Találatok a következő kifejezésre: Az ezotéria ezoterika (167 db)

A "hitetleneknek" éppen annyi joguk van írni a gyk bármelyik kategóriájában mint az ezohívõknek.
Az oldal neve gyakori kérdések...az ezotéria csak egy menüpont, és mindenkinek joga van elmondani a véleményét.
sajnos vannak annyira ostoba kérdések, hogy azokra egyszerûen nem lehet normális választ adni.
Kedves kérdezõ. Feltettem itt egy kérdést egy bizonyos konferenciáról. Dátumot, helyszínt írtam, de nevét nem. A hívõk közül senki nem tudta, hogy egy ufókonferenciáról van szó. Senki. Akkor most mi is van? A normális kérdésekre döntõen normális választ is adunk, még ha nem is vagyunk egy nézeten. De a hogyan lehetnék vámpír, meg hasonlókra nem lehet normális választ írni. És az un. hívõk legtöbbje még azzal sincs tisztában, amirõl kérdez, ír. Még ezós szemszögbõl is hülyeség. Ha itt nincs helye a szkepszisnek, akkor hová lettek a hívõk? Mert én pl. vezettem is a kategória toplistáját. Most is az elég elöl vagyok. Ha nincs itt helyem, akkor hogyan lehetséges az, hogy itt a helyezésem – aktivitásomtól függõen – 1-20 között szokott mozogni, s csak ritkán csúszom hátra.
Szerintem a rendes szkeptikusokkal nincs baj, csak ezekbõl elég kevés van . Nem baj az, ha másnak más a véleménye és ezt meg is tudja indokolni . Az én elméleteimet például csak nagyon kevés szkeptikus tudja tényekkel megcáfolni, ritkán ugyan, de ha mégis sikerül neki, akkor én is elgondolkozok azon amit írt, és így én is tudok fejlõdni . Ami a tudományban jelen van szûklátókörûség (csak azt fogadom el ami a tankönyvekben van), ugyanúgy megvan az ezotériában is . Itt sem szabad görcsösen egy elmélethez ragaszkodni, mert elõfordulhat hogy változik :-)
sajnos a trolloknak is
Látom itt is csak a lepontozás megy, de érvek azok nincsenek.
aki nem találta meg a hitét, vagy elvesztette vmi miatt, az most itt éli ki magát, egyfajta pótcselekvés neki ez és önigazolás, ahol hajtja a maga igazát, és letorkol mindenkit aki nem úgy gondolkozik....ezt a sémát nagyon jól meglehet figyelni pár válaszoló írásán.
a probléma gyökere, mint màsok ràvilàgitottak, az ostoba kérdésekkel van. Ilyen pölö az ùn. necronomicon-nal kapcsolatos kérdések zöme (ami H.P. Lovecraft fantàzia szüleménye volt, s ezt ö maga is beismerte), vagy egy olyan kérdés, hogy hàztartàsi keksszel, lehet-e démont idézni... A normàlis kérdésekkel alapvetöen nincs baj. Nyilvàn azok, akik szerteàgazò ismerettséggel rendelkeznek, nehezen viselik a különféle "fàjdalmas" kérdéseket. Bàr az is igaz, hogy akadhat közöttük néhàny rosszindaltù, de nem feltételezném, hogy mindegyik az.
Milyen jogon szabod meg, ki adhat választ az ostoba kérdésekre? Kinek hiszed magad?
Nos a hit is pusztán nézõpont kérdése. Mert aki abban hisz hogy nem hisz a biblia szövegében az is egy hit, mint ahogy az UFO-kban való kételkedés is egy hit. Speciel a tudomyányhoz is hit kell, mert ha nem hiszed hogy pl: sikerül antigravitációs mezõt létrehozni és feladod akkor bukta, de ha hiszed hogy sikerül és nem adod fel akkor még akármi lehet. Tehát a hit mint felfogás relatív, van aki az UFO-kban hisz, van aki a tudományban, van aki az ezoteriában (az én hitem is ide tartozik) és van aki abban hisz hogy nem hisz semmiben. Így ugye hitetlenek nincsenek :)
Egy mai kérdésben plejádikat emleget a kérdezõ. Mi rosszat teszek azzal, ha megjegyzem, hogy a Plejádok egy több mint ötszáz csillagot számláló nyílt halmaz. Elég nagyvonalú onnan érkezõt ilyen lazán meghatározni.
Ahogyan 13:02 mondja, vele értek egyet. Sajnos, kevesen vannak, akik valóban komolyan veszik az ezotériát, és igazán hisznek. (Nem feltétlenül vallási szempontból.)
Kérdezõ! Nyilván nem a vallásos emberekre gondoltam az ufókonferencia kapcsán, hanem az ufókban hívõkre.
A legtöbben közülük tényleg rosszindulatú emberek, akik szeretnek másokba szúrni, vagy idióta kiskamaszok, akik szerint vicces minden kérdésbe beírni, hogy "reptoid". Esetleg aluliskolázott emberkék, akik szeretnének okosnak mutatkozni, ezért mindenféle tudománytalan baromsággal villognak itt, a tudomány nevében. Kisebb számban vannak az irigyek, akiknek piszkálja a csõrüket, hogy mások hisznek valamiben, õk meg csak élik a semmibe a szerencsétlen, szürke életüket. Normális, ép lelkû embereket ugyanis mi a fenéért zavarná, hogy Kis Pista, Alsójedánban, akit még csak nem is ismer, hisz a földönkívüliekben, vagy a túlvilágban? A legkisebb számban vannak azok, akik tényleg segíteni akarnak és például megnyugtatni a kérdezõt, aki gyanús zajokat hall a padlásról, hogy nem szellemek garázdálkodnak.
Természetesen hülye kérdésekre én is trollkodok. Hülye kérdésnek nevezem a hasonlót: - Vaddisznók szállták meg a kolozsvári Kálvária telepet. Lehet, hogy ûrdisznók voltak? http://index.hu/kulfold/hirek/2013/11/06/vaddisznok_csortett..
Álljunk csak meg egy röpke szóra! Ahhoz, hogy bárki is az oldalnak ebbe a boxába kérdést tegyen fel, vagy válaszóljon egy itt feltett kérdésre, nem kell az ezotéria hívõjének lennie! Amíg kirívó viselkedése miatt nem moderálja ki a portált fenntartója, bárki bármit kérdezhat - és válaszolhat az itt feltett kérdésre. . Az, hogy ki hogyan kérdez/válaszol, az illetõ kulturáltságától, intelligenciájától függ. Éppen ezért a trollnak a szobahõmérséklettel azonos mérõszámú IQ-ján kívül jellemhibája is van. . Kedves Kérdezõ! Kérlek, vedd figyelembe: "Minden tézis magában hordja antitézisét, mígnem feloldódnak a szintézisben." Ismerd meg más véleményét is, hogy megbizonyosodj a magadé igazságában és még jobbá tehesd!
A kérdező hozzászólása: "Feltettem itt egy kérdést egy bizonyos konferenciáról. Dátumot, helyszínt írtam, de nevét nem. A hívõk közül senki nem tudta, hogy egy ufókonferenciáról van szó. Senki. Akkor most mi is van? " A hivõséghez hogyan jön az UFO konferencia?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy le vagytok pontozva, de talán ez is vélemény nyilvánitás, ha azt vesszük. Sajnálom azokat is, akik mások bántásával, szurkálódással elégitik ki magukat. Ebben a kérdésemben nem a "Hogyan lehetnék Voldemort, Harry Potter" stb-t értem, hanem a normális, megválaszolható kérdésekre gondolok, ahol az emberek segitségre várnak...
A kérdező hozzászólása: # 5 Az egó nagy úr.
Meg lehet nézni, hogy egy ilyen kérdésre, amit Te feltettél, hány értelmezhetõ, elfogadható válasz érkezett. Nagyjából 90-10 % az arány, így ránézésre. Ez mutatja azt is, hogy a kérdésed értelmes, elgondolkodtató volt, még ha volt is neki némi pici provokatív felhangja is. Vagy meg lehet nézni, hány ilyen jellegû válasz érkezett a már említett kekszes-sátános kérdésre, de az ezo rovatba kiírt kérdések 90%-ával is ez a helyzet. Értelmes kérdés talán minden tizedik, de ezekre a kérdésekre kábé minden tizedik válasz trollkodás. A kérdések maradék 90%-a baromság, ezekre nagyjából 90%-ban trollok és vicces kedvû emberkék írnak valami marhaságot válaszként. A számok sosem hazudnak :)

