Találatok a következő kifejezésre: Az esküvő melyik (48 db)

Melyik család "szokta" állni az eljegyzést, és melyik az esküvőt?

Apum azt mondta h a lányos család állja az eljegyzést,a fiús az esküv?t,ez így van?

Legjobb válasz: Szia! Ez ma már teljesen családfüggõ. Sokszor elõfordul az is, hogy mindkét eseményt a fiatalok maguk állják a saját fizetésükbõl felesben. Nálunk 5 éve úgy volt, hogy az eljegyzés nálunk volt (én vagyok a lány), és az én Szüleim állták, az esküvõbe meg mindenki belefizetett, mi házasulók is, és a Szüleink is. Kb úgy nézett ki, hogy fele-fele volt az esküvõ. Amúgy szerintem az, hogy az eljegyzés lányos, esküvõ fiús család, szerintem igazságtalan is eléggé, mivel az eljegyzés egy szûkebb családi esemény szokott lenni, általában szülõk-testvérek-nagyszülõk, esetleg legjobb barát van jelen, míg az esküvõn elõfordul 60-100-150 fõ is akár. Nálunk az eljegyzés 50.000 Ft volt kb, az esküvõ meg másfél millió, és semmi extra nem volt benne. Úgyhogy ezt kizárólag a fiús családra hárítani szerintem nem lehet.

Mifelénk a lányos ház állja az eljegyzést, mivel a fiú odamegy a családdal megkérni a lány kezét. Csekély ajándékokkal.Az esküvõt pedig, ki , hogy engedi meg magának az anyagiak.Egyéni , mindenki a magáét vagy közös.De már az is elõfordult, hogy kevesebb vendég és a fiatalok elkapják a szülöktõl a rá szánt összeget induló tõkeként.Manapság többe kerül mint ami vissza jön.
Szia! Ez ma már teljesen családfüggõ. Sokszor elõfordul az is, hogy mindkét eseményt a fiatalok maguk állják a saját fizetésükbõl felesben. Nálunk 5 éve úgy volt, hogy az eljegyzés nálunk volt (én vagyok a lány), és az én Szüleim állták, az esküvõbe meg mindenki belefizetett, mi házasulók is, és a Szüleink is. Kb úgy nézett ki, hogy fele-fele volt az esküvõ. Amúgy szerintem az, hogy az eljegyzés lányos, esküvõ fiús család, szerintem igazságtalan is eléggé, mivel az eljegyzés egy szûkebb családi esemény szokott lenni, általában szülõk-testvérek-nagyszülõk, esetleg legjobb barát van jelen, míg az esküvõn elõfordul 60-100-150 fõ is akár. Nálunk az eljegyzés 50.000 Ft volt kb, az esküvõ meg másfél millió, és semmi extra nem volt benne. Úgyhogy ezt kizárólag a fiús családra hárítani szerintem nem lehet.
Még annyit fûznék hozzá az elõzõ válaszomhoz: a kérdezõ apukájának van igaza.Eljegyzést sehol, soha nem tartottak éa vidéken még ma sem tartanak a fiús háznál, épp azért, ahogy az elõzõekben leírtam.Éppenígy a menyasszonyért az esküvõ elõtt is a lányosházhoz megy a võlegény.Sok helyen a násznagy vagy ha van võfély, ekkor kéri ki a menyasszonyt a szüleitõl. Emiatt fontos a helyszín.
Ma már általában a fiatalok állják az esküvõt. A régi hagyomány szerint a fiús ház állja az eljegyzést, a lány családja az esküvõt, de szerintem ezt ma már semki nem tartja be. Vagy a fiatalok, vagy fele-fele arányban fizetnek.
A kérdező hozzászólása: Szia, igen én is így gondolom ahogy írtad ! Tényleg igazságtalan lenne, csak érdekelt h ez régen hogy volt mert én is fordítva tudtam csak apummal nem lehet ilyeneken "vitázni".
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen mi is felesben fogjuk majd állni, csak érdekelt mert én is így tudtam ahogy írod h ez fordítva van/volt.Köszi szépen a választ:)
Én pont ezért nem fogom elvenni a barátnõm belátható idõn belül, honnan lenne rá ennyi pénzem?
Ha precízem érdekel, nézz utána néprajzi munkákban! (Így hirtelen nekem az ugrik be, hogy az eljegyzés -- miután teljesen más lebonyolítású volt --, továbbá a hirdetés gyakorlatilag költségtelen volt, a lakodalmat a võlegény szülei állta, a kárlátót pedig a menyasszonyé.) Ma már teljesen megállapodás kérdése, hogy ki mit vállal és milyen arányban. Nyilván gesztusértékû, hogy ki mit akar vállalni, vagy "rásózni" a másikra.
11.42.-nek! Ha csak ez az akadály, és szeretnél a barátnõddel házasségot kötni, nyugodtan elveheted.Nem kell lakodalmat tartani.Sok ismerõsöm van, akik összeházasodtak, és utólag értesítették errõl a rokonokat, iesmerõsöket.
Régen tudtommal a lányos család állta a költségeket (viszont a fiús családhoz költözött az ifjú pár). Manapság nekem a legszimpatikusabb, ha az esküvõ felét a pár fizeti, negyedét az egyik szülõk, negyedét a másik szülõk. (Nálunk mi, az ifjú pár, álltuk az egészet, spóroltunk is, amin lehetett.)
Én ezt nem értem! Hogy lehet egy eljegyzést az esküvõhöz hasonlítani? Szerintem az utóbbi nagyságrendekkel többe kerül. Akkor ez régen nem volt igazságos...

