Találatok a következő kifejezésre: Az ember magát tényleg (12 db)

Tényleg fontos, hogy az ember fiatalkorában "kiélje" magát? Ha nem teszi, akkor késöbb pl: 2 gyerek után jelentkeznek a gondok? A tartós házasság alapfeltétele?

Olvastam egy kédést,és onnan a gondolat!21 éves n? vagyok, 1,5 éves párkapcsolattal!A problémám,hogy habár már több párkapcsolatom is volt,de ez a 2., ami komoly!Komoly alatt a szexualitást értem!Nagyon jól megvagyunk,összeköltözésen gondolkozunk,illetve tervezzük a közös jöv?nket!DE! Mivel még nem éltem eleget (ez így most furán hangzik,de nem tudom máshogy elmagyarázni), attól félek,hogy majd akkor jön rám a pasizhatnék, az élhetnék,ha már házasság lesz és gyerekek!Félreértés ne essék,nagyon szeretem a párom, nem csalnám meg, nem is kell más, de félek,hogy mi lesz,ha a késöbbiekben ez változik, a fennt említett dolgokból kifolyólag!Szóval arra lennék kíváncsi,hogy Ti mit gondoltok a "kiélés"-r?l!?Tényleg szükséges,hogy x emberrel kiéljük magunkat ahhoz,hogy utána tartós legyen a házasság,és az illet? ne menjen félre?

Legjobb válasz: Nem fontos kiélnie magát az embernek. Sem fiatalkorában, sem máskor. XXI századi kedvenc szóhasználat ez és emögé rejtük sokszor azt, hogy nem vagyunk képesen normális társaskapcsolatot kialakítani/fenntartani. Akár egy házasságnak, a kiélésnek sincs egy hagyományos menete; koreográfiák vannak, de az élet inkább véletlenszerû összeállításokkal lep meg minket. Aki csapodár volt fiatalkorában az lehetséges, hogy a házasságából is kifelé fog kacsintgatni, de az ellenkezõjére is van elég példa. Mint ahogy arra is, hogy harmincas-negyvenes emberek kilépnek házasságukból és elkezdik hajszolni az élvezeteket; õk ezt kiélésnek nevezik de inkább bolyongás lenne a megfelelõ szó. Nem szükséges x emberrel kiélnünk magunkat ahhoz, hogy késõbb tartós kapcsolatban tudjunk élni. Ez inkább hedonizmus. Te ismered magad legjobban. Ha a késõbbiekben változni fog a hozzáállásod, akkor kövesd azt az utat ami számodra jó. Ha a kérdést amit feltettél meg lehetne válaszolni, az magát a földi Paradicsomot jelentené.

