Találatok a következő kifejezésre: Az embrió mik (44 db)

Mikor látható először szívpulzzálás, vagy az embri miko látható először ultrahangon?

Napra pontosat aki tud írjon legyen szíves. Tudom h "5-6 hét között". pontos, 14. napon történt peteéréskor, hány hetesen kell látszodjon a szívpulzálás? vagy ovu után hányadik napon? 16mm-es petezsák 4mm-es szíkhólyaggal megfelel 5+5ös terhességnek?

Legjobb válasz: Nincs napra pontos leírás, mivel semmi, ami emberi testben zajlik, nem robotika és elektronika, nem kiszámítható (legyen szó elsõ felállásról, elsõ szó kiejtésérõl, menstruációról vagy menopauzáról). Igen, valamikor a 6. hét felé kezd el pulzálni a szív, de hogy ez napra pontosan mikor következik be, lehetetlen megmondani. Nekünk 5+2-n látszott a petezsák, szikhólyaggal, ahogy neked is, 6+2-n már pulzált a szív.

Nincs napra pontos leírás, mivel semmi, ami emberi testben zajlik, nem robotika és elektronika, nem kiszámítható (legyen szó elsõ felállásról, elsõ szó kiejtésérõl, menstruációról vagy menopauzáról). Igen, valamikor a 6. hét felé kezd el pulzálni a szív, de hogy ez napra pontosan mikor következik be, lehetetlen megmondani. Nekünk 5+2-n látszott a petezsák, szikhólyaggal, ahogy neked is, 6+2-n már pulzált a szív.
Betoltott 6 het. Nyugi! :) Mar most egy igazi aggodo anyuka vagy!!!! :P Nyugodj meg, minden rendben van ! :)
A kérdező hozzászólása: köszi de a 6. hetet ugy érted h betöltött 5 hét, de már a 6.-ban? mert akkor nem jók a mérteim és van aggódnivalóm...
6 ik heten mar ott az embrio es a kicsi szive is dobog mar! Tiszta szivembol gratulalok!!!!!! 1 eves kislany anyukaja :)
A kérdező hozzászólása: kedden megyek dokihoz, akkor már 8+3 leszek, csak nem tudom h a terhesség koranak megfelelõek-e a méretek. elõször amikor voltam még csak szikholyag volt 5+5 hetesen. remelem minden rendben lesz, csak olyan nehéz még 1 hete kivárni...
Nekem 6+5-ön volt szívcsõ pulzálás.
Sõt én inkább azt ajánlom, hogy kicsit húzd is ki az UH-ra menést. Nagyon nehéz volt de én pontosan 7 hetesen mentem elõször (mensi szerint 8 hetesen, de tudtam hogy késõbb fogant) Így egyszerre tudtam meg mindent, hogy jó helyen van-e, dobog-e a szíve, rendben van-e a sárgatest. Pontosan 7 hetesen az Euromedic diagnosztikai központba mentünk. 7500 Ft volt, a férjem bejöhetett, kedves, megható 20 perc volt, kaptunk cd-t, papaírképeket. Hallgattuk a kis szívét. Mindent elmagyaráztak pontosan. Olyan jó az UH gép, hogy gyakorlatilag mindent lehetett látni az embrión, nem csak kis paca volt :) Megnézték a petefészkeimet, a méhemet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! :) akkor felesleges türelmetlenkedni..
Számtalan leírás van attól, hogy mi történik azután, hogy a pete és hí, ivarsejt találkozik. Ezeket a leírásokat csak akkor tudnád a saját terhességeddel párhuzamba hozni, ha órára percre pontosan tudnád, hogy mikor fogant a gyereked. A fogantatás pontos idejét nem tudja senki, max. kb sejti. Az elején nagyon látványosan és gyorsan fejlõdik a dolog 1-2 nap pluszba vagy minuszba is számít.
Valahogy a 6.-7. hét között kezd el dobogni a pici szive. Nekem 6+4 és 7 mm-es embrió + szikhólyag volt az elsõ vizsgálatkor.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) hétfõn kiderül

Hogyis van ez pontosan? Mikor jelentkezik a vérzés, ha felszivódott az embrió, de még látszik a petezsák vagy amikor a petezsák sem látszik már?

