Találatok a következő kifejezésre: Az emberek mennének (111 db)

Adott 2, azaz kettő kanyarodósáv balra. A bal oldaliból csak balra a jobb oldaliból balra és egyenesen lehet továbbmenni. Miért akarnak sokan a belső sávból egyenesen menni? Ráadásul direkt, sorozatosan. Miért van ez? Miért ennyire bunkók az emberek?

Legjobb válasz: Azaz a legbelsõ sávból akarnak egyenesen menni? Én már azt bírom, hogy a középsõ (bal és egyenes) sávból jellemzõen egyenesen mennek, a jobb szélsõ (csak egyenes) meg tök üres. Nagyon sötétek az emberek, meg kell vallani.

Azaz a legbelsõ sávból akarnak egyenesen menni? Én már azt bírom, hogy a középsõ (bal és egyenes) sávból jellemzõen egyenesen mennek, a jobb szélsõ (csak egyenes) meg tök üres. Nagyon sötétek az emberek, meg kell vallani.

Mennyiből jönne ki egy horvát tengerparti nyaralás 2 főre? Mivel érdemes menni (autó kizárva)? Kedvesek az emberek a turistákkal?

Legjobb válasz: Mi a http://www.profamily.hu/ oldalon azaz a Pro Family Travel utazási irodával szerveztettük az idei horvátországi nyaralást. 2 fõre, 5 nap, fõszezon elõtt 1 héttel: 41e Ft / 2 fõ, ami tartalmazza a szálláshelyi díjat is. Fõszezonban ez 78e Ft / 1 hét körül lenne. De itt saját autóval kéne menni, de ha nincs autó, vagy nem szeretnétek, akkor busszal is ki tudtok menni, csak nem egy olcsó mulatság, így az autó mellett döntöttem én is!

Mi a http://www.profamily.hu/ oldalon azaz a Pro Family Travel utazási irodával szerveztettük az idei horvátországi nyaralást. 2 fõre, 5 nap, fõszezon elõtt 1 héttel: 41e Ft / 2 fõ, ami tartalmazza a szálláshelyi díjat is. Fõszezonban ez 78e Ft / 1 hét körül lenne. De itt saját autóval kéne menni, de ha nincs autó, vagy nem szeretnétek, akkor busszal is ki tudtok menni, csak nem egy olcsó mulatság, így az autó mellett döntöttem én is!
Grand Tours Utazási Iroda.Elõ-utó szezoben 38.000 Ft/app/hét kb. busszal is szervezik egész nyáron. Az apartmanok közvetlen a tengerparton vannak, szuper:)

Az emberek miért félnek azoktol a gyilkosoktol akik már letöltötték a büntetésüket? Amilyen rossz a börtönben a többségük úgysem menne vissza.

Legjobb válasz: He? Ha valakibe nem bízok, akkor félek tõle. Egy olyan emberbe aki már gyilkolt nem tudnék megbízni, így nyilván félnék tõle. Az emberek általában két dolog miatt ölnek. - Valamilyen mentális betegség - Hirtelen felindulás. Nem tudom, hogy a börtön melyiket írtja ki véglegesen az emberbõl. Szerintem egyiket se. Így szabadulása után is éppen olyan közveszélyes marad, akivel jó a három lépés távolságot tartani.