Nem fontos kiélnie magát az embernek. Sem fiatalkorában, sem máskor. XXI századi kedvenc szóhasználat ez és emögé rejtük sokszor azt, hogy nem vagyunk képesen normális társaskapcsolatot kialakítani/fenntartani. Akár egy házasságnak, a kiélésnek sincs egy hagyományos menete; koreográfiák vannak, de az élet inkább véletlenszerû összeállításokkal lep meg minket. Aki csapodár volt fiatalkorában az lehetséges, hogy a házasságából is kifelé fog kacsintgatni, de az ellenkezõjére is van elég példa. Mint ahogy arra is, hogy harmincas-negyvenes emberek kilépnek házasságukból és elkezdik hajszolni az élvezeteket; õk ezt kiélésnek nevezik de inkább bolyongás lenne a megfelelõ szó. Nem szükséges x emberrel kiélnünk magunkat ahhoz, hogy késõbb tartós kapcsolatban tudjunk élni. Ez inkább hedonizmus. Te ismered magad legjobban. Ha a késõbbiekben változni fog a hozzáállásod, akkor kövesd azt az utat ami számodra jó. Ha a kérdést amit feltettél meg lehetne válaszolni, az magát a földi Paradicsomot jelentené.
Én 25 éves lány vagyok. volt kb 5pasim egész életemben és a FÉRJEM a második. Nagyon szeretem õt, és nagyon jó a szex. Soha enm jutott eszembe az, hogy úristen, milyen lehet egy másik pasival. nem éreztem azt, hogy másokkal is ki akarom próbálni a szexet, mert tõle megkapok mindent. Úgyhogy az én esetemben nem volt fontos, hogy kiéljem magam. Soha nem tudnám megcsalni, mert szeretem, és utána nem tudnék a szemébe nézni és tudom, hogy õ is imád, így nem is tudnék ekkora fájdalmat okozni neki.
Igazából szerintem egy fiunak fontosabb kiélnie magát mint egy lánynak, de ez rajtad múlik. Ha ugy érzed szereted és Vele akarsz megöregedni, akkor legyetek együtt, ki tudja találsz e jobbat késõbb nála (vagy egyáltalán ugyan olyant).Ha úgy érzed most , hogy másokat is kipróbálnál akkor inkább most tedd azt, de mint mondtam ez kockázatos játék ha a mostani fiuddal jól elvagy.
pont utannad irtam egy kerdest, en az ellenteted vagyok, 21 evesen nem gondolom eleg komolyan a dolgokat.... mondjuk szerintem nem is az a fontos hogy eld ki magad de nem art ha van tobbfele tapasztalatod jo is es rossz is egyarant. peldaul nekem az elso komoly baratommal nem volt tul jo a szex es kesobb jottem ra hogy mennyire jo, meg tanultam ezt azt... szerintem nincs olyan hogy tartos hazassag alapfeltetele. a szerelem elhalvanyul helyette tisztelet es megbecsules lesz az erosebb.
Szerintem fontos, hogy minél több élményt tapasztalatot szerezzen az ember. Ez alatt nem azt értem, hogy minél több pasival feküdjön le, de mondjuk nem volna jó, hogy férjes 2 gyerekes asszonyként jutna eszedbe, hogy csak úgy szeded a cókmókodat és heccbõl végigstoppolod Európát. Nekem 18 éves korom óta van kapcsolatom, most már a férjemmel, de azok az élmények amiked addig szereztem, hááát három másik életre is elég volna:) )) Ha neked ilyen gondolatok motoszkálnak a fejed, akkor valami még tényleg hiányzik az életedbõl, amirõl nem biztos, hogy le kellene mondanod. Annál is inkább mert csak egy életed van, és ha nem vagy ügyes hidd el, hogy elszáguld melletted. A fiúknál ez meg szerintem hatványozottan igaz.
Ez jellem kérdése. Akinek nem olyan a jelleme, az nem fog más felé kacsintgatni egy kapcsolatban, még ha kíváncsi, akkor sem, mivel kordában tartja az érzelmeit. Egy kapcsolat elõzetes kalandok nélkül is lehet tartós, akár életre szóló, ha olyan az ember vérmérséklete. Akinek meg a vérében csörgedez a kalandvágy, az úgyis félrelép, máshol keres kalandokat. 23 éves vagyok, az elmúlt 1 év alatt 2 kapcsolatom volt. Mondhatnánk azt, hogy nem éltem ki magam. De mivel 2x tettek lapátra ilyen "még nem éltem ki magam, kalandokat akarok" szöveggel, soha a büdös életbe nem tenném ezt meg egyetlen fiúval sem, mivel tudom, milyen mocskosul xar érzés, amikor ezzel az okkal szakítanak. Szeretnék végre komoly férfit találni, akit nem a farka irányít. Tudom magamról, hogy a szeretet/szerelem akkora úr számomra egy kapcsolatban, hogy soha nem kacsintgatnék más felé és nem is csalnám meg a párom, csak azért, mert úgymond nem éltem eleget. Ez abszolút nevelés és beállítottság kérdése. Nekem nem fér bele az ilyesmi az erkölcsi értékrendembe.

Tényleg vannak olyan emberek akik magukon kívül senki más nem érdekel? Ezek az emberek miért ilyenek?

Arra gondolok hogy nem is tudja megjátszani, hogy érdeklem, mert teljesen érdektelen más emberekkel szemben ez a valaki, csak a saját dolgaival foglalkozik.

