Találatok a következő kifejezésre: Az eltérő a cobján csipőficam jele (1 db)

Az eltérő hurkák a cobján csipőficam jele? Mit lehet tenni? Nagyon aggódom!

Azt mondják, hogy ha nem szimmetrikusak a kicsi lábacskáin a hurkácskák, akkor valami eltérés van. Volt így valaki? Mit csinált?

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõsek vagytok...Faros volt a babóca? Kell majd egy UH ott kiderül ha baj van. Egyépként ha nem egyformák a hurkácskák valóban felmerülhet a gyanú, de nyugiiiiii!! A torna nagyon sokat segít, meg a legrosszabb esetben kaptok terpeszpelenkát. Az én kisfiam faros volt, de sokat tornáztunk, meg tornázunk és az UH már minden ok volt! Üdv: 7 hetes babóca anyukája

Nem írtad mennyi idõsek vagytok...Faros volt a babóca? Kell majd egy UH ott kiderül ha baj van. Egyépként ha nem egyformák a hurkácskák valóban felmerülhet a gyanú, de nyugiiiiii!! A torna nagyon sokat segít, meg a legrosszabb esetben kaptok terpeszpelenkát. Az én kisfiam faros volt, de sokat tornáztunk, meg tornázunk és az UH már minden ok volt! Üdv: 7 hetes babóca anyukája
Az én picim 6 hós és még mindig eltérõek a hurkái, úgymint 3 hósan, amikor a kötelezõ vizsgálatra mentünk. A doki azt mondta, még gyanu sincs arra, hogy ficamos legyen, vagybármi más baj felmerüljön. Tehát nem biztos hogy azt jelenti. Bár én kezdetektõl tornáztatom. Ne aggódj. :)
Nekünk sem szimmetrikusak, és a 6 hetes vizsgálaton azt mondták, hogy minden rendben van vele, és késõbb sem kell visszavinni ellenõrzésre. Azért egy kicsit én is aggódom, mert én is hallottam errõl a dologról...
Ne aggódj, a nem szimmetrikus hurkácskák egyátalán nem mérvadóak!! A fontos nézõpont hogy a kicsi mindkét lábát felhúzva ( békapózban ) tartsa, a hurkácskák másodrendûek, régen azért gyanakodtak csípõficamra ha nem voltak szimmetrikusan a combján a hurkák mert még nem volt pontos vizsgálat erre ( pl. UH ). És ez az eszme onnan maradt fennt. Én veleszületett csípõficammal születtem, az egyik lában békapózban felhúzva volt a másik petyhüdten egyenesen " lógott " Kengyel, és terpeszpelus megoldotta, mára meg sem látszik és két gyereket szültem. Ha a babád volt csípõszûrésen orthopedián és ott azt mondták minden rendben ha a lábtartása és a lábmozgása szimmetrikus akkor nem kell aggódnod.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor kell tudnia csinálni?

10 hôs a babàm,nem tapsol,nem integet,nem mutat rà semmire.Meddig mondhatô normàlisnak hogy ezeket nem csinàlja?Nagyon sokat mutatjuk neki,màr egèsz pici kortôl,de nem csinàlja mèg.Baj lehet?

7

A 3 éves kislányomnak, jöhet még foga ebben a korban?

Ma hoztam haza az óviból, és azt mondja fáj a foga.
Levert, láza nincs.Lent 2-2 őrlő foga megvan,a 3 őrlőnek még nem kell ebben a korban kijönni, nem? Egészségesek a fogai,legalább is én úgy látom.

9

Másnak a kisfia is ennyire apás?

Kisfiam 15 hónapos. És borzasztóan apás. Nálunk nagy a családi idill, mindenki kiegyensúlyoztt, kisfiam is boldog, izgága kis kópé. boldog. Viszont amikor apa is itthon van, akkor szinte megszűnök létezni számára, ha megyünk valahová, csak apához akar felkéredzkedni, egyfolytában utána megy, ha pl fogzás miatt nyűgös éjszaka, akkor előfordult, hogy csak apánál nyugodott meg. Én ennek egyébként nagyon örülök, főleg, hogy úton a második baba is, így kissé mentesülök az emelgetéstől, de bevallom, egy kicsit zavar is, olyan mintha jobban ragaszkodna az apjához. Azt már mondja is hogy APA, na de azt, hogy ANYA, azt nem...másnál is volt ez így, fog ez még változni? Végtelenül örülök neki, hogy ennyire jó a kapcsolatuk, de úgy érzem, velem nincs olyan jól el a kisfiam...ugye ez normális?

4

Milyen túrót és natúr joghurtot vegyek a 8 hónapos babámnak?

Zsírosat,vagy félzsírosat,esetleg zsírszegényet vegyek? Joghurtból milyet javasoltok? Hogy tudnám ezeket uzsonnára odaadni neki, milyen gyümölcsel kombináljam így ősszel?

3

Kislányom felmászott az asztalra és fejre esett a padlón sebes az orra meg a homloka de semmi baj ti vinnétek megnézetni a fejét orvossal vagy ha nincs baja akkor nem kell?

12

Ki melyik Junior tejitalt adja 1 éves babájának?

Melyik márka? Ízesített vagy sima (banános, vaníliás, kakaós) ? Melyik jött be a babádnak?

5

Akinél fogzás miatt felborultak a dolgok visszaállt minden a rendes kerékvágásba mikor kibújt a fog ( legalább ideiglenesen )? Mit tehetnék az éjszakai felkelések ellen?

Kisfiam lassan másfél hónapja folyamatosan fogzik, már a negyedik jön egy huzamban. Eddig két hónapos kora óta gyönyörűen átaludta az éjszakákat. Most az esti elaltatás is rémálom tart vagy 2 órán keresztül mire le tudjuk tenni. Először amikor felkelt éjjel elég volt ringatni egy kicsit, aztán kellett itatni is hozzá most már ott tartunk, hogy ha nem adok neki cicit akkor senki nem alszik. Ezt minimum kétszer megcsinálja egy éjjel. Enni azért eszik rendesen tehát nem azért kel mert éhes. Próbáltam chamomilla vulgaris 15 ch , dentinox , viborcul kúp és egyszer amikor törte át az ínyt és nagyon sírt kapott panadolt is. A kúp annyit segített, hogy könnyebben elaludt este de attól még ugyanúgy kel éjjel. Nap közben sem alszik rendesen és ráadásul rettentő nyűgös is szegénykém. Már kezdek kipurcanni, nem tudom, hogy segíthetnék még Neki és magamnak is. Félek, hogy ha elmúlik fogzás akkor is így maradnak a dolgok:-(

0

Ha ma éjjel átaludta az éjszakát-van esély, hogy nemsokára ez igy is marad?

kislányom pont 3 hónapos.fél 8körül eszik-jól"megtömöm" két ciciből.idáig 1-2 körül evett,ma majdnem 4ig aludt.lehet,hogy igy is marad,vagy ez véletlen?

8

Kislányom másfél éves, és nagyon sokszor visít, mit lehet ez ellene tenni?

Ennyi idősen nem korai még? beszélni alig beszél, ill gagyog, de keveset, csak a visítás, a múltkor bele visított a fülembe teljes erőből, nem volt kellemes, hiába szólok rá, nem érti még..

1

Hajdú-biharban vagy a környéken létezik dévény torna?

6 hónaposom még nem fordul egyik irányba sem. A védőnőt, gyerekorvost nem érdekli. Szerintük itthon forgassam.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!