He? Ha valakibe nem bízok, akkor félek tõle. Egy olyan emberbe aki már gyilkolt nem tudnék megbízni, így nyilván félnék tõle. Az emberek általában két dolog miatt ölnek. - Valamilyen mentális betegség - Hirtelen felindulás. Nem tudom, hogy a börtön melyiket írtja ki véglegesen az emberbõl. Szerintem egyiket se. Így szabadulása után is éppen olyan közveszélyes marad, akivel jó a három lépés távolságot tartani.
a 14-ben megérkezett az elsõ értelmes, érdemi hozzászólás.
Az adócsaló, vagy a korrupt politikus nem gyilkos? Õlni csak késsel lehet?
Sok szeretettel gratulálok a lepontozó adócsalóknak, a korrupt politikusokra gondolni se merek! :-D
Azért a nem menne vissza nem jelenti azt hogy nem is gyilkolna, legfeljebb lelépne külföldre, vagy úgy állna hozzá hogy nincs már veszteni valója, amitõl csak még beszámíthatatlanabb lenne.
Kedves Kérdezõ! Azt írtad egyik hozzászólásodban, hogy: "Aki lehúz bent 15-20 évet az tuti nem akar visszamenni." Valószínûleg akkor sem akart börtönbe kerülni, amikor elkövetett egy gyilkosságot, mégsem akadályozta meg az elkövetésében, hogy tisztában volt a lehetséges következménnyel. Szerintem nem véletlenül állítja azt a szakértõk jelentõs része, hogy az erõszakos bûncselekmények esetében még a büntetési tételek szigorításánál is nagyobb visszartó ereje van annak, ha egy országban sikerül elérni, hogy jelentõsen javuljon a bûncselekmények felderítési aránya.
Olyan NINCSEN, hogy "gyilkos". Emberölés bûncselekményének elkövetõje van.
Ebbõl természetesen az következik, hogy gyilkosság sincsen, emberölés van.
Ez hülyeség! Nem emberölõnek hívják, hanem gyilkosnak!
# 22 A joghoz nem értõ média hívja "gyilkosnak". Mondom még egyszer, ilyen fogalom nincsen, "gyilkossággal" nem ítélnek el senkit Magyarországon. Emberölésnek hívják alapesetben a másik ember életének elvételét.
Minõsített esetben meg mondjuk lehet aljas indokból elkövetett emberölés, vagy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, stb....
Egyszóval: gyilkos a rajzfilmekben van, emberölés elkövetõje meg a való életben.
Nem hiszem, hogy attól hogy fenntartásaim vannak egy gyilkossal szemben buta és elõítéletes lennék.
Csak a buta elõítéletes emberek félnek tõlük és hallani sem akarnak errõl. És az sem helytálló hogy "csak" azok ölnek akik betegek, vagy nem számolnak el kettõig, rengeteg oka lehet annak amit úgysem tudsz meg azzal hogy találgatsz. 21/F
Remélem nem komoly ez a kérdés! Kérdezõ neked mennyi az IQ-d?
Ja. Annyira rossz nekik a börtönben. Szines tv, ingyen ellatas, dolgozni se kotelezo..... Tényleg nem éri meg visszamenni, , , , , ....
A kérdező hozzászólása: Akkor menj és próbáld ki! Aki lehúz bent 15-20 évet az tuti nem akar visszamenni. Amúgy annyi erõvel az utcán bárkitõl félni lehetne, mivel senki homlokára nincs írva, hogy valaha gyilkolt vagy sem.
Kosz, de nem tervezek gyilkosságot es börtönt se. Ha neked nincs gondod azzal, hogy egy gyilkos legyen a szomszédod, akkor hajra. Nekem nem kell.
Mirci, az oroszlán színpadi showján szétmarcangolta az idomárját, majd a közöség soraiba ugorva további 3 emberrel végzet. Ezek után Mircit sokkolóval megfenyítettük, de ennek már jópár éve, de most visszatér a színpadra 5 éves számüzetésébõl! Te vennél jegyet az elsõ sorba?
hát pedig sokan azért követnek el újabb és újabb büntettetek, akár újból gyilkolnak is, hogy visszakerüljenek ott nem kötelezõ csinálnia semmit és lényegében ingyen eltartják mikor valaki kikerül onnan legyen az néhány vagy több tíz év, mikor kikerül, szerinted mégis mit kezd magával? nincs családja, munkába nem tud állni, hiszen priusza van, nincs háza, ott tengõdik az utcán
7-es: soha a világon sehol nem olvastam olyat, hogy valaki azért gyilkolt, hogy visszamenjen a börtönbe. Elárulod te honnan szedted ezt?
Ha valaki gyilkol, annak sok oka lehet. Ahogy írták már, mentális betegség, felindulás, de akár haszonszerzés is, vagy féltékenység (nem felindulásból, hanem elõre megfontoltan), stb. A lényeg, hogy az illetõ leküzdötte azt a társadalmi norma diktálta belsõ korlátot, hogy nem gyilkolunk embert. (Már ha volt neki egyáltalán.) Ha pedig valaki már ölt, tehát átlépett ezen a korláton, akkor ez nehezen visszafordítható. Lehet, hogy késõbb nem fog gyilkolni, de nem azért, mert dolgozik benne ez a visszafogó erõ, hanem mert úgy dönt, hogy nem gyilkol. A két dolog nem azonos. Ettõl függetlenül persze nem minden gyilkos valóban veszélyes, de a kérdésedre ez a válasz, hogy ezért tartanak tõlük az emberek.
Kérdezõ! Ki fél tõled?
kerdezö, hidd el nem olyan veszes az a börtön.azert mondjuk 20evet en sem szivesen töltenek bent, bar, ha lennenek pinak...mert mas onnan sem hianyzik.
Van pina, Baracskán.
Micsoda ostoba kérdés lol... Kezdjük ott, hogy milyen rossz nekik? fejtsd ki kérlek.
szociális fóbiás
Aszociális. Szociális fóbia... Nem túl jó dolog.
Antiszociális szerintem, vagy emberkerülõ.
Mizantróp.
Aszociális. Az antiszociális az egész mást jelent, csak ezt az emberek 99%-a nem tudja, és keveri az aszociálissal.

