Találatok a következő kifejezésre: Az esti már előre (69 db)

Meg ismertem egy srácot, akivel a második este le feküdtem. Utána 3-4-szer találkoztunk és szexeltünk. Olyan szép volt minden hogy már el se hittem hogy igaz lehet! Aztán az utolsó este azt mondta hogy komolyan el kell rajtad gondolkoznom! O. o?

Nem lehetünk együtt mert szeptemberben megy vissza pestre és így csak szeret?k lettünk...egy hétig nem nagyon beszéltünk...aztán meg beszéltük hogy találkozunk, de megint el maradt! El mentem egy hétre balatonra, nem tudtam facebookozni, így írni sem! és most mikor írtam neki nem ír vissza pedig már fent volt meg telefonon is fent van! Mi történhetett??? :(

Legjobb válasz: Mielõtt a tipikus és sztereotip "minden férfi mocsok disznó" ösvényre terelõdne a kérdés, tudd, hogy nehéz bárkit is komolyan venni, aki már második este lefekszik az emberrel. Ez nem rosszindulat, sem lenézés, ahogy nem is csak nõkre nézve van így. Ti sem vennétek komolyan egy férfit, aki egybõl ágyban köt ki veletek, nem megbízható, szélcsap alaknak könyvelitek el, teljesen jogosan. Ha valakivel többet szeretnél, akkor ne feküdj le vele rögtön, mert így semmi jogalap vagy racionális elvárás nincs arra, hogy többnek tekintsen mint futó kaland. Ha bemegyek a zöldségeshez, és egy dinnyét szorongatva odamegyek a mérleghez, ne lepõdjek meg vagy csodálkozzak, ha vásárlónak néznek. Egyébként pedig, 24 éves vagyok, nem éppen öreg sem koravén, de komolyan ki lehet akadni azon, hogy a mostani kamaszok mennyire elfelejtettek beszélni, nyíltan, egyenesen. Ha szeretnél valamit, mondd ki, közöld vele.

Mielõtt a tipikus és sztereotip "minden férfi mocsok disznó" ösvényre terelõdne a kérdés, tudd, hogy nehéz bárkit is komolyan venni, aki már második este lefekszik az emberrel. Ez nem rosszindulat, sem lenézés, ahogy nem is csak nõkre nézve van így. Ti sem vennétek komolyan egy férfit, aki egybõl ágyban köt ki veletek, nem megbízható, szélcsap alaknak könyvelitek el, teljesen jogosan. Ha valakivel többet szeretnél, akkor ne feküdj le vele rögtön, mert így semmi jogalap vagy racionális elvárás nincs arra, hogy többnek tekintsen mint futó kaland. Ha bemegyek a zöldségeshez, és egy dinnyét szorongatva odamegyek a mérleghez, ne lepõdjek meg vagy csodálkozzak, ha vásárlónak néznek. Egyébként pedig, 24 éves vagyok, nem éppen öreg sem koravén, de komolyan ki lehet akadni azon, hogy a mostani kamaszok mennyire elfelejtettek beszélni, nyíltan, egyenesen. Ha szeretnél valamit, mondd ki, közöld vele.
Lehet át lettél baszva... ez van
Te huncut kis cuni :3 Nem szeretõk voltatok, az nem ezt jelenti. Szimplán dugtatok párat. Így jártál, fogd fel úgy, hogy jól kezdõdik a nyarad/kihasználtak, vagy ahogy szeretnéd. Továbbá tanuld meg, hogyan kell helyesen írni:)
Sok minden lehet, de látom te többet érzel mint hogy a szeretõje legyél.. valószinüleg õ nem érez ugyanugy mint te.. neki elég ha néha megdughat és ennyi. Szerintem inkább ezt a szeretõ dolgot is hanyagolni kéne mert csak magadnak okozol fájdalmat vele hiszen teljesen nem lehet a tiéd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó látni hogy van még normális, 20-as évekbeli fiatal aki így fogja fel a dolgokat! Köszönöm, ez egy igazi jó tanács és kritika volt! A Kritika mindig építõ jellegû!! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ismerek olyan párt akik az elsõ éjszakán egy bulin le feküdtek és azóta is együtt vannak! 3 éve!
Kivétel mindig erõsítheti a szabályt, te sem leszel kevésbé értékes ember az elhamarkodott lefekvés miatt - márpedig, ha többet szeretnél a sráctól, akkor mégiscsak elhamarkodott volt. Kalappal amúgy, sok sikert! :-)
Hát bizony sajnos tényleg le lettél pattintva a jelek szerint. Sajnálom, de vedd jó tapasztalatnak, ha már így alakult. Amúgy mi úgy jöttünk össze a barátommal, hogy két napot egyhuzamban együtt voltunk (éjjel is) és ezalatt szexen kívül minden volt, majd két nap múlva maga az aktus is megtörtént. 3 éve vagyunk együtt és elég komolyan tervezünk :) . És elítélhettek, de elõtte is volt két kapcsolatom, ami szexszel indult és komoly kapcsolat lett belõle. Szerintem nagyon fontos a szex egy párkapcsolatban, tehát jó "idõben" megismerni a másikat ilyen szempontból is, mert ha ez nagyon nem mûködik és nem passzolunk, számomra az jelentõs akadályt jelent. Persze nem vagyunk egyformák. L/25
Ja és nem kötekedni szeretnék, de ez szúrja a szemem: Advocatus Diaboli: Szeretõk azok, akik között szexuális kapcsolat van. Nem kell ehhez feltétlenül megcsalás (gondolom te azt hiszed, hogy ezt takarja). Két egyedülálló személy éppúgy egymás szeretõi, ha szexuális kapcsolatban állnak egymással. A párom nekem is a szeretõm, amellett, hogy a társam és a barátom is. L/25

