Találatok a következő kifejezésre: Az elvált közös (18 db)

Volt gyerekelhelyezési? Kié a felügyeleti jog? Ha nincs kimondva, hogy csak a tiéd, akkor természetesen mindkettõtöké.
Közös szülõi felügyeleti jog esetén mindkét szülõ egyetértésére szükség van minden jogi és egyéb jellegû procedúrákhoz. Nem tud beszélni vele a gyereked, hogy õ is szeretné a váltást? A volt feleséged miért nem akarja az iskola váltását?
Tévedés. Attól, hogy a gyermeket nálad helyezték el, a másik szülõ szülõi jogai élnek. Ezek a következõk: A kiskorú gyermek nevének meghatározása, nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, iskolájának megválasztása és életpályájának kijelölése. Ezeket csak a különélõ szülõ beleegyezésével lehet megváltoztatni. Csak akkor dönthet ezekrõl egyedül a szülõ, ha a másik szülõ felügyeleti jogát megvonták. Ez hosszadalmas és nehéz ügy.
Elméletileg igazak amit az elõzõ válaszoló írt, legalábbis ami az iskolaváltást illeti... Volt feleségem úgy átíratta a lányomat a megkérdezésem nélkül, mint a sicc....Sehol nem kérték a beleegyezésemet...
Az szép. Az én gyerekemet megszületésekor elhagyta az apja, mégis kellett gyermekelhelyezési per, ahol közölték, hogy apukának igenis vannak jogai...
13:22 Ez érdekes. Ezek szerint, ha az anyánál van a gyerek és el akar költözni egy másik lakásba, akkor csak úgy irathatja át a gyerek állandó lakcímét, ha ahhoz az apa is hozzájárul?
Hivatalosan igen. Kell a másik szülõ hozzájárulása. Egészen biztos, mert nálunk épp pár hónapja fejezõdött be a per, ami az apa szülõi jogainak elvételével végzõdött. Tehát nálunk már nem kell a beleegyezése semmihez. Illetve 2 dologhoz lenne szükséges: a gyerekem végleges külföldre viteléhez, illetve ahhoz, ha megházasodnék és a férjem örökbe akarná fogadni a gyerekemet. Az elsõnél figyelembe veszik ugyan a másik szülõ véleményét, de sokat nem számít, miután több éve egyáltalán nem törõdik a gyerekkel, a másiknál viszont alapból kizáró ok lenne, de lehetne ez ügyben fellebbezni, vélhetõleg sikerrel - legalábbis nekem a bírónõ ezt mondta.

Az elvált férjemmel közös tulajdonú házunkban lakunk. Jó megoldás-e a haszonélvezeti jog bejegyzése a másik tulajdonára?

Már nem vagyunk fiatalok és félünk,hogyha bármelyikünkkel történik valami,a gyerekeink jogosan kérik a jussukat.Nem szeretnénk a saját kezüleg épített házunkból kimenni,s eladni sem szeretnénk.

Legjobb válasz: Én jó gondolatnak tartom.Hasznos lehet akkor, ha az egyik fél egyedül marad és gondozásra szorul.Ezt én biztosítéknak tekintem a jövõt illetõen.

Én jó gondolatnak tartom.Hasznos lehet akkor, ha az egyik fél egyedül marad és gondozásra szorul.Ezt én biztosítéknak tekintem a jövõt illetõen.

Ha elválunk a közösen felvett tartozásokat is megfelezik, de én fizetem 3és fél éve két kölcsönünket akkor azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Amit a házasság alatt fizettetek, az akkor is közös befizetésnek számít, ha csak te fizetted. Minden, a házasság alatt felvett kölcsön közös.