A supermoto az egy személyes forgalomban nem lehet 2 embernek menni rajta?

Legjobb válasz: Ha van rajta hátsó lábtartó, két ember számára alkalmas ülés és valami kapaszkodási lehetõség, illetve két személyre vizsgáztatták, akkor ketten is közlekedhetnek vele. Attól, hogy supermoto, még nem kötelezõen egyszemélyes, bár tény, hogy két embernek általában nem kényelmes.

Ha van rajta hátsó lábtartó, két ember számára alkalmas ülés és valami kapaszkodási lehetõség, illetve két személyre vizsgáztatták, akkor ketten is közlekedhetnek vele. Attól, hogy supermoto, még nem kötelezõen egyszemélyes, bár tény, hogy két embernek általában nem kényelmes.
+ ha a sofõrnek nem M kat. jogsia van...

Az iskolán keresztül ki lehetne menni tanulni néhány hónapra, de igazságtalanul választották ki az embereket, mi tehetünk valamit?

Úgy volt hogy nyert az iskola egy projektet, hogy ki lehessen menni 3-6 hónapra tanulni külföldre. Aztán lemondták, mert elvileg valamilyen felsőbb "hatalom" nem engedte meg. Néhány tanuló szülei bementek és elintézték, hogy mégis megtartsák ezt a programot. Aztán azt mondták, hogy olyanokat fognak kiküldeni, akiknek az anyagi helyzete soha nem engedné, hogy kimehessenek. Csináltak szóbeli elbeszélgetést, meg kértek motivációs leveleket, hogy "megkönnyítsék" a választást, 6ig a suliba ültünk étlen-szomjan, mert nem szóltak előre, hogy addig tart. Aztán persze azokat választották ki, akiknek a szülei intézkedtek, ill. olyan gazdagok hogy a fél várost megvásárolhatnák. Akiknek meg jó a nyelvérzékük, nem olyan jó az anyagi helyzetük, és a szüleik nem ugrálják körbe a tanárokat, azok még a tartalékba sem kerültek bele. Még az egyértelműen legbutább lány is belekerült a tartalékba, de mi, akik a legjobb vizsgákat írják, még oda sem. Gondolom nem sok mindent tudunk csinálni, de meghallgatnék pár véleményt, vagy tanácsot.

Legjobb válasz: Beszélni kellene az igazgatóval, ha az elküld titeket, az önkormányzati biztossal. Annál tovább talán nem érdemes menni, feljebb csak a bíróságok vannak.

Beszélni kellene az igazgatóval, ha az elküld titeket, az önkormányzati biztossal. Annál tovább talán nem érdemes menni, feljebb csak a bíróságok vannak.

Mely életkor a legalkalmasabb egy nőnek férjhez menni? A 29 éves kor még belefér az időbe? Tudom, persze, akkor kell, amikor megérett rá az ember és van egy stabil és normális kapcsolata, de mégis mit gondoltok erről? 29 éves az még elmegy?

Legjobb válasz: Hat perszehogy elmegy!!Sot meg fiatal vagy!!!A mai vilagba nemjo koran ferjhez menni,de persze barmi kozbe johet!!!A nok tobbsege mostanaba 30eves koruk kornyeken mennek ferjhez!!

