Találatok a következő kifejezésre: Az gond hetesen (176 db)

Az gond, hogy még nem éreztem soha csuklani a babám? 30 hetes vagyok

Utalhat valami problémára?Vagy nem mindenki babája csuklik?

Legjobb válasz: Szia! 34 hetes vagyok, de még én se éreztem. ( vagy nem tudtam, hogy azaz)

Szia! 34 hetes vagyok, de még én se éreztem. ( vagy nem tudtam, hogy azaz)
25 hetes és 5 napos vagyok, de egyszer nem éreztem még csuklani, vagy nem tudtam róla hogy csuklik éppen és azt hittem csak mocorog :-) Fogalmam sincs milyen az amikor csuklik :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam! Akkor várnom kell még rá pár hetet :)
33+5 naposan ereztem eloszor. Nyugi, van meg ido. A szakirodalom azt irja, h akkor erezheto, ha a tudeje mar fejlett. Ez kb. 34-35 ik het korul alakul ki nagy altalanossagban es a kislanyoknal hamarabb. Semmi ok a panikra! 35 hkm
Szia, nem, egyáltalán nem gond. Én csak a 35. héten kezdtem el érezni, épp az elsõ NST alatt, azt sem tudtam, mi az, a doki mondta, hogy ez bizony légzés-gyakorlat. Édesanyám pl. egyáltalán nem érzett ilyet, szóval nincs ok az aggodalomra.
En ma reggel koran ereztem eloszor. 29+3hkm vagyok
Nyugi én sem éreztem csuklani a babámat amikor még a pocakban volt.Ha kibújik annál többet fogod hallani csuklani ;) 8 hetes kislány anyukája.
Három gyerkõcöm van, a nagy és a kicsi sokat csuklott pocakban, középsõmnél egyszer sem éreztem- persze ez nem azt jelenti, hogy õ biztos nem csuklott, de szerintem csak éjjelente, az én alvásidõmben tehette. :) Én a harminckettedik hét után vettem észre mindkettejüknél a csuklást.
Nem biztos, hogy csuklik még. Majd fog. A csuklás általában akkor jön el, amikor a picik tüdeje már érett, gyakorolják a légzõmozgás.
Nem gond, még csak ezután fogod. Attól hogy nem érzed õ még csinálja. Ez olyan, hogy én sem hallottam a lányomat, aki holnap lesz 4 éves, kb 1 éves kora óta büfizni, pedig biztosan szokott. :)
A kérdező hozzászólása: Ma éreztem a gyomrom alatt 3-4 másodpercenként ilyen kis lüktetéseket, de nem tudom hogy az volt-e :D Majd figyelgetem

Lehet az gond, ha 10 hetes terhesen nincs rosszulletem?

24 eves vagyok es alig 1 hete derult ki, hogy babat varok.1.gyerek lesz. Nem volt hanyinger,hanyas de meg egy kis emelyges sem, az meg mar megtortent parszor, hogy 1honap mensi kimaradt mert sokat stresszeltem igy nem is gondoltam terhessegre,csak vartam aztan teszteltem, 2 teszt egyertelmuen pozitiv volt de doki meg nem latott-a munkam nem engedte de jovoheten megyek.Arra is gondoltam, hogy esetleg jelentheti azt a majdnem tunetmentessegem, hogy a baba elhalt...? Olvastam mar errol, hogy az elso3 honapban ez sajnos gyakran elofordul.

Legjobb válasz: Nekem sincs, 17 hetes vagyok, gratulalok :)

