Találatok a következő kifejezésre: Az ezotéria ezoterika szavak jelentése (1 db)

Az ezotéria és ezoterika szavak jelentése között van különbség?

Legjobb válasz: Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."

Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."
Ezoterikának vagy ezoterikus tanoknak nevezünk számos olyan õsi irányzatot, ami a modern korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit egy tudományostól eltérõ szempontból vizsgálja. Az ezotéria az elõzõ fõnévi formája.
Az elõttem szólok félre vannak vezetve sajnos. Az ezotéria valódi jelentése az amikor 2 személy képes úgy kommunikálni egymással h egy 3. nem érti meg mirõl beszélnek.
jaj de jó ez az elsõ kérdés ebben a kategóriában!
igen!
mindkettõ ugyanazt jelenti.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pécsiek segítségét szeretném kérni! Egy látó elérhetőségét szeretném megtalálni, valaki tud ilyesmiben segíteni? Bővebben lent.

Nem gondoltam még eddig ilyen dolgokra, de úgy érzem szükségem lenne rá. Hallottam egy látóról Pécsett, és szeretném meg tudni az elérhetőségét. Annyit tudok, hogy a hölgy neve Ildikó. Ha esetleg valaki tud róla, vagy van valamilyen oldala ahol az elérhetőségét megtalálom, azt nagyon megköszönném! :)

1

Rahangolodas valamire kihatassal van a teljesitmenyre?

Nem tudom megfogalmazni konkretan ,de azt tapasztalatam hogyha rahangolodok egy adott dologra (nem tudom hogy hogy) akkor sokkal jobban megy az adott dolog.Peladul focizas elott ha nagy jatekosokrol nezek videokat sokkal jobban jatszom,sokszor ugy erzem mitha ugy mozognak mint az a jatekos akit azelott neztem elkepzeltem,viszont nem tudom miert amikor valahogy nem tudok rendesen rahangolodni egyszeruen telejesn "szetesek" ugy mozgom mint egy bena miert van ez?Hogyan tudhanek folyamatosan ugyanolyan teljesitmenyt nyujtani vagy legalabbis kiegyensulyozottabat?Meg egy dolog hogyan kuzdjem le azt ha sokan neznek,mivel nem tudom miert akkor nagyon izgulom es ujra csak "szetesem".

2

Kik zsido szarmazasuak az ezoteria, metafizika teren ismert szemelyisegek, irok kozul?

Pl. Elisabeth Haich, Rudolf Steiner, Muller Peter, Szepes Maria, Franz Bardon, Krishnamurti, stb

4

Nem baj ha egy nap többször meditálok?

7

Van olyan szellemidézés ahol a poharat (vagy valamit) nem kell senkinek sem érintenie? Tehát a csalás legkisebb gyanúja sem állhat fent. Legyen biztos hogy nem mi mozgatjuk a dolgokat!

olyasmit hallottam hogy van olyan amikor körbe kell rakni az abc betűit és a mi kezünk pedig az asztalon van mozdulatlanul...

1

Tudnátok jó elméleti könyvet ajánlani az univerzum működéséről? (lehetőleg erősen tudomány centrikusat)

Olvastam Balogh Béla Végső valóság c. könyvét és az első fele nagyon tetszett, amiben az univerzumban található anyagokat különböző frekvenciájú állóhullámként magyarázta. Ilyen újfajta megközelítésű témákat szívesen olvasnék az univerzumról, de leginkább csak az érdekelne ahol sok fizikai alátámasztás is van.

Ami csak hitre alapoz bizonyítások és magyarázatok nélkül az nem érdekel.

Előre is köszi!

12

Mi van ha 2 végtelen erejű erőt egymásnak engedünk?

Hello Én nagyon örvendek,lenne kerdes valaszolsz kerlek:
az egyik nagyon erős
a másik is nagyon erős
melyikük fog győzni?

9

Mi lehetett ez a rejtélyes telefonhívás?

A helyzet a következő: Először is arra kérnék minden kedves válaszolót, hogy ne nézzetek bolondnak engem, mert amit mondani fogok ez teljesen komoly dolog! Számunkra elég rémisztő, és megmagyarázhatatlan dologról lenne szó. Először is leszögezném, hogy én és a párom is józan életű felnőtt emberek vagyunk, nem iszunk, és nem élünk egyéb tudatmódosító szerekkel. Tehát úgy történt, hogy párom ma éjszakára volt beosztva, tehát reggel 6-kor végzett. Én bevallom, hogy valóban szoktam kissé félni mikor így egyedül maradok éjszakára, de mit tehettem volna aludtam. Egyszer csak reggel 5:35-kor arra ébredtem álmomból, hogy Õ hív. Felveszem, és kétségbeesett hangon kérdezi, hogy: ,,Mi történt? Miért hívtál? És miért kérted olyan elkeseredett hangon, hogy hívjalak vissza, de azonnal?" Én hirtelen köpni nyelni nem tudtam, azt hittem még álmodom, és kérdeztem, hogy miről beszél? Õ magyaráz, hogy ez nem vicc, kb. 2 perccel azelőtt hívtam, ijedt, és sietős hangnemben, hogy hívjon vissza erre letettem. Na, ezután megnéztem a hívásnaplót, hogy esetleg álmomban hívtam volna, de semmi! 1 óra múlva párom hazaért, de addig lerágtam a körmöm, mivel nem tudtam ezt mire vélni. Most szólok, hogy Õ ugyanolyan rémült volt miután ez megtörtént,szóval nem poénkodott az 100%. Meg amúgy is, Õ sosem viccelődne ilyenekkel! Mi lehetett ez? Erre egyikünk se tud ésszerű magyarázatot. Tudom betegen hangzik, de tanácstalanok vagyunk! Ja és ma éjszaka több hihetetlennek tűnő dolog is történt a párommal a munkaideje alatt... Ha kíváncsiak vagytok leírjuk azt is, de most sokáig tartana...

19

Melyik a legjobb könyv, amit ha elolvasol más szemmel fogsz a életre tekinteni?

13

Szerintetetek mi történhetett?

Gyakran élek át természetfeletti dolgokat, tudom mi miért történik de erre még én sem találtam meg a magyarázatot.
Egyszer a szüleim nem voltak otthon, öcsém kinn játszott az udvaron.
Iskola táskám eleje félig ki volt nyitva, benne volt a fém hajpántom. Én rakodtam a szobában, aztán megindultam az iróasztalom felé, azelőtt volt az iskola táskám, és a szemem láttára kiugrott a hajpánt a táskából és kb 2 méter távolságban tőle földet ért. Szerintetek mi történhetett? :D

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!