Találatok a következő kifejezésre: Az ember van (4194 db)

A rasszizmus genetikailag az emberekbe van kódolva?

A liberális, toleráns Amerikai Egyesült Államokban a házasságok 3,9%-a köttetik csak két különböző rassz között (1980-ban még csak 1,3% volt az ilyen házasságok aránya) a népszámlálási adatok szerint. Az ázsiaiak és fehérek közötti házasságok még viszonylag gyakoriak, de a feketékkel ritkák az USA-ban. A fehér és az ázsiai férfiak is 0,3% arányban vettek feleségül fekete nőt. Fehér nőt az ázsiai férfiak 7%-a választott. A feketék liberálisabbak. Az afroamerikai férfiak 8%-a vett feleségül fehér nőt, az afroamerikai nők 4% arányban mentek hozzá fehér férfihoz. Tehát megfigyelhető, hogy a liberális, multikulturális társadalmakban is az emberek inkább a saját fajtájukkal barátkoznak, házasodnak, magukat szegregálják. Jó példa erre az USA elnöke is. Obama fehér családból származik, európai eredetű szülők, nagyszülők nevelték. Jó iskolákba járt, ahol a tanulók 90%-a fehér volt. Õ mégis inkább egy fekete feleséget választott magának.

Legjobb válasz: Az USA-ban vannak bizonyos hagyományok , van bizonyos faji öntudat. Ott kialakult az úgynevezett Schelling szegregáció.Tehát,a hasonló emberek a hasonlók közé költöznek. Épp ezért ,minden etnikum "gettósodva" van. Az emberek többsége, a magukhoz hasonlók közt szeretnek élni és párt is onnan választanak. Ez egy ösztön féleség. Ez egyébként miért lenne rasszizmus, kérdezõ? Nekem is jobban tetszenek az európai nõk, mint az afrikaiak.

Az USA-ban vannak bizonyos hagyományok , van bizonyos faji öntudat. Ott kialakult az úgynevezett Schelling szegregáció.Tehát, a hasonló emberek a hasonlók közé költöznek. Épp ezért , minden etnikum "gettósodva" van. Az emberek többsége, a magukhoz hasonlók közt szeretnek élni és párt is onnan választanak. Ez egy ösztön féleség. Ez egyébként miért lenne rasszizmus, kérdezõ? Nekem is jobban tetszenek az európai nõk, mint az afrikaiak.
"Lehet, hogy egy fehér ember nem találja õket olyan szépnek, valószínû õk is így gondolkodnak a fehér emberrõl, de ez megint csak nagyrészt genetika." Megválaszoltad magadnak a kérdést...
A feketék nagy része nemtõl függetlenül bûn ronda, ezért ritka a házasság fehérek, és feketék között.
A kérdező hozzászólása: Mert a rasszizmus, szegregáció népszerû téma, gondoltam közelítsük meg új szemszögbõl is.
az hogy kínai elvétve házasodik fekete emberrel vagy arabbal vagy hogy fehér eszkimóval nem faji szegregáció, egyszerûen csak biológiailag amikor valaki megtetszik akkor elsõdlegesen a saját rasszból történik a kiválasztódás meg még rengeteg oka van ennek de ez nem politikai kérdés amúgy nem tudom miért ide tetted fel
A kérdező hozzászólása: A házasság a legszorosabb emberi kapcsolat, de nem csak errõl van szó. A fenti példákban leírtam mire gondolok. A liberális eszmék, demokrácia, egyenjogúság ellenére a szegregáció természetes dolog.
Nincs. Semmiféle ilyen tudományos eredmény nem létezik. Annál több létezik arról, hogy a rasszizmus tanult, ellesett szokás. A házasságok arányainak semmi közük a rasszizmushoz, ugyanis az nem rasszizmus, hogy kit választunk, vagy kit nem. Ha nekem nem tetszenek a barna szemû nõk, akkor megbélyegeznek? És ha nem tetszenek a szõkék, akkor is? Nem kell összekeverni össze nem tartozó dolgokat, mert komoly következményei lehetnek.
Fel van téve egy kérdés --> "A rasszizmus genetikailag az emberekbe van kódolva?" A meghatározás meg arról szól, hogy a különbözõ rasszok milyen arányban házasodnak össze, már itt elvész a ráció szikrája, de gondolj bele egy izlandi ember ritkán fog egy chileivel összeházasodni, vagy egy kis kínai csávó egy 180-as néger nõvel, gondolom nem kell magyarázni miért, ez a pszichológiának, és a szelekciós hajlandóságtannak még egy könnyebb témája, józan ésszel is felmérhetõ. Amúgy Bill Clinton inkább nigga mint Obama.
A kérdező hozzászólása: Már miért lennének rondák? Afrikából amúgy is a legerõsebb, legszebb feketéket vitték el rabszolgának. Lehet, hogy egy fehér ember nem találja õket olyan szépnek, valószínû õk is így gondolkodnak a fehér emberrõl, de ez megint csak nagyrészt genetika.
Szerintem nincs, ez egy tanult szokás.
Igen minden állatnál bele van kódolva. Régen az éllõhej és a források végesekk voltak a saját család klán az elsõdleges mert ottvanak a rokonok akik hasonló géneket visznek tovváb. Nem az egyén hanem a populció tullélsi esélye a fontos a természetben. Az embereknéll is ugyan ugy mint a farkasoknáll ha kevéss az éllem kicsi fõld terüllet akor kiirtsák a szomszád fallüt vagy falkát a sajátjaikat meg alegvégsõ esetben csak. Ez most is megfigylhetõ ha minden egyre jobban megy akkor kevést ember érdekelnek a raszok a gazda nyugati libberállis országok jó példa erre. Afrika aholl roszulmenek a dolgok mindig van ott egy háboró etnikai allaponn. Ha elkezdenek roszul meni a dolgok akkor a kezdik megint elõveni a kisebséggeket hogy a saját népcsoprtuknak tõbb jússon (bár a ki irtanánk a cigókat nem szabadulna fell tulsok munka hely) pár 10ezer éve még a problémák nagy részét megoldota a mássok ki irtássa az állatok most is igy oldják meg a gondjaikat

