Találatok a következő kifejezésre: Az erős alhasi (58 db)

Abszolút tanácstalan vagyok; kb. 2-3 evvel ezelőtt a menzeszem ritmusa felborult, időnként kihagy egy hónapot. A periódus általában 3-4 napig tart, az előtte levő napokra jellemző az erős alhasi fajdalom (Cataflam az egyetlen gyógyszer, ami segít); borzas

Abszolút tanácstalan vagyok; kb. 2-3 evvel ezelőtt a menzeszem ritmusa felborult, időnként kihagy egy hónapot. A periódus általában 3-4 napig tart, az előtte levő napokra jellemző az erős alhasi fajdalom (Cataflam az egyetlen gyógyszer, ami segít); borzasztóan fokozott ingerlékenység; a has enyhe puffadása es gyakran gyenge hasmenés (erre egyetlen tippem, hogy a belső szervek kissé ‘átrendeződnek’ es a gyomor esetleg meg van nyomva) Én 35 éves vagyok, baba nélküli (bár párommal már tervezünk), 168cm magas és 54,5kg. Idén május óta nem dohányzom, bár előtte majdnem 20 évig napi 5-20 szál volt jellemző. A súlyom jó ideje stabil bár izmok helyett manapság kissé elpárnásodtam has tájékon. Munkámnál fogva erős stressz alatt élek, ennek hosszú távú károsító hatásait mostanság kezdtem igazán felfogni. Egyéb tüneteim meg egy nagyon fokozott jellegű hajhullás, amire kaptam egy bizonyos Minoxidil fejszeszt ez év januárban, de ezt kb. 3 hónap múlva elhagytam, az esetleges mellékhatások miatt. Az elmúlt 2-3 évben egész testemen megfigyeltem fokozott zsírosodást, ami a fejbőr esetében természetesen egy borzasztó kombináció – nincs olyan termek, amit ne próbáltam volna alkalmazni, hogy a fejbőr naturális állapotot visszaállítsam. A fejbőr időszakosan kezelhetetlenül korpás, egyedül a selsun kénes sampon, ami viszonylag segít. Múlt hónapban azután beutalót kértem egy magán nőgyógyászhoz; természetesen elvégeztetett egy vértesztet, majd egy belső ultrahangot es egy MRI-t. A vérminta alapján a prolaktin szintem magasabb a normálisnál, valamint az SHBG es a fehérvérsejt szám (csak a neutrophil sejtek) is kissé túltermelést mutat. Az orvos most egy laparoszkópia+ hyszteroszkópia beavatkozásra írt engem elő. Én magam nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő lépés. Őszintén hozzáteszem, tudom, hogy nem lenne szabad saját diagnózist keresgélnem, de a tünetek alapján én még nem zárnám ki akar egy PCOS diagnózist – azonban sem glükóz, sem inzulin nem volt a tesztben feltüntetve. A helyzetet komplikálja, hogy én londoni lakos vagyok és az itteni ellátásra kell hagyatkoznom; a közgyógy antibiotikumot akart felírni vizsgálat nélkül(!) A hazai ellátásra jelenleg nem vagyok jogosult, és pillanatnyilag még egy kisebb szabadságot sem tudok előjegyezni. Ön mit javasolna ebben a szituációban, indokolt-e a laparoszkópia (természetesen altatásos anaestesia alatt) vagy próbáljak más teszteket elvégeztetni? Válaszát előre is nagyon megköszönöm (természetesen megértem, hogy látatlanban nehéz megfelelő diagnózis) Tisztelettel, Beatrix