Hat perszehogy elmegy!!Sot meg fiatal vagy!!!A mai vilagba nemjo koran ferjhez menni, de persze barmi kozbe johet!!!A nok tobbsege mostanaba 30eves koruk kornyeken mennek ferjhez!!
Ez ember függõ. Mindenki máskor fog készen állni. Nem a korod határozza meg. A szüleim 20 évesen házasodtak össze, mások meg 40körül....mégis elválnak. Érezni fogod ha készen állsz rá:)
Nincs olyan, hogy alkalmas életkor. Mindenkinek máskor.
Nincs olyan, hogy mikor alkalmas erre egy nõ-férfi. Mindenki magán érzi, hogy készen áll-e a házasságra, gyerek szülésre. 21 éves lány vagyok, én már készen állok rá, párom is, 1.5 év múlva lesz lagzink.
Szerintem soha. Nem értem miért kell papír a szerelemhez. De ti tudjátok :)

Milyen esetben kell az embernek urológiára menni? És ott mit csinálnak?

Pl. egy szövetminta-vétel hogy történik?

Legjobb válasz: Ha pl- fáj a heréd,úgy érzed a fitymád feszül,vagy kiütések jelentek meg azon a testtájan.Van hogy pálcikával mintát vesznek a húgycsõ nyilásból,de az nem tudom mikor fordul elõ.Sima felfázáskor nem kell még menni,ha csak hosszabb idõ múltán sem javul,de a fityma feszülésekor sem feltétlen,mert ha csak kicsit feszül,akkor lehet házilag kicsit lazzítani rajta.Ilyesmik.Szóval ha ott érzed valami nem stimmel.De van ha ilyen külsõ elváltozás van(nem szükület,v. letapadás gyanú)akkor a bõrgyógyászhoz küldenek(gomba,pici piros pötyök,meg ilyesmikre gondolok).

Ha pl- fáj a heréd, úgy érzed a fitymád feszül, vagy kiütések jelentek meg azon a testtájan.Van hogy pálcikával mintát vesznek a húgycsõ nyilásból, de az nem tudom mikor fordul elõ.Sima felfázáskor nem kell még menni, ha csak hosszabb idõ múltán sem javul, de a fityma feszülésekor sem feltétlen, mert ha csak kicsit feszül, akkor lehet házilag kicsit lazzítani rajta.Ilyesmik.Szóval ha ott érzed valami nem stimmel.De van ha ilyen külsõ elváltozás van(nem szükület, v. letapadás gyanú)akkor a bõrgyógyászhoz küldenek(gomba, pici piros pötyök, meg ilyesmikre gondolok).
Az urológus a kiválasztó szervrendszerrel foglalkozik. Akkor kell odamenni, ha azzal van probléma. Pl felfázás, fájdalmas vizeletürítés, véres vizelet, vese táji fájdalom stb..

3 hónapos németjuhászomat ma kezdtem sétáltatni, a pórázt hamar megszokta viszont menne neki minden kutyának, az embereket sem igazán tűri, ez miért van? Nincs idegrendszeri gondja, csak gondolom csibészelték mielőtt hozzánk került.

Egy kislány megakarta simogatni,de nem engedtem neki mert még csak 4 napja van nálunk a kutya és még nem ismertem ki.(szokatlan ez az agresszió egy 3 hónapos kutyától legalábbis nekem)Kérdésem hogy tudnám ezekről a szokásokról,mihamarabb leszoktatni?Egyébként játékos velünk,tehát szerintem nem idegrendszeri gondjai vannak csak csibészélték mielőtt hozzánk került.(az erőteljes visszarántás pórázzal,rákiabálás,orra koppintás folyamatban van tehát más megoldásra lennék kiváncsi)tőlem tart és engedelmeskedik,de nagyon fog és nyugodt,sétáltatható kutyák akarok belőle,nem akarom hogy bárkit is bántson,tudom hogy jó,ha fog a kutya,de nem házörzésre tartom,azt megoldom másképp.

Legjobb válasz: Azért van, mert fél. Ha neki akar menni egy kutyának és leáll ugatni, indulj el ellenkezõ irányba és húzd magad után. Érdemes lenne egy ismerõssel (és a kutyájával) gyakorolni ezt. Ha megnyugodott, megint mehettek a másik kutya felé. Ha megint ugat, hátra arc. Mikor elindultok, mondhatsz neki egy parancsszót is, pl. "nem".

