Találatok a következő kifejezésre: Az elso fogam kozt (20 db)

Ha valakinek van "5 perc szünet" az első fogai közt, azzal lehet valamit csinálni?

Nem nekem kell,csak kíváncsi vagyok.Sok embernél látom hogy hézagos a fogsoruk,ez sztem nem valami szép...Nem lehet valahogy eltüntetni a rést?

Legjobb válasz: Fogszabályozással lehet eltûntetni ezt a kis szépséghibát. Nem kell feltétlenül állandó jelleggel hordanod, mert mindenféle éjszakai készülék is van. Ha más gond nincs a fogaiddal, szerintem rövid ideig kéne használnod. De mindenképp érdemes elmenni egy fogorvoshoz, lehetõleg specialistához és õ majd megmondja, hogy mit is lehetne vele kezdeni pontosan.

Fogszabályozással lehet eltûntetni ezt a kis szépséghibát. Nem kell feltétlenül állandó jelleggel hordanod, mert mindenféle éjszakai készülék is van. Ha más gond nincs a fogaiddal, szerintem rövid ideig kéne használnod. De mindenképp érdemes elmenni egy fogorvoshoz, lehetõleg specialistához és õ majd megmondja, hogy mit is lehetne vele kezdeni pontosan.
Én fogszabis vagyok, és nekem is az elsõ két fogam között van rés..meg ez a két fogam nagyon szétállt/elõre, hátra, oldalra/ és mondta a fogszabis hogy valamilyen rés ugyis fog maradni a fogaim között! de én már így örülök, hogy egyenesbe álltak.amúgy én állandót hordok április óta..és már ennyi idõ alatt is nagyon sokat javult, remélem a rés is összébb megy idõvel:-)
Nekem pont olyan fogaim vannak mint Madonnának....ezt örömmel vette a fogorvosom. Ugyanis a kissé hézagos fogakat könnyebb tisztán tartani. Nekem pl. alig van fogkövem amig a párom gyöngyfogacskáit állandóan tisztittatni kell mert tök mindegy hogyan sikálja. Fogszabályzó a megoldás, de engem nem zavar. Ha nem a te szádban van az 5 perc szünet akkor miért zavar?
A fogsabályzó segíthet, de nem biztos, hogy teljesen összehúzza a fogakat. Felnõtteknek (akik nem akarnak fogszabályzót hordani, de zavarja õket a hézag) pedig az lehet a megoldás, hogy koronát csináltatnak porceláánból.
Nekem van kb: 1 mm hézag az elsõ két fogam között. Fogszabályzó nélkül. Pár évvel ezelött nagyobb volt. :)
A kérdező hozzászólása: jaj, bocs, nem állt szándékomban senkit megbántani...csak ilyeneken is agyalok többek közt...:D Egyébként azóta megtetszett egy pasi, és neki is olyan a foga...na, most magamnak mondtam ellent:D
Van egy jó módszer, szélesítik egy különleges anyaggal a fogakat.Nem olcsó, de látványos . Az esztetikaifogaszat.hu oldalon képekkel illusztrálva
Ééérdekes... nem valami szép :) édesanyámnak is és Nekem is ilyen a fogunk. Sose mondta még senki hogy úúú, nem valami szép XDXD Ízlések és pofonok. Valójában Madonnát sem lehet elképzelni másképp. Különben is, ha valaki ápolja a fogait, akkor tényleg lényegtelen, hogy "szünetes"-e? :D
Felnõtt koromra nekem is szünetes lett a fogam, mert gyerekkoromban letört az elsõ kettõ és nem csináltak vele semmit és rosszul harapok azóta. Sajnos most már nem lehet fogszabályozni mert koronám van, és akkora koronát sem lehet csinálni hogy kitöltse a rést, mert akkor meg óriási lapát fogaim lennének, szóval eléggé megszívtam! Nekem semmit nem lehet vele kezdeni sajnos.
nemár szerintem tök szekszik az ilyen apro szépséghibák.....nekem volt egy barátom irto jol állt neki :)
Szerintem cuki
Get the London look !
Szia csámpika! Fotózd le a lábaidat, és mutasd meg. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D Most egyben a csámpaságra is válaszoltatok, bagy csak a fogakra?
Dehogy zavar.. Senki sem tökéletes!! Még jó is lehet ;) 17/F
Nekem is van egy kis rés a 2 elsõ fogam között, de eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam miatta (pl. cuki). :D (Tudom, hogy fiúknak szólt, én meg lány vagyok, de azért válaszoltam.)
Csukott szájjal is tud csulázni.
Mind kettõ orvosolható ;)
kééépek, kééépek! Anélkül honnan tudjuk, hogy mire gondolsz?
Nekem bejönne a csámpás foghíjas. :-) Csak szép legyen a mosolya. :-D

Lehetséges hogy az első alsó fogak közül csak az egyik jön ki? Fiamnak ez az első foga, egy szem alul. Másoknál is volt így? Úgy tudom hogy kettőnek kellene jönnie.