Miért van az, akárhány ezotéria oldalon kiszámolom asszcendensemet mindenhol más jön ki? ! Hol nézzem melyik az igazi? !

Legjobb válasz: Több asszcendensed is lehet. Én például kecske vagyok, de beleesek a holló ágba is.

Több asszcendensed is lehet. Én például kecske vagyok, de beleesek a holló ágba is.
Kedves 77%! Az egy dolog, hogy valaki nem ért valamihez, nincs vele baj, de akkor miért szól bele? Egy ember aszcendense az a jegy, amiben a horizont áll a születése pillanatában. Ennél fogva ennek szigorú asztronómiai, fizikai alapjai vannak. A fenti állításoddal tehát nem csak az asztrológiát nyilvánítottad áltudománynak (amin el lehet vitatkozni), hanem a csillagászatot is. Kérdezõ! Az aszcendensnek nem szabad változnia, ilyen akkor szokott elõfordulni, ha valamiért rossz adatokat viszel be, pl. egyszer elfelejted beállítani a nyári idõszámítást, vagy ilyesmi. Ha mondasz nekem pontos születési adatokat, mondok neked egy biztos aszcendenst :)
Bocs, ha most összetöröm a világképedet, de azért jön ki mindenhol más, mert ez nem tudomány, ez olyan, mint a vallás volt annó. Az embereknek kell valami, amiben hihetnek, hogy azt higgyék nem mi írjuk a sorsunkat, hanem elõre megvan írva és ettõl a horoszkóp hívõk nyugodtabbak lesznek. De ez nagy baromság szerintem. Amúgy mindenki abban hisz amiben akar, csak a aztán amikor ilyen dolgokba ütközik az ember, hogy például más-más dolgok jönnek ki, akkor ne csodálkozzanak.

KRITIZÁLUNK? DE MINEK? TISZTELD A MÁSOK HITÉT! Valamiben való hit, legyen az vallás, ezoteria, asztrológia, kártya. Keleti vallásfilozófia, vagy szellemi vezetők.

Sokan már megjegyezték, hogy az asztrológiát és a kártyavetést, csak az kritizálja, aki ért hozzá. De aki csak a bulvárlapok oldaláról közelíti meg az asztrológiát, az tényleg hülyeségnek tarthatja. De ha ennyire elvetik azok minek kukacoskodnak itt? Üljenek be egy asztrológiai órára, vagy ingyen kérjen saját horoszkópjának kielemzését. Utána magyarázzon. Vannak ezoterikusok, akik hisznek a reinkarnációban. Kritizálod? miért? Téged ki kritizál, hogy hiszel a mennyországban és a pokolban?

Legjobb válasz: Gratulálok, sikerült feltenned a hét legostobább kérdését. Kérdését? Ez nem is kérdés, hanem az erõltetett szemléleted rátapasztása másokra. Ez az oldal nem erre való, osztogasd máshol a szentbeszédet. *B.a

Gratulálok, sikerült feltenned a hét legostobább kérdését. Kérdését? Ez nem is kérdés, hanem az erõltetett szemléleted rátapasztása másokra. Ez az oldal nem erre való, osztogasd máshol a szentbeszédet. *B.a
Hirtelen nem is tudom kik az idiótábbak...a vallásosak vagy a mágusok. :) Mindegy, nekem nincs szükségem semmilyen vallásra vagy "szellemi vezetõre", se arra, hogy elõre tudjam mi történik velem, mert egy értelmes, fejlett intelligenciájú embernek egyik sem kell ahhoz, hogy boldog lehessen, vagy megtalálja az élete értelmét.
5 Mózes 18: 10 Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát vagy leányát áldozatul elégeti, ne legyen varázslást ûzõ, se jelmagyarázó, kuruzsló vagy igézõ! 11 Ne legyen átokmondó, se szellemidézõ, se jövendõmondó, se halottaktól tudakozódó. 12 Mert utálatos az ÚR elõtt mindaz, aki ilyet cselekszik. Ezek miatt az utálatos dolgok miatt ûzi ki elõled ezeket is Istened, az ÚR. 13 Légy feddhetetlen Istened, az ÚR elõtt! Cselekedetek könyve 16:16 Történt pedig egyszer, hogy amikor az imádkozás helyére mentünk, egy szolgálóleány jött velünk szembe, akiben jövendõmondó lélek volt, és jóslásával nagy hasznot hajtott gazdáinak. 17 Követte Pált és minket, és így kiáltozott: "Ezek az emberek a Magasságos Isten szolgái, akik az üdvösség útját hirdetik nektek!" 18 Ezt több napon át is mûvelte. Pált azonban bosszantotta ez. Ezért megfordult, és ezt mondta a léleknek: "Parancsolom neked Jézus Krisztus nevében, hogy menj ki belõle!" És az még abban az órában kiment belõle. 19 Amikor látták urai, hogy odalett az, amibõl hasznot reméltek, megragadva Pált és Szilászt, a hatóság elé, a fõtérre hurcolták õket. 20 Azután az elöljárók elé vezették õket, és ezt mondták: "Ezek az emberek felforgatták városunkat. 21 Zsidók lévén, olyan szokásokat hirdetnek, amelyeket nekünk nem szabad sem átvennünk, sem követnünk, mert rómaiak vagyunk." 22 Velük együtt a sokaság is rájuk támadt, az elöljárók pedig letépették ruhájukat, és megbotoztatták õket. 23 Sok ütést mértek rájuk, majd börtönbe vetették õket, és megparancsolták a börtönõrnek, hogy gondosan õrizze õket. 24 Az pedig, mivel ilyen parancsot kapott, a belsõ börtönbe vetette õket, és a lábukat kalodába zárta. 25 Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. A foglyok pedig hallgatták õket. 26 Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgyhogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükrõl lehulltak a bilincsek. 27 Amikor a börtönõr felriadt álmából, és meglátta, hogy nyitva vannak a börtönajtók, kivonta a kardját, és végezni akart magával, mert azt hitte, hogy megszöktek a foglyok. 28 Pál azonban hangosan rákiáltott: "Ne tégy kárt magadban, mert valamennyien itt vagyunk!" 29 Erre az világosságot kért, berohant, és remegve borult Pál és Szilász elé; 30 majd kivezette õket, és ezt kérdezte: "Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?" 31 Õk pedig így válaszoltak: "Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!" 32 Ekkor hirdették az Isten igéjét neki és mindazoknak, akik a házában voltak. 33 Õ pedig magához fogadta õket az éjszakának még abban az órájában, kimosta sebeiket, és azonnal megkeresztelkedett egész háza népével együtt. 34 Azután házába vitte õket, asztalt terített nekik, és örvendezett, hogy egész háza népével együtt hisz az Istenben. 35 Amikor megvirradt, elküldték az elöljárók a törvényszolgákat, és azt üzenték: "Bocsásd szabadon azokat az embereket!" 36 A börtönõr nyomban tudtára adta Pálnak ezt az üzenetet: "Az elöljárók ide küldtek, hogy bocsássalak szabadon titeket: most tehát távozzatok, menjetek el békességgel!" 37 Pál azonban így szólt hozzájuk: "Megvertek minket nyilvánosan, ítélet nélkül, és börtönbe vetettek, holott római polgárok vagyunk; most pedig titokban akarnak elküldeni minket? Azt nem, hanem jöjjenek ide, és õk maguk vezessenek ki bennünket!" 38 A törvényszolgák pedig jelentették ezt a dolgot az elöljáróknak. Amikor ezek meghallották, hogy rómaiakról van szó, megijedtek, 39 elmentek, és bocsánatot kértek tõlük, majd kivezették õket, és kérték, hogy távozzanak a városból. 40 Amint kijöttek a börtönbõl, elmentek Lídiához, és látva a testvéreket, bátorították õket, majd eltávoztak.

