Találatok a következő kifejezésre: Az elso fogam (1003 db)

A kisfiam 9 hónapos és még nincs foga! A ti babtoknak menyi idösen jött ki az elsö foga?

Legjobb válasz: sógornõm fiának 13 hósan bújt ki az elsõ foga, lányánál is 12 hós korban. szóval ne aggódj, majd elõjönnek:-) nálunk mondjuk nagyon korán megindult, mert 4 hós korában kijött az elsõ kettõ. mosts 9 hós, a 8. fogat várom éppen.

sógornõm fiának 13 hósan bújt ki az elsõ foga, lányánál is 12 hós korban. szóval ne aggódj, majd elõjönnek:-) nálunk mondjuk nagyon korán megindult, mert 4 hós korában kijött az elsõ kettõ. mosts 9 hós, a 8. fogat várom éppen.
14, 5 hónaposan jött ki az elsõ rá egy hétre kijött a Második! Ne aggódjál, ki fog jönni az a fog!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a megnyugtatást!:)
Szia! Nekem jófej volt a gyerekem (most is az), amíg szopizott, addig nem növesztett fogat. Így 9, 5 hónaposan jött az elsõ kettõ egyszerre, majd rá két hétre a felsõ kettõ.
A sogoromnak 2 evesen jott az elso...

9 honapos a kislanyom 1 honapja kb. kijött az elsö foga alul, tünetmentesen mikor fog jönni a masodik?

Legjobb válasz: Az én kislányomnak 8 és fél hósan jött az elsõ foga, a második pedig 2 hét múlva. az elsõ nálunk is tünetmentes volt, a második már nem annyire, de az sem volt vészes.de ez minden babánál változó.

Az én kislányomnak 8 és fél hósan jött az elsõ foga, a második pedig 2 hét múlva. az elsõ nálunk is tünetmentes volt, a második már nem annyire, de az sem volt vészes.de ez minden babánál változó.
bocs annyira
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszt, en mar kezdek aggodni, nem-e baj, hogy ilyen soka jön a masodik!
elsõ vagyok. én már azon viccelõdtem néha hogy fogak kell csináltatni neki. :) engem mindenki nyugtatott hogy semmi gond, az egyik ismerõsömnél a kisfiúnak 13 hósan jött az elsõ foga. most két éves és gyönyörû egészséges fogai vannak.ne izgulj, semmi gond, majd jönnek azok a fogak szépen sorban. jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtatast!!!!!!
Nekem az alsó kettõ 1 hét különbséggel jött, aztán jó másfél hónapig semmi, és kb 1 hét alatt kijött fölül 4 egyszerre! Össze-vissza jönnek:)

Mi az első fogak megjelenésének sorrendje?

Legjobb válasz: Az elsõ két fog, a két alsó metszõfog, általában a hatodik és a tizenkettedik hónap között jelenik meg. Néhány hónappal késõbb nõ ki a felsõ négy metszõfog. Ezután egy kis szünet következik, majd egymás után kibújik hat fog: a két oldalsó metszõfog (alul) és négy zápfog. A zápfogak nem közvetlenül a metszõfogak mellett nõnek ki, helyet hagyva a kicsit késõbb elõbújó szemfognak. A szemfogak általában másfél éves korban jelennek meg. A hátulsó zápfogak bújnak ki utoljára, rendszerint két és fél éves kor után.

Az elsõ két fog, a két alsó metszõfog, általában a hatodik és a tizenkettedik hónap között jelenik meg. Néhány hónappal késõbb nõ ki a felsõ négy metszõfog. Ezután egy kis szünet következik, majd egymás után kibújik hat fog: a két oldalsó metszõfog (alul) és négy zápfog. A zápfogak nem közvetlenül a metszõfogak mellett nõnek ki, helyet hagyva a kicsit késõbb elõbújó szemfognak. A szemfogak általában másfél éves korban jelennek meg. A hátulsó zápfogak bújnak ki utoljára, rendszerint két és fél éves kor után.
elsõnek a méreg fog utána a kar fog ami a álladon nõ ki utána jön a fejedbõl egy kis rinocérosz az oda kel ragasztania a fejedhez hogy ne menjen el és az meg fogja vissza bújik a fejedbe és az megeszi az agyadat ha van ha nincs a kór meg a fejedet ezért kel be betonozni azt a lyukat a ahonnan kijött hegy ne faljon fel


Az elsõ fog a legkritikusabb-vagy, ha ezzel igy szenved, akkor a többivel még jobban fog?

a védõnõ egyiket-a doki másikat mondja.vagy ez is babafüggõ?