Nekem sincs, 17 hetes vagyok, gratulalok :)
Semmi gond, lehet, hogy szerencsés leszel, és megúszod rosszullétek nélkül. :) 2 gyerekem van, egyiknél sem voltam soha rosszul. Azaz a lányomnál a 12. hét körül egyszer émelyegtem a rántottaszagtól, de ez az 1 alkalom volt, a fiamnál pedig 1-2 hétig liftezett a gyomrom, ha kanyargós utakon autóztunk. Semmi más bajom nem volt.
Dehogy gond, hogy nem vagy rosszul. Inkább örülj neki! Meg persze a babának is, gratulálok! Én a másik véglet voltam. Az elsõ négy és fél hónapot gyakorlatilag végig hánytam. Semmi nem maradt meg bennem, fogytam egy csomót, már attól féltem, hogy a baba látja kárát. De szerencsére nem így történt! További kellemes babavárást :)
A kérdező hozzászólása: okes, akkor orulok magamnak/magunknak :)
10 hetes vagyok én is és semmi rosszullétem nincs! Ez a 2. terhességem és a lányommal se volt semmi gond! Nyugi, nem törvényszerû hogy mindenki rosszul van csak azért mert terhes! Sok rosszullét mellett is elhalhat a baba! Nem kell ezen aggódni!
Én ma töltöm a 11. hetet és nekem sincsenek rosszullétjeim. Nem mindenkinél jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: Meg egy kerdes: dohanyoztam mielott megtudtam, hogy babat varok, napi majdnem 1dobozzal. Persze leraktam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok de akkor mar ugy8hetes lehettem-egy netes kalkulatorral szamoltam ki, nem tudom mennyire megbizhato ez a modszer. Ezzel mennyire arthattam a babamnak??
Az elsi lanyommal en dohanyoztam amig meg nem tudtam, es en is 8 hetes voltam. Azonnal abbahagytam es szora sem gyujtottam ra, ennek mar 7 eve. Neki nem lett semmi baja, szep, egeszseges okos es cserfes.

Az gond, hogy 37 hetes vagyok és kezdek belázasodni? Most 37, 1 volt, de megy felfelé. Nem lehet baja a babának? Mit vegyek be? Nem indítja be a szülést a láz?

Tegnap este 9-t?l görcsölök, igaz most kicsit visszaállt.A torkom is teljesen odavan, nincs semmi er?m. De ami a lényeg a láz?

Legjobb válasz: Nem lesz gond, csillapítsd, ha 38 fölé megy, a szülés ettõl nem fog beindulni, ne félj! Amíg nem megy 38 fölé addig ne vegyél be gyógyszert. Jobbulást!

Nem lesz gond, csillapítsd, ha 38 fölé megy, a szülés ettõl nem fog beindulni, ne félj! Amíg nem megy 38 fölé addig ne vegyél be gyógyszert. Jobbulást!
Szia, Nekem azt mondta a doki, ha láz van, Algopyrint vegyek be, de én még 27 hetes vagyok szóval nem tudom hogy a vége felé sem okoz-e gondot. Én egészen biztos felhívnám a helyedben a nõgyógyászomat. Jobbulást és könnyû szülést :)
37.5-ig normális a hõd, e fölött 38-ig hõemelkedés, ami még nem ártalmas a magzatra. Algopyrint nyugodtan bevehetsz, ha 38 fölé megy a lázad. A szülést nem indítja be a láz, ha csak magától b nem indulna amúgy is. Egyébként a babád már érett, ha meg is születne, nagy valószínûséggel nem lenne vele semmi gond :) Jobbulást! A torkodra jó lehet a Homeogen9 homeós tabletta, mézes tea vagy (tudom, kicsit bizarr) mézben elkevert fokhagyma (természetes antibiotikum). Jobbulást!
Nekem is voltak megfázásos tüneteim, torokfájás, orrfújás, én nem vártam meg a lázat azonnal mentem a gyógyszertárba. Oscillo coccum azt hiszem így írják. Homeopátiás és tényleg hat, másnap semmi bajom nem volt pedig az egész család meg volt fázva és lázas volt.
a 37, 1 nem láz.csökkenteni is csak 37, 6-tól kell nekem úgy mondta a dokim.
37, 6-tól nem kell csökkenteni, az a legrosszabb, amit tehetsz. Azért emelkedik a hõmérséklet, mert a hõvel küzd a szervezeted a kórokozók ellen, ha ebbe a folyamatba mesterségesen beavatkozol, csak a saját védekezõképességedet csökkented. A láz 38 fok, és attól fölfelé, ezt azért kell már csillapítani, mert ha 38 fölé megy, az azt jelenti, hogy nem bírt a szervezet a kórokozóval, így ez már tünet. 37, 6-t ne csillapíts semmiképpen.