Gyulaiak! Melyik étteremben vacsoráztatok az esküvő után? (vagy lagzi)

Minden árért, és hányan fértek el? Mit biztosított az étterem?

Legjobb válasz: Szia!Nem tudom mikor lesz az esküvõd.A lényeg szerintem az,mennyi fõ megy kajolni,jön a jó idõ,kint vagy bent lesztek,mivel csak kaja????Ha van még idõtök vedd sorra az összes éttermet,neten fent van itt mind!Írj mailt,mit szeretnétek,mennyien lesztek és kérj mindtõl árajánlatot.Utána egyenként nézz szét mindben melyik tetszik.

Szia!Nem tudom mikor lesz az esküvõd.A lényeg szerintem az, mennyi fõ megy kajolni, jön a jó idõ, kint vagy bent lesztek, mivel csak kaja????Ha van még idõtök vedd sorra az összes éttermet, neten fent van itt mind!Írj mailt, mit szeretnétek, mennyien lesztek és kérj mindtõl árajánlatot.Utána egyenként nézz szét mindben melyik tetszik.


Segítségetek szeretném kérni párommal 2011. aug elején tervezzük az esküvőt aki jártas benne az irjon nekem.1. polgári esküvő mennyi lenne illetve budapesten és melyik kerületben volt számít a létszám is? Ha mondjuk olyan 50fő lenne összesen.2.

ki tud egy jó helyszínt ami hangulatos és 50f? elfér és budapesten van? 3. esetleg vkinek volt e fotós és ha igen mennyiért csinálta a képet.4. mennyivel el?tte érdemes mindennek utána járni helyszín, meghívó, torta, polgármesteri hivatal stb. ké

Legjobb válasz: Kevesebben voltak (kb 15 fõ), de befér akár 100 is. VI. kerület, helyi lakosoknak 5 rugó, más kerületbõl 10 a terembérlés. Fotós (egy szobával kell arrébb menni, mint az anyakönyvvezetõ) 8000 Ft. 30 nappal korábban kell menni, de ez a jog miatt van - kötelezõ várakozási idõ.Egyszer még vissza kell menni bemutatni a szükséges papírokat (sz.ig., lakcím kártya, születési anyakönyvi kivonatok, elvált fél esetén bontó határozat), illetve kitöltenek egy adatlapot (kinek fog változni a neve, születendõ gyerek neve, stb) Nagyon kedves és segítõkész volt mindenki, jó szívvel ajánlom õket. Nekünk pár hete volt ott az esküvõnk. A terembérlés független a létszámtól.