Szerintetek az ezotéria tudomány? Ha igen, miért? Ha nem, mivel válhatna azzá?

Legjobb válasz: [link] "Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit tudományostól eltérõ szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja." Tehát definíció szerint üti egymást a kettõ. Ha mondjuk 100% bizonyíték van rá, hogy létezik pl telepátia, onnantól kezdve tudomány és nem ezotéria többé. Vagyis a kérdésed eleve rossz.

[link] "Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak mûködését és részeit tudományostól eltérõ szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja." Tehát definíció szerint üti egymást a kettõ. Ha mondjuk 100% bizonyíték van rá, hogy létezik pl telepátia, onnantól kezdve tudomány és nem ezotéria többé. Vagyis a kérdésed eleve rossz.
Szerintem tudomány, ha tudja valaki:)
pszichológia peremterületén van pl a parapszichológia, ez a tudománykör vizsgál jelenségeket, amit pl megemlítenek az ezoteria irányai vagy jelenségei közt, bár inkább az ezoteria filozófiai elvek, és az okkultizmusból átvett irányzatok gyûjtõhelye.
Ha korunk tudományos világképébe nem illik bele, akkor nem tudomány. A tudományos gondolkodás egyik alapfeltétele, hogy a tudományok, tudomány ágak egymással összhangban legyenek. Persze, lehet tagadni az akadémikus tudomány eredményeit, de ez csak akkor megy ha az ezotéria segítségével minden eddigi tudományos eredményt reprodukálni lehetne. Beleértve az internetet is, ahol megírják az ezoterikusok ostobaságaikat.
#4. Ez a kijelentés eleve hamis. Ha tegyük föl az ezotéria egy része bizonyítható lenne, akkor a tudomány egy adott részét cserélhetnék ki vagy finomíthatnák - mert egy része tévedésnek bizonyul-, nem pedig az egészet. Attól mert mondjuk bizonyítást nyerne a halál utáni élet még nem kell a kukába dobni a csillagászatban szerzett kutatásokat. Ugyanúgy mint amikor a tudomány tévedett valamiben, nem kellett minden területet reprodukálniuk, csak azt az egyet és finomítani rajta vagy átírni azt a részt.
Ami hiten alapszik, nem egyeztethetõ össze a tudománnyal.
"Ha tegyük föl az ezotéria egy része bizonyítható lenne" De nem az. Mert nem áll tudományos alapokon, és állításai, következtetései hamisak, nem igazolhatóak. Tehát nem tudomány.
Bizonyíthatóság, megismételhetõség, ellenõrzhetõség, egyértelmû következtetések. Amíg minden elmondáson alapul, "hitetlen" jelenlétében sosem mûködik, vagy amíg a kijelentései minden esetben igazak lesznek (pl. a horoszkóp "ma utazni fogsz" - ja, BKV-val a munkahelyedre), addig nem válhat tudománnyá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én eleve nem tartom tudománynak. Viszont találkoztam egy weboldallal (talán nem is eggyel, már nem emlékszem), ahol úgy emlegették, mint az "ezotéria tudománya". Kíváncsi voltam, ezt a népek valóban beveszik-e. Az ezotéria nem empírián alapul, hanem, ahogyan valaki írta fentebb: hiten (maximum). Még azt hozzáfûzném, hogy az említett parapszichológia csak a nevében pszichológia, mert az akadémikus pszichológiához nem sok köze van. Mindenesetre nagyon örülök, hogy ennyien írtatok és érdemben szóltatok hozzá (ami sajnos itt ritkaság számba megy.) Üdv!

Ha valaki nem hisz az ezotériában miért kell szinte kötelezően minden ember kérdéseihez hitetlen, lenéző, udvariatlan választ adni?

Ez igazából tényleg nagyon érdekelne. Szerintem, ha valaki valamivel nem ért egyet mondja el a véleményét, de udvariasan, normálisan. Nem vagyunk állatok, hogy ennyire lealacsonyodjunk és ismeretlen emberek életét, személyiségét bíráljuk. Ha van véleménye valakinek persze mondja el, de azt szépen. Nem kötekedésként írom, csupán feltűnt, hogy egyes személyek szinte szánalmasként kezelik a kérdezőket.

