Találatok a következő kifejezésre: Az emberek mennének el (13 db)

Ha túl kevés a véradó, miért nem szabnak meg valami olyan pénzösszeget, amivel jutalmazni tudnák annyira a véradókat hogy az emberek nagyrésze el akarjon menni?

tudom hogy "ez nem a pénzr?l szól", de ha egyszer vérre volna szükség pl. m?téteknél, és nincs, akkor még fizetni is jobb lenne a véradóknak minthogy egyszer?en ne legyen amilyen kell és meghaljon valaki nem?

Legjobb válasz: Jól írja az elsõ. Nincs rá pénz. Aki akar az pénz nélkül is ad vért. Én személy szerint azért nem megyek véradásra, mert iszonyatosan félek a tûtõl, és nem bírom a fájdalmat. De ha valaki élete azon múlna hogy ott helyben adjak vért neki, mert csak az én vérem jó, akkor adok ingyen is.

Tudod mi a felháborító ebben?!?! Egészségügyben dolgozom, múltkor volt nálunk véradás (falu), elmentem, persze otthon felejtettem a TAJ-kártyámat. :( NEM engedtek vért adni, pedig rendszeres véradó vagyok, ami a gépükben ugye látszik is. Aznap bementem éjszakára dolgozni, s a betegünknek nem jött meg a kért vérmennyiség, mert NINCS!!! Ezen borzasztóan felháborodtam!!! (Tudom, ez nem a kérdésedre volt válasz, de le kellett írnom!)
Jól írja az elsõ. Nincs rá pénz. Aki akar az pénz nélkül is ad vért. Én személy szerint azért nem megyek véradásra, mert iszonyatosan félek a tûtõl, és nem bírom a fájdalmat. De ha valaki élete azon múlna hogy ott helyben adjak vért neki, mert csak az én vérem jó, akkor adok ingyen is.
Régen fizettek a véradásért, sõt még utána enni is kaptak a véradók. Erre ma már nem jut pénz. Ismerek olyanokat, akik Ausztriába járnak át vért adni, 20 eurót kapnak érte.
Aki szeretne vért adni az elmegy így is!!! Önkéntes véradó vagyok sok év óta! Szerintem ebbõl nem lehet, és nem is szabad üzletet csinálni. Egyébként honorálják a segítséget étkezési utalvánnyal, valamint a véradás elõtt kap az ember palackozott ásványvizet és csokit. Személy szerint ennek is örülök, de ha ezt sem kapnék, akkor is elmennék vért adni, mert nincs annál jobb érzés, mint tudni, hogy valakinek ezzel megmentettem az életét. Nekem ez az érzés is nagy fizetség a véremért cserében!!!!!
Mert így sincs pénzük a kórházaknak, sztk rendelõknek.
Az eü-ben arra sincs pénz, hogy eszközöket vegyenek a kórházakba.... mégis ki finanszírozná?
Mert az emberek többségének a kórház csak a tévében létezik.Sokan bele sem gondolnak, hogy egyszer az õ életüket is ez mentheti meg.Most hallottam, hogy kifejlesztették a mûvért, ez megoldás lehet a vérhiányra.
Mer' a saját szarukat is megennék, ha nem lenne büdös. De a TB-t fizesd, mint a kisangyal, csak éppen lófszt se" kapsz érte.
Sajnos én soha nem adhattam mivel mindig volt valami bõr problémám és a bõrgyógyász sokszor csináltatott laborvizsgálatot éveken át. Az iparban dolgoztam így az olajjal hozta összefüggésbe. A munkahelyen mindenki boldogan ment csoportosan és kaptak szendvicset meg egy sört.Nem ez rosszul esett, kirekesztetnek éreztem magam. Nem tudom hogy csak a városi legendának volt de már akkor is az a hír járta hogy itt begyûjtik és jórészt kiviszik Vietnamba az ottani kórházakba mert akkor még a szoc.tömb országaihoz tartoztunk. Aztán széthullott az is a lelkesedésünkkel együtt és mindent a pénz határoz meg. Akinek van az átlépi a várólistát, vip. kórterembe gyógyul vagy magán klinikán ezért jogosnak tartom hogy aki vért ad azt fizessék meg.
10-11 06:58-as! A férjem is így járt, otthon maradt a TAJ-kártyája:( ráadásul mi vagyunk az önkéntes vöröskeresztes szervezõk, akik kihordjuk a meghívókat, plakátokat stb..:( Arról nem beszélve, hogy nem lehet egy perccel sem tovább tartani magát a véradást, mert regisztrálni csak addig lehet, amíg meg volt hirdetve...még akkor is, ha 10 embert elküldenek...tudom én, hogy a vérellátósok is emberek, akiknek még utazni haza stb...de az a 10 , vagy akárhány véradó nem biztos hogy legközelebb el tud, vagy el akar menni... Ráadásul a nagynéném is havonta nem egyszer 2 hetet!!! fekszik kórházban, mire megkapja azt a 4 zacskónyi vért, ami nélkül nem tud létezni. Engem meg kizárt a rendszer...meghibásodás, vagy valami ilyesmi miatt-ok nélkül-de feloldani csak a megyei fõorvos tud.... Szóval katasztrófa!!Nevezhetjük népirtásnak...de én akkor is megyek, ha ingyen lesz, se ásványvíz, se csoki, se utalvány....csak oldjanak fel a kizárás alól!!
Romániába, Pl NAgyváradon, 7darab 9.35LEj értékü, étkezési utalványt adnak, véradásért, amit bármire lehet költeni. kb 65lej, ami... 4000FOrint kb.
Romániában, Ausztriában nem baj, ha magyar vagyok?mert nálunk csak az adhat, akinek van magyar TAJkártyája!