Legjobb válasz: Az antiszociális személyiségzavaros emberek ilyenek. Magyarul a klasszikus értelemben vett pszichopaták. Viszont õk iszonyatosan jól tudnak manipulálni. A teljes érdektelenség inkább a skizoid emberekre jellemzõ, de õk nem használnak ki másokat, csak nem tulajdonítanak jelentõs szerepet az emberi érzelmeknek és a társas kapcsolatoknak. Ha bõvebben érdekel a téma: [link]

Az antiszociális személyiségzavaros emberek ilyenek. Magyarul a klasszikus értelemben vett pszichopaták. Viszont õk iszonyatosan jól tudnak manipulálni. A teljes érdektelenség inkább a skizoid emberekre jellemzõ, de õk nem használnak ki másokat, csak nem tulajdonítanak jelentõs szerepet az emberi érzelmeknek és a társas kapcsolatoknak. Ha bõvebben érdekel a téma: [link]
A csak a saját dolgával foglalkozik és a kihasználja az embereket nem ugyanaz.
"A csak a saját dolgával foglalkozik és a kihasználja az embereket nem ugyanaz." Szövegértés elégtelen.
# 3 Neked meg mi bajod van?
Én az apámat találom ilyennek és mikor rádöbbentem erre, már nem tudtam hozzá olyan önzetlen, nagyvonalú, megértõ, elfogadó lenni vele szemben, aminek hangot is adtam, ha valamiben eltérõ volt a véleményünk, ami végül semmi jóra nem vezetett, ugyan is begyöpösödött és minden alkalommal csalódottan és elkeseredetten válók el tõle.
Mondd el valakinek és akkor tudni fogja! Senki sem gondolatolvasó... :/
Én keresem az olyan barátnõmet, de néha lehúz ezzel, azzal meg fõleg, hogy még segíteni se tudok neki. Én se vagyok a legboldogabb ember, sokszor depizek, de inkább magamban tartom, mert az emberek inkább menekülnek akkor elõlem. :D
Kedves Kriszti, engem Sky Infinite-nek hivnak. Engedd meg, hogy valaszom elgondolkoztasson. Minden embernek energia kisugarzasa van. Ezeket a kisugarzasokat tudjuk befolyasolni. A legbonyolultabb dolgok a legegyszerubbek. Mikor boldognak errezuk magunknak, sikeresnek, erosnek, olyan erzes, ami a legcsodalatosabb az ember eleteben. Ez az erzes kisugarzasa a leg vonzobb embertarsainkra. Ilyenkor van mikor sokan szeretnek es mindenki csak melleted akar lenni. Ez termeszetes. De a dolgoknak ket oldala van, a masik oldala mikor kudarcot vallunk, sikert vesztunk. Mikor sikert vesztunk, boldogtalanok leszunk es ha boldogtalanok vagyunk, gyengek es betegek leszunk. Ha szeretnel boldog lenni, sikeres es fit, marpedig szeretnel mert bator vagy, hogy feltetted a kerdest. Amit tenned kell, nezz a tukorbe es a szemedben latni fogod a gyonyuro szemely ki benned van, o aki nem hagyott el es varja, hogy hidj benne. Kezdj hinni benne es meglatod, az ero visszater, meggyogyulsz, ujra erezni fogod a sikert es nagyon boldog leszel es az emberek majd akarjak tudni, hogy csinaltad es nagyon sokan fognak szeretni es soha nem leszel beteg. Mr Sky Infinite


Az ember tényleg csak magára számithat?

