Találatok a következő kifejezésre: Az gáz ha (2400 db)

Az gáz ha 13 évesen csókolóztam először? Nem korai?

Legjobb válasz: EZ A GÁZ: A gáz forma az anyag egy halmazállapota. Mint a folyadékok, a gázok is fluidumok: képesek áramlani és nem állnak ellent a deformációnak, habár van viszkozitásuk. A folyadékokkal ellentétben a gázok nem öltik fel az õket tartalmazó test formáját, hanem igyekszenek az általuk elfoglalt teret kitölteni. A gázokban meglévõ kinetikus energia a második legnagyobb a halmazállapotok között (a plazma után). Ezen magasabb kinetikus energiaszint miatt a gázok atomjai és molekulái visszapattannak az õket tároló anyag felületérõl, és egymásról. Ez a folyamat a kinetikus energia növelésével erõsödik. Elterjedt tévhit, hogy a gázok nyomását a gázmolekulák egymásnak ütközésével magyarázzák, de valójában csupán véletlenszerû sebességük elegendõ a nyomás értékének meghatározásához. A kölcsönös ütközések csupán a Maxwell-Boltzmann eloszlás megalapozásához voltak fontosak. A „gáz” szó valószínûleg egy flamand kémikustól ered, a káosz görög szó flamand kiejtését írta így le.

EZ A GÁZ: A gáz forma az anyag egy halmazállapota. Mint a folyadékok, a gázok is fluidumok: képesek áramlani és nem állnak ellent a deformációnak, habár van viszkozitásuk. A folyadékokkal ellentétben a gázok nem öltik fel az õket tartalmazó test formáját, hanem igyekszenek az általuk elfoglalt teret kitölteni. A gázokban meglévõ kinetikus energia a második legnagyobb a halmazállapotok között (a plazma után). Ezen magasabb kinetikus energiaszint miatt a gázok atomjai és molekulái visszapattannak az õket tároló anyag felületérõl, és egymásról. Ez a folyamat a kinetikus energia növelésével erõsödik. Elterjedt tévhit, hogy a gázok nyomását a gázmolekulák egymásnak ütközésével magyarázzák, de valójában csupán véletlenszerû sebességük elegendõ a nyomás értékének meghatározásához. A kölcsönös ütközések csupán a Maxwell-Boltzmann eloszlás megalapozásához voltak fontosak. A „gáz” szó valószínûleg egy flamand kémikustól ered, a káosz görög szó flamand kiejtését írta így le.
Egy csók még nem. De a többivel még várj!
szerintem nem gáz...bár ezt neked kell érezned
nem, nem gáz. Mindennek eljön az ideje..neked már eljött!! : én 15 éves létemre még nem csókolóztam.. :) De türelmesen várok..
Pont idõszerû.
A csók miatt ne aggódj a te korodban szokták kezdeni...:)
hmm nem gaz miert lenne gaz szerintem normalis dolog nah de ne menyunk bele tobbe marmint tobb mint csok 13 evesen :) ) :P...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)

Az gáz, ha már nem gerjedek a nőkre?

Mi lesz a következ? állomás? Akkorát csalódtam egy n?ben, hogy sajnos általa az összes n?r?l alkotott véleményem megváltozott. Tudom, ez igazságtalan dolog, de nem tehetek róla, hogy így érzek! És ezáltal max. csak 1-1 jó s.gg látványa jelent valamit. De ha belegondolok, hogy pl. a s.gg tulajdonosával beszélgetnem is kellene, kombinálna, irányítana, hisztizne, zsarolna... stb., inkább már csak az izgat fel, ha kihajthatom a gyíkból a mérget, és közben nem gondolok n?re, csak arra hogy milyen jó így, a kezemmel! 36f

Legjobb válasz: A gáz forma az anyag egy halmazállapota. Mint a folyadékok, a gázok is fluidumok: képesek áramlani és nem állnak ellent a deformációnak, habár van viszkozitásuk. A folyadékokkal ellentétben a gázok nem öltik fel az õket tartalmazó test formáját, hanem igyekszenek az általuk elfoglalt teret kitölteni. A gázokban meglévõ kinetikus energia a második legnagyobb a halmazállapotok között (a plazma után). Ezen magasabb kinetikus energiaszint miatt a gázok atomjai és molekulái visszapattannak az õket tároló anyag felületérõl, és egymásról. Ez a folyamat a kinetikus energia növelésével erõsödik. Elterjedt tévhit, hogy a gázok nyomását a gázmolekulák egymásnak ütközésével magyarázzák, de valójában csupán véletlenszerû sebességük elegendõ a nyomás értékének meghatározásához. A kölcsönös ütközések csupán a Maxwell-Boltzmann eloszlás megalapozásához voltak fontosak. A „gáz” szó valószínûleg egy flamand kémikustól ered, a káosz görög szó flamand kiejtését írta így le. Döntsd el te ez alapján.