Az emberek odaadóbban mennének el szavazni, ha a népnek egy tényleg fontos problémájáról lenne szó?

Arra gondolok, hogy ma nem ez a legfontosabb kérdés, hogy igen vagy nem, hanem az mi lesz utána (átláthatatlan. tudom), mert szerintem a következményekkel a magyar ember nincs tájékoztatva...

Legjobb válasz: igazából egyáltalán nem kellene szavazniuk. Az a nagy harci helyzet, kérdésekben kell döntést hozniuk, amihez nincs meg a kellõ információjuk. Most nem arról beszélek, hogy nem mondják el nekik, hanem arról, hogy nem értenek hozzá. Nem tudom neked mi a szakmád, de ha pl. döntened kellene, hogy két hídterv közül melyiket fogadod el, akkor valószínûleg nagy bajban lennél, lenne két terved, két hatástanulmányod két stb.-d és mindegyik olyan lenne, hogy az egyik mûvet támogatná. Szakmailag nem értesz hozzá, szakmai döntést nem tudsz hozni. A vége az lesz, hogy az alapján döntesz, melyiknek kedvesebb a mosolya, vagy melyik híd szine tetszik jobban. A politikában ugyanez van. Olyanról döntenek az emberek amihez nem értenek. A végén a döntés alapja az, hogy kell-e 300 FT-ot fizetni vagy sem. Hogy ez utána mit okoz, arról 99%nak igazából fogalma sincsen. Csak fizetni ne kelljen.

igazából egyáltalán nem kellene szavazniuk. Az a nagy harci helyzet, kérdésekben kell döntést hozniuk, amihez nincs meg a kellõ információjuk. Most nem arról beszélek, hogy nem mondják el nekik, hanem arról, hogy nem értenek hozzá. Nem tudom neked mi a szakmád, de ha pl. döntened kellene, hogy két hídterv közül melyiket fogadod el, akkor valószínûleg nagy bajban lennél, lenne két terved, két hatástanulmányod két stb.-d és mindegyik olyan lenne, hogy az egyik mûvet támogatná. Szakmailag nem értesz hozzá, szakmai döntést nem tudsz hozni. A vége az lesz, hogy az alapján döntesz, melyiknek kedvesebb a mosolya, vagy melyik híd szine tetszik jobban. A politikában ugyanez van. Olyanról döntenek az emberek amihez nem értenek. A végén a döntés alapja az, hogy kell-e 300 FT-ot fizetni vagy sem. Hogy ez utána mit okoz, arról 99%nak igazából fogalma sincsen. Csak fizetni ne kelljen.
Azt hiszem, hogy ez a népnek tényleg fontos szavazásnak kellene lennie.Nem szakmai döntést kell hozni, hanem józanul belegondolni, mit hozhat az elkövetkezõ életünkbe az igen vagy nem szavazat.Mindenki 300ft-ról beszél, pedig 18000 ft-ot lehet kapásból kifizetni egy betegség alatt.Addig, míg a minimál nyugdíj nem éri el a 27000ft-ot, és a minimálbér a 60000ft-ot, addig nincs mirõl beszélni.A nép döntése után a politika feladata hogy kitalálja, hogyan tovább.Talán a saját megszorításából kitudná préselni azt az összeget, amit most az egyénektõl akar elvenni.

