Találatok a következő kifejezésre: Az erdőben fa (10 db)

Egy asztaldiszt szeretnék késziteni száraz alapanyagokból (az erdei házunkba ami fábol van:teljesen). Milyen kellen-e legyen? Hogy helyezzem el? (egy kerek fa amin kövek vannak) Képeket is elfogadok.

Egy 14 éves lány :)

Legjobb válasz: Elõször álmodd meg a koncepciót, és hogy neked mi tetszene. milyen anyagból legyen, milyen formájú és nagyságú illik a környezethez. Lehet fa, száraz növény, kõ, kagyló, és rengeteg minden más. Lehet figurális és non figuratív is. Igazából szabad teljesen a dolog, olyat csinálj ami neked tetszik, és szépnek találod. Esetleg lehetnek más igények is, jól lehessen tisztítani, vízálló legyen, lehessen hurcolászni, stb. Fa-kõ kompozíciók mindig jók, vagy több féle fa fajtából, esetleg egy ( eu által betiltott ) gömb akváriumba tehetsz köveket, fákat/fadarabokat, kagylókat, variálhatod különbözõ színû homokkal is. Nekem gömb akváriumban vannak olyan kövek amiknek érdekesek az alakjai, egy másik meg kagylókkal, csigaházakkal van tele.

Elõször álmodd meg a koncepciót, és hogy neked mi tetszene. milyen anyagból legyen, milyen formájú és nagyságú illik a környezethez. Lehet fa, száraz növény, kõ, kagyló, és rengeteg minden más. Lehet figurális és non figuratív is. Igazából szabad teljesen a dolog, olyat csinálj ami neked tetszik, és szépnek találod. Esetleg lehetnek más igények is, jól lehessen tisztítani, vízálló legyen, lehessen hurcolászni, stb. Fa-kõ kompozíciók mindig jók, vagy több féle fa fajtából, esetleg egy ( eu által betiltott ) gömb akváriumba tehetsz köveket, fákat/fadarabokat, kagylókat, variálhatod különbözõ színû homokkal is. Nekem gömb akváriumban vannak olyan kövek amiknek érdekesek az alakjai, egy másik meg kagylókkal, csigaházakkal van tele.

Germersdorfi cseresznye fa beporzására jó e az érdi bőtermő?

Legjobb válasz: Az érdi bõtermõ meggy!

Az érdi bõtermõ meggy!
Germersdorfi cseresznye Porzó fajták: Solymári gömbölyû, Van, Hedelfingeni óriás, Stella cseresznye
3500 * 1, 03^20 * 0, 98^10
A kérdező hozzászólása: Ezt szerintem nem lehet, így összemosni.
A kérdező hozzászólása: Vagyis de, bocsi igazad van! Köszönöm a választ.
Hali! Ehhez a feladathoz írna valaki részletes leírást, hogy mi miért következett és hogyan jöttek ki ezek a számok.


*MOST ELDOLOK*... Aztan eldol Amugy recseg
Miért ne adna ki hangot? Attól, hogy nincs ott épp senki, jelen pillanatban, és a hang nem jut feldolgozásra, még ott van...
A kérdező hozzászólása: honnan tudod? be tudod ezt bizonyítani?:D
te jól kilehetsz az élettõl... kajak ilyenekkel foglalkozol ?
A kérdező hozzászólása: csak van idõm gondolkodni:D amúgy egy könyvet olvastam és abban írták ezt és belegondoltam h igazából nem is akkora hülyeség..:D
2. vagyok. bebizonyítani nem tudom, de nem hiszem, hogy megszûnnének a fizikai törvények akkor ha épp nincs ott ember.... amúgy van egy film is sajnos nem emlékszem a címére.. de van benne egy olyan rész hogy egy süket lány az egyetemen van és filozófiát hallgat, az egyetemi oktató meg felveti ezt a "kérdést" elég ironikus, hogy ezt válaszolja meg..:)
A kérdező hozzászólása: hát tényleg kár hogy nem emlékszel a címére mert megnézném:) de ha majd eszedbe jut akkor írd meg lécci. köszi:)

Az erdei köbméter 1mx1mx1, 7m rönkfából. Ez állítólag megközelítőleg 1 m3 tömör fa. Hogyan tudom kiszámolni, hogy hány darab és milyen átmérőjű farönkből álljon a sarang, hogy a fenti összefüggés igaz legyen?

Legjobb válasz: Ehhez talán minden darabot ki kellene számolnod . Végül is a 0.7 m3 a fák közötti hézagot jelenti. Fûrészelt faárunál már nincs ilyen,ott az azonos fákat lehet egymás mellé passzitani .