A gáz forma az anyag egy halmazállapota. Mint a folyadékok, a gázok is fluidumok: képesek áramlani és nem állnak ellent a deformációnak, habár van viszkozitásuk. A folyadékokkal ellentétben a gázok nem öltik fel az õket tartalmazó test formáját, hanem igyekszenek az általuk elfoglalt teret kitölteni. A gázokban meglévõ kinetikus energia a második legnagyobb a halmazállapotok között (a plazma után). Ezen magasabb kinetikus energiaszint miatt a gázok atomjai és molekulái visszapattannak az õket tároló anyag felületérõl, és egymásról. Ez a folyamat a kinetikus energia növelésével erõsödik. Elterjedt tévhit, hogy a gázok nyomását a gázmolekulák egymásnak ütközésével magyarázzák, de valójában csupán véletlenszerû sebességük elegendõ a nyomás értékének meghatározásához. A kölcsönös ütközések csupán a Maxwell-Boltzmann eloszlás megalapozásához voltak fontosak. A „gáz” szó valószínûleg egy flamand kémikustól ered, a káosz görög szó flamand kiejtését írta így le. Döntsd el te ez alapján.
Mi lenne ha inkább keresnél egy normális nõt, aki nem hisztizik, nem zsarol, nem irányít, nem kombinál? Mert vannak ilyenek is, pl én, de még sokan mások rajtam kívûl... Talán most nem a seggforma kéne legyen az elsõdleges szempont hanem az, hogy normális legyen, olyan, akinek élvezhetõ, nem terhelõ a társasága. 24/N
Próbáld ki SP-re.
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék, a féreg b.ziktól hányok! Vagy egyszerû a megoldás? Qrva, aki a biológiai igény kielégítése után eltûnik oda, ahova való? A p.csába?
Hát ja. Nagy csalódás után az örömlány ideális megoldás. Én is velük gyógyítottam magam idõnként. Viszont ha vele is közlöd, hogy hová is való, akkor ne számíts, nagy élvezetekre:) .
A kérdező hozzászólása: Hát nagyapám... Nem szép kilátások... Bár nem érzek különösebb vonzalmat a kutyák iránt sem. Megyek, inkább markolok egyet, aztán alszok...

Az gáz, ha fiúként tele vagyok szeplőkkel?

A hátamon végig és a fejemen is.

Legjobb válasz: ha gáz lenne sem tudnál mit csinálni amúgy szerintem nem gáz és akkor sem lenne gáz ha lány lennél

ha gáz lenne sem tudnál mit csinálni amúgy szerintem nem gáz és akkor sem lenne gáz ha lány lennél
Nekem 2 ismerõsõm is van, aki szeplõs. Sztem sexy 17/L
Szeintem nem gáz, de nem is túl sexy. :) Olyan semleges. Nekem van most egy évfolyamtársam, aki annyira szeplõs, hogy a keze, a háta az arca a válla... mindene tiszta szeplõ, de senkit nem zavar. :) Még egyszer nem szóltak be neki, hogy csúnya lenne... :) Ráadásul a srácnak 1 éve van már barátnõje. :) Szóval ne félj, a szeplõk nem akadályozhatnak meg téged semmiben, azokkal is lehetsz helyes és akkor is letudod venni a csajokat a lábukról, ha szeplõs vagy. Amúgy elárulom, van egy csomó csaj, aki a szeplõket nagyon cukinak tartja... direkt kedveli õket.. ;) 15/L
nem szerintem is sexy _:D
Küldesz képet, legalább a hátadról? Anélkül nehéz megmondani, hogy tényleg nagyon sok vagy egyáltalán nem gáz.
szerintem is szexy :)
A kérdező hozzászólása: Barna a hajam :D
fogadjunk, hogy vörös a hajad:D
ÛSztem eléggé 15/L
Látom már elég régi téma de hátha olvassa valaki. Szerintem ne szégyelld a szeplõidet. Szerintem nagyon édes ha egy fiúnak vannak szeplõi. Szóval csak fel a fejjel. :)


Szerintetek az gáz ha egy srác egy builban megimert egy csajt, rá 1 hétre jártak, most vannak egy hete együtt és a srác le akar feküdni a csajjal?

