Találatok a következő kifejezésre: Az elso kaptam (191 db)

Ha 2 hónaposan kapta az első pneomococcus oltást, akkor még hányat fog kapni, és mikor?

Legjobb válasz: Mi kaptunk hozzá egy kis könyvecskét az elsõ alkalommal.4 hónaposan kapta a lányom az elsõt.A következõ kettõt 1 éven belûl és a 4.-et kétéves korában.

Mi kaptunk hozzá egy kis könyvecskét az elsõ alkalommal.4 hónaposan kapta a lányom az elsõt.A következõ kettõt 1 éven belûl és a 4.-et kétéves korában.
beszélj a védõnõvel, Õ biztosan segít. De pneumococcusból csak egyszeri oltás van. Szerintem Te a DiperTe-re gondolsz nem?
Szia! Még 3-mat fog kapni. 1-1 db még havonta, majd egy emlékeztetõt ha jól tudom 2 vagy 3 évesen kapja. Nem védõnõ vagyok, de mi már megkaptuk az elsõ részét ez egy négy részes oltássorozat! Vigyázz befog dagadni a helye, nekünk majdnem 2 napig dagi volt. Boldog babázást kíván majdnem 6 hónapos anyuka!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.

Az agyhartya gyulladas elleni oltast mikor ismetlik meg ha az elsot 6honaposan kapta a babam?

Legjobb válasz: 8 hónaposan. Legalábbis nálunk úgy volt. Az elsõt a lányom is 6 hónaposan kapta, rá 2 hónapra kellett az ismétlõt adni.

8 hónaposan. Legalábbis nálunk úgy volt. Az elsõt a lányom is 6 hónaposan kapta, rá 2 hónapra kellett az ismétlõt adni.
Igen, 2 hónapra rá. Kisfiam most kapta, 6 hónaposan, 8 hónaposan kell vinni ismét.
Mi 3 hónaposan kaptuk meg az elsõt, és sajnos betegség miatt csak 6 hónaposan a másodikat, de már túl vagyunk rajta!

A kislányom ma kapta az első oltását be fog lázasodni?

2hónapos, adtam neki kúpot.

Legjobb válasz: Szia. Az én babám pont egy hete kapta az elsõt, én is adtam neki kúpot, nem lázasodott be. Picit nyûgösebb volt, de csak egy napig.