Az esti szopitól már előre félek mert sírás a vége. Mi lehet a baj?

Az esti szopi közben folyton jár keze lába, rángatja a fejét és sírásba torkollik a dolog. Közen a cici után kapkod, kortyol egyet, kett?t majd sír.Van hogy a szájában van a cici de csak keresi és nem kap rá.

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy jártam, de nálunk néha napközben is elõfordult. Próbáltam megfejteni, hogy mi lehet a baj... Nálunk a fáradtság volt! Lusta volt már szopni, így este elkezdtem neki üvegbõl adni. Ez bevállt, de volt ill. van egy hátránya, most már csak üvegbõl eszik.Tegnap volt 6 hónapos és anyatejen kívül semmi mást nem fogad el:) 4 hónapja csak fejek és fejek...., de nem esik nehezemre ha a kislányomról van szó. Dia

Szia! Én ugyanígy jártam, de nálunk néha napközben is elõfordult. Próbáltam megfejteni, hogy mi lehet a baj... Nálunk a fáradtság volt! Lusta volt már szopni, így este elkezdtem neki üvegbõl adni. Ez bevállt, de volt ill. van egy hátránya, most már csak üvegbõl eszik.Tegnap volt 6 hónapos és anyatejen kívül semmi mást nem fogad el:) 4 hónapja csak fejek és fejek...., de nem esik nehezemre ha a kislányomról van szó. Dia
Nekem kevés volt a tej.
Valószínü kevesebb a tejed estére és fársdt a baba is így elöbb utobb hisztizni kezd.Irass fel potlást, lehet hamarosan nappal is kelleni fog.Mi így jártunk
Probalj meg mellszivoval tobblet termelest elerni, talan akkor konnyebb lesz neki este ennie. Miutan kiurult a cici, mellszivozd meg 6-7 percig, mert ez az uresjaratban valo hasznalat adja a jelet a cicinek, h tobbet kell termelnie.
Kevés a tejed és sokat kellene szopiznia, hogy belövelljen, de már fáradt hozzá. Én azt csináltam, hogy mindig lefejtem a maradékot napközben a mellembõl és elõször azt adtam neki oda. Így már volt kb. 30-40 ml a pocakban, nem volt farkas éhes és úgy tettem mellre. Türelmesebben szopizott és nem lett sírás belõle. Sajnos késõbb ez sem volt elég, úgyhogy estére pótlás kell.

