Találatok a következő kifejezésre: Az esemény tablettát hogy lehet (9 db)

Az esemény utáni tablettát hogy lehet kérni?

Bemész a korházba, elmész a sürgösségire és ott megmondod hogy adjanak esemény utána tablettát mer "baj" van?? :S Ehez szülöi aláírás kell??

Legjobb válasz: Amikor a barátommal szexelés után észrevettük, hogy kiaszakadt a gumi, én azonnal szóltama nyukámnak, hogy baj van! Õ mondta, hogy azonnal ügyelet! Elmentünk, megvizsgáltak, kiírták a gyógyszert, de szülõi aláírás nem kellett hozzá! Még csak 17 voltam akkor!

Amikor a barátommal szexelés után észrevettük, hogy kiaszakadt a gumi, én azonnal szóltama nyukámnak, hogy baj van! Õ mondta, hogy azonnal ügyelet! Elmentünk, megvizsgáltak, kiírták a gyógyszert, de szülõi aláírás nem kellett hozzá! Még csak 17 voltam akkor!
06-30-30-30-456 ezen a számon megtudhatod, hogy hol van a lakóhelyedhez legközelebbi sürgõsségi ambulancia Azt sajnos nem tudom, hogy kell-e "szülõi aláírás", azt viszont igen, hogy 18 éves kor alatt az orvos köteles felvilágosítást adni a szülõnek!
Hülyeség!!!Nekem anyukám a mai napig enm tudja, hgy januárban kellett sajnos bevennem!!!15 vagyok!!Bemész akár a háziorvoshoz, õ ír egy receptet, kiváltod jó borsos áron a gyógyszert.Én a Rigesoftot kaptam, az itt nálunk 4355ft, volt.Általában 2 tabi van van benne...az elsõt beveszed, majd a másikat kereken 12 óra múlva.Kis hazánkban 2 ilyen gyógyszer van

SOS! Az esemény után pár órával bevettem egy esemény utáni tablettát. A menstruációmnak mostanában kéne megjönnie. Érdekesen érzem magam, gyengének, fáradtnak. Lehet hogy ezeket csak én produkálom és beképzelem? Mennyi esélye van hogy terhes lehetek?

Legjobb válasz: Ha bevetted az esemény utánit, akkor gyakorlatilag semmi esély rá, hogy terhes legyél. A mensruációd meg lehet, hogy késni fog, mert a lórúgásnyi hormon felborítja a hormonháztartásodat, valszeg ettõl vagy rosszul is. Mondjuk a gyengeség-fáradtság nem tipikus terhességi tünetek, de mindegy. 25/N

Ha bevetted az esemény utánit, akkor gyakorlatilag semmi esély rá, hogy terhes legyél. A mensruációd meg lehet, hogy késni fog, mert a lórúgásnyi hormon felborítja a hormonháztartásodat, valszeg ettõl vagy rosszul is. Mondjuk a gyengeség-fáradtság nem tipikus terhességi tünetek, de mindegy. 25/N

Mit jelent az esemény utáni tabletta (rigesoft) tájékoztatójában, hogy: A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik?

Nekem napok óta késett (még mindig), amikor rosszul védekeztünk, és felirattam és bevettem. Akkor nekem most nem fog használni? Az orvosn?nek szerintem mondtam, hogy késik éppen (mint minden hónapban), jó gyógyszert írt fel? 18 éves lány

Legjobb válasz: "A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.