Amit a házasság alatt fizettetek, az akkor is közös befizetésnek számít, ha csak te fizetted. Minden, a házasság alatt felvett kölcsön közös.
Házasság alatt nincs olyan, hogy én pénzem jogilag (kivéve ha örökségbõl vagy házasság elõtt is megvolt).
A fennmaradó részt felezik.. Ha nincs házassági szerzõdés, akkor vagyonközösség van. Amíg nem adjátok be a válást, addig nincs te pénzed, én pénzem..ha nem tudod bizonyítani, hogy örökségbõl, vagy házasság elõtt szerzett vagyonból fizetted (ha van kereseted ezt nem is lehet bizonyítani) akkor az olyan, mintha közösen fizettetek volna... Ha. A válást nem mondták ki, de az eljárás elindult, akkor már számít ki fizeti..
Az bizony elment a lecsóba.... Én is jártam így: a házasság vagyonközösség is, tehát fel sem tehetõ a kérdés az osztozkodásnál.
A kérdező hozzászólása: Muszáj voltam befizetni mert a fizetésembõl levonták volna, de õ semmit nem fizet.
Mert nem kötöttél házassági vagyonszerzõdést, minden bevétel és kiadás közösnek számít.
A kérdező hozzászólása: Most kint van békefentartóként külföldön a missziós pénzbõl nekem jár ha el válunk?


Férjem alkoholista évekóta nem dolgozik. Közös gyerekünk nincs, de neki az első házasságából van egy. Mi a jobb megoldás? Ha elválok tőle, vagy ha különköltözöm?

Az alkoholista életmódja miatt elöbb utóbb történne vele valami, akkor melyik megoldás a jobb? A haszomélvezetre gondolok illetve, ha nem válok el csak különélek, tartozom e érte felelösséggel?

Legjobb válasz: ha van vagyon, akkor arra várni, hogy "majd csak lesz Vele valami" nem vezet semmire. Kinlódni 5-10-20-30 évet nem tudom van-e értelme. Azt sem tudom milyen idõs vagy, és mióta vagytok együtt. Ha mondjuk közös vagyon van, de pl. van rajta jó nagy hitel, akkor válnék. Tököm fizessen ki egy kalap pénzt. De Te tudod!!!! Felelõsséggel miért tartoznál? Nem kiskoru. Ha iszik, és TE itatod éjjel- nappal, akkor igen. De gyanitom, hogy mindezt magától képes megtenni. Én alkesszel nem élnék az tuti((( fõleg, hogy én keressek Rá is. De ez csak az én véleményem!!!

ha van vagyon, akkor arra várni, hogy "majd csak lesz Vele valami" nem vezet semmire. Kinlódni 5-10-20-30 évet nem tudom van-e értelme. Azt sem tudom milyen idõs vagy, és mióta vagytok együtt. Ha mondjuk közös vagyon van, de pl. van rajta jó nagy hitel, akkor válnék. Tököm fizessen ki egy kalap pénzt. De Te tudod!!!! Felelõsséggel miért tartoznál? Nem kiskoru. Ha iszik, és TE itatod éjjel- nappal, akkor igen. De gyanitom, hogy mindezt magától képes megtenni. Én alkesszel nem élnék az tuti((( fõleg, hogy én keressek Rá is. De ez csak az én véleményem!!!
te is megéred a pénzed... a kutyát érdekelné a haszonélvezet egy alkoholista mellett.
Tehat csak kene egy kis haszonelvezet, ha el patkol, de azért nem akarsz vele élni.... Gondolom tükör az nincs otthon.... Válj el.
na mi van, egyeseknek fáj az igazság? Évekig mellette marad, bár nem dolgozik és vedel, majd azon kezd agyalni, ha meghalna, neki mi jut. Gyönyörû.

Úgy döntöttünk, hogy elválunk, de a közös megegyezés nem fog menni, mert azon kívül, hogy a gyerekek hozzám kerüljenek, semmiben nem értünk egyet. Így milyen esélyeim vannak?