Legjobb válasz: A válaszok általában a kérdezõ színvonalán vannak megfogalmazva. Vannak valóban, akik csak "trollkodnak", de akik a kérdésnek megfelelõen válaszolnak, azok általában tényleg le vannak pontozva. Azoknak magas a pontszámuk, akik igyekeznek a "nép" és a kérdezõ szája íze szerint válaszolni. (általában) Ennek ellenére, valóban vannak kivételek. Aki mindig õszintén válaszol, annak nem lehet magas a pontszáma! A "szörnyû" igazság tetszik legkevésbé az embereknek. A "trolloknak", meg a "simulékonyaknak" lehet hogy ez a tizenhetedik regisztrációja, így magas a pontszámuk. Majd, ha lepontozzák õket, regiznek újra. Én egyébként az ezotériában hiszek, ahol nagyon nehéz határvonalat húzni, hogy mi a hókusz-pókusz és mi az, ami tényleg ezotéria.

Nekem a kedvenc témám. Annyi hülyeséget lehet írni, de fõként olvasni. Nem is beszélve a kérdésekrõl. Viccesek.
A válaszok általában a kérdezõ színvonalán vannak megfogalmazva. Vannak valóban, akik csak "trollkodnak", de akik a kérdésnek megfelelõen válaszolnak, azok általában tényleg le vannak pontozva. Azoknak magas a pontszámuk, akik igyekeznek a "nép" és a kérdezõ szája íze szerint válaszolni. (általában) Ennek ellenére, valóban vannak kivételek. Aki mindig õszintén válaszol, annak nem lehet magas a pontszáma! A "szörnyû" igazság tetszik legkevésbé az embereknek. A "trolloknak", meg a "simulékonyaknak" lehet hogy ez a tizenhetedik regisztrációja, így magas a pontszámuk. Majd, ha lepontozzák õket, regiznek újra. Én egyébként az ezotériában hiszek, ahol nagyon nehéz határvonalat húzni, hogy mi a hókusz-pókusz és mi az, ami tényleg ezotéria.
Nekem is feldobják a napomat. Pláne mikor érkezik egy ilyen: Igaz, hogy Béla õrangyal stb.
Nos én szkeptikusnak tartom magam.De azért érdekelnek az ezoterikus kérdések ha bár nemis hiszek a kérdésben megpróbálok segíteni, a kérdezõnek mert tiszteletben tartom mások vallását, feltéve ha a kérdés nem trollkodás.
Az ezoterikát, ezotériát nem szabad összekeverni a vallással. Semmi köze hozzá, még akkor sem ha lehetnek közös pontjai. A természetgyógyászatnak milyen köze lehet a valláshoz? Talán annyi, hogy a távol keleti papok akupunktúrával kezeltek esetleg? Ha a pap lovagol, attól még a galopp nem vallás!
A hülye válasz a válaszadót minõsíti.Õk nagyon okosnak érzik magukat.De illik rájuk a mondás:ha csendben maradtál volna, okosabb lettél volna.
Az orvosnak mi a kötelessége? Szerintem a gyógyítás. Hinni egy vallás dogmáiban vagy az ezotériában, az egy betegség -Stockholm-szindróma. Az ebben szenvedõ betegeknek is szükségük van orvosra, és ki megfelelõbb orvos egy szkeptikusnál?
Azért van ez, mert 10 válaszolóból 9 trollkodik, onnan lehet tudni ki a hívõ vagy ki ad hasznos választ aki le van pontozva . Ezen kívül szerintem vannak normális szkeptikusok is szóval ne általánosíts :-)
Azért meg kell(ene) különböztetni a trollokat, a megvezetõket, a hívõket és azokat, akik tapasztalataikat osztják meg. Csak az egy elég fogós kérdés, hogy hogyan... Nyilván a trollokat a legkönnyebb kiszûrni.
A moderátorok is szkeptikusok és itt verik a nyálukat. Az egyik egyszer el is szólta magát, hogy õk nagyon utálják a fórum ezen részét de vezetõi utasításra fent kell tartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igen az ember sajnos nehezen magyaráz meg másnak olyan furcsaságot, amit még más nem élt át. Ez talán normális is, de azért igen, nem kéne semmibe venni az embereket. A vámpíros "krikszrakszos" emberkének meg üzenem, hogy persze, vannak teljesen bugyuta kérdések, de mondjuk a meditáció is az ezotériához tartozik, ami nagyon is létezõ dolog, furcsa élményeket nem egy ember tapasztalt már vele, még is egy-két válasz adó õket is lehurrogja. Persze tudom én is, hogy vannak lehetetlen kérdések, ezekre amilyen a kérdés olyan a válasz. Ezt elfogadom én is.
Laylah: szkeptikus vagyok, de velem is történtek fura dolgok. Mégsem osztom meg, mivel nem tudom bebizonyítani. A másik: itt is olvastam már, kitalált történeteket. Vagyis igen: itt is vannak olyanok, akik titeket megvezetnek. Mivel hívõk vagytok és szeretnétek benne hinni, ezért nincs nehéz dolga az illetõnek. Persze, ha egy szkeptikus hozzászól, akkor meg mit képzel és így tovább. Nem a kamu sztori kitalálója lesz leszólva, hanem az, aki kételkedni merészel a történetben (az is megeshet, hogy õ, már olvasta ezt korábban).
Valóban nem kellene általánosítani. Én a magam részérõl mindig igyekszem józan hangvételû választ adni, és sohasem név nélkül teszem ezt. Erre jönnek az anonim ezósok, hogy takarodjak errõl az oldalról a zivataros pitsába, ha nem hiszek az õ hókuszpókuszaikban. Mert én vak vagyok, nem látok tovább az orromnál, ellentétben velük. Bevallom, nekem mindig gyengém volt a hit. Ha valamit HINNEM kell, ahelyett, hogy némi utánajárás, vagy logikus gondolkodás árán alátámasztást nyerne, kihátrálok, és maradok a tudomány biztonságot nyújtó kebelén. Erre persze én vagyok a tudatlan paraszt, meg bunkó, meg tudomisénmifene.
Mert a tûzmágiához 80-as szintû Paladinnak kell lenni, a Földet a reptoidok, krixkraxok és lumbulábiak meg akarják szállni, vámpírok igenis léteznek, és az Érmelléki Kuglófember elvisz és megesz. (most komolyan, idióta kérdésekre miféle válaszokat vársz?)
A kérdező hozzászólása: Ezeket mind-mind megértem amiket írtok, és köszönöm, hogy mindenki normális hangvételben írta le a véleményét!:) Nekem sem azzal van a bajom, hogy troll kérdésre troll a válasz, hanem azzal, amikor valaki tényleg egy komoly kérdést tesz fel, és olyan válaszokat kap rá, hogy a fülem ketté áll. :)
Én leírom a válaszomat, de idáig, még sosem kötekedtem. Ellenben, én itt kaptam már hideget, de nem lep meg. Ezotériások is, viselkednek így, szkeptikusokkal, mert egyszerûen, nem tûrik el, hogy mi is itt vagyunk. Vajon miért? Mert mi, nem elégszünk meg a hittel, hanem a tényt fogadjuk el. Egy félreértést oszlatok szét: nekem nem a hittel van a baj Jó dolog hinni, de ami itt mûködik, az már más: te is higgyél nekem, illetve jósolok neked, mert ez és ez történhet (ezek üres szavak). Az emberek tudatos, vagy tudattalan megtévesztése az, ami itt folyik. Egy pár, vérezós, ezért is küld el engem a ..., de nem érdekel.
Péld 26, 5
A kérdező hozzászólása: Ment a felfelé mutató kezecske mindenkinek. Köszönöm, hogy megosztottátok velem a gondolataitokat! :)

Miért van az hogy ha ezotéria rovatba teszek fel egy kérdést egyből kapok rá ezer választ, viszont ha valami tényleg fontosat akarok megtudni napokig kell várni mire valaki egyáltalán elolvassa a kérdést?

