Találatok a következő kifejezésre: Az esti már (668 db)

Ahogy mondod
ja

Lányom másfél éves, és most kezdtük az egyedül alvásra szoktatni. Az esti már jól megy, 2 perc kb. , de a nappali mennyi idő múlva áll be, hogy hamar elalszik?

Azt veszem észre,hogy nappal nehezebben alszik el egyedül 10-15 perc,mire rájön,ugyanaz van mint este.Aludj jól gyermekem c.könyv alapján már 1 hete csináljuk és tényleg jól bevált,de nappal 40 perc alvás után felsír,ki akar jönni,bemegyek hozzá,visszateszem,hogy aludjon még,és kijövök,aztán 5-10 percíg üvölt és visszaalszik.Este meg ugyanígy sordogál 2 percig és alszik,de ott nem sír fel 40-45 perc után,alszik jó sokáig,néha már reggelig is ,szerencsére.Miért ilyen nehéz nekik ezt megszokni.Mert régebben,ringatva,itatva alatattam nappal és aludt 1,másfél órát,van amikor 2-t is,de most megint nem olyan hosszúakat mint a másik módszerrel,s ez aggaszt.Segítsetek !!

Legjobb válasz: A véleményem szerint minél idõsebb egy gyerek annál nehezebben viseli a változást!Én 7 hónaposan kezdtem a módszert amit te is alkalmazol!Nálunk 1 hét után már sírás nélkül elaludt!Most már 2,5 éves de azóta is jó elalvó!Nem alszik el 5-10 percen belül,hanem beszélget még egy kicsit aztán szépen elalszik!

A véleményem szerint minél idõsebb egy gyerek annál nehezebben viseli a változást!Én 7 hónaposan kezdtem a módszert amit te is alkalmazol!Nálunk 1 hét után már sírás nélkül elaludt!Most már 2, 5 éves de azóta is jó elalvó!Nem alszik el 5-10 percen belül, hanem beszélget még egy kicsit aztán szépen elalszik!
A kérdező hozzászólása: KÖSZI, sajnos csak most tudtunk erre a szintre jutni, hogy egyedül aludjon el, mert eddig nem is volt saját szobája, most költöztünk nagyobb lakásba, eddig együtt volt velünk, így végre rá tudtuk magunkat szánni, hogy bevezetjük a módszert.No, most épp alszik amugy, és ma õ is elkezdte a macijának való éneklést :) !Aztán 5 perc múlva újra sírt, bementem és 6-8 percre rá aludt is már.Aztán felébredt alig fél óra után, bementem hozzá, visszatettem, az még 5 perces sírásba tellett, s azóta alszik.De eddig meg már végre jól aludt napközben, a ringatva, cumisüvegbõl, víz , tea elaltatásra..másfél 2 órákat, mert anno 1 éves koráig is szinte keveseket aludt fél-40 perceket szinte..szóval ezért aggódom, hogy újra most megint rövid idõ múlva felébred(de szerencsére talán egyszercsak ezt is megszokja és nem fog talán ?)Lehet a sírás miatt, mivel sírva, zaklatva aludt el, így nem olyan mélyen alszik ahhoz, hogy egyhuzamban aludja le a másfél óráját.Mert így akkor kétszer 45 perc lesz, és nem egyben megaludt.No, lehet kicsit zavaros voltam, de ez nekem is az már ! :) ) Bocsi
elsõ válaszoló: az én 3 és fél éves tesóm is ugyanezt csinálja mi kezdettõl fogva együtt alszunk anyukánk és apuknánk a másik szobába és õ megszokta.délután nem mindig alszik el. sok sikert a szoktatáshoz!!!

Mit jelent ha az este mar ot percenkent kemenyedtem kb egy oran keresztul es fajt a hasam es a derekam is, mar fel akartam hivni a dokit, majd elmult, de egesz ejjel nem mertem megmozdulni hogy nehogy ujbol kezdodjon?

38 hetes vagyok,mara elmult de neha meg fajdogal foleg amikor felallok.Nem feltetlenul kell elfojjon a magzatviz hogy beinduljon a szules?Se a nyak dugo?

Legjobb válasz: Szia énnekem nem folyt el a magzatvíz,csak folyamatosan keményedett a hasam egy kis derékfájással és amikor rendszeres 5perces volt akkor mentem a kórházba.CTG nem mutatott fájás erõsséget?