Az gond, ha 7 hetes anyatejes lányomnak egyre kevesebb a széklete? Napok óta az eddigi 4-5 kakis pelus helyett most csak 2 van.

Legjobb válasz: Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1,5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)

Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1, 5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)
ha anyatejes akkor ez nem gond. a mi babánknak van hogy 3-4 naponta van csak 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Szépen kerekedik a drága, de holnap úgyis megyünk tanácsadásra, szóval kiderül:)
változo, nem gond

Az gond 26 hetesen ha a krtben kapálgatok, gazolgatok? Lehet baja a babának tőle? Kiicsit utána fájt a derekam.

Legjobb válasz: Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.

Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.
Ehhez én is csatlakozom. Semmi bajod nem lesz, mozgásnak is nagyon jó a gazolgatás. Azt meg úgyis tudod, hogy nem a 40 fokban mész ki, és ha fáradsz akkor leülsz!!! Jó kertészkedést, szép terhességet:)
Szia! Én 28 hetesen, már elég szép pocakkal ugyanezt csinálom. Szépen, kényelmesen, amikor gyomlálok, inkább térdelek, vagy ülök. Amilyen bolond tudok lenni a terhességem kezdete óta, idegnyugtatásra kitûnõ tevékenység:) , mozgásban tart és még a kert is rendben van tartva. Csak tudni kell, hol a határ. Pihenj közben egy kicsit, tarts szünetet és utána is! Jó munkát:) !
Arra még figyelj, hogy lehet a földben toxoplazma, ezért húzz valami vékony cérnakesztyût.
Szia! Én 37 hetesen is ezt csinálom.Ha lehet, ne hajolgass, inkább térdelj.A derekadra figyelj, mert nekem a 29 héten ugyanilyen tevékenység közben becsípõdött, három napig nem bírtam felkelni. A dokim meg gratulált hozzá. :) Minden jót!

26 hetes ikerterhes vagyok! A "bal" babám kevesebbet mozog, mint a "jobb" oldali. Az gond? Nagyon kicsit féloldalas is a pocim, de nem vészes!

Legjobb válasz: nemgond! Az egyik babád valószínûleg a jobb oldali mindig dominánsabb lesz. Az egyéniségük pedig nem egyforma, pont úgy mintha külön lennél velük terhes. Ha féloldalas az azért van,mert ketten össze-vissza helyezkednek.Nem kell aggódj ez nem gond. Sok boldogságot hozzájuk!

nemgond! Az egyik babád valószínûleg a jobb oldali mindig dominánsabb lesz. Az egyéniségük pedig nem egyforma, pont úgy mintha külön lennél velük terhes. Ha féloldalas az azért van, mert ketten össze-vissza helyezkednek.Nem kell aggódj ez nem gond. Sok boldogságot hozzájuk!
Gratulálok !!!! 3 hónapos ikerbabáim vannak. Nekem a jobb babám mozgott folyamatosan, de volt, hogy annyira látványosan, hogy teljesen elhúzta az egész hasam jobb oldalra. És sokkal többet is csuklott.:-D. Most három hónaposak, aki jobbról feküdt, jobban igényli a foglalkoztatást, szinte folyton kézben van. Pedig Õ volt a kisebb ( 1 cm-rel, és 200 g-mal ) . Tehát nem gond, ne aggódj, én is csak azt néztem, hogy mindkettõ mozogjon és minden nap.

26 hetesen az gond h csak 3kg hiztam? A védőnő azt mondta h ez nem nmi sok. Pedig napi 4szer eszem, és jol. Vékony testalkatú vagyok. Aggodnom kéne?

