Találatok a következő kifejezésre: Az embernek olyan (2104 db)

Egy ember szervezete körülbelül mennyi alkoholt bír el? Mennyit kell innia az embernek hogy bele is haljon? Ha mondjuk este hirtelen nagy mennyiséggel megiszik az ember olyan lehetséges hogy reggel már fel sem ébred?

Ne értsétek félre és csak egy általános kérdést tettem fel amire a válasz nagyon érdekel engem.

Legjobb válasz: 3.5 - 5.0 ezerelék Kóma Beáll a teljes eszméletvesztés. A testhõmérséklet kórosan alacsony. A légzés és keringés akár olyan mértékû zavart is szenvedhet, hogy végül a légzés leállása miatt beáll a halál. 5.0 ezrelék- Halál Az alkohol ilyen magas szintjét gyakorlatilag nem lehet túlélni. Itt kiszámolhatod, hogy milyen dózissal érheted el ezt a hatást, vagyis, hogy mennyit NE igyál! http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc

3.5 - 5.0 ezerelék Kóma Beáll a teljes eszméletvesztés. A testhõmérséklet kórosan alacsony. A légzés és keringés akár olyan mértékû zavart is szenvedhet, hogy végül a légzés leállása miatt beáll a halál. 5.0 ezrelék- Halál Az alkohol ilyen magas szintjét gyakorlatilag nem lehet túlélni. Itt kiszámolhatod, hogy milyen dózissal érheted el ezt a hatást, vagyis, hogy mennyit NE igyál! http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc
jah és az ezrelék az a véralkoholszintre értendõ
lehetséges. 2-3 évvel ezelõtt meghalt egy 17 éves fiú a kórházban, ahol dolgozom. barátai szerint 1 liter töményet ivott meg, bár ennél jóval több volt a gyomrában. szóval lehetséges, de ez nyilván az egyén szervezetétõl is függ.
nagyon érdekes ez a kalkulátor! kiszámoltam, ha mondjuk 21:00kor iszik az ember 9 pálinkát, és 22:00kor 2 Becherovkát, már bele is halhat... Nagyon döbbenetes!
Hát talán 1 alkalomtól nemis halsz meg de ha lelkiismeretesen évekig folytatod eme áldásos tevékenységet minden bizonnyal mihamarabb meg fog jönni a kívánt hatás.

Miért építenek az emberek olyan dolgokat amik nagyon kockázatosak, és veszélyeztetheti az emberek egészségét és életét?

Tehát miért kockáztatnak ennyit?

Legjobb válasz: Mert lehet, hogy enélkül az emberek a barlangban élnének még mindig. Tudod, milyen rohadt kockázatos volt az elsõ tûz? Gyanítom rengetegen meghaltak az erdõtüzekben, amit a gondatlan emberek okoztak, még az õskorban... Aztán, mit kezdenénk ma tûz nélkül? Ülnénk a barlangban.