Miért mennének az emberek szakmunkásnak? Hallani, hogy nem akarnak annak menni, de akkor mi ösztönözné őket? Fizetés a béka segge alatt, munkakörülmények nem jók. Nincs is hiány belőlük, csak a végzettek harmada helyezkedik el szakmájában.

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/02/16/uzleti-erdekek-miatt-ve..

Legjobb válasz: Egy jó hegesztõ kb. 2-3-szor annyit keres, mint egy diplomás pedagógus. Ja, és egy hegesztõ 2 nap alatt talál munkát, a sok média-kommunikáció-büfé szakosz diplomás meg ott áll a munkanélküli hivatalban segélyért.

Egy jó hegesztõ kb. 2-3-szor annyit keres, mint egy diplomás pedagógus. Ja, és egy hegesztõ 2 nap alatt talál munkát, a sok média-kommunikáció-büfé szakosz diplomás meg ott áll a munkanélküli hivatalban segélyért.
"diplomásként 1, 5-2X kezdõ fizetés az átlag" Minden olyan statisztika becsapós, ami általánosságban beszél a diplomáról, ez is. Van olyan szak, ahol a munakerõpiac a diplomás munkaerõt szivacsként felszívja, több százezres bérért, máshol meg lehetetlen elhelyezkedni, ráadásul még az is csak minimálbér-körül fizet.
Szerinted ha mindenki diplomás lenne, akkor ki a fene végezné a kétkezi munkát?!
Az hogy így alkothat valami maradandót. Már ha nem szakácsnak megy, hanem pl asztalosnak, kõmûvesnek. Az alkotás vágya mindig erõsebb a pénznél.
A kérdező hozzászólása: És ha azt nézzük, hogy diplomásként 1, 5-2X kezdõ fizetés az átlag amivel többet kapna. (leszámítva 1-2 ÁLLAMI munkát) Nálunk van az EU-ban a legnagyobb különbség diplomás és nem diplomás fizetése között.
Külföldön élek szakmunkásként. kb 4szer annyit keresek, mint anyám, aki diplomás nõvér, 25 éve a szakmában. Nincs több kérdés. Szakma kell, aztán sipirc Nyugat!
Nézzük a cikk alapján! Kõmûves és ács? Nem tudom észrevette e valaki, hogy az építõipar agyhalott. Nem egy kõmûves ismerõsöm van (és jó szakemberek), akik csak vegetálnak mert annyira nincsen munka, amióta leállt a hitelezés amely az egész ágazatot mozgatta. De amikor mûködött akkor is mi volt? A fõvállalkozók és a szerencsések megszedték magukat a többieket a láncolatban meg vagy kifizették vagy nem. Az csak hab a tortán, hogy a vállalkozóknál az építõiparban nemzeti sport, hogy nem jelentik be az embereket, vagy ha igen akkor alkalmi munkára legjobb esetben 4 órásra vagy minimálbérrel. Ismerek építõipari vállalkozót nem egyet. A munkaidõ náluk (amikor még volt munka) hétfõtõl-vasárnapig reggel 7-tõl de délután ha 5-kor abbahagyták az emberek a munkát ment az üvöltözés. Persze a melót elvárták de a bejelentés és a pontos kifizetés az már nehezükre esik. Télen szóltak a kõmûveseiknek, ácsaiknak, hogy nincs meló maradjatok otthon. Ja, hogy nem tudtok mibõl kenyeret venni a családnak? Kit érdekel amikor én Mercivel, Audival járhatok? Na szóval csak olyan beszéljen a szakmunkások gyötrelmeirõl aki életében megfogott már egy lapátot és nem csak a billentyût bökdöste. Egyébként nekem 2000-ig volt tapasztalatom személyesen az építõiparban, de az elég volt ahhoz, hogy váltsak. Ma is úgy látom, hogy jól tettem. Ma még rosszabb a helyzet. Ezek után miért is mennének az emberek szakmunkásnak? Még valami. Finnországban dolgozik egy ismerõsöm szakmunkásként. Ritkán találkozom vele manapság, de nem régiben volt szerencsénk egymáshoz, mivel hazajött karácsonyozni a szüleihez. A lényeg, hogy nagyon meg van becsülve (itthon ugyanebben a szakmában csak kínlódott) és azt mondja, hogy a finnek már régen felismerték és gyakorolják azt amirõl itthon csak papolás folyik évtizedek óta. Nincs is akkora különbség a diplomások fizetése meg a szakmunkások jövedelme között. De kérdezem én, miért is jó az országnak ha úgy képez szakembereket, hogy aztán azok köszönik szépen és elmennek külföldre, legyen az diplomás vagy szakmunkás? Rá kellene már jönni, hogy nem szakadékot kellene építeni, hanem tisztes megélhetést biztosítani, többek között a bérezés terén is. Az mindenkinek használna. Amíg ez nem így lesz, nem lesz felfelé út.
A kérdező hozzászólása: "Mert akár ki is tud menni nyugatra ha tehetséges, és nem lébecol évekig a diplonyért." Mi az, hogy lébecol? Nem csak õk, hanem bárki ki tud menni nyugatra.
"Miért mennének az emberek szakmunkásnak?" Mert akár ki is tud menni nyugatra ha tehetséges, és nem lébecol évekig a diplonyért. A baj meg itthon az, hogy nincsenek is nagy becsben tartva a szakmunkások.
A kérdező hozzászólása: És azért a diplomások 2X több fizetése nem egy nagy kamu. Átlagosan ennyivel többet meg is kapnak. http://www.fizetesek.hu/elemzesek/ketszer-tobbet-er-a-diplom..
A kérdező hozzászólása: "Minden olyan statisztika becsapós, ami általánosságban beszél a diplomáról, ez is." Igen, ha valami nem azt mondja, hogy milyen szar a diploma akkor hazugság? Állami szférában nem mondhatók jónak a fizetések, de versenyszférában már igen. Ismerek azért pár diplomást és nem az államnál azért kapnak normális fizetést. Persze van kirívó eset mint matematikus egy "gazdagsági" cégnél, ahol millió felett van a fizetése. De nézd meg a pályakövetési adatokat.
A kérdező hozzászólása: Persze mindig jönnek a válaszok, hogy hát de sokat keresnek. Akkor miért nem mennek dolgozni? Pl gépészek esetében 30% a munkanélküliség.
A kérdező hozzászólása: "Egy jó hegesztõ kb. 2-3-szor annyit keres, mint egy diplomás pedagógus. Ja, és egy hegesztõ 2 nap alatt talál munkát, a sok média-kommunikáció-büfé szakosz diplomás meg ott áll a munkanélküli hivatalban segélyért." Érdemes a cikket is elolvasni. És miért mindig a csúcsszakot akarjuk összehasonlítani az alacsony fizetésûvel. Ne az államit és a magán szférát hasonlítsuk már össze. Egy átlagos diplomás a magán szektorban keres annyit mint egy szerencsés hegesztõ. 240-250 egyátlagos fizetés. ÉS azt is vegyük észre, hogy a hegesztõk nem mind olyan jól keresnek. Ismerek ilyeneket, mert olyan középiskolába jártam ahol ez egy szakma volt. Ugyanakkor nincs hiány szakmunkásokból, csak nem akarnak a saját szakmájukba dolgozni.
A kérdező hozzászólása: 2Nincs több kérdés. Szakma kell, aztán sipirc Nyugat!" Ne hasonlítsuk már össze nyugatot és minket. Rokonom a szakmájában diplomásként, többször is keresték kinti cégek. Volt amelyik havi 2, 5-3 milliót is adott volna. Õ egyenlõre el van itthon a 6-700E fizetésével.