Legjobb válasz: gáz-e? mért lenne gáz? akkor gáz, ha csak a másik miatt tennéd meg, nem azért, mert TE szeretnéd.

gáz-e? mért lenne gáz? akkor gáz, ha csak a másik miatt tennéd meg, nem azért, mert TE szeretnéd.
17-32 lenne a kicsit necces szerintem ... ugyanmár a mai világban már a 14-15 évesek is szexelnek... 17 az már akkor mi?
1 hét után? Kicsit gyanus, hogy a csávót nem épp az érzelem hajtja :D
Attól függ hány évesek, szüzek-e és satöbbi.
A kérdező hozzászólása: 17-17
Hááát... nem tudom. Mi is 1 hét után feküdtünk le egymással, de mi 24/L, 26/F. (azóta is együtt vagyunk). De 17-17...azért kicsit necces...
itt rólam van szó és a bnõmrõl és én vok 17 õ 18 :D de egy hónap és én is betõltöm a 18 at... am egyikünk sem szûz és tök jól kijövünk meg megértjük egymást azt nem mondom h szerelmesek vagyunk de több mint egyszerû vonzalom... és sztem egyátalán nem gáz mivel ha õ is akarja, (v is én úgy látom rajta) akkor mért ne feküdhetnénk le egymással?? ebben nincs semmi...

14~15 éves fiúk! Szerintetek az gáz, ha egy 14 éves lány rock és punk zenét hallgat?

Mármint nem az éppen menõ divatzenéket

Legjobb válasz: Az,a legnagyobb gáz! Legnagyobb gáz,hogy 14-15 éves divatfiúcskák gáznak írják a rockot!

Az, a legnagyobb gáz! Legnagyobb gáz, hogy 14-15 éves divatfiúcskák gáznak írják a rockot!
Igaz én is lány vagyok de egyáltalán nem gáz.Azt add aki vagy.Én is 14 vagyok és rock, punk, mötál zenét hallgatok.:3
Így jártál. Nem kellett volna szívózni. :-)
7-es vagyok, akit Te kis csírának nevezel, történetesen ezek mellé még punk is.
A kérdező hozzászólása: 6., és 11. az elõbbi vagyok :)
Én vok a 6-os ismét. Hülye ez a kérdés, mert ha a kérdezõ az a 14 éves lány aki azokat a zenéket szereti, akkor õt nem kellett volna lenyelni. :-) De ha a kérdezõ arról a 14 éves lányról kérdez aki azokat a zenéket szereti akkor õt le kellett volna nyelni és a hetest is és a többi kics csírát is aki ezt gáznak tartja. :-)
nem gáz. az egyik legundorítóbb dolognak tartom, ha valakit az ízlése alapján ítélnek el. (persze van kivétel.) jelen esetben zenei ízlés. komolyan. nem gáz, ne változz meg! :)
A gáz az lesz, ha a fiúk miatt majd mást fogsz hallgatni. Ne légy befolyásolható.
A kérdező hozzászólása: 6. én ugyanezt gondolom rólad. De sajnons nem így lett
6 os.. de a tiednek sem volt jobb dolga..látom. Pedig biztos volt valami értelmes a tv-ben, vagy netán áramszünet volt?
A legnagyobb gáz te lettél mert a nagy szerelem idején anyád nem nyelt le.
Szerintem mindenki azt hallgasson, amit szeret, ne szabjuk meg senkinek, mit szeressen és hallgasson.
Én 18 éves vagyok, de már vagy 12-13 éves korom óta inkább rockot hallgatok, és igaz hogy vannak akik "gáznak" tartják, de azok csak Onedirectiont és Justin Biebert hallgatnak meg ilyen hülyeségeket, hát ez a gáz :/ ... Ezekkel ne foglalkozz, mert az igazság az, hogy te NEM VAGY GÁZ! Azok a gázak akik ezt gondolják rólad! ;)
Én is lány vagyok, és hallgatok rockot is, amikor 14-15 voltam metált és punkot is nagyban hallgattam (most is szeretem, csak nem ordít rólam). Miért lenne gáz? Ha egy fiú gáznak tartana a zenei ízlésem miatt, azzal úgysem akarnék beszélni... Nincs olyan elvárásom fiúktól, hogy hallgassanak olyan zenét mint én, õ se várja el tõlem. Az egy picit zavar engem is, hogy divatként hordják a Ramones meg Guns 'n Roses cuccokat, de igazából nem tudhatod, hogy ki szereti, meg ki veszi fel azért, mert menõ. Én se nézek ki nagy rockernek a sok virágmintás cuccommal meg ilyenek, de ha megkérdeznek, kiderül. Nem bírom azt se, ha valaki csak azért, mert lányosabb vagy akármi nem is vehet fel egy bandáspólót, mert "biztos nem ismeri". Szóval légy büszke a zenei ízlésedre, akármi is az. :)
bár én lány vagyok, szerintem nem gáz. a kérdés, hogy miért lenne az?! én is 14 vagyok, rockot hallgatok, és büszke vagyok rá, hogy nem ilyen divatzenéket hallgatok. a fiúk keresik az ilyen lányokat. ;) bár én azt szeretném, hogy a rock ne legyen divatzene, és nagyon fel tud idegesíteni, mikor a p*csák divatból hordanak Guns n' Roses, Nirvana, meg Ramones pólót..azt sem tudják, mi az. Szóval légy te is kivétel, aki nem azért hallgat rockot, hogy bejöjjön a fiúknak, és légy rá büszke!
Rocker/metalhead/punk emböcként azt tudom nyilatkozni, hogy b.sszál mindenkire, aki a világ legjobb dolgának, a zenének kvintesszenciáját fikázza! :D