Legjobb válasz: Van hogy még akkor sem jelentkezik, ha embrió nincs, csak az üres petezsák. Ezt uh -val ellenõrzik, és ha icipici még a terhesség, akkor adnak gyógyszert hogy elindítsa a menstruációt. Ha nagyobb a terhesség (élõ volt az embrió csak elhalt pl) akkor pedig mûszeres befejezés. Ha csak a petezsák szívódik fel (nem volt benne még aprócska embrió sem) , akkor az általában nagyon picike terhesség , és magától is elindul a vérzés.

Van hogy még akkor sem jelentkezik, ha embrió nincs, csak az üres petezsák. Ezt uh -val ellenõrzik, és ha icipici még a terhesség, akkor adnak gyógyszert hogy elindítsa a menstruációt. Ha nagyobb a terhesség (élõ volt az embrió csak elhalt pl) akkor pedig mûszeres befejezés. Ha csak a petezsák szívódik fel (nem volt benne még aprócska embrió sem) , akkor az általában nagyon picike terhesség , és magától is elindul a vérzés.

Ténylegesen 7. hetes terhesen (fogantatástól számítva 7. hét) mit fogok látni az UH-on? Mekkorának kell lennie az embriónak, vagy ha már látszik egyáltalán az embrió és kell-e már szívhangnak lennie?

Legjobb válasz: Tehát akkor valójában 9 hetes lehet a babód? Ezt a kort használd, mert a dokik is az utolsó mensi idejétõl számolják (vagyis ha ritkább a havid, akkor peteérés elõtti 14. naptól). Már tuti, hogy a peteszákban látszik az embrió, és szívhang is hallható. Most pontos méretet nem tudnék mondani.

Tehát akkor valójában 9 hetes lehet a babód? Ezt a kort használd, mert a dokik is az utolsó mensi idejétõl számolják (vagyis ha ritkább a havid, akkor peteérés elõtti 14. naptól). Már tuti, hogy a peteszákban látszik az embrió, és szívhang is hallható. Most pontos méretet nem tudnék mondani.
Ezek szerint 9 hetes lehetsz. :) Ilyenkor már 2-3 cm az embrió hossza és szívverés mindenképp látható-hallható.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az eddigi válaszokat...
Szia! Itt figyelemmel kísérheted a baba méretét napról napra! http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Terhes vagyok-e vagy sem? Mikor látható az embrió a petezsákban? Hány átmérőjű petezságban látható az embrió?

Elmaradt a menstruációm csináltam 2 tesztet mind a 2, teszt pozitív lett.Elmentünk n?gyógyászhoz aki szerint terhes vagyok el küldött UH-ra 05.05-én 5 mm petezsák átmér?je ma megint voltunk UH-n most 11mm átmér?j? a petezsák de nem lát benne semmit.Három nap múlva vissza kell menni ha megint nem lát semmit azt mondta terhesség megszakítás lesz,de én nem szeretném.Vérzésem nem volt ,és els? babánk lenne.Valaki volt már ilyen helyzetbe akkor szépen kérem írjon,és olyan is írjon aki tudja hogy hogy kb mikor látható az embrió a petezságban.Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Szia! Nem írtad, hogy mikor volt az utolsó menstruációd, így ugye mi nem tudjuk, mennyi idõsnek is kéne lenned. Nekem sajnos volt hasonló problémám...ha gondolod elküldöm privátban a történetet...csak azt az egyet írom le, hogy a saját és a párod lelki nyugalma érdekében, ha visszamész három nap múlva és nem lesz pozitív változás akkor menj el egy teljesen másik orvoshoz is és támassza alá. Nem lesz könnyebb, de nem fog ott motoszkálni az agyadban, hogy de mi van ha.. kitartás