Legjobb válasz: Szerintem babatol fugg h viseli. Az en lanyom alig erezte eddig a fogzast. Az elso 10 fog ugy jott ki h alig vettuk eszre, ebbol 2rol nem is tudtam csak akkor vetteme szre mikor vizsgalatra vittem es orditott, pont belelattam a szajaba. Fel is szoltam h jeeeeee kijott pkusz ket foga, a doktorno jot nevetett rajta :-) Most 11 foga van. De elkezdett hirtelen legalabb 3 jonni neki. Most iszonyat szenvedi, mar ahhoz kepest amihez eddig hozzaszoktunk. Egy lavor nyal minimum kifolyik nekie gy nap alatt. Nyugosebb, de meg most is atalussza hang nelkul az ejszakat. Ha fel is kel kicsit felsir atszalad hozank a szobajabol bevagodik az agyunkba es mint a tej alszik tovabb.16 honapos. Sogornomek kisfia, mai napi

Szerintem babatol fugg h viseli. Az en lanyom alig erezte eddig a fogzast. Az elso 10 fog ugy jott ki h alig vettuk eszre, ebbol 2rol nem is tudtam csak akkor vetteme szre mikor vizsgalatra vittem es orditott, pont belelattam a szajaba. Fel is szoltam h jeeeeee kijott pkusz ket foga, a doktorno jot nevetett rajta :-) Most 11 foga van. De elkezdett hirtelen legalabb 3 jonni neki. Most iszonyat szenvedi, mar ahhoz kepest amihez eddig hozzaszoktunk. Egy lavor nyal minimum kifolyik nekie gy nap alatt. Nyugosebb, de meg most is atalussza hang nelkul az ejszakat. Ha fel is kel kicsit felsir atszalad hozank a szobajabol bevagodik az agyunkba es mint a tej alszik tovabb.16 honapos. Sogornomek kisfia, mai napi
Elkuldtem veletlenul. A masik amit mondani akartam vagyis irni. Sogornom kisfia mai napig az elso perctol kezdve kepes 3-4 orat torka szakadtabol uvolteni ejszaka annyira szenved a fogzastol. Volt szerencsem egy ilyen ejszakajukat vegighallgatni, haaaat nagyon durva. Sajnalom is miatta mert nagyon nehezen mennek at rajta. Szoval ez mind babafuggo h mennyire viseli meg, nincs ra szabaly. Majd akkor jossz ra erre csak ha ott tartotok. :-)
Nálunk az elsõ olyan közepesen erõsen fájt, a felsõ négy nagyon brutális volt (vérzett, fájt, bedagad, de az egész arca is), aztán az õrlõk nem fájtak, és a szemfogak megint brutálisak.
A kérdező hozzászólása: köszi-csak nincs összehasonlitási alapom, mert a kisfiamnál meg sem éreztük a dolgot
Babafüggõ. Az én fiam 9hónapos kint van az alsó 2 foga, meg sem éreztük de még egy kicsit sem!(kopp kopp) .

Késõn fogzó babáknak mikor jött ki az elsõ fog?

kisfiamnál egy év után jött az elsõ.kislányom 8és fél hónapos.még egy sincs-de nagyon nyûgös.

