Találatok a következő kifejezésre: Az első vizsgálatot 12. hét (5 db)

Kecskeméten Altorjay doktor úr, mennyit kér az első vizsgálatkor? (Nem 12. heti, hanem 7. heti. ) Milyen vizsgálatokra küld tovább? Hüvelyi UH van az első vizsgálaton?

És 12.héten milyen vizsgálatok vannak? Az kb mennyibe fog kerülni?

Legjobb válasz: A doktor urat nem tudom. De a 12 hetes vizsgálatra Kecskeméten a kórházba szoktak küldeni, így ingyen van. Elõször ultrahang van (hüvelyi), megnézik az orrcsontot, tarkóredõt, ülõmagasságot, utána vérvételre kell menni.

A doktor urat nem tudom. De a 12 hetes vizsgálatra Kecskeméten a kórházba szoktak küldeni, így ingyen van. Elõször ultrahang van (hüvelyi), megnézik az orrcsontot, tarkóredõt, ülõmagasságot, utána vérvételre kell menni.

Az ikerterhesség mikor derül ki? Már rögtön az első vizsgálatkor, vagy előfordul, hogy később, esetleg csak a 12. heti UH-n?

Legjobb válasz: Szia!Ikreket akarsz?Azért tettél fel ilyen kérdést?36 hetes pocakos

Szia!Ikreket akarsz?Azért tettél fel ilyen kérdést?36 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Igen, most vagyok 11 hetes, és lehet, hogy butaság, de a napokban azt álmodtam, hogy ikreink lesznek:)
Elviekben már az elsõ uh-os vizsgálaton meg tudják mondani!
A 12. hetin már biztosan. Én ikreket akartam, izgultam is emiatt a 12. hétig, de most már nagyon örülök, hogy "csak" 1 van. Így is nagyon fárasztó, nem is értem hogy bírják az ikresek, de egyedül, segítség nélkül tuti nem menne.
Szia! Nekem 6 hetesen látták. De igaza van az egyik válaszolónak. Kockázatosabb, nehezebb a terhesség (egyiket simán, másikat császárral szültem), s az utána következõ 3 év sem leányálom. Ettõl függetlenül imádom, hogy ikreim vannak (10 évesek, de a mostani babánál azért nagyon izgultam, hogy egyedül legyen!
nekem van 2 ikertestvérem de nekem is csak 1 babám lessz:) lehet hogy jobb is :) 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A szomszédunkban 4 éves ikerlányok laknak, és csodálnivaló ahogyan támogatják, szeretik, óvják egymást!

Az első genetikai vizsgálatot (12. hét) hüvelyi, vagy hasi ultrahanggal végzik?

Legjobb válasz: Szia! Hüvelyi ultrahanggal csinálta,legalábbis Nekem az orvosom.

Szia! Hüvelyi ultrahanggal csinálta, legalábbis Nekem az orvosom.
Nekem 12 hétig csak hüvelyi UH-ot csináltak.Ekkor mondta a doki , h ez az utolsó hüvelyi.16. héttõl hasi Uh. volt
Nekem is hüvelyi ultrahangom volt a 12. héten.
nekem hüvelyit és hasit is csináltak.
Nekem hasi volt, meg is lepõdtem és rákérdeztem a dokitól, aki azt mondta, hogy kismamáknál ha lehet, kerülik a hüvelyi uh-t, ha lehet akkor már a 12. hetin is hasit csinálnak. Itthon utánaolvastam és azt írták több helyen is, hogy SZERENCSÉRE MA MÁR AZ ORVOSOK NAGY RÉSZE HASI UH-T CSINÁL A 12. HÉTEN IS. Szóval, hogy is van ez a "jobb helyeken"??? Nem értem az olyan embereket, akik ilyen kifejezéseket használnak. Kíváncsi lennék arra a jobb helyre!!!
Nekem hüvelyi UH-val nézték a nyakiredõt, mert úgy pontosabb.
Jobb helyeken a 12. héten és elõtte hûvelyit csinálnak, mert akkor nagyon kicsi a magzatka, és sokkal pontosabb értéket ad, mint a hasi. Nálam is így csinálták.
Nekem is hasi uh volt. Én 16 hetes elmúltam, de nekem az eddigi uh vizsgálatok mind hasi uh-ok voltak.
Nekem hasi UH volt.
Azt beszélik orvosa válogatja(Itt olvastam elsõzör olyanról, h hasi UHt csinált egy doki a 16.hét elõtt is, de én úgy tudtam, h hasi Uh-t csak a 16hét után csinálnak.)
Nekem a terhességem elejétõl kezdve (6. hét) hasi UH volt.Mindig csak hasi volt, hüvelyi még nem volt nekem sosem. szal sztem is orvosa válogatja:)

