Találatok a következő kifejezésre: Az esküvő hová (8 db)

Ha eljegyzést tartunk, akkor melyik ujjra kell felhúzni a kísérőt (és az hova kerül az esküvő napján)?

Én úgy tudom, hogyha egy fiú megkéri egy lány kezét akkor a gy?r?t a bal gy?r?sujjra kell felhúzni, ami az esküv? napján átkerül a jobb gy?r?sujjra, Most akkor hogy is van ez igazából, mert mindenki mondd mindent!

Legjobb válasz: Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.

Szia! Én is pontosan így tudom, mint te és szerintem mindenki így is használja. Nálunk is eljegyzéskor a karika gyûrû bal kézre került mindkettõnknél és esküvökön került át a jobbra. Igaz a karika gyûrû mellé kaptam kísérõt azt a középsõ ujjamon hordtam, de igazából szerintem a kisérõ gyûrû felesleges, én csak a karikagyûrûmet hordom már csak.
NEkem úgy mondták, hogy a bal kézre kerül eljegyzéskor, mert az egyenesen a szívhez megy és nem szökik meg a szerelem, . Míg az esküvõ után a jobb kézre, mert utána sz eskü és az akarat tartja össze párt. Nekem ezt a nagymamám mondta, lehet hogy kicsit szentimentális, de én így hallottam.
Mi bal, aztán jobb. Aztán váltunk, de az mindegy. A házasságkötõ teremben a nõci azt mondta, ha bal kézen szeretnénk hordani az esküvõ után akkor eljegyzes a jobbra, de az a fordított eset. Te írtad jól : bal-jobb.

Hogy tervezzem meg az esküvő időpontját? Először hova menjek időpontot egyeztetni: tempomba vagy az polgári esküvő helyszínéhez?

Lehet olyat csinálni,h még nem foglalaom le, hanem beszélek az atyával is, vagy foglaljunk, és változtassunk,ha nem jó az atyának?

Legjobb válasz: Szerintem beszéljetek a templomban az Atyával, ha most még nem biztos, de távolabbi idõpontról van szó, kérdõjelesen egyeztessetek 2 vagy 3 idõpontot. Úgyis kell jegyesoktatásra járni és majd letisztul. A polgármesteri hivatal izgalmasabb, fõként egy nagyobb városban, mert vannak, fõként nyári napok, vagy ünnepek, amikor futószalagon esketnek. Ott jobb minél elõbb lefoglalni egy idõpontot. Bár, sajnos a mai világban egyik helyen sem szaggatják szét az esketõt, egyre kevesebben merik elkötelezni magukat ily módon az emberek. Ez felelõsség, összeköltözni meg nem az. Úgyhogy elõre is gratulálok, legyen szép az ünnepetek aztán az életetek.

Szerintem beszéljetek a templomban az Atyával, ha most még nem biztos, de távolabbi idõpontról van szó, kérdõjelesen egyeztessetek 2 vagy 3 idõpontot. Úgyis kell jegyesoktatásra járni és majd letisztul. A polgármesteri hivatal izgalmasabb, fõként egy nagyobb városban, mert vannak, fõként nyári napok, vagy ünnepek, amikor futószalagon esketnek. Ott jobb minél elõbb lefoglalni egy idõpontot. Bár, sajnos a mai világban egyik helyen sem szaggatják szét az esketõt, egyre kevesebben merik elkötelezni magukat ily módon az emberek. Ez felelõsség, összeköltözni meg nem az. Úgyhogy elõre is gratulálok, legyen szép az ünnepetek aztán az életetek.
Lelkiekben készülj fel, h elég nagy az elõjegyzés.Ma gívtam fel az anyakönyvezetõt, és annak ellenére, h tél van április elejére tudott volna csak minket elvállalni.A szomszédos kisebb községben hamarabb.Ha jól sejtem nagyobb esküvõt szeretnél.Esetleg nyárra?Akkor ha most intézed, mindkét helyen lesz méd idõpont.De siess!Ellõször az atya a célszerûbb, ott mennek lassabban a dolgok.
A polgármesteri hivatalban kell kezdened. A tervezett nap elõtt 6 hónappal menj idõpontot foglalni, mert még így is elég sokan vannak.Azután tudsz menni a templomba, ott nem lesz gond az idõponttal. Elõre is gratulálok!
Ha lesz lagzi akkor azt kell elõször lefoglani, mert a jobb éttermek, már januárban nagyon nem tudnak helyet adni a májustól szeptemberik tartó idõszakra. Ha a hely meg van és több lehetõség van idõpontra akkor még aznap vagy másnap hivatal, ha ott nincs hely menjetek a szomszéd faluba vagy kerületbe. (az lehet plussz költség) Aztán ha van idõ akkor templom, de a templomi esküvõket nem viszik túlzásba. Ha kell zenész võfély vagy ceremónia mester akkor ezzel párhuzamosan azt is lefoglalni. A jó minõségü és árú szolgáltatások már január februárban megteltek. (hely, hivatal, templom, zenész, võfély)