Legjobb válasz: Ha rendesen eszel mindenfélét, vagyis nem figyelsz rá külön, hogy ezt most nem eszem meg, mert hízlal, akkor nem hinném, hogy kéne mitõl tartanod. Amíg nem kezd el nõni a kismama hasa, addig nem is nagyon kéne hízni, mert nincs miért, az a kis babóca a maga kis súlyával nem érzõdik meg. Ha így nézed, akkor néhány hét alatt híztál 3 kg-ot. Majd jön föl a többi kiló is ne aggódj. Én is vékony testalkatú vagyok, 49,6 kg-mal kezdtem, most 14 hetes vagyok, még semmit nem híztam, inkább néha lemegy fél kiló, de a védõnõm azt mondta, hogy max. 8-10 kilót szabad híznom.

Ha rendesen eszel mindenfélét, vagyis nem figyelsz rá külön, hogy ezt most nem eszem meg, mert hízlal, akkor nem hinném, hogy kéne mitõl tartanod. Amíg nem kezd el nõni a kismama hasa, addig nem is nagyon kéne hízni, mert nincs miért, az a kis babóca a maga kis súlyával nem érzõdik meg. Ha így nézed, akkor néhány hét alatt híztál 3 kg-ot. Majd jön föl a többi kiló is ne aggódj. Én is vékony testalkatú vagyok, 49, 6 kg-mal kezdtem, most 14 hetes vagyok, még semmit nem híztam, inkább néha lemegy fél kiló, de a védõnõm azt mondta, hogy max. 8-10 kilót szabad híznom.
Hu be jo nektek csajok, én 25 hetes vagyok és 7 kgt hiztam, az elsõ 4kgt a 3 hónapig szedtem fel és azóta még feljött 3.Igaz nem látszik rajtam és csak most kezdett el nõni a pocim. Nem is igazán értem h mitõl hizok mert napi 2szer eszem és ezek is egészseges ételek, na meg sok gyümölcsöt.
nem, és 29 hetesen 3, 5 kg-t:) )
En 17 hetes vagyok es masfel kilot hiztam.Szerintem most kezdessz el rohamosan hizni.
Én is 26 hetes vagyok, eddig 4 kg-ot híztam. tegnap voltam orvosnál, minden rendben, szépen fejlõdik a baba. Tessék örülni, szerencsés vagy! Bár majd most jönnek még a kilók, persze z mind lemegy szülés után!
Sziasztok! Én kissé kivagyok ettõl, amikor a védõnõk "megszabják", hogy mennyit "lehet" hízni! Mindenki más és más! Én is vékony testalkatú vagyok, eddig 6 kg-t híztam (20 hetes vagyok) és csak a hasamra megy, ami szépen növöget, olyan jó! Anyukám is vékony, õ velem anno alig hízott valamit, a tesómnál meg felment rá 20 kg!!! Nincs 2 egyforma terhesség. Engem szerencsére nem riogat a védõnõm, hogy túl sok vagy épp kevés, csak a legelején elmondta, hogy az átlag 10-12 kg-t hízik a végéig. Úgyhogy szrintem aggodalomra smmi okod, a kisbaba mindent elvesz és szépen fejlõdik, ez a lényeg!!!
szia ha vékony testalkatú vagy, nem baj ha nem hízol, lehet nem is tudsz.Én pl. nem tudok.34.hétben vagyok +6kg-val.Ez se valami sok.De legalább majd a fogyókúrával nem kell bajlódnunk:D A baba meg így is elveszi ami neki szükséges, az enyém kimondottan szépen nõvöget, már 2100gr.Szóval nem kicsi :S Ne izgulj, egyél annyit, amennyit, akkor amikor jól esik. És kitudja, lehet az utolsó hónapban duplzunk:D Boldog babavárást
javítás: És kitudja, lehet az utolsó hónapban duplázunk:D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!Aranyosak vagytok.jo babavárást!

33 hetesen már nem szedek vitamint az gond?