Legjobb válasz: óóó, hát mi már annak az egy szemnek is örültünk, ami kijött, nem hogy kettõnek! :) Nálunk cirka 3 hónap szünet volt az középsõ alsó két fog kijövetele között! :)

óóó, hát mi már annak az egy szemnek is örültünk, ami kijött, nem hogy kettõnek! :) Nálunk cirka 3 hónap szünet volt az középsõ alsó két fog kijövetele között! :)
Nem gond ha egyszerre csak egy jön. Nekünk az elsõ jön és az is felül. :)
Nálunk is csak 1 jött egyszerre. Aztán a párja rá 1 hónapra! :) Úgyhogy nem baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor nem filózok rajta...
Sõt. Lányomnak így jöttek: Felsõ középsõk elsönek, aztán az egyik alsó középsõ, utána alul az egyik kettes, és csak utána az alsó párja középen. Fiamnak meg a bal felsõ kettes van kint, ez az 1 foga van még. 9 hós múlt.

Ma tesi órán fejbe talált egy kosárlabda, összenyomta az állkapcsomat és a fogaim nagyon erősen ütköztek? Az alsó, első fogaim közül az egyiknek valami baja történt, de semmit nem látni, csak nyelvemmel érzem, hogy szúr? (Többi tovább)

Egy kis darab tört volna le? Mert télleg nem látszik semmi. Ez id?vel megkopik? Nem kell fogorvoshoz menni?

Legjobb válasz: Igen, letörhetett egy darab. Ez egy idõ után lekopik, de érdemes megmutatni egy fogorvosnak, mert a letört rész könnyen elromolhat.

Igen, letörhetett egy darab. Ez egy idõ után lekopik, de érdemes megmutatni egy fogorvosnak, mert a letört rész könnyen elromolhat.

Látszani fog? Az 2 első fogam közül az egyik elkezdett lyukadni, ha sötétbe rávilágitok látni is. De ha nevetek nem észrevehető csak ha közelhajolnak.

Ha lemegyek fogászatra, megtudják ugy csinálni h ne látszodjon hogy tomés van benne? Vagy koronát kell rá teteni? 16/l vagyok, félek hogy látszik majd a tömés, és idiotán nézek majd ki:S

Legjobb válasz: minél hamarabb elmész, annál kisebb lesz a nyoma, amúgy beszélgetési távolból nem lehet ilyeneket kiszúrni.

minél hamarabb elmész, annál kisebb lesz a nyoma, amúgy beszélgetési távolból nem lehet ilyeneket kiszúrni.
A kérdező hozzászólása: igen elmegyek, már holnap... nem emiatt hanem van egy másik fogam amiben egyszerûen nemtalálnak gyökércsatornát, és folyotn visszajárok egy klinikára:S de most észrevettem ezt a fogamat, és aggaszt hogyhogy kifurja látszani fog.. viritani fog, hogy az egy tömés, és nemnéz ki eredtinek:S

Az állandó fogszabályzó levétele után kaptam éjszakait, de viszont a hézag a két elsõ fogam közt kezd újra kialakulni, az éjszakai fogszabályzó rendbe hozza még?

Legjobb válasz: Menj vissza a fogorvosodhoz ha nagyon durva. Nekem is volt állandó fogszabályzóm, de ilyen nekem nem volt, hogy levették és a hézag újra lett. De amúgy, ha kicsi akkor nem gáz.

Menj vissza a fogorvosodhoz ha nagyon durva. Nekem is volt állandó fogszabályzóm, de ilyen nekem nem volt, hogy levették és a hézag újra lett. De amúgy, ha kicsi akkor nem gáz.
A kérdező hozzászólása: negyed akkora sincs, de akkor is irritáló
na ne már levétel után éjszakait fogok kapni?-.-(csak mert fogszabis vagyok most)
A kérdező hozzászólása: nem biztos, hogy te kapni fogsz. Szerintem egyéntõl függ

Most tartok a 2. levél fog.gátlóm 10. szeménél! Az első levél közben antibiotikumot szedtem 10 napig. Miért fáj úgy a hasam mintha megjönne? Terhes lennék?

