagyon nem mukodott, lehet, a kevés kivétel kozé tartozom. Egy ismerosom is 20kg korul hízott, 1 éves korig szoptatta mindkét kicsit, és már az elso hónapokban látványosan ment le rola a felesleg, pedig semmit nem csinált.

Szerintem egyénfuggo...Nekem még tobb feleslegem volt - 25kg, és amíg szoptattam (5 hónapig tudtam csak), híztam legalább 5 kg-t.. Szóval nálam nagyon nem mukodott, lehet, a kevés kivétel kozé tartozom. Egy ismerosom is 20kg korul hízott, 1 éves korig szoptatta mindkét kicsit, és már az elso hónapokban látványosan ment le rola a felesleg, pedig semmit nem csinált.
Hát ez tényleg egyén függõ!Én 9 kilót hiztam a terhesség alatt , mikor haza mentünk a kórházból már alig volt rajtam pár kiló felesleg, és végül 2 hét múlva lement a 9 kiló.Mindenki kérdezte hogy mit csináltam, hát semmit ugyanugy ettem még édességet is.Viszont a barátnõm hizott szoptatás alatt. Jó babázást majd és könnyû szülést kivánok.
14 kilót híztam terhesség alatt. Egy héttel a szülés után újra a régi súlyomban pompáztam. Szerintem ez adottság kérdése is, meg hát persze nem kell zabálni, lehet finoman tornázni is. Szerintem nem sok, amit híztál egyáltalán! Ez simán le fog menni a szüléssel, ne izgulj!
Én 60-nal estem teherbe, 71-gyel szültem, szülés után 61 voltam, most 59, babám fél éves. Egyik rokonomnak szopi alatt lement 20 kiló, másikra fölment 13 :S Szóval egyénfüggõ!
50 kilóról indultam, 72-vel mentem szülni, 68 voltam mikor kijöttem a kórházból, most 5 hetes a babám és 60 vagyok. Azt nem mondhatnám, hogy a szoptatástól mentek le a kilók, én is teszek érte. Nem fogyókúrázom, de kerülök minden felesleges nasit, üres kalóriát, cukros üdítõt. Nem lehet a szoptatástól csodát várni, de fogyókurázni sem szabad. Megvárom a hathetes kontrolt, és utána elkezdek mozogni is. Szerintem inkább egyén függõ, hogy ki mennyi idõ alatt fogy le. Hátha szerencsés leszel, én sajnos nem vagyok az. Ráadásul azt hittem, hogy majd szülés után elmúllik az édesség kívánásom, hát azóta csak fokozódott. Könnyû szülést, majd boldog babázást!
Szoptatás alatt nem kifejezetten javasolt a fogyókúra, mivel a szervezet elõször a tejedbõl vonja el azokat, ami neked nem jutott, és talán az után kezdesz el csak a súlyodból leadni. Ha sokáig szeretnéd szoptatni a babát, akkor ne fogyózz. Amúgy egyetértek az elõzõ válaszolókkal, miszerint, ha olyan az alkatod, akkor amúgy is le fog menni pár kiló szopizás alatt. Ha meg nem, akkor sajnos nem vagy szerencsés, de a babát ne büntesd ez miatt. Én 22 kg-t híztam a terhesség alatt, kb 16-al volt rajtam több, amikor elkezdtünk cicizni. 2 éves koráig szoptattam a gyerkõvöt, és így 5 kg maradt rajtam az eredetihez képest. Nem mondom, hogy bombázó vagyok, de nekem ez megérte!:)
Igen, ez teljesen egyenfuggo. En 60 kilo voltam terhesseg elott, 16-18 kg-t hiztam szulesig, a szules utan kozvetlenul nem ment le semmi, viszont 2 honap alatt visszafogytam 62-re es most is annyi vagyok, 7 es fel honapos a kisfiam. Meg azt a 2 kilot jo lenne leadni, de amig szoptatok, nem fogok fogyokurazni, majd esetleg utana. A lenyeg, hogy a regi nadragjaim tobbsegebe beleferek. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h. megosztottátok velem a tapasztalataitokat! Természetesen eszem ágában sincs szoptatás alatt fogyókúrázni ahogy most sem fogyóznék, h. még bent van a baba. Csak azt hallottam, h. szoptatás alatt (ezek szerint csak a szerencséseknek) szinte leolvadnak a kilók. Hát nem tudom...valahogy nem hiszem, h. én a szerencsések közé tartoznék ilyen téren. Na, mindegy majd idõvel csak sikerül azért valami hasonló "testet" összehozni mint amilyen még lánykoromban voltam :D. Csak ne lennék ilyen lusta disznó! ;o
17 kilót híztam a terhesség alatt, a szüléssel lement 8, viszont a szoptatással egyetlen kiló sem ment le, pedig 8 hónapig szoptattam.
Én 14 kg-t híztam, és 2 hónap alatt lement az egész. Persze én is hallottam olyat, aki még szoptatás alatt is hízott, de szerintem nem ez az általános. Nem is annyira a szoptatás miatt fogynak az anyukák szerintem hanem inkább a következõk miatt: Nekem a babám napközben állandóan fent volt és ordított az elsõ 6 hétben. Szülés után 3 napig volt segítségem, aztán egyedül maradtam vele. Még pisilni sem tudtam elmenni eleinte! Aztán már belenyugodtam, hogy leteszem, hadd bõgjön, nekem is élnem kell. Szóval alig ettem. Plusz azért ez elég nagy stressz szerintem. A gyerekorvos azt javasolta, hogy legyünk napi 2-3 órát levegõn. A babakocsiban meg csak akkor volt el, ha toltam. Szóval délelõtt 1, 5 óra séta, meg délután is. Szerintem ez is biztos segített, mert elõtte szinte sosem sétáltam. Néha-néha elmentem egy aerobic órára, de nem volt rendszeres egyáltalán. Szóval ha nem lesz ott veled 2 hónapig egy nagymama, aki mindent megcsinál helyetted, szerintem simán le lehet stresszelni a plusz kilókat.