"A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával." Így szerepel a betegtájékoztatóban. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha valakinek késik, akkor akár terhes is lehet. Akkor nincs értelme szedni illetve nem is hat. Esetedben e doki tudott a késésrõl, ennek ellenére felírta. Igazán csak akkor kellene tõle tartani, hogy nem hat, ha jóval korábban teherbe estél volna.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére az szinte kizárt, hogy amiatt késik mert már terhes voltam, köszi a választ, így már logikusabban hangzik nekem is!
A kérdező hozzászólása: Azért még várok válaszokat, hogy megnyugodjak:) Az orvos nemtörõdöm volt...
Ha jól tudom ez egy eseményutáni tabletta, vagyis az aktus után 72 óráig van lehetõséged bevenni. Ez után már felesleges. Most az a kérdés, hogy mikor mentél el felíratni, a baleset után beleestél a 72 órába? Ha igen, akkor elvileg hat, ha nem, akkor meg felesleges bevenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem arról van szó, hogy: ha késik akkor a szervezetem termel valamit, ami hatástalanítja a gyógyszert?

Ha együtt voltam egy nővel védekeztünk, én elmentem de azt vettem észre hogy lecsuzott a gumi. Nagy a baj? A nő most terhes lehet? Esemény utáni tabletta?

Legjobb válasz: Gratulálok leendõ apuka! Mi ezt innen nem tudhatjuk. Ha biztosra akarsz menni, akkor menjetek el tablettáért.

Gratulálok leendõ apuka! Mi ezt innen nem tudhatjuk. Ha biztosra akarsz menni, akkor menjetek el tablettáért.
Áh nem attól, hogy beleélvezel biztos nem lesz terhes!
hétföig késö lehet, az ügyeleten felírják vagy adnak.. amúgy kórházba is van ügyelet, ezt bizonyos napon belül be kell venni
A kérdező hozzászólása: de azt a tabletta nem vényköteles? legközelebb csak hétfõn lesz orvos mennyibe kerül? A fogamzásgátló az nem kell felirattatni?
tabletta. de sürgõsen.
A kérdező hozzászólása: az aktus végén vettem észre mikor elmentem hogy nem úgy van rajtam, valszeg bele igen de a csaj azt mondja kifolyt az ágyra és lezuhanyzott utánna
igen az a tabletta nem ártana ha nem akartok még gyereket
mikor hol hogyan csúszott le a gumi? mikor hol hogyan vetted észre? hol volt a cuccos? :)
Attól függ mennyire csúszott le. Ha beleélveztél 90%, hogy terhes..
Igen: így ahogy írtad, ebben a sorrendben. Normál aktusnál is kifolyik nagy része, úgyhogy ez rajtad nem segít.
A kérdező hozzászólása: elnézést elõbbet akartam irni...
Vedd be nyugodtan! Felborítja teljesen a szervezeted, ez nem játék kislány! Nem arra találták ki!
És nem is igaz, nekem például eltolta a ciklusom.
Nem tudom, miért olyan fontos neked, h elõbb jöjjön... De ha megér neked 5-6 ezer Ft-ot és azt, h kicsinálod vele a szervezeted, akkor hát tedd!

Az igaz lehet, hogy a Szódabikarbónás víz hathat úgy mint egy esemény utáni tabletta?

Legjobb válasz: Hülyeség! Nem tud úgy hatni, az esemény utáni tele van hormonnal, a szódabikarbóna pedig csak szódabikarbónával.

