Találatok a következő kifejezésre: Az eredeti anyakönyvi (39 db)

A gyed igényléséhez kell az eredeti anyakönyvi kivonat?

Tgyáshoz elég volt a másolat.

Legjobb válasz: Nálunk mind a kettõnél kérték az eredetit. Szerintem vidd magaddal az eredetit és a másolatot is, abból baj nem lehet, ha mégis kell az eredeti, legalább nem kell újra menned.

Nálunk mind a kettõnél kérték az eredetit. Szerintem vidd magaddal az eredetit és a másolatot is, abból baj nem lehet, ha mégis kell az eredeti, legalább nem kell újra menned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

A házasoknak a szülésre az eredeti anyakönyvi kivonatot kell vinni, vagy kérni kell másolatot?

Legjobb válasz: Nekünk tavaly az eredetit kellet. Úgy tudom, eltörölték azt a törvényt, hogy 300 napnál nem régebbi kell.

Nekünk tavaly az eredetit kellet. Úgy tudom, eltörölték azt a törvényt, hogy 300 napnál nem régebbi kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én felhívtam a Debreceni Klinikát. Ott jó az eredeti.
Tudtommal az eredetit, de azt te nem fogod megkapni :P
A kérdező hozzászólása: mm amit 2000 Ft-ért csinálnak, vagy annak a fénymásolatát.
Ha nincs meg az anyakönyvi kivonatod, akkor ingyen csinálnak egyet és ráírják, hogy személyihez kell. Ha megvan az eredeti, akkor meg azt be tudod mutatni. Nekem nem volt meg, így vittem, amit csináltak és csak be kellett mutatnom, nem vették el.

A Tgyás-hoz le kell adni az EREDETI anyakönyvi kivonatot vagy elég a másolat? 2011

Régen le kellett adni, mert írtak rá, de úgy hallottam most az EU-s újfajta a kiskönyv és erre már nem írnak semmit.

Legjobb válasz: Nálam elég volt csak fénymásolatot küldeni, nem írtak semmire se semmit.

Nálam elég volt csak fénymásolatot küldeni, nem írtak semmire se semmit.
Elég a másolat is!
A munkáltató pedig azért kéri, mert õ intézi az igénylést, és az ügyinétzõ az OEP-nél azt is kéri.
Kell az eredeti, de csak bemutatásra. Ha felhívod az OEP-et, és meghallhgatod a pénzbeli ellátásra vonatkozó részt, akkor az automata el is mondja, hogy csak bemutatni kell az eredetit.
Nekem amikor intéztem, vastag nagy betûkkel aláhúzva, kiemelve volt a papíron, hogy az eredetit küldjem be, ha másolatot küldök, akkor semmisnek tekintik, úgyhogy kérhetik. A Mák-nál is mindenbõl eredetit kértek 2 éve.
A munkáltató nem kérheti el az eredetit! Még a MÁK sem.
A kérdező hozzászólása: Vidéken vagyok és Budapesten intézi a munkáltató, hidd el helyben lenne így tettem volna, de messze vagyunk Bp.-tõl.
Akkor küldd el a férjeddel vagy valakivel egy meghatalmazás kíséretében, lefénymásolják és viszik is haza hozzád.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak régen tudom, hogy eredetit kellet és úgy küldték vissza nekem is. Most kínainál dolgoztam és állítja, hogy az eredeti kell neki, de olyan felelõtlenek, hogy nem akarom elküldeni neki.
2 éve még az eredetit kellett elküldenem a tesconak /ott dolgozom/, de postafordultával külték is vissza ajánlott levélben.
Nálunk annyit kért az ügyintézõ, hogy mikor bemegyek intézni a tgyást akkor vigyem az eredetit, de nem kellett leadni, hanem õ lemásolja.
Minden ügyintézéshez elég a fénymásolat, mivel az eredetit azt neked kell megõrizni, aztán majd a gyereked õrzi tovább, ha már külön költözik. Tehát azt akarom ezzel mondani, hogy azt sehol senki nem veszi el tõled. Max addig, míg lefénymásolja, vagy még esetleg bemutatásra.
Az eredetit a MÁK szokta kérni a családi pótlékhoz, a szülési segélyhez (más néven anyasági támogatás ma úgy tudom), a GYES-hez, mert az igénylés és az utalás tényét a régi születési anyakönyvi kivonatokon rögzítették (szerintem az újakra már nem írják). A TGYS-t az Egészségbiztosító állapítja meg és folyósítja, és ott elfogadják a másolatot is.