Szia énnekem nem folyt el a magzatvíz, csak folyamatosan keményedett a hasam egy kis derékfájással és amikor rendszeres 5perces volt akkor mentem a kórházba.CTG nem mutatott fájás erõsséget?
Erõs jóslóid voltak, az igazi fájás nem múlik el 1 óra alatt és hiába nem mozdulsz, akkor is kvára fáj:) Lassan itt az idõ:) Figyelgesd magad, és ha nem múlik pl meleg vízben üldögélve, akkor hívhatod a dokidat v a szülészetet hogy mi legyen!
Nekem a nyákdugó is elment, amikor már igazi fájásokba csapott át, de ilyesmi volt, mint neked. A magzatviz nem folyt el. Szóval figyeld magad :) Sok boldogságot!!
Semmit nem kell tenned, mert ez teljesen normális.
Nekem is szokott ilyen lenni, hogy estére szinte semmi, éjszaka is alig, napközben amikor többet állok, megyek , akkor ismét bõvebb. A lényeg, hogy egy hét alatt megszûnjön a vérzés. De az is elõfordulhat, hogy egyszer 5 napig van meg máskor pedig 7 napig. Nem egyformán zajlanak a menstruációs napok.
A kérdező hozzászólása: jah :D

Az esték már oké, no de az éjszakák? Mit kellene ilyenkor csinálnom?

3napja csináljuk a visszaszoktatást a kiságyba,az esték viszonylag már könnyebbek,de nem alszik sokáig és éjszaka is ébred!hogyan altassam vissza ilyenkor,hogy ugyanugy a kiságyban aludjon tovább?

Legjobb válasz: Simogasd az ágyban

Simogasd az ágyban

Kisfiam (15 hós) az elmúlt napokban kétszer sem kérte az esti tejet. Előtte annyit vacsizott, mint máskor. Persze bírja reggelig, csak nem tudom az okát. Előfordult már mással is?

Nemrég vezettem be a tejet, felesben kapja tápszerrel.

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Azóta sem iszik semmit estére. Ma volt itt a védõnõ és õ is mondta, hogy ha eleget esznek napközben, akkor már ebben a korban simán elhagyhatják az esti tejcsit. Végül is nem ébred fel, jól alszik reggel fél 8-ig, csak fura, hogy már ilyen "nagyfiú" :D További jó babázást nektek!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azóta sem iszik semmit estére. Ma volt itt a védõnõ és õ is mondta, hogy ha eleget esznek napközben, akkor már ebben a korban simán elhagyhatják az esti tejcsit. Végül is nem ébred fel, jól alszik reggel fél 8-ig, csak fura, hogy már ilyen "nagyfiú" :D További jó babázást nektek!
Te sem eszel mindig ugyanannyit, õk sem gépek. Ne izgulj.
Nálunk is elõfordul mostanában ilyesmi, 14 hós a lányom. Tegnap pl bele sem ivott. Megpróbáltam késõbb, pár óra múlva megitatni, de lökte el. Megfogadtam hogy már nem fogom izgatni magam emiatt, csak azért izgultam eddig, hogy nehogy felébredjen az éjszaka közepén hogy éhes. De eddig nálunk is kibírta reggelig, úgyhogy csaknem fog felébredni.
A kérdező hozzászólása: Már harmadik éjszaka utasítja el. (reggel viszont alig várja, hogy elkészítsem, cuppog mellettem hangosan.) Lehetséges, hogy teljesen elhagyja az estit?
Ha reggel kéri, akkor az ki van zárva, hogy nem szereti. Egyszerûen nem esik neki jól este. Ha mégis szeretnéd, hogy este egyen tejet is, akkor próbáld ki, hogy meg sem kínálod vele. Lehet, hogy ha aznap nem is, de másnap õ fogja kérni. Nálunk volt ilyen.
Ez nálunk is így volt. reggel elfogadta a tápit este nem. Én este tejpépet adok neki, azt jobban elfogadja és tartalmasabb is. Ámbár Õ vacsira sem eszik sokat de a tejpép valamelyest pótólja.
14.38-as vagyok. Nekem 4 nap után tegnap este elfogadta.

Ma este pozitív volt az ovu tesztem. Ha holnap du. vagy este leszünk együtt az jó lesz? Tegnap este együtt voltunk. Ja és most este volt tojásfehérje nyálkám. Ma este már palástfű teát kell innom, vagy cickafarkot?