Kevesebben voltak (kb 15 fõ), de befér akár 100 is. VI. kerület, helyi lakosoknak 5 rugó, más kerületbõl 10 a terembérlés. Fotós (egy szobával kell arrébb menni, mint az anyakönyvvezetõ) 8000 Ft. 30 nappal korábban kell menni, de ez a jog miatt van - kötelezõ várakozási idõ.Egyszer még vissza kell menni bemutatni a szükséges papírokat (sz.ig., lakcím kártya, születési anyakönyvi kivonatok, elvált fél esetén bontó határozat), illetve kitöltenek egy adatlapot (kinek fog változni a neve, születendõ gyerek neve, stb) Nagyon kedves és segítõkész volt mindenki, jó szívvel ajánlom õket. Nekünk pár hete volt ott az esküvõnk. A terembérlés független a létszámtól.
Ja, lehet extrákat is kérni, a pezsgõzéstõl a vermondáson át a zenéig sok mindent. Mi csak zenét és fotóst kértünk - a szülõknek mi vittük az ajándékot, azt díjmentesen bevitték, elrakták, stb. A fotós, zene együtt volt kb 15.000. Zenét vinni is lehet, de helyben is lehet kérni (letorrentezik :) ), kinek melyik jobb.
A kérdező hozzászólása: és hol volt a helyszín nektek?? amúgy gratulálok... :)
Oktogonnál van az anyakönyvi hivatal, nagyon szép házasságkötõ termük van. Mivel nem szerettem volna nagy cécót (ha valaki szeretne, abban is segítenek), utána egy családi vacsora volt csak a Haxen-ben (Király-Rózsa sarok). Az is jól sikerült, nagyon jó hely.
A kérdező hozzászólása: meg köszönöm ha utána kérdeznél nekem :)
Ha nem keverem most a kerületeket, az unokatesóm mintha ott tartotta volna. Holnap rákérdezek, hogy pontosan hol volt. Az nagyobb esküvõ volt, a helyszínre azért nem emlékszem, mert évekkel ezelõtt, kocsival vittek ki és nem volt fontos, hogy pontosan hova megyek.
Ja, csak ne legyél olyan barom, mint én. Csináltattam egy nadrágkosztümöt, alatta fûzõ. Hát enni nem sokat tudtam, átrendezte a belsõ szerveimet...
A kaját a szülõk fizették felesben, diszkréten, így azt nem tudom mennyi lehetett. (Szerintem fejenként kb 5 rugóra jöhetett ki) A kosztüm 90 volt fûzõvel, varrónõvel (nagyon profi!), anyaggal. A férjem máshol csináltatott öltönyt, de neki a vizsgák miatt mindenképp kellett, az tokkal-vonóval 100 rugó volt.De ott is nagyon jó munkát végeztek, mert alacsony és férfi létére széles a csípõje, nehéz rá varrni. A terembérlés 5, egyebek 15 - tehát a ceremónia egy huszas volt. A menyasszonyi ruhás, menyecskeruhás, "normál" lagzi szerintem fél misitõl felfelé bármennyi lehet - ott sokkal több kiadás merül fel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget én itt 18be szeretném a polgárit és helyszín még kérdéses de én esküvõi ruhát szeretnék majd a bulira meg menyecske ruhát.. neked amugy mennyi volt összesen??
szia! nekem most decemberben volt az esküvõm a 19.kerületben!bátran ajánlom neked a helyet vna 30 fõs, 70 fõs , termük is!mi 45-en voltunk de a 30 fõs teremnek mondott helyen simán elfértünk szék is jutott mindenkinek!12.000 ft-ot fizettünk úgy.hogy a pezsgõt mi vittük õk csak felszolgálták, 3 zenét választottunk és volt gyertyagyújtás is, szülõköszöntés!min 30 nappal elõtte kell bejelentkezni de én ajánlom , hogy 60 napoppal elõtte jelezzétek!meghívót mi magunk készítettük abba nem tudok segíteni neked, a szülõköszöntõ csokrok 5000-5000 ezerbe kerültek a menyasszonyi pedig 8000! ha kell helyet is tudok ajánlani ahol a lagzit tartottuk mi, cukrászt is!nekünk 3 emeletes gyönyörû tortánk volt kivitte a srác a helyszínre és úgy kért érte 15 ezer forintot isteni finom és szép is volt!ha bármi kérdésed van írj nyugodtan szívesen segítek..