Lehet, hogy hülyeség, legközelebb meg is mondom a doktornõnek, aki javasolta, hogy adja vissza a diplomáját:)
Szia. Az én babám pont egy hete kapta az elsõt, én is adtam neki kúpot, nem lázasodott be. Picit nyûgösebb volt, de csak egy napig.
Hülyeség ok nélkül kúpot adni! Csak akkor kapjon a baba, ha valóban felmegy a láza! Változó, hogy belázasodnak-e a babák, az enyém most 6 hós, eddig csak a 4hós oltástól lett lázas, de akkor se vészesen.
Én nem adtam kúpot egyik oltásnál semmi, csak figyeltem hogy nem e lázasodik be. De egyiknél sem lázasodott be.
Nekem egyik oltáskor se lázasodott be. Az orvos figyelmeztetett, hogy csak akkor adjak kúpot, ha hõemelkedése vagy láza lenne.
A kérdező hozzászólása: Az orvos mondta, hogy adjak neki, hogy megelõzzük a lázat!
A kérdező hozzászólása: Akkor Te ne tömd vegyi szarokkal. Én csak az orvos 'utasitásait' követem! Bocsi!
A mindenható orvos utasításait, aki lehet tökhülye, különben is a gyógyszergyáraktól a felírt gyógyszerek után gyakran kap kompenzációt, hogy az õ gyógyszereiket adja a pácienseinek, de az is lehet, hogy hullára nem érdekli, mi van a gyerkeddel, nem az övé... Kíváncsi lennék, a sajátjával mit tesz? Megdöbbennél, ha tudnád, mi minden folyik a háttérben... Szóval nem kell felkapni a vizet, nem biztos, hogy ott az igazság, ahol te gondolod. Sajnos ebben az országban még mindig az emberekben él az, hogy a hatalom szent és az orvos is bizony hatalom, tekintély... Az embereknek eszükbe nem jut megkérdõjelezni sokszor a dolgokat, azán meg néznek nagyokat, ha valami olyan történik, amire nem számítottak.
Szia! Igaza van az elso valaszolonak, nem kell megsertodni azon hogy o maskepp latja a dolgokat, mint te. Az en fiam 4 honapos es en sem adtam oltas elott semmit se neki (mondjuk en Angliaban elek itt hal istennek nincs is kup), csak utana meregettem szorgosan a lazat, hal istennek nem volt es a kesobbiekben sem. En ugy gondolom, hogyha az elso oltas utan nagyon belazasodott a gyerek, akkor erdemes a kovetkezonel mar elotte is adni neki kupot, de ha nem, akkor szerintem felesleges. En azt is megertem hogy az orvosodra hallgatsz, foleg elso babaval nem konnyu, de tenyleg nem biztos hogy jo indokolatlan esetben gyogyszert adni neki. Jo babazast! :)
ha kapott kúpot, akkor valszín nem. de szerintem nem kellett volna ok nélkül kúpot kapnia, de ez az én véleményem.
1. vagyok. figyelj ide. adhatsz neki, 2 kúptól az ég világon nem lesz semmi baja, csak érdekes nekem, h orvosok ezt javasolják, mert lehet, h semmi nem változna a kúp nélkül sem... és feleslegesen vegyi szarokkal tömni 1 bébit felesleges dolog. nekem a fogzásra is panadol babyt akart szedetni végig a gyerekkel...
Az enyém csak nagyon aluszékony lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy ma még éjszakára is adjak neki, aztán már nem kell..
Nálunk is csak a 4 hónapos oltásnál volt láz, de nem vészes. A mi dokink azt mondta, hogy kúpot csak este adjak egy felet, de azt is csak az elsõ oltás után. Ilyenkor nem a lázcsillapító hatása miatt javasolják, hanem mert van benne egy nagyon kevés ibuprofén, ami nyugtató hatású. Semmi gond azzal, hogy adtál neki.
Én sem adtam neki kúpot, pedig már megkapta a 3 hónaposat is(2darabot-pneumo)és nem is lázasodott be.Az elsõnél még csak nyûgösebb se volt, most a 3 hónaposnál kicsit hisztisebb volt, de láza semmi, és jobban is aludt. Én borostyán láncot adtam rá, de nem biztos hogy az segített
A védõnõk azt szokták ajánlani, hogy oltás elõtt adjunk kúpot a babának. De én soha nem adtam, de azt is megértem, ha valaki ad. Nálunk csak egyszer volt lázas a nagyobbik lányom, de az is csak a 6 éves védõoltásnál. Szóval egyszer sem biztos, hogy lázas lesz.
hát megáll az eszem. elnézést kérek, hogy segíteni akartam... és tényleg nem tömöm a gyerekem gyógyszerrel, ha ez baj, akkor már nem is tudom...


Babóm ma kapta meg a két hónapos oltást, plussz kapott még prevenált is. Ti babótok hogy reagált az első oltásra?

úgy értem belázasodott,vagy többet aludt aznap?félek nehogy lázas legyen?

Legjobb válasz: szia, mi is nem rég kaptuk meg. Nem lázasodott be szerencsére, pedig együtt kapta a pneumococcussal. Kicsit talán aluszékonyabb volt aznap, de ennyi.