Legjobb válasz: én ma meste is gyakorlatoznék, bár ha tegnap voltatok együtt, akkor elvieleg vannak kis katonák a helyszínen, hogy fogadják a petét, mindenképp drukkolok!

én ma meste is gyakorlatoznék, bár ha tegnap voltatok együtt, akkor elvieleg vannak kis katonák a helyszínen, hogy fogadják a petét, mindenképp drukkolok!

Ti este pl mikor nincs frissen fúrdve a párotok lefranciázzátok? Mert úgy csinálnám neki csak nem tudom milyen neki estére. Vagy fiuk estére már bebüdósódik? Azt szeretném hogy hazajön és letérdelek és csinálom

Ez izgatna csak picitnfinnyás vagyok. Nem nagyon oraloztam meg illetve regebben csak . De azt mondta neki eleg a dugas de én franciaznék csak az nem ugy müködik hogy tusoljon le hanem amikor ramjon akkor akarok nekiesni értitek? Ja és fiuk nektek ha kakiltok belelog a wcbe? Mert még ezen gondoloodtam hogy ki tudja nem e kakilt és akkor a wcböl bármi rámegy? Pedig ugy lesz...nám mások hogy csinaljak?

Legjobb válasz: :D Feldobtad az estém, kösz! Próbáld ki, és megtudod! Azért olyan nagyon büdös csak nem lesz, de te tudod, hogy neked hol a határ. De ez a belelóg a wc-be... :D Most itt az a kérdés, hogy leszarja-e a farkát, vagy attól félsz, hogy belelóg a vízbe? Akkor viszont alapállapotban 20-30 centi kéne, hogy legyen...

:D Feldobtad az estém, kösz! Próbáld ki, és megtudod! Azért olyan nagyon büdös csak nem lesz, de te tudod, hogy neked hol a határ. De ez a belelóg a wc-be... :D Most itt az a kérdés, hogy leszarja-e a farkát, vagy attól félsz, hogy belelóg a vízbe? Akkor viszont alapállapotban 20-30 centi kéne, hogy legyen...
Persze, nem gyõzöm lesöpörni róla a kis dögöket, ahogy elkezdenek mászni felfelé. OMG
ezzel a helyesírással ne legyél igényes.
"Kifigyeltem hogy õ ráül." :D Egyébként olyan sokáig tudod magad tartani?
A kérdező hozzászólása: Hu ezt nem értem hogy olyan soká tudod magas tartani ez mit jelent ebben az esetben? Leirod maskent? Kifigyeltem igen hát lattam hogy masoknal is raul szallodaban is pl ahol együtt volt a fürdo a wcvel. Mar hazajott amugy igy ez a mai este elmaradt csak egy gyors sima menet volt de mar alszik.
Tehát pl. nagydolognál végig a wc felett tartod az elfeled, ahogy írtad? Nem fárasztó? Nem lenne egyszerûbb leülni? :D
Hány éves vagy, és a pasid?
A kérdező hozzászólása: Igy szoktam meg. Nálunk meg mikor nem itt laktunk ilyen pottyantos wc volt egy lyukat kepzelj el es fele kellett hajolni es celozni bele guggolni, ha lattal ilyet. Igy ez rögzített.de furanak is tartom a raülést nem egeszsegesnek de mindegy nem baj csak ebböl a szempontbol. 21 vagyok a parom meg 43