Azért van, mert fél. Ha neki akar menni egy kutyának és leáll ugatni, indulj el ellenkezõ irányba és húzd magad után. Érdemes lenne egy ismerõssel (és a kutyájával) gyakorolni ezt. Ha megnyugodott, megint mehettek a másik kutya felé. Ha megint ugat, hátra arc. Mikor elindultok, mondhatsz neki egy parancsszót is, pl. "nem".
A jó helyrõl való kiskutyák nem félnek...
A kérdező hozzászólása: Tudod vannak olyan emberek, akik megtehetik hogy vesznek egy értékes kutyát, vagy pontosabban beszámolta valamibe, aztán rájön hogy nincs rá ideje és továbbadja(van aki megteheti, én nem de az ismerõsöm ilyen)ez nem naivitás kérdése....
A kérdező hozzászólása: Emberek hadjuk ezt a tenyêsztö dolgot.az oltàst màr írtam egy pavro vagy mi màr màr volt meg egy kombinàlt.így kaptam meg.én voltam vele a màsodik kombinàlton ezutàn megyek chipre meg veszettsêgre.termêszetesen fêregtelenítve is volt/van.Mivel úgy làtom központi têma a tenyêsztö ezêrt megkêrdezem és megmondom honnan van.Addig tanàcsokat vàrok nem okosítàst.Tanàcsos ivartalanítani?mivel jàr azon kívül hogy elhízik.gondolom könnyebben kezelhetövê is válik.de ez is csak az én véleményem vàrom a hozzáértök vàlaszàt
Nem hízik el.Akkor hízik el, ha látod, hogy hízik és mégis ugyanannyi kaját kap.Ha látod, hogy hízik, akkor kevesebb kaját adsz neki.Ennyi.De ez ivartalanítástól független. Nem fogják érdekelni a tüzelõ szukák, nem fog emiatt kiszökni (nem csapja el az autó), a herebetegségeket megelõzöd, nagy valószínûséggel hosszabb életet fog élni. Amennyiben kislány, nem fogják felcsinálni, nem lesz felesleges németjuhász keverék alom, ami vagy a nyakadon marad, vagy a menhelyre kerül, vagy elpusztul.Nem lesz méhdaganata, emlõdaganata, gennyes méhguylladása stb. Hosszabb és boldogabb életet fog élni, ja és neked sem kell a tüzelését számolgatni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadó a válaszaidból ítélve, te vagy kutyákkal foglalkozol vagy csak nagyon értesz hozzájuk, vagy mindkettõ, még két kérdésre válaszolj légyszi, mondandódból ítélve, az ivartalanítás mindenképp "jó" dolog, tudom hogy hely és orvos válogatja, de szerinted egy ilyen idõs kutyánál(3 és fél hónap)szerinted mennyibe kerül ez a mûvelet?Ja és ami még nagyon érdekelne, hogy ha ezt megcsinálom akkor nyugodtabb kutya lesz?a taníthatóságából, fogékonyságából ezáltal nem veszít?Ha nagy hülyeséget kérdezek bocsi, de ezért vagyok itt hogy megtudjak dolgokat, köszi!
A kérdező hozzászólása: sorry a mondat ismétlésért....:D
Én pártolom az ivartalanítást, a fent említett okokból.A kutya személyisége egyáltalán nem változik meg, semmi negatív nem történik vele.Kezelhetõbb lesz, a dominancia nagy eséllyel csökken, a játékossága kitolódik, így könnyebben motiválható játékkal bármilyen feladatra. Mi az egyik kutyánkat 4 hónaposan ivartalaníttattuk, ez kb. tavaly novemberben volt, akkor volt olyan 8-10 kg és 11 ezer ft-ot fizettünk, mindennel együtt.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor én is megcsinálom.Fertõzésveszély van?núgy értem hogy mennyi ideig kell odafigyelni rá?Ez a beavatkozás mennyi idõ?Megint hülyeséget fogok kérdezni, de gondolom altatásban csinálják, annak a kockázata, hogy nem ébred fel gondolom annyi mint az embernél?Van nem ütik ki annyira?