Sailor Moon melyik részében volt az esküvő?

vagy valamelyik filmben? vagy special részben? rengeteg képet láttam de egyszer?en nem találom

Legjobb válasz: Ez csak a mangában van benne, a legvégén. Az anime rajzolói természetesen készítettek plakáthoz, Artbookhoz való színes képeket az esküvõrõl, de ez az animében nincs benne. De reménykedhetünk, mert jövõ nyáron indul egy új sorozat, és állítólag az sokkal jobban fog a mangára hasonlítani. :3

Ez csak a mangában van benne, a legvégén. Az anime rajzolói természetesen készítettek plakáthoz, Artbookhoz való színes képeket az esküvõrõl, de ez az animében nincs benne. De reménykedhetünk, mert jövõ nyáron indul egy új sorozat, és állítólag az sokkal jobban fog a mangára hasonlítani. :3
Az R szezonban benne volt Mamoru álmában, aztán Bunnyéban is. Épp emiatt hagyta el Mamoru Bunnyt. Látta az esküvõt, aztán Endymion király szólt hozzá, hogyha õk ketten együtt maradnak, Neo-Queen Serenityvel valami szörnyûség fog történni, és a királynõvé változott Bunny körül felrobbant a világ. Aztán késõbb Bunny is meglátta, és azzal kereste fel Mamorut, hogy ugye emiatt szakított vele. De a rész pontos címét nem tudom, talán, amelyikben Chibiusa megjelenik (60 körül, után).

Melyik országban lenne az esküvőd, ha mindenképp választanod kéne?

Magyarországon kívül

Legjobb válasz: Hát Las Vegasban!!! :) Régi álmom egy pókertúrás-Elvis imitátor által összeadott esküvõs kiruccanás. :) 23L

Japánban szívesen kipróbálnám.
Hát Las Vegasban!!! :) Régi álmom egy pókertúrás-Elvis imitátor által összeadott esküvõs kiruccanás. :) 23L
Egy francia kastélyszállóban. :D
Svédország-Stockholm;)
Berlinben:)
kuba v brazília.
Németország, mert itt élek. De amúgy legszívesebben Magyarországon tartanám
Az enyém biztos, hogy Amerikában lesz.
Mauricius-on
A kérdező hozzászólása: Nekünk Közép-Svédországban lesz :)
Olaszország, Franciaország, Amerika, valahol a tengerparton, egy szigeten, bárhol... az a lényeg, hogy azt vegyem el, akit szeretek, és más nem igazán számít...
Thai-földön vagy Hawaii-n egy banánszoknyában. A Másnaposok2-ben tuti kis helyen van az esküvõ :)
Hollandiában vagy Skóciában.
Olaszország, azon belül Firenze-Velence-Róma trió.
ha késõbb lenne, és tényleg nagyon választanom kellene, akkor két helyet választanék: 1. Afrika- Kenya (minden álmom gyermekkorom óta, hogy egyetlen egyszer életemben kijussak oda) vagy 2. Japán cseresznye virágzáskor! Fenomenális lenne! Imádom a sok sok sok cseresznye virágot! :) :) :)
Portugália! A "Mauricius"-os meg elõbb tanulja meg leírni legalább az ország nevét.
Egyiptom!!!!Huhh de jo kis hely az :)
lLibanonban vagy Egyiptomban.Esetleg Firenze vagy Skocia.:)

Melyiket választanátok a helyemben? Alkalmi ruha vagy mennyaszonyi az esküvőre?

Nem lesz nagy esk?v? csak polgári azt is csak a legsz?kebb családi körben(sz?l?k,testvérek és a két tanú).Szeretnék valami szép ruhát azért de melyiket?Mennyaszonyit vagy valami kis alkalmit?egyberuha,kosztüm?vagy fekete nadrág blúz és kész?Inkább költök egy szép csokorra,tortára mind a ruhára.

Legjobb válasz: Jó esetben életedben ez az egyetlen alkalom a hófehér esküvõi ruhára, én nem hagynám ki :)