Van egy közös családi házunk, én szerettem volna maradni a gyerekekkel, de az új asszonyka "beleszeretett", így a férjem ragaszkodik hozzá, hogy ?k oda fognak költözni én pedig nem szeretném ?ket kerülgetni minden nap, de arra nincsen pénze, hogy a részemet kifizesse. Nekem van egy 1,5 szobás lakásom, de ez kicsi 4 embernek, szóval marad az albérlet. Az ingóságokon is megy a harc, mert a férjem szinte minden darabra igényt tart, pedig a berendezés egy részét a nagymamámtól kaptam még az esküv?nk el?tt. Azt maximum fényképekkel tudom igazolni, hogy melyik volt az enyém. A gyerekek holmiját szerencsére tiszteletben tartja és abból nem kér semmit. A gyerektartással kapcsolatban sem jutottunk d?l?re, mert bár ? netto 180000 körül keres, azt mondta 30000Ft-nál többet nem akar a gyerekekre költeni havonta, ezt azzal indokolja, hogy a két nagyobb gyerek kap az anyjuk után árvaellátást is. Ez szerintem még így is nagyon kevés. Abban reménykedem, hogy talán megítélik a fejenkénti 25000Ft-ot, de szerintem ez csak álom marad. Van esélyem, hogy legalább valamelyik "csatából" jól kerüljek ki?

Legjobb válasz: Azt közöld vele, ha nem lesz valamiben közös megegyezés akkor indul a per. Ez külön per lesz nem lesz köze a válási perhez. Ha a válásnál sikerül mindenben megegyezni akkor elválasztanak és minden úgy lesz ahogy megegyeztetek. ha marad valami amiben nem egyeztek meg, akkor is elválasztanak de egy újabb per keletkezik ami már nem kétfillér. minden peres tárgy többszázezer ft+ ehhez már kell ügyvéd is. te fogod nevelni az ö gyerekeit is?