Szia! Nem írtad, hogy mikor volt az utolsó menstruációd, így ugye mi nem tudjuk, mennyi idõsnek is kéne lenned. Nekem sajnos volt hasonló problémám...ha gondolod elküldöm privátban a történetet...csak azt az egyet írom le, hogy a saját és a párod lelki nyugalma érdekében, ha visszamész három nap múlva és nem lesz pozitív változás akkor menj el egy teljesen másik orvoshoz is és támassza alá. Nem lesz könnyebb, de nem fog ott motoszkálni az agyadban, hogy de mi van ha.. kitartás
nagyon korán mentél el orvoshoz teljesen feleslegesen. a petezsák nõ tehát az jó jel. Menj el mindenféleképp másik orvoshoz de várj legalább egy hetet mától akkor már lesz benne baba is.
Ment a privát üzi.
szia, egyáltalán nem mentél hamar orvoshoz feleslegesen meg fõleg nem. nekem ennyi idõsen már látta és hasi uh-n voltam!! menj el másik orvoshoz, ne add fel, remélem, ott van az a pici a pocakodban!! :) Ági
Szia! Szerintem nézesd meg magad másik orvossal is, az én történetem érdekes nagyon, de én nem hittem a dokinak, 3 hétig nem találták a terhességem, mire a 4. orvos végre meglátta. Igaz nagyon speciális uh gépe van, de meg lett a babóca. Mostanra a kiságyában békésen szundikál! Ne add fel. Sajnos az orvosok mostanában nagyon hanyagok. Szorítok értetek! Nem lesz semmi baj, hidd el. Csak keress meg egy másik orvost, de várj még pár napot hadd nõjön a babóca!
Akkor kb 6 hetes lehetsz, ekkorra kb 4 mm-es kéne hogy legyen, de ha béna a doki, vagy gagyi az Uh-gépe, akkor simán lehet, hogy nem látja. ha nem okés pár nap múlva, mindenképp menj el másik dokihoz szerintem is!!! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: szia! köszönöm szépen hogy elküldted az e-mailt. Gratulálok a babához, jó egészséget
A kérdező hozzászólása: Az utolsó menstruációm 03.18-án volt.az orvos szerint 5 hetes +/- 1hetes vagyok.az ultrahangos nõ elég rendesen rám ijesztett.Hüvelyi ultrahangon keresztül néztek meg.
Utolsó mensid mikor volt?
Ne aggódj!Nekem 5 hetesen még a petezsákot sem látták..csak megvastagodott nyálkahártya. egész pontosan így szólt "nyálkahártya 16 mm, benne petezsákszerû képlet"6-7 hetesen látták elõször a picim, akkor volt 6, 5mm :) .ne aggódj!szerintem látogass meg egy másik orvost is.

Vetélést követően mi történik az embrióval/magzattal?

Több, kapcsolódó kérdésem is van.

Legjobb válasz: "A kiinduló kérdésem érdekel a legjobban: ha nem kérik el a szülõk a holttestet, az orvosok mit tesznek vele?" Veszélyes hulladékként kezeli a kórház. (nem kegyetlenségbõl vagy ízléstelen viccbõl írtam, hanem tényleg így van) Nem tudom, hogy változott-e azóta a rendelkezés, de néhány évvel ezelõtt még nem adták ki az elhalt embriót a szülõknek.

"A kiinduló kérdésem érdekel a legjobban: ha nem kérik el a szülõk a holttestet, az orvosok mit tesznek vele?" Veszélyes hulladékként kezeli a kórház. (nem kegyetlenségbõl vagy ízléstelen viccbõl írtam, hanem tényleg így van) Nem tudom, hogy változott-e azóta a rendelkezés, de néhány évvel ezelõtt még nem adták ki az elhalt embriót a szülõknek.
1, Nem. A holttestet akkor kapják ki a szülõk ha a magzat él a szülést követõen, akár csak egy órát is, de ha élve születik, akkor megkapják, ha holtan akkor nem. 2, Semmit, mert mint már írták veszélyes hulladék. 3, Bármelyiken. 4, Általában elindul magától a vetélés, ha nem akkor kaparják. 5, Ha a magzat a 12. hétig elhal, akkor egészségügyi kaparás történik, ugyanaz mint az abortusz. Missed abortion-nak hívják. Ha a 12. hét után hal el a magzat akkor azt meg kell szülni. 6, Veszélyes hulladék.
Azt teszik vele, amit egy amputált végtaggal is tennének, elégetik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Miként történik ez? : "Általában elindul magától a vetélés" Magától megszületik halva? Még egy újabb kérdés: mit tesznek mindavval, amit veszélyes hulladékként címkénzek? (Borzalmasan hangzik egy élõlényre nézve!! :( ... )
"szedercsíra/embrió, végeznek beavatkozást az eltávolítására" Erre írtam, hogy elindul magától a vetélés, ekkor még nem halva születik, csak egy erõs, fájdalmas menstruáció kíséretében kilöki a szervezet magából. Már akinek, ha nem akkor kikaparják mûtéti úton ez a missed ab., vagyis missed abortion. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=1045.. Ez a 10. hétig be következik, halva születés a terhesség 12. hetétõl van, amikor a halott magzatot megszülesztik.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a válaszokat.
http://www.angyalokszulei.hu itt sok rendeletet es szabalyt megtalalsz.M orszag nagyon le van maradva a perinatale gyasz vezeteseben.Es a szabalyok embertelenek a gyerek magzat es szulokre nezve.Hiszen egy holtan szuletett baba is szeretettel vart es a szuloknek joguk lenne meltoan elbucsuzni tole es eltemetni marmilyen kicsi is.
A kérdező hozzászólása: Kedves utóbbi beíró, hasonlóan érzek. Köszönöm a linket.