A szünetben lefeküdtem a barátommal gumi nélkül, de nem ment el bennem. Amióta szedek a 2. levelet azóta kb 3x 4x feküdtünk le gumi nélkül. Ma volt egy nagyon kevés barnás folyásom. Lehet a tablettától? 2 napja meg érzem hogy úgy fáj a hasam mintha megjönne. Lehet vmi gond? Terhes lennék??? :S:S:S

Legjobb válasz: Az antibiotikum lehet hatással a fogamzásgátlóra. Nem kérdezted meg a dokitól, amikor felírta? Inkább menj el a dokihoz, de a barnás folyás a tablettától is lehet.

Az antibiotikum lehet hatással a fogamzásgátlóra. Nem kérdezted meg a dokitól, amikor felírta? Inkább menj el a dokihoz, de a barnás folyás a tablettától is lehet.
Menj el rendes nõgyógyászhoz és vizsgáltasd meg magad!!!!!
Nincs hatással az antibiotikum, pár szemet szedtél csak be! Akkor van gond, ha hónapokig kell szedned!
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: És 1x sem élvezett el bennem. Mindig kihúzta. Amúgy abból a pár alkalomból kb 3 olyan volt hogy csak néhány ki-be huzogatás és annyi. 2 olyan volt eddig hogy a végéig csináltuk.
A kérdező hozzászólása: Nekem annyit mondott a dokim, hogy semmi köze a kettõnek egymáshoz... És anyum is ezt mondta. Most akkor mivan?

Már 20hós elmult a fiam és az alsó 2-es 2metszőfoga közül csak egy jött ki, van esély hogy a másik még előbújik? (alul az első 4fogából csak 3van meg) Járt valaki így a kicsije fogával?

Legjobb válasz: Nekem személyesen hiányzik az egyik alsó metszõfogam, soha nem is volt, és el se férne, így is torlódik a többi, úgyhogy a természet okosan elrendezte. Persze ettõl még lehet, hogy késõbb elõbújik az a fogacska, de lehet, hogy a kisfiadnak is eggyel kevesebb foga lesz.

Nekem személyesen hiányzik az egyik alsó metszõfogam, soha nem is volt, és el se férne, így is torlódik a többi, úgyhogy a természet okosan elrendezte. Persze ettõl még lehet, hogy késõbb elõbújik az a fogacska, de lehet, hogy a kisfiadnak is eggyel kevesebb foga lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nekem is van 2ismerõsöm is, akinek a maradandó csontfogai közül 1-1db hiányzik. Csaj tejfognál nem láttam még ilyet. Gondolom ha a tejfogai hiányosak is lesznek, attól a maradandó még kibújhat neki mind, vagy nemtudom? :)
Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy nekem már a tejfogam is hiányzott-e, mert kb. 10 éves voltam, mikor fogszabályzáson kiszúrta a fogorvos a hiányt. Majd egy-két év múlva, ha kint lesz mind a 20 (vagy 19) tejfogacskája, úgyse árt elvinni gyerekfogorvoshoz kontrollra, akkor majd átbeszélheted vele ezt a kérdést.

Pár napja /3-4/ hátul majdnem a bölcsesség fogam mellett ráharaptam a számra rágás közben, nem az első ilyen. De azóta elviselhetetlenűl fáj. Mit tegyek vele?

2 napja nem dohányzom, nem iszom alcoholt sem kávét öblögetem szájvízzel de egyenlőre nem sok javulás mit tehetnék még vele ?

Legjobb válasz: Öblögess sós vízzel (csípni fogja de használ), vagy vegyél Glycosept ecsetelõt vagy Corsodyl-t és azzal kenegesd

Öblögess sós vízzel (csípni fogja de használ), vagy vegyél Glycosept ecsetelõt vagy Corsodyl-t és azzal kenegesd

Megutottem a felso ajkam (foci kozben lefejeltek). Az elso bal fogam faj es mindha hatrabb is ment volna mert nem tudom olyan kenyelmesen osszecsukni. Magatol helyrejon van kene valamit csinaljak? Esetleg kene valamitol tartcsak?

Legjobb válasz: Biztos ami biztos, menj el egy körzeti fogdokihoz megnézetni. Ha valamitõl tartani akarsz akkor: lehet hogy pár napon beül ki esik a fogad mert olyat kapott, de lehet hogy csak még mindig fáj és te érzed úgy.

Biztos ami biztos, menj el egy körzeti fogdokihoz megnézetni. Ha valamitõl tartani akarsz akkor: lehet hogy pár napon beül ki esik a fogad mert olyat kapott, de lehet hogy csak még mindig fáj és te érzed úgy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!