Találatok a következő kifejezésre: Az ember van határ (7 db)

Az ember fejlődésében van határ?

Ezt úgy értem, hogy nem fejl?dhetünk a végtelenségig valahol meg kell állnunk.

Legjobb válasz: Hehe... szerintem nem már visszafejlõdnek az emberek :D Amúgy meg biztos lesznek mindig új, modern dolgok, amiket fel lehet találni, tovább lehet fejleszteni. Szerintem nem lesz olyan, hogy valahol megállunk, mert akkor egy nagyon okos kitalál valami újat és így fejlõdünk tovább.

Hehe... szerintem nem már visszafejlõdnek az emberek :D Amúgy meg biztos lesznek mindig új, modern dolgok, amiket fel lehet találni, tovább lehet fejleszteni. Szerintem nem lesz olyan, hogy valahol megállunk, mert akkor egy nagyon okos kitalál valami újat és így fejlõdünk tovább.
Sztem, az ember fejlõdésében nincs határ, mert generációkon át fejlõdünk. Mi már okosabbak vagyunk mint elödeink.Egyébként egy ember egy életen át fejlõdik, mint testileg és szellemileg is.
Igen, van határ. a Kihalás. vagyis ki fogunk halni (persze jó pár generáció után). Miért? EZÉRT: manapság egy családban ÁTLAGBAN 0 és 2 közötti a gyermekszám. de 3 kéne a fennmaradásért. mert 1gyere, anyu hejett, még egy apu hejett, és a harmadik plusszban. az más dolog, hogy a kínaiaknak van eséjük, persze nem kínában (a születésszabájozás miatt). és a roma számaazásúaknak, mert õk is sokan vannak. nem a karrierre építenek. és nem 40 felett szülnek. mint ma. mert sajnos nagyo kevés 20-30 éves nõ van aki szülni szeretne. a továbbfejlõdés pedig földrészenként változik majd. lesznek a száraz és forró hejek a höldön, és a vizes, latyakos, vagy épp hideg. ezehez kell majd az emberiségnek alkalmazkodnia, hacsak ki nem nyírjuk magunkat a sok káros vacakkal.

Régen sosem ittam, kifejezetten utáltam az ivást és mindent, ami vele kapcsolatos. De mostanában lazultak az elveim. Szerintetek hol van az a határ, amikor az ember már túl sokat iszik?

Tehát nem úgy értem, hogy egy alkalommal, hanem szokásszerűen. Heti hányszor? Én amúgy sosem iszom addig, hogy hányjak vagy rosszul legyek, azt továbbra is utálom. Csak arra jöttem rá, hogy jó az, amikor kellemesen szédelgek, jól érzem magam és oldottabb vagyok. Viszont alapvetően egy eléggé ideges, feszült, szorongó emberke vagyok, és attól félek, hogy túlságosan megkedvelem, mint módot a feloldódásra...

Legjobb válasz: Amikor már kifejezetten kívánod, vagy rutinná válik (akár heti, akár napi...)

Amikor már kifejezetten kívánod, vagy rutinná válik (akár heti, akár napi...)
Alkalmanként egy-egy ilyen kis ivással nincs gond. Akkor kezdõdnek a problémák, amikor már nem tudsz másképp feloldódni, ellazulni, csak az alkohollal. Ilyenkor jön az, amikor olyankor is inni akarsz, amikor tulajdonképpen nem is kívánod.
A kérdező hozzászólása: Fel tudok oldódni máshogy is, de úgy érzem, hogy egy bizonyos fajta oldottságot csak alkohollal tudtam eddig elérni. Valahogy nem vagyok elég magabiztos sok dologhoz, mindenféle gátló gondolatok, kétségek járnak a fejemben, amik miatt nem tudok lazán beszélni mondjuk egy csajjal. Egy fröccs okozta kissé bódult állapot meg eltünteti ezeket a gondolatokat.

Honnan tudja az ember, hogy pszichológusra (esetleg pszichiáterre) van szüksége? Mi az a határ, amikor fel kellene ismerni, hogy egyedül nem megy?

Legjobb válasz: Én akkor jöttem rá, mikor már nagyon az utcára sem mertem kimenni! Valamint az ilyen gyógynövényes gyógyszerek, illetve gyógyteák nem segítettek!

