Találatok a következő kifejezésre: Az gond hetesen ha (62 db)

Az gond, ha 7 hetes anyatejes lányomnak egyre kevesebb a széklete? Napok óta az eddigi 4-5 kakis pelus helyett most csak 2 van.

Legjobb válasz: Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1,5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)

Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1, 5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)
ha anyatejes akkor ez nem gond. a mi babánknak van hogy 3-4 naponta van csak 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Szépen kerekedik a drága, de holnap úgyis megyünk tanácsadásra, szóval kiderül:)
változo, nem gond

Az gond 26 hetesen ha a krtben kapálgatok, gazolgatok? Lehet baja a babának tőle? Kiicsit utána fájt a derekam.

Legjobb válasz: Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.

Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.
Ehhez én is csatlakozom. Semmi bajod nem lesz, mozgásnak is nagyon jó a gazolgatás. Azt meg úgyis tudod, hogy nem a 40 fokban mész ki, és ha fáradsz akkor leülsz!!! Jó kertészkedést, szép terhességet:)
Szia! Én 28 hetesen, már elég szép pocakkal ugyanezt csinálom. Szépen, kényelmesen, amikor gyomlálok, inkább térdelek, vagy ülök. Amilyen bolond tudok lenni a terhességem kezdete óta, idegnyugtatásra kitûnõ tevékenység:) , mozgásban tart és még a kert is rendben van tartva. Csak tudni kell, hol a határ. Pihenj közben egy kicsit, tarts szünetet és utána is! Jó munkát:) !
Arra még figyelj, hogy lehet a földben toxoplazma, ezért húzz valami vékony cérnakesztyût.
Szia! Én 37 hetesen is ezt csinálom.Ha lehet, ne hajolgass, inkább térdelj.A derekadra figyelj, mert nekem a 29 héten ugyanilyen tevékenység közben becsípõdött, három napig nem bírtam felkelni. A dokim meg gratulált hozzá. :) Minden jót!

Lehet az gond, ha 10 hetes terhesen nincs rosszulletem?

24 eves vagyok es alig 1 hete derult ki, hogy babat varok.1.gyerek lesz. Nem volt hanyinger,hanyas de meg egy kis emelyges sem, az meg mar megtortent parszor, hogy 1honap mensi kimaradt mert sokat stresszeltem igy nem is gondoltam terhessegre,csak vartam aztan teszteltem, 2 teszt egyertelmuen pozitiv volt de doki meg nem latott-a munkam nem engedte de jovoheten megyek.Arra is gondoltam, hogy esetleg jelentheti azt a majdnem tunetmentessegem, hogy a baba elhalt...? Olvastam mar errol, hogy az elso3 honapban ez sajnos gyakran elofordul.

Legjobb válasz: Nekem sincs, 17 hetes vagyok, gratulalok :)

Nekem sincs, 17 hetes vagyok, gratulalok :)
Semmi gond, lehet, hogy szerencsés leszel, és megúszod rosszullétek nélkül. :) 2 gyerekem van, egyiknél sem voltam soha rosszul. Azaz a lányomnál a 12. hét körül egyszer émelyegtem a rántottaszagtól, de ez az 1 alkalom volt, a fiamnál pedig 1-2 hétig liftezett a gyomrom, ha kanyargós utakon autóztunk. Semmi más bajom nem volt.
Dehogy gond, hogy nem vagy rosszul. Inkább örülj neki! Meg persze a babának is, gratulálok! Én a másik véglet voltam. Az elsõ négy és fél hónapot gyakorlatilag végig hánytam. Semmi nem maradt meg bennem, fogytam egy csomót, már attól féltem, hogy a baba látja kárát. De szerencsére nem így történt! További kellemes babavárást :)
A kérdező hozzászólása: okes, akkor orulok magamnak/magunknak :)
10 hetes vagyok én is és semmi rosszullétem nincs! Ez a 2. terhességem és a lányommal se volt semmi gond! Nyugi, nem törvényszerû hogy mindenki rosszul van csak azért mert terhes! Sok rosszullét mellett is elhalhat a baba! Nem kell ezen aggódni!
Én ma töltöm a 11. hetet és nekem sincsenek rosszullétjeim. Nem mindenkinél jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: Meg egy kerdes: dohanyoztam mielott megtudtam, hogy babat varok, napi majdnem 1dobozzal. Persze leraktam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok de akkor mar ugy8hetes lehettem-egy netes kalkulatorral szamoltam ki, nem tudom mennyire megbizhato ez a modszer. Ezzel mennyire arthattam a babamnak??
Az elsi lanyommal en dohanyoztam amig meg nem tudtam, es en is 8 hetes voltam. Azonnal abbahagytam es szora sem gyujtottam ra, ennek mar 7 eve. Neki nem lett semmi baja, szep, egeszseges okos es cserfes.