Hová mentek nászútra? Akik idén tervezik az esküvőt van már konkrét elképzelésetek hogy hová is mentek nászútra? Egyénileg vagy szervezetten és hány napra? Én nem tudok dönteni.

Legjobb válasz: a velencei -to mellett lakom, velencén lesz a lagzi, ott maradunk 1 hétre, barátokkal és a kisfiunkkal. jovore pedig gorogorszag a cél, az már szigoruan 3asban :)

a velencei -to mellett lakom, velencén lesz a lagzi, ott maradunk 1 hétre, barátokkal és a kisfiunkkal. jovore pedig gorogorszag a cél, az már szigoruan 3asban :)
Mi Balatonfüredre megyünk, 2 napra!Nekünk, sajnos csak erre tellik de ennek is örülünk :)
Látom itt le lettem pontozva, mert nekünk csak 2 napra a Balcsi mellé futja elmenni :D korrekt :D
Én nem tudom, mivel ajándék lesz a szülõktõl és egyben meglepetés is, de egy karib-tengeri nászútnak nagyon örülnék:D Ahova még szívesen mennék: Madeira, Ciprus, Szlovénia, Ausztria.
Szerintem nászútra Bali az egyik legszebb uti cél vagy a Seychelle-szigetek. :)
Mi Csernobilba megyünk.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam le senkit mert mindenkinek hasznos a válasza. Az a bajom hogy nem tudok dönteni. Párom nem akar repülni és hajózni. Szóval azok kilõve. Arra gondoltam hogy az esküvõ után közvetlen pár nap wellnes itthon, és majd augusztus végén jó lenne külföldre menni egyénileg. Bulgária, Horvátország és Olaszoszágon gondolkozom.
Maldív-szigetek
Kedves 8-as, ne aggódj, én meg azért lettem lehúzva, mert nekünk meg telik külföldi nászútra!:D
Mi nem megyünk nászútra. Nem is akarunk. A párom foglalkozásából adódóan sokat utazunk, így nekünk nem lenne "új" úti cél. Inkább otthon maradunk 3-ban a lányunkkal. :) ))
Szia! Mi a párommal. még most belföldre megyünk, de jövõre görögbe rángatom el:) 1-1 hétre Próbálj meg azért dönteni.. nézz szét az ajánlatoknál
szia! mi korfura megyünk, egyénileg! én mindig is oda szerettem volna menni nászútra :)
Szia! Mi a szülõktõl kaptunk egy 1 hetes Gyulai wellnesst ( januárban voltunk, nagyon jó volt ) illetve Izraelbe fogunk menni márciusba 1 hétre, egyénileg.
Mi Görögországba Sartira, nagyon szep és kettõnknek összesen 130ezer; ) nézd meg neten, a viz olyan, mint a Maldiv szigeteken. Itt fakultativ programnal lehet kerni hajokirandulast Blou Lagoonra; ) amugy az utazasi irodaban jo ajanlatok vannak. Apollon travel


Nagyon szeretnénk elmenni nászútra, de az esküvő után már 20 hetes terhes leszek. Nagyon szeretjük a wellnesst és a gyógyfürdőket, de a baba miatt nem ajánlja senki! Esetleg lenne valami ötletetek, hova lenne érdemes máshova menni?

