Találatok a következő kifejezésre: Az emberek miért (4658 db)

Jehova tanúi! Titeket miért zavar, ha Istent, Istennek hívják az emberek? Miért fontos használni a Jehova nevet?

A Jahve névvel is bajotok van?

Legjobb válasz: Mindig kiforgatják azt, amit a Tanúk tesznek. Most is így van. Persze, ha csak tájékozatlanság, semmi probléma, segítünk! Jehova Tanúinak nem probléma, ha Istennek IS szólítjuk égi Atyánkat, a Mindenható Istent, Jehovát. Az "Isten" kifejezés a Bibliában viszont csak egy rangjelzõ, mint az "Úr", vagy a "Király", és ez okoz félreértést gyakran a fejekben. Leggyakrabban valóban a Mindenhatóra vonatkoztatják (kire másra, ha egyszer az Õ mûve a Biblia és Õ a leghatalmasabb, Õ van mindenki felett), de emberekre, angyalokra, hamis (nem létezõ) istenekre, bálványokra, valamint magára Sátánra is alkalmazzák. Miért? Mert az "Isten" szó gyakran magas rangú személyeket jelöl a Szentírásban - aki persze a leggyakrabban Jehova. Így aztán, ha valaki Isten bibliai nevének a használata mellõzésével, vagy nem ismerésével, csak ezeken a címeken, rangokon szólítja Õt, akkor nem pontosan az igaz Istenhez, Jehovához fordul, hiszen az isteni Név mellõzése egyúttal azt is jelenti, hogy valamely hamis vallásos irányzatot is képvisel. A szándéka lehet jó egy ilyen embernek, de a jó szándék önmagában édeskevés, ha nem Istennek tetszõ módon imádjuk Õt! Ha egy ilyen ember õszintén meg akarja ismerni az IGAZ ISTENT, akkor Jehova meg fogja hallgatni a kérését. Ma Jehova Tanúi a JHVH legelterjedtebb kiejtését használják, a Jehovát. Nem ítélik el a Jahvét sem, hiszen nem tudunk tutit, de mivel egységben vagyunk világméretekben, a nemzetközileg legelterjedtebb formát használjuk.

Mindig kiforgatják azt, amit a Tanúk tesznek. Most is így van. Persze, ha csak tájékozatlanság, semmi probléma, segítünk! Jehova Tanúinak nem probléma, ha Istennek IS szólítjuk égi Atyánkat, a Mindenható Istent, Jehovát. Az "Isten" kifejezés a Bibliában viszont csak egy rangjelzõ, mint az "Úr", vagy a "Király", és ez okoz félreértést gyakran a fejekben. Leggyakrabban valóban a Mindenhatóra vonatkoztatják (kire másra, ha egyszer az Õ mûve a Biblia és Õ a leghatalmasabb, Õ van mindenki felett), de emberekre, angyalokra, hamis (nem létezõ) istenekre, bálványokra, valamint magára Sátánra is alkalmazzák. Miért? Mert az "Isten" szó gyakran magas rangú személyeket jelöl a Szentírásban - aki persze a leggyakrabban Jehova. Így aztán, ha valaki Isten bibliai nevének a használata mellõzésével, vagy nem ismerésével, csak ezeken a címeken, rangokon szólítja Õt, akkor nem pontosan az igaz Istenhez, Jehovához fordul, hiszen az isteni Név mellõzése egyúttal azt is jelenti, hogy valamely hamis vallásos irányzatot is képvisel. A szándéka lehet jó egy ilyen embernek, de a jó szándék önmagában édeskevés, ha nem Istennek tetszõ módon imádjuk Õt! Ha egy ilyen ember õszintén meg akarja ismerni az IGAZ ISTENT, akkor Jehova meg fogja hallgatni a kérését. Ma Jehova Tanúi a JHVH legelterjedtebb kiejtését használják, a Jehovát. Nem ítélik el a Jahvét sem, hiszen nem tudunk tutit, de mivel egységben vagyunk világméretekben, a nemzetközileg legelterjedtebb formát használjuk.
Azért zavarja õket mert ki építetek Isten nevére egy jó nagy hazugságot.Hova van az írva a Bibliában, hogy Istent muszály Jehova néven szólítani?!Jézus azt mondta senki sem Ismeri az ATYÁT csak a fiu.Másik pl Atyának se szólítsatok senkit mert egy a ti Atyátok.Jézus mindig Atyának szólítja.Úgy is mutata be nekünk Istent mint atyát.Istenek neve Jehova azt mindenki tudja.De nem ezen múlik az üdvösség.Az üdvösség Jézus nevében van.Nagyon nagy dolgokat tanít a Biblia.Õk meg mit csinálnak le akadnak Isten nevén , hogy ne szólísd Istennek hívd Jehovának .Szereintem úgyan úgy Biblikus ha atyának vagy Istennek szólítjuk.
Róma 10:13 Úr van! És ez a Jóslat JÉZUSRÓL szól. Nagy kegyetlenség és hiábavalóság lett volna Istentõl a Jézus Krisztusunk fájdalmas halál áldozata ha Isten nevében van az üdvösség. 1 Ha Isten nevében van az üdvösség Jézus halál áldozata sükségtelen lett volna. 2 Nem logikusabb lett volnaolna Istentõl ha el küldi az üdvözítõt és az õ nevében és vérében van az üdvösségünk és az õ nevében közeledünk Istenhez. 3.Nem azt monda Jézus keresztelkedjetek meg az Atya a Fiú ésa Szent Lélek nevében. Ha ti ezeket megtagadjátok kinek a nevében a keresztelkedtek? Akkor a ti keresztségetek hiába való! 1-es válaszoló vagyok.
Jó èrtem szòlitsuk nevèn az Istent, de a gyerek sem szòlitja az apjàt a nevèn, pl: (Andràs) hanem csak apu , ès mègis tudja az (Andràs) apu hogy a gyermeke hozzà beszèl!Vagy nem?
A JEHOVA szó, a JAHVE eredetileg. Mivel viszont Isten (Jahve) nevét nem szabad kiejteni, ezért hangzókat szúrtak közbe. Ezt használják a J.T.
Nem zavar bennünket, ha Istent Istennek hívják, akkor sem ha Jahvénak, ennek ellenére a magyar nyelvben általánosan elfogadott forma a Jehova. A Jóel 2: 32 kihangsúlyozza, hogy milyen fontos használni Istennek a nevét. Miért? Napjainknak az emberek mindenféle dolgoknak Isteneket adnak. A Jehova név az, mely jelzi, hogy adott helyzetben a Teremtõrõl van szó, a világmindenség alkotójáról. Mi emberek rossz néven is vennék, ha egy személy folyton fiúként vagy lányként utalna ránk. Isten is fontosnak tartja, hogy használjuk a személyes nevét
Mivel nekem Isten az en mennyei Atyam ezert szolithatom Atyamnak, erdekes is lenne ha a foldi apamat a neven szolitanam, ezert aki Istenre ugy tekint mint atyjara az igy is szolitja ez egyertelmu, de nem ebben a nevben van a mi udvossegunk hanem a Jezus vereben.
Jesszus, mi volna ha nem idèznètek a bibliabol?Belehalnàtok?Sajàt szòkincsel nem rendelkeztek?Mar kezdem unni!Akarhogy is teszitek a szent nèpet, akkor is szekta vagytok!Ahany jehova tanut ismerek az mind beteg az agyàra!A sajat csaladjatol elfordul, nem szereti az unokait! Ennyire hogy lehet az ember agyat àtmosni?? Rànèzèsre megmondom h ki a j.tanu mert olyan mint vmi narkòs! NEM SZÉGYELLITEK MAGATOK? NEM?? PEDIG KÈNE!!
A kérdező hozzászólása: Lehet valaki tanú, ha nem hajlandó így hívni?
Egy verset idéztem, neked ez is sok??? Ja, értem. Sikerült is lejáratnod magad. Persze így névtelenül könnyû primitív módon mocskolódni... Mert érdemben ezen kívül egy szóval sem válaszoltál!
Ja èn jàratom le magam :DDDDDD Szeretnèd mi? Hàt te sem teszed publikussà a neved okoska! Amugy az itt irtakat is beirod az óraszàmaidba?Vagy egyèbb tèmakörökbe is bekukkantassz "idèzni a könyetekböl?" Èn a helyedbe elàsnàm magam, nem pedig màsolnèk a nagy könyvböl! Szekta tagok vagytok, minden vallàst kigunyoltok, ez ciki :DDDDDD JA ÈS UGY TUDOM A JEHOVA TANUINAK TÜRELMESNEK KELL LENNIÜK, VAGY NEM??Le àllsz vitatkozni ocsàrolni nèv nèlkül, mert ha meglàtnàk miket irsz büntit kapnàl! Gyönyörü!
És a Jahve - Jehova nevet tekinthetjük valódi névnek? Tény, Isten így mutatkozik be, de ez a héberben tudtommal ezt jelenti: "Az vagyok, aki van." ("Vagyok, aki vagyok" - más fordításban) Számomra emiatt furcsa egy kicsit a fenti érvelés...
Csak az a baj, hogy ez NEM bibliai okoskodás, még csak nem is logikus érv!!! Ugye érzed, hogy nem azért van Zeusznak "neve", mert hamis isten??? Neve MINDENKINEK, sõt mindennek van, hiszen nem csak az élõknek, hanem az élettelen tárgyaknak is adunk nevet - ez a természetes. Éppen ezért TÉNY, hogy a bibliában Isten önmagának is adott egy egyedülálló Nevet.
Egy igaz Isten van! Akkor miért szólítsuk õt Jehovának? Zeusz, Ozirisz, stb õk nem igaz istenek, azért van nevük.
"Jó èrtem szòlitsuk nevèn az Istent, de a gyerek sem szòlitja az apjàt a nevèn, pl: (Andràs) hanem csak apu , ès mègis tudja az (Andràs) apu hogy a gyermeke hozzà beszèl!Vagy nem?" Ám Jehovának NINCS olyan hivatalos igazolványneve, mint pl. Kovács András. Õ ezt az egyetlen JHVH nevét nyilatkoztatta ki, mint tulajdonnevét, melyet a legközelebbi imádóinak szánt - méghozzá "örök idõkre" adta. Vagyis nem jó érv, hogy belekeveritek a hivatalos neveteket és, hogy ehhez képest nem ezen szólít a család. Mert Jehova azért adta a JHVH nevét, hogy azon szólítsa a legközelebbi "családja", azaz minden hûséges szolgája, aki Õt imádja!! Az Atya csak egy rangjelzõ szó, melyet számtalan teremtett lényre is alkalmaznak. Jézus nem csak az Atyját, avagy Jehovát szólította gyakran így, hanem Sátánt is, mint pl. "ti az Ördög atyátoktól vagytok". De a JHVH-ból CSAK EGY VAN.
Mindenre van èrtelmetlen vàlaszotok!:-D Ennyi! HA az ember kèrdez valamit ti egyböl a biliàtokbol idèztek, sajàt gondolkodàs, nuku!!
Azért mert téged sem embernek, vagy férfinak/nõnek hívnak a barátaid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, különösen neked kedves hetedik válaszoló! Én úgy gondolom, hogy nem a szavakon, hanem a gondolatokon múlik, hogy mi szól (Jehova)Istenhez. Nem a hosszú imáért hallgattat meg bennünket és nem is azért, ha a nevét használjuk. Persze a gondolat és a szándék nem mindig elég, de ez a tettekre vonatkozik inkább. Nyilván, ha én a keresztény Istenhez imádkozom és azt mondom, hogy Atyám, akkor nem a Sátánra gondolok. Vagy tényleg azt hiszitek, hogy akkor egy démon magára veszi? Egy másik kérdésem is van, kifejezetten tõled! Lemészárolnád-e a kis babát vagy a szomszéd kis gyerekeit, ha Jehova megparancsolná? Mit tettél volna, ha te vagy Ábrahám?
A kérdező hozzászólása: Én csak atyámnak vagyok hajlandó hívni az Istent, vagy pedig Istennek... Miért nem azt írjátok, hogy a félreértések miatt fontos használni a nevét? Az olyan furán hangzik, hogy én sem örülnék, ha nem a nevemen hívnának. Engem aztán úgy hívtok, ahogy akartok. Nem számít... Tényleg csak az lehet jó ember, aki a Jehova nevet használja?
Háááát drága 24-es! Én egy tanú vagyok, de sohasem alacsonyodnék le a te szintedre, már ne is haragudj! Elõször szerintem meg kellene tanulni helyesen írni, aztán ócsárolni a másikat. Látszik az írásodból a mûveltségi fokod, ez erõsen kitûnik abból is, ahogyan, és amiket írsz. Gyanítom, hogy a szekta szó jelentését nem ismered, mert akkor nem írtad volna. Érdekes, hogy amelyik gyülekezetbe én járok, ott nincs egy olyan Tanú sem amelyik elfordult volna a családjától, vagy valamelyik hozzátartozójától! Lehet, hogy mi agymosottaknak tûnûnk azért, mert próbáljuk magunkat és gyermekeinket megvédeni ettõl a gonosz, bûnös, erkölcstelen világtól. De ha ez kell, ahhoz, hogy megvédjem a gyermekeimet akkor ezt fogom csinálni, nem beszélve arról, hogy evvel Isten elõtt elfogadható lesz a szolgálatom. Hidd el, hogy az én gyermekemet ezek a dolgok által, sokkal ritkábban fogja baj érni, mint a tiedet.(gondolok itt:drogra, dohányzásra, alkoholra, erkölcstelenségre...stb) Elõször is azért, mert elsõ perctõl kezdve arra van nevelve, hogy ezektõl tartózkodjon, másodszor azért, mert ilyen példát nem is lát a közvetlen környezetében(mint tudjuk a gyerekek a szülõket utánozzák a legtöbbször), harmadszor pedig azért, mert a neveltetése miatt, szeretne Isten mértékeinek megfelelni és ezért tartózkodni fog ezektõl. Én mindíg a saját szavaimmal és gondolataimmal szoktam válaszolni és azokat szoktam alátámasztani a bibliából egy-egy verssel, és KÉPZELD:nem szoktam beírni ezeket az "óraszámba"!!!Nem hiszem, hogy az a rengeteg orvos, professzor, vegyész és egyéb tudósok, tanárok akik, ott vannak a több mint 7 millió tanú közt azok agymosottak lennének! Magam is vezetõ beosztást látok el egy elég nagy cégnél, mégsem volt eddig rám soha panasz. Kedves kérdezõ! Gondolom neked is van neved! Ezt a nevet maga Isten adta magának, az, hogy a JHVH-t-e vagy a Jahvét azt nem tudhatjuk pontosan de a Jehova a legelterjedtebb formája a mai világban.Gondolom te sem szeretnéd ha sohasem szólítanának a neveden csak úgy, hogy fiú, vagy lány.(nem tudom pontosan milyen nemû vagy) Ami a legfontosabb pedig az, hogy maga Jézus mondta ezt a "MI ATYÁNKBAN":"Máté 6:9-ben ezt írja:mi atyánk ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a NEVED..." Hogyan szenteled meg a nevét ha nem is ismered és használod azt??? Kérlek gondolkozz el ezen és olvass utána a saját bibliádban is, mert nagyon sok helyen van benne az eredeti bibliában.Nem tudom, hogy milyen fordítású bibliád van , de azt tudom, hogy a Károli félében is elõfordul párszor! Ennyit szerettem volna írni, igaz, hogy egy picit hosszúra nyúlt, ezért elnézést is kérek. Bocsánat ha valakit valamelyik mondatommal, megbántottam, de nem volt szándékos Szép napot mindenkinek! egy nem agymosott tanú