Mert lehet, hogy enélkül az emberek a barlangban élnének még mindig. Tudod, milyen rohadt kockázatos volt az elsõ tûz? Gyanítom rengetegen meghaltak az erdõtüzekben, amit a gondatlan emberek okoztak, még az õskorban... Aztán, mit kezdenénk ma tûz nélkül? Ülnénk a barlangban.
Az LHC részecskegyorsítóra gondolsz?
Mire van igény, tudod :( Meg ha sok az okos ember, akkor minõséget kéne elõállítani, a minõség meg drága, és kevés profitot hoz. Egy idióta valóságshow meg olcsó, és rengeteg bevételt hoz. Ez egy ilyen világ :D
A kérdező hozzászólása: hát értem..nemértem akkor a sok b*zi film meg valóságshow helyyett miért nem hasonló tájékoztatásokat tartanak..
Úgy, hogy a legtöbb embernek tippje sincs a sugárzásról, annak a mértékérõl, és a veszélyeirõl. Ha valaki azt hallja, hogy sugárzás, kapásból a halálos veszélyre gondol, merthátafilmekbenisúgyvan :) Pedig közel sem, mivel egyáltalán nem mindegy a fajtája, és a mértéke, sõt, az sem, hogy belülrõl, vagy külsõ forrásból érkezik, illetve sokat számít, hogy mennyi ideig éri az embert. Ezt bizonyítja a hatalmas jód vásárlás, amikor a japán erõmûben gond lett. Ugyanis teljes mértékben fölösleges, de a legtöbb ember hallotta, hogy a jód véd, aztán tömi magát vele. Pedig a jódtabletta egyedül a pár hónap alatt elbomló jódizotóp az emberi testbe épülése ellen véd: a sugárzástól magától egyáltalán semmit.
A kérdező hozzászólása: Hogy érted hogy nem ismerik a sugárzást?
Atomerõmû nélkül most te vagy nem ülnél a gép elõtt (mert anyukádék nem tudnák kifizetni a villanyszámlát) vagy olyan vastag szmogfelhõ lenne, hogy örülnénk, ha az orrunkig látunk. Az az energia, amit az atomerõmû megtermel, jóformán a legolcsóbb, legtisztább, és a legbiztonságosabb. Igen, ha történik katasztrófa, akkor az nagyon veszélyes, viszont minden atomerõmû helyére jópár gáz, olaj, vagy szénerõmûvet kéne építeni, amik meg öntenék magukból a füstöt, és sokkalta többen halnának meg a környezet szennyezés miatt. Jelenleg, sajnos az alternatív energiaforrások nem használhatóak. A napelem szép és jó, de nagyon sok nyersanyagot igényel, egyáltalán nem használható mindenhol (pl éjszaka sem), tehát az energiát akkumulátorokban tárolni kell (ami szintén hatalmas nyersanyag igény, és környezetszennyezés...) A szélenergiával ugyanezek a problémák. A vízenergia jó lenne, csak éppen ahhoz tönkre kell tenni a csodálatos szép tájakat, ami nem biztos, hogy mindig kifizetõdõ dolog... Szóval, a jelenlegi lehetséges energiatermelések közül a legjobb az atomenergia. Igen, vannak veszélyei, de naponta több ember meghal közlekedési balesetben, mint ahányan eddig az atomenergia használata miatt meghaltak ÖSSZESEN. csak ezt a veszélyt szeretik az egekbe fújni, mert az emberek nem ismerik az atomenergiát, félnek a sugárzástól (mert nem ismerik) így jó téma mindig, hiszen jóformán bármit lehet írni.
A kérdező hozzászólása: hát énakkor sem "nyugszom"bele ebbe..nemértem.nemis fogom megérteni szerintem..lehet azért mert még 14 éves vagyok..
de atomerõvek nélkül sokkal drágább lenne az áram mo-n. Japánban meg nagyon nagy részét teszi ki az atomerõmûvek az áramtermelésbek
A kérdező hozzászólása: értem hát ezek igazak..de pl.: atomerõmûvek nélkül is tudnánk élni nem?(gondolok itt a Japánban történtekre....)
akadna el*
miért létezik kannibalizmus mind a mai napig? miért halnak éhen annyian a világon? miért...
Pénzért.
A kérdező hozzászólása: Hát igen..ez nem tetszik nekem annyira...

Mi az oka, hogy nem sikerült eddig az embernek olyan számítógépes program létrehozása, ami képes önállóan saját magát fejlesztenie és öntudatára ébrednie?

Legjobb válasz: Mert az önfejlesztés sem elterjedt képesség (felismerni saját hibáidat/hiányosságaidat, és azon javítani/változtatni), és az öntudatra ébredés pedig még magának az embernek sem sikerült...