Gyes igényléséhez is az eredeti anyakönyvi kivonatot kell csatolni, vagy jó a másolat is?

Nem találom az eredetit, másolat viszont van még bel?le. Csatolhatom azt is? Hol kell újat igényelni? mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Másolatot küldtem postán egy hónapja. Nem okozott problémát, megkaptam a gyest.

Másolatot küldtem postán egy hónapja. Nem okozott problémát, megkaptam a gyest.
Sosem adtam ki eredetit a kezembõl, nem is kell. Minden MÁK köteles elfogadni a másolatot, ne aggódj. Simán fénymásold le és azt küldd.
Nekem az eredetit kellett elküldeni (tértivevényesen adtam fel hogy legyen nyoma hogy elment) és azt visszapostázták néhány hét után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Másolat is elég és újat ott kérhetsz annál az önkormányzatnál ahol a kicsi született.kkb 2000 ft.

Május közepére várom a kisbabámat, novemberben esküdtünk, ilyenkor elfogadják az eredeti anyakönyvi kivonatot? Debrecenben fogok szülni.

Legjobb válasz: Nekünk elfogadták az 5 hónappal azelõttit. Mi is akkor esküdtünk. Bp-en szültem.

Nekünk elfogadták az 5 hónappal azelõttit. Mi is akkor esküdtünk. Bp-en szültem.
Szia! Ha Debreceniek vagytok, akkor nem is kérik a házassági anyakönyvi kivonatot tudomásom szerint.Nekünk nem kérték.Azt nem tudom, hogy a nem Debreceniekkel mi a helyzet.Én a klinikán szültem /Z/
szia!Ha Debrecenben esküdtetek , akkor nem is kérik!mert utána tudnak nézni!
Helló! Nem Debrecenben esküdtem, nem is vagyok debreceni és nem kérték. Kenézybe szültem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Debreceni vagyok , és a klinikán fogok majd szülni én is.Akkor ezen nem agyalok, majd legfeljebb megkérdem a dokit vagy a védõnõmet.

Unokám Franciaországban született, anyja magyar, apja francia állampolgár. Szeretnénk neki lakcímkártyát és TAJ kártyát ígényelni. Mi a tennivaló? Pl szüksége-e a beadáshoz az eredeti születési anyakönyvi kivonat, vagy annak hiteles fordítása.

Legjobb válasz: ha az édesanyja magyar állampolgár, akkor a gyermek is azzá válik- ez nem a születés helyétõl függ. Nekem is külföldi a férjem, a gyermekem általam magyar állampolgárrá is vált. Viszont csak a szülõk tudják az eredeti okiratok birtokában intézni. Nálunk így volt. Elsõ körben a követségen. És igen, eredeti dokumentumok kellenek (többek között a magyar édesanya eredeti személyes iratai). A legegyszerûbb lenne ezzel a kérdéssel a majdani magyar állandó lakcím szerinti önkrományzat anyakönyvi hivatalát felhívni és mindenben szívesen segítenek. Elsõ lépés az anyakönyvi hivatal, majd a lakcímkártyát adják ki (ugyanígy az önkormányzatnál, csak egy másik ügyfélszolgálaton)- majd ezek birtokában lehet a TAJ számot intézni. Minden jót.