Legjobb válasz: Bármi konkrétum nélkül nehéz. Miben gondolkodtok, külföld, belföld? (Hiába ajánljuk a Maldív-szigeteket, ha összesen 100ezer forintotok van rá...) Egyébként bármi, amit szerettek: valami vízpart (tenger, tó, folyó), puszta (pl. Alföld), hegyek (Mátra, Alpok, bármi más), egy csendes kis falu eldugva a világ szeme elõl, vagy vmi város, ahová régen vágytok. Tényleg nehéz így. Van, akinek az az öröm, ha eljut a kedvesével Párizsba, más az erdõ közepén egy menedékházban szeret lenni édeskettesben.

Bármi konkrétum nélkül nehéz. Miben gondolkodtok, külföld, belföld? (Hiába ajánljuk a Maldív-szigeteket, ha összesen 100ezer forintotok van rá...) Egyébként bármi, amit szerettek: valami vízpart (tenger, tó, folyó), puszta (pl. Alföld), hegyek (Mátra, Alpok, bármi más), egy csendes kis falu eldugva a világ szeme elõl, vagy vmi város, ahová régen vágytok. Tényleg nehéz így. Van, akinek az az öröm, ha eljut a kedvesével Párizsba, más az erdõ közepén egy menedékházban szeret lenni édeskettesben.
A kérdező hozzászólása: Belföldre szeretnénk, de nem akarunk hegyekbe vagy erdõbe mert nem szeretnénk fáradtabban haza jönni mint ahogy elmentünk :(
Akkor falusi turizmus? Vannak szép kis kastélyszállók is sokfelé, pl. Fenyõharaszt nem annyira felkapott, de jó hely..
A kérdező hozzászólása: Megnézem. köszönöm.
Ha városi vagy akkor én nem pl Hévízre mennék ha nem egy faluba ahol nem olyan nagya nyüzsgés vannak nagyon szép helyek! :D

Az esküvő után melyik papírjaimat kell kicseréltetni, és hová kell még beszólni a névváltozásról? Mennyibe fog kerülni?

Legjobb válasz: Kezdjük a személyivel és a lakcímmel.Ez egy 2000Ftos mutatvány.Csak sok vele a herce-hurca.Utána lehet mindenhol máshol.OEP,APEH,munkáltató.Õk elméletileg ingyenesek.illetve,ha már új TAJkártyád van,akkor valamennyire levesz majd az OEP ezt nem tudom,mert nekem még a zöld papírcafat van.

Kezdjük a személyivel és a lakcímmel.Ez egy 2000Ftos mutatvány.Csak sok vele a herce-hurca.Utána lehet mindenhol máshol.OEP, APEH, munkáltató.Õk elméletileg ingyenesek.illetve, ha már új TAJkártyád van, akkor valamennyire levesz majd az OEP ezt nem tudom, mert nekem még a zöld papírcafat van.
Nekem 10 éve még minden ingyenes volt. De mindent le kellett cserélni amin a nevem rajta volt, még a jogsimat is. Adókártya, TAJ kártya, személyi, útlevél, minden.
Személyazonosító igazolvány: 1.500, - Ft Lakcímkártya: 500, - Ft Ha tanulsz, a diákigazolvány: 1.600, - Ft Jogosítvány: 4.000, - Ft Adókártya: ingyenes (adataidban bekövetkezõ változás esetén) Taj-kártya: ingyenes (adataidban bekövetkezõ változás esetén) Vállalkozói igazolvány: 3.000, - Ft Fegyvertartási engedély: ingyenes Útlevél: 6.000, - Ft(5 évre) 10.000, - Ft (10 évre) Forgalmi engedély, törzskönyv: 6.000, - Ft Bankkártya: a kártya éves díja Egyéb kártyáid (pontgyûjtõk): ingyenes Plusz minden olyan helyen be kell jelentened az adataid megváltozását, ahol szerzõdéses viszonyban vagy. (Pl. gáz-, áram-, vízszolgáltató, kábeltv, telefon, stb.) Itt ingyenes az átírás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást! Hát szerencsémre nem fog sokba kerülni.
nem fog sokba kerülni??? hát nem tudom... megéri megtartani a lánykori nevet:)
MAgándnyugdíj pénztárban is jelezni kell, ha tag vagy. Nekem ez 2 év után jutott eszembe, miután mindenhol átírattam már a nevem:-) ez akkor kimaradt de most pótoltam. Nézz át minden papírodat, hogy mi van még esetleg a régi neveden:-)))

Az esküvő előtt hová célszerű először menni? Kozmetikushoz, vagy fodrászhoz?