Mellszívóval fejem a tejet, reggel és este, de csak kb.90-90 ml van. Szerintetek melyik fejést hagyjam el? A reggelit vagy az estit? (Sőt, hamarosan el is szeretném apasztani, mert ilyen kevéssel már nem szeretnék bajlódni. )

Legjobb válasz: Szerintem egyiket sem, én örülnék, ha ennyi lenne...ez még szerintem nagyon sok ahhoz, hogy elapaszd de a te döntésed. Én napi 3-szor fejek, plusz éjszaka és reggel szopik, de amikor fejek a kettõbõl jön le összesen 40 ml. Még mindig fejem mert az anyatej nagyon tápláló, ráadásul ki is spórolok a tápszer árából.Ha már nagyobb a babád 1-2 éves, akkor sem ártasz vele, ha anyatejet adsz neki és nem tehén tejet, sõt.... A kisfiam mondjuk még csak 4 hónapos. A te babád mennyi idõs?

Szerintem egyiket sem, én örülnék, ha ennyi lenne...ez még szerintem nagyon sok ahhoz, hogy elapaszd de a te döntésed. Én napi 3-szor fejek, plusz éjszaka és reggel szopik, de amikor fejek a kettõbõl jön le összesen 40 ml. Még mindig fejem mert az anyatej nagyon tápláló, ráadásul ki is spórolok a tápszer árából.Ha már nagyobb a babád 1-2 éves, akkor sem ártasz vele, ha anyatejet adsz neki és nem tehén tejet, sõt.... A kisfiam mondjuk még csak 4 hónapos. A te babád mennyi idõs?
Szerintem 90 ml sok. Nekem ha lejön 10 egy fejésre, már ugrálok örömömben. Napi 30 ml-reket fejek, pedig rendszeresebben csinálom, mint te. Szóval, szerintem ez nem kevés, én nem apasztatnám el a helyedben. Amúgy, ha nem szoptatsz és nem fejsz, egy hét alatt magától is elapad a tejed.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, én is így spórolok a tápszeren, hogy tejjel egészítem ki. Régebben kb 6-700 ml volt, napi 5 fejéssel, de mostmár egyre többet megyek el itthonról, és nem tudok napközben fejni, és így (reggel-este) rendszeresítettem be. Ikrek vannak, 9 hónaposak, elsõ perctõl kezdve fejtem, de kitartok továbbra is. Köszi a válaszokat!!

17 hónapos a kislányunk és már csak este szopizik. Mikor hagyjuk el az esti szopit? Még várjak vele, vagy már elhagyhatom?

Nem kéri különösképpen, de örül ha még szopizhat lefekvés el?tt. Nagyon szereti a tehéntejet , de nem tudom ebb?l is mennyit kell adnom naponta neki? Reggel és este mekkora egy ekkora baba napi tej szükséglete?

Legjobb válasz: Amikor te akarod.A lányomnál 14 hósan hagytuk el az éjjelit,rá 1 hétre az alvás elöttit.Abszolult nem is kereste. Azóta minden reggel ébrede´snél kakaót kér,és kap is :) Minden nap eszik joghurtot,vagy valami tejeset....