Legjobb válasz: A legtöbb ember viccet csinál ebbõl a rovatból. Szándékosan kamu kérdéseket tesznek föl, és trollkodnak. Ez az egyik ok. A másik, hogy ezotéria témakörben semmit sem lehet igazán tudni. Ha tudni akarsz valamit, akkor a tudomány kategóriában kell keresgélned. Az ezotéria az inkább hipotézisekkel dolgozik. A vallás meg hittel. Itt tudni semmit nem lehet biztosra. A vélemény olyan mint a s3gglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Mégis, vannak pávián jellegû emberek akik mutogatják.

A legtöbb ember viccet csinál ebbõl a rovatból. Szándékosan kamu kérdéseket tesznek föl, és trollkodnak. Ez az egyik ok. A másik, hogy ezotéria témakörben semmit sem lehet igazán tudni. Ha tudni akarsz valamit, akkor a tudomány kategóriában kell keresgélned. Az ezotéria az inkább hipotézisekkel dolgozik. A vallás meg hittel. Itt tudni semmit nem lehet biztosra. A vélemény olyan mint a s3gglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Mégis, vannak pávián jellegû emberek akik mutogatják.
ezzel én is így vagyok, nagyon idegesít hogyha felteszek egy fontos vagy normális kérdést alig kapok rá választ és annak is a fele értelmetlen igazából a legtöbben csak magyaráznak, nem is tudnak semmit a dologról, vagy leszólják az embert hogy miért érdekli az ezotéria(bár ha annyira lenézik akkor nem tudom hogy minek nézik)
Sõt, igazából a gyakorikérdések már nem is az a weboldal, aminek szánták, inkább egy paródia, hála a képzelgõ ezósoknak, meg a felvilágosítatlan tinilányoknak.
Mert itt sok hülyeségre ráakad az ember, amin tud jókat nevetni, ezért sokan ezt nézik. Ugyanez van a szerelem szex rovatba is. Az ünnepek rész meg például rohadt unalmas, nem is nézik sokan.
Azért, mert cikizni mindenki tud, de egy fontos kérdésre kevesen tudják a választ.
Mert az ezotériához nem kell különösebb mûveltség.
Nemtom. Most is csak azért írok, hogy hamarabb meglegyen az ezer :)

Hogy hogy bedőlnek az emberek az ezotériának/jóslásnak/mágiának. Bánom is én minek?

Egyszer?en rossz nézni, ahogy a "média" így becsap több !! milliárd !! embert és eszerint élik az életüket. Például a horoszkóp jóslásait is képesek belelátni a mindennapi történésekbe. Szörny?.

Legjobb válasz: Az egyetlen baj a kérdéseddel hogy gyakorlatilag semmi értelme nincsen, senkit nem befolyásol. Egyébként attól hogy a média tele van kamuval meg átveréssel még ne írd le az ezotériát. Aki tényleg tud különleges dolgokat tenni, valódi képességekkel rendelkezik az úgysem megy a tv-be mert többet jelent neki az ezotéria mint a pénz.

Az egyetlen baj a kérdéseddel hogy gyakorlatilag semmi értelme nincsen, senkit nem befolyásol. Egyébként attól hogy a média tele van kamuval meg átveréssel még ne írd le az ezotériát. Aki tényleg tud különleges dolgokat tenni, valódi képességekkel rendelkezik az úgysem megy a tv-be mert többet jelent neki az ezotéria mint a pénz.
nincs baj a véleményeddel... ha... 1. azt kultúrált formában osztod meg másokkal... 2. tiszteletben tartod te is mások meggyõzõdését, és nem próbálsz meg meggyõzni senkit sem a te elgondolásaidról... Amúgy én ezzel foglalkozom. Mégsem csaptam be soha senkit, nem vertem át, nem húztam le. Segítek annak, aki KÉRI! Akit nem érdekel ez a téma, vagy nem hisz, én nem gyõzködöm semmirõl sem. Valóban sokan vannak akik csak a haszon miatt csinálják, és átverik az embereket. De ne általánosíts, mert nem mindeki csaló...kontár...és még mit tudom én mi.
#9-nek:szerinted egy épp eszû ember akinek van tehetsége a mágiához vagy ahhoz fûzõdõ képességei vannak....a nyilvánosság elé fogja tárni a tudását hogy aztán ki akarják használni, fegyverként használják, vagy ne adj isten bezárják és mint ismeretlen "lényt" kisérletezzenek rajt hogy kiderüljön honnan származik az ereje?
Nem akarom látni amikor megpróbálja bizonyítani az ellenkezõjét:D (Mármint az aszexuális puhap*cs jellemzés ellenkezõjét.)
Utolsó, én biztosan nem vitatkozom veled. Nincs mirõl beszélgetünk. Viszont ha én kókler vagyok, mert van merszed ismeretlenül megrágalmazni, akkor te egy egy értelmi fogyatékos, aszexuális puhap.öcs. Ugyanis én, bizony ezt szûrtem le az írásodból. Ráadásul még bizonyítani sem tudod, hogy az állításom nem igaz, szóval amíg ez meg nem történik, te bizony az vagy, amit én mondtam.
#1: De igen! Mindenki, aki ezzel foglalkozik, és kvázi kijelenti magáról, hogy természetfeletti képességei vannak, az igenis kókler, szélhámos, csaló. Akkor is, ha ingyen csal. x) "Aki tényleg tud különleges dolgokat tenni, valódi képességekkel rendelkezik az úgysem megy a tv-be mert többet jelent neki az ezotéria mint a pénz." Igen. Ezt az érvet halljuk minden egyes alkalommal, amikor arra kerül sor, hogy a rendkívüli állítást bizonyítékkal is alá kéne támasztani. Egyébként ki a fszt érdekel, hogy valaki mit állít magáról (auralátó, gondolatolvasó stb), amíg azt az állítást nem tudja igazolni. Ha én most azt mondom, hogy tudok repülni (gép nélkül), akkor elhiszed? Ha nem, miért nem? Miért hihetõ kevésbé az én állításom, mint a másik kókleré? Hm?
Ez ugyanaz mint a törvény nem ismerete nem mentesít a törvény alól. Az ezotéria által kutatott egyetemes érvényû törvények hatnak mindenkire, akár hisz a dologban akár nem. A hit egy kicsit segít abban, hogy ne ússz feltétlenül árral szemben, de az sem biztosíték persze, mert érteni is kell, nem csak elhinni.
Hogy hogy bedõlnek az emberek az obijektív tudománynak és vallásoknak amit a média nyomat egész nap? Ha te bizonyíték nélkül rávágod egy dologra hogy hülyeség, szerinted mitõl vagy különb annál, aki az igazat vágja rá bizonyítékok nélkül? Tudod a bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka!
Nagyon egyszerû a válasz. Az ezotéria egyszerûnek tûnõ megoldásokat kínál az emberek gondjaira. Nem jön össze a dolog a kiválasztott lánnyal? Alkalmazz szerelmi kötést. Vagy: nehezen gyógyul a betegséged? Tessék, csodatévõ sámán majd meggyógyít. Így könnyû embereket rászedni, mert nehéz elismerni, hogy az élet ettõl sajnos bonyolultabb. A másik, hogy az ezotéria sosem indokol, csak kijelenti, hogy a módszer mûködik és kész. És ennyi, neked csak el kell hinni. A tudomány, meg a józan ész ezzel szemben megindokolja magát, és némi gondolkodást kíván. Sokkal egyszerûbb elfogadni valami légbõl vett humbugot. ÉS harmadrészt, az ember természete olyan, hogy szeret a misztikusban hinni. Ezért is szívesen elhisz mindenféle borzongató dolgot... még ha förtelmes ostobaság is... Hát ezért.
Mert végre megoldást szeretnének találni az életükre, ami nincs. Én is sokat foglalkoztam ezotériával, olvastam, tanultam, és az lett a vége, hogy még jobban tönkrement az életem, mint elõtte. Ennyi.