szia, mi is nem rég kaptuk meg. Nem lázasodott be szerencsére, pedig együtt kapta a pneumococcussal. Kicsit talán aluszékonyabb volt aznap, de ennyi.
Az én Kislányom eddig minden oltás után lázas volt egy napig :-( kúpra egybõl lement. Ettõl a kombinációtól volt a legdúrvább. Már levonva fél fokot volt 38, 8. De másnapra az is szépen elmúlt.
A kérdező hozzászólása: nekünk is 38.7volt estére, de szerintem a szobába meleg is volt az is közrejátszott, na meg nyilván a két szuri!Most 37.5azt olvastam, hogy valakinél ennyi az átlag hõmérséklet ez igaz, vagy csillapítsam?
Szia, az én kislányomnak hõemelkedése volt, rögtön a szuri után adtam neki egy fél Germicid-C kúpot és este is egy felet, meg borogattam a lábát, másnapra már jobban volt.Az igaz, hogy sokkal aluszékonyabbak ilyenkor.(5 hónapos kislány anyukája)
Az én kisfiam a 2 hósnál aluszékonyabb volt, de semmi láza nem volt, a 3 hónaposnál sem volt láz, de nem is volt aluszékonyabb! :) Én ahogy hazaértünk azonnal tettem rá borogatást!
Az én kislányom múlt héten kapta meg a 2 hónapos oltását, hõemelkedése volt utána, de csak akkor adtam neki a kúpot, levitte utána nem volt vele gondunk, egyébként 2 napig evett aludt 10 percet nem tudott fenn maradni evés után, nem úgy mint máskor órákat, és nagyon nyûgös volt, azalatt a kis ébrenlét alatt is végig sírt. Én nem borogattam neki, de semmi baj nem lett belõle. Már meg se látszik hova kapta.
Az én babám ugyanígy kapta és ettõl az egy kombinációtól lázasodott be eddig csak (kopp-kopp-kopp). De másnap reggelre lement a láza akkor is. 6 hónapos most
A kérdező hozzászólása: és nektek melyikbe kapta a kötelezõt?az baj ha én mindkettõt borogatom?
A mi babónk is csak aluszékonyabb volt, illetve egy kis hõemelkedése (a legmagasabb 37, 3 volt), és én mindkettõt beborogattam neki.
Nekünk is csak aluszékonyabb lett tõle, de nem volt baja. A 4. hós oltásnál lett egy kis láza, mert az már emlékeztetõ volt a kis szervezetének. Ilyenkor sincs gond, kapott egy kanálnyi lázcsillapítót, és ennyi. Egyik ismerõsöm babája étvágytalan lett egy kis idõre, szóval minden baba másképp reagál, de komoly baj nem lehet, ne aggódj.
Szia! Mi tegnap kaptuk meg, mind a kettõt, és 37, 8 volt a "láza" délutánra. Azt mondta a doktornõ, hogy amikor hazamegyünk adjak neki egy fé kúpot, függetlenül, hogy lázas-e, és este lefekvés elõtt is, mert valószínú, hogy a két oltás miatt be fog lázasodni. Mi adtunk neki délután is egy felet, és most már ninc is láza.
mi is ma kaptuk!! azóta alszik. a másik oltást is megkapta+fél lázcsillapító kúpot.
Szerintem teljesen mindegy ki kitõl kapta el, menjetek dokihoz. Elõtte nem volt egyikõtöknek sem semmilyen tünete?
A kérdező hozzászólása: Nem volt nekem semmi tunetem.Nalam tok normalis volt minden..o azt mondja nala is.beszeltem a dokival es azt mondja hogy valami baci a hibas amit a furdben kapot(am) el es kozosuleskor mutatkozik ki.mikor a valadekal kapcsolatba erintkezik
Na igen, fürdõben nem nehéz összeszedni ilyen nyavalyát...A lényeg, hogy voltál dokinál. :)
Azért is lehet, mert elõször voltatok együtt. Nálunk is így volt, az elsõ alkalom után ugyanez történt. Beszélgettenm más párokkal, és náluk is így volt. Nem tudom, hogy mi lehet az oka ennek. Mi nem mentünk dokihoz, a Canestentõl elmúlt 1-2-3 hét alatt, már nem emlékszem pontosan. Azért ha tudtok, ti menjetek dokihoz, biztos, ami biztos.
elõzõ vagyok. Bocs, voltál dokinál... :)

Hogy lehet az, hogy aki választásokon az első fordulóban a szavazatok többségét kapta meg (de nem lett meg az 50%) és ezáltal a 2. fordulóra sor kerül, ott mégse nyer?

