Találatok a következő kifejezésre: Az esemény tabletták hogyan hatnak (4 db)

Az esemény utáni tabletták hogyan hatnak?

Ha terhes lesz az aktustól az ember, megtermékenyül a petesejt, csak utólag elpusztítja azt egy ilyen tablettának a hatóanyaga, vagy hogyan?

Legjobb válasz: Elég csúnyán és durván! Inkább nem részletezném! De óvakodj tõle, ha akarsz még gyerkõcöt!

Elég csúnyán és durván! Inkább nem részletezném! De óvakodj tõle, ha akarsz még gyerkõcöt!
A megtermékenyített petesejt beágyazódását gátolja meg úgy, hogy idõ elõtt leválasztja a méhnyálkahártyát. (szerintem)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, de nem ajánlom....nagyon-nagyon magas a hormontartalma azért hogy meg tudja gátolni az esetleges beágyazódást....nekem utána mikor bevette 3 hónapig nem jött meg, aztán meg 1 hónapban 2-szer!kb. 4 hónap kelett hogy helyreállítsam a hormonháztartásom!De persze ha nincs más megoldás... Légy óvatos!

Hogyan hat az esemény utáni tabletta? Nem egyértelmű lásd lent

A használati leírásában az áll: a második aktus után a tabletta lehet hogy eredménytelen lesz. A "második aktus" azt jelenti hogy ha kétszer történt "hiba" egymás után (fél-egy óra), és még b?ven 72 órán belül lett bevéve a tabletta, akkor lehet hogy nem használ?

Legjobb válasz: használjatok óvszert..az esemény utáni tabletta olyan mint egy lórugás a szervezetednek..

használjatok óvszert..az esemény utáni tabletta olyan mint egy lórugás a szervezetednek..
De igen, akkor is használ. A tabletta egy brutális hormonbomba, ami gyakorlatilag olyan mint egy hashajtó, csak a méhbõl hajtja ki a tartalmát. Nem írtad oda a szövegkörnyezetet, de a második aktus szerintem a tabletta bevétele és a következõ menstruáció közötti idõszakot jelöli, tehát amíg nem jön meg megint, addig ne vegyél be még egyet.
Ha esetleg "baleset" történt, vedd be mindenképp 72 órán belül a tablettát, és utána használjatok mindig gumit.
A 72 órás tabletta lényege, hogy leválasztja a méhnyálkahártyát, így az esetleg megtermékenyült magzat nem tud beágyazódni a méhbe, így a terhesség létrejöttét megakadályozza. Ezért van az, hogy a tabletta bevétele után pár nappal menstruáció jelentkezik.

Mennyire hatásos az esemény utáni tabletta? Hogyan is hat pontosan? Mármint milyen folyamat megy végig, hogyan gátolja meg a megtermékenyítést?

Legjobb válasz: a petesejt kilökõdést indítja be! Olyan reakciót indít be a sok hormon h rákényszerülsz a menstruációra!

a petesejt kilökõdést indítja be! Olyan reakciót indít be a sok hormon h rákényszerülsz a menstruációra!
Google a barátod.

Valaki el tudná magyarázni nekem vagy kijavítani hogy hogyan is hat az ecapelle esemény utáni tabletta?

én úgy tudom, de javítsatok ki ha tévedek kérlek..ha beveszed a tablettát rendes időben, pl pár órára a baleset után, és annak hatására mondjuk pár nap múlva vérzel(így lejön a méhnyálkahártya) ha esetleg megtörtént a megtermékenyítés, a beágyazódásnak eleve kell 6 vagy 8 nap? szóval ha a méhnyálkahártya lejött akkor elméletileg a megtermékenyült sejthalmaz nem tud hova beágyazódni nem? így elhal és a menstruációval távozik? vagy hogy működik ez? kérem valaki pontosan magyarázza el nekem!!

Legjobb válasz: Nem tudják pontosan, hogy hogyan hat az esemény utáni. Feltehetõleg ha az ovuláció elõtt veszed be, akkor eltolja az ovulációt, ha utána, akkor pedig vérzést okoz, ezzel megakadályozza a beágyazódást. De ezek csak feltevések.

Nem tudják pontosan, hogy hogyan hat az esemény utáni. Feltehetõleg ha az ovuláció elõtt veszed be, akkor eltolja az ovulációt, ha utána, akkor pedig vérzést okoz, ezzel megakadályozza a beágyazódást. De ezek csak feltevések.
Nem kimondottan okoz vérzést. Nem kötelezõ vérezni utána, ez csak egy mellékhatás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!