Találatok a következő kifejezésre: Az esküvő névváltozást (2 db)

Hány nappal az esküvő után kell megcsináltatnom az okmányaimat (személyi, adó, tb, stb) névváltozás miatt? Van erre vmi határidő?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint nincs,de célszerû minél elõbb,hisz neked is az a jobb ha már a férjes neveddel szólítanak ,,,mondjuk a dokinál :)

Tudomásom szerint nincs, de célszerû minél elõbb, hisz neked is az a jobb ha már a férjes neveddel szólítanak , , , mondjuk a dokinál :)
Nincs rá határidõ. Apukám megváltoztatta a nevét kb 2 évvel ezelõtt, még mindig nem cseréltette ki az okmányait. De valóban, minél elõbb kell megcsináltatni mert ha a régi személyidet és irataidat használod akkor meg is büntethetnek csalás miatt.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm a válaszokat! Azért is volt fontos, mert vannak már gyerekek, és össze kell hozni, hogy ki vigyáz majd rájuk, hogy addig el tudjam intézni az iratokat. Mert ugye ez több napot is igénybe vehet, mivel mindenhol annyit kell várakozni.
Okmányirodában nem feltétlen kell sokat, ha van idõpontod. (Budapest XI. kerületiben van jó tapasztalatom).

Az esküvő utáni névváltozást mennyi idő alatt kell bejelenteni pl. az okmányirodában?

Vagy nincs határid??

Legjobb válasz: Igazában nics határidõhöz kötve. De azért illik minél hamarabb.

Igazában nics határidõhöz kötve. De azért illik minél hamarabb.
Nekem azt mondták az okmányirodában, hogy 1hónapon belül ezt meg kell tenni.
Nekem azt mondták a hivatalban, hogy a házasságkötést követõ 30 napon belül minden hivatalos helyen be kell jelenteni a névváltozást. Viszont tudok pár emberrõl, akik ezt nem tették meg éveken át, és semmilyen jogi következménye nem lett az ügynek...
Igen annyi 30 nap és az anyakönyvvezetõ megkérdezi, hogy hogyan szeretnétek a továbbiakban a neveteket viselni, az elbeszélgetésen, ahol az idõpontot kitûzi és kéri az okmányokat.
30 nap


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!