Találatok a következő kifejezésre: Az ember és tenyere miért nem (3 db)

Az ember talpa és tenyere miért nem barnul le?

Legjobb válasz: Mert nincs rá szükség, ezért nincs benne annyi festékes sejt.

Mert nincs rá szükség, ezért nincs benne annyi festékes sejt.
Úgy barnulunk le, hogy a melanocitáknak nevezett, festéket termelõ sejtek melanint, azaz barna festéket juttatnak a bõrünkbe. A tenyerünkön - talpunkon más szerkezetû a bõrünk, ott nincsenek festéksejtek.

Az emberek akármilyen, önmagát igazolt tényt / cáfolatot miért nem képesek elfogadni, s csak fújják a maguk hülyeségeit, mintha semmi sem történt volna és mondják el mindennek a másikat?

Ez a jelenség gyakran fordul elõ, amikor az "Orbán diktatúrát vezet/épít" és "Horthy Miklós munkássága" témák kerülnek napirendre mind a gyakorin, mind az Összefogás oldalain.

Legjobb válasz: konkrét példa?

konkrét példa?
A kérdező hozzászólása: A kérdéskiírásban mutattam két példát, egyik a "Horthy Miklós munkássága" téma, másik meg az, hogy "Orbán diktatúrát vezet-e vagy sem"
Azért kértem valami konkrétat, mert ez így nagyon tág. Mindegy...
A "tények" 90%-a amikrõl az emberek a fórumokon vitatkoznak messze van az objektív valóságtól. Objektív valóság az amikor belenyúlsz a konnektorba és megráz az áram. Ezt sem egy baloldali sem egy jobboldali szavazó nem tudja félremagyarázni. Bár lehet, hogy valaki hozzáteszi, hogy az EON antiszemita és azért rázott a konnektor hiszen ma ez a megjegyzés bármikor alkalmazható és elsöpör minden észérvet. Visszatérve az eredeti kérdéshez. A politikai és közgazdasági történések magyarázata világnézettõl, társadalmi berendezkedéstõl a tudomány jelenlegi állásától függõen folyamatosan változik. Mindenki azt a hülyeséget hiszi el amelyiket akarja, elvégre demokrácia van. Felesleges egymásra haragudni, olyan rövid az élet.
Már nem azért, de Orbánnal és a diktatúrával kapcsolatban pontosan milyen tényt (TÉNYT, nem magyarázkodást) is hagynak figyelmen kívül az emberek? Ha már így felhoztad... Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy a Fideszesek hajlamosak tényeket figyelmen kívül hagyni. (Pl sokan állítják, hogy csökkent az államadósság, pedig tény, hogy nõtt) Na valami ehhez hasonló, adatokkal igazolható tényt szeretnék kérni arról, hogy Orbán rendszere nem mutat diktatórikus jegyeket. Szerintem te nem tudod, hogy mit jelent a "tény" szó, és inkább csak a kedvenc propagandagépezeted hatmilliárdszor elharsogott hazugságaira és féligazságaira használod ezt a szót.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Üdv! Nincs túl sok magyarázni való, az emberi elme így van összerakva. A tudatunk arra törekszik, hogy minél hatékonyabb legyen. Szereti tévedhetetlennek érezni magát. Ezért aztán, ha a külvilágból olyan információ érkezik, ami ellent mond az eddigi tapasztalatoknak, meggyõzõdéseknek, beidegzõdéseknek, szokásoknak, akkor elhárító mechanizmusok lépnek érvénybe. Kezdetben az elme azt feltételezi, hogy az ellentmondás figyelmen kívül hagyható. Ha ez lehetetlen, akkor megpróbál cáfolatot keresni. Ha ez is lehetetlen, még mindig vannak kevésbé fair lehetõségek, de a lényeg, hogy mindig abból az alapfeltevésbõl indulunk ki, hogy igazunk van, és csak legvégsõ esetben fogadjuk el, hogy nem. Az elhárítás minden lépcsõfokán megjelenik a primitív emberek jellemzõen primitív magatartása. Makacs figyelmen kívül hagyás, elnagyolás, ködösítés, maszatolás, hazugság, érvelési hibák egész tárháza.
Olvastam egy érdekes pszichológiai kísérletrõl. Egy nyilvánvaló ténnyel ellentétesen nyilatkozott sok személy, ezek beavatottak voltak. Azt állították ugyanis egy táblára rajzolt rövid vonalról, hogy az hosszabb, mint egy szemmel láthatóan sokkal hosszabb vonal. Amikor a teremben jelenlévõ kísérleti alany sorra került, õ is ugyanezt állította: nem hitt a szemének. Ezt a kísérletet sokszor megismételték és az jött ki, hogy nagyon kevesen mernek a többségnek ellentmondani, még akkor se, ha ennek nincs kézzelfogható hátránya az egyénre. Gondolom, ugyanez a hatás mûködik akkor, amikor egy összetartó csoportban van egy nézet, amit kívülrõl próbálnak cáfolni. Ebben az esetben az is közrejátszhat, hogy a kívülrõl jövõ kritika elfogadásának a következménye a csoportból való kizárás, amit hátrányosnak ítélhet meg a személy.

Miért gondolják itt egyesek, hogy aki csak leírja a tényeket: hogy alacsony, dagadt és ocsmány ember senkinek sem kell, az soha nem is próbált meg változtatni?