Milyen szakra erdemes menni, amivel a kesobbiekben el is tud helyezkedni az ember?

Legjobb válasz: Aki intelligens, mûvelt, tehetséges, az minek menjen hentesnek? Az ilyen ember félév után vágná fel az ereit, ha hentesként kellene leélnie az egész életét. Aki tud tanulni, aki érti azt, amit tanul, aki tud áldozatokat hozni, aki kitartó, aki érdeklõdik, az menjen továbbtanulni, sokkal jobban jár majd vele, fõleg akkor, ha nem egy útszéli fõiskolán szerzi a diplomáját, valami tényleg nagyon rossz szakon.

Aki intelligens, mûvelt, tehetséges, az minek menjen hentesnek? Az ilyen ember félév után vágná fel az ereit, ha hentesként kellene leélnie az egész életét. Aki tud tanulni, aki érti azt, amit tanul, aki tud áldozatokat hozni, aki kitartó, aki érdeklõdik, az menjen továbbtanulni, sokkal jobban jár majd vele, fõleg akkor, ha nem egy útszéli fõiskolán szerzi a diplomáját, valami tényleg nagyon rossz szakon.
asztalos, kõmûves, hentes...
gépész- per jel villamosmérnök.
Ez elsösorban attól függ, hogy mi èrdekel ès milyen kèpessègekkel rendelkezel. Mèg a "büfèszakokkal" is el lehet helyezkedni, ha kitartó az ember. Menj mèrnökire, ha jó vagy matekból ès fizikából. Menj gazdaságira, ha szereted a nyelveket ès kèpes vagy tanulni öket. Menj kommunikációra, ha igazán tehetsègesen írsz ès elèg talpraesett vagy bekerülni egy szerkesztösègbe. Menj orvosira, ha szorgalmas vagy, eltökèlt (ès gazdag). A legjobbaknak mindig lesz munkája :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat. Igazabol sok minden erdekel, ezert nem tudom, pedig mar ideje eldontenem. Folyamatosan bujom a felvi.hu-n a szakokat, de nagyon sok olyan van, amiben el tudnam kepzelni magam. Most epp a vegyeszmernoki szakot neztem..ez is tetszik. Amugy pedig a nyelveket is szeretem, az emberekkel is szeretnek foglalkozni majd a kesobbiekben. Most amik a leginkabb eloterben vannak szamomra legalabbis: vegyeszmernok, rekreacioszervezes es egeszsegfejlesztes, a kommunikacio azert nem, mert nagyon sokan vegeznek itt, es nem hiszem hogy kapcsolatok nelkul el tudnek helyezkedni. A turizmus-vendeglatas is erdekelne, de ezzel ugyan igy vagyok mint az elozo szakkal.

Akartatok már véget vetni az életetetnek mert rájöttetek semmi értelme csak szívás az egész? Mi az élet értelme ha az embernek nincs pénze nem tud nyaralni menni nem tud gyereket vállalni csak itthon ül? 30 felett

Legjobb válasz: Nem mondom, hogy meg se fordult a fejemben. Pont azért, mert az élet állandó harc, és mi értelme harcolni, ha a háborút úgysem nyerhetjük meg? Elhiszem én, hogy a szépségét az adja, ha van egy szép napkelte, vagy nyílnak a virágok, de le..om, ha közben olyan problémákkal kell szembesülnöm évrõl évre, amikbõl nincs kiút, csak van a rossz lehetõség meg a még rosszabb.