Mi a véleményed azokról az emberekről, akik szeretnek többet mutatni, mint amilyük valójában van? Milyenek ezek az emberek? Van ilyen ismerősöd?

Legjobb válasz: Én is ilyen vagyok de közben igyekszem felnõni magamhoz, hogy ugyanannyi legyek mint amennyit mutatok. Nekem semmi bajom az ilyen emberekkel, szerintem nem ettõl lesz valaki rossz ember. Az önsajnáltató szerencsétlenek jobban idegesítenek.

Én is ilyen vagyok de közben igyekszem felnõni magamhoz, hogy ugyanannyi legyek mint amennyit mutatok. Nekem semmi bajom az ilyen emberekkel, szerintem nem ettõl lesz valaki rossz ember. Az önsajnáltató szerencsétlenek jobban idegesítenek.
Általában elsõre utálom õket, aztán ha jobban megismerem õket akkor meg megsajnálom.
VAn ilyen sajnos, utálni való típus...
túl sok ilyet ismerek. elegem van belõlük.
Inkább legyen nekik valójában több, és mutassanak kevesebbet. Csak a komplexusos emberek rágják tövig a körmüket, azért hogy többnek látsszanak.
attól függ hogy mibõl szeretnének többet mutatni.... ha testükbõl, akkor szerintem az nem jó mert szégyellik saját magukat, de ez fõleg a lányoknál érvényes (a mellükre nézve) de ez 2 okból lehet : valakinek tetszeni akar, vagy nem szereti saját magát. és van amikor pénz ügyi . akkor másokat becsap hogy õ gazdag , nagyember ..... De közben saját magát is becsapja és amikor ilyeneket mondd hogy õ jól áll akkor közben ez neki fáj, én az ilyeneket nagyon sajnálom, de õk álltalában érzékeny emberek is szoktak lenni.

A West Endbe, és a különbözõ plázákba Budapesten, hogy van az, hogy ennyi rengeteg eladót keresnek folyamatosan a boltokba? ! Azt gyanítom, hogy csak nagyon kevés ideig bírják az emberek. Van ennek valami oka? Talán a túlórákat nem fizetik? !

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nyilván a maszekok nem arról híresek, hogy szuper munkakörülményeket teremtenek és pótlékokat fizetnek. Ez az egyik. A másik meg, hogy ugye plázák H-V nyitva vannak heti 7 nap, ez sok embernek nem jön be. Amúgy szerintem most a karácsonyi roham miatt keresnek december végéig extra munkaerõt.

Nyilván a maszekok nem arról híresek, hogy szuper munkakörülményeket teremtenek és pótlékokat fizetnek. Ez az egyik. A másik meg, hogy ugye plázák H-V nyitva vannak heti 7 nap, ez sok embernek nem jön be. Amúgy szerintem most a karácsonyi roham miatt keresnek december végéig extra munkaerõt.
napi 10 órákat álldogálni nem nagy móka. túlfizetés nincs, sok helyen még értékesíteni is kell, van ahol még jutalékos rendszer is van, tehát kevés lóvét kapsz de ha értékesítesz akkor talán lesz több. dióhéjban...