Legjobb válasz: szerintem kozmetikushoz,és utánna fodrászhoz!

szerintem kozmetikushoz, és utánna fodrászhoz!
Én kozmetikusnál voltam elõbb, aztána fodrász! Sõt a kozmetikus külön kikötötte, hogy elõbb hozzá menjek, mert ha már kész a hajam, nem lenne jó ráfeküdni, és összekenni sem akarta!
Ha a fodrász mossa is a hajad akkor inkább oda elõször, ha nem, akkor kozmetikushoz!
szerintem meny elöbb kozmetikushoz és utána fodrászhoz de jo ha megkérde a kozmetikusod hogyha kész vagy a fodrásznál és elkente a sminket akkor igazitsa kicsit ki h szép legyél
Ha a sminkre ertetted, akkor eloszor fodraszhoz kell menni, s csak aztan sminkeltetni. Higgy nekem, kozmetikus vagyok:)
MINDENKÉPPA FODRÁSZHOZ. MERT A FODRÁSZ MOSSA A HAJAD, MEG ELMASZATOLJA A SMIKNKED. DE A KOZMETIKUS KITUDD UGY FESTENI, HOGY NE TURJA SZÉTT A HAJAD.
Kozmetikushoz 2-4 héttel az esküvõ elött kell menni. Az esküvõ napján elõször fodrászhoz, utána sminkeshez.

Nem tudom hogy hova tegyem fel a kérdést! Ráment a pillanatragasztó az ujjamra! Mivel tudnám gyorsan eltávolítani? Holnap esküvőre megyünk úgyhogy megköszönémm a gyors válaszokat! HELP!

Legjobb válasz: acetonnal nem jött le...meg nem is nagyon erõltettem mert gye a körmöm is megvan csinálva! :)De lekopott!Viszont most megyek készülõdni

A kérdező hozzászólása: acetonnal nem jött le...meg nem is nagyon erõltettem mert gye a körmöm is megvan csinálva! :) De lekopott!Viszont most megyek készülõdni
Én körömreszelõvel reszeltem le.. nekem lejött vele, elég szépen..:)
Én is mindig a körömreszelõt használom olyankor. :)
én is körömreszelõvel vagy a habkõ is jó rá :D
Aceton is jó, ahogy a címkékben írtad.
Vajon mééér vagyok lepontozva? :DD

Mit vegyek fel egy január végi esküvőre? Gondoltam a koktélruhára (ez jobban is tetszik) és a kosztümre. De mit csináljak egy koktélruhával, azt hova veszem még fel, ellenben a kosztümöt még vizsgákra is fel lehet venni.21/L

Legjobb válasz: Szerintem mindkettõ jó választás, bár én személy szerint fekete kosztümben semmiképp sem mennék. De bármilyen más színû jó lenne. Én a koktélruhát is szeretem, és még,ha olyan fazont választasz, akárhova elmehetsz benne késõbb is.

Szerintem mindkettõ jó választás, bár én személy szerint fekete kosztümben semmiképp sem mennék. De bármilyen más színû jó lenne. Én a koktélruhát is szeretem, és még, ha olyan fazont választasz, akárhova elmehetsz benne késõbb is.
Koktélruhát simán felveheted még más esküvõkre, színházba, hangversenyre, akárhova :)
Én a koktélruha mellett voksolnék, bár tény, hogy én sokat járok színházba. :D A kosztümöt vizsgákra veszed fel, a koktélruhát bulikba, színházba, esküvõre, bármilyen más kicsit puccosabb családi, vagy akár bármilyen más összejövetelre. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!