Találatok a következő kifejezésre: Az emberek mennének el szavazni, (1 db)

Az emberek odaadóbban mennének el szavazni, ha a népnek egy tényleg fontos problémájáról lenne szó?

Arra gondolok, hogy ma nem ez a legfontosabb kérdés, hogy igen vagy nem, hanem az mi lesz utána (átláthatatlan. tudom), mert szerintem a következményekkel a magyar ember nincs tájékoztatva...

Legjobb válasz: igazából egyáltalán nem kellene szavazniuk. Az a nagy harci helyzet, kérdésekben kell döntést hozniuk, amihez nincs meg a kellõ információjuk. Most nem arról beszélek, hogy nem mondják el nekik, hanem arról, hogy nem értenek hozzá. Nem tudom neked mi a szakmád, de ha pl. döntened kellene, hogy két hídterv közül melyiket fogadod el, akkor valószínûleg nagy bajban lennél, lenne két terved, két hatástanulmányod két stb.-d és mindegyik olyan lenne, hogy az egyik mûvet támogatná. Szakmailag nem értesz hozzá, szakmai döntést nem tudsz hozni. A vége az lesz, hogy az alapján döntesz, melyiknek kedvesebb a mosolya, vagy melyik híd szine tetszik jobban. A politikában ugyanez van. Olyanról döntenek az emberek amihez nem értenek. A végén a döntés alapja az, hogy kell-e 300 FT-ot fizetni vagy sem. Hogy ez utána mit okoz, arról 99%nak igazából fogalma sincsen. Csak fizetni ne kelljen.

igazából egyáltalán nem kellene szavazniuk. Az a nagy harci helyzet, kérdésekben kell döntést hozniuk, amihez nincs meg a kellõ információjuk. Most nem arról beszélek, hogy nem mondják el nekik, hanem arról, hogy nem értenek hozzá. Nem tudom neked mi a szakmád, de ha pl. döntened kellene, hogy két hídterv közül melyiket fogadod el, akkor valószínûleg nagy bajban lennél, lenne két terved, két hatástanulmányod két stb.-d és mindegyik olyan lenne, hogy az egyik mûvet támogatná. Szakmailag nem értesz hozzá, szakmai döntést nem tudsz hozni. A vége az lesz, hogy az alapján döntesz, melyiknek kedvesebb a mosolya, vagy melyik híd szine tetszik jobban. A politikában ugyanez van. Olyanról döntenek az emberek amihez nem értenek. A végén a döntés alapja az, hogy kell-e 300 FT-ot fizetni vagy sem. Hogy ez utána mit okoz, arról 99%nak igazából fogalma sincsen. Csak fizetni ne kelljen.
Azt hiszem, hogy ez a népnek tényleg fontos szavazásnak kellene lennie.Nem szakmai döntést kell hozni, hanem józanul belegondolni, mit hozhat az elkövetkezõ életünkbe az igen vagy nem szavazat.Mindenki 300ft-ról beszél, pedig 18000 ft-ot lehet kapásból kifizetni egy betegség alatt.Addig, míg a minimál nyugdíj nem éri el a 27000ft-ot, és a minimálbér a 60000ft-ot, addig nincs mirõl beszélni.A nép döntése után a politika feladata hogy kitalálja, hogyan tovább.Talán a saját megszorításából kitudná préselni azt az összeget, amit most az egyénektõl akar elvenni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Le lehet tölteni az ATV híradóját?

Konkrétan ezt szeretném letölteni:

1

Balosok! Kire szavaznátok legszívesebben? Mesterházy, Bajnai vagy Gyurcsány? Miért?

3

Vona azt mondta, tegnap azoknak az utódai, leszármazottai ünnepeltek a Műegyetem rakparton, akik leverték a forradalmat. Igaza van?

9

Mit javasoljak azoknak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy nem mennek szavazni '14-ben?

Csak hogy ne ismétlődhessen meg a legutóbbi "szavazópolgárok negyedével kétharmadot" gusztustalanság, és Orbán külföldi szavazói se bizonyuljanak elégnek. Mivel győzzem meg a tartózkodással "szavazókat", hol lehetne az az X?

15

Gyurcsány Ferenc Magyarország utolsó reménye?

17

Ha a második világháborúban nem Hitler oldalára álltunk volna, akkor megússzuk a szovjet elnyomást?

17

Mit gondoltok a mai, október 23-i beszédekről?

Szerintem szégyen,hogy minden nemzeti ünnepünket politikai haszonszerzésre használják,ma egyedül Kuncze kezdte úgy a beszédét,hogy tisztelet a hősöknek.Egy 1956-os megemlékezésnek 1956-ről kellene szólnia,nem pedig az aktuálpolitikáról.