Kicsit érthetõbben? Milyen pénzt von le a bank?
A kérdező hozzászólása: Ha az ember minden hónapban kap fizetést, ha kivesz a bank automatából pénzt, a bank levonja.
Természetesen a kivett összeget levonja a bankszámládról. Vagy mire gondolsz? Viszonylag új rendelkezés, hogy havi 150000Ft egy vagy kétszeri felvétellel költségmentes, azaz nincs költsége, nem vonnak le érte plusz költséget. Milyen címen és milyen összeget von le a bank szerinted?
A kérdező hozzászólása: nem tudom.
Hány éves a kapitány?

Ha férges valaki, mik a tünetek? Minden székletben jelen van? És létezik olyan, hogy az embernek van, aztán magától elmúlik, később újra előjön?

Legjobb válasz: Gyulladást és viszketést okoznak a végbél tájékán. Két féle emberi bélféreg létezik, az egyik az orsó giliszta, a másik a szalagféreg.Az orsógiliszta fertõzés esetenként hasi fájdalmat, és vakbél gyulladást is okozhat.Mindkettõ fertõzött étellel, és széklettel terjed.

Gyulladást és viszketést okoznak a végbél tájékán. Két féle emberi bélféreg létezik, az egyik az orsó giliszta, a másik a szalagféreg.Az orsógiliszta fertõzés esetenként hasi fájdalmat, és vakbél gyulladást is okozhat.Mindkettõ fertõzött étellel, és széklettel terjed.

A kakában (amit kikakál az ember) van még energiatartalom? Vagy 100%-ig kihasználja a szervezet a tápanyagot, amit beviszünk?

Legjobb válasz: nem használja ki 100%, mert még a bélben élõ baktériumok találnak benne a maguk életéhez dolgokat. igen ám, de mi nem vagyunk baktériumok. vannak benne olyan anyagok, amelyeket bizonyos élõlények fel tudnak használni, de mi emberek nem. különben miért szrnánk ki???

nem használja ki 100%, mert még a bélben élõ baktériumok találnak benne a maguk életéhez dolgokat. igen ám, de mi nem vagyunk baktériumok. vannak benne olyan anyagok, amelyeket bizonyos élõlények fel tudnak használni, de mi emberek nem. különben miért szrnánk ki???
"A kakában (amit kikakál az ember)" Köszönjük a pontosítást. :D
Energia még van benne, persze ezt az emberi szervezet már nem tudja hasznosítani (ahogy pl. a száraz fában lévõ energiát sem). De vannak olyan lebontó szervezetek (fõleg baktériumok), amelyek kifejezetten erre a táplálékforrásra álltak rá, és ezt hasznosítják. Az emberi (és állati) szervezet nem képes bevitt táplálék teljes tápanyag tartalmát hasznosítani, ezért jön ki a maradék. Általában azokat a tápanyagokat veszi fel a szervezet, amelyre szüksége van, de ez a táplálék összetételétõl és az egyes tápanyagok típusától is függ.
A kérdező hozzászólása: Akkor itt felmerül a kérdés, hogy egyes emberek hatékonyabban, mások kevésbé hatékonyan hasznosítják az ételt. Az utóbbiak kevésbé híznak?
erre sajnos nem tudok teljes mértékben helyes választ adni. az ember bele azt szívja ki az ételbõl, amit a szervezet le tud bontani. továbbá, bizonyos anyagokat a bélbe ürít, pl a hemoglobin maradékát, epét, stb. azt, hogy ki mennyire hízik, lehetséges, hogy befolyásolja a bél felszívóképessége, de nem hiszem, hogy nagy mértékben. persze én is tévedhetek. de fõ hatása a hormonoknak van, mint pl a pajzsmirigy hormonjai, és így tovább.
Igen, akár nem is kicsit. Ugye már maga a bélflóra állapota is befolyásolja, hogy mennyire hatékony a felhasználás, pl antibiotikus esetén tipikus mellékhatás lehet, hogy a szimbionta baktériumokat is írtja.
A kérdező hozzászólása: xD viccesen akartam megfogalmazni
Van, például a növényi rostok bírnak még energiatartalommal, amiket az ember nem emészt meg, de kellenek a széklet megformálásához. Egyes vidékeken tehéntrágyával tüzelnek, pedig növényevõk lévén jobban ki tudják használni a növényi tápanyagot.
azért, mert a legtöbb embernek átlagos méretû a lába.
Én már 41-es cipõt is alig találok néha.. És szerintem ennek az az oka, hogy indokolatlanul keveset gyártanak belõle, és már elõttem gyorsan megveszik az ugyanekkora méretû hölgyek...
HUMANICBA menjetek nagyon sok a 40 feletti cipõk száma amik le vannak értékelve, és piszok olcsók ugyanúgy vaterán, teszveszen is sok az ócsó nagy cipõ :) irigyellek titeket
és én mit szóljak? 37-es lábam van, keskeny és alig találok olyan cipõt, ami nem szélesebb lábúaknak készült...
Mindennél az átlagból gyártják a legtöbbet, mert átlagos emberekbõl van a legtöbb. Ez van.