Legjobb válasz: Ez egyéntõl és szituációtó függõ. Többnyire igen, csak magadra számíthatsz ámbár vannak olyan mély barátságok, amelyekben a felek kölcsönösen támoszkodhatnak egymásra, de itt sem mindenben. Van amit egyedül kell megoldania az embernek, segítséget persze kérhetsz, de a nehezével neked kell megbírkóznod.

igen, szerintem nincs olyan családtag vagy barát akiben jobban megbizhatna az ember mint saját magában. mert az a családtag vagy akármilyen jo barát is megvehetõ pénzért. viszont magadat nem adod ki sosem.
Ez egyéntõl és szituációtó függõ. Többnyire igen, csak magadra számíthatsz ámbár vannak olyan mély barátságok, amelyekben a felek kölcsönösen támoszkodhatnak egymásra, de itt sem mindenben. Van amit egyedül kell megoldania az embernek, segítséget persze kérhetsz, de a nehezével neked kell megbírkóznod.
Uhumm
leginkább igen. barátra semmi képpen sem, házastársra talán. de azok sem mûködnek mindig jól.
Én nem akarok kötözködni, de szerintem az a barát, aki pénzért elárul téged, nem barát! És az a családtag? A legtöbb anya inkább leharapja a nyelvét mintsem elárulja azt akit a legjobban szeret, akinek életet adott. Van, amikor sem barát, sem szülõ nem tud segíteni és tényleg csak magadra számíthatsz (vagy még arra se), de szerintem aki õszíntén, feltétel nélkül szeret, az bármit megtenne érted.
szerintem nem feltétlenül csak magunkban bizhatunk. van egy srác nagyon joba vagyunk és ha bármi baja van a másiknak mindig számithatunk egymásra 17/L
A kérdező hozzászólása: Hm de ha mást megvehetünk pénzel, akkor ha mi ezt álitjuk, bennünk is lehet kisértés ilyen irányban ha már megemlitettük..
Igen :'(
Sajnos sok évnyi tapasztalat után azt merem állítani, hogy nagyobb részt igen, az ember csak saját magában bízhat. De legfõképp úgy, hogy tisztában van saját értékeivel, és erejével. Mert, ha nincs tisztában önmagával akkor hamarabb elveszhet. De ehhez kell 1-2 dolgot tapasztalni, ahhoz, hogy az ember tisztábban lásson- s fõleg azokat, akik körülveszik..Nem tudhatjuk milyen emberbe akadunk életünk során, de az biztos, hogy nem árt figyelni és megismerni õket.
nem, nem igaz, h csak saját magára számíthat, jó embert kell találni, ahogy én tettem a párommal :)

Az ember saját magát tényleg szebbnek látja?

Mert ha igaz elég érdekesen nézhetek ki.. :\

Legjobb válasz: Ez így nem igaz. Inkább így: az ember magát egész másnak látja. Ugyanis a tükör torzít. Amit te megszoktál benne, nem azt látja a másik. Egy kicsivel másabbat. De az nem jelenti azt, hogy csúnyább, mint amit õ lát. :)

Ez így nem igaz. Inkább így: az ember magát egész másnak látja. Ugyanis a tükör torzít. Amit te megszoktál benne, nem azt látja a másik. Egy kicsivel másabbat. De az nem jelenti azt, hogy csúnyább, mint amit õ lát. :)
nekem mindenki azt mondja, h sokkal szebb vagyok, mint az a pinokkió a tükörben. de nem hiszek nekik.
Ez nem igaz. Sokakra jellemzõ, hogy kicsit beképzeltek, és azt hiszik, hogy az õ szépségüknél nincs is szebb, pedig nincs is igazuk. Te máshogy látod magad, és a bilág is máshogy lát. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy pl. te szépnek látod magad... van aki sokkal csúnyábbnak látja magát, mint amilyen.
Szerintem van benne igazság. Én fél éve szültem, a terhességem elõtt mindig vékonyabb voltam, és most is úgy gondolok magamra, mint egy vékony nõre, pedig sajnos már nem vagyok az, és néha elég sokkoló, amikor felpróbálok egy rucit, és egyszerûen nem megy rám. Talán nem is szebbnek látja magát az ember, hanem szebbnek képzeli el. Tipikus példa, hogy ha egy számítógépes játékban karaktert kell létrehozni (pl. Sims2), sokan olyat próbálnak, ami rájuk hasonlít, de valójában inkább azt formálják meg, amilyenek lenni akarnak.
Nem.
szerintem minden embernek van egy kialakult képe önmagáról. Amilyennek látja magát. Az, hogy ez szebb, vagy csúnyább, vagy esetleg pont megfelel a valóságnak, az egyénfüggõ. Az én tapasztalataim szerint egyébként pont a fordítottja igaz. Fõleg a nõk, jóval csúnyábbnak látják magukat a valóságosnál.
A tükörben a legtöbben pózolnak, ezzel szemben mások akkor is látnak ha elengedjük magunkat. Más nézõpontból, pl. hátulról elõnytelenebbül nézhetünk ki, és ezt a tükörben nem látni!
Vagy szebbnek, vagy csúnyábbnak, de magadat soha nem tudod objektíven látni. Ez egészen biztos. Sõt a világot sem, mert mindenben magadat látod. Sajnos az éneden keresztül látsz mindent, és ez nem fog soha megváltozni. De szerintem el kell fogadni ezt a helyzetet, és inkább élni kell. Szerintem Béla megmondja a tutit. Olvasd el... http://hamvasbela.org/szavak/tukor.html