Magamból indulok ki, voltak időszakok amikor azt hittem, hogy van remény számomra is és sokat küszködtem, de a lányok így is ocsmánynak találtak, és még egy randim sem jött össze.

Legjobb válasz: Abból, hogy vitatkoztunk már itt 15-20 oldalnyit, és nem vagy hajlandó tenni semmit. Csak ülsz, siránkozol, engem kergetsz az õrületbe, és várod a megváltást jelentõ egyetlen randit.

Abból, hogy vitatkoztunk már itt 15-20 oldalnyit, és nem vagy hajlandó tenni semmit. Csak ülsz, siránkozol, engem kergetsz az õrületbe, és várod a megváltást jelentõ egyetlen randit.
te vagy a 78%os rinyagép igaz? talán ha a farkad helyett súlyzót vennél a kezedbe és az önsajnálat helyett lefutnád a sonkáidat talán lehetne esélyed.
Azért, mert napi 10 kérdést kiírsz, és napestig vitázol velünk a semmin. Merthogy változtatni nem vagy hajlandó. Akkor minek írod ki a kérdést?
Te vagy a tegnapi önsajnálitó jószág?pedig már sok tanácsot kaptál.Miért gondolod, hogy ma jobbakat kapsz, ?
A kérdező hozzászólása: Voltam már vékonyabb, akkor sem kellettem a lányoknak. Amúgy sem masztizok minden nap, úgyhogy ez nem stimmel.
A kérdező hozzászólása: De érdekel a válasz :) Jókat nevetek rajta :D Nemrég küldtem egy képet itt valakinek aki azt mondta, egy 40-es apukára hasonlítok 3 gyerekkel :D
De MINEK írod ki a kérdéseket, ha NEM érdekel a válasz???
A kérdező hozzászólása: Igen, én szoktam kiírni :) Na és, ez az igazság :D Alacsony, dagadt, ocsmány férfi senkinek sem kell, még akkor sem, ha változtat magán :) ne tudd meg mennyire ocsmány vagyok.
Te vagy az, aki mindenhova kiírja, hogy nem kell senkinek, mert alacsony, kövér és ronda, azt nekiállsz mentegetõzni, meg osztani a "háde én azt nemakarom" dolgokat, szégyenletesen kicsi az akaraterõd. Legalább megmented a világ összes nõjét attól, hogy összefusson egy ilyen lénnyel. Senki nem fog megsajnálni és tokáidba kapaszkodni katartikusan, csak mert itt sajnáltatod magad naphosszat, legfeljebb hozzád hasonló roncsok, bár szerintem õk is vannak annyira eszesek, hogy kerülik a maguk fajtáját. Te meg javaslom nézz meg alulról egy vonatot, legalább csöndbe maradsz és könnyebb leszel pár száz kilóval.
A kérdező hozzászólása: Olvassátok el már elõbb a kérdést, mielõtt reagáltok: Honnan veszitek, hogy nem tettem még soha semmit. Honnan tudjátok, hogy most sem teszek semmit? De tudom, hogy ez is reménytelen, mert iszonyatosan ronda vagyok :D
Lehet, hogy megpróbáltál lefogyni, de visszahíztál. Akkor mirõl beszélünk? Egyébként elolvastam a kérdést, de már kívülrõl fújom ezt a sztorit, hogy "én minden megtettem, de kell a pozitív visszajelzés" Nem bírom, ha valaki ilyen tehetetlen. Engem az ösztönöz, hogy minél jobb, szebb, okosabb legyek. És ezen nem változtat, hogy van-e kapcsolatom. Pedig kaptam már jó néhány csúnya dolgot pasiktól. Benned ez a jobbá válási ösztön nincs meg, csak hisztizel.
Anas egy igazi no, nagyon szeretem ot a valaszai miatt. Draga Anas, jol latod. Kerdezo nem bantani akarunk csak egeszsegesen seggbe rugni, hogy tegyel a dolgokert mert igy semmire nem viszed.
1. nél a pont
A kérdező hozzászólása: te sem olvastad el a kérdést. Honnan veszed, hogy még soha sem próbáltam semmit? Amit lehetett már megpróbáltam, és így sem kellettem még soha egy lánynak sem.
attol hogy itt sajnáltatod magad es a lusta kover seggedet, meg nem valtozik semmi. gondolkodj el, a noknek nem az ilyen nyvalygo emberek kellenek hanem az elegedett, sikeres emberek. nem kell bankarnak lenned, de ha lokupacot sem teszel magadert, mit varsz? hogy majd masok istenitenek?
A kérdező hozzászólása: A kérdés utóbbi felét mégis mibõl következtetted ki Anas? :) Elolvastad te a kérdésem, vagy csak a szokásos oltást hoztad :D
A kérdező hozzászólása: 4: Miért gondolod azt hogy tanácsokat várok? írtam valahol a kérdésben? :) Mindösszesen arra vagyok kíváncsi, hogy miért láttok olyannak, aki még soha még egy gyufaszálat sem rakott keresztbe azért, hogy jobban... helyesbítek, inkább, hogy egyáltalán kelljen a lányoknak?
ó hogy, vinne el a ré[email protected]ú bagoly egy análra Gabter...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!