Ehhez talán minden darabot ki kellene számolnod . Végül is a 0.7 m3 a fák közötti hézagot jelenti. Fûrészelt faárunál már nincs ilyen, ott az azonos fákat lehet egymás mellé passzitani .
Az a vicces ebben a számban, hogy mindegy, hogy mekkorák a rönkök. Úgyhogy inkább fogadd el, hogy a fenti összefüggés igaz. Ugyanis ez számol a fa görbeségével is, hogy nem pontosan illeszkednek, valamint hogy változó az átmérõjük is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeteket. Próbáltam matematikával kiszámolni a hiányzó számokat, de nem sikerült. Legalábbis m2 szinten biztosan nincs ilyen, túl sok a 70 %-os kiesés. Köbméter esetén csak akkor tudom elképzelni, ha valóban nagyon girbe-gurba rönkökbõl áll a fakupac.
én is így voltam, de a lényeg, hogy neked jó irányban történik a "tévedés". ilyen viszont a gyakorlatban úgy sincs, ezért kell elfogadni ezt egy valóságos jó becslésnek...

Ha egy fa kidől az erdőben, hangos recsegéssel dől ki akkor is ha nincs ott senki, aki hallja?

nem tudom volt-e már hasonló kérdés?

Legjobb válasz: Persze.

Persze.
Igen.
9.03-nak "Tudok egy bolygót, egy vörös képû uraság lakik rajta. Az soha egyetlen virágot meg nem szagolt életében. Soha egyetlen csillagot meg nem nézett. Soha senkit nem szeretett. Soha nem csinált egyebet, mint folyton csak számolt. És egész álló nap azt hajtogatta, amit te mondtál az imént: "Én komoly ember vagyok! Én komoly ember vagyok!", és csak úgy dagadt a kevélységtõl. Hát ember ez? Dehogy ember! Gomba!" Hogy legyen egy "tudományos" kérdés is. Honnan való ez az idézet? Ha megfejtette, akkor mindjárt olvassa is el. Megéri.
Egyébként nincs olyan, hogy senk isem hallja, mivel a Kormányzó Szellem egyfolytban tapasztalja a világot.
Kedves Felhasználó! Legyen szíves hasonló jellegû kérdéseit legközelebb az Egyéb kérdések-Humor kategóriába írni.
Egyetértek macival, nem értem mit nem lehet ezen érteni.. De egyébként is, szerinted, ha a fa kidõl és látja hogy nincs ott senki akkor gondol egyet és nem ad ki hangot mikor reccsennie kéne ..? .. [/sarcasm]
A kérdező hozzászólása: nem értitek mire gondolok: pl a hang elektronikus megvalósulása is ilyen: ami a kábelben megy az csak egy elektromos jel, kell egy átalakító(hangszóró) ami hanggá alakítja. tehát a fa kidõlés közben levegõhullámokat kelt, amit a fülünk/agyunk alakít át hanggá. mi ezen a bonyolult?:P
A kérdező hozzászólása: tényleg ennyire bonyolult, szerintem. pl ha leírsz egy A betût az egy egyezményes jelrendszer alapján az "a " hang írott megfelelõje. szerintem valahogy így lehet ez az érzékeléssel is. van aki így érzékeli, van aki úgy..em bere/állatja válogatja, pl. a reccsenés hangutánzó szó, nem minden nyelven nevezik a fa kidõlését jelzõ hangsort reccsenésnek..így lehet ez a hangérzékeléssel is.. a többi fizika:)
" ...egyébként a hangfelvevõ jó ötlet, csak hát azt az ember találta ki a saját füle által érzékelhetõ tartomány rögzítésére ..." Persze hogy így van. De tök egyszerû a dolog. Mi a hang maga? A tárgyaknak valamely okból történõ mozgása rezgése. Egy mozgó, rezgõ test nyilván megmozdítja a környezetét, így a levegõt is. Ez meg teljesen független attól, hogy van-e jelen érzékelõ, vagy élõlény vagy bármi. Tehát ha elfogadjuk hogy a hang a test rezgéseinek egy bizonyos frekvenciatartományba esõ része, akkor a válasz igen, reccsen a fa, ha kidõl, akár hallja bárki vagy bármi, akár nem ... Most komolyan, ez ennyire bonyolult lenne? Pfff maci
Szerintem a mai világképünk alapján kijelenthetjük, hogy ad ki hangot a fa. Régen, amikor ez a kérdés született, még csak annyit tudtak, hogy valami kölcsönhatás van a megfigyelõ és a megfigyelt között, és jogos volt a kérdés, hogy vajon a megfigyelõ részben okozója-e a jelenségnek. Viszont ma, teljesen jogosan feltételezzük, hogy a fizika törvényei ugyanúgy érvényesek a világ minden pontján, ezért nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy igenis kelt hanghullámokat a kidõlõ fa, még akkor is ha ezt nincs aki hallja.
A kérdező hozzászólása: egyébként a hangfelvevõ jó ötlet, csak hát azt az ember találta ki a saját füle által érzékelhetõ tartomány rögzítésére.:)
A kérdező hozzászólása: na ezt vártam: szerintem van hangforrás(rezgéskeltõ) aztán közvetítõ közeg(levegõ) meg jelátalakító(fülünk). tehát elvileg(állatokat leszámítva, habár egy sakál füle lehet hogy nem recsegést hanem mennydörgõ robajlást közvetít az állat agyába) ha nincs a közelben jelátalalkító(fül) akkor a fa halálos csendben dõl ki( legalábbis a mi érzékelésünk szintjén) igaz vagy nem?
Ez egy nagyon régi filozófiai kérdés. Arról szól hogy mit feltételezhetünk empírikus bizonyíték nélkül.
Érdekes, ha egy hangrögzítõ eszköz jelen van, ugyanúgy reccsenést fog rögzíteni mindenféle jelenlét nélkül, mint ha bárki ott volna és hallaná ...
volt már ilyen igen. mivel a hang a levegõben rezgése, hulláma és csak a fülünk alakítja át hanggá, ezért elméletileg ha egy fa hangosan kidõl és senki sem hallja, akkor nincsen hangja. mint ahogy a színeket is a mi szemünk kreálja, érzékelõ nélkül a dolgoknak nincs színe(éjjel, ha a csapok nem mûködnek minden szürke). tehát a kérdés nem marhaság. de azt hozzá kell tenni, hogy maga a hanghullám az akkoris létrejön, ha nincs ott senki, tehát ilyen értelemben a kidõlés milyensége nem változik meg, az már más kérdés, hogy ez senkinek a fülében sem alakul szubjektív hangérzetté. ez tipikus esete annak, hogy sosem lehet megfigyelni, mert a megfigyelõ jelenléte már mindent megváltoztat. de elméletileg igazad van. viszont gyakorlatban kicsi az esélye, vannak állatok pl.
Valamirõl lemaradtam, vagy a humortalanság új generációját éljük?
Szerintem volt már, de a kérdés az is lehetne, hogy létezik-e a világ rajtunk kívül, nagyjából ugyan arra jutunk.
rosszul közelíted meg a dolgot szerintem. a kérdés jó, de amit te állítasz az a Shanon-Weaver modell. Ez egy jó modell az információ továbbításra(elektronika)... van ezn kívül egy csomó modell amit érdemes áttanulmányozni. én Gerbnert bírom. Jövõre belõle írom majd a szakdogámat. találtam egy jó kis prezentációt a modellekkel. válaszd ki amelyik tetszik. http://main.intrex.hu/vipmusic/jgypk/Kommunikacio/Kommunikac.. bizonyos értelemben mind helyénvaló, de nem igaz mindegyik minden alkalomban. szerintem hangot ad ki, mivel a törés a levegõben rezgéseket kelt amik terjednek majd elhalnak, amit te mondasz az már a kommunikációhoz köthetõ. a másik jó kérdés ha hallja valaki vajon kommunikációnak számít-e