Szerintetek az gáz, ha Facebookon nincs 1000 ismerősöm, és nem rakok fel csak magamról 50 fényképet?

Már én érzem rosszul magam, hogy csak olyannak jelölök vissza, akit tényleg ismerek, meg akarom vele tartani a kapcsolatot.

Legjobb válasz: Gáz? Mért lenne gáz? A mostani facebookosok WC-n ülve is azt nyomják, szarás közben is új képet töltenek fel, de ez a gáz, nem az, hogy nincs 50 képed, 1000 ismerõsöd

Gáz? Mért lenne gáz? A mostani facebookosok WC-n ülve is azt nyomják, szarás közben is új képet töltenek fel, de ez a gáz, nem az, hogy nincs 50 képed, 1000 ismerõsöd
Elmondom én, hogy használom az FB-t:D Amikor suliba jártam volt 2FB-m az egyiken csak azok voltak fen akiket random bejelöltem +a suliból az ismik(tartani kellet velük a kapcsolatot a suli miatt)(kb. 100fõ). A másikon pedig a barátaim vannak(5 ember), és ennyi. Amikor vége lett a sulinak, akkor a sulis akkom töröltem, és így meg szabadultam a [email protected]ágaiktól is. Elég ha az igazi barátaidnak fenntartasz egy privát fb-t, és tudsz velük kommunikálni, minden más felesleges, és gáz.
Haha nekem 100 sincs. Sõt van néhány olyan ember akit jó elõre letiltottam, nehogy be tudjon jelölni mert nem vagyok kíváncsi rá egyáltalán :)
A kérdező hozzászólása: Igen, facebookozom. Mert van olyan ismerõs, akit itt érek el, és nem kell felhívnom meg sms-t írnom neki pl. Meg sokszor ha iskolával, munkával kapcsolatos információra van szükségem, azt innen tudom meg. Azért hasznos is tud lenni. Csak azt nem értem, fûnek-fának miért jelöljek vissza, hogy utána olvashassam a retardált dolgait: "esik az esõ", "ma rántott húst ettem" "valaki üzit" stb.
Az a gáz, ha gáznak érzed. G.
az a gáz, ha fészbukozol
Igen, húzz zacskót a fejedre, ne is lépj ki otthonról és mondj el legalább három miatyánkot.
A kérdező hozzászólása: 6-os válaszoló! Ez nem is olyan rossz ötlet! Igazából úgy értettem, hogy jogosan néznek-e bunkónak, ha olyannak nem igazolok vissza, akik ilyen alapon jelölnek, hogy például 3 éve járt a szomszédom unokatesójával..
És az enyém nem jó? 7-es vagyok. Most megsértõdtem. :)
Nem lenne semmi baj a facebookkal, ha úgy használná mindenki, ahogy kell. De ha egy jelképes összeget fizetni kellene minden megosztásért, meg hozzászólásért, az is már sokat javítana a helyzeten.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj! Természetesen a Te válaszod is kielégítõ volt :D Azt mondjuk nem mondom, hogy kipróbálom...