Altatva csinálják, viszont az altatás fokozatos, mindig csak egy kicsit nyomnak bele, nem rögtön az egészet, hogy kiüsse a kutyát.Ez így meglehetõsen biztonságos.Mûtétnél a dokin kívül asszisztens is van, õ figyeli a kutya légzését, meg általában, hogy minden rendben van-e.A szemébe cseppentenek altatás elõtt, hogy ne száradjon ki, a hideg asztalt letakarják valami melegítõ cuccal, így a kutya nem szenvedhet semmilyen károsodást. Maga a beavatkozás 20-30 perc, könnyen felépül a kutyus.Fõleg a kölykök.Szinte észre sem veszik. Ha nem felszívódó varrattal varrják, akkor 10 nap múlva vissza kell menni varratszedésre, az alatt a 10 nap alatt arra kell figyelni, hogy a kutya ne tudjon hozzáférni a varrathoz, erre a célra kapsz egy gallért, amit a fejére húzol.Ez van amelyik kutyát megviseli, valakit nem nagyon érdekel.Ha tudsz rá folyamatosan figyelni, akkor nem muszáj rajta lennie.De ha egyedül hagyod, vagy látod hogy nagyon nyalná, akkor rakd rá, mert a varratot kinyalhatja a sebbõl, ami gond. 10 nap után visszaviszitek varratszedésre, ezt meg sem érzi, 3 perc az egész és nem altatják. Utána boldogan mehet amerre lát :D
Igen, az ember vesz egy értékes munkakutyát és aztán továbbadja neked, mert te is olyat akarsz. Logikus mi? Jó lenne ha csak így hullanának az ember ölébe a munkakutyák. Kicsit naív vagy. Csak annak kéne hinni amit a saját szemeddel látsz.
Kezdjük azzal, hogy tenyésztõtõl kutyát "szerezni" nem lehet.Mivel egy tenyésztõ szerzõdést írat veled, és elõre "kifaggat" mennyit tudsz a kutyákról, milyen helyen élne a kutya stb és ha nem tart megfelelõnek, akkor nem is ad kutyát! Tehát, ha ismerõsöd szerezte, akkor neki kellett aláírnia a szerzõdést így a kutya az övé.Viszont õ tovább adott rajta, így ha ez a tenyésztõ fülébe jut, akkor a kedves ismerõsöd megütheti a bokáját. Plusz a chipet is az õ nevére kellett átírni, ha a ti nevetekre került, akkor meg értesíteni kell a tenyésztõt. Ja, és az elõvásárlási jog, õt illeti. Ja, és tenyésztõ nem ad el úgy kutyát, hogy "nem akarja tanítani". Ez nem tenyésztõ, a kutya a leírtak alapján simán lehet ideggyenge.Egy HÁROM HÓNAPOS KUTYA, hogy viselkedhet így?? Normális esetben még játszana minden kutyával meg emberrel, és egy kölyök kíváncsiságával fedezné fel a világot. Nálatok nagyon nincs rendben valami.
Leírnád, pontosan hogyan viselkedik amikor idegen kutyát vagy embert lát? A "menne neki" sokféle viselkedést leírhat.
Bocsi de szerintem nagy az esélye, hogy becsaptak. Nem is találkoztál személyesen a "tenyésztõvel" nem? Csak közvetítve egy másik emberen keresztül ha jól értem. Mi bizonyíték van rá, hogy jó helyrõl jött, az ember szaván kívül?
Törzskönyv van hozzá? A munka vonal nem véletlenül van elkülönülve a show vonalaktól.
Talán akkor érdemes lenne megkérdezni a tenyésztõt.A kutyát meg mielõbb elvinni az oviba, sok kutyasulinak van kölyökcsoportja. Attól, hogy játékos, még bõven lehet idegrendszeri problémás, az én bullterrierem is ilyen volt.Melyik kennelbõl vetted a kutyát?Mi a késõbbi célotok vele?Volt már kutyátok elõzõleg is?Ha csak hobby célra szeretnétek, nem volt jó gondolat munka vérvonalból venni.Az ilyen kutyáknak folyamatos és komoly elfoglaltság kell, nem elég nekik a kert meg a séta.
A kérdező hozzászólása: Nem szar helyrõl van a kutya.Jobb helyrõl nem is lehetne és a válaszok alapján én értem félre a viselkedését nem azért ilyen, mert csibészelték hanem mert fél, meg gondolom a három négy nap alatt szoknia is kell a helyet.(tenyésztõtõl van, aki külföldi munkára okít kutyákat)Nem én szereztem, nekem intézték ezért kérdezek itt és nem a volt gazdáját!
Ja és 3 hónapos kutya nem "fog". Normális esetben 1 éves kor után alakul ki az õrzõ-védõ ösztön, amit most csinál az valami teljesen más okból lehet.
Ne haragudj, de ez a viselkedés nem normális. 3!!!! hónapos kutyát nem lehet csibészeltetni, ha meg valaki mégis megtette, az azt jelenti, hogy nagyon sz*r helyrõl van az a kutya és annak meg lesz a böjtje.
A kérdező hozzászólása: Szóval ez így megy, oké, majd megírom hogy hogy viseltük köszi:d