Én akkor jöttem rá, mikor már nagyon az utcára sem mertem kimenni! Valamint az ilyen gyógynövényes gyógyszerek, illetve gyógyteák nem segítettek!
A kérdező hozzászólása: és segített a szakember?
Igen, én pszichiáternél voltam így gyógyszeres kezelést kapok! Használ igen, persze még nem az igazi, de már sokkal sokkal jobb! 2 hónapja szedek gyógyszert!
Ha nem szeretnél rögtön gyógyszert szedni (hátha nem olyan vészes a helyzeted), akkor szerintem elõbb pszichológushoz fordulj. Õ úgyis látni fogja, hogy pszichoterápiára vagy mire van szükséged, és továbbküld, ha szükségesnek látja. Ha már rossz gondolataid vannak, vagy annyira nyomasztanak a problémák, hogy úgy érzed, nem tudsz már rég megbirkózni velük, vagy esetleg nem tudod úgy ellátni a mindennapi feladataidat, ahogy elõtte, mindenképp fordulj szakemberhez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Kamattal együtt behajtják rajtad.
Bûntetés után 40 nappal kapsz egy fizetési felszólítást, ekkor a korábbi bûntetés kb 3x-osa az összeg. Ha akkor sem fizeted be bekerül a faktorálásba, és kiadják adósságbehajtó cégnek a követelést. Róluk tudni kell, hogy a bevételük abból van hogy veled befizettetik a bûntetést, így igen hatékonyan járnak el. Ha nekik sem fizetsz visznek bíróságra. Csak akkor a 8000-s bûntetés már 300000 ft...
Szerintem egy idõ után továbbadják az adósságot egy behajtó cégnek, aminek a költsége is Téged terhel.
Utolsó: Ez LIKE. Tanulságos történet minden "bliccelek mert megtehetem" embernek...
Vagy a MÁV, vagy az adósságbehajtó cég fizetési meghagyásos eljárást kezdeményez a nem fizetõ személy ellen. (ma már ez elektronikusan is indítható, tehát gyorsan megy) Ha a nem fizetõ személy tizenöt napon belül ellentmond (kérdés, van-e értelme - lehet, hogy adott esetben van, ezt a nem fizetõnek kell mérlegelnie), akkor bíróságra kerül az ügy és ha a nem fizetõ személy elveszti a pert, a per végén sokszoros kamattal és költséggel hajtják be a pénzt. Ha nem mond ellent, akkor jogerõs lesz a fizetési meghagyás és ugyanúgy végrehajtható, mint az ítélet. HARMADIK LEHETÕSÉG: a fizetési meghagyást kibocsátó közjegyzõnél részletfizetést lehet kérni (külön eljárási díj ellenében), és a közjegyzõ mérlegeli, hogy megadja-e vagy sem a részletfizetést.

Ha egy AB- s vércsoportu ember éppen az elvérzés határán van és nincs raktáron AB-s vércsoportu vér és van 2 nővér és az egyik nővérnek a vércsoportja A a másiknak meg B és ha össszeöntjük akkor azt befogadja a sérült személy szervezete?

Legjobb válasz: 1, az elsõ is ahogy írta, az AB vércsoportos személynek sem az A, sem a B-vel szemben nincs ellenanyag, mindkettõt kaphatja 2, ha összeöntesz egy A meg egy B vércsoportú ember vérét, abból nem lesz AB-s vér

1, az elsõ is ahogy írta, az AB vércsoportos személynek sem az A, sem a B-vel szemben nincs ellenanyag, mindkettõt kaphatja 2, ha összeöntesz egy A meg egy B vércsoportú ember vérét, abból nem lesz AB-s vér
Az AB csoportos ember mindenkitõl kaphat vért. Yupiter
Igen lehetséges. A beteget egy rázóasztalra kell rögzíteni. Az egyik nõvért a bal karjába, a másik nõvért a jobb karjába kell kötözni. Adott jelre elindítják a rázóasztalt, meg az infúziókat. Ha befogadja, ha nem fogadja be, nem kap mást elven.
Az RH faktor is döntõ, AB pozitív mindenkitõl kaphat, de ha AB RH negatív, akkor csak negatívosoktól.

Mikor van az a határ, amikor egy idős agylágyulásos néni saját maga, illetve a gyermekei döntik el, hogy szoc. Otthonba menjen? Tudom, hogy egy egészséges idős embernek alá kell irnia egy papirt, hogy otthonba vonuljon.

Legjobb válasz: Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.

Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.
leginkább akkor, amikor már totál beszámíthatatlan, és gyámságra szorul.

Példa: van 300 pontom és azt írom be elsőnek, ahol 300 pont a határ, de az adott szakra csak mondjuk 20 embert vesznek fel, viszont jóval többen is elérték a min.300 pontot akkor sorrendet készítenek és csak az első huszat veszik fel?

Vagy pedig kötelesek felvenni mindenkit, aki elérte a megadott pontot?