Amikor te akarod.A lányomnál 14 hósan hagytuk el az éjjelit, rá 1 hétre az alvás elöttit.Abszolult nem is kereste. Azóta minden reggel ébrede´snél kakaót kér, és kap is :) Minden nap eszik joghurtot, vagy valami tejeset....
Annyi lemaradt, hogy 17 hónapos gyermeknek nincsen már szopira szüksége.
Amikor neked már teher, vagy úgy gondolod, szeretnéd befejezni.A fiaim 2, a lányaim 3 éves korukig szopiztak este, de nekem nem volt terhes, nem zavart.Megnyugtató lezárása volt a napnak számukra.:) Én nem álltam át arra, h mást igyanak helyette lefekvés elõtt, többek között azért, mert már szobatiszták voltak, és nem akartam, h bepisiljenek.:) Én inkább a vacsorához adnék neki tejet, lefekvéskor már csak kis vizet, mert az már fogmosás után van. (Ezek persze nagyobb gyerekekre vonatkoznak amiket írtam.)
Elsö vagyok.A lányom nem lefekvés elött kéri, és kapja a kakaót, hanem ébredés után..... A lányom nekem is 1 hete teljesen szobatiszta.21 hónapos......
A fiam 21 hónaposan magától elhagyta, 17 hónaposan már õ is csak este cicizett.

1 éves a kisfiam. Este már legtöbbször maga alszik el, de nappal egyszerűen képtelen rá. Aki ilyen idősen szoktatta gyermekét az önálló elalvásra, az a nappali alvást hogyan oldotta meg?

Legjobb válasz: 13 hónaposan szoktattam rá az esti, majdnem 14 hónaposan a nappali önálló elalvásra. Behúztam a redõnyt, hogy alig legyen fény, bevittem, megpuszilgattam, és elmondtam neki, hogy most aludni kell, és hogy itt leszek a másik szobában. Mindezt ebéd után, amikor már láttam rajta, hogy nagyon álmos. Minimális sírással (talán 2-3 nap volt) átszokott, azóta sincs gond. Elmúlt 16 hónapos.

13 hónaposan szoktattam rá az esti, majdnem 14 hónaposan a nappali önálló elalvásra. Behúztam a redõnyt, hogy alig legyen fény, bevittem, megpuszilgattam, és elmondtam neki, hogy most aludni kell, és hogy itt leszek a másik szobában. Mindezt ebéd után, amikor már láttam rajta, hogy nagyon álmos. Minimális sírással (talán 2-3 nap volt) átszokott, azóta sincs gond. Elmúlt 16 hónapos.
Én még mindig elringatom.

Az normális hogy egy 16 éves lányt nem engednek el a szülei hétközben sehova, hétvégén is csak ritkán 1-2 órára, este már nem nagyon járkálhat az utcán és nem járhat bulizni?

tudom hogy féltenek, de rosszul esik hogy nem mehetek..

Legjobb válasz: Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...

Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...
Nem normális. Próbálj meg beszélni a szüleiddel errõl. Mellesleg ezzel tényleg kb. azt érik el, amit az elsõ válaszoló mondott.
Hétköznap én sem engednélek el akárhova mehetnél sportolni külön órára pl ének, tánc, rajz, valamelyik tantárgy, esetleg ha kész a lecke barátnõzhetsz kicsit, de este 8ra otthon kellene lenned.Hétvégén aludhatnál barátnõnél, elengednélek, moziba, színházba, városba, kulturált normális helyekre, nyáron kint lehetnél 10ig, télen csak 8ig.Buliba ritkán engednélek normális helyre, koncertre fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal, fiúval nem aludhatnál. Szerintem kicsit túl féltenek, kompromisszumot kéne kötnötök.
Hát, én így nõttem fel. És élek. Igaz, nem 16-17 évesen, hanem felnõttként 21-22 buliztam ki magam, amikor már a saját otthonomba mentem haza, és nem adtam számot senkinek sem a szabadidõmrõl. De élek, és épelméjû maradtam. Te sem fogsz belepusztulni.
szóval egy vesszõ és egy pont kimaradt. Normális helyre engednélek el bulizni, úgy hogy tudom kivel mész és mikor jössz, és éjfélre haza kéne érned, és pl 3-4 havonta egyszer.Koncertre és fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal engednélek.
Nem normális.