Az h aki szoptatás mellett cigizik mennyit és mit árt a szegény babának?

Terhesség el?tt cigiztem, nem voltam rászokva hanem csak úgy néha-néha rágyújtottam. Mostmár szoptatok addig nem is gyújtanék rá.

Legjobb válasz: De rágyújtanál, különben nem tetted volna fel a kérdést. De inkább ne tedd, biztosan kísért, mert én is cigiztem terhességem elõtt, és én is szoptatok. Néha megkívánom a cigit, mióta megszültem, de nem gyújtok rá. A nikotin bejut a baba szervezetébe és õ is függõvé válhat! Egyik barátnõm cigizett, amikor szoptatott..a babája még 4 évesen is a cicit rángatta...függõ lett, szegény, ja és abeszédközpontja sem teljesen tiszta. Szóval ne tedd! Sok boldogságot a babához!

De rágyújtanál, különben nem tetted volna fel a kérdést. De inkább ne tedd, biztosan kísért, mert én is cigiztem terhességem elõtt, és én is szoptatok. Néha megkívánom a cigit, mióta megszültem, de nem gyújtok rá. A nikotin bejut a baba szervezetébe és õ is függõvé válhat! Egyik barátnõm cigizett, amikor szoptatott..a babája még 4 évesen is a cicit rángatta...függõ lett, szegény, ja és abeszédközpontja sem teljesen tiszta. Szóval ne tedd! Sok boldogságot a babához!
Miért kell bemagyarázni a kérdezõnek, hogy olyat tenne, amit nem is tenne? Én is cigiztem korábban, és szülés után eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne rágyújtani, mégse tettem. Mekkora kis rohadék vagyok, nem? Na kérlek, kedves kérdezõ! Régen (úgy 20-30) éve úgy tartották az orvosok, hogy szoptatás alatt lehet dohányozni keveset, de persze ez nincs így. A nikotin bele kerül a tejbe, egyrészt rossz íze lesz tõle, el se akarja majd fogadni a baba, másrészt ha mégis elfogadja, az káros neki, nem a füst miatt, hanem a nikotin miatt, ami mint tudjuk, mérgezõ. Egy kisbabának meg pláne. Szóval szoptatás mellett cigizni nem okés. Mondjuk volt egy ismerõsöm, õ elég érdekesen oldotta ezt meg, mert amikor már éjjel nem szopott a babája (nála ez elég hamar bekövetkezett, úgy két hónaposan), akkor a csaj esténként mindig elszívott egy szál cigit, fél óra múlva kifejte a tejét mindkét mellébõl, kiöntötte és lefeküdt aludni. Reggelre meg mindig annyi teje volt :) )) Mondjuk ez szerintem még eléggé elfogadható, csak én pl. ha este rágyújtok, és máskor nem lehet, azt nem nagyon bírtam volna, így inkább egyáltalán nem cigiztem szoptatás alatt.
Na ugye...te is eljátszottál a gondolattal! Elsõ válaszolónak igaza van!
Kedves második válaszoló! Az elfogyasztott étel, ital, cigi...½tejjé válása½ legalább két-három órás folyamat. Ne akard már kiönteni a finom, egészséges tejet! Jaaa, persze és beszéld rá a kérdezõt, hogy nyugodtan cigizzen! Persze, ne tegye, mert fejlõdési rendellenességeket okoz a baba szervezetébe jutott nikotin.
A kérdező hozzászólása: Szerintem többet nem is írok erre az oldalra kérdést mert k*rvára nem így és nem ezt kérdeztem.Teljesen kiforgatják az ember szavait és kiba*ottul elegem van belõle.Elnézést a csúnya szövegért , alapjába véve soha nem beszélek csúnyán de ez felháborít h még egy normális kérdést se tehet fel az ember!!!!!!?????? Miért??????
