Találatok a következő kifejezésre: Az gond hetesen ha a (52 db)

Az gond 26 hetesen ha a krtben kapálgatok, gazolgatok? Lehet baja a babának tőle? Kiicsit utána fájt a derekam.

Legjobb válasz: Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.

Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.
Ehhez én is csatlakozom. Semmi bajod nem lesz, mozgásnak is nagyon jó a gazolgatás. Azt meg úgyis tudod, hogy nem a 40 fokban mész ki, és ha fáradsz akkor leülsz!!! Jó kertészkedést, szép terhességet:)
Szia! Én 28 hetesen, már elég szép pocakkal ugyanezt csinálom. Szépen, kényelmesen, amikor gyomlálok, inkább térdelek, vagy ülök. Amilyen bolond tudok lenni a terhességem kezdete óta, idegnyugtatásra kitûnõ tevékenység:) , mozgásban tart és még a kert is rendben van tartva. Csak tudni kell, hol a határ. Pihenj közben egy kicsit, tarts szünetet és utána is! Jó munkát:) !
Arra még figyelj, hogy lehet a földben toxoplazma, ezért húzz valami vékony cérnakesztyût.
Szia! Én 37 hetesen is ezt csinálom.Ha lehet, ne hajolgass, inkább térdelj.A derekadra figyelj, mert nekem a 29 héten ugyanilyen tevékenység közben becsípõdött, három napig nem bírtam felkelni. A dokim meg gratulált hozzá. :) Minden jót!

Ha a 12 hetes UH-os papíromon az van, hogy a lepény a mellső falon, mélyen, tapad az nagy gond?

Legjobb válasz: Szia! Ha nem ér a méhszájadra, akkor nem gond. De ha rálóg, még akkor sem nagy a baj, mert feljebb mehet még:) Akkor van gond, ha nem vándorol feljebb, mert akkor nem szülhetsz hüvelyesen, kénytelenek császározni. (legalábbis én így tanultam) Boldog Babavárást! 35+2 hetes km

Szia! Ha nem ér a méhszájadra, akkor nem gond. De ha rálóg, még akkor sem nagy a baj, mert feljebb mehet még:) Akkor van gond, ha nem vándorol feljebb, mert akkor nem szülhetsz hüvelyesen, kénytelenek császározni. (legalábbis én így tanultam) Boldog Babavárást! 35+2 hetes km
Szia! Az, hogy elöl tapad, max. annyiban befolyásolhat, hogy késõbb érzed meg a babád mozgását. A mélyen tapadó placenta sem nagy baj, mert ahogy a méh növekszik, magával "húzhatja" a lepényt is. Arra kell figyelned -, de ezt a dokid is el fogja mondani -, hogy ha véletlenül elkezdenél vérezni, azonnal menj be a kórházba. Nekem a 32. hétre csúszott feljebb a lepény úgy, hogy nem zavarta a sima szülést. Ha mégsem menne feljebb -, de emiatt ne aggódj!!- akkor muszáj császározni, mert veszélyt jelenthet, ha a burok megrepedése után a lepény elzárja a kivezetõ utat.
Pár nap eltérés nem gond! Jó babavárást :)
Nem gond, ezt nem kell annyira pontosan csinálni. Én is 11+5 hetesen voltam.
Amikor voltam, azt mondták, hogy 11 hetestõl elfogadható, abból tudnak már értékelhetõt mondani (mármint, hogy UH-n 11 hetesnek mérik, nem a menszi szerint). Ha ennél kevesebb, visszahívnak.
Nem gond, nekem azt mondta a doki a 12. heti uh-ot, 11-13 hét között kell elvégezni, nekem a 13.-on volt.
Szia! Ha jól emlékszem, akkor nekem mind a 3x a 11. héten volt a "12. heti" uh. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv: 3 lányos, 11hkm


12 hetes terhességnél mekkora probléma az ha fáj a hasam közepe? Nem vérzek nincs barnázás csak néha fáj hátrahajló méhem van, ez gondot okoz majd a továbbiakban?