Mert az önfejlesztés sem elterjedt képesség (felismerni saját hibáidat/hiányosságaidat, és azon javítani/változtatni), és az öntudatra ébredés pedig még magának az embernek sem sikerült...
Amire programot akarunk írni, annak tudnunk kell a pontos mûködését, annak feltételeit. Na ezt nem tudjuk.
#16: Igen, viszont valószínûleg pont az a káoszelem hiányzik, ami még az agyban sem ismert, mármint apontos mûködése. Valahogy ez szül randomban olyan kapcsolatokat, asszociációkat, ami az agy kreativitását, újat teremtõ képességét adja. Ezt próbálják most modellezni, de elég gyerekcipõben járunk. MÉG. De ahogy a számítástechnika fejlõdik, fene tudja, lehet hogy csak 50 év múlva lesz eredmény, de lehet, hogy holnap.
wadmalac, a számítógép csak akkor determinisztikus, ha determinisztikus programot akarsz írni rá. Sok algoritmus, optimalizáló algoritmus, vagy mesterséges intelligencia, neurális háló sztochasztikusan mûködik. A szükséges véletlent persze egy determinisztikus véletlenszám generáló algoritmus adja, ami adott számból determinisztikusan generálja a következõ számot, de ha ez az adott szám például az aktuális idõbõl generál, akkor máris sztochasztikus a dolog.
Pillanatnyilag a számítógépeink mûködése determinisztikus. A nagy különbség az agy mûködésében jelenlévõ jelentõs kaotikus tényezõben lehet. Éppen ezen folynak most a leghaladóbb agymodell-kísérletek.
Mert az alkotás képességét nem tudtuk, talán nem is tudjuk neki átadni. A gép csak a beletáplált, vagy a neki engedélyezett keresõtartományban fellelhetõ információkkal tud gazdálkodni, azokat tudja, amúgy igen hatékonyan rendszerezni és felhasználni, de újat alkotni nem képes a meglévõ információkat. Valamint nem képes arra amire az ember, ha nem tud valamit, akkor megkérdezi valaki mástól. Vagy birtokában, van az információnak vagy nincs. Jelen tudásunk szerint az önálló gondolkodásra nem lehet kényszeríteni valakit, nemhogy valamit.
A gép sose tud "öntudatra" ébredni, csak a scifi-filmekben. A gép mindig csak programot követ, mégha képes is önszabályzó programra, akkoris csak programot követ. Az öntudat programon-kívüliséget jelent, önállóságot. Erre a gép képtelen.
#11: Az evolúció támadására ott van a nagy kupac kreacionista fórum. Mellesleg mindben bukta a vége a kreacionisták oldalán, szóval az evolúciót tagadni személyes jogod, csak nincs igazad, legalábbis a tudomány mai állása szerint. "egy bizonyos pontosságú szerszámmal-géppel csak önmagánál kisebb pontosságú szerszámot-gépet lehet létrehozni" Ez volt az idézet. És ez nem igaz. Az, amit te állítasz, az tagadná nem csak az evolúciót, de a csillagok, naprendszerek, bolygók, az egész világ kialakulását. Azt hiszem, van épp elég bizonyíték arra, hogy a világ egész keletkezése az egyszerûbb struktúráktól épphogy a bonyolultabbak felé mutat. :)
"Én ott helyben megkérdeztem, akkor hogyan jutottunk el a kõbaltától a CNC forgácsoló gépekig? :) " Úgy kedves barátom, hogy a CNC forgácsolót nem a kõbalta készítette, hanem ez ember... Értelmezni kéne a kérdést. Másrészrõl az evolúció már kezdetektõl ingatag lábakon áll, mert sok dologra nem tud választ adni, például a DNS-re.
Szerintem ez addig nem fog megtörténni, amíg azt sem tudjuk igazán, hogy az emberi agy pontosan hogy mûködik, mik a lélek rejtelmei, stb. Ez már szinte teremtés lenne.
Fõleg nem úgy, hogy eme substantia a saját mûködését sem ismeri.
Egy substantia nem képes nálánál fejlettebb substantiát létrehozni, ez örök szabály.
Kérdés: egy elég fejlett, öntudatos viselkedést szimuláló program megkülönböztethetõ lesz-e a valódi öntudattól? hol lesz a határ, lesz-e ilyen egyáltalán? Blade Runner.
Ha öntudatra ébredne, úgyse hinné el senki. Egyébként, kérdezõ, te mikor ébredtél öntudatra? /Szerintem sokan csak úgy mondják, mert mástól hallották és azt gondolják, hogy az a menõ. Oszt vagy igaz, vagy nem/
Olyat már tudunk csinálni ami tanul és fejleszti magát, de még gyerekcipõben van ez a tudomány. De vannak eredmények: http://hu.wikipedia.org/wiki/Watson_(mesters%C3%A9ges_intell.. Az öntudatra ébredés viszont egy olyan dolog, amirõl még mindig nem tudunk semmit. Valaki szerint az öntudat egy nem materiális dolog, ezért a gépek soha nem ébredhetnek öntudatra (csak persze jól imitálni tudják azt), valaki szerint pedig az "öntudat" természetes velejárója a (mesterséges) intelligenciának, de igazából nem is létezik.
Egyrészt az hogy csak kb. elképzelésünk van arról hogy az agy hogyan mûködik, emlékezés döntéshozás stb. Arról nem beszélve hogy az agy az egy cseles szerv és sok helyen "csal", "egyszerûsít". A számítógépek binárisan mûködnek szóval minden vagy 1 vagy 0 a külvilág nem binárisan mûködik, szóval a számítógépek baromi gyorsak és ügyesek amíg a saját kis egyértelmû szabályokkal mûködõ belsõ világukba vannak bezárva de amint onnan ki kell lépni már sokkal bonyolultabb a helyzet.
Ez szerintem csak mese; véleményem szerint az emberiséget már a technika dominanciájának megjelenése óta egy digitális alapú és elvû INTELligencia irányítja vezeti koordinálja. És az õ céljai nem egyeznek az emberiség (hánytvetett) céljaival és érdekeivel. Az emberiség összességében nem más, mint egy értelem nélküli test.