Erre a legjobb példa a fidesz. Sok helyen ahol 2. fordulóra is sor került egyáltalán nem nyertek, mikor az els?ben övek volt a szavazatok többsége. AZ Kósa meg is mondta, hogy ezért szüntetik meg a 2 választást.

Legjobb válasz: Nyilvánvalóan a legerõsebb jelöltnek kedvez az egyfordulós választás - ugyanakkor az ellenzék baromi könnyen kivédheti ezt: elõre meg kell egyezni, hogy melyikük lép vissza - vagy egyszerûen közös jelöltet indítanak. Ha két párt ezek valamelyikére képes volt eddig az elsõ forduló után, akkor ezután is képes lesz még az elsõ forduló elõtt. Legalább ennyivel is olcsóbb lesz a választási procedúra.

Nyilvánvalóan a legerõsebb jelöltnek kedvez az egyfordulós választás - ugyanakkor az ellenzék baromi könnyen kivédheti ezt: elõre meg kell egyezni, hogy melyikük lép vissza - vagy egyszerûen közös jelöltet indítanak. Ha két párt ezek valamelyikére képes volt eddig az elsõ forduló után, akkor ezután is képes lesz még az elsõ forduló elõtt. Legalább ennyivel is olcsóbb lesz a választási procedúra.
"Valószínû az, hogy a két forduló között még erõsebb a kampány. Ez a Fidesz esetében 2002-ben rosszul sült el." Ez így pont nem helyes, a Fidesz 2002-ben megnyerte a második fordulót, mert az elsõben kiesett MIÉP-esek rá szavaztak és erõsebb kampányba kezdtek a két forduló után. Én egyébként támogatom az egyfordulós rendszert, mindenki készüljön fel rá, gyõzze meg az embereket, nem kell utána mutyizni meg az ördöggel is összefogni, hogy hatalomra kerülhessen bárki is. Egy ilyen MSZP-Együtt 2014-DK-LPM összefogásból nagy katyvasz lenne, nem értenének egyet semmiben, csak abban, hogy IMF kell.
Valószínû az, hogy a két forduló között még erõsebb a kampány. Ez a Fidesz esetében 2002-ben rosszul sült el. De lehet az is, hogy olyanok is szavaztak, akik az elsõ fordulóban nem.
A kérdező hozzászólása: *Azt
A kérdező hozzászólása: "Milyen 2. fordulóról beszélsz? Az már nincs. " Pontosan azért nincs amit leírtam. Mert úgy még ki is kaphatnak.
Milyen 2. fordulóról beszélsz? Az már nincs. Valaki meg azt írta, hogy biztos meg tudnak egyezni a hatalomért. Ez egyáltalán nem olyan biztos. Nagyon sokszor van az életben, meg a politikában is, hogy valaki az érdekei ellen cselekszik vagy szavaz. Az már pl. biztos, hogy az LMP külön indul. Pedig semmit nem ér el vele. Lehet, hogy be se jut a parlamentbe, vagy ha bejut, akkor kb 3 képviselõvel.
A kérdező hozzászólása: ma 12:29 És ezt tudja a fidesz is, hogy nem tudnak összefogni. Majd a 2. fordulóban mégis kapnak elleendõ szavazatot mert az embereknek elegük van belõlük.
* javítva: erõsebb kampányba kezdtek a 2 forduló között