Tényleg meglátszik az emberen, hogy hogyan érzi magát és hogy hogyan áll önmagához?

pl. egy nagyon vonzó lány is t?nhet "rondábbnak" és egy átlagos lány nagyon szépnek?

Legjobb válasz: Sok múlik a kisugárzáson! Lehet valaki szép, ha negatív energiát sugárzik! De azért még nem tûnik valaki rondának! De egy átlagos lányt szerintem megszépítheti! Én pl akkor is szomorúnak tûnök ha nem is vagyok az, mert alapjáraton olyan bamba vagyok, de nem érzem magam rondának! :)

Sok múlik a kisugárzáson! Lehet valaki szép, ha negatív energiát sugárzik! De azért még nem tûnik valaki rondának! De egy átlagos lányt szerintem megszépítheti! Én pl akkor is szomorúnak tûnök ha nem is vagyok az, mert alapjáraton olyan bamba vagyok, de nem érzem magam rondának! :)

A sok alapozótól milyen lehet az ember bőre ha egyfolytában azt kenni magára de tényleg állandóan?

Legjobb válasz: Az az alapozó minõségétõl is függ, tipusától is. De nem károsodik annyira a bõr ha éjszakára lemosod sminklemosóval, mert akkor legaláb addig hagyod pihenni a bõrt.:-)

Az az alapozó minõségétõl is függ, tipusától is. De nem károsodik annyira a bõr ha éjszakára lemosod sminklemosóval, mert akkor legaláb addig hagyod pihenni a bõrt.:-)
Igen.
A kérdező hozzászólása: Ma mit tettél?
Jót. Minden jót! XD
Az ember nem. De a 3 akivel tetted az igen.
Én minden nap elverek 3 embert. Ez nem jó tett. De nagyon élvezem.:) ))
attól függ milyen tett.. ha csak annyi h megkínáltad a milkádból, attól nem:D de ha megmentetted a világot, akkor ja.

Kinek milyen tüneteket okoz, ha nem alussza ki magát? Tényleg öregít a kialvatlanság? Lehet agresszív is az ember?

Gondolok itt az akut alvásmegvonásra, mint például egy éjszakai m?szak, mely után nem pihenünk nappal, de inkább az érdekelne, hogy milyen tüneteket okoz, ha valaki rendszeresen keveset alszik illetve mindig felébresztik alvás közben-mondjuk éjjel 4x, például egy csecsem?.

Legjobb válasz: Amikor csecsemo az oka a nem alvasnak, akkor a babat kellene megtanitani arra, hogy az ejszaka az alvas ideje! Az alvas igeny az valtozo az embereknel, de amikor folyamatosan nincs kipihenve valaki, az egy ido utan erzekenyebb lesz, es agressziv is, mivel mar tul faradt lelkileg.