Ez így miért nem értelmes?
Az emberek olyan könnyen eldobják azt, amiért más ember ölni tudna. Tessék :)
"Te eldobod azt, amiért õ öni tudna" Vagy az elõttem szóló verziója, bár én sem értem teljesen ez agy miért nem értelmes számodra. :)
Az emberek eldobnak/jelentéktelennek tartanak olyan dolgokat, ami másnak esetleg létfontosságú lehet. Pl. Te kidobod a fél zsemlét, mert azt már nem etted meg a fõzelék mellé, Afrikában meg rengetegen éheznek, nekik fontos lenne. Vagy valami ilyesmi.

Miért mennek az emberek olyan szakra egyetemen amivel nem tudnak mit kezdeni?

Csomószor hallok többnyire bölcsészeket panaszkodni hogy de jó hogy semmit nem tudnak majd kezdeni a diplomájukkal. Erre nem egyetemválasztás el?tt kellett volna gondolni?

Legjobb válasz: Az alapproblémát a "sírós bölcsészek" hozzáállásában látom, nem pedig a szakban. Máshol is örök hiba, de a bölcsészkaron végképp életveszélyes hozzáállás, h "csak" tanulásra használják az egyetemet. Eleve csak úgy szabad elkezdeni, ha az embernek konkrét terve van, h mit szeretne magával kezdeni, és azt is tudja, h ezt hogyan lehet megvalósítani. Már az elsõ évtõl folyamatosan figyelni kell a kínálkozó lehetõségeket, kiépíteni egyetemen belül, és lehetõleg azon kívül is egy kapcsolatrendszert, és természetesen mindig naprakésznek kell lenni a tanulásban, nem elég csak a vizsgákra felkészülni. Teperni kell mint állat, nem pedig ajvékolni, akkor bölcsészként is talpon lehet maradni.