ha az édesanyja magyar állampolgár, akkor a gyermek is azzá válik- ez nem a születés helyétõl függ. Nekem is külföldi a férjem, a gyermekem általam magyar állampolgárrá is vált. Viszont csak a szülõk tudják az eredeti okiratok birtokában intézni. Nálunk így volt. Elsõ körben a követségen. És igen, eredeti dokumentumok kellenek (többek között a magyar édesanya eredeti személyes iratai). A legegyszerûbb lenne ezzel a kérdéssel a majdani magyar állandó lakcím szerinti önkrományzat anyakönyvi hivatalát felhívni és mindenben szívesen segítenek. Elsõ lépés az anyakönyvi hivatal, majd a lakcímkártyát adják ki (ugyanígy az önkormányzatnál, csak egy másik ügyfélszolgálaton)- majd ezek birtokában lehet a TAJ számot intézni. Minden jót.
Ez nem olyan egyszerû! Milyen állampolgár a gyerek? Igen, a születési anyakönyvi kivonatot hitelesen kell fordíttatni. Most hol lakik, hol tartózkodik a gyerek!
Az elsõ butaságot ír! Azért mert a gyerek Magyar állampolgár, a gyereknek Lea automatikusan magyar. Ez azon múlik, milye állampolgárnak anyakönyvezik, választhatnak. Anyukám külföldi, Apukám magyar, magyarnak anyakönyveztek. Húgom magyar, a párja Német, német állampolgár lett a baba az apja után. Mivel német állampolgár, kint lakik, semmi nem jár neki itthon! Hiába magyar az anyja, nem jár neki magyar tajkártya, egészségbiztosítás
Utolsó: miután lebutaságoztad, amit írtam (köszi egyébként)- talán nem ártana értõen is olvasni. Gondolom hozzám hasonlóan te is tisztában vagy azzal, hogy nem minden ország egyforma etekintetben sem. Vannak államok, ahol pl. lehet valaki kettõs vagy akár többes állampolgár is, másutt nem lehet vagy csak bizonyos feltételek esetén lehet. Ezért javasoltam a kérdezõnek, hogy elsõ körben hazautazás nélkül tud HITELES (mert te sem, én sem vagyunk azok!) információt szerezni a követségen, illetve a nagymama is a magyar anyakönyvi hivataltól (amely körzetébe a kicsit majd magyar állampolgárként lakcímre bejelenteni fogják). Ennyit errõl.
1. és 4. vagyok ismét. Még egy szösszenet a 3-nak: most született unokahúgom ugyancsak Németországban, a testvérem magyar állampolgár- érdekes, a kicsi is az. Szóval ne általánosítsunk és amennyiben nem tudod a PONTOS eljárásrendet belinkelni a kérdezõ nagymamának, addig ne hidd, hogy minden csak úgy megy, mint a testvéredék esetében. Minden jót.
Ha az egyik szülõ magyar, a másik az adott országban él, akkor a szülõk döntik el, milyen ellampolgár legyen a baba. A testvéred ezek szerint Magyarnak Anyakönyveztette, azt választotta!
Hogy a kérdésre is válaszoljunk: magyar lakcímkártya és TAJ kártya akkor jár a gyermeknek, ha Magyarországon él. Ha nem Magyarországon, de az EU-ban él, akkor a magyarországi tartózkodása alatt a külföldi EU-s biztosítási kártyával kaphat ellátást. Egyszerre két államban senki nem lehet biztosított az EU-n belül. Valamint, ha a gyermek bekerül a magyar lakcímnyilvántartásba, akkor ez legkésõbb az iskolakötelezettségnél gondot fog jelenteni. Kikerülni a lakcímnyilvántartásból meg a gyámhivatal miatt nem is olyan egyszerû.

SOTE II. szül/szült vki mostanában? Házassági anyakönyvi kivonatból elég ha az eredetit viszem, vagy kérni kell újat?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Igaz nem mostanában, hanem 2 éve szültem, de ismét babát várok így számomra is aktuális lett ez a kérdés. Felhívtam a kerület önkormányzatát és beszéltem az anyakönyvvezetõvel. Õ azt mondta, hogy az eredeti házassági anyakönyvi kivonat kell és teljesen mindegy, hogy mikor kötöttük a házasságot. Boldog babavárást! Jó egészséget! Egy gyönyörû 2 éves és egy majdnem 26 hetes magzat anyukája

Igaz nem mostanában, hanem 2 éve szültem, de ismét babát várok így számomra is aktuális lett ez a kérdés. Felhívtam a kerület önkormányzatát és beszéltem az anyakönyvvezetõvel. Õ azt mondta, hogy az eredeti házassági anyakönyvi kivonat kell és teljesen mindegy, hogy mikor kötöttük a házasságot. Boldog babavárást! Jó egészséget! Egy gyönyörû 2 éves és egy majdnem 26 hetes magzat anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia, nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél:) Neked is boldog babavárást és könnyû szülést!32hkm
Szia! Én is ott fogok szülni egy hónap múlva. Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy bõven elég a fénymásolat is :D Könnyû és szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm Neked is a választ, örülök hogy nem kell újat kérni, mert nem Budapesten házasodtunk:-) Könnyû szülést kívánok én is Neked és kitartást a még hátralévõ idõre:-)

Válás kereseti kérelemhez az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot kell csatolni? Vagy elég egy másolat és a tárgyalásra visszük az eredetit?