Mi a jobb egy országnak: ha az államnak vagy az embereknek van sok pénze?

Legjobb válasz: Az állam, vagy az emberek szempontjából? És válaszoltam is.

Az állam, vagy az emberek szempontjából? És válaszoltam is.
Szerintem ez egy hülye kérdés, már bocsi...
"Szerintem ez egy hülye kérdés, már bocsi..." mér te is hülye vagy szóval... sokat nem változik a helyzet
Az a jó, ha mindkettõnek annyi pénze van, amennyivel tisztességesen tud bánni.
20:09 miért vagyok hülye szerinted hülye? :D Én eltudom mondani, hogy véleményem szerint ez a kérdés, miért ostobaság... (-provokáció) Ha kell még indok szólj, de elõtte te is írj ;) köszi...
Az embereknek! Így legalább mindenki megteheti ami neki tetszik. Az emberek közti különbség, és az, hogy melyik embernek mi a fontos, olyan nagy és olyan változatos, hogy egy állam nem tudna megfelelõen gondoskodni mindenkirõl.
Ha az embereknek sok pénze van, akkor az államnak is sok pénze van.(tudjátok, adók...)
"Ha az embereknek sok pénze van, akkor az államnak is sok pénze van.(tudjátok, adók...)" Nem feltétlenül. USÁ-ban, amikor a Republikánus Párt a vezetõ párt, akkor csökkenti az adókat, mert az állam hatókörét is csökkenti, mivel kapitalista párt, a gazdagoknak viszont sok pénze marad és keveset adóznak.
Na! az a jó, ha gazdag a nép, mert gazdag népbõl van a gazdag ország (már, mint az adózókból) ezt mondta 1992-ben Tecsör asszony Pozsonyban egy magánylátogatás alkalmával.

Úgy érzem, hogy iszonyat hülyék, elvakultak, önzőek az emberek. Van aki úgy gondolja megéri foglalkozni törődni velük?

Én azt mondom, hogy ha nem mindig a gy?lölködés meg önzés meg nemtör?dömség menne akkor élhet?bb lenne az ország, de úgy érzem lassan, hogy ezen kár agyalnom és akkor leszek id?vel a legboldogabb ha szarok mindenkire én is, ahogy ?k is teszik.