"Nem lennének képesek megegyezni." Az MDF példáján okulva szerintem egyik párt sem lesz olyan hülye, hogy az "elveikért" nem fognak besorozódni valamelyik oldalhoz.
Egyáltalán nem olyan baromi könnyû elõre megegyezni egy baloldali jelöltben, miközben ott sokféle erõ és irányzat van, és mindegyik magát akarja elõtérbe tolni. Ha már volt egy elsõ forduló, akkor egyértelmûek az erõviszonyok, és nyilván az marad a 2. fordulóban, aki az ellenzéki erõk közül a legtöbb szavazatot kapta, a többiek pedig felzárkóznak, a szavazóik csak rá szavazhatnak. Na de ezt elõre látatlanba megmondani és kiegyezni? Könnyen belátható, hogy sokkal nehezebb, akár lehetetlen is. És ezt nyilván Orbán is elõre felmérte. A közvélemény-kutatásokból bizonyos mértékig ki lehet indulni, de nem igazán, mert több új erõt nem is mérnek, meg lehet hivatkozni arra, hogy torzak a kutatási eredmények stb.
A kérdező hozzászólása: ma 00:30 Nem lennének képesek megegyezni. A 2. fordulóba 20110 ismétlõdik csak fordítva. Bárkit csak ne a fideszt.
A kérdező hozzászólása: Tehát igazából ezzel egy úgymond összefogást akadályoznak meg. Azok akik Orbánt akarják leváltani az elsõ fordulóban még megosztottak, de a 2.-ban már csak az egyetlen ellenfélre szavaznak.
A kérdező hozzászólása: Azért egyfordulós, hogy az ellenzék ne nyerhessen Kósa Lajos szerint 2014-re nem sok esélye maradt az ellenzéknek a gyõzelemre, mivel az országgyûlési választásoknak nem lesz második fordulója. A Fidesz ügyvezetõ alelnöke országjáró körútján azzal magyarázta, miért volt szükség a húsz éven át használt rendszer átalakítására, hogy a Fidesz mindig a választások második fordulójában vesztett.
Ja igen. De hogy önmagamnak is ellentmondjak, jöhet itt még meglepetés. Mert pont egy ma közzétett közvélemény-kutatás szerint 75 % szerint rossz irányba mennek a dolgok, és 53 % kormányváltást akar 21 százalékkal szemben. És vészesen sok a bizonytalanok száma (52 %), akik szinte teljes egészében elégedetlenek a kormánnyal. Ugyanakkor továbbra is a FIDESZ a legnépszerûbb párt. Mi következik ebbõl? 1. Az emberek jelentõs része fideszesnek hazudja magát, de valójában nem rájuk fog szavazni, illetve bizonytalannak mondja magát, de valójában tudja, hogy nem a FIDESZ-re fog szavazni. Ezen nem is kell csodálkozni, a centrális erõtér mindent átszövõ, megfélemlítõ légkörében ésszerûnek tûnik, ha az ember kifelé alkalmazkodik a rendszerhez. 2. De ha netán nem is igaz az 1. pont, az minimum igaz, hogy a FIDESZ-szel szembenálló erõknek van egy hatalmas tartalékhadserege, amit ha csak részben is mozgósítani tudnak, akkor a FIDESZ-nek minden trükk ellenére annyi. http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/22/a-tobbseg-lecserelne-..