Jó esetben életedben ez az egyetlen alkalom a hófehér esküvõi ruhára, én nem hagynám ki :)
Rendes menyasszonyi ruhát vennék fel akkor is ha csak minimális maga az esküvõ. Használd ki a lehetõséget.
Tesoméknak is kicsi volt és polgári, de menyasszonyiba volt.Végülis minden megvolt ami az esküvökön van, csokor torta ruha, csak annyi hogy kevesebben voltak, de jo volt. Szerintem ha te szereted az szép eski tuhákat akkor mindenképpen az legyen, mert tényleg ilyen egyszer van az életben.Ha nem tudod milyen érzés menj és probálj fel egyet valahol és akkor rájössz hogy kényelmes e vagy szép-e vagy nem éreznéd magad jól benne.Amúgy ha kevesen lennénk akkor biztos én nem öltöznék be, de ez az én véleményem, én nem is vagyok az a túlzottam nõies aki habos babos cuccba akar flangálni egész este.
Nekem is kis esküvõm lesz, lehet hogy nem annyira mint a tied, olyan 20-an leszünk, de azért a nagy fehér habos babos esküvõi ruháról én nem mondok le. :) A nagy esküvõt nem tehetjük meg anyagiak miatt, de ezt beleerõszakoltam, de a te döntésed, hogy melyiket szeretnéd. De szerintem ha már nem lesz nagy ruha, akkor valami szép kosztümöt, ne csak fekete nagdrág, meg blúz. (meg szoknya szerintem mindenképp legyen, ne nadrág)
Nem kell 60ezreket kiadnod, nézz szét vaterán, teszveszen, 10-20-30 ezertõl már nagyon szép ruhákat kapni, és az a tied is marad, és utána el is tudod adni ugyanúgy te is.
Én is délelõtt vettem fel, és éjfélkor meg le, de azt a pillanatot soha nem felejtem el, alig akartam levenni!És még másnap is gyönyörködtem benne, hétfõn pedig már kellett visszavinnünk.
nekünk is szûk család lesz, ez rajtunk kivül 9 fõ, de a menyasszonyi ruhához ragaszkodok, 20ezerbe fog kerülni, ennyit nekem megér..vendégsereget hátam közepére se, meg lagzit, csak a szûk család legyen, de a ruha kell:) 23/N
1 óra? Én de. 11-kor vettem fel (fotózás, szertartás, vacsora) és éjfél után vettem le). Ha lagzi nem is lesz, de a tortából arra következtetek, hogy kajálni elmentek. Estig rajtad lesz. És nem 1 órára adod ki, hanem AZ esküvõdre. Én sem vagyok híve a giccsparádénak, de ha csak egy kicsit is vágysz fehér ruhára, ne hagyd ki a pénz miatt. Megismételhetetlen. Ha nem kell a fehér ruha, akkor nem kötelezõ persze. De a dilemmádból én úgy érzem, hogy kicsit szeretnéd.
Vannak egész egyszerû, fehér alkalmi ruhák (estélyi, kisestélyi, azok újonnan max. 30-40-50 ezerbe kerülnek). Én biztosan nem virítanék kosztümben, fekete nadrágban meg pláne nem. Ha rám hallgatsz (már volt esküvõ, tapasztalat), leginkább a fotósra és ha akarsz dvd-t, akkor a videósra költesz. Ezt követõen fodrászra és sminkesre, és olyan ruhára, ami igazán jól áll (nem kell esküvõi, ha nem szeretnél, de tökéletes legyen és tökéletesen álljon). Ha ezeket nem teszed, olyan pillanatokról nem lesz értékelhetõ felvétel, amiket késõbb nem tudsz pótolni. Lehet spórolni a fotóson (a tesóm/nagyapám/haverom stb. hoz fényképezõgépet), de nem érdemes, azok a képek siralmasak lesznek.
Az elsõre miért kellene csakis menyasszonyi ruha? Májusban megyek egy barátnõm esküvõjére, õ egy szép, hosszú alkalmi ruhában megy férjhez (templomi is lesz). Ilyesmi a ruhája, csak világosabb pezsgõ színû a szoknyája, és a derék résznél nincs rózsa, de helyette van hozzá egy szép stóla, hogy a templomban mégse fedetlen vállal legyen. http://www.szabasmintabolt.hu/199-447-thickbox/estelyi-ruha-.. Egy szép csokor hozzá + frizura és szerintem tökéletes. Nekem nagyon tetszik. Egyszerû és szép. Náluk is kis esküvõ lesz (szûk család és néhány közeli barát).