Az gáz, ha annyira kiábrándultam a mai lányokból, hogy már ismerkedni sincs kedvem, mert csak csalódtam mindben és idegesítenek meg utálatosak jellemre és nem hiszem, hogy van még szabad, rendes, normális és vonzó lány ebben az országban?

Legjobb válasz: miért lenne gáz? felejtsétek már el ezt a szót, jobb lesz mindenkinek:D mi ez az állandó megfelelni vágyás? semmi se gáz...események vannak és ennyi a történet, szóval nem gáz.

miért lenne gáz? felejtsétek már el ezt a szót, jobb lesz mindenkinek:D mi ez az állandó megfelelni vágyás? semmi se gáz...események vannak és ennyi a történet, szóval nem gáz.
Nem csodálom, hogy elment tõlük a kedved, fõleg, ha a 12-18 éves korosztályt nézzük. Majdnem mind [email protected] Fiatal plázabiccsek. 22/L
Elõször magadon kell változtatnod. Ezt a hozzáállást felejtsd el, ennél taszítóbb nincs. Kettõ kezdj el sportolni, jobban fogsz, kinézni, és önbizalmad is lesz. A világ ilyen, vagy megmozdulsz vagy egyedül maradsz.
kezdj fogyókúrázni, csinálj valamit a pattanásaiddal, és csináltass rendes frizurát. utána biztos jobban fog menni az ismerkedés.. nem kell csak azért a lánytársadalmat lenézni, mert te egy kis suttyó vagy.
nem gáz
Drek, vannak, akik az "ingyenribikre" vadásznak, szóval azok is jók még valamire, vagy inkább valakire XD
Mi van, barátom, savanyú a szõlõ?
Kezd el sorban lelõni meg elásni mindet... :D Legalább elfogynak az ingyenribik... :D De azért vannak még normális nõk itt ott. :) 24/F
23:10. Én is lány vagyok, és teljesen egyetértek.:D Megértem a kérdést, nem gáz, de azért van néhány csaj, aki tök jó arc, értelmes, jól gondolkozik a világról. Még bármi megtörténhet. Sok sikert :)
Nem gáz:)
Egyetértek a kérdezõvel, tényleg romlottak ezek sajnos, ha rendes lányt akarsz vagy elszeded a pasijától vagy rohadt gazdagnak, jóképûenk születsz.
Rossz helyen nyúlkálsz. Vagy valamit rosszul csinálsz, mindenesetre ne általánosítgass. :) )
csak ne általánosíts, vannak még rendes, normális lányok
Hehe, nem para... Ismerkedni nekem sincs kedvem, bár igaz, nekem csak azért, mert lusta vagyok rá... A lányokkal sztem semmi baj sincsen, egy csomó jó csaj van, aki szabad , ha egy kicsit megerõltetnéd magad biztos találnál hozzád valót. Nekem is aktivizálnom kéne magam, de egyenlõre még lusta vagyok csajozással foglalkozni, van jobb dolgom is.;))
22:59-nek van igaza. Én is kiábrándultam a lányokból, ezek az öntelt libák semmit nem értékelnek a pénzen és a fekete BMW-n kívül. Ha nem vagy tömve lóvéval , és nincs verdád, le se szarnak. 22:33-nak és 22:43-nak gerincbõl ment a mínusz.

Szerintetek az gáz ha lány létemre focizok?

Nagyon megtetszett már kiskorom óta a foci.Tesómmal és annak barátjával is mindig fociztam 4 éves koromtól.A TV-ben is egyre többet néztem.És most már nagyon profi vagyok benne.

Legjobb válasz: Nem gáz. Sokkal inkább az, hogy másokhoz akarod viszonyítani a hobbid "menõségét". Ha szerinted gáz akkor az de ha nem akkor ne foglalkozz azzal aki esetleg beszól, hanem élvezd tovább a hobbid. Tudom 11 évesen még sokat számít mások véleménye, sõt sokaknál késõbb is de ne felejtsd el: ha valamit élvezel, szeretsz és nem okozol vele másnak szenvedést/törvénytelenséget akkor ne foglalkozz másokkal mert mindig lesz aki valamiért beszól, nem tetszik neki amit csinálsz.