Amikor csecsemo az oka a nem alvasnak, akkor a babat kellene megtanitani arra, hogy az ejszaka az alvas ideje! Az alvas igeny az valtozo az embereknel, de amikor folyamatosan nincs kipihenve valaki, az egy ido utan erzekenyebb lesz, es agressziv is, mivel mar tul faradt lelkileg.
Karikásak lesznek a szemei, az arca beesett lesz, a szívének sem tesz jót, álladóan fáradt lesz, zavarodott lesz a gondolkodása, csúnya lesz az arcbõre. És persze ha mindig felébreszted, akkor már lehet, hogy agresszívan rád kiabál amikor megint nem hagyod aludni, avagy le se xarja amit mondasz, csak megy és beesik az ágyba hulla fáradtan :)
Jól írta az elõzõ. A szervezet mindenképpen megsínyli hosszú távon.
Teljes mértékben.
Nekem látványtól vagy egy elmesélt sztroitól még sose volt hányingerem és nincs az a helyzet, amibe elmenne az étvágyam. Ha éhes vagyok eszek :) Viszont van olyan ismerõsöm, aki minden további nélkül ha csak simán imitálom az öklendezést, akkor õ tényleg elkezd öklendezni és ha nem hagynám abba, akkor elhányná magát :) Beindítja nála az ingert :)
Minthogy alapvetõen gyengébb gyomrú vagyok, igen, nekem is van ilyen, ha pl. valaki elõttem rókázza el magát. Ugyanakkor szerintem sokan nem hiába nem mennek orvostanhallgatóknak, hiszen ott már egyetem elsõ heteiben "bedobják a mély vízbe" az újoncokat a gyors szelekció érdekében, s itt most gondolhat minden, amire csak szeretne :) . Tisztelem azokat az embereket, akik meg tudják õrizni az higgadtságukat ilyen esetekben. Õk vállalják el sokszor a legpiszkosabb munkákat.
A kérdező hozzászólása: De nálad lehet, hogy a szag is közrejátszott, nem? Olyasvalakit ismertek, aki csak a látványtól képes hányni, pl. egy horrorfilm nézése közben?
Figyelj, mikor bárban dolgoztam, a mellékhelyiségben elég furmányos dolgokat láttam, és igen sokszor a mosdó kukájába hánytam, mert már ki sem bírtam menni. És mindezt, mindazt nekem kellett eltakarítanom.
A kérdező hozzászólása: És olyan embert ismertek, aki csak egy csúnya látványtól elhányja magát? Vagy ez csak olyan mendemonda?
A kérdező hozzászólása: Simán tudnék. :)
Próbáld ki egy nyilvános wc-ben, ahol minden csupa kaki, a bûz elûz, de körbe van fosogatva az egyetlen wc, és oda kell szrnod. Ja, és közben egyél. Na, köszi, jó étvágyat!
De szeretem amikor a számítógép elõl 0 tapasztalattal okoskodnak.
Persze, de nem kívánom senkinek. Ez a határ mindenkinél máshol van, és élethelyzetfüggõ is. Tehát aki napokig éhezett, annál nehezebb kiváltani az undort.
Engem csak a szag aggasztana, de akkor addig a számon veszem a levegõt és annyi... Amúgy meg a kb 7 milliárd emberbõl biztos van pár ilyen is...
Próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy tudnék, ha nagyon éhes lennék.
Ha nem hiszed akkor próbálj enni egy pár napja rohadó kutyatetem mellett.
A kérdező hozzászólása: Ez nem csak olyan, hogy mondják, aztán közben meg nem igaz? Meg az étvágy dolog is, ha éhes az ember, akár hullák is lehetnek körülötte, akkor eszik, nem hal éhen.
Amikor a gyermekeim picik voltak nagyon vigyáztam az étkezésekre, mivel ha egy kicsit is bukott akkor képes voltam elhányni magam.Sajnos ha valami vagy valaki iránt undort érzek akkor kisebesedik a szám és kelés szerû pattanás nõ rajtam ami magától elmúlik ha megszûnik az esemény. Ha elõttem hány valaki akkor napokig rosszul vagyok az eset ingerel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!