Az emberek miért fajtákat keresnek elsősorban, hogy mit tartsanak?

Azt értem, hogy a jellemük, kinézetük miatt, de ezeket egy menhelyen is meg tudják nézni. Mért nem egy aranyos kiskutyát keresnek, akit örökbe lehet fogadni? Az is valószín?, hogy aki itt a fajtákat keresi nagy százalékban fogalma sincs róla mi az, hogy tenyészt? vagy szaporító és kapásból az olcsót keresi, mert neki úgyse kell törzskönyv, nem akarja kiállításra vinni szöveggel. Mondom nem mindenki, de nagy százalékban, ebben biztos vagyok.

Legjobb válasz: A keverék, menhelyi kutyák nem jobbak, mint a fajtatiszták. Aki nem akar menhelyi kutyát, még nem rossz ember. Aki tájékozatlan, az már hanyag, de mindenkinek megvan a joga nem menhelyi kutyát venni. S a telefonoknak igen is sok közük van ehhez: a fajta egy márka. A márkától tudod, mit várj. Attól, mert valaki menhelyi keveréket tart, még nem lesz felelõs kutyatartó. Sõt, nem értem, miért szeretik annyira ezt a menhelyi keverék együttest? A szimpla menhelyi már nem jó? Válassz menhelyi kutyát! De nem, mert válassz menhelyi keveréket! Ha véletlen egy fajtatisztának tûnõ (mondjuk mopsz, mert náluk azért eléggé látszik, ha valaki nem fajtatiszta) kutyát látsz a menhelyen, nehogy elvidd, mert csak a menhelyi KEVERÉK lesz hálás (aha... persze...), csak a menhelyi keveréket mented meg... De egyébként, ezt a tenyésztõ-szaporító dolgot sokan nem is értik. Egyszer már elkezdtem pedzegetni ismerõsömnek ezt a témát, de nyilvánvalóan nem értette, s ezért aztán végképp feladtam. Arról nem is beszélve, hogy valójában rengetegen tartanak keverék kutyát. Nekem az ismerõseim zöme keverékeket, utcáról befogadott, menhelyrõl hozott kutyát tart. A séták során is rengeteg keverék kutyával találkozok. Azt meg végképp nem értem, miért tekintik a keverékek pártolói a fajtatiszta kutya igényét menõzésnek. Azt sem értem, miért kell mindenféle mondvacsinált elõnyt felsorolni a keverékekhez? Te is, kérdezõ: mi köze az aranyos kiskutyának a menhelyhez? A fajtához? Mi köze a kérdéshez? Nem aranyos minden kiskutya? A keverékek is nagyon jó kutyák, de bizony fajtatiszta kutyák is szorulhatnak segítségre (s nagyon sok keverék nem szorul segítségre). Ha az ember fajtákat keres, akkor én mindig ajánlom neki az adott fajta mentõjét. A fajták jók. Máshogy nem is lehetne eligazodni a kutyák világában, csak a fajtákon keresztül.

