Találatok a következő kifejezésre: Az ezotéria ezoterika szavak (1 db)

Az ezotéria és ezoterika szavak jelentése között van különbség?

Legjobb válasz: Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."

Ugyan az jelentik csak van aki így mondja van aki úgy! Ezt jelenti röviden: "Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különbözõ harcmûvészetekben használt elmélyítõ gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok."
Ezoterikának vagy ezoterikus tanoknak nevezünk számos olyan õsi irányzatot, ami a modern korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit egy tudományostól eltérõ szempontból vizsgálja. Az ezotéria az elõzõ fõnévi formája.
Az elõttem szólok félre vannak vezetve sajnos. Az ezotéria valódi jelentése az amikor 2 személy képes úgy kommunikálni egymással h egy 3. nem érti meg mirõl beszélnek.
jaj de jó ez az elsõ kérdés ebben a kategóriában!
igen!
mindkettõ ugyanazt jelenti.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hová tűnt tegnap az az ufós kérdés?

Amikor valaki élőben látott ufót fényes nappal.

9

Az Ezo TV-vagy az Asztro Show-ban lehet 10000000× -os pénisz energiát kérni? XP

6

Mi a véleményetek erről a creepypastáról?

http://www.youtube.com/watch?v=VyK-l6DCMGs

4

Alvászavarral kapcsolatban tudnátok segíteni? Volt valakinek ilyen?

Már évek óta tart, és egyre ijesztőbb. Elég gyakran fordul elő az, hogy azt álmodom, hogy egy az egyben ugyanabban a szobában vagyok, ahol tényleg alszom, a környezet, minden teljesen ugyanaz, én is ugyanúgy vagyok, a párom is mellettem. De egyszer csak jön valami nagyon abszurd félelmetes, halálos valami (targonca, ami ránk akar tenni egy betontömböt, szörny, kígyók stb.), és én arra kelek, hogy kiabálok, halálfélelmem van, és még jó pár percig nem fogom fel, hogy felébredtem, mert bár már nyitva van a szemem, ugye a helyszín ugyanaz. Sokszor rángatom szegény párom, hogy meneküljünk, kiabálok, ő meg próbál nyugtatni.
Gyerekkorom óta alvajáró-beszélő vagyok, nem nőttem ki (24 éves vagyok). Sokszor kelek simán arra is, hogy az ágy másik végében ülök ki tudja mióta. Az, hogy beszélek és nem emlékszem rá, párom elmondása szerint mindennapos. 4 hónapja szültem, a terhesség alatt sosem volt semmi, azt hittük, hogy elmúlt. Pár hete jön vissza.

Ami most pár hete visszatérő: riadtan felkelek, és biztos vagyok benne, hogy ott aludt a kisbabánk közöttünk, mi pedig ráfeküdtünk vagy belebugyolálódott a takaróba és megfulladt, és miután felébredtem, még vagy fél percig vadul keresem, emelgetem a takarót, felkeltem a párom, hogy ő is keresse (persze a szívbajt hozom rá). Hozzáteszem, sosem aludt velünk egy ágyban, az elején volt 1-2x olyan, hogy hajnali szoptatásnál elaludtunk együtt és 1-2 órát ott aludt. De ennek is már jó 3 hónapja. Félek, hogy a kisbabánkra is a szívbajt hozom, ha elkezdek kiabálni az éjszaka közepén, vagy ki tudja, mit csinálok álmomban.

Most már félek. Múltkor láttam egy műsort az alvászavarokról, és ott mutattak olyanokat, akik meghaltak álmukban, mert kiestek az ablakon, stb. Mit lehetne ezzel tenni? Néztem az alvásdiagnosztikai központot, több mint egy éves a várólista. Magánra nincs pénzünk. Volt még valaki így? Elmúlt idővel? Köszönöm a segítő válaszokat.

4

Mi az a elementár?

6

Ez vajon véletlen volt?

A párom száma (most már csak volt) fel írtam egy papírra, aminek egy része ragadós, és a monitorra ragasztottam, szakításunk napján, nem sokkal szakít előtt leesett, ez mi volt?? Úgy megijedtem, visszaragasztottam, és azóta is fent van.

1

Nem megy ki az a szó a fejemből, hogy krumplis pogácsa?

