Találatok a következő kifejezésre: Az ezotéria ezoterika szavak jelentése (1 db)

Az ezotéria és ezoterika szavak jelentése között van különbség?

Legjobb válasz: Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."

Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."
Ezoterikának vagy ezoterikus tanoknak nevezünk számos olyan õsi irányzatot, ami a modern korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit egy tudományostól eltérõ szempontból vizsgálja. Az ezotéria az elõzõ fõnévi formája.
Az elõttem szólok félre vannak vezetve sajnos. Az ezotéria valódi jelentése az amikor 2 személy képes úgy kommunikálni egymással h egy 3. nem érti meg mirõl beszélnek.
jaj de jó ez az elsõ kérdés ebben a kategóriában!
igen!
mindkettõ ugyanazt jelenti.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Materialisták! Miért bántjátok az ezosokat? Miért bántotok bárkit is? Bővebben lent!

Miért bánt az ember egyáltalán bárkit is? Hisz az ember is, az agya is fizikai törvényeknek engedelmeskedve működik, a szabad akarat csak illuzió ahogy a nagy király, Steven Hawking is megmondta, tehát, senki nem tehet semmiről, és az a szemét fizika az oka mindennek!

35

A sötét anyag miatt nem érvényes a gravitáció? Vagy jogos a bevezetése?

7

Hogyan tudok Istennek tetsző életet élni?

34

Van vihar?

dasfafe

12

Szent Iván éjjelén mi szokott történni, milyen régi szokások voltak az éjszakával kapcsolatban? A szerelemmel kapcsolatban is vannak vonatkozásai?

Legyetek szívesek értelmes válaszokat adni.

2

A palackorrú delfinek a jövő nemzedéke? Delfinek az emberiség után?

Már-már bizonyított tény, hogy a palackorrú delfinek magasabb intelligenciával, és érzelmi intelligenciával rendelkeznek a csimpánzoknál. A delfinek agya a legközelebb az emberek agyához áll. Nincs más olyan élőlény, amely vadon élve segítséget kérne idegen embertől, vagy megmentené azt. Az is lehetséges, hogy a delfin van olyan szinten mint az ember, vagy akár felülmúlja azt a szintet, de persze erről még nincs tudomásunk. Jelenleg egy delfin-nyelv-fordítógép előállításán kísérleteznek a kutatók. Ha az emberi faj kihal, és már csak pár száz ember él a Földön a delfin lesz az a faj, amely uralni fogja a világot.
Nézzétek csak:

"Akeakamai 60 jelet tanult meg, és ezek kombinációiból legalább 2000 mondatot tudott megérteni. Helyesen értett és értelmezett olyan mondatokat, mint „tedd a bal oldali frizbit a jobb oldali kosárba” ... A szörfdeszka + ember + vidd jelentése „vidd az embert a szörfdeszkához” volt, míg az ember + szörfdeszka + vidd jelentése épp a fordítottja: „vidd a szörfdeszkát az emberhez”. Ez az inverz felépítésű nyelvtan azt kívánta Akeakamaitól és társaitól, hogy az egész utasítást végighallgassák a helyes végrehajtás érdekében. Az utasítások hossza két és öt szó között mozgott, és ha Akeakamai néha el is tévesztette a tárgyat, a nyelvtant szinte soha. .... A trénerek az alkoss fogalmát is megtanították a delfineknek, amivel eddig nem tanított vagy ismert mozgás/viselkedés bemutatását kérték tőlük. Már szinte a lehetetlenség határán van, de a legelőször kiadott tandem + alkoss utasításra a két delfin azonnal megértette, hogy mit kérnek a kutatók. Lemerültek a víz alá, majd egyszerre kiugrottak a vízből és vizet köptek a szájukból. Mondhatni, meg kellett „beszélniük” odalenn, hogy mit is fognak előadni. A nem mindennapi produkcióról videofelvétel is készült. A kutatók maguk sem értik, hogy pontosan mi történt. Már magának az alkoss fogalmának az elsajátítása is rendkívüli eredménynek mondható. .... A delfinek hatalmas agyméretéhez valószínűleg az is hozzájárul, hogy csak tudatosan tudnak lélegezni. .... A skót St. Andrews-i egyetem legújabb floridai kutatásai azt látszanak igazolni, hogy a delfineknek az emberekhez hasonlóan saját, egyedi nevük is van, ami egyben az anyjuk nevének egy változata."

"Magas intelligenciájuk miatt az emberekhez hasonló módon kellene kezelni a delfineket, illetve a bálnákat, és ennek megfelelő jogokat kellene biztosítani a számukra. Kutatók egy csoportja két évvel ezelőtt fektette le a cetféléket megillető jogok nyilatkozatát egy helsinki konferencián. Az Amerikai Tudományfejlesztő Társaság vancouveri éves találkozóján felszólaló nemzetközi kutatócsoport most ennek a dokumentumnak a támogatásával igyekszik felhívni a hatóságok figyelmét a probléma fontosságára. .... A delfinek agyát vizsgáló tanulmányok szerint ezek a tengeri élőlények jóval intelligensebbek a csimpánzoknál, és az emberhez hasonló módon kommunikálnak egymással. Felismerik magukat a tükörben, képesek új viselkedési formákat tanítani(!) és eltanulni egymástól, illetve saját jövőképpel rendelkeznek. ..... A nemzetközi tengerszakértők támogatását élvező nyilatkozat tíz pontban foglalja össze a cetféléket megillető jogokat: az élethez, és a természetes élőhelyükön való szabad mozgáshoz való joguktól kezdve, egészen a környezetük védelmére vonatkozó jogokig. A dokumentum szerint sem személynek, sem szervezetnek nincs joga birtokolni ezeket az állatokat, vagy megsérteni a kultúrájukat. A szakemberek szerint mindezeket egy nemzetközileg elismert jogi dokumentumban kellene rögzíteni."

"Ha a viszonylagos agyméretet vesszük az intelligencia mércéjének, akkor meg kell állapítanunk, hogy a delfin a modern ember után a legintelligensebb faj"

7

és anyu épp gépezett. Egyszercsak bevillant egy ilyen látomás féle a fejemben hogy elmegy az internet. Erre anyu elkezdett ordibálni. és azt mondta hogy elment az internet. Mostanában sokszor "látok" dolgokat. Mit tegyek? Kezd idegesíteni.

Egyik nap ültem a kanapét és néztem a tv-t.

7

Spirituális Sátánisták, milyen gyógyítási teknikákat ismertek?

Mondanátok pár spirituális sátánista gyógymódot?

10

Miért van az, hogy a legtöbb ezoterikus mind egy kalap alá veszi a szkeptikusokat, és lehülyézi őket?

Pedig szerintem ők sokkal jobban kiérdemelnék ezt a címet...

20

Tantra, Tíz Kozmikus Erő meditációk, ki hallott már róla? Próbáltátok?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!