A keverék, menhelyi kutyák nem jobbak, mint a fajtatiszták. Aki nem akar menhelyi kutyát, még nem rossz ember. Aki tájékozatlan, az már hanyag, de mindenkinek megvan a joga nem menhelyi kutyát venni. S a telefonoknak igen is sok közük van ehhez: a fajta egy márka. A márkától tudod, mit várj. Attól, mert valaki menhelyi keveréket tart, még nem lesz felelõs kutyatartó. Sõt, nem értem, miért szeretik annyira ezt a menhelyi keverék együttest? A szimpla menhelyi már nem jó? Válassz menhelyi kutyát! De nem, mert válassz menhelyi keveréket! Ha véletlen egy fajtatisztának tûnõ (mondjuk mopsz, mert náluk azért eléggé látszik, ha valaki nem fajtatiszta) kutyát látsz a menhelyen, nehogy elvidd, mert csak a menhelyi KEVERÉK lesz hálás (aha... persze...), csak a menhelyi keveréket mented meg... De egyébként, ezt a tenyésztõ-szaporító dolgot sokan nem is értik. Egyszer már elkezdtem pedzegetni ismerõsömnek ezt a témát, de nyilvánvalóan nem értette, s ezért aztán végképp feladtam. Arról nem is beszélve, hogy valójában rengetegen tartanak keverék kutyát. Nekem az ismerõseim zöme keverékeket, utcáról befogadott, menhelyrõl hozott kutyát tart. A séták során is rengeteg keverék kutyával találkozok. Azt meg végképp nem értem, miért tekintik a keverékek pártolói a fajtatiszta kutya igényét menõzésnek. Azt sem értem, miért kell mindenféle mondvacsinált elõnyt felsorolni a keverékekhez? Te is, kérdezõ: mi köze az aranyos kiskutyának a menhelyhez? A fajtához? Mi köze a kérdéshez? Nem aranyos minden kiskutya? A keverékek is nagyon jó kutyák, de bizony fajtatiszta kutyák is szorulhatnak segítségre (s nagyon sok keverék nem szorul segítségre). Ha az ember fajtákat keres, akkor én mindig ajánlom neki az adott fajta mentõjét. A fajták jók. Máshogy nem is lehetne eligazodni a kutyák világában, csak a fajtákon keresztül.
Kérdezõ, te azt kérdezted, hogy az emberek miért azt kérdezik: milyen fajtát válasszak? Ebbõl nekem logikusan következett, hogy a fajtatiszta kutyát kizártad az üdvözítõ választások sorából. Sajnálom, hogy félreértettelek. Szóval a kérdésed az volt, hogy az emberek miért nem akarnak menhelyrõl befogadni kutyát? Nem tudom. Az én környezetemben elég sok embernek van menhelyrõl vagy utcáról befogadott kutyája. Nekünk is van egy mentett kutyánk.
Menhelyi keverék kölyök felnõttkori jelleme és kinézete nem meghatározható. Így menhelyen speciális igényeknek megfelelõ kutyát felnõtt ebek között lehet találni. Másrészt, a fajtatiszta kölykök is aranyosak, s bizony sokan egy fajtát akarnak és kész. Miért akar valami iphont, samsungot, xy mobilt? Mert azt akarja és kész.
A fajtákhoz tulajdonságok tartoznak, azért könnyebb talán választani. A kölyök kutya is olyan dolog, hogy szerintem jó dolog azért a kutyám kölyökkorát végigélni. Most van két fajtatiszta (drága) kutyám, ha legközelebb kutyám lesz, biztos menhelyit választok. De szerintem elsõ kutyának jobb volt két fajtatiszta kölyköt felnevelni. Azért legyünk õszinték, az sokkal könnyebb, mint egy problémás menhelyi felnõtt kutyát befogadni. Azért ahhoz nem árt már némi kutyás tapasztalat.
Az én tapasztalatom az, hogy fajtamentõknél kihalásos rendszerben lehet körülbelül kiskutyát elhozni. Bunkók voltak a "kapcsolattartók", a beszélgetés végére még én éreztem magam rosszul, pedig úgy gondolom, nem mondtam semmi olyat, amire úgy kellett volna válaszolniuk, ahogy tették. Nem tudom, mit kellett volna felmutatnom ahhoz, hogy ne úgy álljanak hozzám, mint egy potenciális bûnözõhöz, én "csak" szeretõ, gondoskodó, a fajta tartásával nem kezdõ családba szerettem volna egy kiskutyát, természetesen ivartalanítási szándékkal. A másik oldalról is próbálom nézni a dolgokat: biztosan volt már rossz tapasztalatuk, és nem akarják, hogy a már egyszer megmentett, rossz sorsú kutyák még egyszer az utcán végezzék, de ennek a kiszûrése szerintem nem ott kezdõdik, hogy csak csilliárdosoknak adunk örökbe kutyákat, lehetõleg külföldre.
Nekem is van egy ismerõsöm, aki 30 ezerért vesz majd "fajtatiszta" kiskutyát tk nélkül... Nem is merem felhomályosítani, mert szerintem megsértõdne. Azért napi 5x megnézem a fajtamentõket, hátha kerül hozzájuk kiskutya, s akkor hátha inkább az kell neki.
na ezt én se értettem soha, és még szép, hogy az olcsóbbakat keresik, mert nem gondolkoznak, csak legyen valami hogyan is mondják õk? ja igen fajtiszta (még véletlenül sem fajtatiszta) kutyájuk, akikkel villoghatnak, de arra nem számítanak, hogy 2-3évig fogja húzni a kutya, aztán meg azért nyafognak... semmi logika nincs benne szerintem, én örökké menhelyrõl, vagy utcáról fogok kutyát hozni, legalább tisztább lesz a lelkem is, mert segítek egy olyan élõlénynek, akivel elbánt az élet, pedig nem is tehet róla.
Szia! Nekem egy most 4 hónapos fajtiszta toy uszkárom van röviden hogy az emberek miért fajtisztát keresnek jobban:mert ezek a kutyákat tudja mindenki hogy mondjuk az uszkár a világ 2.legokosabb kutyája vagy hogy a yorkshire terrier makacs ezt nem tudod egy kverék kutyánál csak elmész a menhelyre és azt mondják kedves, barátságos, hizelgõ de egy fajtiszta kutyánál nem csak ezt tudsz hanem hogy milyen a fajta jelemzõje stb
Vannak azért tévhitek, s vannak a valós dolgok. Kizártnak tartom, hogy el lehet dönteni azt, hogy melyik a világ 1. 2. 3. legokosabb fajtája, legfeljebb csoportokat lehet alkotni, s ott sem "okosság", hanem max fogékonyság, tanulási sebesség szempontjából. Pláne úgy, hogy egy ilyen felmérésbe kizárólag a divatos fajtákat veszik bele. De pl az uszkár különleges szõrzete miatt alkalmas lehet a kutyára egyébként allergiás emberek számára is. Ez egy fontos jellemzõ.
Én azért választottam törpe uszkárt, mert õ egy viszonylag kis mozgásigényû, ellenben jól tanítható kutya, aki híresen jól kijön más állatokkal, cicákkal is. Így kitûnõ választás nekem, egy kis lakásba, cica mellé. Míg ha elhozok egy keverék kutyust, nem tudhatom hogy felnõttkorban milyen mozgásigénye lesz, nem goja egy csesztetni a macskát, aki cserébe akár a szemét is kikaphatja. Én emiatt annyira biztosra mentem, hogy már egy felnõtt "kipróbált" kutyát fogadtam örökbe a fajtamentõktõl. Róla biztosan lehetett tudni, hogy meg fog felelni neki az a környezet, amit én biztosítani tudok.
goja=fogja :)
#9. Az a "tenyésztõ", aki törzskönyv nélkül, 20-30 ezerrel olcsóbban adja a kölyköt, mint törzskönyvvel, az NEM TENYÉSZTÕ!!! Ugyanis nem a törzskönyv a drága, az kb. 6-8 ezer ft. Az a drága, hogy a kölykök és szüleik minõségi tápokon, vitaminokon élnek, megkapnak minden oltást, féreghajtást, chipet, a szülõk szûrtek a fajtára jellemzõ betegségekre, stb-stb
A kérdező hozzászólása: Persze van kifejezetten családi kutya fajta is. Igaz sok kérdést kell elõször tisztázni, pl akar e költeni a vételárra, nem 30 ezret, hanem a többszörösét. Olvasgatom a kérdéseket, látom azért van aki ezeket végigkérdezi, más pedig egybõl rávág egy fajtát.
Nekem menhelyrõl van a kutyám.Van egy imádott fajtám, de nem érdekelnek sem a kiállítások, sem a komolyabb versenyek, egyszerûen csak kedvencet szerettem volna. Persze tudatlanul én is az expresszen és társain kerestem elõször, de nem értettem, hogy az ár miért a töredéke egy törzskönyves kiskutyáénak. Aztán mikor utána olvastam a dolgoknak, inkább döntöttem a menhely mellett. Az az igazság, hogy semmivel sem rosszabb, vagy jobb egy menhelyi, mint a fajtatiszta kutyusok. Sõt, sokszor valamilyen hozott viselkedésproblémájuk is van, ahogy az enyémnek is. Sokszor elgondolkodtam már, hogy mi lett volna, ha inkább veszek, vagy legalább kölyök kutyust hozok haza, nem egy felnõttet. Már egy csomó pénzt beleöltem a rehabilitációjába, annyit, hogy abból már jó helyrõl vehettem volna törzskönyves kiskutyát (természetesen olyan probléma van vele, ami a menhelyen nem ütközött ki). De mindezekkel együtt nagyon szeretem, és ha megint döntenem kéne, ugyanígy hazahoznám. De azért nem mindig igaz az, hogy a menhelyi kutya élete végéig hálás, meg megbecsüli a jó helyet, stb.
igy teljesen világos. nyilván ha valakinek nincs konkrét elképzelése, viszont szeretne maga mellé egy tárat, akkor õt menhelyre küldjük, de ott is olyat kell választania, aki passzol hozzá. Ezt viszont nagyon nehéz kennelen belül kitapasztalni.
Én azért kerestem fajtát, hogy tudjam mire számíthatok. Tudtam hogy az általam kiválasztott fajta jelleme a hozzám illõ, egy menhelyes kutyusnál ez mindig lutri. Viszont én mentett kutyát kerestem így is. Szóval ha valaki nagyon fajtatiszta kutyát akar, attól még ugyan úgy lehet egy szerencsétlen sorson segíteni, mert bizony köztük is vannak szerencsétlenek. Leginkább azért mert a szaporítók célpontjai... :( Szinte minden fajtával van aki külön foglalkozik, az én kutyám az uszkár fajtamentõktõl van. :) Igaz hogy kölyök általában nincsen, de szerintem felnõtt kutyát is nagyon jó örökbe fogadni, semmivel nem lesz rosszabb a kapcsolat.
teljesen máshogy viselkedik egy kutya a menhelyen, mint amikor kikerül egy családba. A menhelyen egyáltalán nem kapsz biztos képet róla. általában akkor kerül felszinre az igazi énje, amikor hazaviszik, bemelegszik, és kb. 2 hét kell amig feloldódik. Én hazavittem egyszer Fifi kutyát, ki volt kötve a csömöri erdõbe. 2 hétig maga volt az álomkutya. Még elhagyni sem tudtam volna, mint az árnyék követett, puncsolt az enyémeknek. na aztán egyszer csak fordult a kocka, ugy nekiment a dobi szukámnak, hogy alig birtam õket szétszedni. Onnantól hiába voltak rendszabályozva, egyszerûen izzott körülöttük a levegõ. Szemtelen lett Fifike, ugy járt kelt, mint egy kiskirály, aztán rájöttem, hogy õ egyedüli kutya akar lenni. Igy a barátnõméknek épp elpusztult az öreg kutyájuk, és azon melegében át is költöztettem a kisasszonyt. hát ennek már 6 éve, azóta is jól érzi ott magát. na ez csak egy példa volt. manapság már nagyon sok ember olvas, tanul, és különbséget tud tenni tenyésztett, és szaporitott kutya között. Én is fajtaszerelmes vagyok, de ha látok egy kidobott állatot, simán hazaviszem, aztán keresek neki valami jó gazdát. igazából egy mentett kutyáról is akkor lehet bõvebb infot megtudni, ha ideiglenes befogadótól kerül gazdához. ott foglalkoznak vele, része a mindennapi életnek, és látszódik a jelleme. Egy bezárt kennelbõl sokmindent nem látsz. Minden ember más, van aki a fajtatisztát keresi, van aki menhelyre megy. De a cél mindig ugyanaz. A kutyának jó életet biztositani.
nekem van egy német juhászom fajta tiszta és mellette van egy spániel keverék amit egy a kutyával brutálisan bánó gazdájától mentetük meg néhány hónapos korában de mind a két kutyát ugyan úgy szeretem . még ezek a kutyák elöt keverék kutyám volt egy. Ja és szerintem is aranyos minden kiskutya fajtától fajtisztaságtól függetlenûl. De egyébbként vannak olyan rendes tenyésztõk is akkel lehet beszélni hogy nem ad e el kiskutyákat törzskönyv nélkül.JA és a megbízható tenyésztõk közöt is van olyan aki eladja anélkûl is a kutyákat csak szólni kell elõre nekik és mindjárt 20-30 ezerrel olcsóbban daja a kutyát jó még akkorse jön ki 50 ezerbõl.
A kérdező hozzászólása: Nem csak keverékre gondoltam, vannak fajtamentõk is és menhelyeken is vannak fajtatiszták. Egy keverék kiskutyán azért kb lehet látni, hogy milyen fajtákból áll össze, mekkora lesz majd stb.. Egy felnõtt menhelyi kutyával tény, hogy nehezebb, mint egy kölyökkel, de azért akkora meglepetést nem okozhat egy kis keverék, ha valaki "házi kedvenc"nek akarja, Nem találtam jobb szót vagy családi kutyának, mint felelõs állattartó.
A kérdező hozzászólása: Szerintem az ilyen embereket kötelességünk felvilágosítani, az már más dolog, hogy felfogja e vagy sem, de ha már pár ember megérti az is valami. olyanok is vannak, akik csak simán meg vannak tévesztve, ha belelátnának a dolgok hátterébe, megértenék. Régebben én is annyit tudtam, hogy kint a vásárban vannak a kutyák és onnan lehet hozni. Törzskönyv nem kell, felesleges. Egy családtagomnak lett így kutyája, nagyon aranyos, de szegény kb egy évesen olyan állapotban került az orvoshoz, hogy mûteni kellett, és azóta is csak gyógytápot ehet. Azért egy telefon kicsit más, a kutyák élõlények, az ember háziasította õket, õk a felelõsek értük.
Azért akarjatok már jót a menhelyes kutyáknak is légyszi. Aki olyan tudatlan, hogy nem bír el az akármilyen fajtatiszta kutyával, arról miért feltételezitek, hogy egy menhelyessel jól fog bánni? Mindenkire próbálják rásózni a menhelyes kutyákat, de nekik is van lelkük, sõt, szegény kis hányattatott sorsuk van, annak pont bem egy nemtörõdöm gazdára van szükségük. Szerintem egyszerûen vannak emberek, akiknek semmiféle kutya nem való.

A kereszténység miért teszi ilyen gonosszá az embereket? Miért ilyen gonoszok? Miért van megbocsájtás, megbünhődés?

Most elnézést azoktól akik keresztények és nem ilyenek, mint a nagymamám. Õ nagyon vallásosnak tartja magát jár templomba is. Voltam vele párszor mert elhívott. És t?bbnyire csak pletyizni jár oda meg mutatni hogy ö jó ember, aki mindenkinél, még a papnál is szentebb. Nagyon gonoszan tud mások vallásáról beszélni pl:semmit nem tud a buddhiznusról meg a hindu vallásról, se a muszlimról, se a zsidóról csak ócsárolja az ?sszes más vallásút, hogy azobrokat imádnak, nem esznek húst, és ezért mert nem keresztémyek, mind a pokolra fog jutni egyt?l egyig. A jehovákat különösen utálja, nem tudom miért, de amikor becsöngettek, olyqn átkozódásr nyomtt rájuk, hogy szerintem.szegények az utcát is elkerülik innent?l.

Legjobb válasz: Mert az ateisták szentek? Mind emberek vagyunk és egyenlõek. Kedves kérdezõ tán benned nincs indulat más felé és szidkozod? Mindenkiben van hiba ahogy a nagymamádban ahogy benned és ahogy én bennem. Épp nem tiszteled a nagymamád ezzel amit leírtál. Na te mennyivel lettél ettõl jobb ember? Te vallás nélkül van ilyen. Nagymamád meggyónja a bûnét, de te nem. Ha ez zavar akkor irigy vagy és egy újabb rossz tulajdonság. Akkor miért pont te ítélkezel más felett? Remélem értesz és nem mérgelõdni fogsz.