Legjobb válasz: Fáj a hasad közepe?Görcsöl vagy húzódik? Nekem is hátrahajló méhem van,de semmi gondot nem okozott egyik terhességemnél sem. 2 év 3 hónapos kiscsaj anyukája,és 27 hetes kismami

Fáj a hasad közepe?Görcsöl vagy húzódik? Nekem is hátrahajló méhem van, de semmi gondot nem okozott egyik terhességemnél sem. 2 év 3 hónapos kiscsaj anyukája, és 27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: olyan érzés mintha huzodna.elsö baba ezért nem tudom eldönteni hogy baj e vagy nem?doki azt mondta nincs baj a babával de nekem ez akkor is furi hogy ilyent érzek
Ne legyen fura, nekem is van ilyen, és már 24 hetes vagyok.Az elején pedig kifejezetetten görcsöltem, és sem a babának sem nekem nem volt semmi különösebb bajom.Egyszerûen ilyen típusok vagyunk, illetve a hátrahajló méh is közrejátszik.Nyugi :)
Nyugi, nekem az elsõ 3 és fél hónapban szinte folyamatos görcseim voltak (minden nap görcsöltem), de a doki azt mondta, hogy semmi gond nincs, de hogy megnyugodjak elküldött UH-ra is. Valószínû neked is el fognak múlni a görcsök.
Szia! Nekem enyhén hátrahajló a méhem, de ez semmi gondot nem okoz, inkább régebben jelentettek neki nagyobb jelentõséget ( akkor is inkább a teherbeesés nehézségével kötötték össze) - nekem a 14 héten volt 2-3 nap, amikor rettenetesen húzódott a méhem, ilyenkor emelkedik ki a kis medencébõl, nyúlnak a szalagok, ne aggódj!
szerintem nem a hátrahajlás miatt van, hanem egyszerûen nõ a méhed, húzódnak az izmok, szalagok. Én a második babámat várom, elsõnél is most is fáj a hasam alja, vagy oldalt, doki mondta, hogy ez teljesen normális, szóval ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a hozzászolásokat,

Ha a 6 hetes kontroll ideje eljött, de még mindig vérzek, gond az, ha csak később megyek a vizsgálatra?

Legjobb válasz: Az sem gáz, ha most mész. Orvos elõtt nem ciki. Én most még 7 hetesen is vérzek, de inkább lásson az orvos, és mondja meg, hogy most ez micsoda - mensi vagy esetleg valami, nehogy baj legyen. Ne aggódj, látnak õk elég vért... De amúgy van, aki késõbb megy és nem pont 6 hetesen.

Az sem gáz, ha most mész. Orvos elõtt nem ciki. Én most még 7 hetesen is vérzek, de inkább lásson az orvos, és mondja meg, hogy most ez micsoda - mensi vagy esetleg valami, nehogy baj legyen. Ne aggódj, látnak õk elég vért... De amúgy van, aki késõbb megy és nem pont 6 hetesen.
Nem gond, ha egy kicsit késõbb mész, én nyolc hét után mentem vissza, de a doki mondta, hogy nem baj. Azért ne húzd el túl sokáig a visszamenetelt.
Én is egy kicsit késõbb mentem vissza, nem volt semmi gond. Azt mindenki belátja, hogy egy hat hetes baba mellett nem könnyû megoldani az orvoshoz jutást.
Én is 8 hét után mentem, mert szintén véreztem még...nem volt gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

18. Hetes vagyok és még nem mozog a babám. Az apukája, ha a hasamon fekszik butyborékoló hangot hall, de én nem érzek semmit. Első baba. Ugye nincs vele semmi gond? Jövőhéten kell mennem uhra

Legjobb válasz: Nekem is a 18. hét után kezdett el mozogni :) Szerintem nincs semmi gond, ne aggódj, ha mégis annyira aggódnál, menj el UH-ra és nézesd meg. Kitartást!