Miért mennének az emberek szakmunkásnak? Hallani, hogy nem akarnak annak menni, de akkor mi ösztönözné őket? Fizetés a béka segge alatt, munkakörülmények nem jók. Nincs is hiány belőlük, csak a végzettek harmada helyezkedik el szakmájában.

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/02/16/uzleti-erdekek-miatt-ve..

Legjobb válasz: Egy jó hegesztõ kb. 2-3-szor annyit keres, mint egy diplomás pedagógus. Ja, és egy hegesztõ 2 nap alatt talál munkát, a sok média-kommunikáció-büfé szakosz diplomás meg ott áll a munkanélküli hivatalban segélyért.

Egy jó hegesztõ kb. 2-3-szor annyit keres, mint egy diplomás pedagógus. Ja, és egy hegesztõ 2 nap alatt talál munkát, a sok média-kommunikáció-büfé szakosz diplomás meg ott áll a munkanélküli hivatalban segélyért.
"diplomásként 1, 5-2X kezdõ fizetés az átlag" Minden olyan statisztika becsapós, ami általánosságban beszél a diplomáról, ez is. Van olyan szak, ahol a munakerõpiac a diplomás munkaerõt szivacsként felszívja, több százezres bérért, máshol meg lehetetlen elhelyezkedni, ráadásul még az is csak minimálbér-körül fizet.
Szerinted ha mindenki diplomás lenne, akkor ki a fene végezné a kétkezi munkát?!
Az hogy így alkothat valami maradandót. Már ha nem szakácsnak megy, hanem pl asztalosnak, kõmûvesnek. Az alkotás vágya mindig erõsebb a pénznél.
A kérdező hozzászólása: És ha azt nézzük, hogy diplomásként 1, 5-2X kezdõ fizetés az átlag amivel többet kapna. (leszámítva 1-2 ÁLLAMI munkát) Nálunk van az EU-ban a legnagyobb különbség diplomás és nem diplomás fizetése között.
Külföldön élek szakmunkásként. kb 4szer annyit keresek, mint anyám, aki diplomás nõvér, 25 éve a szakmában. Nincs több kérdés. Szakma kell, aztán sipirc Nyugat!
Nézzük a cikk alapján! Kõmûves és ács? Nem tudom észrevette e valaki, hogy az építõipar agyhalott. Nem egy kõmûves ismerõsöm van (és jó szakemberek), akik csak vegetálnak mert annyira nincsen munka, amióta leállt a hitelezés amely az egész ágazatot mozgatta. De amikor mûködött akkor is mi volt? A fõvállalkozók és a szerencsések megszedték magukat a többieket a láncolatban meg vagy kifizették vagy nem. Az csak hab a tortán, hogy a vállalkozóknál az építõiparban nemzeti sport, hogy nem jelentik be az embereket, vagy ha igen akkor alkalmi munkára legjobb esetben 4 órásra vagy minimálbérrel. Ismerek építõipari vállalkozót nem egyet. A munkaidõ náluk (amikor még volt munka) hétfõtõl-vasárnapig reggel 7-tõl de délután ha 5-kor abbahagyták az emberek a munkát ment az üvöltözés. Persze a melót elvárták de a bejelentés és a pontos kifizetés az már nehezükre esik. Télen szóltak a kõmûveseiknek, ácsaiknak, hogy nincs meló maradjatok otthon. Ja, hogy nem tudtok mibõl kenyeret venni a családnak? Kit érdekel amikor én Mercivel, Audival járhatok? Na szóval csak olyan beszéljen a szakmunkások gyötrelmeirõl aki életében megfogott már egy lapátot és nem csak a billentyût bökdöste. Egyébként nekem 2000-ig volt tapasztalatom személyesen az építõiparban, de az elég volt ahhoz, hogy váltsak. Ma is úgy látom, hogy jól tettem. Ma még rosszabb a helyzet. Ezek után miért is mennének az emberek szakmunkásnak? Még valami. Finnországban