Nekem Isten mondta, hogy kerüljem el a miséket. Akkor megyek be amikor nincsen ott ember. Így elkerülöm a sok rosszat, de a néhány jót is.
Mert az ateisták szentek? Mind emberek vagyunk és egyenlõek. Kedves kérdezõ tán benned nincs indulat más felé és szidkozod? Mindenkiben van hiba ahogy a nagymamádban ahogy benned és ahogy én bennem. Épp nem tiszteled a nagymamád ezzel amit leírtál. Na te mennyivel lettél ettõl jobb ember? Te vallás nélkül van ilyen. Nagymamád meggyónja a bûnét, de te nem. Ha ez zavar akkor irigy vagy és egy újabb rossz tulajdonság. Akkor miért pont te ítélkezel más felett? Remélem értesz és nem mérgelõdni fogsz.
Nem azért szeretek valakit, mert keresztény vagy csak Isten hívõ. Kedves Súr nem tudom miért érzed, hogy a vallásos emberek utálják a hitetleneket. A bátyám nem hisz Istenben, de emiatt nem fogom utálni. Barátaim se mind hívõ. De hogy te vallás miatt lenézed az embert az nem szép dolog.
Az egész kereszténység a szeretet álarca mögé bújtatott terror és megfélemlítés. http://9gag.com/gag/5053839
Legalább a nagymamád megmondja mit gondol. A munkahelyemen rengeteg pogány dolgozik és õk még a rosszabb fajta, mert szemedbe mosolyognak, közben a hátad mögött megölnének az irigységgel, a rossz akarattal és áskálódással. Nem beszélve a kárörvendés, mint legjobb örömforrás kimutatásával. Én mondom nem szeretek ebben a pogány világban élni. De látom a keresztények között sem jobb :(
Ha a vallások nem lennének, békés emberek élnének a földön. De, hogy kinek volt ez így jó, az kiderül hamarosan. Nem marad titokban semmi.
mindenki hibázik azok is akik hisznek az istenben és jézus kristus ban , azért a bûn és a rossz érzések mint irigység bosszuság nem az isten teremtette az isten a szeretet teremtette .
A Biblia jó, de sajnos vannak emberek, akik kiforgatják annak érdekében, hogy álszent dumával és viselkedéssel leplezzék saját rossz természetüket.Sajnos azonnal rájöttek, miként lehet a vallást is önzõ, hatalmi célokra fordítani.
Kedves Kérdezõ! Attól nem kell tartanod, hogy elkerülik az utcátokat, mert lehet pont rád van vágyódásuk. Szeretik a hiszékeny, engedelmes lelkeket. Csak Te nem tudsz róla. Csapda!!!
a keresztények egyáltalán nem gonoszak, "szeretnek" téged, ha azt teszed azt hiszed azt gondolod amit õk nem haragszanak rád, ha pontosan olyan vagy, mint õk tudod: van a pásztor meg van a (birka)nyáj a pásztor azon tud keresni, ha minél nagyobb (birka)nyájat tart engedelmes birkákra van szüksége - úgy kisebb a tartás költsége
a kereszténységet azért alkották meg a beavatottak, hogy mindazt, ami még érték a világban, leronthassák vele és eljöhessen a királyság (="isten uralma") (papi) teokratikus fasizmus : ez van az eljövendõ messiás király bõre alatt sokan a tóra ruháját nézik, de van, aki látja a tórát is
Talán még annyit, az egyik hozzá szóló részben említette, hogy nagy részben a vallás vezetõk is hibásak ebben. Nézzük meg ezt a biblia verset (Máté 28:20) 20... és tanítsátok meg õket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.. . . Nem tanítják meg az embereknek, hogyan tartsák meg Jézus parancsait.Sajnos maguk a vallás vezetõk sem tartják meg a biblia tanításait sokszor, hogyan taníthatnának akkor ilyesmire másokat? És ha hiba csúszik be akkor elintézik egy gyónással, vagy 5. miatyánkkal. ezzel pedig nem veszik komolyan az emberek hogy bûnt követtek el.Ez nem "büntetés", vagy helyre igazítás. A lelkiismeret alszik.
Nem a kereszténység tesz gonosszá, hanem az emberi természet ilyen sokszor. Ilyen emberek minden egyházban vannak, sõt nem csak egyházakban: a kommunizmus idején is voltak negatív alakok a pártban, besúgók meg tudom is én. A "testvériség" szó meggyalázói.
A keresztény vallásban sok olyan dolog található, ami a vallási vezetõk önzésének kedvez.Könnyen manipulálják a híveket, a saját tudatlanságuk és önzésük magját elültetik másokban, ezzel fanatikus embereket "termelnek ki" utóbbiaknak le sem esik, hogy mennyire agy mosottak, hiszen meggyõzik õket, hogy jót cselekednek, és meg van nekik mondva, hogy kit ne fogadjanak el, kit tartsanak ellenségnek.
Igen sajnos nagyon sok gonosz és rosszindulatú ember van az egyházban Én katolikus vagyok, és eszemben sincs azt mondani, hogy ez egy szuper társaság ahol mindenki szent. Bizony voltak nagy botrányok nemrégiben is, és a hívek között is igen sok az ilyen amit leírtál. Nekem személy szerint van két nagyon jó muszlim barátom, nem gondolom, hogy pokolra jutnak. Sokan vagyunk az egyházban, sajnos sok az ilyen is :(
Nem csak a keresztények ilyenek, én ezért fakadok ki, hogy azt hidetik, hogy meggyónják a büneiket és akkor meg van minden bocsájtva. De miért kell bünt elkõvetni és akkor nincs mit meggyónni. Lassan már utálom a vallásos embereket, mert igen "GONOSZAK" tisztelet a kivételnek!
Sok teszi ezt sajnos, ezzel is negatív reklámot csinálva az egyházuknak.Mindnek ez a mentsége, hogy õ meggyónja és ezzel el van felejtve.
Idézném Súr válaszát azzal a különbséggel, hogy nem emelem ki belõle a keresztényeket mivel ez jellemzõ minden hitvallású közösségre akár zsidó akár buddhista akár milyen hithez csatlakozik valaki. Tehát;Minden papi közösség tárt karokkal vár, "szeretnek" téged, legalább is ezt próbálják elhitetni mindenkivel ha azt teszed azt hiszed azt gondolod amit õk nem haragszanak rád, ha pontosan olyan vagy, mint õk tudod: van a pásztor meg van a (birka)nyáj a pásztor azon tud keresni, ha minél nagyobb (birka)nyájat tart engedelmes birkákra van szüksége! - úgy kisebb a tartás költsége, na és ne felejtsük ebbõl van saját megélhetésük, egzisztenciájuk". Nem a vallás teszi gonosszá az embert az csupán szemellenzõssé és bigottá változtatja-- a gonoszság benne van az emberben. Benne van a jó és a rossz minden emberi tudatban- a kérdés hogy melyiket használja szorongásaira védekezésül, vagy a hatalom, a pénz megszerzésére. Az pedig hiú remény, hogy ha valaki meggyónja bûneit akkor a lelke tiszta lesz és eltûnik róla a bûn-- SOHA Bármit cselekszik az ember vagy gondol, az örökre ott marad a lélekszálain, a jó és nemes de a gazemberség, az önzõség az irigység a rosszindulatúság minden! Ha valaki önmagába tekint rádöbbenve helytelen életvitelére, cselekedeteire, akkor azt nem meggyónni kell hanem gyakorlatilag kijavítani megváltozni és valóban EMBERRÉ isteni lénnyé válni aminek Teremtetett valamikor. Akkor a sok jó könnyebbé, tisztábbá változtatja a lelket. Te valószínûleg kérdezõ olyan magukat kereszténynek vallókkal találkoztál akik még ateistaként is, aljas emberek lennének. nem kell ahhoz vallásosnak lenni. 10// beíró ki a nagymamáról írt Neked pedig azt mondom, hogy --- Nagy tévedésben vagy!!!--- nem azért lett súlyos beteg, mert nem tért meg, hanem sajnos nagyon sok ember erre a korra többnyire súlyos betegség miatt távozik az életbõl. S még nagyon szép és magas korral 86 évvel áldotta meg az élet. S jó ha tudod, minden idõs ember ha eljön a távozás ideje, azt meg érzi és végül belenyugodva fogadja, nem pedig attól nyugodott meg mert pap látogatta meg vagy bármiféle vallásos marhaság részese volt-- Ha lejár az élet-idõ, sajnos a szervezete és a lélek se harcol tovább, mert ELÉRKEZETT AZ IDÕ A TÁVOZÁSRA! Ez minden idõs emberben TUDATOSUL-- nagyon sok idõs ember Távozását" láttam és éreztem át a munkám során.

Az emberek miért nyomják el egymást, miért ítélkezik egyik ember a másik fölött?

Az emberek sosem fogják elfogadni a melegeket, azt aki különbözik tõlük? Létezik egy olyan jövõ, ahol majd mindez természetesnek fog majd számítani, vagy késõbb is ugyanúgy menni fog a gyûlölködés, egymás bántalmazása?

Legjobb válasz: A homoszexualitás nem természetes szerintem, nem is kellene úgy kezelni. Az más kérdés, hogy emiatt nem kellene megbélyegezni senkit, bár szerintem a többség abszolút közömbös, elfogadó, csak akik máshogy gondolják azok hangot is adnak neki és ezért tûnik úgy, hogy sokaknak ellenére vannak a homoszexuálisok. Általánosságban pedig azért nyomják el egymást az emberek, mert a mai világban ez a legegyszerûbb módja a boldogulásnak és mivel már a gyerekeket is erre nevelik, így ez csak rosszabb lesz, sõt még társadalmi igény sem alakul ki a változásra. Az ítélkezés pedig a véleményalkotás egyik formája, ami egy természetes emberi tulajdonság, csak egy kicsit markánsabb, erõsebb megnyilvánulása annak.

A homoszexualitás nem természetes szerintem, nem is kellene úgy kezelni. Az más kérdés, hogy emiatt nem kellene megbélyegezni senkit, bár szerintem a többség abszolút közömbös, elfogadó, csak akik máshogy gondolják azok hangot is adnak neki és ezért tûnik úgy, hogy sokaknak ellenére vannak a homoszexuálisok. Általánosságban pedig azért nyomják el egymást az emberek, mert a mai világban ez a legegyszerûbb módja a boldogulásnak és mivel már a gyerekeket is erre nevelik, így ez csak rosszabb lesz, sõt még társadalmi igény sem alakul ki a változásra. Az ítélkezés pedig a véleményalkotás egyik formája, ami egy természetes emberi tulajdonság, csak egy kicsit markánsabb, erõsebb megnyilvánulása annak.
A nagyobb részben gyermekkori környezeti hatások alakítanak ki bennünket... sokk féle ember típus van...
Mit kell "elfogadni" a melegeken? Ne told senki arcába a szexualitásodat, magánügy, ami a te dolgod, nem kell azt mindenáron elfogadtatni másokkal, nem is kell tudatni azt senkivel.
Talán az elnyomásra való hajlam, a legbelsõ tulajdonságaink közé tartozik. Azt fogjuk elõször elnyomni, aki valamilyen tulajdonságában eltér tõlünk. Valahol az ember is csak egy állatfaj, persze valamilyen formában kiemelkedik, de valamilyen formában nem. Nem tudjuk minden "örökségünket" elfojtani. Emellett az embereket alapvetõ értékek is vezérlik, és jelenleg a homoszexualitás az emberek többségében negatív értékként van jelen. Az ember végtelenül önzõ és nem tud magától elvonatkoztatni. A világnak új erkölcsi alapkora lenne szüksége, ha így folytatjuk tovább akkor bizony könnyen saját pusztulásunk okai lehetünk. Egy élhetõbb világra lenne szükség, ahol nem egymás ellenfelei, ellenségei, vetélytársai vagyunk, hanem egymás barátai, társai. Függünk egymástól és nem számít, hogy kinek milyen a szexuális beállítottsága, bõrszíne vagy a vizelet milyen szagú. Ezt kellene belátni és akkor talán a te problémádra is megoldódna, de így nem fog. A közeljövõben erre nem látok esélyt.
a homofóbia nem normális.