Igaz, hogy az "első komplex" vizsgálatot a 12. és a 14. hét között kell elvégezni?

Legjobb válasz: nem tudom mit értel komplex vizsálat alat de nekem 11hetesen veték le az elsõ bakteriális vizsgélatra a hüvely kenetett +vizelet majd 12hetesen lesz a vaginális uh amin a pici méreteit veszik le ezután a doki megmondja az afp vérvizsgálat idõpontját ami a 16-ik betõltöt héten kell elvégezni majd lesz 18hetesen egy uh ami azt hiszem genetikai lesz na remélem ezek elég komplex vizsgálatok :)

nem tudom mit értel komplex vizsálat alat de nekem 11hetesen veték le az elsõ bakteriális vizsgélatra a hüvely kenetett +vizelet majd 12hetesen lesz a vaginális uh amin a pici méreteit veszik le ezután a doki megmondja az afp vérvizsgálat idõpontját ami a 16-ik betõltöt héten kell elvégezni majd lesz 18hetesen egy uh ami azt hiszem genetikai lesz na remélem ezek elég komplex vizsgálatok :)
Szia! A 12. héten nyakiredõ vastagságot néznek ultrahangon (Down-kór miatt), és persze a formai rendellenességeket is keresik ilyenkor már. Ezt jó, ha olyan végzi, aki ebben jártas. Erre a mi kórházunkban például mindenki ugyanahhoz az orvoshoz kap idõpontot. Azonkívül legkésõbb ilyenkor kell a vérvizsgálatokat is elvégezni, ha addig nem végezték el.

Pénteken voltam a 12. heti vizsgálaton. Ha a menstruáció első napjától számolják 14. hétben voltam viszont a gép ill az orvos számításai alapján 12 hét 3 nap. Most akkor hogy kell számolni?

És ez alapján számoljuk tovább.Viszont amit nem értek hogy a baba 56mm 51 g (ha csak valamit el nem olvastam), és azt olvastam hogy 12 hetesen ezek az adatok 6,5cm 18g.Most akkor nem értek semmit:(

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem leírni hogy a tarkoredõ 1,3, tehát az jó.Csak a méreteivel nem vagyok tisztában.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni hogy a tarkoredõ 1, 3, tehát az jó.Csak a méreteivel nem vagyok tisztában.
na akkor már én se értem a méreteket, enyém 12+5 naposan volt a crl: 66mm, tarkóredõ:1, 4mm, bpd: 23 cm...
A menstruációhoz viszonyítva csak akkor tudnak pontosan számolni, ha 28 naposak voltak a ciklusaid. Ha nem, abban az esetben az uh alapján kell mindig számolni. A baba méretével kapcs.-ban: mindegyik honlap más méreteket ad meg! Ha az orvos nem szól, biztosan nincs baj.
Szia, Nálam ugyanez volt.12 hetesen és 2 naposan az istenhegyibe mondták, hogy elégéé pici a baba, mert 58 mm volt rá 3 napra tehát a 13.hét betöltése elõtt 2 re meg már 6, 7 cm lett.Hozzáteszem ott azt mondták milyen szép nagy baba lessz.Na akkor tegyél igazságot.Hihetetlen, hogy milyen tempóban nõnek, és ugye ráadásul pár napon is múlhat az anyuka izgalma.Nyugi minden rendben lessz :O) 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: ANa akkor holnapra pontosan megnézem a nagyságában az 56 mm-ben biztos vagyok a súlyában nem..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!