Ez most nem vicc. Tényleg nem megy ki a fejemből ez a szó. Ez a tudatalatti működése miatt van? Most pont nincs itthon krumplis pogácsa. Hogyha ennék egyet, attól elmúlna? Nem tudom, anyu sütne e.

15

Számmisztikusok, tennék egy kísérletet. Milyen számokra van ehhez szükségetek tőlem?

Elég szkeptikus vagyok az ilyesmivel kapcsolatban, de a múltkor vonaton egy ismerősöm kielemzett mindenféle dátum alapján, és elég jól eltalált dolgokat. Csak egy a probléma, ő ismer, számoktól függetlenül is.
Szóval ismeretlen emberektől kérdezném, hogy így ismeretlenül mit tudnátok elmondani rólam, illetve hogy milyen dátumokat írjak le ehhez magamról?

4

Ezotériában elmerült szülőkkel, nagyszülőkkel ti mit tudtok kezdeni?

Anyukámmal gyűlik meg a bajom állandóan. Már lassan húsz éve tartó küzdelem a miénk. Még a '90-es évek elején, amikor én még alig kamaszlány voltam, anyukám elkezdte a privát kis spirituális útját keresni. Az úton volt minden agykontroll, reiki, kineziológia, parázson járás, levitáció, különféle szekták és gyógyítók, asztrológia, színterápia, illatterápia, energizálási praktikák, krisna, buddha, hit gyüli és ne kérjétek még hogy soroljam, mert a töredékére sem emlékszem már...
Engem is elvitt mindenhová magával. Nyitott voltam, meg persze szeretetéhes is, ezért mindenhová el is mentem egyszer, maximum kétszer...mindenhol mindenkit meghallgattam, megfigyeltem...majd soha többet nem voltam hajlandó visszamenni.
Anyukám ezt mindig rossz néven vette, az aktuálisan elvakultan hitt tan szerint magyarázott mindent és ezekből én és a tagadásom mindig rosszul jöttünk ki.
Le is mondtam róla teljesen mire felnőttem. Illetve ez nem igaz persze, mert újra és újra kerestem vele a kapcsolatot és próbáltam jó képet vágni, érdeklődést mutatni az épp aktuális hitéhez. De hiába, azért csak én maradtam számára a rossz karmájú lélek, aki negatív energiákat bocsátok ki és gátolom az ő fejlődését...

Na mindegy.

8 éve megszületett a kisfiam. Első két évben megint nagyon nagy harcot kellett vele vívnom, hogy ne próbálja ki a kisbabámon a trükkjeit és ne akarja -ráadásul nélkülem- elrabolni a gyógyítóihoz beavatási szertartásokra. Végül úgy döntöttem, hogy megszakítok vele minden kapcsolatot, eltiltottam az unokájától is és én sem álltam vele szóba. Úgy tűnt beletörődött.
Eltelt hat év így.

Most újra jelentkezett. Beszél a szeretetről, az elfogadásról meg mindenféle maszlagról. Még mindig jár egy szektába. Látszik, hogy rossz bőrben van, mesélte, hogy ilyen meg olyan műtétjei voltak, törte kezét, lábát...milliós kölcsönt adott valakinek, amit nem kapott vissza, bajban van etc...

Én már lezártam magamban őt egyszer és mindenkorra. Nagyon nem tudok most vele mihez kezdeni. Olyan kényelmes lenne elzavarni a fenébe, mert pontosan tudom, hogy megint csak a baj lesz, a harcok kezdődnek ismét...de mégiscsak az anyám.

Mi a fenét csináljak vele?

20

Ez most miért történik? Kísért a múlt vagy mi a szösz?

Eeezt én már nem tudom feldolgozni D: miaz hogy mindenhol kedves exem idióta facebookos neve van?? egy cseppet sem érdekel.. eleve már mással foglalkozom!
de most is egy oldalon egy olyan srác írt akinek a nickname-je steve és hihetetlen de ő is rák >< csak annyi hogy fiatalabb. (meg nem hasonlít) suliban pár hete egy prezentáción Steve Jobs-ról adtak elő, és a rendes nevét is elég sokszor hallom... miért kísért a múlt, mikor már régesrég túlvagyok rajta nem érdekel és lezártam???

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!