Március 5-re kaptam időpontot. 10 hetes kismama leszek akkor. Nem túl késő ez az első vizsgálathoz? Kicsit aggódom.

Legjobb válasz: miért nem mész a korházba szakrendelésre aztán ott csinálnak uh-t és majd mikor mész magánrendelésre viszed magadal az ottani eredményt is és egyeztetel a dokival az én dokimnak nincs uh-ja ezért én az elsö pillanatól igy csinálom megyek uh-ra és a többi a rendelöébe zajlik de szerintem az sem késõ ha akkor lesz az elsö legalább már életjel is lesz biztosan meg minden jól fog látszani gratula

miért nem mész a korházba szakrendelésre aztán ott csinálnak uh-t és majd mikor mész magánrendelésre viszed magadal az ottani eredményt is és egyeztetel a dokival az én dokimnak nincs uh-ja ezért én az elsö pillanatól igy csinálom megyek uh-ra és a többi a rendelöébe zajlik de szerintem az sem késõ ha akkor lesz az elsö legalább már életjel is lesz biztosan meg minden jól fog látszani gratula
Sokan nem mennek elõbb orvoshoz, baj biztos nem lesz belóle, csak kicsit összetorlódnak a dolgok: citológia, vérvétel, uh, védõnõ... De ne félj, bajnak nem baj.-) Amúgy miért vártál eddig? Elmehettél volna már elõbb is:-)
Szia! Egyáltalán nem, én is akkor mentem elõször! Gratula a babához!
A kérdező hozzászólása: Nem akartam túl "korán" menni, vártam a szívhangra!:) Most vagyok 8 hetes és azt gondoltam, hogy akár holnap is mehetnék dokihoz! Nincs idõpont, csak 2 hét múlva! Hát így jártam...:)
Ne felj, semmi baj nem lesz, h csak 10 hetesen mesz orvoshoz, persze ha nincsen semmi gondod/verzes, eros gorcs/de ezt nem irtad, ugyhogy gondolom minden a legnagyobb rendben van. En 5 hetesen voltam eloszor, akkor meg csak a petezsakot latta, es igazabol varhattam volna En is, aztan az orvosom a 10 heten rendelt vissza, es akkor mar egy igazi kisbabat lattam az uh-n/kezekkel, labakkal/szoval tenyleg semmirol nem kestel le!!!!! Boldog babavarast kivanok! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a gratulákat :)
Szia! Semmi gond azzal, hogy csak 10 hetesen mész ultrahangra! Én 8 hetesen voltam és a petezsák látszott egy dobogó szívvel. Te legalább jobban fogod látni. Az elsõ vizsgálatok úgysincsenek idõhöz kötve. Üdv: 32.hetes kismama

Hány évesen kapta az elsõ kétkerekû (pótkerékû) biciklijét és hányas volt?

Legjobb válasz: 2 éves kora körül kapta a fiam, 2 és fél évesen már tudta is tekerni, és 12-es méretû volt. Most 3 és fél éves a fiam, most már elég nagy távot meg is tesz vele, lassan gondolkozunk, hogy próbáljuk elhagyni a pótkereket. De még nem biztos, hogy sikerül, de nem baj, ráér még.:)

2 éves kora körül kapta a fiam, 2 és fél évesen már tudta is tekerni, és 12-es méretû volt. Most 3 és fél éves a fiam, most már elég nagy távot meg is tesz vele, lassan gondolkozunk, hogy próbáljuk elhagyni a pótkereket. De még nem biztos, hogy sikerül, de nem baj, ráér még.:)
2évesen és 12es.
3 évesen, 14-est. Ezt örököltük tesóméktól. Mivel volt futóbiciklije, nem vettem 12-es pedálost. Most tavasszal meglátta a pincében, mondta, hogy hozzuk fel. Gyorsan megtanult vele menni.
3 évesen, 14 colost.
nekem nagy gyerekem van, 3 évesen 16ost kapott és pótkerék nélkül úgy hajtotta, mint ha mi sem lenne természetesebb. 3, 5 évesen már 2-3 órás biciklis túrákra ment az apjával. most 4, 5 éves, azóta is a mindene a bicikli :)

Igényelt valaki a várható szülés előtt 28 napi T-Gyást mostanában? Mikor igényelte meg és mikor kapta meg az első kifizetést?

Legjobb válasz: En majus 27-re voltam kiirva es majus 1-tol igenyeltem.Juni 4-en utaltak mintha fizetest kaptam volna ugyanugy.En kozalkalmazott vagyok,nem tudom vallalkozonal hogy van de szerintem ugyanigy.

En majus 27-re voltam kiirva es majus 1-tol igenyeltem.Juni 4-en utaltak mintha fizetest kaptam volna ugyanugy.En kozalkalmazott vagyok, nem tudom vallalkozonal hogy van de szerintem ugyanigy.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)

A Prototype2-ben van olyan képesség mint az első részében hogy az egész teste átalakul? Azt hiszem ARMOR a neve. Én már végig vittem, de ilyen képességet nem kaptam, de a trailerben viszont benne van!

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=JD1hMIsi74k Itt látható a prototype1 ben lévõ ARMOR képesség http://www.youtube.com/watch?v=CZ5xW-Yo720 Itt pedig a prototype2 trailer ÉS BENNE VAN! kb 0:55 után vagy csak a videóban van benne? vagy csak én nem kaptam meg?

A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=JD1hMIsi74k Itt látható a prototype1 ben lévõ ARMOR képesség http://www.youtube.com/watch?v=CZ5xW-Yo720 Itt pedig a prototype2 trailer ÉS BENNE VAN! kb 0:55 után vagy csak a videóban van benne? vagy csak én nem kaptam meg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!