Legjobb válasz: A példa nem életszerû, mivel pontosan a jelentkezõk száma határozza meg a ponthatárt. Tehát rangsorolják a jelentkezõket elért pontszám szerint, és úgy húzzák meg a ponthatárt, hogy a felvételi keretszámnak megfelelõ hallgatót vegyenek fel.

A példa nem életszerû, mivel pontosan a jelentkezõk száma határozza meg a ponthatárt. Tehát rangsorolják a jelentkezõket elért pontszám szerint, és úgy húzzák meg a ponthatárt, hogy a felvételi keretszámnak megfelelõ hallgatót vegyenek fel.
Nem 301 lesz a ponthatár, hanem akkor nem vesznek fel csak 19 embert és így nem a 20. legmagasabb pontszám lesz a nyerõ, hanem a 19-é. hihetetlen, h mennyi ffasz van amúgy...
ez így mûködik: x szakra 50 a keretszám. a jelentkezõket pontszám szerint sorba rakják. 50-nél húznak egy vonalat. az a ponthatár. ha az 50.embernek 380, akkor az lesz. ha 250, akkor az.
Megértelek, én se véletlenül vagyok kiakadva, mert olyanokat össze tudnak hordani, h nem is értem honnan szedik össze. Az apróságot meg vágom, ez alap, csak nem akartam bonyolítani, egyeseknek így is magas.
De. Félreértelmeztem a kommentedet, mert úgy értettem, ahogyan sokan félreértették a rendszert már itt (na lám, már én is ezekbõl indulok ki, annyi ilyen hülyeséget olvastam már itt), hogy nem a ponthatárt emelik, hanem az csak úgy van, és attól függetlenül döntenek még emberek felvételérõl. Mea culpa, annyit még hozzátéve, bár csak apróság, hogy a pontegyenlõtlenségek miatt ugye nem feltétlen a 19ediké lesz a ponthatár, mert azé még mindig lehet ugyanaz, mint a 23é, hanem a legkésõbbi olyan embernek, akinek már magasabb a pontszáma.
Jó akkor leírnád nekem, h hogy mi van akkor ha a 19. versenyzõnek van 305 pontja, majd az utána következõ 302 ponttal legalább 10-en rendelkeznek? Mert szerintem nem fogják felvenni pluszba embert, hanem akkor 305 pont lesz a határ és 19 emberrel indul el a képzés. Egyébként a kérdezõre értettem, ha félreérthetõ lettem volna. Kb. naponta megkérdezi valami hülye.
Hát nem tudom mi van, de most kaptam sms-t, hogy nem hivatalos adatok szerint sehova nem volt elég pontom.386 pontom van, de ahova jelentkeztem mindenhova 367 kell.Akkor ilyenkor mi van?
"hihetetlen, h mennyi ffasz van amúgy..." Nyugi, majd jók lesznek btk-ra :D
az elõbbi kommentben az 'elõzõ' megszólítás még ava87-nek ment volna...
elõzõ: amit írtál, az így nem igaz a pontegyenlõségek miatt. A 23:37 as jól leírta a dolgot, ha 20 a keretszám, akkor a ponthatárt úgy húzzák meg, hogy max. 20 embert vegyenek fel, de a pontegyenlõségek miatt az is benne lehet, hogy nem tudják úgy meghúzni, hogy pont 20at vegyenek fel, ilyenkor kevesebbet vesznek fel 23:44 es meg picit visszavehetne, mert a 23:37es jót írt... ellenben vele.
ha valahova max 20 embert vesznek fel, és mondjuk 19 embernek 301 vagy afeletti pontja van, akkor csak 19et vesznek fel, a 20. és az utána következõ 300 pontosok megszívták, mivel nem vehetnek fel többet a keretnél.
Ha 20 embert vesznek fel, akkor a 20. ember pontja a ponthatár. Ha neki 300, akkor annyi. Ha valahova van 20 hely, akkor a 20 legmagasabb pontot elért embert veszik fel, és ez alapján állapítják meg a ponthatárt.
Azonos pontszámú jelentkezõk között nem tudnak különbséget tenni.. vagy felvesznek mindenkit aki elérte a 300 pontot, vagy ha úgy már sok lenne, akkor 301 lesz a ponthatár gondolom.
aki elérte a ponthatárt, azt felveszik. De a ponthatárt nem az ujjukból szopják, hanem direkt úgy húzza meg a központi algoritmus a jelentkezõk pontszámai alapján, hogy ha csak max 20 embert vehetnek fel, akkor max 20 embert kelljen, szóval ebbõl nincs probléma.
Azért mondják azt, hogy 300 pont kell az adott szakra, mert a sorrendben 20-dik (vagy ahányat felvesznek) embernek 300 pontja van.
00:45 egy újabb sötét... Nem errõl szólt a kérdés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!