8

Mi a véleményetek arról, hogy egyre több magyar szerint Rákosi jó ember volt, a padlássöprések igazságosak voltak, valamint 56 ellenforradalom volt, és a Horthy-korabeli arisztokraták szervezték?

15

Magyar emberek! Számotokra mi volt a mai nap csúcspontja, a Békemenet vagy Orbán Viktor ünnepi beszéde a Hősök terén?

Én nem nagyon tudom eldönteni, ugyanis mindkettőt nagyon élveztem. A Békemenet a nevéhez méltóan békés volt, nem volt képes megzavarni semmilyen baloldali provokátor sem az eseményt. Orbán Viktor ünnepi beszédét élőben hallgatni pedig felemelő érzés volt, ilyen jó ünnepi beszédet rég hallottam.

22

Csak szerintem kilátástalan Magyarország helyzete? Kifejtem lent

25 vagyok és a következőképpen látom ezt az országot.
Él itt kb. 1 millió roma kisebbség, aki zömében segélyekből él és nem dolgozik. A helyzettel 23 éve senki nem tud mit kezdeni (a szlovákokat miért nem tudjuk leutánozni legalább?)
Él kb. 3 millió nyugdíjas, akiket - elnézést érte - de néhány százalékos nyugdíj emeléssel, vagy 13. havi nyugdíjjal meg lehet "venni".
Alacsony a munkamorál, Európai átlagot tekintve kevesen dolgoznak.
Alacsonyak a fizetések, kilátástalan a jövőképe a legtöbb embernek.
Nagyon megnövekedett a kivándorlás Magy.-ról, sok diplomás alapít családot és fizet adót egy idegen országban.
A lakossági korrupció emiatt jelentős, az alacsony bérek miatt )adócsalás, fekete munka, tömegközlekedésen bliccelés stb.)
A politikai elit drámaian korrupt, a felső vezetéstől az önkormányzati szintekig (és jogi eszközökkel lehetetlen őket "leleplezni", hiszen az ügyészségtől kezdve a bíróságokig minden kézivezérelt, pártérdekeket szolgál ki)
Nincsen se kézzel fogható iparunk (autógyártás, magyar vállalatok), de nem is vagyunk már mezőgazdasági ország (pl. a német élelmiszerek jobb minőségűek, olcsóbbak, fel van tüntetve a tápanyagérték, Magy.-on hol látsz ilyet? nincs ennek "divatja", de ezzel teljesen versenyképtelen a magyar gabona, tejtermékek stb.)
Az emberek zöme nem kapott igazi értékkel bíró általános képzést, úgy kerülnek ki az életbe, hogy nincsenek se gazdasági, se alapvető jogi ismereteik (és csak a saját kárukra tanulnak, ha tanulnak belőle!).
Nagyon rossz Magy.-on a morál, erős a kilátástalanság és a széthúzás (ez a politikában is megmutatkozik, tovább generálja az MSZP-Fidesz párharc az összefogás hiányát).
Az ügyészség, rendőrség, bíróság kézivezérelt, pl. a Trafikügyben sem történt semmi, vagy Papcsák Feri esetében, Hernádi Zsolt elfogatóparancsára meg tojunk magasról (ezek mögött erősen Kormány érdekek húzódnak meg, és aszerint alkalmazzák a jogot, ami éppen a regnáló hatalom érdeke).
Elméletileg demokrácia van Magy.-on, de gyakorlatilag inkább valami földesúri-autokrata rendszer.
Sokan mondják kéne egy új, tisztességes párt, de a helyzet az, hogy Magy-on NINCS, nem lehet kitermelni ennyi becsületes, tisztességes politikust. És ez még csak a jéghegy csúcsa, nem beszéltem az államtitkárokról, a közigazgatásban dolgozókról stb.
Ha lenne is egy új párt, minden reformhoz pénz kéne és tőke, ami nincs. Ha még vissza is fogjuk a korrupciót, még úgy is tetemes az államdósság, alacsonyak a bérek.
Hiányzik mindenfajta jövőképe az országnak (a népbutítást leszámítva). Tudja egyáltalán valaki konkrétan, hogy a Fidesznek mik a tervei az elkövetkező 10 évre? De most őszintén?
Egy alacsony bérekkel, nagy kisebbséggel, magas korrupcióval, pocsék politikai elittel, iszonyat államdóssággal és nulla jövőképpel rendelkező ország számára milyen jövő képzelhető el?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!