Nincs már eleged abból, hogy a sok tökéletlen szétoffolja az ezotéria kategóriát a sületlenségeivel?

A kérdésem azokhoz szól, akik nem szórakozni járnak ide, hanem élményeiket, tapasztalataikat, gondolataikat megosztani, azokhoz, akik hisznek valamily emberfeletti er?ben, mágiában, Földön túli és kívüli életben.

Legjobb válasz: Ez azért nem csak hit kérdése. Sokan, akik komolyan foglalkoznak az ezoterikus tanokkal, azért az "ezotéria" rovatban szereplõ egyes kérdéseken jót mosolyognának. Azt meg már ne is említsük, hogy az ezotéria rovatban feltüntetett egyes témakörök ezoterikus volta is megkérdõjelezhetõ. Persze nem az a dolgunk, hogy mások hitét kinevessük. Attól viszont, hogy megjegyezzük, hogy szerintünk nem teljesen úgy mûködnek a dolgok, ahogy a kérdezõ elképzeli, nem azt jelenti, hogy meg akarjuk bántani vele. Azon se kellene megsértõdni, ha valaki poénosan fogja fel a témát. Az viszont szerintem is ronda dolog, ha valaki udvariasan kérdez és lehülyézik.

Ez azért nem csak hit kérdése. Sokan, akik komolyan foglalkoznak az ezoterikus tanokkal, azért az "ezotéria" rovatban szereplõ egyes kérdéseken jót mosolyognának. Azt meg már ne is említsük, hogy az ezotéria rovatban feltüntetett egyes témakörök ezoterikus volta is megkérdõjelezhetõ. Persze nem az a dolgunk, hogy mások hitét kinevessük. Attól viszont, hogy megjegyezzük, hogy szerintünk nem teljesen úgy mûködnek a dolgok, ahogy a kérdezõ elképzeli, nem azt jelenti, hogy meg akarjuk bántani vele. Azon se kellene megsértõdni, ha valaki poénosan fogja fel a témát. Az viszont szerintem is ronda dolog, ha valaki udvariasan kérdez és lehülyézik.
Engem is zavar. Annyira örültem ennek a témakörnek, de már alig nézek be ide, mert sokszor gúnyból feltett kérdések vannak. Ja meg a "kedvencem" amikor a vonzás törvényével vki nem ért egyet és már egy "f.szság az egész".... ha nem hisz benne ne írkáljon. vagy írja meg õ nem hisz ezekben de nem kell szidnia többieket.
Engem is zavar.
De igen, nekem is elegem van belõle. És hidd el sokkal több információt is kaphatnánk olyan emberektõl, akik valóban hisznek, találkoztak már földönkívüliekkel. De egy ilyen társaság, tisztelet a kivételnek meg sem érdemli, hogy megossza bárkivel is valaki a tapasztalatait.
Nincs elegem mivel én is szoktam jókat írkálni ide. Legjobb volt mikor vki a férjét akarta visszahozni aki nem mellesleg évek óta halott :D Szóval nem tiszta fialás az aki ezekben hisz. 18/F
nem azért de ez a kérdés nem ezotéria kategória, úgyhogy kimeríti a szétoffolás fogalmát :D
"ufókok" Ezen szétröhögtem az agyam:D Am felnõlhetnétek, mert mindenki tudja, h ufók, szellemek, meg varázslatok nincsenek, akik hisznek benne elmebetegek -.- Úgy is lepontoznak, de nekem lesz igazam.
Én van amiben van amiben nem. Ha hozzászólok egy kérdéshez normálisan akkor rögtön lepontoznak, mert nem hiszek benne.Aki meg ennek él az meg belémköt, mert véletlenül ejtettem egy helyesírási hibát. Ha megfigyelitek általában abból van a vita, hogy valaki beírja, hogy szerinte hülyeség az egész és utána azok akik hisznek benne neki esnek, lepontozzák és belekötnek ahol tudnak. Mindkét részrõl van felelõs!!!!
Hát igen. A szabad vélemény formálás úgy tûnik nem mindenkinek van ígyére.
"Itt is offoltok. Szóval számomra a földönkívüli létforma a legkevésbé sem ezotéria, sokkal inkább tudomány, és meg is mondom, miért. Kizárt dolog, hogy a mi bolygónk az egyetlen, ahol élet van. Most nem a leigázós lényekre gondolok, az mind az emberi fantázia szüleménye. De van élet a Földön túl is." Ácsi ácsi! Amirõl beszélsz az sci-fi, nem pedig tudomány. Attól még hogy nagy az univerzum, egyáltalán nem biztos hogy van máshol is élet. Ha legalább egy másik bolygót találnánk, amin bizonyíthatóan a földtõl függetlenül alakult ki az élet, akkor már ráfogható lenne, hogy az, hogy sok helyen van élet az univerzumban, az tudományos feltételezés, vagy mi. Persze nincs semmi gond a scifivel, ez a tudomány elõremozgatója, a fantázia, a kíváncsiság.
Itt is offoltok. Szóval számomra a földönkívüli létforma a legkevésbé sem ezotéria, sokkal inkább tudomány, és meg is mondom, miért. Kizárt dolog, hogy a mi bolygónk az egyetlen, ahol élet van. Most nem a leigázós lényekre gondolok, az mind az emberi fantázia szüleménye. De van élet a Földön túl is. A horoszkópban nem hiszek, kivéve, ha az személyre szabott. Mondjuk egy olyan ember állít össze nekem egy horoszkópot, aki nem ismer, viszont én megadom neki születésem idejének adatait. Álomfejtés. Ez badar dolog a szememben, mert mindenkinek mást jelentenek az álmai. Az ezotéria témakörnek négyféle felhasználója van. 1. Akik e szerint élnek, õk/mi vagyunk a legkevesebben 2. Az új- és divatezotériás emberek, azok, akik azért rendezik Feng-Shui szerint a lakásukat, mert most épp az a menõ, és mindenféle szerelmi kötéssel akarnak foglalkozni. (a szerelmet nem lehet erõltetni mágiával sem) 3. Akik szórakozni járnak ide, poénból tesznek fel álkérdéseket, meg (szerintük) vicces beszólásaik vannak 4. Akik nem kérdeznek, csak válaszolnak, de ostobának tartanak mindenkit, akik egy picivel is a föld felett vannak, õk a szkeptikusok Bocs a hosszú válaszért, de remélem, mindenki elolvassa, akirõl szól