Nem gáz. Sokkal inkább az, hogy másokhoz akarod viszonyítani a hobbid "menõségét". Ha szerinted gáz akkor az de ha nem akkor ne foglalkozz azzal aki esetleg beszól, hanem élvezd tovább a hobbid. Tudom 11 évesen még sokat számít mások véleménye, sõt sokaknál késõbb is de ne felejtsd el: ha valamit élvezel, szeretsz és nem okozol vele másnak szenvedést/törvénytelenséget akkor ne foglalkozz másokkal mert mindig lesz aki valamiért beszól, nem tetszik neki amit csinálsz.
Dehogy gáz, sõt nagyon is jó dolog nõknek is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek!! :) Tudom, de Én már (nem fociztam, hanem dobáltam) kiskorom óta labdázok..Kb 3 éves korom óta
Én ugyan elfogult vagyok, de szerintem a világon a legjobb dolog egy focista lány :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Szerintem is jó dolog..Miért ne lenne!? Hát sport, nem igaz?? :)
Én is nagyon szeretem a focit, meg szoktam is játszani.:) ) Dehogy gáz.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Szerintetek az "gáz" ha 12 évesen you tube-ra töltenék fel videókat hogy hogyan és miként kel gondoskodni a tengerimalacokról?

Legjobb válasz: Nem gáz, ha személyiséged sem gáz. Ha laza vagy és ez átjön, akkor csináld nyugodtan. De ha még mutálsz, esetlen vagy, stb... akkor ne, csak ha bírod a kritikát. :)

Nem gáz, ha személyiséged sem gáz. Ha laza vagy és ez átjön, akkor csináld nyugodtan. De ha még mutálsz, esetlen vagy, stb... akkor ne, csak ha bírod a kritikát. :)
#1+1-Bár én személy szerint inkább olvasnék oktatóanyagot, mint hallgatnék. Tisztában vagy vele, hogy elõre meg kell írnod majd a szövegkönyvet, vagy legalább vázlatot, vagy fél órás szarok jönnek ki, amiket az elsõ fél perc után bezár az ember?
Egyetértek az elõzõekkel. Nem gáz egyáltalán, ha korrektül, felkészülve csinálod, és nem "ööö...ööö"-zöl a videóban. Illetve, tényleg, ha laza vagy és nem merev, mint itt ez: https://www.youtube.com/watch?v=EmMo7aTxInc Tehát ez legyen elrettentõ példa! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenki :D Hát ez a videó :3
Nyugodtan, ha szeretnél, de ha megfogadod a tanácsomat, az arcodat és a nevedet ne szerepeltesd a videódban. Nehogy néhány év múlva ciki legyen :)
Szerintem is nyugodtan rakhatsz föl videót de a neved télleg ne legyen ott. és csak add önmagad :)

Szerintetek az gáz, ha egy férfi megy táppénzre a gyerekkel? Ha a ti férfi munkatársatok tenné, papucsnak gondolnátok?

Mit gondolnátok a feleségéről? Rossz anyának tartanátok?

Legjobb válasz: Ekkora hülyeséget! Németországban élek, itt a világ legtermészetesebb dolga, hogy az apa IS van gyeden is a gyerekkel, táppénzre pedig igény és lehetõség szerint mennek, felváltva (nem mindig teheti meg az anya sem és az apa sem hogy elmegy, meg kell beszélni!). A gyereket ketten csinálták, kettõjüknek kell felnevelni, kettejüknek kell szeretni és gondoskodni róla. Miért lenne gáz az, hogy a férfi van otthon a beteg gyerekkel? Az a gyomorforgató, ha valaki egy gyerekérõl gondoskodó apát gáznak, papucsnak gondol...