Teljesen igaza van a kérdezõnek!!Itt élik ki magukat a depressziós anyukák és nem válaszolnak normálisan a feltett kérdésekre, mindig csak a másik ember válaszát firtatják!Ha nem tudsz segíteni, akkor ne írj, hülyeségeket!!!!Sajnos én nem tudom mennyit árt vagy nem árt a babának én ezért nem is válaszolnék a kérdésedre, csak engem is dühít, hogy ezt csinálják!!!
Szia.A tejbe is bejut a nikotin és megváltoztatja az ízét.A baba vérkeringésébe is bejut ezáltal vérnyomásproblémákat okohat nála.Ha kibírod hogy ne gyújts rá akkor legyél erõs és tényleg ne gyúts rá.Ha esetleg elszívnál napi 1-2 szálat attól szerintem nem lesz baj.Szép babázást .
Még ilyen [email protected]! Mért élvezitek, hogy szegény kérdezõt kinyírjátok idegileg? Meg mi közötök van hozzá, hogy cigizek e vagy sem? Ha cigizik õ dolga. Különben meg olyan ökrök azok akik minden bajt a cigire fognak. Az tény hogy nem használ, de nem lehet mindent a cigire fogni!!! Kutatásokkal támasztották alá, hogy napi 10 szál cigi nem befolyásolja a terhesség kimenetelét és a magzat egészségét, sõt még az iskolai teljesítményét se. Egyébként vegyétek már észre, hogy ezekkel a bunkó kommentárokkal csak még jobban idegessé teszitek a kérdezõt és hót idegbetegen még nehezebb lesz szegénynek megállni, hogy ne gyújtson rá! Aki óvja minden káros behatástól a gyerekét az se jobb szülõ, azzal csak azt éri el, hogy ha a gyerek bekerül egy inger gazdag környezetbe akkor egybõl elkap minden nyavalyát. Ha vitatkozni akartok mennyetek el a Parlamentbe, de ez az oldal azért jött létre, hogy a válaszokkal segítsünk ha tudunk a kérdezõnek és nem azért, hogy kikészítsük egymást idegeit. Nekem ez a véleményem, nyugodtan le lehet pontozni!

Ujra teherbe estem, az elsonel egy remalom volt a szoptatas korul minden, annyira fajt h a baba erezte es leallt rola?

Az elsonel nagyon fajt mindig mar remegtem mikor ebredezett, pedig jol csinalta o is en is,voltunk tanacsadoba, de annyira fajt h o is csak kinlodott, es el is ment a tejem ami amugy sem volt sok! Most ujra terhes vok, mit tanacsoltok, mert ugyanazt erzem, mar nagyon erzekeny a mellbimbom,pedig csak 5 hetes vok,es igy volt a lanyommal is, szinte tudom h ugyanaz lesz. Mitudok tenni h ne legyen e nnyire erzekeny es h legyen tejem? Anno mindent kiprobaltlyen tejhozo dolgokat...

Legjobb válasz: 5 hetesen normális, hogy érzékeny a melled, ne aggódj! Egyrészt a melled már emlékszik, valószínûleg nem fog annyi ideig fájni. Érdemes a szülés kiírt idõpontja elõtt pár nappal elkezdened krémezni lanolinnal, hogy ne sebesedjen majd ki. Nagyon fontos, hogy már az elején jó tartásban kapja be a melled, de szerintem már ebben is gyakorlott vagy, és tuti, hogy rögtön emlékezni fogsz rá. Nekem 3 hónapig kín volt a szopi, égett a mellem, volt, hogyvérzett is - de elmúlt, ahogy ráedzõdött a bimbóudvarom. A lényeg, h ne félj, mert semmi biztosíték arra, hogy megint fájdalmas lesz, sõt...