Nekem is a 18. hét után kezdett el mozogni :) Szerintem nincs semmi gond, ne aggódj, ha mégis annyira aggódnál, menj el UH-ra és nézesd meg. Kitartást!
én is csak a 21-22 héten éreztem elõször meg a babámat nekem mellsõ fali volt a lepényem, állítólag lehet hogy ezért
21+3 hetes vagyok, nem mondanám h érzem a babámat.A köldök alatt 5-6cm-re néha mintha vmi lenne, de lehet bélmozgás is.Nagyon várom már én is.Nekem melsõ falon van a lepény.
Ugyan ezt csináltuk mi is, hallgattuk de én nem éreztem semmit vagy nem voltam biztos benne. Végül biztosra a 22. héten mozdult meg akkor már látszott is. Ne aggódj ha már megmozdult megkönnyebbülsz hogy ezt eddig is érezted.
Az én Picim igazán CSAK A 23.HÉT KÖRÜL kezdett el mozogni, vagyis én akkor éreztem egyértelmûen. Ez mindenkinél nagyon változó. Én is és Töpörtyû is makk egészségesek vagyunk, nincs ezzel semmi gond!
A lányom a 20 héten mozdult meg, utána meg sem állt! :) )
Ne aggódj, az elsõ baba általában csak 19-20 hetesen mozdul meg, akkor is csak egy apró rebbenést érzel. Eltelik majd néhány nap, mire rájössz, hogy ez már AZ, nem pedig csak a belek mozgása (elsõ terhességnél könnyû összekeverni). Szóval figyelj befelé, és várj, hamarosan felveszi veled a kapcsolatot... Boldog babavárást.
Ne aggodj, én az elsö babámat pont 20hetesen éreztem meg.Hamarosan érezni fogod te is.
Elsõ baba?Ha igen akkor ne aggódj, majd késöbb fogod érezni a mozgást.Van aki csak a 21 héten érzi elõször.A bugyborékoló hang a te beleidbõl és gyomrodból származik, nincs még annyi magzatvíz, hogy az bugyborékoljon, valamint a baba még nem "kavarja" a magzatvizet. 31 hetes km.
Igen így van a mellsõ fali lepény tompítja a mozgásokat. Nekem is mellsõ fali, de mostanra már nem tompít semmit:D :) Olyan erõseket rúg a fiam, hogy csak na és bizony néha már fáj is. 31 hetes km.

Már 36 hetes vagyok, a 32. héten voltam ultrahangon utoljára, de azon kívül, hogy a placenta rendes helyen és jól tapad, nem írták le, hogy milyen fokban érett. Nem gond ez? Vagy csak akkor írják rá, ha valamilyen fokban érett?

Holnap megyek Uh-ra, rákérdezzek?

Legjobb válasz: Erre nekem se mondtak semmit. De azt gondoltam, ha rossz lenne a helyzet, szólnának. De esetleg kérdezz rá. Üdv, 33 hetes km.

Erre nekem se mondtak semmit. De azt gondoltam, ha rossz lenne a helyzet, szólnának. De esetleg kérdezz rá. Üdv, 33 hetes km.
Szia! Akkor valószínûleg teljesen rendben van. Legközelebb, a 38. héten már nagy figyelmet szentelnek neki.
Elõzõ: Bocs, most láttam, hogy holnap is mész... szerintem akkor úgyis nézik, ebben a terhességi korban már fontos, hogy milyen állapotú.

Az gond, ha 7 hetes anyatejes lányomnak egyre kevesebb a széklete? Napok óta az eddigi 4-5 kakis pelus helyett most csak 2 van.

Legjobb válasz: Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1,5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)

Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1, 5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)
ha anyatejes akkor ez nem gond. a mi babánknak van hogy 3-4 naponta van csak 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Szépen kerekedik a drága, de holnap úgyis megyünk tanácsadásra, szóval kiderül:)
változo, nem gond

Mennyire gond az ha a babám pulzusa 130-140 között volt az első ctg vizsgálaton? 36 hetesen?

A doki szerint nincs gond bár láttam, hogy meglep?dik és kért,hogy figyeljek a magzatmozgásokra.

Legjobb válasz: A magzat pulzusa 120 es 150 kozott mozog.A tiednek teljesen normalis.Ne aggodj minden rendben.A magzatmozgasokat ilyenkor meg mar figyelni kell pulzustol fuggetlenul. Konnyu szulest neked!:) 38 hetes kismami

A magzat pulzusa 120 es 150 kozott mozog.A tiednek teljesen normalis.Ne aggodj minden rendben.A magzatmozgasokat ilyenkor meg mar figyelni kell pulzustol fuggetlenul. Konnyu szulest neked!:) 38 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ! Neked(nektek) milyen értéked volt a ctg vizsgálaton?
Én úgy tudom, hogy a 120-160 közötti érték a megfelelõ. A dokim pont a legutóbbi ctg-n említette, hogy a baba szívritmusa akkor megfelelõ, ha legalább 15 értéknyi különbség látszik a mért eredményen, vagyis a pulzusának "ugrálnia" kell. Egyébként szerintem a Tiéd jó, a megzatmozgást meg már mindenképp figyelned kell. Boldog babavárást! 37 hetes ikres kismama

Ha a 3 hetes babám óránként eszik, az nem gond?