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében valóban nem zárható ki a PCOS fennállása. Ennek igazolásához nem laparoszkópiára van szükség – nem tudom kezelőorvosa ezt miért javasolta. Magam elsősorban endokrinológus felkeresését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében valóban nem zárható ki a PCOS fennállása. Ennek igazolásához nem laparoszkópiára van szükség – nem tudom kezelőorvosa ezt miért javasolta. Magam elsősorban endokrinológus felkeresését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Abszolút tanácstalan vagyok; kb. 2-3 evvel ezelőtt a menzeszem ritmusa felborult, időnként kihagy egy hónapot. A periódus általában 3-4 napig tart, az előtte levő napokra jellemző az erős alhasi fajdalom (Cataflam az egyetlen gyógyszer, ami segít); borzas

Abszolút tanácstalan vagyok; kb. 2-3 evvel ezelőtt a menzeszem ritmusa felborult, időnként kihagy egy hónapot. A periódus általában 3-4 napig tart, az előtte levő napokra jellemző az erős alhasi fajdalom (Cataflam az egyetlen gyógyszer, ami segít); borzasztóan fokozott ingerlékenység; a has enyhe puffadása es gyakran gyenge hasmenés (erre egyetlen tippem, hogy a belső szervek kissé ‘átrendeződnek’ es a gyomor esetleg meg van nyomva) Én 35 éves vagyok, baba nélküli (bár párommal már tervezünk), 168cm magas és 54,5kg. Idén május óta nem dohányzom, bár előtte majdnem 20 évig napi 5-20 szál volt jellemző. A súlyom jó ideje stabil bár izmok helyett manapság kissé elpárnásodtam has tájékon. Munkámnál fogva erős stressz alatt élek, ennek hosszú távú károsító hatásait mostanság kezdtem igazán felfogni. Egyéb tüneteim meg egy nagyon fokozott jellegű hajhullás, amire kaptam egy bizonyos Minoxidil fejszeszt ez év januárban, de ezt kb. 3 hónap múlva elhagytam, az esetleges mellékhatások miatt. Az elmúlt 2-3 évben egész testemen megfigyeltem fokozott zsírosodást, ami a fejbőr esetében természetesen egy borzasztó kombináció – nincs olyan termek, amit ne próbáltam volna alkalmazni, hogy a fejbőr naturális állapotot visszaállítsam. A fejbőr időszakosan kezelhetetlenül korpás, egyedül a selsun kénes sampon, ami viszonylag segít. Múlt hónapban azután beutalót kértem egy magán nőgyógyászhoz; természetesen elvégeztetett egy vértesztet, majd egy belső ultrahangot es egy MRI-t. A vérminta alapján a prolaktin szintem magasabb a normálisnál, valamint az SHBG es a fehérvérsejt szám (csak a neutrophil sejtek) is kissé túltermelést mutat. Az orvos most egy laparoszkópia+ hyszteroszkópia beavatkozásra írt engem elő. Én magam nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő lépés. Őszintén hozzáteszem, tudom, hogy nem lenne szabad saját diagnózist keresgélnem, de a tünetek alapján én még nem zárnám ki akar egy PCOS diagnózist – azonban sem glükóz, sem inzulin nem volt a tesztben feltüntetve. A helyzetet komplikálja, hogy én londoni lakos vagyok és az itteni ellátásra kell hagyatkoznom; a közgyógy antibiotikumot akart felírni vizsgálat nélkül(!) A hazai ellátásra jelenleg nem vagyok jogosult, és pillanatnyilag még egy kisebb szabadságot sem tudok előjegyezni. Ön mit javasolna ebben a szituációban, indokolt-e a laparoszkópia (természetesen altatásos anaestesia alatt) vagy próbáljak más teszteket elvégeztetni? Válaszát előre is nagyon megköszönöm (természetesen megértem, hogy látatlanban nehéz megfelelő diagnózis) Tisztelettel, Beatrix