Nekem szív alakú a méhem az mit jelent? Meg azért nem tapad e meg az embrió beültetésnél?

Legjobb válasz: a méh felsõ végénél van egy befûzõdés, ami miatt szív alakja van, igen, ez lehet oka annak, h nem tud megtapadni az embrió

a méh felsõ végénél van egy befûzõdés, ami miatt szív alakja van, igen, ez lehet oka annak, h nem tud megtapadni az embrió
A kérdező hozzászólása: Akkor nem is lehet gyerekem?
ne keseredj el.nyugodj meg biztos hogy neked is lesz kisbabád.talán nehezebben fog összejönni de megéri próbálkozni.a doki mit mond?
Ne aggódj, nekem is szív alakú a méhem.Ráadásul 1 petevezetõm átjárható. 2 gyerekem van, spontán jöttek össze. Biztosan neked is fog sikerülni !
A kérdező hozzászólása: Nekem egyik petevezetékem nincs meg a másik meg nem átjárható, azért járok lombikra 2-szer már voltam de nem sikerült!!!Az orvos nem mondott semmit, a fõnõvér mondott meg mindent beültetés után az meg azt mondta túl vékony a dossziém még!!!!

Nyugtassatok meg KÉRLEK! Másfél hete voltam dokinál. Akkor azt mondta menstruációm alapján 5 hetes terhes vagyok. Az embrió 4mm, még nem detekit. (ezt nem tudom mit jelent) Hülyén fog hangzani a kérdés. Tuti nem lehetek 7 hetes?

A menstruációm pontosan meg jött. A menstruációm el?tt három nappal (aktus után két hétre) csináltam egy tesztet, az negatív lett.

Legjobb válasz: ezt nem értem,embriót látott,de megjött pontosan a menzeszed,és a teszt negatív?

ezt nem értem, embriót látott, de megjött pontosan a menzeszed, és a teszt negatív?
ha pontosan megjött, akkor hogy lehettél 5 hetes? és mikor volt a tesz?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, tényleg elég értetlenül írtam le. az utolsó mensim április 13-án volt. Elõtte három nappal csináltam tesztet, (aktus után két hétre) az negatív lett. Másfél hete voltam dokinál, és akkor mondta, hogy 5 hetes terhes vagyok a menstruációm alapján.
Én sem értem, de mindenesetre amit az alapkérdésedben leírtál, az azt jelenti, hogy terhes vagy, és valószínû nincs 7 hetes, mert szívverés még nem detektálható.
Ja, már értem:) A terhességet mindenképpen az utolsó mensi alapján számolják, ez azt jelenti, hogy nagyjából április 27 körül estél teherbe. Most 6 hét 4 napos vagy mensi szerint, vagyis másfél hete valóban 5 hetes terhes voltál.
De az még nem embrió! Csak petezsák......nem?

5+3 terhes vagyok:-) Ma megyek uh-ra. Mit kell ilyenkor már láttni az orvosnak? Csak a petezsákot és benne az embriót?

Legjobb válasz: Szia! Én is 5 hetesen és 3 naposan voltam az elsõ uh-n. Már látszott a petezsák és benne az élõ embrió. Már volt szívhangja is aminek én nagyon örültem. :)