5 hetesen normális, hogy érzékeny a melled, ne aggódj! Egyrészt a melled már emlékszik, valószínûleg nem fog annyi ideig fájni. Érdemes a szülés kiírt idõpontja elõtt pár nappal elkezdened krémezni lanolinnal, hogy ne sebesedjen majd ki. Nagyon fontos, hogy már az elején jó tartásban kapja be a melled, de szerintem már ebben is gyakorlott vagy, és tuti, hogy rögtön emlékezni fogsz rá. Nekem 3 hónapig kín volt a szopi, égett a mellem, volt, hogyvérzett is - de elmúlt, ahogy ráedzõdött a bimbóudvarom. A lényeg, h ne félj, mert semmi biztosíték arra, hogy megint fájdalmas lesz, sõt...
Szeresd önfeledten, szerencsére sose késõ!
A kérdező hozzászólása: Nahat....huuu koszonom, megprobalom megfogadni a tanacsodat, hatha sikerul ereznem vmit majd a baba irant.... Komoly valaszokat kernek mert szeretnem szoptatni, koszonom
Vannak krémek is. Amikor nekem kisebesedett teljesen, akkor azért nekem is összerándult a gyomrom, amikor ráharapott. Minden szoptatás után kentem. Olyan krémmel, amit nem kell lemosni. Nekem nagyon bevált.
A FIAMNÁL NEKEM IS SEBES VOLT A BIMBOM SAJNA ANYIRA FÁJT HOGY, 3 HÉTIG TUDTAM SZOPTATNI HIÁBA ERÕS VOLT A SZIVOKÁJA EGYZERÜEN ELAPADTT A TEJEM.MOST 2 DIK BABÁNÁL Ö KISLÁNY SEMI GOND NEM VOLT SE FÁJDALOM SE KINLODÁS MÉG MOST IS VAN TEJEM 23 HÓNAPOS ÉS SZOPIZIK.REMÉLJÜK NÁLAD IS IGY LESZ CSAK MOST A HORMONJAID VÁLTOZNAK AZÉRT ÉRZÉKENY ANYIRA A MELLED.
A kérdező hozzászólása: Koszonom ennek nagyon orulok most :)

Mennyi az esélye annak h teherbe essek szoptatás alatt? 4 hónapos a kislányom és a párommal nem védekeztünk 5 és 9 hetes korában.1x-1x. Az lehet h a szopi miatt + mutasson a teszt?

Legjobb válasz: 10 hetes korágig kb. 100%, hogy nem esel teherbe. (Kivétel lehet, ha addig visszaáll a ciklusod, bár a legtöbb esetben, ha ennyire nagyon korán jön is a ciklus, még nincs peteérés az elsõ vérzés elõtt.) A szopi miatt nem lesz pozitív a tesz (kivéve ha terhes vagy :o) Egyébként viszont könnyedén teherbe lehet esni, szóval ha nem szeretnétek még kistesót, akkor most már védekezni kell valahogyan...

10 hetes korágig kb. 100%, hogy nem esel teherbe. (Kivétel lehet, ha addig visszaáll a ciklusod, bár a legtöbb esetben, ha ennyire nagyon korán jön is a ciklus, még nincs peteérés az elsõ vérzés elõtt.) A szopi miatt nem lesz pozitív a tesz (kivéve ha terhes vagy :o) Egyébként viszont könnyedén teherbe lehet esni, szóval ha nem szeretnétek még kistesót, akkor most már védekezni kell valahogyan...
A teszt csak akkor lesz pozitív, ha van a vizeletedben HCG hormon. Ez a hormon azonban csak és kizárólag terhesség esetén termelõdik. Szoptatás alatt olyan simán teherbe eshetsz, mint a sicc. A szoptatás nem fogamzásgátlás. Amint van menszeszed, van peteérésed, azonnal meg is foganhat az a pete.
Én is szoptatás alatt estem teherbe!!! Ráadásul nekem negatívot mutatot a teszt... 14 hónap van a két pici között. Valószínûleg terhes vagy, mindenképpen menj el dokihoz!!! Remélem megtartod a babát! :)
Szerintem terhes vagy!A teszt csak a szopi miatt nem lesz pozitív.Én is szoptatok és jelenleg babát várok.Igaz az én fiam 17 hós, és már terveztük!Van olyan ismerõsöm, aki szoptatott nem menstruált még és terhes lett.Mert ugye a menszesz elõtt van peteérés!Menj el dokihoz!
Mi a fõiskolán tanultunk szülészet-nõgyógyászatot. Elhangzott elõadáson, hogy szülés után, a szoptatás ideje alatt menstruáció nincs ( egy ideig), viszont peteérés van. Vigyázni kell, mert bármikor teherbe eshesz újra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Nem vettem még tesztet csak érdeklödni akartam sztem nem vok terhes csak a párom aggodik am még nemjött meg ujra ezért kérdeztem h megtartanám-e?lehet igy is nagyon rossz helyzetbe vunk kicsinált minket ez a válság de nem lenne szivem el vetetni.remélem nem vok az.Egyébként pedig védekezünk mindig csak akkor nem volt gumink és mivel nem vagyunk fából igy megesett az eset
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.nem vagyok terhes vettem 1 tesztet ennek nagyon örülünk hisz igy nem kell gondolkodni h mit is csináljunk.Jó tudom h más szeretné ha terhes lehetne de minket tényleg nagyon gallyra tett ez a válság és bár szeretnénk majd 1 babát de 1 kicsit rendbe kéne jönni anyagilag.másrészt nem szeretnék 1 kicsit és 1 még kisebbet.