Legjobb válasz: nem, ez az emberi mentalitás

nem, ez az emberi mentalitás
Vannak olyan emberek is, akiket leírtál, meg vannak normálisak is. Csak könnyebb észrevenni a rosszat, és átsiklani a jó felett. Én legalábbis ezt figyeltem meg magamon. Szerintem próbálj a jóra fókuszálni. Biztos vannak a környezetedben normális emberek is. Ha nem, környezetet, társaságot kell váltani. A kérdésedre válaszolva: van akivel megéri foglalkozni, és van akivel nem, némi élettapasztalattal meg lehet érezni, kire érdemes idõt fordítani. Persze amíg ezt az élettapasztalatot, emberismeretet meg nem szerzed (kb. életed elsõ 25 évében), addig szívás. Lehet, hogy valaki pont ugyanúgy gondolkodik, mint te, hogy szarnak tartja a világot és hülyének mindenkit, viszont ha te odafigyelsz rá, törõdsz vele, elõfordulhat, hogy pont te adod neki vissza az emberekbe és a világba vetett hitét. A lényeg az, hogy jól kell kiválasztani, akire az idõdet fordítod.
Eszembe jutott egy bölcs mondás, miszerint: A ROSSZ EMBER VÉTKÉT MEGVESD, DE MAGÁT, MINT EMBERT SZERESD!
Semmiképp ne változz meg de légy éberebb és ne hagyd magad kihasználni. Ez itt a föld.Emberek vagyunk.Szabad döntése van mindenkinek h hogy viselkedik. Én próbálom az ilyen embereket kiiktatni az életembõl és fokozatosan sikerül is. Bár azt még meg kell tanulnom h ha beülök a kocsiba ne akarjak 5 percen belül megütni valakit mert annyira hihetetlenül bunkók , tapintatlanok az emberek a közlekedésben h az vérlázító.
Elég sûrûn utálom az embereket, sokat tapasztalok, de tegnap volt egy nõ, aki elkapott a buszon, mikor majdnem elestem. Jól esett, rég volt, hogy valaki nem belém taposott, hanem segített. Ritka manapság a jó, de nem add fel, van még remény.
Ez ilyen ezo kaka lesz kicsit, de úgy láttam, ennyi a trükk. Te kreálod a szitukat a kételyeiddel. A négybetûs élet is olyan mint valami álomvilág, csak egyrészt közös, másrészt nem olyan gyors ütemben illékony, mint az alváskori álom :) Szóval valamennyire elõidézheted azt, hogy a veled kontaktusba kerülõ emberek is megtalálják magukban a jót. Nem abban, akivé tanulták és tapasztalták magukat, hanem abban, akik mindig is voltak. Jelzem, semmi továbbit nem erõltetnék itt, hogy ú, a lélek meg ilyenek. Csak van valami még a metakommunikáción túl is közöttünk, ami olykor egész jól tetten érhetõ.
A kérdező hozzászólása: értelemszerûen nem mondtam, hogy nem is próbálom és kapásból minden szar, a gyerek meg más, ott a szülõnek sok a felelõssége, hogy milyen lesz a gyerek.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok vallásos:) nem tartom jónak a "tartsd oda a másik orcádat is" témát, az emberek nagy része kihasználná az ilyen embert.
A kérdező hozzászólása: boldogság alatt nem csak az anyagiakat értem értelemszerûen, az önmagában kevés, de persze az se árt.
igen, ilyenek az emberek, de vannak olyanok, akik nem :) és azoknak az embereknek, akik jók, odafigyelnek másokra, szeretik az embereket, önzetlenek, megéri foglalkozni a többi emberrel, mert hogyha már õk sem foglalkoznának velük, akkor ki mutatná meg nekik, hogy milyen jó adni, segíteni, szeretni? mert ha rájönnek, akkor kinyílhatnak, megváltozhatnak...de ehhez látniuk kell maguk elõtt egy példát, nem? ha van egy gyereked, nem fogod csak azért beadni az intézetbe, mert rossz...hanem megpbórálod megnevelni, nem? szerintem az önzetlen, gyûlöletmentes emberek dolga megmutatni a többieknek, hogy ez sokkal kellemesebb és járhatóbb út :)
Jézus Krisztus parancsa: SZERESSÉTEK EGYMÁST, AMINT ÉN SZERETTELEK BENNETEKET. Ez a szeretet az ellenségre is kiterjed.
jól érzed, de kérlek ne add fel, sok ilyen emberre van szükség!!!!Én is volt hogy így gondoltam, e nem szabad, csak ránk számíthat az egész föld, az ilyenekre, mint TE!!!

Hogyan érhető el egy hölgynél, hogy hiányozzon neki az ember? Van rá valamilyen esély, lehetőség?

Legjobb válasz: Most erre mit lehet mondani? Kérj tõle kölcsön, akkor biztos lehetsz benne, h szeretne még viszont látni. Am meg minden ember más!

Most erre mit lehet mondani? Kérj tõle kölcsön, akkor biztos lehetsz benne, h szeretne még viszont látni. Am meg minden ember más!
Attól függ, hogy milyen viszonyban vagy az adott személlyel.
Vagy fordítva: aggyá neki rendszeresen pézt, oszt eccer ne aggyá.
A harmadik válaszoló mnem is mondott akkora hülyeséget, csak ne pénzzel csináld, hanem figyelmességgel: legyél vele kedves, bókolj, éreztesd vel, hogy nagyon érdekel, majd húzódj vissza teljesen. Jó esetben ráébred, hogy milyen jól érezte magát veled és õ fog felkeresni.
nagy baj lehet nálad, ha ilyeneket kérdezel. szerintem ez nem az elsõ kérdésed. a hölgyezésbõl gondolom. van itt pár ilyen. lehet, hogy csak kihasznál, szal inkább dobjad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!