Szia! Én is 5 hetesen és 3 naposan voltam az elsõ uh-n. Már látszott a petezsák és benne az élõ embrió. Már volt szívhangja is aminek én nagyon örültem. :)
A kérdező hozzászólása: Szia Volt már szívhang ilyen korán??? Az nem csak álltalában 6 hetesen van?
Volt. Ezen én is meglepõdtem.
A kérdező hozzászólása: Korán "ért" akkor a pici babád:-) Gratulálok. Most hány hetes vagy???
Szia. Nekem még csak 5 hetesen 2mm-es petezsákot láttak.(kicsit késõbb volt peteérésem!)7 hetesen volt szívhang. 12 hetes kismama
Szia az elsõ vagyok. Most 7 hetes vagyok pont. A múlt hét elõtti héten voltam elõször nõgyógyásznál. Amúgy gratulálok!
Én 5 hetesen és két naposan voltam, de még csak petezsákot látott, látni benne egyébként, valami kis pöttty szeûséget, ami majd a baba lesz, mondta a dokim!Visszarendelt majd egy hét múlva megyek.Ma vagyok 7+2 hetes.Egyébként Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma voltam dokinál. Csak 4 hetes vagyok és van egy 7 mm es petezsákocskám:-)) Nem ártem hogy jött ki a 4 hét, ha szeptember 23 volt meg a mensim utoljára

Lombikosok, amikor túlstimulálás miatt nem kaptátok vizssza az embriot, akkor mikor adták vissza?

a kövi ciklusban?vagy kellett várnotok egy sim ciklust és csak utána?

Legjobb válasz: Április 30.-án volt a leszívás. Nem kaptuk vissza õket mert túlstimuláltak. Választhattunk vagy megyünk a következõ tb-re 3 hónap múlva vagy kifizetjük a beültetés árát. Hát mi az utóbbit választottuk. A következõ ciklusban mentünk megbeszélésre. Itt minimális hormonkezelés volt és így juni 24.-én kaptuk vissza õket. Szóval 2 hónap maradt ki. De itt maradtak velünk és már 13 hét 1 naposak vagyunk.

Április 30.-án volt a leszívás. Nem kaptuk vissza õket mert túlstimuláltak. Választhattunk vagy megyünk a következõ tb-re 3 hónap múlva vagy kifizetjük a beültetés árát. Hát mi az utóbbit választottuk. A következõ ciklusban mentünk megbeszélésre. Itt minimális hormonkezelés volt és így juni 24.-én kaptuk vissza õket. Szóval 2 hónap maradt ki. De itt maradtak velünk és már 13 hét 1 naposak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: gratulálok.De ha akartad volna akkor egybõl a kövi ciklusban is visszakaphattad volna õket?
Ez úgy volt hogy a leszívás után egyszer jött meg a vérzés és utána egy hónapig ösztrogént kellett szednem. És mikor elkezdtem szedni onnantól számít a ciklus. Ez nem akarás kérdése hanem a doki hogy látja jónak és hogy mikor lesz megfelelõ vastagságú a nyálkahártya.
A kérdező hozzászólása: nekem azt mondták h nagyon nagyra megduzzadtak a petefészkeim és ha visszamegy meg lemegy a viz akkor kaphatom vissza.
Igen, mert odabent helyre kell jönni mindennek. Mikor áprilisba túlstimuláltak 19 petét szívtak le tõlem.

Mitől milyen okai lehetnek annak hogy elhal az embrio vagy már a magzat? Mivel magyarázzák ezt az orvosok, vagy ki mit gondol erről? Vagy egyszerüen ennek igy kell lennie?

Legjobb válasz: Függ, hogy mennyi idõs magzatról beszélünk. Én azt mondom, amelyik meghal bármely életszakaszban 5. héten vagy 35.héten az nem volt egészséges. Eddig húzta és a természet szelektált. Ezen kívül elõfordulhat, hogy fertõzést kap a magzat amit nem bír a kis szervezete kezelni és ezért hal meg. Érheti kémiai ártalom is ami annyira roncsolja az idegrendszerét pl. agyát, hogy képtelen tovább szabályozni a magzat növekedését, fejlõdését, életképtelené válik. Elõfordul "baleset" is hogy a köldökzsínort magára tekeri, ez egy szerencsétlen baleset szerintem. (amúgy ahogy feltekeri magára le is tudja tekerni). Én hiszek azért abban is, hogy egy magzat akit valóban nagyon nem akarnak azért is meghalhat mert "érzi" hogy õt nem akarják.