Ez igen. A nap kérdése! :-D
A kérdező hozzászólása: http://blogol.hu/comment.php?log=2733250 Szóval nem tudom jol fogalmaztam e de nalunk ahonnan jóttem kiskoromba ilyen wc volt itt nem lehet ülni ezt talalom en normalisnak. Oersze nem ilyen koszos volt hanem tiszta. Felénk legtöbb helyen ilyen van. Ne a koszra nezzetek hanem hogy hogy nez ki a wc
bolgárwc. hogy jön ez ide? ha kitörli a heréjébe törölheti nálatok is. ennek a tisztasághoz köze nincs
Jogos, ez eszembe se jutott. Riszpekt, én az itthonihoz vagyok hozzászokva, így nincsenek ehhez megfelelõ combizmaim. :D
Büdös tofu[szerkesztés | Forrásszöveg szerkesztése] A büdös tofu (kínai nyelven: ((臭豆腐; pinjin átírás: chòu dòufu) egy különleges lágy tofufajta, melyet zöldségek és halszósz keverékében erjesztettek. Szaga nagyon hasonlít egyes érlelt sajtokéhoz és a legtöbben kifejezetten büdösnek tartják.
van gyomruk hozzá. a kínaiak esznek rothasztott tojást is nem?
A kérdező hozzászólása: Miért mások hogy csináljak??L?
A kérdező hozzászólása: Nem q vizbe de gondolom a csészéhez hozzaér meg bellog ha nem is a vizbe a bakteriumok ramennek nem? Nem akarok torok vagy gyomorfertõzést kapni de jo lenne lesz...i
A kérdező hozzászólása: Komoly cályszokat varok mert mindjart hazaer segitsetek felvettem szexy ltálszó cuccot ami tudom hogy bejön neki sexy nemü. Az ovszert nem azereti aki irta priviben hogy izesitett ovszer ezert nem jo. És 1. Nek kinai vagyok nem magyar ahhoz képest sztem jol megértenek mások
Te vagy az, Csingcsangcsung? :D A kukac jobb esetben nem ér hozzá a budihoz. :D
fürdesd le és csináld úgy. különben hányni fogsz amilyen finnyás vagy.
A kérdező hozzászólása: Azt vártam normalisan valaszoltok ... Titeket barmikor leszop a csajotok? Vagy ti barmikor leszopjatok a papust? De amúgy az is fura hogy õ azt mondja nem muszaly ni jo a sima sex
Hát ha van esze, akkor nem érinti vele a csészét, szóval ennyi erõvel a lányok esetében is beszélhetnénk errõl.
A kérdező hozzászólása: Én pl sose ülök rá csak ráhajolok fõleg nem ha mashol vagyok de azt mar kifigyeltem hogy õ ráül
kérdezõ, te valami haláli jófej lehetsz :D hogy a kérdésre is válaszoljak: ha ennyire aggaszt a tisztasága a férfiúnak, akkor csábítsd be a fürdõbe és vegyetek egy izgi zuhanyt, közben eljátszadozol vele a szappannal, majd jön a többi ;)
rögtönözni akar. csak finnyás.
Legeslegjobb arc! :)