Nem mondom, hogy meg se fordult a fejemben. Pont azért, mert az élet állandó harc, és mi értelme harcolni, ha a háborút úgysem nyerhetjük meg? Elhiszem én, hogy a szépségét az adja, ha van egy szép napkelte, vagy nyílnak a virágok, de le..om, ha közben olyan problémákkal kell szembesülnöm évrõl évre, amikbõl nincs kiút, csak van a rossz lehetõség meg a még rosszabb.
Nekem pont ezzel van bajom: mi hiába is küzdünk, igyekszünk, dolgozunk egyre többet, hiába mondunk le lassan már a fûtésrõl is, hogy egyenesbe jöjjünk, csak romlik a helyzet. Semmi jó, vagy egy kis javulás nincs kilátásban, már reménykedni sincs miben.
A felsoroltaktól én kicsit durvább indokokat tudnék mondani, hogy miért gondolok a halálra. Amik évtizedek óta fennállnak, de valahogy mégsem visz rá a lélek.. Valami mindig lesz. Ja, ami viszont biztos: csak te és kizárólag te vagy felelõs mindenért ami történik veled. Ha érthetõ, ha nem, de akkor is így van.
"Az élet valójában egyszerû, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük." (Konfucius)
Én 3 alkalommal akartam magam megölni, szerencsére egyszer sem sikerült. Akkor kilátástalannak láttam az életem, azt hittem nincs kiút, de késõbb minden rendbe jött. Ma már nagyon örülök, hogy nem sikerült anno. Élethez is másképp állok hozzá. Megtanultam a pici dolgoknak is örülni és igyekszem mindig a helyzet megoldásával foglalkozni sajnálkozás helyett.
Én is 30 vagyok. Csak a férjemnek van némi jövedelme, ergo nincs pénzünk, így gyereket sem vállalhatunk, albérletben lakunk, utazás meg már eszünkbe sem jut. Nekem is vannak napok, hetek mikor elkeseredek, hogy milyen igazságtalan az élet, hisz igenis szeretnék dolgozni és szülni, mégsem kapok munkát és így nem is szülhetek. De ezen a holtponton túl kell jutni, másképp belesüllyedünk. Most azon vagyok, hogy munkát találjak, bármilyet csak végre legyen meg az 1 évem, hogy igényelhessek GYED-et és vállalhassunk babát. A tervekre és a jövõre koncentrálok, ez segít.
Az egésznek semmi értelme. A végén úgy is meghalunk a fenébe, tök mindegy mi volt addig, csak egy nagy SEMMI lesz az egész. Ráadásul a mi életünk arról szól, hogy keljél fel menjél dolgozzál, fizesd ki a gatyádat is, már be sem lehet húzni valakinek, ha felidegesít. Nem lehet itt csinálni semmit, csak dolgozni meg meghalni, de még azt se nyugodtan, mert mi a fenébõl fog eltemettetni a szerencsétlen család?
én vallásos vagyok, szóval egyrészt hiszek benne, hogy meg lehet nyerni :) másrészt, ha nem, akkor is küzdeni kell. ha másért nem, becsületbõl. vannak kilátástalan helyzetek. a dédapámnak sem volt magyarnótás jókedve a lövészárokban. a nagyapámnak sem, amikor a háború után mindenüket elvették és szabályosan éheztek. fegyvere volt mindkettõjüknek, bármikor végezhettek volna magukkal. nem tették, küzdöttek. életveszélyben, kilátástalanságban, nincstelenül. nekem õk a példaképeim :)
az élet harc. végig kell küzdenünk, mert ez a sorsunk. egy-egy csatát megnyerünk, másikat elveszítjük. az öngyilkosság megfutamodás lenne. nem, nem visszavonulás. futás. sosem tennék ilyet.
"Mi az élet értelme ha az embernek nincs pénze nem tud nyaralni menni nem tud gyereket vállalni csak itthon ül?" Küzdeni kell a zsidók ellen hogy ne lopják a pénzünket és ez ne legyen így!
Nem, de néha útáltam az életemet.:-) Az élet értelme mindenki számára más, és mindenkinek magának kell megkeresnie. Miért kell pénz ahhoz, hogy jól érezd magad? MIért ülsz 30 évesen otthon, egyedül? Én sem voltam nyaralni évek óta, de kirándulni gyakran megyek. Egyszerûen csak indulj el, meglátod rengeteg minden fog történni veled, ha megadod a lehetõséget rá. És igen, nem mindig klassz minden, de nem az út vége a lényeg, hanem az utazás...