Az alapproblémát a "sírós bölcsészek" hozzáállásában látom, nem pedig a szakban. Máshol is örök hiba, de a bölcsészkaron végképp életveszélyes hozzáállás, h "csak" tanulásra használják az egyetemet. Eleve csak úgy szabad elkezdeni, ha az embernek konkrét terve van, h mit szeretne magával kezdeni, és azt is tudja, h ezt hogyan lehet megvalósítani. Már az elsõ évtõl folyamatosan figyelni kell a kínálkozó lehetõségeket, kiépíteni egyetemen belül, és lehetõleg azon kívül is egy kapcsolatrendszert, és természetesen mindig naprakésznek kell lenni a tanulásban, nem elég csak a vizsgákra felkészülni. Teperni kell mint állat, nem pedig ajvékolni, akkor bölcsészként is talpon lehet maradni.
Mert nem képesek felfogni hogy a diplomával nem jár munkahely és nincs szükség olyan végzettségre ami a munkaerõpiacon nem hsznos.
Mert beállt az ország a diplomagyártásra. Mindenki diplomát akar és a kutyát sem érdekli, hogy kétkezi dolgozó ember már nem is lesz. De nem baj, mert jobb otthon ülni 3 diplomával és sírni, mint dolgozni valahol egy érettségivel...
Mert ez érdekli õket. Nekem is van ilyen barátnõm.
A kérdező hozzászólása: De épp ez az, hogy tudják, panaszkodnak, de mégis oda járnak. És nem csak végzõsökrõl beszélek. Egyik legjobb barátnõm is bölcsész és már mielõtt elkezdõdött volna az egyetem is mondta, hogy fogalma sincs mit fog majd vele kezdeni... Ennek mi értelme?
Sokakat nem érdekel. Ha érdekelne, nem volna annyi kontár közöttük. Eszméletlen, mennyi alkalmatlan tanár van és pályaelhagyó a bölcsészek között!
Jó, és akkor hova menjenek? Mindig a bölcsészekkel jönnek, de van olyan képzés a. mérnökin kívül, ahol a hallgató munkalehetõségre számíthat? Nincs. De a kormány is így gondolkodik: "minek kell annyi bölcsész, legyen mindenki inkább mérnök, vegyük fel a kettes tanulókat is" Ha annyira a munkaerõpiaci tendenciákat kéne figyelembe venni, akkor be is zárhatna az összes egyetem, mert a munkahelyek többségénél hátrány a diploma! Vannak olyan munkahelyek, ahol egy szükséges rossz, mert kötelezõ, de máshol nyûg, mert többet kéne fizetni.

Szerintetek miért tesznek fel az emberek olyan kérdéseket ami totálisan lényegtelen? Amitől van fontosabb dolog is az életben? Ti találkoztatok ilyennel?

Legjobb válasz: Mert az emberek mindennapjaiban nem csak a világ fontos dolgai kapnak szerepet, hanem az is, hogy pl. hol a pi..ában van a fogkefém, uborka vagy paradicsom sali legyen-e a kaja mellé ... és így tovább.

Mert az emberek mindennapjaiban nem csak a világ fontos dolgai kapnak szerepet, hanem az is, hogy pl. hol a pi..ában van a fogkefém, uborka vagy paradicsom sali legyen-e a kaja mellé ... és így tovább.
Mert mindenkinek a saját problémája a legfontosabb. Tehát ami nekünk tök lényegtelennek tûnik, az neki akkor épp a világ legnagyobb problémája. Majd lesz neki nagyobb is, akkor majd megkérdezi azt is. Vagy lehet épp csak unatkozik.
A kérdező hozzászólása: Ment a zöld !!

