Találatok a következő kifejezésre: Az ezüst befeketedett. Az (2 db)

Befeketedett az ezüst nyakláncom, mivel lehetne visszahozni a színét?

Sok helyen láttam olyan megoldást, hogy kenjem be fogkrémmel, citromsavval, szódabikarbónával vagy forraljam egy ideig. (Elég bután hangzik O.o)

Legjobb válasz: seggnedvvel.

seggnedvvel.
Egy kicsit nedvesítsd be vízzel a nyakláncot majd szódabikarbónával jól dörzsölgesd meg! És láss csodát:)
Az otthoni ezüsttisztítás csak egy illúzió.
Illúzió?? :D hehe ! Én álladnóan szódabikarbónával tisztítom és szebb mint újkorában!!!
A dörzsöléstõl esetleg fényesedik, semmi köze a szódabikarbónához, csinálhatnád homokkal is. Viszont a dörzsölgetés nem minden típusnál megoldás.
Én fogkrémmel szoktam. Van egy régi fogkefe, arra a fogrém, és a mosdóban lekefélem a nyakláncot. :) A párom az övére csak rányomta megkeverte, bennehagyta, este kivette lemosta. Mindig tiszta lesz. Szóval lehet otthon, legalábbis nekünk sikerült.
fogkrémmel simán lejön a kosz. átdörzsölöd és annyi.. még hogy illúzió, istenem. nem tudom minek okoskodik az, aki nem ért hozzá
en is szodabikarbonaval tisztitom es nagyon szep lesz utana.

Az ezüst láncom befeketedett. Az ezüsttiszító mellett mivel tudnám letisztítani?

Legjobb válasz: Szia. Probáld meg fogkrémmel, nekem bevállt.

Szia. Probáld meg fogkrémmel, nekem bevállt.
egy kis fazékban forralj vizet, tegyl bele egy nagy evõkanál sót. ha feloldódott akkor egy alufóliából készített kiss "tányérszerûségen" tedd bele az ékszert (csak ezüstöt) a lébe, majd egy púpozott evõkanál szódabikarbónát tegyél bele! Magasabb falú edényben érdemes, mert hirtelen felhabzik és esetleg kifuthat! forrald így az egész cuccot 5 percig. aztán szivaccsal dörzsöld át!
Fogkrém vagy szódabikarbóna
Citromlé...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!