36 hetes kismama vagyok. A terhességem alatt végig hajlamos voltam a gyulladásokra és gombára (előtte is, de jóval ritkábban). Most úgy érzem megint előjött, és azt hallotta, hogy ha szüléskor jön elő, megfertőzheti a babámat. Lehet ebből gond?

Szerdán találkozok az orvosommal,de van itthon cns kúpom,amit vég javasolt a terhesség alatt,h szedjek.

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.

Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.
Nem tudnád addig is felhívni a dokidat, hogy elhasználhatod-e a kúpot? Én azért a helyedben nem fognék otthoni barkácsoláshoz. Akkor sem, ha eddig végig ezt használtad gyulladásra, gombára. Nem tudhatjuk, hányadik hétig lehet pl. Beszélj az orvosoddal, vagy legalább a védõnõvel, ha az orvost nem éred el!
Ha szüléskor a baba találkozik a gombával, azaz kerül belõle a szájába, akkor szájpenésze lesz, ami könnyen kezelhetõ. Komolyabb baj nem lesz. De mindenképpen kezelni kell a fertõzést!
Ha csak gombád van, akkor nem lesz nagy gond, de ha más baktérium okozza a gyulladást, akkor gond lehet, ekkor császározni szoktak, de itthon nem, mert semmi másra nem vizsgálnak meg, csak a gomba, trichamonas és a streptococcusra, a többi vizsgálat fizetõs és drága és nem nézik meg, csak magánnál, ha kéred. (Más országban ez alap és ha van más fertõzés és a kismama nem szedhet olyan erõs antibiotikumot, akkor sajnos császár lesz belõle).
A canesten szülés elõtti hüvelyfertõtlenítésre alkalmas, szó szerint így van a betegtájékoztatójában. Használd ha szükséges, én az uccsó héten egy 3-as combit elhasználtam a biztonság kedvéért.
A Canesten csak és kizárólag gomba elleni készítmény, más kórokozókkal szemben hatástalan.
Széles spektrumú antibiotikum, gombás fertõzések és gyulladások kezelésére alkalmas. Ez megint csak a betegtájékoztatóból vett idézet.
Betegtájékoztató: Különbözõ gombák - általában Candida fajok - által okozott hüvelyfertõzés és hüvelygyulladás valamint a külsõ nemi szervek gyulladásos, fertõzéses gombás bõrbetegségeinek kezelésére alkalmas. A Canesten Kombi hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkezõ imidazol származék. Tehát csak a gombára érzékeny, egyébként köztudott, hogy a klotrimazol gomba elleni hatóanyag, más ellen nem jó. Ha csak klotrimazol van benne, hogy lenne más kórokozó ellen is hatásos.
Ja, és az antibiotikum nem jó gomba ellen, max. jól megszaporítja a szervezetben... És, ha antibiotikus lenne, akkor nem lehetne vény nélkül kapni.

Gond az, ha az 5 hetes babánk nem akar csak hason aludni?

A doktorn? és a véd?n? is azt tanácsolta, hogy fél éves koráig ne altassuk hason, de hanyatt fekve 1-1,5 óra múlva felkelti a pocakja. Hason meg alszik többet. Egyébként van légzésfigyel?nk.

Legjobb válasz: Ha van légzésfigyelõ, gondolom szegény ebben a hõségben nincs agyon öltöztetve akkor altasd hason. A fiam addig nem aludt hason, amíg maga nem fordult hasra, viszont az oldalán szeretett aludni.