Most fogyott el az első levél fogamzásgátlóm. Az egy hetes szünet alatt megjött, de már el is mult, majd csak holnap kezdem el szedni ismét a tablettát. Ma este szeretkezhetek a párommal megszakításos módszerrel?

Jah és érdekelne hogy ez hogy is van pontosan ,hogy miért pont igy szedjük a fogigátlót.(tanultam bioszt ,de ezt igy nem tudom)mert a menszesz els? napján kell elkezdeni szedni , de most igy most jóval a menszeszem után fogom elkezdeni szedni.Hogy van ez ?

Legjobb válasz: 7 nap szünetmentes nap van. Addig is védett vagy míg szünetmentes napon szexelsz. Rá is van írva a tájékoztatóra, hogy tök mindegy megvan-e még akkor is kell kezdeni szedni a szünet lejárta után. Az amikor legelõször kezded szedni a normális mesid alatt az más, mint a szünetmentes napok, akkor állítod be tulajdonképp a gyógyszert.

7 nap szünetmentes nap van. Addig is védett vagy míg szünetmentes napon szexelsz. Rá is van írva a tájékoztatóra, hogy tök mindegy megvan-e még akkor is kell kezdeni szedni a szünet lejárta után. Az amikor legelõször kezded szedni a normális mesid alatt az más, mint a szünetmentes napok, akkor állítod be tulajdonképp a gyógyszert.
Csak az ELSÕ levélre vonatkozik, hogy a mensi elsõ napján kell elkezdeni szedni, a többi levélre már nem vonatkozik! Véd a szünetben is!

Másnak mikortól vált anyássá a babája? Nekem 8 hónapos a fiam és kb 2 hete, senkit nem tűr el az esti lefektetési rituálénál, fürcsi, kaja, stb. eddig apával csinálta ezt, de már nála is olyan hisztit vág le, hogy nem vesz levegőt, meg ilyesmi.

szerettünk volna elmenni ketten 2 napra pihenni, de már nem merem itthon hagyni, senkire.

Legjobb válasz: 8 hónapos kortól kezdõdik az ún. szeparációs szorongás. El fog múlni, 1-2 hónap alatt, az a lényeg, hogy most babusgasd, meg ha el kell menned, mindig szólj, hogy vissza is jössz. Akkor megtanul bízni benned. Az én kislányomnál 9 hónaposan kezdõdött. Eddig szépen eljátszott egyedül, de most állandóan jön utánam és sír, hogy vegyem fel. Az apjával nem csinálja, csak velem. Szerintem megható ez a nagy ragaszkodás.