Minden nap gondolok arra hogy semmi értelme nincs az életnek. 3 hónap alatt 3 családtagom halt meg.(nagybátyám, nagymamám, anyósom) Végigszenvedték az életüket és ennyi.Ennyi egy élet. Én és a férjem albérletben élünk, reményünk sincs egy saját lakásra.Így sajnos mi sem gondolhatunk gyerekre. Túl sok rossz van az életben az örömökhöz képest. Szerintem mindenki gondol rá néha(hangulattól függõen) hogy mi lenne ha öngyilkos lenne.Én ilyenkor arra jutok hogy az életet nem én adtam magamnak, ezért nem is szabad elvennem.A még megmaradt hozzátartozóimmal sem tehetem meg hogy fájdalmat okozzak nekik. Kitartást kívánok neked az élet nevû játékhoz!
elmész eladónak vagy akárminek és közben keresel munkát. vagy lehúzod azt az egy évet, akár féllábon is :) nekem van munkám, de közben épp most keresek másikat. nem lehetetlen...
A kérdező hozzászólása: Most pont azon gondolkozom, hogy elmegyek a Westendbe eladónak vagy a mekibe vagy akármi, de akkor sem lennék sokkal elõbbre, ráadásul úgy érzem minek tanultam. SAjnos nehéz az élet. Annyira irigylem a korombelieket akik 2 gyerekkel futkoznak a plázában, vagy akárhol.
egyébként a párodnak nincs igaza. a semmire én sem vállalnék gyereket. lesz még jobb, ne add fel! próbálj olyan állást találni, ahol nem feltétel a diploma, szakmai gyakorlat. igaz, hogy ezek a munkák kevesebbet fizetnek, de mégiscsak valami, és onnan lehet tovább lépni.
Legyen az értelme, hogy mondjuk jobb állást szerezzünk és többet keressünk? Jó de mi a fenének? Úgy általában mi értelme van az egész nyûglõdésnek azonkívül, hogy úgy is egy marék por lesz belõlünk, csak elõtt lehetõleg rohasztunk egy kicsit még a Földön mi is. Úgy nagyban semmit sem érünk, csak egy kis porszemek vagyunk, tök mindegy vagyunk-e vagy sem. Kicsiben meg azért nincs értelme, mert saját magunkon kívül mindennek, ami ÉLET csak fáj, hogy vagyunk.
amit javasolni tudok: ne ülj otthon! nem fog a nagy lehetõség az ajtódon bekopogni. vannak Nálad is nehezebb sorsú emberek, segíts rajtuk! pénzed nincs, de dolgozni tudsz. amíg fizetõ munkád nincs, ajánld fel a munkádat valamilyen segítõ szervezetnél. aztán, ki tudja? lehet pont ott találsz magadnak fõállású munkát. és addig is hasznosan töltöd az idõdet, és nem érsz rá ilyeneken agyalni.
Az életnek az az értelme, amit TE MAGAD adsz neki, nem a nyaralás és nem a gyerek. Off: Nem azt mondom, hogy nem kell a gyerek, félreértés ne essék, de a gyereket nem magadnak szülöd, õ egy önálló lény az elsõ pillanattól fogva. Régen rossz, ha õ az életed értelme, neked is rossz, hát még neki mennyire! Természetes, hogy te látod el, amíg kicsi, de attól még mindketten önálló személyiségek kell, hogy legyetek, különben nem szeretetrõl van szó, hanem önzésrõl és birtoklásról. (Off vége) Pl. lehet cél tanulni, hogy jobb állásod legyen és többet keress. Ha erre lusta vagy, arról rajtad kívül senki nem tehet. Nincs hobbid, ami boldoggá tesz? Nincs párod? Barátok? Kirándulás? Ha nincs, legyen! Egy csomó olyan dolog van, amihez nem kell pénz.
Én is ugyanígy vagyok mint te, kérdezõ, csak én nem akarok gyereket. 27 éves vagyok és nincs munkám, mert nincs gyakorlatom. Eddig csak alkalmi munkám volt, de oda sem vettek fel, mert elmúltam 25 éves, és nem kaptak volna rám támogatást a munkaügyi kp-ból. Én is néha elszomorodok, és valahogy úgy veszem észre, hogy sz*arok az egészbe, és kezdem feladni!!! de nem szabad feladni!!! Küzdeni kell, maximalistának lenni!!! Erõt kellene, hogy vegyünk magunkon és tanulni pl. még egy nyelvet:D