Az erdőben kidőlő fa ad ki hangot, ha nincs ott senki, hogy hallja?

Legjobb válasz: az mondta neki aki nem volt ott és látta.azt is látta hogy egy sánta épp elõle szaladt.kiment megnézni mert a néma mesélte neki,hogy dõlnek a fák...

az mondta neki aki nem volt ott és látta.azt is látta hogy egy sánta épp elõle szaladt.kiment megnézni mert a néma mesélte neki, hogy dõlnek a fák...
Igen, ha van aki látja az eredményt. Ez filozófia, mélyen filozófia.
Bud Spencer mindent tud!
erdõ: Becsaptak de nem vetted észre lépcsõ:általában szerelem
Vagy csak egy régi emlék amire már nem emlékszel nekem is volt hasonló elmeséltem anyámnak és elmondta hogy volt ilyen mikor még három négy éves lehettem van ilyen lehet tudatosan folytotad el magadban esetleg úgy mint én egy negatív emlék...

Ha kimegyünk erdőre fát szedni mennyi nálatok a az így szedett fa m3-e?

Legjobb válasz: Bocsi a a rossz fogalmazásért csak hosszú volt a kérdés és a közepét kitöröltem és nem olvastam újra mielõtt kiírtam. Na még egyszer: Ha erdõn mi szedjük a fát akkor mennyibe kerül köbmétere?

A kérdező hozzászólása: Bocsi a a rossz fogalmazásért csak hosszú volt a kérdés és a közepét kitöröltem és nem olvastam újra mielõtt kiírtam. Na még egyszer: Ha erdõn mi szedjük a fát akkor mennyibe kerül köbmétere?
Attól függ, hogy melyik erdésznél szeded. Az biztos, hogy megéri. Mi mindig szedjük, nem is tudnánk másképp megvenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!