Legjobb válasz: Szerintem elég a másolatot csatolni, az eredetit ne küldd el, max. ahogy írod, vidd magaddal. Ha konkrétan az kell nekik, majd írnak.

Szerintem elég a másolatot csatolni, az eredetit ne küldd el, max. ahogy írod, vidd magaddal. Ha konkrétan az kell nekik, majd írnak.
Eredeti kellett, nekem maradt a másolat, a végén visszaadják.
Bemész az önkormányzathoz, ahol összeházasodtatok, és kérsz egy eredeti másodpéldányt.
Beadhatod anyakönyvi kivonat nélkül is, majd az értesítõben leírják, hogy vidd magaddal a tárgyalásra. De az is megoldás, amit az elsõ írt.
Szerintem elég durva az apa viselkedése... Válóper helyett költözz el a gyerekkel és adj be gyermekelhelyezési kérelmet és ebbe írd be indoknak amit leírtál. Ezt 30 napon belül, soron kívül tárgyalják. Ez nem normális apai viselkedés, az tuti. Én nem várnék meddig fajul vajon a játék...
A kérdező hozzászólása: Biztos én szívtam ki a lányom nyakát....!Én nem az a fajta vagyok aki vádaskodik, minden ok nélkül/csak halkan megjegyzem/!
Csak halkan jegyzem meg, hogy anyukák elég gyakran megpróbálkoznak válópernél az "apuka pedofil" címû váddal. Ezzel csak óvatosan, ugyanis a) egy pszichológus pillanatok alatt kideríti, hogy valóban molesztálta-e apuka a gyereket b) ha nem, akkor anyuka bizony börtönbe fog kerülni, ugyanis ez elég kemény hamis vád...
Tanú igen -de családtaggal közeli baráttal nem érdemes próbálkozni- diktafon, videofelvétel nem elfogadható, csak ha aki szerepel rajta tudta, hogy rögzítik és ebbe bele is egyezett.
A kérdező hozzászólása: ha van tanú, hogy pornót néztek, azt elfogadja a bíróság?diktafont viszek, az bizonyíték?
Miután szünet van, nincs aki kiírja a tárgyalást. Majd szeptemberben. Ettõl még beadhatod.
A kérdező hozzászólása: Ha most beadom a válókeresetet, úgy hogy szünetel a bíróság, foglalkoznak-e az üggyel azért, vagy majd ha vége lesz a bírósági szünetnek?Kitûzhetik a tárgyalást???Így, hogy szünetel?
Váljatok el, de a gyereket nem lenne túl célszerû becitálni a bíróságra. Max.ha egy pszichológussal beszélne esetleg, aki tanúskodna esetleg a bíróságon?
Ha nem tudod bizonyítani, akkor nem számít. Váláskor - tisztelet a kivételnek - egymást mocskolják a felek...
A kérdező hozzászólása: Ha a férjem, a 6 éves lányommal, pornót néz, titokban, mert amikor váratlanul hazamegyek, nézik, majd gyorsan kikapcsolja!Utána a gyerek olyanokat mondd, az apjának, hogy gyere apa szexeljünk!Válni fogunk, ezt a bíróságon ha elmondom, számít valamit esetleg a láthatásban?Volt olyan, igaz csak egyszer, hogy kiszívta a gyerek nyakát!Akkor ez most pedofil lehet?
Kérj ki az önkormányzattól, ahol összeházasodtatok egy hivatalos másolatot. Az anyakönyvvezetõ állíthatja ki.
Elkérni nem tudod?O.o
Hülyeséget beszélsz utolsó... Ha házasságban él, akkor a gyereket közösen nevelik. Nem helyezik el egyiknél vagy másiknál, csak ha válóper van folyamatban....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!