Másfél év körüliek anyukái! Mikor kapja a már nem szopizó gyerkőc az esti tejet/kakaót/tápit/tejitalt/egyebet?

Fürdés előtt vagy után? közvetlenül lefekvés előtt? elsősorban a fogmosás miatt érdekelne, mert pillanatnyilag a kádban mosom a fogát és elalvás előtt szopik még, de már tejet adnék neki, mert nem akar szopizni. mikor adjam? 14 hónapos

Legjobb válasz: szia onnantól kezdve, h elválasztottam a gyerekeimet kb: másfél éves korukban, nem kaptak esti tejet, kakaót. Mindketten kakaót isznak, a fiam tejbõl, a kislányom tápszert kap. 4 ill 2 évesek. Ha már nem szopiznak, nem kell tejet inniuk este, szerintem elég a reggeli tejalapú ital, és a kiegyensúlyozott étkezés.

szia onnantól kezdve, h elválasztottam a gyerekeimet kb: másfél éves korukban, nem kaptak esti tejet, kakaót. Mindketten kakaót isznak, a fiam tejbõl, a kislányom tápszert kap. 4 ill 2 évesek. Ha már nem szopiznak, nem kell tejet inniuk este, szerintem elég a reggeli tejalapú ital, és a kiegyensúlyozott étkezés.
20 hós Fürdéskor a kádban mosunk fogat Fekve, félálomban issza meg a tápszerét! Tudom, hogy nem jó sorrend de õt annyira nyugtatja még a cumisüvegbõl, fekve ivás, hogy utánna beteszem neki a cumit és már durmol is!Egyszerûen nincs szívem még ezután kiráncigálni a fürdõszobába fogat mosni! Néha megissza utánna a vízet, talán ezzel egy kicsit javul a helyzet mert a víz kimossa a száját de nem mindíg fogadja el tápi után a vízet! Úgy gondoltam, hogy amikor már nem tápit hanem tejet fog inni(amit nagyjából 2 éves korára tervezek) akkor változtatok a sorrenden:fürdés, pizsama, tejcsi/kakaó, fogmosás, alvás. Remélem addig nem romlanak a fogai!
elsõ vagyok, ismét Igen, tudom mi az ajánlat a tejivásról. De azt nem kötelezõ betartani. Szerintem ha kiegyensúlyozottan étkeznek, nem szükséges a napi fél liter tej. Az én gyerekeim 6 kor vacsoráznak. Kb 7kor fürdenek, fogmosással egybekötve. Utána már csak vizet isznak. Aztán egy kis hancúr a mi ágyunkon, olvasás és 8 kor már általában alszanak. A fiam reggel 6 óra körül ébred, a lányom 7 körül. A korai vacsi ellenére nem farkaséhesen ébrednek, ébredéskor megkapják az italukat, aztán 8 körül reggeliznek, és a nagyot 9 re visszük oviba.
Fogát moshatod úgyis hogy (helytõl függõen): - felülteted a mosógépre (nálunk pelenkázólap van a tetején oda ültetem fürdés után) - kád szélére ülsz öledbe veszed a kicsit (panelban lakunk a kád mellett van a mosdó) - fellépõre állítod a mosdó elé
3 éves kakaót, 15 hós tápszert kap fürdés, fogmosás után, közvetlen elalvás elõtt. A nagyál lassan bevezetjük hogy ez után mosson fogat mert õ még ébren van kakaó után. A kicsi félhomályban kapja utána egybõl teszem az ágyba.
A kérdező hozzászólása: Még az én fiam se tud csapnál fogat mosni, csak azért eszembe jutott, hogy a tejekben ugye laktóz van, ami szintén cukor, tehát hosszútávon valószínû nem nyerõ a fogaknak
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm :-) akkor a napi 500 milli tejet egyáltalán meddig kell szigorúan venni? a te gyerekeid mettõl meddig alszanak? hánykor vacsoráznak és hánykor reggeliznek? attól tartok, ha este nem kap semmit, csak fél 7 körül a vacsit, akkor nem tudja rendesen kialudni magát, mert az éhség felébreszti. vagy ez butaság? a vacsit sajna nem tudom egyelõre késõbbre tenni, mert éhes nagyon ilyenkor már
Fürdés-fogmosás után kapja meg, uúgy mint amikor szoptattam. Már gondolkoztam a fogmosásos problémán, de még nem olyan nagy, hogy csapnál tudjon fogat mosni, meg a tej után ellazul és már csak az ágyba akar menni. Nagyobb lesz majd változtatunk a sorrenden is. Off: az elõzõ hozzászólónak: Azt írják a tejital dobozán, hogy 4-5 dl tejalapú italra van szüksége ezért reggel és este is kap.
elsõ vagyok, úgy látszik nem fogalmaztam egyértelmûen. Csak reggel isznak kakaót, este nem.
21:10-es vagyok Vacsi 6 körül van, a tejital 7-8 között, utána alszik reggel 7-7:30 ig. Nem tudom meddig "kell" betartani az 500ml-et, de ameddig megissza addig adom neki(most így gondolom), ártani biztos nem árt.

Ha ma este már negatív az ovuteszt, akkor holnap estig még megtermékenyíthető a petesejt?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy amíg a vizeletben megjelenik a hormon, már az is elég idõ arra, hogy az ember lekésse a megfelelõ idõpontot, tehát szerintem a holnap este tuti késõ. de ha véletlen nem is, azt is hallottam, hogy minél öregebb a megtermékenyített petesejt, annál nagyobb az esély, hogy beteg lesz a baba...

én úgy tudom, hogy amíg a vizeletben megjelenik a hormon, már az is elég idõ arra, hogy az ember lekésse a megfelelõ idõpontot, tehát szerintem a holnap este tuti késõ. de ha véletlen nem is, azt is hallottam, hogy minél öregebb a megtermékenyített petesejt, annál nagyobb az esély, hogy beteg lesz a baba...
Elvileg a pozitív ovu teszt után 24 óra a peteérés, és az él 24 órát, tehát a pozitívtól 48 óra még éppen jó. De azért azt ne felejtsük el, hogy nem vagyunk óramû-pontosságúak, és ez nem órák miatt sikerül vagy nem sikerül. Ha akkor tudtok együtt lenni, legyetek együtt akkor, millió olyan sztori van, ahol abszolút nem középidõben sikerült a baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!