Azt közöld vele, ha nem lesz valamiben közös megegyezés akkor indul a per. Ez külön per lesz nem lesz köze a válási perhez. Ha a válásnál sikerül mindenben megegyezni akkor elválasztanak és minden úgy lesz ahogy megegyeztetek. ha marad valami amiben nem egyeztek meg, akkor is elválasztanak de egy újabb per keletkezik ami már nem kétfillér. minden peres tárgy többszázezer ft+ ehhez már kell ügyvéd is. te fogod nevelni az ö gyerekeit is?
3 gyereknél max 50% a gyerektartás. De nem hiszem, hogy nálad maradhat az õ 2 nagyobb gyereke gyámügyi hajcihõ nélkül
Nem értem a felállást. Hány gyerek van? Milyen gyerekek kapnak, milyen anyjuk után árva ellátást? Van egy 1, 5 szobás saját lakásod, te meg mennél inkább albérletbe?
Arra a gyerekre, aki árva ellátást kap nem lehet megítélni gyerektartást. Az árva azt jelenti, hogy minimum az egyik szulo meghalt. Evidens, hogy a másik szulo gondozza akkor a gyereket. Ki fizetne a gyermektartast??
Bõven el lehet férni négyen egy 1, 5 szobásban, de mindegy. Egy kicsit lejjebb kell adni az igényekbõl.
Egyetemistaként van két nem saját gyereked, meg egy sajátod. Szép! Avval ugye tisztában vagy, hogy mész a gyerkõcökkel a mélyszegénységbe?
Ha te csak nevelõ anyja vagy a két nagyobbnak, akkor nem fogják neked ítélni õket! Jogilag nem tartoznak hozzád. Egy felnõtt és 3 gyereknek elég a másfél szobás lakás is. Egyikben a nõk, másikban a fiú lakhat. Nem kell mindenkinek külön szoba.
A gyerekenként 25 000 Ft rengeteg, ennyit nem fognak megítélni. Ez neki havi 75 000 Ft lenne. Az árvaellátás (gondolom nevelt gyerekeid), pedig minden tudomásom szerint szintén nem kevés. Szóval ezzel a részével én nem tudok veled egyetérteni. Azt sem tudom egyáltalán nálad maradhat-e a két gyerek, ha nem vagy a szülõjük. A sajátod nyilván igen, de a másik kettõ, nem tudom. A többiben pedig fele fele lesz a megoldás. Legalábbis a bíróság ezt fogja elrendelni. Mindkettõtöknek ügyvéd, aki majd elmondja, hogy ha nem tud téged kifizetni el kell adja a házat, stb. Utána próbáljatok egyezkedni, hogy ismeritek az ítéleteket.
nem mondta, hogy egyetemista csak az volt, szerintem a gyerekek hitelét neki kellene fizetni és a házat eladni, ha nem akarja eladni akkor vagyonmegosztást kell kérni és majd elárverezik a házat talán a férjed is jobb belátásra tér miellõtt ez megtörténik és õ is el akarja majd adni, ne hagyd magad, hogy az új nõ "kapjon" mindent, házat , férjet, pénzt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egyetemista csak voltam 15 évvel ezelõtt. A 25000Ft/fõ gyerektartásra csak azért gondoltam, mert a 2 gyerek után, amikor még élt a volt párja, 2*30000Ft gyerektartást ítéltek meg és ezt gond nélkül fizette, fizettük, pedig akkor kevesebb volt a fizetése. Most viszont összesen akar 30000Ft-ot adni.
A házban maradj te a gyerekekkel, add el a lakást és fizesd ki a férjed. Lehet kellemetlen lenne õket kerülgetni, de szerintem az új nõnek még kellemetlenebb lenne titeket kerülgetni.Megnézném mennyire lenne kiakadva, ha együtt élne veled és a 3 gyerekkel. Szeressen bele a saját pénzébõl vett házba. Ne hagyd magad.
Kié a haszonélvezeti jog? Ha a tied, akkor intézd el, hogy az új nõcske elemneküljön. (Éjjelre felhúzod a gyerekeket, mint az órát, és akkor sírnak, bömbönek stb.)
En ugy tudom, hogy a haszonelvezet abban az esetben felülbírálta to, ha az egy kiskoru gyermek kárára van. Márpedig itt ez a helyzet. Beszélj egy ügyvéddel.
Ti ezt értitek? Ki halt meg, ki él, ki válik, ki miatt? Mi van??? Neked kik azok a gyerekek?

Lányok, akiknek már gyerekes/elvált párja van, hogy élitek meg, hogy a közös gyermek, csak neked az első?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Egyik barátnõm férjének már van 2 gyereke, és van egy közös 1 éves babájuk is. A férje akarta ugyan ezt a babát, mégis alig foglalkozik vele, mindent a barátnõm csinál. Neki már nem olyan öröm, hogy jé mosolyog, jé gagyog, stb... Ez nem egy pozitív példa, remélem nálatok másképp fog alakulni. Drukkolok értetek! De neked kell tudni, milyen típus a párod!!

Egyik barátnõm férjének már van 2 gyereke, és van egy közös 1 éves babájuk is. A férje akarta ugyan ezt a babát, mégis alig foglalkozik vele, mindent a barátnõm csinál. Neki már nem olyan öröm, hogy jé mosolyog, jé gagyog, stb... Ez nem egy pozitív példa, remélem nálatok másképp fog alakulni. Drukkolok értetek! De neked kell tudni, milyen típus a párod!!
Nálunk kicsit a fordítottja van.A párom az elsõ gyerekének a születésénél nem volt bent, én rábeszéltem, és hatalmas élmény volt neki, nem bánta meg.Az elsõ gyerekével nem foglalkozott ennyit, mert akkor inkább dolgozott, a mi gyerekünkkel sok idõt tölt.Szóval nálunk a "mi" gyerekünk jobb helyzetben van mint az "õ" gyereke.
jó kérdés! én is gondolkoztam már ezen, és arra jutottam, hogy csak olyannak szülök, akinek még nincs gyereke!
Bár az én esetem más, mert nekem is van egy fiam az elsõ házasságból, meg a férjemnek is. A közös kislány 1 éves mult, és 100%-osan kiveszi a részét a picibõl, imádja, rajong érte. Én inkább abban látok kivételezést, h a saját gyerekeivel többet beszélget, törõdik, stb, mint az én nagyfiammal, néha bizony emlékeztetni kell dolgokra, sok konfliktus volt/van emiatt köztünk. Ismerned kell a párod, és szerintem egy pici baba, akár hanyadik, mindig öröm és boldogság az ember életében.