Árpi, tudod mi a tény? Az hogy eddig még csak egy árva élõ organizmust sem találtunk a világûrben, nem hogy intelligens életet! Ez tény!
Miért lenne sci-fi? Azért elég nagy a világegyetem, jó, ez is csak elmélet, de a legközelebbi életképes bolygó több ezer (vagy millió) fényévnyire van innen, úgyhogy mi nem találhatunk rajta semmit. Mert nincs közel. És nem lehet a miénk az egyetlen, ahol élet van.
engem is lehülyéznek, barmoznak, közbe egy 5éves gyerek többet tud az életrõl mint õk.
Nem azért, de az egy elég normális válasz, hogy: Én nem hiszek ebben, szerintem nem léteznek :D Az a baj a sok ezossal, hogy csak az a jó válasz nekik, ha vaalki egyetért velük . Ha akárki elmondja a saját véleményét, pl. hogy szerinte nem léteznek akk rögtön: Nemilyenválaszokatkértem.! Meg: mondtam h hülyék kíméljenek!
Sokan hisznek olyan dolgokban, amiket eleddig nem sikerült hitelt érdemlõen megmagyarázni. DE: a horoszkóp, a mágikus kövek és hasonló dolgok egész egyszerûen fasságok. Ezeken nincs mit magyarázni, aki ezekben "hisz", megérdemli, hogy szétoffolják...
én a témákat nézve, más a véleményem. azt vettem észre, hogy ha valaki feltesz egy eldöntendõ kérdést, amivel igennel vagy nem -el lehet válaszolni.Akkor egy szkeptikus egybõl beír olyat, hogy: hülye elmebeteg...stb Az ezo-sok meg leírják amit gondolnak , de mindig a szkeptikusok támadnak. Vagy nem jól látom?
Hát jó, nem állítottam h az összes antiezos normális :D
nekem kedvencem... naponta ide járok röhögni a hülye beszólásokon, de eléggé zavar az a tudat, hogy vannak emberek akik hisznek ebben
Nem nagyobb baromság ez sem, mint a búgócsiga ufók, meg a virágcsokor szellemek.
Árpád mindjárt pofon váglak ha még egy ilyen hülyeséget mondasz!
Tény az, ami egyértelmûen bizonyítható.
Nekem is elegem van belõlük
szerintem ezeket a kérdéseket egy speciel ezoterikus oldalon kéne feltenni, ott nem zavarna senkit.
Nekem abból van elegem, hogy egy csomóan nagyon ráérnek és unalmukban foglalkoznak ezotériával meg ufókkal. Annak, aki forrást keres ilyen témában, mert érdekli, kitûnõ linkeket tudok adni, mert volt, aminek én is utánaolvastam, de aki szellemektõl parázik meg attól, hogy a csillagjegyeik alapján összeillik-e a választottjával, az idegesít.
Hát én sem tudtam megállni a beszólást, mikor valaki agykontrollal akarta rávenni dugásra a férjét ....azér mindennek van egy határa..
én speciel nagyon útálom a sok szkeptikust, aki csak azért jár ide, hogy bennünket, akik nem hisznek, hanem tudják, hogy ufókok, meg plejádokok, nomegfõleg szellemek nagyonis vannak, szóval, bennünket normálisan gondolkodó embereket molesztáljanak. máglyára velük!!
Szerintem mágjára az összes sarlatánnal...
"Akkor a jó szürkék voltak a szövetségesekkel. " Ezt honnan veszed? És a III. Birodalom és a Szürkék között sem tört ki semmilyen vh. Ilyet nem is írtam. Értelmezd a szöveget ne csak olvasd.
"Ezt nem értem." az elmebajt miért akarod megérteni?
Tessék! Ez a válasz, itt, alig pár hozzászólással felettem látható, hogy miért szórakozni járunk ebbe a témakörbe. ADÓZTATNI kéne azokat a debileket, akik ezeket az elméleteket gyártják. Kisebb baj, hogy gyártják, de terjesztik is! És amilyen naiv az emberek többsége, lazán beveszi ezt a sok maszlagot, terjeszti tovább, bárminemû belegondolás nélkül. Egész egyszerûen OSTOBA emberek OSTOBA kérdéseket tesznek fel ebben a kategóriában. Az Ezotéria témakör a Gyakorikérdések állatkertje. EZÉRT jár ide az, aki csak röhögni akar.
Ez sem nagyobb baromság, mint az összes többi ezotériás marhaság
"Az Ezotéria témakör a Gyakorikérdések állatkertje. EZÉRT jár ide az, aki csak röhögni akar." Ezért járok Én is ide. Mert magának az Ezotériának semmi értelme nincsen, így legalább elvagyok.
Amíg ki nem moderálják, egyébként teljesen érthetõen. Kellene egy moderálás nélküli fórum.
A reptoid fenyegetés nem elmélet hanem tény, és a tények makacs dolgok.
De mikor lesz már invázió ????? Semmilyen ûrhajót nem látok Küldj már ide egyet.
Én már totál ki vagyok ezekkel a hülyékkel!

Melyek az ezoterika és a metafizika közti hasonlóságok ill. különbségek?