Mikor jön meg az első menstruácio szülés után? Tényleg van h csak a szoptatás befejeztével? Nem bánnám.

Legjobb válasz: Kislányom 4 hónapos, nekem még nem jött meg. http://www.lll.hu/node/12

Kislányom 4 hónapos, nekem még nem jött meg. http://www.lll.hu/node/12
Nekem 14hétre a szülés után jött.
az elsõ babámnál 4 hónapig fejtem és 10 hónapos volt mikor megjött elõször a második még mindig szopik és õ is 10 hónpos volt mikor elõszõr megjött
Szia! Elsõ babám 11 hónapig szopott, 10 hónapig nem volt mensim. A másodikkal mindjárt volt a 6. héten, pedig õ is szopik a mai napig is (21 hónapos). Orvosom azt mondta, hogy a nõk 60%-ának nem jön meg, amíg szoptat. Ha mégis megjön, akkor sem biztos, hogy rendszeres lesz.
Nekem 3 hónapos volt, mikor megjött, pedig kizárólag anyatejes volt 5 és fél hónapos koráig. Azóta megjön, de van, hogy 40-45 napra.
Én már a 6 hetes kontrollra sem tudtam visszamenni, mert szülés után 5 hét volt mire elmúlt és pont a hatodik hétre megjött. Azóta már volt még egy ciklus.Most várom a 3. de nem tudom, hogy mi lesz. Egyébként csak szoptatom a babámat, aki 2, 5 hónapos.

Azt javasolta a védőnő h minden szoptatás után fejjem ki a maradék tejet abból a mellemből amelyikből szoptattam. Miért? És meddig kell fejni? Mert végtelenségig tudnám mert mindig jön belőle...

Nem feszülnek a melleim mert leszívja a kicsi nagyon szoval nem azért mondta. A következ? szopásig mire ujra arra a mellre kerül a sor lesz elég tej benne a babának? Nekem csak az elején volt mellfeszülésem azota puhák a melleim de van tejem elég.

Legjobb válasz: a védõnõ azért tanácsolta ez, mert minnél jobban kifejed a melled,annál több tejed lesz.

a védõnõ azért tanácsolta ez, mert minnél jobban kifejed a melled, annál több tejed lesz.
Ha van elég tejed felesleges. Kislányom 4 hónapos, még sosem fejtem.
A fejés azért kellhet, hogy megelõzd a gyulladást és ha folyamatosan fejsz is akkor annál tovább lesz tejed. (kereslet-kínálat egyensúly).Így biztosítos azt is hogy a következõszoptatásra is megfelelõ mennyiségû tejed legyen.
Normális esetben nem kell fejni, hiszen folyamatosan termelõdik a tej. Én csak akkor fejtem, amikor túl sok volt, és nagyon feszült, akkor is csak egy picit, hogy kibírjam a köv. etetésig, illetve mikor úgy tûnt, hirtelen több tejcsi kell.
Ha benne marad, begyullathat és az elég kegyetlen tud lenni.
Azt azért tisztázzuk már, hogy a mellgyulladást általában a tejcsatorna-elzáródás okozza, amit kiválthat akár pont a fejés is. Ha nem feszül és van elég tej, felesleges fejni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!