Miért van az, hogy az emberek olyan dolgokat mondanak részegen amit nem is úgy gondolnak? Én miért tudom ittasan is felmérni, hogy amit mondok, az igaz e vagy nem?

tehát úgy vettem észre, sokan hülyeségeket mondanak, amit nem is úgy gondolnak később, vagyis, legalábbis úgy látszik, hogy nem komolyan gondolták, én viszont amit akkor mondok, azt józanon is ugyanúgy gondolom...én más lennék, vagy mi?

Legjobb válasz: a részeg ember õszinte, ez van.

a részeg ember õszinte, ez van.
:D azért mert az emberek próbálnak minél lazábbnak látszani, mindig arra figyelnek ami a legnagyobb hülyeség, a legviccesebb, hogy ha mindenféle baromságot mondanak részegen , akkro jól érzik magukat, mivel a figyelem középpontjába vannak túl sokat gondolkodsz, õk nem , õk annyit éppen amennyit kell , vagy még kevesebbet ezt azért mondom mert én legalább is így érzem , pont hogy tudom mi igaz , és mi nem , de röhögök mer jó kedvem van olyankor 18f
A kérdező hozzászólása: jah persze, ezt értem, jó kedv az kell, de ha nem a társaságrül van szó, pl ha kettesben vagy valakivel, és dumáltok, akkor mért mondasz neki olyat, amit nem is úgy gondolsz?

Mikor lesznek az emberek olyan boldogok, mint pl a 60-as 70-es években?

Legjobb válasz: a boldogság nem függ a kortól. Akkor is volt aki boldog, most is van aki boldog.(csak talán annyi más h most az emberek elvárják h nekik jó legyen, hogy az ölükbe hulljon a jólét, és nem tesznek érte, míg az általad említett idõben tisztában voltak vele h tanulás és kõkemény munka nélkül nincs mire fel várni a sültgalambot)