nem vagyunk a helyedben. Te nem igazán szeretnél esküvõi ruhát, szinte tuti, h alkalmit viselsz majd. Ezt tudtad akkor is, amikor a kérdést kiírtad. A lényeg, h jól érezd magad azon a napon. Nem baj, ha nem hagyod, hogy beleszóljanak és más kedvééért nem másítod meg a véleményed, hisz neked így jó, csak akkor minek a kérdés? Amúgy én kis, max közepes lagzit szeretnék, templomi esküvõm sem lesz, de menyasszonyi ruhában leszek, mert én meg így szeretném :)
A kérdező hozzászólása: Igen, egyre jobban kezdem azt érezni, hogy nincs szükségem nagy ruhára, persze azért tetszenek :-) de sajnálok rá annyi pénzt, mert ha veszek egy alkalmit azt fel tudom venni máskor is, jobban megéri mindenképpen :-)
A menyasszonyi ruhára akkor érdemes sokat kiadni, ha fontosnak tartod. Ha nem érzed szükségét, akkor felesleges, te nem fogod jobban érezni magad, sõt a gondolat, hogy tízezreket kidobtál a semmire, zavarni fog. Amit leírtál, az alapján neked nincs szükséged nagy ruhára, szóval mindenképp érdemes lenne inkább egy olyan alkalmit venned, amit máshol is felvehetsz. Esetleg az is egy megoldás lehet, hogy veszel egy csinos alkalmi ruhát, az elején nagyon szépeket linkeltek be, és hozzá fátylat, hogy mégis legyen benne esküvõi utalás.
Ja, ha elsõ, akkor csakis menyasszonyi!
A kérdező hozzászólása: Elsõ házasságom lesz és remélem több nem is lesz :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szép ez a ruha amit belinkeltél, beleszerettem :-)
Második házasságod?Akkor tökéletes az alkalmi is.
Nekünk is kis esküvõnk volt. szûk család(Kb 25en) s babát is vártam, de ha minden jól megy akkor ez az egyedüli esküvõnk:-) s nekünk nem 1 óra volt. Reggel 8ra fodrászhoz mentem, haza felöltözés, 10re fotóshoz(csinált egy szép sorozatot rólunk) ez délig tartott. Utána 1re mentünk a polg.hivatalba. Majd 3ra az étterembe. s utána 6ra haza a Páromékhoz, koccintani. Akkor öltöztem át csak... szóval ahogy te jobban érzed magad.:-) a belinkelt ruhák mind gyönyörûek. Ha meg te nem érzed jól magad a habos babos ruhában, akkor egy szép kisestélyit választanék. http://divat-ruha.vatera.hu/noi_ruhazat/alkalmi_estelyi/tobb.. ilyesmit pl fehérben... (25L)
A kérdező hozzászólása: Tetszenek a mennyaszonyi ruhák is de feleslegesnek tartom mint a nagy esküvõt is!Maradok az alkalmi melett
Nem a drága ruha miatt lesz jó egy házasság! Sem azért, hogy az emberek csámcsogjanak a menyasszony ruháján! Egy alkalmi ruha (ha használod is késõbb), vagy egy szép kosztüm tökéletes.
Én egy szép alkalmi ruhát választanék, amit máskor is felvehetek. Mondjuk engem nem is vonz az az igazi habos-babos menyasszonyi ruha. Ezek pl. nagyon tetszenek: http://static.olcso.hu/public/images/product/1/1/0/3/1103247.. http://www.nlcafe.hu/cikk/3/24719/7_N.jpg http://img4.indafoto.hu/8/5/44455_3216f7199aebfea5191007edb7.. http://static.olcso.hu/public/images/product/1/4/6/9/1469664..
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mitévõ legyek, majd alakul valahogy.1óra miatt nem fogok 60ezreket ruhára kiadni!
"Képzeljük el, hogy most 2041 van, azaz 30 évvel idõsebbek vagyunk. És kapunk még egy esélyt, hogy visszajöjjünk ide a múltba. Vajon akkor is így élnénk? Így döntenénk?" Egy Soma-cikkbõl idéztem! Abszolút igaza van, és elgondolkodtató, hogyha visszagondolok/gondolunk késõbb a mostani életünkre, lesz-e, amit megbántunk... A lényeg: meg ne bánd, hogy elszalasztod a menyasszonyi ruhát! Az esküvõ az, amin kár spórolni, mert késõbb nagyon fog fájni, amikor az unokáknak mutatod a képeket stb. (ebbõl leszûrheted, hogy én a menyasszonyi mellet volnék és ilyenen nem spórolnék, mert ez bepótolhatatlan!!!) (ebbõl a cikkbõl idéztem: http://www.nlcafe.hu/ezvan/20110329/kiderult_mikor_legboldog..