Attól félek hogy kevés a tejem,ezért kéri ilyen gyakran.ma 3hetes majdnem 1kgot hízott,tehát fejlődik rendesen a kis gombóc:) Csak nem értem hogy miért van ez...

Legjobb válasz: Semmi gond nincs ezzel, enyém is ezt csinálta ilyen idõsen. Azért van ez, mert: - nagyon pic a gyomra, így kevés tejci fér bele - a tej könnyen emészthetõ táplálék, hamar kiürl a gyomorból - nemcsak az éhségét csillapítja, hanem a szomját is. - reflexét, szopizási igényét is így elégíti ki - a tej nyugtató hatású (is) Enyém még 2 és fél hónaposan is ezt csinálta, pedig napi fél liter többletem volt, amit lefejtem, és vitték a tejgyûjtõk. 3 hónaposan is csak 2,5 órára csökkent ez az idõ. Ne aggódj! A tej rengeteg mindenre "jó"! Ez így rendben van, mad idõvel csökken a gyakoriság...

Semmi gond nincs ezzel, enyém is ezt csinálta ilyen idõsen. Azért van ez, mert: - nagyon pic a gyomra, így kevés tejci fér bele - a tej könnyen emészthetõ táplálék, hamar kiürl a gyomorból - nemcsak az éhségét csillapítja, hanem a szomját is. - reflexét, szopizási igényét is így elégíti ki - a tej nyugtató hatású (is) Enyém még 2 és fél hónaposan is ezt csinálta, pedig napi fél liter többletem volt, amit lefejtem, és vitték a tejgyûjtõk. 3 hónaposan is csak 2, 5 órára csökkent ez az idõ. Ne aggódj! A tej rengeteg mindenre "jó"! Ez így rendben van, mad idõvel csökken a gyakoriság...
semmi gond..én annyiszor adtam neki, ahányszor kért..volt hogy 20 percenként is evett még 1, 5 hónaposan is. én elfelejtettem az órát meg a mérleget is..teljesen a lányom igénye szerint szoptatok..nagyon szépen gyarapszik. most volt 3 hónapos, ma mérték 7060 gramm ( 3840-el született )..úgyhogy szerintem nyugodtan csináld így!
4- es vagyok. Se az órát, se a mérleget ne figyeld, nyugodtan alkalmazkodj a babához.
Enyem 3 honapos es szinten orankent szopizik. Adj neki, amikor ker. Ezzel megalapozod a koztetek levo kapcsolatot es bizalmat epitessz benne, tudja, hogy rad szamithat. (persze megertelek, ez nonstop - nekem is :)
Ha egy kilót hízott, nem lehet kevés a tejed:) ! Pusztán arról van szó, hogy egy ilyen fiatal csecsemõnek nagyon pici még a gyomra, hamar emésztõdik az a kis anyatej, ami beléfér:) .
ez mind igaz lehet, amit elottem írtak..nálunk még a mellretétellel is gond lehetett, mert nem nagyon kortyolt, tej volt boven, folyt mindenfele, de a kicsi nem tudta kiszivni...szintén van egy nagyobb gyerkoc is, aki nagyon rosszul élte meg (és én is) az egész napos végtelen szopikat. kb 3 hetesen kezdte nekem a kicsi, 2 hétig kínlodtam, ezalatt a 2 hét alatt fogyott..végén oda jutottam, hogy lefejem így végre jollakattam a kicsit és van idom másra is. és szépen nodogel. ha továbbra is szépen "hízni" fog a baba, akkor valoszínuleg nem ez a gond, hanem valmi a korábban felsoroltak kozul.
3 hetesen van egy növekedési ugrás, ami errõl szól, semmi gond nincs ezzel :) ha ilyen szépen hízik akkor nem kell aggódnod. Ahogy nõ és egyre nagyobb lesz a gyomra, egyre kevesebb idõnként kell majd etetned.
Szia vagy a tejed kevés de amúgy nem feltétlen csak lehet, hogy elalszik cicizés közben és nem eszi meg azt a kellõ mennyiséget egyszerre amit kéne...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igazából csak azért okoz problémát mert van egy nagyobb 3, 5 évesem is aki nem nézi jó szemmel hogy a kistesó folyton rajtam lóg...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!