Ekkora hülyeséget! Németországban élek, itt a világ legtermészetesebb dolga, hogy az apa IS van gyeden is a gyerekkel, táppénzre pedig igény és lehetõség szerint mennek, felváltva (nem mindig teheti meg az anya sem és az apa sem hogy elmegy, meg kell beszélni!). A gyereket ketten csinálták, kettõjüknek kell felnevelni, kettejüknek kell szeretni és gondoskodni róla. Miért lenne gáz az, hogy a férfi van otthon a beteg gyerekkel? Az a gyomorforgató, ha valaki egy gyerekérõl gondoskodó apát gáznak, papucsnak gondol...
Nem, miért lenne gáz? Nekem értelmes, okos fõnököm is ment táppénzre a gyerekkel, de attól még a feleségét sem nézte le senki. Szerintem nincs ezzel semmi gond!
szerintem nem gaz, én is ismerek apukakat akik otthon maradtak, mert úgy tudtak megoldani. a rossz anyaság az nem itt kezdödik, nem kell túlbonyolitani.
Dehogy gondolnám papucsnak és az anyát sem tartanám rossznak - csak akkor, ha az anya minden adandó alkalommal lepasszolja a gyereket, mert nem akar törõdni vele.
Nem az anyát tartanám rossznak, hanem a fõnökét. Hidd el, nem mindenki teheti meg, hogy csak az egyik fél maradjon otthon a gyerekkel ha beteg, sokszor felváltva vállalják. De van olyan is, hogy egyikük sem tud, és marad a nagymama vagy babysitter. És attól, hogy az apa részt vesz a gyereknevelésben, nem papucs lesz, hanem igazi felelõsségteljes férfi az én szememben, a férjem is így gondolkodik, másképpen hozzá sem mentem volna.
Én nõ vagyok. Számomra fontos a tipikus anya szerep, de ha anyagiak , vagy bármi más miatt úgy alakulna, hogy a páromnak kellene itthon maradnia a gyerekünkkel, akkor úgy fogjuk csinálni. Nem érzem ezt gáznak, ha kolléga maradna otthon a kisbabájukkal, azt sem. Biztos okuk van erre, ki vagyok én, hogy elítéljem?
Szerintem ez a pár egyéni döntése, senkinek nincs joga beleszólni. Mi is költségvetettünk egyet, amikor felmerült ez a kérdés, de maradok itthon a babával, szerencsére mindenkinek jobb, családnak is, ha én maradok itthon és nem a férjem. Nagyon úgy érzem, hogy itthon a helyem, de ha a megélhetésünk múlna rajta, vagy más lelkületû ember lennék, biztos, hogy természetes lenne fordítva is. Egy apa meg szerintem soha nem kell, hogy szégyenkezzen azért, mert apa, és a gyerekéért mindent megtesz. Nem kevesebb attól, hogy õ van otthon.
Nálunk egyszer ment a férjem táppénzre, lányom bárányhimlõs volt, a kórházban, ahol dolgozom, ott meg salmonella-fertõzés máglyarakástól, és kidõlt több kolléganõm. Muszáj volt dolgoznom :) De nem okozott gondot. Inkább az volt a baj, hogy állandóan hívtak, ez hol van, most mit csináljon :)
Azért ez több mindentõl függ. Aki papucs, azon általában már hamarabb látszik, mivelhogy egy helyen dolgozunk. Lehetséges, hogy anyagilag így éri meg nekik jobban. Nyilván megbeszélték, és ami a két félnek megfelelõ, azzal én mint kívülálló, mit kezdjek? Nem gondolnék semmit, azon túl, hogy rendhagyó a dolog.
Dehogy gondolnám. És a feleséget sem. Hol van ez elõírva, hogy csak anya mehet táppénzre ha beteg a gyerek?
Nem. Ez szerintem tök jó dolog és fejlett intelligenciára utal.
Nálunk én fogok a gyerekkel itthon maradni táppénzen azon egyszerû okból hogy a férjemet egybõl kirúgnák ha csak meg merné említeni hogy táppénzre menne. Pedig jobb lenne ha õ mehetne, mert én keresek többet. Sõt szívesen is maradna, szeret a gyerekkel foglalkozni, GYES-re is simán eljönne ha utána visszavennék.
Én magamról nem tudnám elképzelni, illetve egy kicsit zavarna a dolog, mert nekem természetesebb, ha a nõ marad otthon, de! ha más lehetõség nem lenne és pl. a férjem éppen munkanélküli, nekem meg van munkám, egyértelmûen a párom maradna otthon és nem csinálnék belõle ügyet. Amúgy éltem Finnországban pár évig, ott bevett szokás volt, hogy a férfiak mennek gyesre, õk végzik a házi munkát.