Melyik az a nászinduló, amit a filmekben az esküvőkön orgonálnak? Előfordul, hogy igazából is ezt játsszák, vagy csak a filmekben van ez?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=mulrFeAKZPk Biztos elõfordul, nem tudom nem szeretek esküvõre járni. :)

http://www.youtube.com/watch?v=mulrFeAKZPk Biztos elõfordul, nem tudom nem szeretek esküvõre járni. :)
https://www.youtube.com/watch?v=JbdytDAyE4M https://www.youtube.com/watch?v=p5j54TevpQc A valóságban ritkábban fordul elõ mint a filmekben. Olyan orgonistáról is tudok, aki pont azért mert a filmekben ilyen gyakran fordul elõ, nem hajlandó templomban esküvõn ezt a mûvet játszani (igaza van, számtalan odaillõ ünnepélyes orgonamû van még).

Mi az a szülőköszöntő csokor? Ki adja és melyik szülőnek? Az esküvő előtt vagy után?

Legjobb válasz: Esküvõ után adja az ifjú pár mindkét tagja a saját szüleinek. Mi egy-egy szál rózsát adtunk, nem csokrot.

Esküvõ után adja az ifjú pár mindkét tagja a saját szüleinek. Mi egy-egy szál rózsát adtunk, nem csokrot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lassan azért körvonalazódik, hogy hogyan is kéne csinálnunk :)
A polgári esküvõnek van egy olyan része, hogy "szülõköszöntés". Akkor szokás odaadni. Legalábbis a mi megyénkben így van.
Mi a vacsora elõtt adtuk át a virágot, a võlegény tanújának pohárköszöntõje után. Mindenki a saját szüleinek adta oda, majd megpuszilta a párja szüleit is. (A polgári szûkkörû volt, ingyenes és felhajtásmentes, a templomi szertartásba meg nem fért volna bele.)
Unokatesóméknál úgy volt, hogy mindenki a saját szülõjének adott 1-1 szál virágot, de a lány a võlegény szüleihez is odament puszit adni és fordítva is. A virágot a polgári szertartáson adták oda, úgy, hogy az anyakönyvvezetõ mondott egy szöveget, amiben az ifjú pár nevében mondott köszöntet (hogy ezt külön õk kérték, vagy ez benne volt amúgy is, azt nem tudom) és akkor utána még ott a szertartáson mindenki elõtt átadták a virágot.
A kérdező hozzászólása: PErsze, majd kitaláljuk még :) Csak én életemben nem hallottam errõl, mifelénk nem szokás, BP-en viszont igen és fogalmam sem volt róla, miként is megy. Köszönöm a válaszokat! Egyébként mikor illik odaadni? A szertartás után?
Figyu, úgy csináljátok, ahogy ti szeretnétek. Megköszönheted a párod szüleinek, hpogy felnevelték a párodat, és megköszönheted a saját szüleidnek, hogy felneveltek téged. Az is járható út, ha az ellentétes nemû szülõknek adjátok oda a csokrot. A ti esküvõtök lesz, nem mások esküvõjének az ismétlése. Úgy lesz, ahogy ti szeretnétek. Válasszatok a felsorolt lehetõségek közül, vagy akár ki is találhattok valami teljesen újat.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint akkor a páromnak az én édesanyámnak és nekem az õ édesanyjának kell (én vagyok a lány)? Nekem nem az édesapjának kell adnom, mert õ az ellentétes nemû szülõ?
Esküvõkor adja menyasszony a võlegény anyukájának és fordítva, mintegy megköszönve az "ellentétes" szülõknek, h felnevelték a párját. Olyat is láttam, h a saját szülõjének adta, sõt a nagymama is kapott. Szóval szabad a vásár, a ti döntésetek! (Egyébként minden verzió nagyon megható volt, persze jó szülõ-gyerek kapcsolatok voltak).
Röviden:a virággal (lehet csokor, lehet egy szál, olyan amit ti akartok)megköszönitek hogy fel lettetek nevelve, vagy megkköszönitek a párotok szüleinek hogy felnevelték a párotokat.A polgárin megkérdezik hogy akartok-e szülõköszöntést.Azt hiszem ezért külön fizetni kell.Ha nem akartok, megejthetitek a lakodalomban is vagy vacsin, attól függ mi lesz.Ebbõl, hogy melyiket választjátok, és milyen "körítéssel", az a ti dolgotok. Mi spec a másik anyukájának fogjuk adni(csak az van), mert a saját édesanyámnak anyáknapján szoktam megköszönni hogy felnevelt.Ilyennkor sztem a párunkat "kell" inkább megköszönni hogy "felnevelték nekünk".

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!