Az emberek miért nem teremtenek maguknak jobb lehetõséget? Miért nem fejlesztik magukat autodidakta módon?

Itt az internet, rengeteg mindent el lehetne sajátítani. Pl. alap programozás (már ezzel önmagában is lehet pénzt keresni, tehát nem fejlesztõ csak sima alap programnyelv ismeret), nyelvtanulás önállóan (pl. angolt már röhögve meglehet tanulni akkora mennyiségû anyag áll rendelkezésre), alap grafikusi tudás megszerzése (ebbõl is egy csomó segédanyag van az interneten, ez + a programozással már elég jó pénzeket lehetne keresni és nem kellene megszakadni). Azonban ezeken kívül rengeteg minden megtalálható, az embereknek csak venniük kéne a fáradságot és fejleszteni magukat. Miért nem teszik?

Legjobb válasz: Mert munka és család mellett nincs ideje az embereknek. Plusz ehhez erõs motiváció is kell. Többnyire az emberek már akkor szoktak változtatást kezdeményezni az életükben, ha ennek volt valami komolyabb elõzménye. Pl. Tud róla, hogy várhatóan el fogják bocsátani. Ebben az esetben a legtöbb ember elkezdi keresni a lehetõségeket. Akinek pedig nincs a kezében legalább 2 jó szakma és min. 1 nyelvvizsga, annak esetleg átfut az agyán hogy vajon hol tud majd elhelyezkedni azzal a tudással aminek a birtokában van. De még így sokan végül a könnyebbik utat választják és inkább keresgélnek hónapokig, keseregnek, sorban állnak a munkaügyi hivatalban... Aztán ha hosszú idõ után se alakul sehogy az életük, akkor szánják rá magukat a tanulásra. Mondhatni ez szinte az utolsó. Abból akarunk gazdálkodni aminek már a birtokában vagyunk... Na ezt még lehetne fejtegetni órákig, de kár is... mert az igazságot érezzük magunkban.

Mert munka és család mellett nincs ideje az embereknek. Plusz ehhez erõs motiváció is kell. Többnyire az emberek már akkor szoktak változtatást kezdeményezni az életükben, ha ennek volt valami komolyabb elõzménye. Pl. Tud róla, hogy várhatóan el fogják bocsátani. Ebben az esetben a legtöbb ember elkezdi keresni a lehetõségeket. Akinek pedig nincs a kezében legalább 2 jó szakma és min. 1 nyelvvizsga, annak esetleg átfut az agyán hogy vajon hol tud majd elhelyezkedni azzal a tudással aminek a birtokában van. De még így sokan végül a könnyebbik utat választják és inkább keresgélnek hónapokig, keseregnek, sorban állnak a munkaügyi hivatalban... Aztán ha hosszú idõ után se alakul sehogy az életük, akkor szánják rá magukat a tanulásra. Mondhatni ez szinte az utolsó. Abból akarunk gazdálkodni aminek már a birtokában vagyunk... Na ezt még lehetne fejtegetni órákig, de kár is... mert az igazságot érezzük magunkban.
"Én IT egyetem mellett folyamatosan képzem magam programozás, nyelvek, személyiségem." Azon a személyiségen bizony van is még mit csiszolni, ennyi arroganciával és beképzeltséggel.. “dolgozom 40+ órában (…) meg edzésem is van (…) 3 hétvége kõkeményen felkelni szombat 7-8 között és 9-re menni”. És hogy viszonyul ehhez a kedves családod? Gondolom minta apuka vagy, 2 gyönyörû, és okos gyereké, aki igazi minõségi életet él velük, miközben fenntartva a tüzet vigyázol az értelmiségi kedvesedre. “150 nettót keresni és kész én meg naponta fogok annyi minimum". Szólj, ha feltalálják majd azt a munkakört. Egy Airbus A320 kapitány nem keres ennyit, de neked biztos menni fog  “beáll a sorba nem lesz semmi különlegessége, átlagos csaj, átlagos élet egy panelba.” Egy lakás, ami a tiéd, egy nõ, aki szeret, gyerekek, hobbi, és idõ minderre, szerintem több, mint tökéletes. Semmi szükség egy Porsche Carrerara, amire évente 1-2 milliót rá kell költeni szervízre (a kopó alkatrészekre), védeni kell, mert lopni akarnák, parkolni nem lehet vele tescoban, mert hozzáér egy bevásárló kocsi akkor már röpködnek ki a milliós pénzkötegek javításra, egy westend parkolóba nem tudsz beállni, mert leer az eleje a bukkanón...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én se értem kérdezõ.De szerintem lusták és KIFOGÁSOKAT gyártanak mint itt aki mondta , , 3 gyerek melett meg otthon meg blabla..". KIFOGÁS, ha nagyon akarja valaki akkor tudná magát képezni.De könnyebb sírni vagy elmenni a tecsauba árufeltölteni, és közben megszídni aki sikeres. Én IT egyetem mellett folyamatosan képzem magam programozás, nyelvek, személyiségem. Megállás nélkül a fizum 90%-a erre megy el, és haladok is elõre fele, nem sírok nem kifogásokat keresek hanem teszek érte. Internet->ami érdekel->Gugliba beírod és tádám elkezdhetitek, jah ehhez le kell ülni hát igen , , There is no free lunch". Én megállás nélkül képzem magam és dolgozom 40+ órában egy multinál hoppá jah meg edzésem is van. Akkor várom a következõ kifogást, MOST. Például most hétvégente jártam egy Oracle és Java tanfolyamra 3 hétvége kõkeményen felkelni szombat 7-8 között és 9-re menni. Egy átlag ember erre mit mondana:, , Hát hogy képzeled te a hétvége a pihenésé.Na pont ezek az emberek fognak max 150 nettót keresni és kész én meg naponta fogok annyi minimum". Aki kimarad lemarad, beáll a sorba nem lesz semmi különlegessége, átlagos csaj, átlagos élet egy panelba.Ha nekik ez kell lelkük rajta. Gondolkodjatok el Porsche Carrera 4S kell vagy elég egy Suzuki. Ennyi
A kérdező hozzászólása: "Te így tanultál meg programozni és angolul is? " Nem rólam van szó. Félreértetted, vannak olyan oldalak amelyek azért jöttek létre, hogy anyanyelvûekkel lehessen beszélni. Kilehet választani adott nyelvet, beszélgetõpartnert lehet így találni, ennél szerintem nincs jobb mód a beszédkészség fejlesztésére (persze ezek mellett nyelvtantanulás, hallásutáni értés fejlesztése etc.).
"Beszéd fejlesztése pedig nem lehet kifogás mivel tucatnyi különféle oldal van csak erre." Ne mondd már. 4 nyelven beszélek, ebbõl 3 felsõfok, de kizártnak tartom, hogy egy oldalról meg lehetne tanulni beszélni.
Te így tanultál meg programozni és angolul is? És az élet más területein is sikeres vagy (van vagyonod, tudsz jól csajozni, vágod a tõzsdei és egyéb pénzügyi elemzéseket)? Mert ezeket mind tanítják ám... -) Amúgy fõleg motiváció és ismerethiány miatt.
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem a végleteket kell nézni. Rengeteg fiatal munkanélküli is van akik 20-40 év körüliek akiknek nics család etc. Ahogy írtam nem csak progrsmozás van. Beszéd fejlesztése pedig nem lehet kifogás mivel tucatnyi különféle oldal van csak erre.
Ha mindenki így tenne, értéktelen lenne a programozás vagy nyelvismeret.. Amúgy sokan a pénz miatt - nem, internetrõl nem lehet megtanulni angolul beszélgetni. A magántanár pedig drága. Mások az idõ miatt. El se tudod képzelni, milyen 3 gyerekkel az élet, otthon, ugye? Megint másoknál mentálisak a korlátok. Csak próbálj meg egy lecsúszott, alkoholisa 50 évest megtanítani Javaban programozni... Egyszerûen nem állna rá az agya, nem neki való. Stb stb
Na egy újabb megmondóember, ki 2 perc alatt megoldja bárkinek a problémáját!
Nem beképzeltség csak tényeket mondok. Aki sikeres az mind képzi magát, és tervezz elõre, mert így jut elõre és így lesz jó élete. Nem vagyok apuka és nem is akarok az lenni, mert nem fér bele még az életembe 26 évesen vétek lenne, most karrier elõbb meg siker, ez az amit az átlag ember nem ért meg, csak fikázni tud meg irigykedni. És különben is nem érdekel mit szólna a családom a csajom, ha nem tetszik neki el lehet húzni nem érdekel, mit szól, mert ha nem fogja fel akkor buta, mert ha a kis p_nciját tudja áztatni a wellneszben akkor tudja azt is, hogy ez kõkemény PÉNZ amiért áldozatokat kell hozni. Lehet nem tudsz róla de van olyan munkakör IT-ban is napi 300.000 Ft-ot lehet keresni SAP-sként például ha már jó vagy benne, de van ismim havi 8 számjegyût kap kint USA-ban, és ezt tudom igen jól írtam nem elírás.

Hogy lehetnek ilyen szemetek az emberek? Miért ölnek macsakát? (nagyon hosszú)

Most pár perce pusztult el szegény macskám! Sajnos meg mérgezték! De kinek, ki lehet az a köcsög aki macskát öl? 16 éves fiu létemre ugy sajnálom hogy az nem igaz pedig nem nagyon szerettem a macskát! Mindig nyarvogott meg amikor enni adtunk neki akkor is! Matilnak hívták! Hát sajnos csak hívták! Már nem az els? eset már vagy 4-5x megtörtént! Egyszer volt egy macskám egy Kormos az 17 évig élt az mindent túlélt annak 9 élete volt! Elütötte autó, farkas kutya próbálta szét cibálni akkor az volt hogy a torkától az els? lábáig lecsupálta a b?rt meg is mérgezték meg is akarták dróttal fogni hogy a drót megfojtsa de azóta nem volt ilyen id?s macskám mind 2-3 évig él max! Utána már 4-5 vagy több éve volt azt hiszem az el?s amióta én létezek! A többi az mind megdöglött mérgezésben! Aki dróttal akarta megfogni az már elköltözött! Egy szomszéd van akire gyanakszok! Annak méhei is vannak meg madarai is! Meg egy kutyája ami nem sokáig lesz kutya ha az egyetlen macskám megmérgezik aki eddig a kedvencem! Aki most elpusztult az 2 év alatt 4x szült! Hát idén sajnos már nem! Pedig már terhes volt! Most ahogy a gép el?tt ülök hallom hogy valami nyikorog! És itt az ablak mellet van ilyen rosszvas meg drót stb. És kinézek hát egy macska valamit eszetlenkedik! Kimegyek a mobilommal világítottam és az én macskám! Ugy ment mintha berúgott volna! 5 perc után Ugy rezgett mintha 120 mobil vibrált volna benne! Akkor apukám meg próbálta itatni de semmit sem csinált! Utána mondta hogy haggyuk! Meg mérgezték! ? már sokszor látott ilyet! Hentes és hát látta amikor elpusztul egy állat! de macskát én még nem láttam! Még ilyen állapotban féltem is t?le! És hát azt mondta apukám mennyünk be! 10 perc után kiment apukám és amikor bejött mondta hogy hát el pusztul! Miért ilyen szemetek ezek a szemetek? :S

Legjobb válasz: Szia! Átérzem a bánatodat, nekem is volt, hogy megmérgezték cicámat:( Viszont felül kell kerekedned! Az a fontos, hogy te milyen vagy, hogy te soha ne tegyél rosszat az állatokkal, hanem segítsd õket, hiszen annyira kiszolgáltatottak szegények az emberek felé. És ne bántsd a szomszéd kutyáját, mert õ csak egy állat, nem tud úgy gondolkodni, mint egy ember, nem lehet hibáztatni a gazdája szemétségéért. Egyébként sajnos nagyon sok ember ilyen, és mikor ilyet látok vagy hallok engem is szörnyen fellázít! Szerencsétlen állatokat nem tudom miért kell bántani. Egy apró megjegyzés: nem lehet, hogy valaki patkánymérget tett ki, és a cica abba evett bele, és attól halt meg?