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében valóban nem zárható ki a PCOS fennállása. Ennek igazolásához nem laparoszkópiára van szükség – nem tudom kezelőorvosa ezt miért javasolta. Magam elsősorban endokrinológus felkeresését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében valóban nem zárható ki a PCOS fennállása. Ennek igazolásához nem laparoszkópiára van szükség – nem tudom kezelőorvosa ezt miért javasolta. Magam elsősorban endokrinológus felkeresését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Flector por (Vényköteles) Ez egy erõs fájdalomcsillapító.
A p3 több mindenre utalhat, p4 es p5-kell elgondolkozni, tehat nem biztos hogy rakos.Boccs az offert.
A kérdező hozzászólása: Az egészségügyi kaparást(szövetvételt) végzõ orvos szerint nem hogy rákos már átterjedt a petefészekre és a kismedencére is.
Elõször is nagyon sajnálom, ami történt... Viszont egy ilyen komoly esetnél a fájdalom csillapítása kizárólag orvosi feladat. Ha nem használ, amit írt, akkor vissza kell hozzá menni. Nagyon remélem, hogy még operálható anyukád...kitartást és erõt kívánok nektek!
nekem is p3-at mutattak ki. azt mondta a nõgyógyászom, hogy ez még fiatal korban észrevéve nem okoz nagy bajt, viszont felnõtt, idõsebb korban már sokkal nagyobb eséllyel alakít ki rákot. a p3, elmondása alapján még nem veszélyes, de érdemes rá odafigyelni. engem kezelt, és 3hónap múlva kell újra rákszûrést csináltatnom. illetve azt mondta, hogy az ilyen p3-as fertõzést az immunrendszer még nagy valószínûséggel legyõzi és visszaesik majd a normál mértékre a p1 vagy p2-re. nekem immunerõsítõ gyógyszert írt fel (isoprinosine) de használok mellette egy nagyon hasznos gyógykészítményt a Virostat gyógygombát.
Kérdezõ, nálam 2 éve, 22 évesen lett P3-as a rákszûrésem eredménye. Én sztk alapon járok dokihoz, aki mondta, hogy húzhatjuk, halaszthatjuk, írhat õ nekem 6 féle antibiotikumot, de a végeredmény a mûtét lesz. Anyámék magándokihoz akartak cipelni, aki csak gyógyszerrel kezelgetett volna, de én az sztk-s dokira hallgattam, és felkészültem a mûtétre. Kiderült a szövettanból, hogy a sejtek elváltoztak, de ez csak valami fertõzés következménye és mivel a konizáció alatt kivágta kúp alakban a méhnyakból az elváltozott sejtes részt, így meg is gyógyított egyben. A szövettan eredménye CINII lett, vagyis ez ezt jelenti:a sejtek közepesen súlyos rákmegelõzõ állapota. A dokim azt mondta, épp idõben csíptük el! Azóta rettegés az életem, mert félévente kell járnom rákszûrésre és remegve telik el a 2 hét, míg megjön az eredmény. 2010-ben volt ez a mûtétem, azóta mindig P2-es az eredményem, bár gombás fertõzésem szinte mindig van. Kérdezõ, én megértelek, hogy félted anyukádat, de véleményem szerint semmit nem érnek az antibiotikumok, hisz nekem lórúgásnyit írtak fel kezdetben, mégis mûtét lett a vége, amivel lényegében meg is gyógyítottak és csak egy negyed órás altatásos egy nap bent fekvõs kis mûtét volt.De az életem azóta is rettegés. Remélem, meggyógyul anyukád, és ha tudok segíteni bármiben, privátban megtalálsz!

Clostyt szedek 4 hónapja. Lehetnek az erős alhasi görcseim és fájdalmaim a gyógyszer mellékhatásai?

Az els? két hónapban fájdogált a hasam peteérés és mensi között, a harmadik hónapban szinte semmit sem éreztem most a negyedik clostys hónapomban pedig nagyon durva görcseim vannak. Ez a gyógyszer mellékhatása vagy vmi más?

Legjobb válasz: Én a 2. hónapban vagyok, hogy szedem a clostyt, most van az ovum. Kicsit fájdalmasabb minden, és sokat izzadtam, az 5 nap alatt amíg szedtem. De nem ajánlják 4 hónapig szedni, 3 hónap után szünetet kell tartani, mert cisztát okozhat.