Hülyeség! Nem tud úgy hatni, az esemény utáni tele van hormonnal, a szódabikarbóna pedig csak szódabikarbónával.
Akkor tuti ilyen hatása van, ha minden kéményseprõ szerencsét hoz, minden feketemacska láttán bajod lesz és ha bevered a könyököd, akkor tuti vendég jön. Csak az a baj, hogy ennek a szódabikarbónás marhaságnak kicsit komolyabb következménye van, ha elhiszed, mint a fekete macskának. Ha sokat ettél, segít a szódabikarbóna, de ha sürgõsségi bogyó kell, akkor ne a konyha környékén keregélj, hanem a nõgyógyásznál.
Hát, szerintem ennyi erõvel még mosogatószerrel is kimoshatod magad:) )
Ha hat akkor az nem azért van, mert ugyanolyan hatása van mint az esemény utáninak, hanem életbe lépett a szerencse faktor, amikor egy védekezés nélküli aktust meg lehet úszni teherbe esés nélkül.
ha a kémia részét tekintjük, már akkor baromság, hisz a szódabikarbóna és a sperma is lúgos, vagyis az életben nem közömbösíti egymást a kettõ. másrészt a sperma a kilövellés pillanatában megindul fel a hüvelyben, a méhszájon át bejut a méhbe, és megnézem, oda hogyan öntöget valaki szódabikarbónát, ami amúgy sem hatásos!
Tegnap meg egy lány gumi helyett citromlével akarta csökkenteni a teherbeesés veszélyét... Sötét középkor. :-(((
na, õ legalább annyit eltalált h az savas :D de igen, nem tudom mit kell praktikázni, mikor ott a gumi, nem olyan rettenet drága, fõleg a tiniknek, akiknek havonta párszor van alkalmuk a szexre.
Na de inni akarta a citromlét, nem irrigálásra használni...
jaj, könyörgöm, ezt a marhaságot felejtsd el!!!!!

Tisztelt Doktor Úr! Én olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már a harmadik menstruációm is csak 3 napig tart és kevés is van. Mi lehet ennek az oka? Fogamzásgátlót még nem szedtem soha, de egy ideig esemény előtti tablettát használtam. Válaszát előre is

Tisztelt Doktor Úr! Én olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már a harmadik menstruációm is csak 3 napig tart és kevés is van. Mi lehet ennek az oka? Fogamzásgátlót még nem szedtem soha, de egy ideig esemény előtti tablettát használtam. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján nem valószínű kóros állapot, de szakorvosi vizsgálat nélkül nem lehet értékelhető tanácsot , vagy diagnózist adni.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján nem valószínű kóros állapot, de szakorvosi vizsgálat nélkül nem lehet értékelhető tanácsot , vagy diagnózist adni.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Lefeküdtem a barátommal és kiszakadt az óvszer. Vettem be az aktus után 72órás esemény utáni tablettát. A nőgyógyász azt mondta hogy 3 nap múlva vérzésem lesz. Már 4 nap eltelt azóta, hogy bevettem a gyógyszert és még nem jött meg. Lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Van akinél nem jelentkeznek mellékhatások, meg nem látszik "kifelé" a "hoermonbomba". Nekem pl a mensteuációm, minden ugyanúgy zajlott utána mint rendesen, nem görcsöltem, semmi. Nem kell, h 3 napra rá vérzés legyen!!! Amit viszont javaslok (nekem legalábbis ahogy a doki javasolta) vegyél majd tesztet és/vagy 3 hét után menj el nõgyógyászhoz egy ultrahngra, ott lehet a tehességet 100%osan kizárni! Meg legalább megnyugszol :)

Ne aggódj! Van akinél nem jelentkeznek mellékhatások, meg nem látszik "kifelé" a "hoermonbomba". Nekem pl a mensteuációm, minden ugyanúgy zajlott utána mint rendesen, nem görcsöltem, semmi. Nem kell, h 3 napra rá vérzés legyen!!! Amit viszont javaslok (nekem legalábbis ahogy a doki javasolta) vegyél majd tesztet és/vagy 3 hét után menj el nõgyógyászhoz egy ultrahngra, ott lehet a tehességet 100%osan kizárni! Meg legalább megnyugszol :)
nekem se 3 napra jött meg, hanem normális idõben, mikor alapból kellett volna, azaz (a tabletta bevétele után) 2 héttel.. :D semmi para ilyenkor. :)
nekem egy teljes hónap kimaradt utána szal ne parázz ha mégis biztosra akarsz menni vegyél egy tesztet
nem!
Nem.
És mondd, hogy lehetsz annyira buta, hogy be kell venned egy ilyen gyógyszert, és nem azzal kezded, hogy átfutod a betegtájékoztatót? Ha befolyásolja esetleg, meg is érdemled.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!