Találatok a következő kifejezésre: Az ezotéria ezoterika szavak jelentése között (1 db)

Az ezotéria és ezoterika szavak jelentése között van különbség?

Legjobb válasz: Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."

Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."
Ezoterikának vagy ezoterikus tanoknak nevezünk számos olyan õsi irányzatot, ami a modern korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit egy tudományostól eltérõ szempontból vizsgálja. Az ezotéria az elõzõ fõnévi formája.
Az elõttem szólok félre vannak vezetve sajnos. Az ezotéria valódi jelentése az amikor 2 személy képes úgy kommunikálni egymással h egy 3. nem érti meg mirõl beszélnek.
jaj de jó ez az elsõ kérdés ebben a kategóriában!
igen!
mindkettõ ugyanazt jelenti.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi az a Mátrix?

13

Adna valaki bővebb infót Spirituális Sátánizmus témában?

Igazából az érdekelne, hogy szoktak-e lenni gyűlések, találkozók? Hol tudnám felvenni személyesen a kapcsolatot ilyen beállítottságú emberekkel? Nem maradt barátom mióta rátaláltam ezekre a tanításokra és gyakorlom őket, szeretnék végre magamfajta beállítottságúakkal találkozni és persze tapasztalatot cserélni. Jöhet privát is.

8

Napi 10 perc meditálás már jó hatással lehet az életemre?

Nagyjából ennyit tudnék nyugalomban biztosítani magamnak, mert találtam is egy 10 perces megnyugtató zenét :)
Aki tud írhat pár tippet a meditáláshoz! Számolni kell? Vagy csak a légzésemet figyelni? És nem gond ha fekve meditálok?

6

Miért nem látják a keresztény hívők, hogy megvezetik őket?

Egyet fogjatok fel, én nem hiszek egy olyan istenben, akiről azt mondják hogy tökéletes és nem tudja hogy mit csinál. Mert akiben ti hisztek az arról szól, hogy megteremt 140 angyalt és arra kéri őket hogy szolgálják az "embert" és erre a fele azt mondja hogy nem Lucifer vezetésével, aki fényhozó angyal. Kérdem én, még isten se tudja hogy mit csinál? Elvileg ő ismeri valamennyire a tettek következményét is nemde? És már ott gyanús a történet hogy millió évek óta harcol a megteremtett angyalaival, ez vicc. Egy logikus ember, már itt azt mondja hogy ez hülyeség. Hogy mondjak még egy két dolgot, Mózes felmegy egy hegyre és elvileg 40 napig ott kolbászol Istennel. Ez megint hülyeség mert istennek nem kell 40 nap hogy 10 parancsolatot le nyomjon testvérünknek. 40 nap múlva, már kitalálta Mózes is a parancsolatokat és lejön a hegyről. Mit lát, hogy a népe egy arany borjút vagy mit imádnak. Népének a felét megöleti, ez áll a történetben és elvileg az első parancsolat az hogy ne ölj. Mózes egyből megszegte, arról nem is beszélve hogy szerencsétlen nép honnan tudta volna a parancsolatokat, azelőtt megölette a felét, mielőtt elmondta volna. Kedves keresztény testvéreim, ha a bibliátokra hivatkoztok, akkor ezek szerint nem volt logikusan elolvasva, de aki ezt megírta azért hagyott egy kis segítséget is ám. Belé van írva hogy az olvassa akinek van szeme a látáshoz és füle a haláshoz! Viszont én nem hiszem hanem tudom, hogy isten nem csak a teremtő, hanem maga a teremtés is és Isten fiai vagytok mindnyájan, de ez csak akkor lesz áldás, mikor túlléptek az anyagi világon, vagyis testeteken és nem azonosultok vele. Jézus azt mondta hogy kövess és te is ugyan oda eljuthatsz mint ő, nem azt hogy imádj. Még azt is mondta, hogy amíg nem lesztek olyanok mint a kisgyermekek, nem lesz tiétek Isten országa. A kisgyermek nem ítél, nem tesz különbséget a dolgok között (rossz és jó), nem aggódik és még sorolhatnám. Majd jönnek a szülök és kinevelik belőle Isten minőséget. Test -> Lélek -> Szellem. Mindenki a szellem, ezt mikor valaki felismeri, akkor Krisztus lesz. Krisztus azt jelenti megvilágosodott. Jézus valódi neve Emánuel Jézus. Hogy honnan tudom ezeket? hát én kutatok és nem fogadok el mindent úgy amit a számba tesznek. És kérditek hogy ez miért jó, hogy a keresztények ezt el hitetik veletek? Hát azért mert amíg félelembe tudod tartani az "embert" addig tudsz uralkodni is felette. A keresztények isten félővé akarnak változtatni titeket. Hogy el dugják azt a nagy titkot amit úgy neveznek hogy Isten. Még Jézus mondá: Isten nem lakozik kézzel csinált templomokban, Isten bennetek van!! Bennetek van! Amíg féltek, amíg hisztek addig nem fogjátok megtudni hogy ki is az, az Isten.

18

Azt adom amit kapok? Hogy is van ez? Tanacsot kerek!

Sziasztok! Tavaly nyaron sikerult megtalalnom a beket magamban, magabiztos lettem, kiszurtem a rosszat jol tudtam kezelni a helyzeteket, az emberi kapcsolatokat. Majd ez sorozatos rossz dolgok miatt megtort telen. Probaltam mindig a jot kisugarozni, segiteni mindenkinek, kedves voltam, mindig "kenyerrel dobtam vissza ko helyett". De megelegeltem! Valtoztatni szeretnek. Elhataroztam, hogy ugy viselkedem masokkal ahogy ok velem. Itt jon a kerdes, nem fog-e rosszabbodni a helyzet, ha azt a pici jot is elhagyom? Nem szeretnem a rossz rezgeseket magamba szivni. Mit tanacsolnatok?

7

Ezotéria hívők! Ti számotokra mit jelent bármilyen utótaggal az hogy "magasabb"?

Példa:magasabb tudat/magasabb tudatosság

magasabb dimenzió

magasabb rezgés

Én a mondataitokat elemezve (illetve ha már valamelyest megismerem a stílusotokat akkor azt elemezve) arra jutotta hogy valószínüleg nem matematikai vagy fizikai értelemben használjátok ezeket a kifejezéseket.Sőt,semmilyen empirikus értelmet nem szoktatok beleágyazni.Akkor jól gondolom hogy ti például a magasabb tudatot az irodalmi értelemben való jelentéssel párosítjátok?

14

Mik azok a jelek melyik nyelvnek a karakterei?

Ami itt a pentagramma 5 ágánál van:

4

Ez tényleg így van?

Az igaz hogyha valakire nagyon sokat gondolunk az az illető megérzi?

2

Szerintetek a tárgyaknak van aurájuk?

45

Valaki aki foglakozik a túlvilággal?

Esetleg beszélgetne velem és a férjemmel.hogy hogyan áli meg ezeket,hogyan tudjuk irányítani stb..skype-on(privin).

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!