Én a 2. hónapban vagyok, hogy szedem a clostyt, most van az ovum. Kicsit fájdalmasabb minden, és sokat izzadtam, az 5 nap alatt amíg szedtem. De nem ajánlják 4 hónapig szedni, 3 hónap után szünetet kell tartani, mert cisztát okozhat.
Ja és, a szünet után megint lehet szedni 3 hónapig.

Lehet a beágyazódás jele az erős alhasi fájdalom, és szurkálás?

21-e körül volt pé-m és most már vagy 2 napja nagyon fáj a hasam alja, és szurkál is. De tényleg nagyon fáj, mintha jó er?s menstruációs fájdalom lenne. Ezen kívül tojásfehérje szer? váladékozás van (mint pé-kor), olyan mintha érzékenyebb lenne a mellem is de csak zuhanyzáskor vettem észre. Amúgy 4-én kéne megjönnie.

Legjobb válasz: Szia, a "szurkálás" nálam a terhesség elsõ jele volt, én is ezt éreztem még mielõtt a teszt is kimutatta volna. Csinálj egy tesztet, és addig is vigyázz magadra.

Szia, a "szurkálás" nálam a terhesség elsõ jele volt, én is ezt éreztem még mielõtt a teszt is kimutatta volna. Csinálj egy tesztet, és addig is vigyázz magadra.
A beágyazódást kísérheti hasogató alhasi fájdalom, így van. A kísérõ tüneteid pedig nagyon-nagyon reménytkeltõek a sikeres teherbeesésre, így én szívbõl gratulálok!!!

Jelenthet ez tüszőrepedést? Szombaton volt pé-m, majd másnap erős petefészek fájdalmam, illetve utána erős alhasi fájdalmam. Azóta csak kicsit érzem az alhasam.

Valahol azt olvastam, hogy a petefészek pé körül addig fáj, míg meg nem reped a tüsz?. (egyébként szombaton volt pozitív az ovu teszt)

Kedves Doktor Ùr! Tavaly nyáron kórházba kerültem erős alhasi görcsökkel. Oka valòszínűleg egy hatalmas öklömnyi ciszta okozhatta a petefészek nagysàgàból ítélve. 2, 5cm sávban volt folyadek a mehem mögött ill. a douglesban. Azòta folyamatosan szenvedek mà

Kedves Doktor Ùr! Tavaly nyáron kórházba kerültem erős alhasi görcsökkel. Oka valòszínűleg egy hatalmas öklömnyi ciszta okozhatta a petefészek nagysàgàból ítélve. 2,5cm sávban volt folyadek a mehem mögött ill. a douglesban. Azòta folyamatosan szenvedek màr a peteéréstől egészen a mensesig. volt, hogy összeestem a fàjdalomtòl mielőtt megjött. Nagyon rossz a közérzetem is. A mensesem kezd egyre rövidebb ciklusokra 24-25 napra csökkenni, viszont erős és hosszú lett. Pontosan nem talâljàk az okàt, de már szegyenlem, hogy 2 havonta a nődokimnál vagyok a panaszaimmal. Ő laparoszkópiát javasol. 3 éve pánikbeteg vagyok, rettegek a műtéttől. Javasolta a premens tablettat, de nem tudom, hogy szedhetem-e a frontin ill. a citagen antidepresszáns mellett. Elég sok gyógyszert nem bírok mióta pánikbeteg lettem. Fogamzásgátlót sem szedhetek. Ön mit javasol? 30 éves vagyok, még nem szültem. 2001-ben volt egy terhességem, de műszeresen befejezték, mert szabálytalan alakú volt a petezsák es vérezgettem. Azóta nem volt igazolt terhességem. Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát egészen nyugodtan szedheti, valószínűleg kedvezően fogja befolyásolni a panaszait! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát egészen nyugodtan szedheti, valószínűleg kedvezően fogja befolyásolni a panaszait! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Az orvost alhasi görcsös fájdalom, valamint erős sárga folyás miatt kerestem fel. A diagnózis a hüvely a méhkürt és a petefészek heveny gyulladása volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől alakulhatott ki, és mennyi időbe telik a gyógyu