dolgozik egy ismerõsöm szakmunkásként. Ritkán találkozom vele manapság, de nem régiben volt szerencsénk egymáshoz, mivel hazajött karácsonyozni a szüleihez. A lényeg, hogy nagyon meg van becsülve (itthon ugyanebben a szakmában csak kínlódott) és azt mondja, hogy a finnek már régen felismerték és gyakorolják azt amirõl itthon csak papolás folyik évtizedek óta. Nincs is akkora különbség a diplomások fizetése meg a szakmunkások jövedelme között. De kérdezem én, miért is jó az országnak ha úgy képez szakembereket, hogy aztán azok köszönik szépen és elmennek külföldre, legyen az diplomás vagy szakmunkás? Rá kellene már jönni, hogy nem szakadékot kellene építeni, hanem tisztes megélhetést biztosítani, többek között a bérezés terén is. Az mindenkinek használna. Amíg ez nem így lesz, nem lesz felfelé út.
A kérdező hozzászólása: "Mert akár ki is tud menni nyugatra ha tehetséges, és nem lébecol évekig a diplonyért." Mi az, hogy lébecol? Nem csak õk, hanem bárki ki tud menni nyugatra.
"Miért mennének az emberek szakmunkásnak?" Mert akár ki is tud menni nyugatra ha tehetséges, és nem lébecol évekig a diplonyért. A baj meg itthon az, hogy nincsenek is nagy becsben tartva a szakmunkások.
A kérdező hozzászólása: És azért a diplomások 2X több fizetése nem egy nagy kamu. Átlagosan ennyivel többet meg is kapnak. http://www.fizetesek.hu/elemzesek/ketszer-tobbet-er-a-diplom..
A kérdező hozzászólása: "Minden olyan statisztika becsapós, ami általánosságban beszél a diplomáról, ez is." Igen, ha valami nem azt mondja, hogy milyen szar a diploma akkor hazugság? Állami szférában nem mondhatók jónak a fizetések, de versenyszférában már igen. Ismerek azért pár diplomást és nem az államnál azért kapnak normális fizetést. Persze van kirívó eset mint matematikus egy "gazdagsági" cégnél, ahol millió felett van a fizetése. De nézd meg a pályakövetési adatokat.
A kérdező hozzászólása: Persze mindig jönnek a válaszok, hogy hát de sokat keresnek. Akkor miért nem mennek dolgozni? Pl gépészek esetében 30% a munkanélküliség.
A kérdező hozzászólása: "Egy jó hegesztõ kb. 2-3-szor annyit keres, mint egy diplomás pedagógus. Ja, és egy hegesztõ 2 nap alatt talál munkát, a sok média-kommunikáció-büfé szakosz diplomás meg ott áll a munkanélküli hivatalban segélyért." Érdemes a cikket is elolvasni. És miért mindig a csúcsszakot akarjuk összehasonlítani az alacsony fizetésûvel. Ne az államit és a magán szférát hasonlítsuk már össze. Egy átlagos diplomás a magán szektorban keres annyit mint egy szerencsés hegesztõ. 240-250 egyátlagos fizetés. ÉS azt is vegyük észre, hogy a hegesztõk nem mind olyan jól keresnek. Ismerek ilyeneket, mert olyan középiskolába jártam ahol ez egy szakma volt. Ugyanakkor nincs hiány szakmunkásokból, csak nem akarnak a saját szakmájukba dolgozni.
A kérdező hozzászólása: 2Nincs több kérdés. Szakma kell, aztán sipirc Nyugat!" Ne hasonlítsuk már össze nyugatot és minket. Rokonom a szakmájában diplomásként, többször is keresték kinti cégek. Volt amelyik havi 2, 5-3 milliót is adott volna. Õ egyenlõre el van itthon a 6-700E fizetésével.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!