a boldogság nem függ a kortól. Akkor is volt aki boldog, most is van aki boldog.(csak talán annyi más h most az emberek elvárják h nekik jó legyen, hogy az ölükbe hulljon a jólét, és nem tesznek érte, míg az általad említett idõben tisztában voltak vele h tanulás és kõkemény munka nélkül nincs mire fel várni a sültgalambot)
akkor még nem volt sms, mms, és internet (mármint széleskörben). sokminden gyerekcipõben járt. sztem ezért.
Mibõl veszed, h azok voltak?
Miért, szerinted boldogok voltak?
Soha.Ma is van, aki sokkal boldogabb, mint akkor volt, mert gazdag és megvehet mindent, mehet nyaralni, ahova akar.A többi pedig továbbra sem jut majd semmire.
60-70-es években boldogság? Gondolom elsõk közt állt a kedves kérdezõ sorba a pártkönyvért.
Nagyapám nem nagyon volt hajlandó ütemre tapsolni... ott is volt az ágya mellett minden este a bõrönd, ha jön a fekete autó, akkor ki tudjon futni a hátsó ajtón. A házukat le akarták bontatni, mert "fegyvereket rejtegettek benne az ellenségnek". Ja persze sose lehetett igazgató, mert nem volt párttag és meg ne feledkezzünk az kötelezõen befizetett önkéntes pénzekrõl, amivel támogatni kellett a kommunizmust.
23.41-es vagyok: egészségre ártalmas munka már 14 évesen, legalább megfizették. De ha beteg lettél, akkor fütyültek rád, kirúgtak, 65% rokkant vagy, se pénzed, se ennivalód, se munkád. Ha mégis valami munkát vállalsz, akkor kirúg a leszázalékoló bizottság. 26 évesen senki vagy, mert olyan, hogy foglalkozási betegség nincs a szocializmusban! Nincs a fenét, kezdheted elõlrõl az életedet. Akkor is csak a káderek és a hülye kölykeik voltak boldogok. Ez utóbbiak a mai nagyvezérek.
Sokan nem voltak boldogok! Nehéz volt az élet, és kussolni kellett. Nem lehettél nagyon önálló. Ja és mindenki be volt zárva egy keleti blokkba.Volt munkahely persze, suszter inasból gyár igazgató, mert jó káder volt. Nem volt nagy választék semmibõl. 56.-ban is azért mentek utcára, mert emberarcú rendszert akartak.
honnan veszed, hogy akkor olyan hûde jó volt? a nagyapám beosztott volt a saját egykori gazdaságukban ("téesz") dolgoztak folyton, hogy megéljenek. apám nem mehetett továbbtanulni, mert "osztályidegen" volt (igen ez is a hatvanas évek!). anyunak a dédipapám mesélte el, milyen az a banán, és anyu nem tudta elképzelni! és nem hitte el, hogy a dédipapa a háború elõtt evett olyat, annyit, amennyit akart...anyám mikor iskolába ment mindennap elment a mûhely elõtt, ami a családé volt, és ezt õ nem tudta, akkor tudta meg, mikor kárpótolták...mert nem szabadott róla beszélni...soroljam még? akkor azok a tetvesek voltak hatalmon, akik kifosztották a családomat. egy részét visszakaptuk. nem, nem éltem volna akkor, és nem értem, hogy lehet ezt a rablóbanda-uralmat boldog idõszaknak nevezni...
Munkahellyel május elsején felvonulás, vörös vándorzászló, szocialista brigádnapló: hetente kétszer olcsó szinházjegy, a kor legjobb szinészeit láthattuk (munka után fodrász, kozmetika, utána irány a szinház, a mozi), a kultúrban ingyen szakkörök (mûvészet), ingyen könyvtár. Aránylag olcsó utazás Budapesten is.
Mamának három mûszak a száz éves gépekkel dolgozó textilkócerájban, papa a temetõben (szívbeteg volt), nagyi öreg és szenilis, nyugdija nincs, én meg tanulok munka mellett és sokat koplalok. De tanulhatok, a boltban van minden élelem (nem Románia), lehet kirándulni külföldre, lehet kirándulni belföldön olcsón, lehet SZOT üdülõben olcsón nyaralni. A brossúra szövegre nem kell odafigyelni, a többi elviselhetõ. Ez volt a legvidámabb barakk.
akkoriban még mást jelentett a boldognak lenni. ha tudtál venni egy farmert, már te voltál az ász :) és lehet, h jobb lenne, ha ma is hasonló korban élhetnénk, nem a pénz számítana, hanem az, h milyen ember vagy valójában... politikailag persze nem igazán volt egy leányálom a dolog...
22:45-ös tévedsz. Munkahelye volt mindenkinek, nem munkája. Nem mindegy.
Mindenkinek volt munkája... hallottam én történeteket, ott is megvolt a mód a lazsálásra. Söprögetni pedig most is elmehetsz, vagy valami szalag mellé, csak most már senkinek se füllik hozzá a foga.
22.45 Te pedig biztosan nem éltél még abban a korban! Nem csak azok voltak boldogabbak akkor, akik párttagok voltak.Mindenkinek volt munkája, és juthatott lakáshoz, ha nem szórta a pénzét.Ezért boldogabb volt, mint a mai többség.A boldogság pedig relatív fogalom.
Aztán voltak a gyárban az önkéntes felajánlások: munkaverseny (túlóra pénz nélkül, szabad szombaton is bementünk ilyen-olyan lenini mûszakra), sorolhatnám. Ellenség gyereke nem mehetett még gimibe se, egyetemre végképp nem. Volt, akinek már 14 évesen a szövõgyárat ajánlották, hogy ott menjen tönkre, mert az apja 56-os hõs volt, akit kivégeztek. Nem volt jó élet, nehogy azt higgyétek.