Ha van légzésfigyelõ, gondolom szegény ebben a hõségben nincs agyon öltöztetve akkor altasd hason. A fiam addig nem aludt hason, amíg maga nem fordult hasra, viszont az oldalán szeretett aludni.
Kisfiam ujjszülött korátol hason aludt mert a hátán fekve bántotta a pocija mint nálatok.Most töltötte be szerdán az elsõ évét és semmi baja nem volt.Persze a légzésfigyelõ mindig müködött.Egyszer sem sipolt be.
Az ém babám mivel hasfájós volt, már az elejétõl kezdve hason aludt (hanyatt õ is felkelt). Most 6 hónapos és még mindig így alszik. Nekünk is van légzésfigyelõnk, semmi baja nem lett.
Az én lányom is 2 hetes korától hason alszik!Most hogy már úgy helyezkedik álmában is ahogy akar, maradt hason!7, 5 hós! Én azért altattam hason, mert ha a hátán aludt akkor annyira kalimpált a kis kezével hogy felkeltette saját magát! :) kb 30 perc után!
Ha van légzésfigyelõtök, akkor nyugodtan aludhat hason, fõleg ha neki így jó! Na az én lányom utált hason lenni, aludni még csak-csak, de mióta forgolódik, imád hason lenni, sõt már annyira forgolódik álmában is (a kiságyat bejárja), hogy hason is aludt már éjszaka, de azért a légzésfigyelõt bekapcsoltam! 6 hónapos a kislányom.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ha az első oltás még 8 hetesen sem fakadt ki, még csak be sem pirosodott, meg sem látszik, az gond?

Legjobb válasz: mi már 4 hónaposak vagyunk és nekünk meg sem látszik. az nem bajd, azt mondta a dokink, hogy majd 6 hónaposan ha addig nem változik, akkor majd kap egy újat (már magát az ellenanyagot) és ennek már nem kell kifakadni.

mi már 4 hónaposak vagyunk és nekünk meg sem látszik. az nem bajd, azt mondta a dokink, hogy majd 6 hónaposan ha addig nem változik, akkor majd kap egy újat (már magát az ellenanyagot) és ennek már nem kell kifakadni.
Szia! Az én kislányomnál még 16 hetesen egyáltalán nem látszott, hogy kapott volna oltást a karjába:) Aztán hirtelen, egyik napról a másikra bepirosodott. Kb. 6 hónapos korára fakadt ki, elõtte egy hónapig volt vörös és duzzadt. Szerintem nincs miért aggódnod:) )
Szia!Az én kisfiam is így járt nem látszott semmi ki se fakadt.megmutattam a gyerekorvosnak megnézte, megtapogatta és egy kis göböt érzett az oltás hellyén.Azt mondta, hogy kapott annyi védelmet a gyerek amennyi neki kell.Legközelebb mikor mentek oltásra mutasd meg az orvosnak és õ megmondja mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Szerdán megyünk következõ oltásra, majd megmutatom a dokinéninek.

8 hetes baba anyukája vagyok. Ma váltottunk tápszert, a kislányom ma 2* kapott az újból (Beba HA Start Aktív) és nagyon híg lett a széklete. Összefüggésben lehet ez az új tápszerrel, vagy más gond lehet?

Legjobb válasz: szerintem át kell állnia a szervezetnek az újfajta tápszerre. ha pár nap múlva is ilyen, nézesd meg dokival, hátha nem a táp az oka. vagy kipróbál egy újabb tápot.

szerintem át kell állnia a szervezetnek az újfajta tápszerre. ha pár nap múlva is ilyen, nézesd meg dokival, hátha nem a táp az oka. vagy kipróbál egy újabb tápot.

Az gond ha folyásom van 13 hetesek vagyunk? árthat a babának? Mit lehet rá használni, van valami gyógyszertárban kapható krém vagy ilyesmi?

nem barnás inkább sárgás fehéres folyásom van. zavar nagyon. mondtam a dokinak vett is kenetet, és azt mondta majd kezelni fogja. választ nem kaptam az eredményr?l. ha rossz lenne kaptam volna valami választ erre?

Legjobb válasz: Hát nagyon nem értem a dokidat? Mi az hogy majd kezelni fogja? Kicsit bõvebb felvilágosítást is adhatott volna. Egyébként nem tudom milyen folyásod van, tehát jobb ha megállapítja az orvos, de terhesség alatt természetes hogy bõvebb a hüvelyváladék.