Szia! Átérzem a bánatodat, nekem is volt, hogy megmérgezték cicámat:( Viszont felül kell kerekedned! Az a fontos, hogy te milyen vagy, hogy te soha ne tegyél rosszat az állatokkal, hanem segítsd õket, hiszen annyira kiszolgáltatottak szegények az emberek felé. És ne bántsd a szomszéd kutyáját, mert õ csak egy állat, nem tud úgy gondolkodni, mint egy ember, nem lehet hibáztatni a gazdája szemétségéért. Egyébként sajnos nagyon sok ember ilyen, és mikor ilyet látok vagy hallok engem is szörnyen fellázít! Szerencsétlen állatokat nem tudom miért kell bántani. Egy apró megjegyzés: nem lehet, hogy valaki patkánymérget tett ki, és a cica abba evett bele, és attól halt meg?
Figyi, a macskát tényleg sajnálom, megértem, hogy dühös vagy. De miért a kutyán akarsz bosszút állni? Nem õ mérgezte meg a macskát! Ne legyél te is olyan, mint akiket most épp fikázol! És igaza van az elsõnek, hatalmas felelõtlenség szaporítani a macskát! Mit csináltatok a sok kölyökkel? Agyonvertétek, vagy vízbe fojtottátok? Csak mert ha a macskátok ivartalanítását nem fizettétek gondolom a kiscicák elaltatásáért sem fizettetek! Szóval te is felelõtlen állattartó vagy, sõt... Az ilyenek miatt van annyi kóbor állat az utcán! Lehet nem is a te macskádnak szánták a mérget, hanem mondjuk rókának, vagy vakondnak. Szóval légyszi ne a kutyán állj bosszút, legyél már ennyire civilizált!
Akkor most tájékoztatlak, hogy a macskák mérgezéses eseteinek a többségében más állatnak szánt mérget véletlenül eszik meg az állat. "Meg egy kutyája ami nem sokáig lesz kutya ha az egyetlen macskám megmérgezik aki eddig a kedvencem!" Egy ilyen kijelentés után meg mirõl beszélünk? Ugyanolyan mocsadék vagy te is, ha az állaton állsz bosszút, nem az emberen. "Aki most elpusztult az 2 év alatt 4x szült!" Fialtatni kell ám a macskát szarásig, gratulálok.
Elsõ+
Párom macskáját is megmérgezték a szomszédok, mert a kutyát kedvelik... Egy macskám rajongott a mérgekért és permetet ivott.. A kiscicám nemrég gyógyszert evett, de már jól van. Nem lehet mindig figyelni rájuk, ezért élnek tovább a lakásban tartott macskák.
A kérdező hozzászólása: :D Kösz! Hát ma még nem jött haza a Berci! Bisztos valahol csajozik! Nappal mindig elmegy valahova de nem is sûrûn jön haza! Inkább hétvégén! Akkor biztos vége a munkaidõnek! :) Õ jó macska meg erõs de sajnos nincs szobára nevelve! De majd meg oldom! Vagy sesetleg Kellene egy 20 db macska szép nagy kandúr és mind beengedni hozzá az udvarba! olyan bosszút nem álok hogy elengedem a madarait meg azt se tudom hol vannak neki! Csak azt mondja apukám hogy van!
Sajnálom a cicádat! Remélem, hogy a kedvenced hosszú életû lesz. Ha biztosra akarsz menni, akkor vidd be a házba magaddal. Ha kiderül, hogy a szomszédod mérgezte meg a macskát, akkor megcsinálhatod a szokásos tortúrát az önkormányzatnál meg stb, de nem fognak törõdni az üggyel. Sajnos. Ha bossszút akarsz állni, akkor esnedd szabadon a madarait vagy ilyesmi. Bár lehet, hogy akkor nagyobb erõvel fogja a macskáid gyilkolászni. Hát, drukkolok a kis kedvencnek!
A kérdező hozzászólása: Hát ja! Csak adja az Isten hogy az egyetlen kedvencem tovább éljen! :( :D
22:36 vagyok. Ha nem gondoltad komolyan, akkor nem szóltam. Patkányméreg lehetett, ugyanis a mi kutyánk is patkányméregtõl pusztult el, ráadásul nem kis kutya volt(bobtail) Szóval patkányméreg simán megöli a macskát. Ha kiderül, hogy szándékosan mérgezett a szomszédod, és rá tudod bizonyítani, akkor bemész önkormányzatra és bejelented. De valószínûleg nem tudod bizonyítani, meg amúgy is le fogja tagadni, úgyhogy nem tehetsz semmit!
A kérdező hozzászólása: 2. 3. köszönöm a választ! Elsõ és 22:36! Hát nem engedtem szaporodni! A macskám azt hiszem prosti volt! :D Hát azt is csak nagyon nagy dühbõl mondtam hogya kutyáját mérgezem meg! Hát nem hinném hogy patkány méreg vagy nem tudom! Az szerintem nem is lenne annyira erõs! Vagy foggalmam sincs! Nem mérgezek meg senkit nekem olyasmihez nincs bátorságom! De még egyszer megteszem hogy kikérdezem a szomszédot hogy patkánymérget rak ki vagymi? Róka erre nem hinném hogy jár! Kerítések, messze a határ, stb.
Jaj, végtelenül sajnálom szegény cicát! Elhiszem, hogy megrázott a pusztulása, kegyetlen és értelmetlen halál ez. Az emberek nagyon szemetek, egy állaton verik el a feszkót, ami felgyülemlett bennük, mert az állat nem tud védekezni, és az ember attól érzi magát legyõzhetetlen felnõttnek... Pedig ez gyávaság és felelõtlenség, hogy a gondjaikra bízott, gyengébb élõlénybe rúgnak bele, aki kénytelen ezt eltûrni. Ez ellen sajnos még törvényi szabályozás sem tehetne semmit, elkerülhetetlen, szemét emberek még mindig vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát ja! Ez van ezt kell szeretni! A másik macsesz jól van ritkán jár haza de ha ithon van akkor sajnos általában hetente 1-2 napot de akkor eszik amennyi belé fér!
milyen okkal jutottál erre az okfejtésre?:D
Manapság nagyon hamar és elhamarkodottan ítélnek.Olyan szavakat használnak amelyeknek nem ismerik a jelentését. Ha va.ki olyannak ítél amiket leírtál kérdezz vissza, hogy mi alapján döntött így és ismeri-e a szó jelentését. lehet hogy nem kapsz válaszokat, mert nem ismerik be hgoy nem tudják a szavak jelentését.
A kérdező hozzászólása: Ez így igaz! Manapság, vannak trendi szavak, amiket divatból szinte fosnak az emberek, és fogalmuk sincs arról, hogy mit is mondanak, csak mondják, mert divatos. Én volt hogy vissza kérdeztem, de nem tudott épkézláb mondatot adni rá. De már megszoktam, hogy szellemi csõdhalmazokkal, vagy retardált agyhalott barmokkal kár vitatkozni. Amint rám anno, a suliban mondta mindig egy szõke csaj, hogy Õ szerinte Én mindig olyan "Flegma" vagyok. Mert nem válaszoltam neki olyan kérdésekre, ami szerintem nem egy idegenre tartozik.

Az emberek miért vetik meg az öngyilkosokat?

Tehát onnantól kezdve, hogy 18éves elmúltam, miért nem dönthetem el, hogy most véget akarok vetni az életemnek.

Legjobb válasz: Egy komoly depresszióban szenvedõ embernek sajnos nem ugyanazt jelenti egy nyíló virgág szépsége vagy egy havas táj (ha már kliséket puffogtatunk)mint egy ép lelkû embernek, bármennyire is szereté az ilyen apróságokban meglelni az élet szépségét. a depressziós (nem átmenetileg lehangolt) ember, akármennyire is megveti, lenézi a társadalom, nem azért "rinyál" (az igazán mélyen lévõ emberek sokszor némán sírnak) hogy sajnáltassa magát, hanem mert BETEG. egy rohadt alattomos betegségben szenved, aminek semmi köze az akaratgyengeséghez, sem a lustasághoz. egy ilyen ember lenne a legboldogabb a világon, ha visszatérhetne a motivációja. nem arra van szüksége, hogy nap mint nap a pofájába vágják, hogy "szedd már össze magad, másoknak is vannak problémáik..stb" hanem arra, hogy egy barát segítõ kezet nyújtson felé és szakemberhez irányítsa anélkül, hogy az állapotán ítélkezne, és osztaná az észt. ehhez azonban empátiára van szükség és be kell látni, hogy a depressziós ember agya nem úgy mûködik, mint egy egészségesé. kérdezõ: az öngyilkosság a lehetõ legrosszabb, amit tehetsz. semmiképp nem azért, mert gyávaság vagy gyengeség volna, mert ahhoz nem kevés lelkierõ és bátorság kell, hogy valaki legyõzze a legalapvetõbb ösztönét, az élni akarást és kiugorjon a 10-ikrõl, hanem mert egész egyszerûen értelmetlen. megfosztod magad annak lehetõségétõl, hogy jobbra forduljon a sorsod, és fejest ugrasz a bizonytalanba. mert tényleg nem tudhatod, hogy nem történik-e veled akár holnapután olyan pozitív sorsfordító dolog, amitõl megfosztanád magad, ha meghalsz. felfogás kérdése, hogy mi vár halál után, de siettetni fölösleges. az öngyilkosságról, mint lehetséges megoldásról tehát le kell mondanod. keress föl egy pszichiátert, neki ez a szakterülete, hogy kilátástalan élethelyzetben lévõkön szakszerûen segítsen. megoldani nem fogja helyetted az életed, de a kezedbe adhatja a kulcsot hozzá. add meg az esélyt magadnak, mert mindenkinek joga van a normális élethez és közérzethez. 23 L