Függ, hogy mennyi idõs magzatról beszélünk. Én azt mondom, amelyik meghal bármely életszakaszban 5. héten vagy 35.héten az nem volt egészséges. Eddig húzta és a természet szelektált. Ezen kívül elõfordulhat, hogy fertõzést kap a magzat amit nem bír a kis szervezete kezelni és ezért hal meg. Érheti kémiai ártalom is ami annyira roncsolja az idegrendszerét pl. agyát, hogy képtelen tovább szabályozni a magzat növekedését, fejlõdését, életképtelené válik. Elõfordul "baleset" is hogy a köldökzsínort magára tekeri, ez egy szerencsétlen baleset szerintem. (amúgy ahogy feltekeri magára le is tudja tekerni). Én hiszek azért abban is, hogy egy magzat akit valóban nagyon nem akarnak azért is meghalhat mert "érzi" hogy õt nem akarják.
Ez így elég keményen hangzik, de lényegében (ha csak nem valami külsõ behatás eredménye) a természet kiselejtezi ami nem való életre, ezt orvos mondta, illetve én nagyon egyet értek vele. Ez nem jelenti azt, hogy nem fájna ha elvetélnék, de szerintem nem is törne össze. Persze minél jobban halad elõre a terhesség annál jobban szenvednék ha elveszíteném, de az is igaz, hogy az idõ elõrehaladtával erre folyamatosan csökken az esély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!
Nekem két terhességem szakadt meg. 9 és 10 hetes embrióim haltak el. A szövettani eredmények sem mutattak ki semmit, valószínûleg nem voltak egészségesek-ezt mondta a doki is. 3 fiam született egészségesen és én arra gondolok, hogy lehet ezek lányok lettek volna, csak nem bírta a szervezetem kihordani... nem tudom.. De inkább ilyen pici korban történjen, mint mikor már nagy és mozog, netán az utolsó hetekben haljon meg. Na az még borzasztóbb lenne!!
Azt soha nem fogjuk megtudni, hogy ha nem ment volna abortuszra, akkor a magzatja nem e halt volna meg a "nem akarástól" elõbb utóbb magától is . Persze erre nem lehet építeni, csak én hiszek ebben is picikét. Furák ezek a kis magzatok, olyan kis sérülékenyek ugyan akkor olyan sok sok mindent kibírnak. Én is elveszítettem egy magzatot és szörnyû érzés volt, napokig csak sírtam, pedig agyilag tudom, hogy biztosan nem lett volna egészséges, még is iszonyatosan fájt. Tudtam, hogy ez is benne van a pakliban, úgy voltam vele ha velem is megtörténik én beletörõdök, aztán amikor valóban megtörtént iszonyatosan megviselt. De azóta már egy új magzatka mocorog a pocakomban és ma holnap már 30 hetes lesz. Bármi is okozza egy magzat halálát, bármelyik héten, bízni kell benne, hogy a következõvel már minden a legnagyobb rendben lesz, és nem szabad a múlton keseregni, ha nem örülni kell az újnak.
Ez igaz, hogy nem derül ki, de mivel vannak nõk, akik nagyon nem akarják, de nem mennek abortuszra, hanem inkább bedobják a kútba/kukába vagy örökbe adják, és õk sem vetélnek el, nem hiszem, hogy van összefüggés. Ha lennének ilyen tapasztalatok, akkor csak hazaküldenék a nõket, hogy mondogassák magukban, hogy nem akarom a gyereket, utálom a babámat - és meg lenne oldva "házilag" a probléma. Sokkal inkább az a tapasztalat, hogy aki nagyon vágyik rá, elveszti, aki meg véletlenül esett teherbe, nem olyan "szerencsés", hogy elmenjen a babája. Az ismerõsöm is végig ebben reménykedett, de nem jött be neki. Bezzeg nekem...
Én a saját tapasztalatomat tudom elmondani sajnos. :( 33 hetesen mivel nem mozgott, uh-on megnézték és mondták hogy sajnos a babám meghalt. Hú...nagyon hosszú és kemény idõszak várt rám. A boncolás kimutatta hogy a méhlepény nem volt elég eres és ezért nem jutott el a táplálék a babához. Emelett fejlõdési rendellenességei is lettek volna, de a halál oka nem ez volt. Sajnos ez már 15 éve történt akkor még elég "ligthos"-an nézték a kismamákat akinek nem volt fogadott dokija. Utólag megtudtam hogy igenis ezt észre lehetett volna venni (amit most néznek a vérellátást, na ez az). De hát a drága orvosok... Genetikai kivizsgáláson is voltunk, azt mondták hogy szerencsétlen véletlen volt.. Utána volt egy vetélésem is a 11. hétben, ott pedig megállt a fejlõdésben a baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!