Mi van abban az esetben, ha elválok a feleségemtől? Van egy közös házunk, amit 2-en fizetünk . Fele-fele arányban részesülünk mind a ketten a házból? Ilyenkor számít, hogy hány éve vagyunk házasok/vagy élünk együtt/?

1,5 éves házasok vagyunk, 1 éve vettük fel a kölcsönt. A feleségem az adós én pedig az adóstárs.

Legjobb válasz: Minden közös ingó és ingatlan vagyon amit a házasságotok alatt lett a válás esetén fele-fele arányban megy....Ha volt házassági szerzõdés amiben rögzítettétek,hogy kinek mennyi vagyona volt a házasság elõtt vagyis mit vitt a házasságba,az nem kerül felosztásba...

Minden közös ingó és ingatlan vagyon amit a házasságotok alatt lett a válás esetén fele-fele arányban megy....Ha volt házassági szerzõdés amiben rögzítettétek, hogy kinek mennyi vagyona volt a házasság elõtt vagyis mit vitt a házasságba, az nem kerül felosztásba...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Akkor nem számít, hogy hány éve vagyunk házasok, mindenképp fele-fele?

1.5 éve élünk házasságban, az anyósom házában (övé a haszonélvezet is), van egy egy éves gyermekünk, de nem jövünk ki sehogy sem és közös megegyezéssel el szeretnénk válni. Szóval ha elválunk én mit kaphatok, és mivel számolhatok?

Felvettünk jelzálog hitelt az én nevemre a feleségemmel adóstársként, a házra. Ebb?l vettünk egy autót is ami az én neven van, a többit ráköltöttük a ház felújítására.

Legjobb válasz: szerintem a házból semmit. a jelzálogot átvállalhatná afeleséged, te meg elvinnéd az autót. nem tudom mennyire lehet vele egyezkedni a többi közös szerzemény tekintetében, de amit irtam, az reális elgondolás lenne.

szerintem a házból semmit. a jelzálogot átvállalhatná afeleséged, te meg elvinnéd az autót. nem tudom mennyire lehet vele egyezkedni a többi közös szerzemény tekintetében, de amit irtam, az reális elgondolás lenne.
Szerintem sokat nem kaphatsz, azaz megtartatod az autot es fizetheted is. Gondolom a feleseged ki akar majd szallni az adostars szerepbol, ami ertheto az o reszerol, erre szamits. A jelzalog mire van bejegyezve? Ez fontos kerdes lehet.
A házból semmit, de az autóból a fele a tied, már ami nem a banké. Azért csak a fele, mert hiába van a neveden, a házasság ideje alatt szerzett dolog közös vagyonnak minõsül.Így pláne, hogy nem korábbi saját vagyonodból vetted
még nem is éltetek egyutt igazán ezek szerint!és tényleg el akartok válni?a kicsit nem sajnáljátok?neki mind a két szulore szuksége lenne!nincs más kiút?esetleg máshol megpróbálni

Ha elválunk, kérhetem-e azt, hogy a lakás amit eladunk annak az összege az én számlámra menjen? Ugyanis külön külön van számlánk csak! A lakás közös!