Hát nagyon nem értem a dokidat? Mi az hogy majd kezelni fogja? Kicsit bõvebb felvilágosítást is adhatott volna. Egyébként nem tudom milyen folyásod van, tehát jobb ha megállapítja az orvos, de terhesség alatt természetes hogy bõvebb a hüvelyváladék.
Terhesség alatt végig normális a bõvebb folyás. Ezt a babával járó megváltozott körülmények okozhatják.Persze lehet betegség is. Én azt tudom javasolni jelentkezz inkább egy STD rendelésen, a nõgyógyász NEM TUD minden bacit kimutatni. (más szakma egyszerûen azért) Én ajánlatám a fõnökömet, Dr Várkonyi Viktóriát a Bõrklinika STD ambulanciáján. Én is kismama vagyok, már voltam nála hasonló paanszokkal, engem nagyon megnyugtatott. tel: 06208258868 itt idõpontot tudnak adni.
A terhesség alatt nekem is volt végig folyásom, pedig elõtte soha nem volt. A doki azt mondta, hogy ez ilyenkor normális, és a 20. hétig nem ad rá gyógyszert, mert addig tart a baba genetikai fejlõdése. Utána pedig Canestent, ha zavar a folyás. (Nekem nem fertõzés miatt volt.)De én inkább a 20. hét után is elviseltem, nehogy ártsak a babának, a végén Canestent sem vettem. Most már van egy gyönyörû, egészséges 2 hónapos babám. :)
Helló! Én 7 hetesen kaptam dokitól hüvelykúpot, Mikogal a neve és azóta panaszmentes vagyok. Egyébként, mikor a kenet eredmény meglett, akkor én postai úton kaptam egy levelet, hogy van egy kis gyulladásom, menjek vissza a dokihoz. Ha jó a keneteredmény, akkor nem tudom, hogy értesítenek-e.

Miért fektetnek be a kórházba 40+4 hetesen ha az orvos azt mondja nincs semmi gond és a méhszáj teljesen zárt?

Legjobb válasz: Nem akarnad mar megszulni azt a gyereket? Azert mert tulhordtad. Ez nem a legjobb a babanak sem! Baj is lehet a tulhordasbol ezert kell befekudnod hogy megfigyeljenek! En inkabb orulnek neki! A baratnom 5 nappal tulhordta a gyereket es agyverzessel szuletett.

Nem akarnad mar megszulni azt a gyereket? Azert mert tulhordtad. Ez nem a legjobb a babanak sem! Baj is lehet a tulhordasbol ezert kell befekudnod hogy megfigyeljenek! En inkabb orulnek neki! A baratnom 5 nappal tulhordta a gyereket es agyverzessel szuletett.
Akkor szoktak pl, ha messze laksz a kórháztól, ne kelljen minden nap beutazni NST-re.
Túl hordas miatt kell befekudnod! En 10nappal hordtam túl és ettõl függetlenül makk egészséges kislánynak adtam életet!
Mivel túlhordtad, fokozott megfigyelésre szorulsz. Nálunk ilyenkor már naponta legalább kétszer volt NST, naponta UH és vizsgálatok. Figyelik a méhlepény állapotát is.
39+5napon fektettek be, néztek szívhangot, nst-t, magzatvizet minden ok volt, két nap múlva megindították a szülét (toxémia miatt) szerencsére, mert akkor már meconiumos volt a magzatvíz!
nembaj, majd belejõn:D
Úgy érted, hogy nem fordul az oldalára? Mert azt csak késöbb kell tudnia, 4-5 hónaposan. A játékért se kell még nyúlnia. Ezeket olvasgasd: http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=3 http://www.szuloklapja.hu/baba/body/fejlodes_koveto.php?DATU..
Jaj, aranyos vagy :) ))) Az én babám 5 hónapos kora után kezdett játékok után nyúlkálni, addig csak és kizárólag az ujjait nézegette :D
Nincs lekésve semmirõl. Ne aggódj! Amúgy napról napra ügyesebbek és többet csinálnak, lehet holnap már nyúlni fog érte. Nem fejlõdnek egyformán a babák.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!