Az eddigi vérvételek nem volt csak max 2 csillagom az is nagyon minimális eltérésekkel. Viszont már 3 hete nem szedek csak C-vitamin és folsavat,és lett vagy 6 csillagom. Mondjuk most elkaptam valami bacit is odalenn,biztos ez is közrejátszik. Vegyek erre a pár hétre még vitamint vagy elég a c és folsav? 33+5hkm

Legjobb válasz: Folsav felesleges, és ha kiegyensülyozottan eszel, sok gyümölcs, zöldség, hüs stb.akkor nem kell vitamin. A folsavnak csak a terhesség elején van klinikai jelentósége a velócsõ zárodási elégtelenségek elkerülésében.

Folsav felesleges, és ha kiegyensülyozottan eszel, sok gyümölcs, zöldség, hüs stb.akkor nem kell vitamin. A folsavnak csak a terhesség elején van klinikai jelentósége a velócsõ zárodási elégtelenségek elkerülésében.
Én is 33 hetes és épp most döntöttem úgy, hogy nem veszek több kismamavitamint, ami még itt van beszedem 2 naponta, plusz szedek C és D vitamint, meg magnéziumot még egy kis ideig. Folsav szerintem is felesleges már ilyenkor.

Az egy hetes babám össze-vissza eszik, ez nem gond?

Néha nagyon gyakran kéri a cicit, van, hogy 1-2 óránként és néha meg 4 órát is alszik egy huzamban. Nem muszáj rendszert keresnem, ugye? Ez nem gond? Most nemrég megevett 60ml-t, és rá negyed órára kért még cicit, és akkor meg 20-at. (A védõnõ kérésére mérem a súlyát evés elõtt és után, mert kérdéses volt, hogy van-e elég tejem). Mit gondoltok, ez így rendben van? Nem gondolom, hogy erõszakolnám a 3 óránkénti szoptatást, de ezt hívják igény szerintinek? Hogy néha 15 perc néha 4 óra? Csak álljak mindig készenlétben? :$

Legjobb válasz: Egyhetes babának a cicizés még megnyugvás is Ne keress rendszert.Ha kéri,igényli add. Gondolomaz a 20 ml evés csak pár perc volt...nah erre mondom hogy megnyugvás.

Egyhetes babának a cicizés még megnyugvás is Ne keress rendszert.Ha kéri, igényli add. Gondolomaz a 20 ml evés csak pár perc volt...nah erre mondom hogy megnyugvás.
Szoptasd úgy, ahogy kéri. Ez az igény szerinti szoptatás lényege. Plusz sok baba hasfájásra is plusz enni kér. Lehet, hogy amikor újra kér, akkor maga sem tudja mi a baj, csak érzi, hogy valami kéne, ezért eszik újra. Az enyémek mindig ezt csinálták, bár nekik nagyon erõs hasfájásuk volt.
Így tökéletes! Kövesd továbbra is a babád jelzéseit! :)
Az enyém 2 hetes, ugyan ez van. Megeszik 120 g-t, 30 perc múlva visít, hogy anya méééég és 2 p alatt elalszik. Sok oka van: álmos, érezni szeretné a közelséged, hogy vele foglalkozz, szomjas, pocifájás stb. Igen, minden percben készen kell állnunk. Most ez a dolgunk. :)

6+1 hetes kismama vagyok. Megy a hasam, az gond?

Legjobb válasz: Szerinten nem. Nekem is ment a hasam! Sokat és sokáig, már a 38 hétben vagyok és most is elõfordul.. Ha iszol rostosat,akkor lehetséges attól van.

Szerinten nem. Nekem is ment a hasam! Sokat és sokáig, már a 38 hétben vagyok és most is elõfordul.. Ha iszol rostosat, akkor lehetséges attól van.
nekem mindig azt mondta a doki, "elsõ harmadban kell a legjobban vigyázni a görcsökkel, azt meg kell szüntetni" avagy a hasmenés maga nem árt ha pótolod a folyadékot és szedsz vitaminokat + terhes vitamint, de a hasi görcsökkel vigyázni kell mert egy vetélést is beindíthat, pihenj le és kispárna a hasadhoz ami melegít és enyhíti a görcsöket.
bolus astringenst bevehetsz, haskötõ. Fõtt rizs, fõtt tojás, reszelt répa, reszelt alma, ezeket is eheted. Meg fog szûnni, ne aggódj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!