8 hónapos kortól kezdõdik az ún. szeparációs szorongás. El fog múlni, 1-2 hónap alatt, az a lényeg, hogy most babusgasd, meg ha el kell menned, mindig szólj, hogy vissza is jössz. Akkor megtanul bízni benned. Az én kislányomnál 9 hónaposan kezdõdött. Eddig szépen eljátszott egyedül, de most állandóan jön utánam és sír, hogy vegyem fel. Az apjával nem csinálja, csak velem. Szerintem megható ez a nagy ragaszkodás.
Foga? Akkor szoktak nem enni! De próbáld ki a Béres cseppet! Én kb. egy hónapja adom neki és javult az étvágya!
Hagyd el a tàpszert egy 18 hosnak már nem kell...enni fog ha éhes lesz.... Védõnõ doki mit mond?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én lányom is ilyen volt, én hagytam a tápit, gondoltam, hogy a foga, vagy ilyesmi, bár a nyrs zöldséget meg kérte..:-)) Szóval én azt csin., hogynemhogy elhagytam, hanem emeltem a tápit, nap közben is adtam neki, és hagytam menet közben enni, kiflit rágcsálni. Amit próbálj ki, hogy adj neki mindenféle nyers zöldséget, gyümit csak úgy, illetve párolva, csak nagyon pici sóval, nálunk azt megette magában. meg naponta, 2 napont evett CSAK fõzeléket hígan, és abba ciki, vagy sem, beleturmixoltam fõtt rízst/húst/tojást...így bele tudtam nyomni valamennyit. rendesen 2 éves elmúlt, mire megette a dolgokat. Nem kell még nagyon darabosat egyen, még a bölcsiben a 2, 5 éveseknek is tök híg kaják vannak...bízz benne, amikor a gyereked fogai, és belei kész lesznek rá, akkor majd megeszi, ne erõltesd, ha kell adj neki babakaját, amit megeszik.
Nálunk is vannak ilyen idõszakok, hol eszik, hol nem.Én már nem csinálok nagy ügyet belõle, ha éhes lesz, úgyis eszik.Ez akkor gond inkább szerintem, ha amúgy is vékonyka a gyerkõc.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, végül is megnyugtattatok. A doki is a Béres cseppet javasolta, de most adok neki vitaminokat meg rengeteg gyümit és már 2 napja eszeget. A tápszer viszont még azt mondja a védõnõ, hogy kellene 3 éves koráig.
Fogd meg, oszt csúzlival csináld! Amúgy csak fenyegetõzz ilyenekkel és enni fog.

A terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától kell számolni? Ha pl. tegnap teherbe estem, és júl.14-én jött meg akkor már 2 hetes? Valaki magyarázza már el, hogy van ez, mert nem értem.

Legjobb válasz: Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...

Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...
Orvosilag így könnyebb számon tartani a baba korát. A fogantatás pillanata eléggé kérdéses, úgyhogy az alapján nem lehet konkrét kort megállapítani. A méretek sem árulkodók, van olyan, akinek a babája 7 hetesen 6 hetes terhességnek felel meg a méretei szerint, más ugyanúgy 7 hetesen idõsebbnek tûnik. Késõbb, amikor már nagyobb a baba, úgy az orvos is látni fogja, hogy kb. milyen idõs lehet a méretek, ill. a súly alapján. Amíg még nagyon kicsike, addig meg csak egyetlen dátum biztos: az utolsó menstruáció elsõ napja, ezért ehhez igazítanak.
Azért számolnak az utolsó menstruáció elsõ napjától mert az biztos dátum, a fogantatás pontos dátumát senki nem tudja pontosan max. sejti. A terhesség elsõ két hetében a szó szoros értelmében tényleg nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki. A terhesség elsõ 12 hetében az ultrahangos méretek alapján elég jó közelítéssel be lehet lõni a terhesség korát. Akkor szoktak így számolni, ha valamiért bizonytalan az utolsó havivérzés ideje.
Ráadásul ha utánaszámolsz, akkor a terhesség 9 hónap, mégis 40 hét. :)
A kérdező hozzászólása: és akinek PCOS-ja van és hónapokig nem menstruál annak ezt, hogy számolják? Mert hallottam már olyat aki igy is terhes lett.
Akkor ott marad a méretekbõl történõ megállapítás, de szerintem ez nagyon ritka eset, hogy menstruáció nélkül esik valaki teherbe, így az általános eljárás az, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhesség korát. Amúgy meg az elején annyira úgysem mérvadó, inkább a terhesség harmadik harmadában lesz ez fontos, hogy milyen korú a baba a szülés várható idõpontja miatt. Ha meg nem fejlõdik rendesen és kisebb a baba, mint a vélt kora, akkor úgyis kivizsgálások következnek, ami megint adhat egy ezredik kormegállapítási eredményt...
Nekem magándiagnosztikán beírták az utolsó vérzést, így kalkulálta 8 hetesre, és így kalkulálta a szülés idõpontját. Mondtam hogy 1 héttel késõbb fogant, ez bebizonyosodott a méretekbõl. Így újrakalkulált, 7 hetesnek, és késõbbi születési idõpontnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!