Legjobb válasz: Az ezotéria választ tud adni a tudomány kérdéseire, viszont a tudomány az ezotéria dolgaira nem. Csak elveti azt, mivel nem érti és sohasem érheti meg. És tehetetlenségében elutasítja. Értsd ahogy akarod ^^ Namaste

Az ezotéria választ tud adni a tudomány kérdéseire, viszont a tudomány az ezotéria dolgaira nem. Csak elveti azt, mivel nem érti és sohasem érheti meg. És tehetetlenségében elutasítja. Értsd ahogy akarod ^^ Namaste
A kérdező hozzászólása: Beszûkítenéd a kört csak a metafizikára?
Sajnos erre nem tudnék érdemben válaszolni.
Ha mélyen belemegyünk, akkor nincs különbség...az emberek között van a különbség(hozzáállásban) még, mert nem ismerik a valót...én például elolvastam egy filozófiai könyvet, ami a metafizika "rejtelmeibe" vitt bele, vagyis a létezés lényegében, mibenlétébe komplettül...és láss csodát...az õsi ezoterikus tanítást tárta elém. :) tehát bizton állíthatom, hogy a kettõ ugyanaz...de még korlátolja magát az ember...vagyis, nem engedi az egója, hogy elfogadja valósnak a tudomány az ezotériát...de még a filozófiát/metafizikát sem tekintik igazi tudománynak, mert ha így lenne, már réges régen máshogy gondolkodnának az emberek. :) üdv 25/F LastOne.Left
Nem az a különbség, mint az operett és az opera között? A metafizika komoly emberek improduktiv agyalgása olyasmikrõl, amirõl nekik, vagy még senkinek nincs természettudományos ismerete, az ezoterika pedig szélhámosok profitorientált "metafizikálgatása".

Mi a baj az ezotéria kategóriában a filózással?

Úgy vettem észre, negatív értelemben használják egyesek (vagy egyvalaki, több nick névvel) a szót. A gondolkodás szerintük bûn?

Legjobb válasz: Nem, a gondolkodás soha sem bûn, viszont agyalás a hülyeségen az, hogy lehet "filózni" olyan dolgokon amik ellent mondanak minden általunk ismert fizikai törvénynek? Ezt csak egy bolond teheti. Az ezotéria ma egy vicc szerintem, vannak értelmes részei valószínûleg csak az nem a nagyközönségnek vannak kiterítve, amit neten meg mindenféle modern ezoterikus könyvekben olvasol az szerintem elvetemült ostobaság, az értelmes része valamelyik vatikáni könyvtárban van elzárva, hogy olvasni csak az olvashassa akinek engedélyezik és valószínûleg azok sem ilyen földet rengetõ okosságok.

Nem, a gondolkodás soha sem bûn, viszont agyalás a hülyeségen az, hogy lehet "filózni" olyan dolgokon amik ellent mondanak minden általunk ismert fizikai törvénynek? Ezt csak egy bolond teheti. Az ezotéria ma egy vicc szerintem, vannak értelmes részei valószínûleg csak az nem a nagyközönségnek vannak kiterítve, amit neten meg mindenféle modern ezoterikus könyvekben olvasol az szerintem elvetemült ostobaság, az értelmes része valamelyik vatikáni könyvtárban van elzárva, hogy olvasni csak az olvashassa akinek engedélyezik és valószínûleg azok sem ilyen földet rengetõ okosságok.
legtöbb kérdést troll ember írja ki, ált ha figyelmes vagy, elolvasod a kérdést, vagy a hozzá fûzött kiegészítést és már láthatod is, sokszor az írás vagy a gondolatmenet alapján még az illetõ nicknevét is belehet azonosítani. tényleg van napi egy két komolyabb kérdés, valami témában itt, de az a ritka. sok ilyen kamu kérdezõt, már ezerszer kitiltottak innen, de újra itt vannak. és úgy mi van, troll kérdésre, megy a troll válasz, és néha aki egyszer csak ide téved, mit lát? reptoid meg lumbulábi invázió készül, mikor ennek a valósághoz kb annyi köze, hogy egy ember fejébõl pattant ki ez is, semmi több! és ez évek óta így van ezen az oldalon.
hengerelõhereverem! Volt egy pap ismerõsöm, sokfelé bejárós volt! Õ mesélt ezekrõl a dolgokról, hogy a tudás nagy része, elvan rejtve, mert nem érdeke senkinek hogy az igazság kiderüljön, mert ha ez megtörténik, akkor az õ munkája is felesleges lesz, az egész hitre épült szervezettel együtt. ha ezt megtudnák az emberek hivatalosan, és nem csak egy két író írna könyvet a sejtelmeirõl vagy félinfókról, akkor az a vallások végét jelentené. Márpedig ekkora biznisz mint a vallás, még soha nem volt a földön, nem is hiába, akinek egy kis esze van saját vallást vagy felekezetet alapít, mert így királyként élhet.
Akinek esze van az nem csinál ilyet, mert akinek esze van az nem az embereket akarja átvágni, az imént említett emberek szerintem csak ostobábbak, mint akik semmit sem csinálnak, mert csak gátolja a többi munkáját.
Sztem a legtöbb kérdés kiíró csak trollkodni jár ide, de vannak normális kérdések is igaz, hogy ritkák, mint a fehér holló viszont még vannak ilyenek amúgy meg ez mindegyik kategóriára igaz és csak szólok az ezotéria olyan akár a vallás hinni kell benne, akik pedig nem hisznek azok trollkodnak, vagy eljátsszák a szkeptikust én mindhárom kategóriással eljátszadozok. :D
A kérdező hozzászólása: Nem a lumbulábis meg ufós kérdésekre gondolok, hanem amik filozofikusabb kérdéseket tesznek fel, és rögtön jön, hogy "mit szívtál?", "látom, jó volt az anyag", "bölcsész-e vagy?", és hasonlók. De lehet, hogy ugyanaz a személy írja ezeket a hülye beszólásokat. Ha nekem mond valaki olyat, amit furcsállok, nem értek, akkor max. megállapítom magamban (vagy hangosan kimondom), hogy ezt nem értem, vagy nekem más srófra jár az agyam. De leginkább hozzá se szólok a témához, ha nem érdekel. De hogy beszóljak neki, hogy milyen drogot szed?? Hogy jut valakinek ilyen eszébe, hogy drog??? Csak azért, mert olyat kérdezett, amit a válaszoló nem ért? Vagy talán pont ez a nem értés frusztrálja, és ezért szól be kérdezõnek. Mert simán megtehetné, hogy komment nélkül hagyja a kérdést, ha egyszer nem érdekli.
#6 Ezeket egyáltalán nem egy ember írja, de elképzelhetõ, hogy egy embernek van több regisztrációja én elárulom neked kedves barátom, hogy ezek a válaszok az elsõ trollkodóval kezdõdnek, aki beír neked vamilyen humorosnak mondható bejegyzést után szép számmal jönnek a trollkodók, akik márcsak direkt is beírnak neked egy szép versikét olyan versikére gondolok, ami az LSD-vel kezdõdik és az elmebeteg jelzõvel végzõdik tehát csak rajtad múlik mit hozol ki ebbõl elmerülsz a trollok mocsarába, vagy felemelkedsz és jó irányba tereled a kérdésedet.
"...viszont agyalás a hülyeségen az, hogy lehet "filózni" olyan dolgokon amik ellent mondanak minden általunk ismert fizikai törvénynek? Ezt csak egy bolond teheti." Mint például mikor a Wright fivérek a saját korukban azon agyaltak hogy lehet olyan repülõ szerkezetet építeni, ami nehezebb a levegõnél... Vagy mikor Nicola Tesla az energia vezeték nélküli továbbításán agyalt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!