Az emberek miért tartják fontosnak, hogy megosszák azt, hogy ők el mennek vagy el fognak menni ebből az országból?

Gyakran látok ezen az oldalon is olyan kérdéseket,hogy hamarosan indulunk ebből a szar országból, vagy én hamarosan elmegyek, vagy éppen valami bűncselekmény miatt azt írja hogy már tudja ,hogy miért költözött el ebből az országból. Ezzel mit akarnak?Hogy sajnáljuk őket és tartsuk vissza attól,hogy itt hagyjanak bennünket?Vagy éppen ellenkezőleg, és azt akarják,hogy irigykedjünk?Vagy miért kell ezt fűvel fával megosztani? Én nem akarok elmenni és leszarom ha valaki elmegy, nem érdekel, az ő dolga. De ő miért akarja,hogy engem érdekeljen?Aztán meg mikor átvágják külföldön és mindene odaveszik akkor szépen visszasunnyog ebbe a szar országba amit korábban mindennek elhordott. Nem gondolnak arra,hogy máshol sem biztos hogy jobb?Ez annyira 50-50, vagy jó lesz ott és jól élek, vagy még rosszabbul járnak külföldön.

Legjobb válasz: nem tud miért feltûnösködnek itt mindenesetre én ki nem állhatom õket

nem tud miért feltûnösködnek itt mindenesetre én ki nem állhatom õket

Van olyan, hogy nem érzi az ember lánya a szülés előtti összehúzódásokat? Az honnan tudja, mikor kell menni a kórházba? Tegyük fel, nem folyik el a magzatvíz sem.

Anyukám mondta, hogy ? nem érezte. A kórházban volt reggel vizsgálaton, ott mondták neki, hogy fájásai vannak, menjen haza a cuccáért, és vonuljon be szülni.

