Találatok a következő kifejezésre: Az ezotéria ezoterika szavak jelentése között (1 db)

Az ezotéria és ezoterika szavak jelentése között van különbség?

Legjobb válasz: Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."

Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."
Ezoterikának vagy ezoterikus tanoknak nevezünk számos olyan õsi irányzatot, ami a modern korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit egy tudományostól eltérõ szempontból vizsgálja. Az ezotéria az elõzõ fõnévi formája.
Az elõttem szólok félre vannak vezetve sajnos. Az ezotéria valódi jelentése az amikor 2 személy képes úgy kommunikálni egymással h egy 3. nem érti meg mirõl beszélnek.
jaj de jó ez az elsõ kérdés ebben a kategóriában!
igen!
mindkettõ ugyanazt jelenti.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az ugynevezett 'agyhomok' csak a tobozmirigyre vonatkozik, vagy az agy tobbi reszeire is jellemzo?

Mi ez az agyhomok, lehetseges hogy kristayosodas utjan jon letre ?

1

Ti hogyan építenétek fel ezt az álomemlékezet javító szellemi gyakorlatot?

Jógások, csi-kungosok, NLP-sek, pszichológusok, etológusok, boszorkányok, stb! Az elalvás előtti tíz percben, ágyban fekve, becsukott szemmel, feltartott karral (ez ébren tart), egy elmében elvégezhető gyakorlatot szeretnék minél erősebbé tenni, hogy a hatására emlékezzek az álmaimra. Mindre, tehát minimum háromra, de inkább négy-ötre egy éjszaka. Sokszor sikerül, de nagyon kemény meló, és szeretném ha könnyebben menne. Mindenképp kell bele naponta változó komponens, valami erős érzelmi hatással bíró friss új élmény az eltelt napból, hogy "legyen üzemanyag". És célszerű élessé tennem a "nagy" elérendő célt a kellemes élethelyzetet, ami távolabb van de ez a mai kis lépés fontos hogy egy kicsit közelebb kerüljek hozzá. Persze álomnapló, dátumozva tollal az ágy mellett. További javaslatok? Ti hogyan csinálnátok (ha fontos lenne számotokra, hogy valóban négy öt teljes álom meglegyen naponta)?

5

A planetáris holon meditáció létezik magyarul is?

Sajnos csak angolul tudtam letölteni eddig mp3-ban. Szeretném kipróbálni, de ennyire nem tudok jól angolul. Ha valaki tud segítsen. Köszi

1

Mennyit szoktál meditálni?

4

Mostanában nem tudok elaludni, mit tegyek?

2 hete nem tudok elaludni, mindig olyan melegem van, hogy majd meg sülök, forgolódok, de fáradt az nem vagyok. Mindig 2-3 óra körül sikerül végre elaludnom. (22.00-kor fekszem) Nagyon rossz.. mit tegyek? Kinek mi vált be? :/

5

Ha egy vámpír megharap valakit, akkor az vámpírrá változik, vagy csak meghal, azért mert kiszívta a vérét?

Tehát harapás és harapás között mi a különbség? Hogy csinálják?

9

Az a helyzet, hogy a tükörbe pillantva egy ezüstös villanást láttam a vállam vonalában. Ez mit jelent? 14/L

Nem szoktam sok fura dolgot látni, vagy hallucinálni :) Szóval én is tudom, hogy ez légből kapottnak hangzik, de mégis igaz. Nem csak képzeltem, nagyjából 1,5 mp-ig tartott, és kb. 1 cm távban ezüst/fehér színű volt a.. levegő. Hallottam már az auráról, ami körbeveszi az élőlényeket..stb de az lehet ilyen színű? És miért csak egy szakaszon láttam? Nagyon köszönök minden normális választ. A nem normálisak pedig végre okot adnak a nevetésre :)

16

Szerintetek is egy globális ébredési folyamat zajlik amely során az meberi lélek, Kundalini formájában visszatér a Földre?

13

Ti is érzitek hogy nagyon felgyorsult az idő és meglehetősen emelkedik a kollektív rezgésszint?

13

Valaki help! Mi történik velem?

Mostanában nagyon érdekes dolog történik velem. Gondolok valamire, és néhány perc, óra, vagy nap múlva megjeleni az életemben. Mondok pár példát...

Voltam egy táborban. Mentem hátra a tábor másik felére, és a tábor mellett van egy búzamező. Azon gondolkodtam, hogy ha este meggyújtanám, nem lehetne megállítani stb. 1-2 óra múlva a táborban meggyulladt a száraz fű. ijöttek a tűzoltók, eloltották, de elég para volt.

Aztán nemrég láttam egy katicabogarat, és elbambultam. Azon a napon legalább 10 másik katicát láttam.

Ezen a héten az utcánk végén a gödröket feltöltötték, kis, kerek, szürke kavicsokkal. Azon a napon a haverom utcájában pont ugyanolyan kövekkel töltötték fel a gödröket, csak fehérrel.

Aztán láttam egy videóban egy gyereket, aki a számítógépéhez Samsung TV-t használt, és gondolkodtam, hogy milyen jó lenne nekünk. És jött a T-home-tól egy ajánlat, és már nekünk is Samsung TV-nk van.

és nagyon sok ilyen történik velem.. és egyre többször csodálkozom el..

Valakinek volt hasonló tapasztalata, vagy valami ?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!