Legjobb válasz: a lányomnak 14 hónaposan bújt ki az elsõ, minden fogat nagyon megszenvedtünk, rengeteg éjszakai sírás, sétálgatás volt, 2 hónap múlva lesz 6 éves, hibátlanok a fogai, de neki sem mozog még egy sem, van olyan ovis csoporttára, ami már 3 fogat váltott a fiamnál normál idõben zajlott le a fogzás, 8 hónaposan kezdõdött, minden fogat csak onnan vettünk észre, hogy a kanál kocogott, soha egy sírás, láz, hasmenés stb. semmi nem volt õ még kisebb, még nem indokolt a fogzás egyébként igen, a gyerekorvos is azt mondta, hogy örüljünk a késõi fogzásnak, így erõsebb a zománc

a lányomnak 14 hónaposan bújt ki az elsõ, minden fogat nagyon megszenvedtünk, rengeteg éjszakai sírás, sétálgatás volt, 2 hónap múlva lesz 6 éves, hibátlanok a fogai, de neki sem mozog még egy sem, van olyan ovis csoporttára, ami már 3 fogat váltott a fiamnál normál idõben zajlott le a fogzás, 8 hónaposan kezdõdött, minden fogat csak onnan vettünk észre, hogy a kanál kocogott, soha egy sírás, láz, hasmenés stb. semmi nem volt õ még kisebb, még nem indokolt a fogzás egyébként igen, a gyerekorvos is azt mondta, hogy örüljünk a késõi fogzásnak, így erõsebb a zománc
13 hónaposan jött az elsõ foga a kislányomnak :) . Most 4 van kinn teljesen és kettõ félig. másfél éves. Nem szenvedett eddig a fogzástól, de már letört neki egy pici darab belõle. A nagylányomnak (5 éves) hamarabb jöttek a fogai, de még nem esett kis egy se, pedig a csoportjában már több gyereknek beindult a fogváltás.

Mit fog a fogorvos csinálni az első fogammal?

Régebben már kitisztította,meg betömte,de most megint elromlott és egyre rosszabb...már feketedik is.Jöv?hétre tudtam programáltatni magam...mire számítsak?!Kifúrja és újra betömi?Attól megmarad még a feketeség?:(

Legjobb válasz: Az elszínezõdött fog sajnos sose lesz már fehér. Szerintem gyökérkezeljék és tetess rá egy szép koronát. Nekem az elsõ fogam egy rossz tömés miatt elhalt, elszürkült, az is gyökérkezelve van és cirkonvázas porcelán korona van rajta. Meg se látszik hogy nem igazi.

Az elszínezõdött fog sajnos sose lesz már fehér. Szerintem gyökérkezeljék és tetess rá egy szép koronát. Nekem az elsõ fogam egy rossz tömés miatt elhalt, elszürkült, az is gyökérkezelve van és cirkonvázas porcelán korona van rajta. Meg se látszik hogy nem igazi.
A kérdező hozzászólása: drága az ilyen koronás cucc?
Másik válaszoló vagyok, de 40.000Ft körül van, én Pestre ahova járok, ott: Cirkon korona (fémmentes): 39.000 Ft :)
Az elsõ vagyok Az enyém is 40ezer volt. A cirkonvázas korona vázszerkezet is hófehér, melyre a fehér porcelánt dolgozzák rá. Így teljesen természetes hatású, napfényben és UV fényben is fehér teljes fogalakban, és ráadásul javítható is. A hagyományos porcelán korona vázszerkezete szürke fémszínû, melyre a fehér porcelánt dolgozzák rá. Napfényben és fõképp UV fényben a köszörült fogcsonk virít. Idõvel megkopik a fogéleken a porcelán és elszürkül a kilátszó vázszerkezet miatt. Az elsõ fogakkal pedig nagyon sokat és erõsen harapunk, ezért jobban kopik az éle mint a rágófogaké. Elsõ fognál érdemes áldozni a jobb és szebb minõségre.

Mikortol kell elkezdeni a fogmosast? Azt olvastam egy cikkben, h amikor kibujik az elso fog. Komolyan? Es, hogyan kell elkezdeni?