Dehogy, sot jo is ha neha apuka is kiveszi a reszet
szerintem teljesen normális dolog. egyelõre még nincs gyerekünk, de ha lesz, szerintem a párom vállalni fogja amikor épp nincs nagy hajtás a munkahelyén. õ tud home officeban dolgozni, én nem, tehát logikus lenne, h itthon legyen alkalmanként a picurral. van egy kolléganõm, aki vagy saját maga, vagy a gyereke miatt van táppénzen havonta többször, pedig a nyugdíjas nagymama, vagy az apuka is otthon lehetne gyerekkel. persze sírni azt tud, mikor a fizuja emiatt kevesebb.
Egy gyereknek kettõ azaz kettõ ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel bíró szülõje van. Nem értem miért baj az, ha egy apa mindent ugyanúgy vállal a gyerek mellett, mint az anya. Semmi gáz nincs abban, ha az apa is táppénzre megy, ha arra van szükség. Ennek kellene a természetesnek lenni.
Én azt nem értem, hogy mit érdekel az bárkit, hogy a munkatársai papucsnak tartják-e vagy sem, vagy rossz anyának gondolják-e az anyukát? Ki nem [email protected] le, mit gondolnak? Ami a párnak megfelel, azon a módon kell intézni a dolgokat.
Ez egyáltalán nem gáz, neki is ugyanúgy a gyereke. Amúgy nálunk is mostanában a párom szokott itthon maradni (ha nagy ritkán kell), mert én a kötelezõ gyakorlatomat töltöm, adott óraszámot kell dolgoznom adott határidõig, szóval ha itthon kéne lennem egy hetet, akkor nem végeznék idõre, és buknám az egész félévemet.
Te kerdezted meg, hogy hazahivd e apukat, mert beteg a kisgyerek? Semmi ertelme szerintem ilyeneken agyalni... mindenki ugy intezi el ahogy tudja, a papucssag nem ettol fugg, ugyanugy ahogy a rossza anyasag sem.
Ez Magyaroszág. Itt ha egy férfi vasárnap délelõtt bemegy egy kisgyerekkel egy boltba, a hülye nép azt hiszi hogy ép a láthatás zajlik...
Már miért lenne gáz?? Nem gondolnék semmit az anyukáról, nem is értem ezt a kérdést... Minket apukánk nevelt fel, õ csinált mindent. Azzal sem volt semmi probléma.
Az egyik munkatársamnak most lett meg a kislánya 2 hete. Reggel felkel hajnalban, leviszi a kutyát sétálni, és visz haza kaját a boltból, utána ledolgozik 10 órát, hazamegy, odateszi fõni a vacsorát, közben megeteti a kislányt, kitakarít a szobában, megvacsoráznak, gyereket fürdet, etet, és álomba ringat, hogy a felesége hagy pihenje ki magát. És mindezt másnap elmeséli nekünk csillogó szemmel. Egyetlen percig sem tartom papucsnak, sõt, tisztelem és becsülöm, amiért megteszi mindezt a családjáért!
Dehogy gáz. És az sem, ha pl. a 2. évet az apuka tölti otthon gyeden a gyerekkel.
Nem gáz, hogy lenne az? Nem az a papucs, aki részt vesz a család életében. A feleség sem rossz anya ettõl. Menjen az táppénzre, aki akkor könnyebben megtudja oldani.
Az én apám 3 lánnyal volt otthon táppénzen ha kellett, õ ment el szülõi értekezletre is, és õ vitt minket oviba, alsó tagozatba iskolába is. Hogy papucs lett volna? Hogy mit szóltak a kollégái? Senki nem tartotta papucsnak, és több kollégája csak jobban tisztelte. Ugyanis apám teljesen magára maradt 3 kislánnyal. Szóval nem gáz, ha az apuka is részt vesz a gyermek nevelésében, és a táppénz is beletartozik..
A kérdező hozzászólása: Nem mindig a férfi megy táppénzre, kb felesben.
Nalunk a ferhem van otthon gyed-én, mert én vezeto beosztásban dolgozom es eleg magas összegét viszek haza. Tgyas-t se vettem ki, de 6 hónapig otthonról dolgoztam, amint az idom es a lányom engedte. 6 hónap utan rugalmas m.idobe mentem vissza dolgozni, igy én szabom meg mikor mennyit vagyok bent, de otthonról is eltudom latni a munkaköröm. A lanyunk nem szenved hiányt, maradéktalanul kiszolgálók az igrnyeit. A fizetésem töredéke se a Max.gyed, nekunk "nem érte volna meg". Szerintem nincs gond azzal, ha egy férfi van otthon a gyerekkel, amig a gyermek mindket szülõtõl megkapja a megfelelõ figyelmet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!