Legjobb válasz: van ilyen! nekem sem voltak fájások, csak keményedtem... éjfélkor mentünk be a kórházba, mert éreztem h kezdõdik...délután fél3 körül kezdtem fájni, 5 elõtt született meg fiam.

van ilyen! nekem sem voltak fájások, csak keményedtem... éjfélkor mentünk be a kórházba, mert éreztem h kezdõdik...délután fél3 körül kezdtem fájni, 5 elõtt született meg fiam.
99, 99% hogy észreveszed! Nagyon fáj! Szerintem az, hogy valaki ne vegye észre, ritka, mint a fehér holló!
Anyukám ugyanígy járt, õ sem érezte.2 héttel túlhordta a nõvéremet, és a kórházban mondták neki, mikor bement, hogy most fog szülni.Az egész szülés alatt nem fájt neki semmi, csak az, amikor 3 órán keresztül varrták össze, mert mindene szétszakadt odabent.(Kb 1 hónap kellett, mire újra tudott rendesen sétálni az utcán úgy, hogy ne kapaszkodjon semmibe.) :(( Szóval ettõl félek, hogy mi van, ha én sem érzem meg.Remélem nem öröklõdik. Szóval tényleg ritka, de van ilyen.
Az elsõ 2 szülésnél én sem éreztem, a hasam sem keményedett, az nst is lapos volt. Csak mivel indított volt mindegyik, így idõnként megvizsgáltak, és onnan tudtam, hogy tágulok. A 3.szülés is indított volt, na ott volt fájdalmam, de a hasam nem keményedett így az nst is lapos volt...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Hát úgy néz ki, elõfordul az ilyesmi... :-) Reméljük, nem itthon fog kipottyanni :-))) 30 hetes vagyok egyébként.
Az mindíg gyanús, ha egy helyen sok lakást hirdetnek..
NINCS IS SOK CIGÁNY!BÉKÁS NAGYON JÓ HELY:O
Hát van arra jó pár cigány "horda" ha szabad ezt a kifejezést használni ha sértõ akkor elnézést a kérdezõtõl (nem a cigányoktól) de ezt neked kell eldönteni mennyire zavaró este. Jó döntést és sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem nyugtatott meg.:)

Szerintetek a mai világban merre kéne menni tovább tanulni, hogy akár országon belül vagy kívül el tudjon helyezkedni az ember?

Most kellene majd nemsokára f?sulit vagy egyetemet választanom, de ötletem sincs mihez kéne kezdenem, mit válasszak. Döntésképtelen vagyok a javából. Segítenétek?

Legjobb válasz: milyen nemû vagy, milyen tárgyak érdekelnek, mi az, ami kizárt?

milyen nemû vagy, milyen tárgyak érdekelnek, mi az, ami kizárt?
A kérdező hozzászólása: Jelenleg egy marketing szakos iskolába járok, amivel együtt jár a vállalkozási ismeretek, gazdasági és üzleti adminisztráció, mint tantárgy és természetesen a marketing. Közepes vagyok ezekbõl a tárgyakból, mivel nem nagyon érdekelnek. Alapvetõen is közepes átlaggal rendelkezõ tanuló vagyok és voltam mindig is. A matematika az, ami egyáltalán nem foglalkoztat. Az angolt(emelt szinten tanulom(4)) szeretem, ahogy a bioszt(3) a törit(4) és az itodalmat(3), de az utóbbi kettõt kevésbé.Közvetlen vagyok az emberekkel, jó felfogóképességú de lusta. Nincs semmi elképzelésem/ideálom a jövendõbeli munkámról. Ja, és lány vagyok.
magányos farkas vagy úgylátszik azér.. amúgy igen
jah, meg kell szokni hogy sok ember van körülötted
szerintem elvileg nincs ilyen szó, gyakorlatban meg az elfarkastalanodás is egy szó... ezt inkább szociális fóbiának/szociofóbiának nevezik a pszichológusok, de ez önmagában még nem az
Ne aggódj, én is így vagyok vele. Eddig minden bajom volt attól, ha akár ötnél több fõ volt velem egy szobában, most viszont, hog be kell járnom gimnáziumba, buzon minden álló és ülõ hely foglalt, így egyre jobban kezdem megszoknia tömeget. (megsúgom: ha nem muszáj, most sem megyek emberek közelébe)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!