Legjobb válasz: szia, az én fiacskámnak 6 hónaposan bújt ki az elsõ két foga, aztán egy éves korára 12 volt már. Mi kb. ekkor kezdtük el. elõbb ujjra húzható szilikon kefével és csak vizzel, fürdés közben. Aztán egy re jobban érdekelte ahogyan mi mossuk a fogunkat, és kb 16-17 hós korától(16 foga van)mossuk reggel és este fogkrémmel, fogkefével. Elõbb én aztán õ is egy kicsit. 20 hós

szia, az én fiacskámnak 6 hónaposan bújt ki az elsõ két foga, aztán egy éves korára 12 volt már. Mi kb. ekkor kezdtük el. elõbb ujjra húzható szilikon kefével és csak vizzel, fürdés közben. Aztán egy re jobban érdekelte ahogyan mi mossuk a fogunkat, és kb 16-17 hós korától(16 foga van)mossuk reggel és este fogkrémmel, fogkefével. Elõbb én aztán õ is egy kicsit. 20 hós
még annyit, hogy a pelenkázón mossuk, majd megyünk mosdani
Szia. 10, 5 hós 4 foggal a fiacskám. Minden este a fürdõkádban "bohóckodunk" a fogkefével. Én is bõszen sikálom a fogam, majd a kezébe adom a saját fogkeféjét, és õ is megmossa az én fogamat. A sajátját még annyira nem engedi, sztem még fájhat a kis ínye. (két hete van fogunk) :) Szóval igazából sok értelme nincs illetve annyi, hogy szokja a fgkefét.
A mi babánknak még nincs foga, de nekünk is azt mondták, hogy rögtön el kell kezdeni, amint kijön 1.
Én ismerõsök apasztalataiból látom, hogy aki hamar kezdte annak jobbal elfogadja a dolgot a gyereke. És talán a foga is jobb. Persze az utóbbiból nem lehet általánosítani.
Gyerekorvosom tanácsára: ha kibújik az elsõ fog teljesen, akkor kell elkezdeni. Elõször vizes gézt tekerni az ujjadra és azzal ledörzsölni a fogát, így megszokja, hogy a szájában turkálsz. Ha már 4 fog teljesen ki van nõve egymás mellett, következhet a fogkefe, szintén csak vizesen. Ha megtanulja kiköpni a fogkrémet, jöhet a fogkrém. Addig elég csak a víz, mert az is leviszi a lepedéket. Kisfiamnak 7 foga van, majdnem 10 hós, fürdéskor megkapja a fogkeféjét, amivel eljátszik, rágcsálja, én meg sikálom neki, így mire megfürdik, megtörölközik, a foga is meg van mosva. Ha mondom neki, hogy "fogmosás", már tátja is a száját régóta.

Lehetséges, hogy a kisfiamnak nem az első fogai bújnak ki először?

Most lesz 9-hós még nincs foga,de lent érzek valami érdeset de nem el?l hanem ott mellette.Sajna nem nagyon tudom megnézni mert nem engedi vagy ott van a nyelve.Lehet hogy ez már a fog?

Legjobb válasz: Az "elsõ fog" az mindenkinél más lehet, csak általában szokott alul középen a 2 fogacska elõször kibújni. A barátnõm kislányának felül az õrlõfoga jött ki elõször, 4 hónaposan. Utána jött alul. nincs ezzel semmi gond. Akkor próbáld megnézni, mikor eteted (már szigorúan csak mûanyag kanállal ajánlatos) , nyomd le picit a nyelvét a kiskanállal és elvileg akkor látszik. Meg naponta nõ a fog, ha az az már, sszóval ha más nem pár nap múlva mindenképp meglátod a pici fehér gyöngyöt :) Gratulálok hozzá!

Az "elsõ fog" az mindenkinél más lehet, csak általában szokott alul középen a 2 fogacska elõször kibújni. A barátnõm kislányának felül az õrlõfoga jött ki elõször, 4 hónaposan. Utána jött alul. nincs ezzel semmi gond. Akkor próbáld megnézni, mikor eteted (már szigorúan csak mûanyag kanállal ajánlatos) , nyomd le picit a nyelvét a kiskanállal és elvileg akkor látszik. Meg naponta nõ a fog, ha az az már, sszóval ha más nem pár nap múlva mindenképp meglátod a pici fehér gyöngyöt :) Gratulálok hozzá!