Miért van az, hogy nem mehet el az ember olyan területre dolgozni, mint aminek tanult? Szállítmányozást tanultam, egy éve végeztem el, de a cégek csak több éves tapasztalattal rendelkező embert vesznek fel. BETANÍTOTT MUNKA KÖNYÖRGÖM!

vagy csak havernak, rokonnak kéne lenni?

Legjobb válasz: "vagy csak havernak, rokonnak kéne lenni?" Igen. Nem komálom a ruszkikat, de maradhattak volna még pár évtizedig. Annál, ami most van, az is jobb lenne. Nem voltak HR-libák, volt munka.

"vagy csak havernak, rokonnak kéne lenni?" Igen. Nem komálom a ruszkikat, de maradhattak volna még pár évtizedig. Annál, ami most van, az is jobb lenne. Nem voltak HR-libák, volt munka.
tanulj meg hozzá 1-2 nyelven beszélni és máris nemzetközi szállítmányozó vagy fuvarszervezõ lehetsz, sokkal jövedelmezõbb munka..
Most már van több HR szakirányú diploma is. De, náluk is pofára megy a dolog....az, hogy empatikus legyen pld az nem is számít vagy hogy érdekeljék az emberek...itt is a kulcs kérdés a van-e kapcsolatod :(
Voltam már olyan hr teszten, ahol kértem utána kiértékelést és annyira fals eredményt mutatott rólam, hogy megkérdeztem, hogy biztosan rólam beszél-e, nem keveri-e a papírokat össze valaki máséval.... De igen, sajnos a kapcsolatok számítanak. Hiába lennél te szakmailag alkalmasabb, ha Jancsinak vagy Juliskának van segítõje....
HR Nem kamu szakma, egyemen tanítják, diplomát szerezhetsz belõle. Elvileg pszichológusok által kidolgozott teszteket irathatnak, amibõl kiderül a team alkalmasság, kreativitás, magabiztosság, kommunikációs készség...stb. Maga a szakma nem lenne kamu, ha jól csinálják. Az már más kérdés, hogy szerintem ma Magyarországon összesen talán 10 képzett és rátermett HR-es van, aki ért is a szakmájához.
jaaahh...hát erre nem gondoltam!köszi...
Human resources
bocsi, hogy belekérdezek, de mi az a HR-libák??gondolom valami csajokra gondolsz, de mi az a HR??
Ez mindenhol így van. Ha egy mérnök, vagy ügyvéd kijöb az egyetemrõl és elmegy dolgozni, akkor elõször nem fog házat tervezni, pert vinni, hanem javítgatja a "nagyok" rajzait, papírmunkát csinál, vagy irnokként rengeteg papírt fogalmaz. Csak kb. 3 év után bíznak rá rendes munkát, akkor kezdheti csinálni amit tanult amikor már van gyakorlata. Addig keresni sem keres annyit. Ez így természetes.
Ha betanított munka, akkor minek tanultad évekig? Miért lenne irreális elvárás a tapasztalat. Én sem szeretek tök kezdõkkel dolgozni. Akkor sem, ha betanított munka...
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszi a választ, bár okosabb nem lettem. :) Hát igen. nem derül ki egy géppel írt önéletrajzból, hogy jó-e az adott munkakörbe az ember. Amúgy azóta már lett 4 hónap tapasztalatom, csak hát csalóknál voltam... Új állás keresési ráta: 60(szállítmányozás)-70 CV-bõl egy sikertelen interjú, ami az is egy call center lett volna... már itt tartunk...

A kolónia címû filmnek mi a története röviden? Miért lettek azok az emberek olyan zombi félék?

Legjobb válasz: Kannibálok. Mivel már nincs igazán élet a Földön, csak pár ilyen bunkerban/kolóniában, így vannak olyan csapatok kint, akik kannibálok lettek.

Kannibálok. Mivel már nincs igazán élet a Földön, csak pár ilyen bunkerban/kolóniában, így vannak olyan csapatok kint, akik kannibálok lettek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!