A férjemet megeléggé elenem nevelik az anyósék!Nem azért válunk mert rosszba lennénk.Csak nagyon nagy oka van.A férjem persze velünk élne de papiron nem oda lenne bejelnetvel!Tehát én nem akarom kisemizni meg ilyeneK!Meg van az oka amiért elválunk!

Legjobb válasz: Hitelt vett fel amit nem tud vissza fizetni!Azért is kérném az én számlámra nehogy lefoglalják!Szeritetek az ügyvéd nem foglalkozik azzal ,hogy kinek a számlájára megy a pénz az adásvételinél?Mert gondolom nem minenkinek van közös számlája a párjával?!

A kérdező hozzászólása: Hitelt vett fel amit nem tud vissza fizetni!Azért is kérném az én számlámra nehogy lefoglalják!Szeritetek az ügyvéd nem foglalkozik azzal , hogy kinek a számlájára megy a pénz az adásvételinél?Mert gondolom nem minenkinek van közös számlája a párjával?!
Arra a számlára megy , amilyen számlaszámot megadtok.A fele a tiédre menne így is, aztán meg ha a férjed beleegyezik, hogy a z õ része is a tiédre menjen sztem semmi akadálya.Ügyvéd sem szól érte, jogotokban áll úgy csinálni ahogy akarjátok, csak lehet beírja a szerzõdésbe, amit a férjed úgyis aláír.Természetesen elõtte megkérdezi a férjed.

Férjemmel megegyeztünk hogy elválunk, az ő rokona ügyvéd, így beígérte, hogy elintézi a papírokat, de már egy hónap eltelt és nem történt semmi! Hogyan tudok egyedül lépni, mit kell beleírni a közös megegyezéses nyilatkozatba?

Legjobb válasz: Egyedül is tudsz lépni..hivatali idõben be kell menni a helyi bíróságra és ott az ügyintézõnek elmondod mit szeretnél eddig mi történt és te lépni akarsz.. Ne bízd magad a férjed ügyvédjére, mert kiforgatnak mint a forgószél... Aztán írásba kell foglalni a válóperes szándékodat, hogy szó lehet közös megegyezésrõl és beadod, aztán majd kap a férjed egy levelet, amit vagy aláír, vagy nem, és egy idézést a tárgyalásra. Gondolom most is pénzbe kerül a bírósági része, de ha gondolod fogadhatsz ügyvédet is, ugyanezt fogja tenni, neked csak jóvá kell hagyni. Nagyjából 50-150ezer között vállalják az ügyet , függ a bonyolultságtól, van-e gyerek, és, akkor az ügyvédi költségbe benne van általában a bírósag díja is. Üdv!

Egyedül is tudsz lépni..hivatali idõben be kell menni a helyi bíróságra és ott az ügyintézõnek elmondod mit szeretnél eddig mi történt és te lépni akarsz.. Ne bízd magad a férjed ügyvédjére, mert kiforgatnak mint a forgószél... Aztán írásba kell foglalni a válóperes szándékodat, hogy szó lehet közös megegyezésrõl és beadod, aztán majd kap a férjed egy levelet, amit vagy aláír, vagy nem, és egy idézést a tárgyalásra. Gondolom most is pénzbe kerül a bírósági része, de ha gondolod fogadhatsz ügyvédet is, ugyanezt fogja tenni, neked csak jóvá kell hagyni. Nagyjából 50-150ezer között vállalják az ügyet , függ a bonyolultságtól, van-e gyerek, és, akkor az ügyvédi költségbe benne van általában a bírósag díja is. Üdv!
Egyedül nem nagyon tudsz lépni, te is szerezz magadnak egy ügyvéded. Jobb is lesz, ha egyikõtöknek sem ismerõse az ügyvéd.
Egyedül nem tudsz lépni, de lépned kell, mert úgy néz ki, neki nem sürgõs. Szerezz ügyvédet, mert a férjedé NEM fog téged védeni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!