Mikor kezdődtek az első fogzási tünetek a Babátoknál? Mikor bújt ki az első fog?

4 hónapos múlt a lányom.Még semmilyen elváltozást nem látok az ínyén és nem is ny?gös különösképpen.Örülök neki félre ne értsétek :). Bújhat ki úgy fog, hogy nem viseli meg egyáltalán a babát?Szóval csak azt veszem észre, hogy kint van már?

Legjobb válasz: igen, bújhat ki tünetek nélkül is, a fiunkat egyáltalán nem viselte meg a fogzás, átaludta az éjszakákat, jó volt a kedve, evett rendesen, ezzel ellentétben a lányunknál brutál fogzós éjszakáink voltak, átüvöltött éjszakák, bármit is tettünk, bármit is adtunk neki, még kézben sétálgatva is sírt. A fiunk 8 hónaposan növesztette az elsõ fogát, a lányunk 15 hónaposan.

igen, bújhat ki tünetek nélkül is, a fiunkat egyáltalán nem viselte meg a fogzás, átaludta az éjszakákat, jó volt a kedve, evett rendesen, ezzel ellentétben a lányunknál brutál fogzós éjszakáink voltak, átüvöltött éjszakák, bármit is tettünk, bármit is adtunk neki, még kézben sétálgatva is sírt. A fiunk 8 hónaposan növesztette az elsõ fogát, a lányunk 15 hónaposan.
A kérdező hozzászólása: 15hónap??Húú akkor még lehet, hogy van egy pár hónapunk az elsõ fogacskáig...:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! :)
már 2, 5-3 hós korától nyálzott. 4 hótól erõs tünetek, fájt is, 5 hósan kibújt az alsó kettõ középsõ. tudok babát, akinek csak 1 éves kora után jött ki az elsõ fog. és igen, van akiknél szinte tünetmentes. pl.egész nap cumizó baba esetében lehet, h észre sem vevõdik, mert a cumival folyton csillapítja az ínyfájdalmat.
2 hónaposan bedagadt alul az ínye. Most 4, 5 hónapos a lányom és 1 hete kint van az elsõ fogacskája. Úgy tudom, hogy általában a babáknak 6 hós koruk körül bújik ki az elsõ fogacska..de van akinek jóval késõbb. És van ellenpélda is.:)
Az én fiam is 2 hós korátol nyáladzik és dugja a szájába az öklét. mire 4 hós lett két alsó foga már egy hete kint volt. most tuti felül is jön neki, mert borzalmasan ömlik a nyála és minden játékát felfelé nyom.
nalunk 3 honaposan jott ki az also ketto, par hetre ra mellette a harmadik, es tegnap kibujt felul 1, es a masodik is mar nagyon attoroben van.Tegnap volt 6 hós.Baba valogatja.Nalunk is ugy bujt ki az also ketto, hogy nem volt abszolut nyugos, mindent ragott persze, de tulzott nyalcsorgatas sincs.Este nem volt fog, reggelre lett:)
Kb. 2 hónapos korától folyt a nyála, rágcsált mindent, aztán 4 hónaposan bújt ki az elsõ 2 foga alul. Neki is volt olyan, amit csak akkor vettem észre, hogy kibújt, amikor a kanál koccant rajta.Szerencsére amúgy sem nagyon viselte meg a fogzás, inkább csak hígabb kaki volt többnyire.

Ez normális? Az első fogaknak van egy egyfajta alap mozgásuk? Vagyis, hogy nem állnak és meg sem lehet őket mozdítani hanem egy kicsit mozognak.

Legjobb válasz: Nem mozognak, hosszú gyökerei vannak a front fogaknak. Fogíny sorvadás elsõ jele lehet, ha lazulnak a fogak.

Nem mozognak, hosszú gyökerei vannak a front fogaknak. Fogíny sorvadás elsõ jele lehet, ha lazulnak a fogak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!