Egy komoly depresszióban szenvedõ embernek sajnos nem ugyanazt jelenti egy nyíló virgág szépsége vagy egy havas táj (ha már kliséket puffogtatunk)mint egy ép lelkû embernek, bármennyire is szereté az ilyen apróságokban meglelni az élet szépségét. a depressziós (nem átmenetileg lehangolt) ember, akármennyire is megveti, lenézi a társadalom, nem azért "rinyál" (az igazán mélyen lévõ emberek sokszor némán sírnak) hogy sajnáltassa magát, hanem mert BETEG. egy rohadt alattomos betegségben szenved, aminek semmi köze az akaratgyengeséghez, sem a lustasághoz. egy ilyen ember lenne a legboldogabb a világon, ha visszatérhetne a motivációja. nem arra van szüksége, hogy nap mint nap a pofájába vágják, hogy "szedd már össze magad, másoknak is vannak problémáik..stb" hanem arra, hogy egy barát segítõ kezet nyújtson felé és szakemberhez irányítsa anélkül, hogy az állapotán ítélkezne, és osztaná az észt. ehhez azonban empátiára van szükség és be kell látni, hogy a depressziós ember agya nem úgy mûködik, mint egy egészségesé. kérdezõ: az öngyilkosság a lehetõ legrosszabb, amit tehetsz. semmiképp nem azért, mert gyávaság vagy gyengeség volna, mert ahhoz nem kevés lelkierõ és bátorság kell, hogy valaki legyõzze a legalapvetõbb ösztönét, az élni akarást és kiugorjon a 10-ikrõl, hanem mert egész egyszerûen értelmetlen. megfosztod magad annak lehetõségétõl, hogy jobbra forduljon a sorsod, és fejest ugrasz a bizonytalanba. mert tényleg nem tudhatod, hogy nem történik-e veled akár holnapután olyan pozitív sorsfordító dolog, amitõl megfosztanád magad, ha meghalsz. felfogás kérdése, hogy mi vár halál után, de siettetni fölösleges. az öngyilkosságról, mint lehetséges megoldásról tehát le kell mondanod. keress föl egy pszichiátert, neki ez a szakterülete, hogy kilátástalan élethelyzetben lévõkön szakszerûen segítsen. megoldani nem fogja helyetted az életed, de a kezedbe adhatja a kulcsot hozzá. add meg az esélyt magadnak, mert mindenkinek joga van a normális élethez és közérzethez. 23 L
jó kérdés nagyon, pedig nem igaz az h gyáva dolog, ez egy elterjedt közhiedelem, de baromság. ha neked gyáva dolog leugrani a 10-dikrõl vagy egy vonat elé vetni magad ... hát nemtom ... Ez azért kicsit összetettebb kérdés minthogy gyáva és kész. De ha tudnánk a választ, sokan örülnénk ám neki ...
"A hozzátartozók meg foglalkozhtak volna vele addig, ne utólag önzõzzék." Ez igy igaz! Sokan nem torodnek a hozzatartozokkal, csak magukkal. En is voltam, depis idoszakba, es ongyilkossaggal is probalkoztam, de szerencsere tul tettem magam, kerestem a jot es a szepet. Most halas vagyok, magamnak, hogy meg sem sikerult! Amilyen rossz volt a elso 25 evem, most eppen olyan szep es jo. Mar megszerettem az eletet! 32/L
Azért vetik meg, mert gyáva dolog. Lehet valakienk nehéz élete, de kitart, az öngyilkos viszont csak elmenekül. És persze itt van za is, ahogy az öngyilkokok vélekednek magukról, hogy nekik milyen rossz... kérem szépen, mindenkinek vannak rossz élményei, senkinek nem könnyû az élet, de ha csak panaszkodna mindenki, akkor semmi nem haladna elõre. Nem rinyálni kell, várni a csodát, hanem megdolgozni a változásért.
23:49 teljesen egyet értek veled. Nekem sincs sok barátom, szám szerint 1(EGY)(meg persze a számítógép), de õ tényleg barát. Okos vagyok, majdnem szín négyes érettségi, egyedül matek 3-as meg az angol emelt szinten 5-ös és mégsincs meg a pont az állami finanszírozású egyetemre, de pénzem az nincs rá sajnos, ezzel így egy álmom ment le a süllyesztõbe(ideiglenesen), de még így se adom fel, mert nem tudom. Sõt, érettségi bizonyítványosztón meg sem említették, hogy emelt szinten 5-ös lettem, pedig az osztályban én tettem egyedül emelt szintût, aki meg éppenhogy elérte közép szintûn az 5-öst, azt meg külön megemlítették/kiemelték, egy másiknak meg könyvet is adtak kiváló közösségi munkáért, pedig SEMMIT nem csinált. Igen, az élet igazságtalan, az részesül sikerben, aki gazdag/sokat nyal, nem pedig a tehetséges, okos emberek. Bár részben egyetértek a kérdezõvel is, mert a középiskola nekem is k-szott rossz volt, bár kérdezõ nem írta, hogy pontosan miért is voltak neki rosszak az iskolák/karácsony. Nálunk a karácsony az utóbbi pár évben csak annyiból állt, hogy ajándék kibont, tv bekapcsol, nézzük(nézik) éjfélig, aztán alvás. Inkább feláldoznám az ajándékot egy normális, hangulatos karácsonyért, amilyen kicsi koromban volt. És még ezek ellenére is orbitális baromságnak tartom az öngyilkosságot.Kedves kérdezõ; tanulj meg élni, harcolni, nem siránkozni, mert akkor nem fogsz soha sehova jutni, kegyetlen az élet, de ha erõsebb vagy, akkor legalább neked jobb lesz.
neked tényleg szar életed lehet.. megtehetted h fõsulira járj, és együtt karácsonyozol a szüleiddel.. a helyedben öngyilkos lennék.. Ahelyett h örülnék h idáig eljutottál, sajnáltatod magad! van aki azért sír mert nincs pénz fõiskolára , viszont okos , azért sír mert nincs pénz enni vagy mert nincs olyan hogy karácsony, örülnek ha épp be tudnak fûteni valamivel.Gyûlölöm az önsajnáló embereket! 17 éves középiskolás lány vagyok, nincsen sok barátom, ami azt illeti a számító gépem a legjobb barátom, boldog vagyok hogy a családom a hátam mögött áll, boldog vagyok hogy nyári munka segítségével gyönyörû szalagavatós ruhám lesz, boldog vagyok hogy láthatom a napnyugtát, a napfelkeltét, összel a fáról lehulló leveleket, télen a hóba borult tájat, boldog vagyok ha kinyílik egy virág, vagy ha egy nehéz nap után elalszom! nem vagyok sem gazdag sem okos, de apró dolgoknak is tudok örülni ami szerintem mindennél többet ér.. kár hogy ezeket a dolgokat nem mindenki tudja értékelni..
Ahogy elõttem is írták már, az öngyilkosság a könnyebb út, a gyávaság, a megfutamodás. Egyébként a kereszténység is tiltja: Aki elveti saját magától az életét, az a pokolra jut, mert a saját életét sem becsüli meg. Én is gondolkoztam már öngyilkosságon, de mindig gyorsan elvetettem, mert én makacs ember vagyok, gyûlölöm, ha valami túl könnyû és nem szeretek megfutamodni, mert az gyávaság, gyengeség.
Szia! Ha van kedved beszélgetni, írj nekem egy privit! Szívesen megismernélek. 20L
A kérdező hozzászólása: "Egyébként a kereszténység is tiltja" na ilyen hozzászólás nem kell több. nem érdekel a vallás, fõleg nem a kereszténység.
A kérdező hozzászólása: Az önkéntes katonák is öngyilkosok. természetesen nem meghalni mennek, de amikor aláírják a papírt, hogy katonák lesznek, akkor vállalják, hogy esetleg meghalnak. szóval õket is meg kéne vetni(úgymond ma nem kötelezõ a hadseregbe állniuk a magyaroknak, sajnos más országokban igen).
A kérdező hozzászólása: "Ahelyett h örülnék h idáig eljutottál, sajnáltatod magad! van aki azért sír mert nincs pénz fõiskolára , viszont okos , azért sír mert nincs pénz enni vagy mert nincs olyan hogy karácsony, örülnek ha épp be tudnak fûteni valamivel.Gyûlölöm az önsajnáló embereket! 17 éves középiskolás lány vagyok, nincsen sok barátom, ami azt illeti a számító gépem a legjobb barátom, boldog vagyok hogy a családom a hátam mögött áll, boldog vagyok hogy nyári munka segítségével gyönyörû szalagavatós ruhám lesz" hát neked van családod(még bízol is bennük). én nem említettem ilyet. a karácsonyra se írtam semmit. azért rossz nekem, mert "nincs". míg másoknak "boldog", addig nekem olyan mint az év többi napja(legalábbis olyannak kéne lenni, de érzem hogy vlmi féle családi idillikus hangulatnak kéne lenni, de sehol sincsen). "Ahelyett h örülnék h idáig eljutottál, sajnáltatod magad! " hát nem annak szántam, hanem vlmit keresésnek, mert olyan sokat jár a fejembe, hogy gondolkozni se tudok. "számító gépem a legjobb barátom, " te legalább elhiszed, hogy a barátod. én nekem a betegségem. egyedül ebben van nagyon igazad. "apró dolgoknak is tudok örülni ami szerintem mindennél többet ér..." de ez az öröm, sajnos gyorsan elmúlik.
A kérdező hozzászólása: "Aki fogja magát és késsel/pengével elkezdi vagdosni a csuklóját az nem akar öngyilkos lenni... aki leugrik a 10esrõl/beugrik a vonat elé/fegyvert vesz a szájába és meghúzza a ravasz az öngyilkos akar lenni.." elég az akasztás fára. csak normálisan kell megkötni. nem kell vagdosni, elég egy határozott vágás, csak ütõ eret kell vágni(tudod gyakori a csuklónál, de ott a nyaki is). "nyavalyogj hanem menj dokihoz állj be", ja úgy , mint ismerõsöm mesélte, még inkább rátört a depresszió. egy ideig javulást érzet, de után nagyobb gödörben találta magát.
23:49 Nem csodálom, h a számítógép a legjobb barátod, aztán pont az ilyenek ám mint te szoktak a lehetõ legnagyobb meglepetést okozva öngyilkoskodni, Ne is haragudj de úgy vagy hülye ahogy vagy, sztem gyorsan keress pszichológust!!! Aztán az észérvekrõl má rnem is beszllek mert azokat te úgysem fogod fel, tudod egy depressziónak semmi köze se pénzhez, sõt kifejezetten lehetnek olyan élethelyzetek, aikor el kell ismernem, valóban a legbölcsebb döntés. Kegyetlen az élet. És ne magyarázd a hülyeségeidet a byíló virágról, az ész megáll komolyan, és elárulom még csak anyagi viszonyokról sincs szó ... láttál te már pl. depressziós kukaturkálót ?? Csak azért kérdezem ezt mert annyita kiemelted te miylen boldog vagy pedig .... na ne haragdj, 20 oldalon lehetne elemezni az ellentmondésokat Mindemnesetre ez egy jóval összetettebb kérdés, és abszolút nem értek egyet a gyávaság rásütésével ... ez a legritkább esetekben igaz csak.
A kérdező hozzászólása: "Nem lehetsz ekkora egy depis gyökér . Kezd el élvezni az életet és gondolj arra hogy ennél csak jobb lehet . Ne legyél egy gyáva lúzer !" hát ha gombnyomásra mennének a dolgok. te meg légy empatikusabb, mert látom téged tényleg nem érdekelnek az embertársaid. arra még nem gondoltál, hogy egy ilyen mondta bõven elég egy olyan embernek, aki pisztolycsõvel ül a szájában(bár elég büdös a csõ vége)... "1978. évi IV. tv.; Öngyilkosságban közremûködés Aki mást öngyilkosság elkövetésére rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, e bûncselekményért vonható felelõsségre. Az öngyilkosság az ember életének önkéntes és célzatos, önmaga általi kioltását jelenti. Az öngyilkosság büntetõjogilag nem értékelendõ magatartás. Az ehhez való segítségnyújtás vagy az erre való rábeszélés azonban igen, mert az általános felfogás szerint mindenkinek erkölcsi kötelessége lenne visszatartani az ilyen lelkiállapotban lévõ személyt a cselekmény végrehajtásától. Ezen erkölcsi kötelezettség be nem tartásán túl az elkövetõt e bûncselekmény kapcsán szándékerõsítõ vagy szándékkiváltó hatás is jellemzi, amelyet már büntetõjogilag szankcionál a törvény."
Nem lehetsz ekkora egy depis gyökér . Kezd el élvezni az életet és gondolj arra hogy ennél csak jobb lehet . Ne legyél egy gyáva lúzer !
Utolsó, elhiszem, hogy jót akarsz és fel akarod rázni a kérdezõt, de egy patológiás depressziósnak, mint amilyen a kérdezõ is lehet, pont nem az ilyen jellegû szövegre van szüksége, "hogy nézz már szét, másoknak sokal szarabb, csak annyi kell, hogy összekapod magad". 0:36-os vagyok, ott kifejtettem ezt bõvebben.
hopsz mégsem legutóbbi hanem 02:13
legutóbbi vagyok: Ja és az is jusson eszedbe hogy ha kiválasztunk a földrõl véletlenszerûen 10 embert akkor csak 1 él jobban nálad... a többi 9nek gondot okoz az hogy mit fog másnap enni/inni nem tudja milyen halálos betegséget kap el holnap... ki fogja megverni/megerõszakolni/megölni... az gondolom hogy jó helyre születtél... nehogymár el akarod dobni magadtól amikor annyi dolgod lenne hogy egy kicsit megerõlteted magad...
A kérdező hozzászólása: "Azért vetik meg, mert gyáva dolog. Lehet valakienk nehéz élete, de kitart, az öngyilkos viszont csak elmenekül." és a gyávaságban mi rossz van. ha majd vlki fegyvert fog rád, akkor gyáva lesz mindenki... és nem nézzük le érte. szégyen a futás, de hasznos. "érem szépen, mindenkinek vannak rossz élményei, senkinek nem könnyû az élet, " engem krvara nem érdkelnek mások. igen mindenkinek szr az élet, de akik küzdenek azok se "okosabbak".
A kérdező hozzászólása: "Nem rinyálni kell, várni a csodát, hanem megdolgozni a változásért." az öngyilkos nem rinyál, hanem megöli magát.
A kérdező hozzászólása: találtam egy nagyon kedveset: "A hozzátartozók meg foglalkozhtak volna vele addig, ne utólag önzõzzék."
De ki a tökömet érdekli h megvetik vagy nem vetik meg, ha úgyis öngyilkos lesz?
Hogy miért vetik meg? Mert az a legkönnyebb, mert nincs semmi igazi beleérzõ képessége legtöbbjüknek, mert ezt diktálja a keresztény vallás (örök szenvedés a pokolban, zakkant agyszülemény, Stephen King elbújhat mellette), mert a legtöbb ember nem is gondolkodik, csak kész sémákat rángat elõ, mert meg vannak sértõdve, hogy akit irigyelnek mert pl. nincsenek filléres gondjai, azért még, (vagy pont azért) szarul meri magát érezni, annyira, hogy képes és kinyírja magát, ez skandallum, ezt meg kell bosszulni, mivel a sikerült öngyilkosság UTÁN már nem megy, ezért elõtte legalább jól megriogatjuk, leköpdössük, és lehetõleg még a cipõnket is beletörölgetjük. Ez az egyik dolog. A másik dolog az, hogy valóban nem fontos élni. De kötelezõ, legalább is a keresztény vallás szerint. Lásd mint fent: pokoltûz, örök szenvedés a pokolban, stb... A harmadik dolog az ami szerintem a legfontosabb. Jól gondold meg, mert egyszeri, és visszavonhatatlan. Ugye ez elcsépelt frázisnak hat. Az is, ha úgy veszem. Az élet is egyszeri és visszavonhatatlan. Azt se felejtsd el, hogy ugyanazon eseményt egyszer teljesen szürkének, nyomasztónak, máskor érdekesnek, netán humorosnak találhatod, csupán az agyad finom, és dinamikus kémiai egyensúlyának megváltozása miatt. Ez tény, és ezért van, hogy bizonyos tipusú depressziókat igen hatásosan meg lehet gyógyítani (legalább is tünetmentessé tehetõ a beteg) kémiai szerekkel. Tehát, ne kapkodd el, van sok-sok idõd, és különben is miért hagynád, hogy egy kis dopamin hiány kiüssön!
0:36-os vagyok. teljesen igaza van az utolsónak: nem szabad hagynod, hogy a lelkiállapotod befolyásoljon az öngyilkosság megtételében. a te agyi állapotod most kóros. ha kiegyensúlyozott lenne a közérzeted, eszedbe sem jutna megölni magad. márpedig ki fogsz mászni ebbõl a szarból, ha belátod ezt. ezért menj dokihoz, hogy ezt rendezzétek.
ez akkora hülyeség... aki tényleg öngyilkos akar lenni úgyis az lesz... Aki fogja magát és késsel/pengével elkezdi vagdosni a csuklóját az nem akar öngyilkos lenni... aki leugrik a 10esrõl/beugrik a vonat elé/fegyvert vesz a szájába és meghúzza a ravasz az öngyilkos akar lenni...ha öngyilkos akarsz lenni akkor legyél az ha meg nem akkor ne nyavalyogj hanem menj dokihoz állj be emósnak vagy csak egyszerûen verd ki... ha véget akarsz vetni az életednek menj biztosra... tenger feletti szakadék fölé lógó fára kösd fel magad vegyél be mérget és lõdd fejbe magad... a vége az lesz hogy a fuldoklástól megremeg a kezed ellövöd a kötelet belezuhansz a vízbe a sós tengervíztõl kihányod a mérget és a végén a kihûlés öl meg... egyébként meg "Mondottam ember, Küzdve küzdj és bízva bízzál!" nem kell más csak annyi hogy legyen miért küzdeni tovább... nekem az a célom hogy megmutassam az ellenem munkálkodó erõknek hogy "lúzerek... akármit csináltok nem tudtok megtörni és csak azért sem fogtok egyetlen könnycseppet sem legördülni az arcomon" nekem ez elég...
Én nem vetem meg az öngyilkosokat, én is néha legszivesebben az lennék. De tudom, hogy a családom miatt nem tehetem. De ha tudnám, hogy senkinek nem okoz fájdalmat a halálom, senkinek az ég világon nem hiányoznék, már ugranék is. Mármint nem most... Hanem régebben. Most jobban vagyok, reménykedem a jövõmben.
Szerintem ne mutogass másra ez már kicsit szánalmas hogy itt másolgatsz mindenfélét és másokat hibáztatsz lassan a saját hülyeséged miatt. A te eseted tipikus viselkedés. Ismertem ilyen lelkiállapotú embereket sõt én is belekóstoltam de ez lényegtelen. Õszintén ennek mi az értelme? te itt segítséget kérsz (bár nem láttam ezt de ezt feltételeztem) aztán ellököd magadtól az embereket akik hozzád szólnak. Ez tipikusan olyan hogy bárki mondhat bármit te makacsul ragaszkodni fogsz az álláspontodhoz, ez nyilvánvaló. Nem tudom mit vársz ha sajnálnak az nem jó ha nem az sem. Ezzel a viselkedéssel másokkal játszol tudod-e? Gondolom nem mert még nem értél meg arra hogy ez tudatosuljon benned de majd pár év múlva ráébredsz. Ez a pisztolycsöves dolog meg a köteles is ismerõs reakció, mégjobban meg akarod "botránkoztatni" az embereket. Fejezd be. (nem, nem az életet..) ha meg nem megy akkor pszichológus. (nem pszichiáter!)