Tisztelt Doktor Úr! Az orvost alhasi görcsös fájdalom, valamint erős sárga folyás miatt kerestem fel. A diagnózis a hüvely a méhkürt és a petefészek heveny gyulladása volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől alakulhatott ki, és mennyi időbe telik a gyógyulás? Az orvos által felírt 4 szem Sumamed s 500 tablettát, valamint a kúpot is elhasználtam, de még most sem szűnt meg az erős folyás. Válaszát várom. Tisztelettel, Klári

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszok nem szűntek meg teljesen, javaslok egy kontrollvizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszok nem szűntek meg teljesen, javaslok egy kontrollvizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Ùr! Tavaly nyáron kórházba kerültem erős alhasi görcsökkel. Oka valòszínűleg egy hatalmas öklömnyi ciszta okozhatta a petefészek nagysàgàból ítélve. 2, 5cm sávban volt folyadek a mehem mögött ill. a douglesban. Azòta folyamatosan szenvedek mà

Kedves Doktor Ùr! Tavaly nyáron kórházba kerültem erős alhasi görcsökkel. Oka valòszínűleg egy hatalmas öklömnyi ciszta okozhatta a petefészek nagysàgàból ítélve. 2,5cm sávban volt folyadek a mehem mögött ill. a douglesban. Azòta folyamatosan szenvedek màr a peteéréstől egészen a mensesig. volt, hogy összeestem a fàjdalomtòl mielőtt megjött. Nagyon rossz a közérzetem is. A mensesem kezd egyre rövidebb ciklusokra 24-25 napra csökkenni, viszont erős és hosszú lett. Pontosan nem talâljàk az okàt, de már szegyenlem, hogy 2 havonta a nődokimnál vagyok a panaszaimmal. Ő laparoszkópiát javasol. 3 éve pánikbeteg vagyok, rettegek a műtéttől. Javasolta a premens tablettat, de nem tudom, hogy szedhetem-e a frontin ill. a citagen antidepresszáns mellett. Elég sok gyógyszert nem bírok mióta pánikbeteg lettem. Fogamzásgátlót sem szedhetek. Ön mit javasol? 30 éves vagyok, még nem szültem. 2001-ben volt egy terhességem, de műszeresen befejezték, mert szabálytalan alakú volt a petezsák es vérezgettem. Azóta nem volt igazolt terhességem. Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát egészen nyugodtan szedheti, valószínűleg kedvezően fogja befolyásolni a panaszait! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát egészen nyugodtan szedheti, valószínűleg kedvezően fogja befolyásolni a panaszait! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Az orvost alhasi görcsös fájdalom, valamint erős sárga folyás miatt kerestem fel. A diagnózis a hüvely a méhkürt és a petefészek heveny gyulladása volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől alakulhatott ki, és mennyi időbe telik a gyógyu

Tisztelt Doktor Úr! Az orvost alhasi görcsös fájdalom, valamint erős sárga folyás miatt kerestem fel. A diagnózis a hüvely a méhkürt és a petefészek heveny gyulladása volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől alakulhatott ki, és mennyi időbe telik a gyógyulás? Az orvos által felírt 4 szem Sumamed s 500 tablettát, valamint a kúpot is elhasználtam, de még most sem szűnt meg az erős folyás. Válaszát várom. Tisztelettel, Klári

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszok nem szűntek meg teljesen, javaslok egy kontrollvizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a panaszok nem szűntek meg teljesen, javaslok egy kontrollvizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