Az emberek miért bántsák egymást miért kell csúfolniuk megalázniuk és lenézniük társaikat vagy éppen keresztbe tenni a másiknak? Mi értelme van ennek? És ha ezt teszik mivel lehet védekezni az ilyen emberek ellen?

miért,hogyan,

Legjobb válasz: Azért, mert kompenzálnak. A saját ürességüket, szerencsétlenségüket kell valahogy elnyomniuk, elrejteniük, mi sem jobb módszer erre, mint keresni egy náluk is szerencsétlenebbet - vagy ha nincs, akkor bárkit, akire ráfognak valami ökörséget. Szerintem nincs rosszindulatú ember, csak "beteg" - beteg a lelke, az önértékelése, muszáj mást bántania, hogy magát ne bántsa, vagy elfelejtse azokat a bántásokat, amik õket érték. És hogy hogyan védekezz? jusson eszedbe ez, és egyszerûen tojd le a sértéseiket. Mivel semmi alapjuk.

Azért, mert kompenzálnak. A saját ürességüket, szerencsétlenségüket kell valahogy elnyomniuk, elrejteniük, mi sem jobb módszer erre, mint keresni egy náluk is szerencsétlenebbet - vagy ha nincs, akkor bárkit, akire ráfognak valami ökörséget. Szerintem nincs rosszindulatú ember, csak "beteg" - beteg a lelke, az önértékelése, muszáj mást bántania, hogy magát ne bántsa, vagy elfelejtse azokat a bántásokat, amik õket érték. És hogy hogyan védekezz? jusson eszedbe ez, és egyszerûen tojd le a sértéseiket. Mivel semmi alapjuk.
Mert egyszerûen vannak olyan emberek, akik azt èlvezik, ha a másikat, akinek van valami gyengesége, megalázhatják, lelkileg, akár testileg bánthatják, és ettõl k...a jól érzik magukat és ettõl még nagyobb lesz az egójuk!!!Az ilyenekkel egyszerûen nem kell foglalkozni, nagy ívne le kell sz.rni az ilyeneket!!!
Azért "bántsák" mert unatkozol és hülye kérdéseket teszel fel.
A saját magukban rejtezõ de azt el nem fogadni tudó tulajdonságaikat látják a másikban, és mint ahogy bent magukban úgy kint máson sem tudják elfogadni azt a tulajdonságot. Amiért magában nem tudja elfogadni az lehet egy baleset, trauma, rákényszerített gondolati séma, pl hogy gyûlöld a buz*kat, szóval valami gát ami megakadályozza azt, hogy szeress. Szeretni roppant egyszerû, csak annyit kell tenni, hogy ne gyûlölj.
A kérdező hozzászólása: Azért "bántsák" mert unatkozol és hülye kérdéseket teszel fel. ÍME GYEREKEK EGY BETEG EMBER AKI MÁR IS BESZÓL. TE MINDIG MINDENKINEK BESZÓLSZ NÉVTELENÜL, ÚGY A LEGKÖNYEBB MOND MEG A NEVED ÉS ÁLLJ KI SZEMTÕL SZEMBE VELEM, NE NETEN KÖTEKEDJÉL ! ÉN NORMÁLISAN KÉRDEZEK TE MEG FESZT KÖTEKSZEL, DE TUDOD MIT INNETÕL KEZDVE ÍRJ BÁRMIT AZ ELSÕ 2 EMBER TANÁCSÁT MEGFOGADOM, ÉS LE SZA...AK TE BUNKÓVÁCI
Igazad van a 3 mas egy idióta bunkó ember szerintem ne is írj fenyegetéseket sértegetéseket senkinek mert egy gyáva féreg vagy, így névtelenül és saját magad égeted.
[link]
Bunkó váci???!!!
Azért mert, nem olvasták még el a helyesírási szótárt, ahogy te sem...

Az embert miért homo sapiensnek és miért nem hetero sapiensnek hívják?

Legjobb válasz: Mert a „homo” nem a görög „azonos/hasonló” szóból, hanem a latin „ember” szóból származik? http://en.wiktionary.org/wiki/homo#Latin A „sapiens” meg ugye azt jelenti, hogy „felismerõ/felismerni képes”. Tehát a „homo sapiens” az a felismerõ ember. A „hetero sapiens” az pedig két különbözõ nyelvbõl vett szóból álló kifejezés, de nem gond, mert „Nous spreche beautifully idegen bangu”.

Mert a „homo” nem a görög „azonos/hasonló” szóból, hanem a latin „ember” szóból származik? http://en.wiktionary.org/wiki/homo#Latin A „sapiens” meg ugye azt jelenti, hogy „felismerõ/felismerni képes”. Tehát a „homo sapiens” az a felismerõ ember. A „hetero sapiens” az pedig két különbözõ nyelvbõl vett szóból álló kifejezés, de nem gond, mert „Nous spreche beautifully idegen bangu”.
Mert nem minden a szexrol szol
H?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!